Thursday, March 31, 2011

CERAMAH SSDE : PARLIMEN SHAH ALAM GOYANG !

ceramah ssde yang menampilkan umi hafilda dan bekas ahli parlimen pendang, dato othman abdul malam tadi cukup hangat.
ceramah anjuran wanita dan puteri umno bahagian shah alam semalam menyaksikan penglibatan paling ramai jentera wanita dan puteri.. kalid gereja kalau tengok konpem kecot telor.
aku sampai pada ketika ketua bahagian umno shah alam dato nawawi dah habis berucap dan datok othman abdul semakin menghampiri penghabisan ucapan.
dato othman balun guan eng dan mat sabu . dia bagitahu guan eng pernah berbangga kerana dia menolak dasar penubuhan negara islam. hari ini pasti dia menjadi lebih berbangga apabila pas menggelarkannya sebagai khalifah umar abdul aziz , tapi versi tak sunat.
harap othman abdul boleh dibawa turun lagi dalam mana-mana ceramah ssde.

pasal umi ? malam tadi antara malam yang paling dia perform. tip top balun anwar tak ingat. makcik-makcik ada yang catat ucapan umi lagi.
tahniah umno bahagian shah alam !
 
 

10 comments:

kuzie said...

ramai gilo siot...syabas umno shah alam.tp mano ramai malam td dgn solat ajat stadium malawati baru ni?

Melayu Berwawasan said...

aku harap orang melayu di shah alam akan bangkit pru13 nanti.kita discharge pkr di selangor.hidup umno

Anonymous said...

Solat hajat tu ramai sbb dia org semua tu nk tau kebenaran. Bukannya semua tu sokong Anuar pn. Kalau aku ada masa, aku pn nk pegi. Semoga Allah tunjukan kebenaran. Amin...

Anonymous said...

Lagi ramai lagi bagus supaya ramai yang mendoakan supaya ALLAH tunjukkan kebenaran.

Kebenaran tidak semestinya menyebelah pihak Anwar. Tak mesti juga yang kita mohon itu kebenaran. Yang mengetahui kebenaran adalah ALLAH. Mungkin ALLAH akan makbulkan doa Saiful kerana dia terinaya.

Saiful berani bersumpah. Anwar takut. Apa tandanya itu.

Saiful pergi ke Mekah menunaikan haji. Anwar tidak. Apa tandanya itu.

Saiful berani saman Anwar. Anwar takut nak saman Ummi, Nalla, Ezam, Zahid, Zulkifli dan ramai lagi. Apa maknanya itu.

Lu fikirlah sendiri.

Assalamualaikum.

Anonymous said...

Ada makan free...Puteri UMNgOk pulak yg buat...memanglah ramai...

Tapi heran jugak ye...ramai yg bertudung datang...tapi dengar fitnah dan pembohongan dari Mek Ummi...

Tak fasal2 pegi menempah dosa kering...

Mek Ummi tu dosanya dah kepalang banyak nye...

Entahlah...

Anonymous said...

makin cun pulak kak ummi ni aku tengok. nyesal tak masuk line. hihi

zyzy teraha said...

mana ada mkn free?? penganjur cuma beri air mineral dan senaskah akhbar shj... mrk dtg sbb nak tahu what is the real story. and remind u mrk bukan semua jentera parti tetapi yg nyata mrk adalah pengundi parlimen shah alam. kami percaya jika tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya

zyzy teraha said...

sapa kata dpt mkn free... u attend ke? kami cuma dpt mineral water n senaskah akhbar je.... we come because we wanted to hear the real story.... and we bukan jentera tetapi pengundi tegar shah alam... thanks wanita umno jemput kami dtg... teruskan... jika tidak dipecahkan ruyung manakan dpt sagunya...

zyzy teraha said...

javascript:void(0);mana ada mkn free?? u memang tak attend.. sbb tu tak tahu...

zyzy teraha said...

klu tak pergi jgn ckp sebarangan... mana ada mkn free.. kami cuma dpt mineral water je... thanks to wanita shah alam jemput.. krn kami dtg sbb nak tahu the real story...and some of us bukan jentera tetapi pengundi tegar shah alam... hidup wanita!!!