IKLAN BERBAYAR

Sunday, January 30, 2011

TENANG BANJIR : SETENGAH JAM PUNYA DECISION ?



setengah jam punya decison ( sebelum banjir ) telah menyelamatkan kami daripada terperangkap dalam banjir kilat di pekan labis.

cepat cepat kami kemas barang,terus bergerak keluar daripada pekan labis. waktu tu air dah naik kat pekan, terpaksa ikut jalan belakang...lalu felda chempelak,kemudian ke bukit kepong dan terus potong ke jalan sagil.

sekarang ni masih hujan lebat. kami decide untuk stay kat warong tepi jalan ni sampai result keluar..

ramai kawan bloger yang dah kantoi kat labis, nantikan update kami !

11 comments:

Ms Pearl said...

GAP

Di shah alam menanti dengan penuh debaran.

pity orang orang di sana. I doakan tiada apa apa kemalangan buruk yang belaku. Cepatlah air surut.

Anonymous said...

Syabas saudaraku, demi Perjuangan Bangsa, Negara dan Islam.

Pejuang Bangsa said...

syabas bro ..

kami geng blogger Penang terperangkap la .. harap2 air surut la ..lusa nak kerja ni

detektif conan said...

Lazimnya ada tiga jalan utama utk keluar dari pekan Labis iaitu ke utara menuju Bandar Segamat, ke selatan menuju Yong Peng dan ke barat menuju Bukit Kepong, Muar.

Tapi jalan ke utara je yang benar-benar tenggelam, jalan ke barat masih OK untuk kenderaan ringan tapi sekarang tak tau mcmana.

then jalan ke selatan sebagai alternatif, tp tak tau mcmana situasi sungai Gatom di selatan pekan Labis.

tapi better orang2 yang datang dari jauh, keluar lebih cepat sebelum jadi mangsa banjir jugak

Anonymous said...

Hanya Jalan Labis - Bukit Kepong saja yang OK. ikut jalan itu dan terus ke Pagoh dan masuk Highway boleh ke JB or KL.

GAP KEMBALI said...

itu lah che hani..kesian org kampung tapi bila tgk semangat dorang, sungguh mengkagumkan.

anon kita sama.

pejuang bangsa..pesan kat member bloger, hati2 sikit..

detektif..yap, saranan bagus.

Anonymous said...

Dari utara.... terima kasih GAP dan rakan rakan, jasamu tak kami lupa kerana memberi berita yang terkini kepada kami

Wanredone said...

Ramalan wanredone 10879...hampir TEPAT!

Salam….. TODAY Polling, YESTERDAY result out!!

Tahniah Tok Ai, Tahniah BN! Menang dengan Tenang & Senang, syabas!

Jumlah pengundi: 14753

Melayu 7014
Undi : BN 4536
PAS 696

Cina 5765
Undi: BN 2789
PAS 1279

India + 1974
Undi : BN 1298
PAS 281

BN 8623
PAS 2256

Majority 6367

ALASAN PAS MENGAPA BN MENANG.....
1. SPR bias, sedia transport untuk pengundi BN sahaja
2. Ada kelihatan 'hantu' berkeliaran dekat peti undi...
3. Hujan lebat, Mala terpaksa berada dirumah, memanas badan cikgu Ma'arof!

Wanredone said...
This comment has been removed by the author.
Wanredone said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

kita tunggu lak komen hamPAS..
"Labis telah diturunkan bala (banjir) kerana menolak PASberg"

Kat tempat dia banjir.."ujian". Hancing punya hamPAS.