IKLAN BERBAYAR

Friday, April 29, 2011

PKR MERUSUH DALAM MASJID SENTUL. TAHNIAH TRIO T !





program sumpah laknat yang eskay nak buat terpaksa dibatalkan.
program tersebut terpaksa dibatalkan kerana provokasi melampau orang pkr.

dengar cerita pengarah jawi pun kena halau.

alahai orang pkr, kalau betul anwar tak buat kenapa korang kelam kabut takut sangat dengan eskay ni , tahniah eskay kerana telah membuktikan kebenaran ! 

kebodohan AMK buat rusuhan sebenarnya secara indirectly nya membuktikan anwar sudah gelabah berok ! 

apa kata kita mintak trio T buat sumpah ni depan kaabah ! alang-alang menyeluk perkasam biar sampai ke pangkal lengan !

ps: terimakasih kepada rakan baik aku yang telah mengirimkan foto ini 
sms dari dato eskay
" Apakah zaman nabi Lut sudah berlaku di Malaysia apabila  peliwat dan penzina dipertahankan dan penegak Kebenaran di Tentang? Tunggu Petunjuk dari Allah"


167 comments:

Anonymous said...

FIRST!

Anonymous said...

Hek alee.. pabenda la sham ketot ni. masjid tu, bukan dataran merdeka nak buat kecoh2. Takut ler tu.

Anonymous said...

berani kerana benar, takut kerana salah...xpe cari masjid lain, bukan ada 1 masjid je pon kat msia ni...teruskan usaha demi menegakkan kebenaran dato T! (nak lagi best pegi masjid pulai condong melaka tempat wali selipar sana, cili kasi taruk sket!!)

Anonymous said...

jangan kotorkan masjid dengan sumpah laknat tercela. Kalau rasa kita benar, ikut syarak kemuka 4 saksi.

Anonymous said...

Aku pelik, yg anuwar dan konco2nya nampak betul2 risau kini. pasal apa ha? Tak salah nk takut apa. Igat dosa igat Allah.

hafiez said...

hahahahha...ko buat lawak apa ni Anon 3:31PM...jangan kata 4 saksi..dah beribu ribu orang tgk dia nyundal dgn China Doll tu...

Anonymous said...

Xper..sesungguhnya masih ader ruang dan peluang tuk Datuk Eskay membuat sumpah...kt masjid mana2 pun ok janji xder publisiti..takut pencacai2 PKR serang lg....

Suara Jejaka Lantang said...

Jangan terus mengalah..banyak hari lagi...mlm ni pun boleh buaT tp xpyh ler heboh2 nnt kecoh lg..puak al-juburi ni mmg pak turut si penzina..

Anonymous said...

Kenapalah pengikut2 PgayR ni buta hati dan mata, kata nak minta kebenaran, orang nak sumpah tak bagi pulak. Ohhh... barangkali dia nak suruh anuwar sumpah dulu kott...

Anonymous said...

hek eleh anon 3:31, bila pemimpin BN kena tuduhan mcm2, xnak pulak kau suruh kemuka 4 saksi la segala bagai...kepala hotak kau lah, tang kena batang anu sendiri dan2 tu mintak ikut syarak?..yes 4 saksi itu perlu, tapi kalau semua kes nak pakai 4 saksi, maka tersenyum lebarlah si pelaku sumbang mahram, peliwat dan perogol? (ni mesti kat rumah xde ASTRO tak tgk CSI, criminal minds, lie to me...kesian)

nyOk Tua said...

hahaha..bukan beribu hafiez...tapi berjuta dah tengok...Anon 3:31 ni ja yg bengap...

Naz Roll said...

GAP jgn buat cter.. kelibat eskay dan trio datuk T xde langsong kat masjid 2..

xkn dye da taw ade org nk menghalang kowt.. klu dye taw skalipown asal takowt.. bkn kitowank bawak senjata...

nampak sgt trio datuk T takowt nk bersumpah

Muhammad Syukri Sa'adon said...

nak kemuka 4 saksi? video tu dah jelas ye..kalau ada 4 orang saksi dalam bilik tu, tak kan la 4 saksi yg dah cukup umur tu tak nak main sekali dengan anu-war?

tuduhan kat PM pasal altantuya tu ada la pulak 4 saksi kan....

FUCKatan rakyat ni betul2 memalukan..buat onar dalam masjid..masjid pun korang nak liwat ke?

Naz Roll said...

dlm hukum Islam.. sumpah mubahalah hanye utk dlm perdebatan mngenai agama bg org Islam dan ahli kitab shj.. xde sumpah mubahalah dlm kes video seks..

dlm kes ni yg bole pakai cume sumpah li'an. iaitu sumpah menuduh org berzina, tp hanye utk suami isteri shj...

hukum mne amek utk sumpah mubahalah nie? bg fatwa dan dalil skeyt..

p/s: klu ade puok2 penchachai yg kate aq c&p, minx maap ar.. aq blaja gak ilmu syariah nie.. walau ilmu x tinggi.. tp klu ase nk debat bole gak...

hafiez said...

betul sungguh NyOk tua...
Puak puak ni dah panas punggung sebab benda dah depan mata...bila dah kena apa lagi..bangang la jadi nya

Azraque said...

Naz Roll kimak menyalak lagi kong kong kong. Budak belum balih g main jauh jauh. suruh idola enko tu yang sumpah x buat. Jangan cakap banyak.

Anonymous said...

Sekarang bukan empat saksi saja ada dah berjuta juta saksi ada cuma puak puak juak ni saja dah kena mandrem dgn si Anu War tu.Mereka dah buta mata buta hati buta huruf dan bermacam macam buta lagi.SI Anu War tu memang anugerah Allah tapi bukan untuk dijadikan panduan tapi di jadikan sempadan.

Naz Roll said...

knape kne 4 saksi? krn ini menunjukkan bhw tuduhan zina nie bkn bole bwk maen2.. stakat tgk vid cctv (bkn cctv un) nmpak muke seiras (walaupown buncit, tembam, rambut laen dan xde janggut) da tuduh DSAI penzina...

4 saksi tu plak kne nampak btol2 btg dye masok dlm barang pompuan 2.. itu ikut hukum

tp kes ni... mne ikut hukum, pakat maen tuding jerk.. eskay tu pown klu btol dyer ader ctu mse anwar bwat asal x halang??

Anonymous said...

bodo btoi amk ni...dh la wt kecoh kt msjid..ps2 bg owq bkn islam msok msjid...pa jnis mnusia la dpa ni...penzina dperthankan...pnegak kbenaran dmusnahkan....

Naz Roll said...

azraque, ko nk debat sal nie dgn aq ker? aq x baligh agy tp aq ase ilmu syariah aq ngan ko tinggi aq agy.. sbb aq bleyh taw pkare nie salah..

Naz Roll said...

anonymous, bg dalil kate bukan islam x leyh masok masjid.. klu btol knape nabi benarkan rombongan kristian najran msok ke masjid nabawi berjumpa nabi???

Anonymous said...

Anuwar dah kata semalam, sumpah ni bukan sebarang orang buleh buat. Kalau orang minum arak, zina tak boleh bersumpah. Secara tak langsung dia mengaku lah tu, dia dah berzina sebab tu dia tak nak bersumpah.
Penyokong2 fanatik yang menegakkan assobiah ni memang itu kerja dia, kerana takut kenyataan akan terserlah.
---Ganasnyer---

Ular Menyusur Akar said...

Sumpah tak perlu kat masjid. Buat kat station tv pun boleh.

Orang nak bersumpah, lantaklah dia. Dia cuma nak cerita pasal diri dia. Yang lain kalut kenapa?

Anonymous said...

woi mmt perasan bgus naz roll dh msok....nmpak sngt ko x tngok vdeo tu...len kali siasat dlu...eskay ada msa prmulaan vdeo...msa anu war fuck doll tu mna eskay ada...bangang....

Naz Roll said...

abes dye ader gak.. knape x halang?ke dye x taw yg anwar nk bergusti dgn china doll 2??

Anonymous said...

tp msok tme owq nk beribadat pa cita?????klau ko tngh solat..tba2 da owa wt bising kt blkang ko???..xkn ko x bngang kot..owww..ko mna bligh lg...hahaha

Naz Roll said...

ko ader ctu ker ha? dyorg solat ctu dulu la... pas2 dah habes doa semua baru diorg protes.. xtaw jgn ckp

Anonymous said...

Naz Roll said...
azraque, ko nk debat sal nie dgn aq ker? aq x baligh agy tp aq ase ilmu syariah aq ngan ko tinggi aq agy.. sbb aq bleyh taw pkare nie salah..

Allah swt menutup pintu ilmu bagi orang yg merasakan dia sudah berilmu. Pasal tu bodoh sombong tak berani terima kenyataan.

Anonymous said...

terima kasih kepada AMK kerana buat kacau. rakyat makin kenal perangaimu.

Naz Roll said...

dan allah menutup pintu haty mrk yg xmo terima kebenaran mcm korang..

kes senang la.. sumpah ni xde dlm islam.. tp korg pakse gak DSAI sumpah pahal?

same gak, kes teo msok masjid, dlm islam xde hukum haram non muslim msok masjid, tp asl korang larang gak?

it means korg ttp xmo terima hakikat, walaupown korg taw da korg salah

Anuwar said...

Naz Roll- Nabi bawak rombongan Kristian masuk psl apa? Teoh Ni Ching masuk masjid bercakap di mimbar buat apa? bgtau sket

Anonymous said...

Di dalam Islam sumpah seperti ini dibenarkan bagi tujuan untuk membersihkan diri seseorang itu daripada sesuatu tuduhan (tohmah) dan sumpah tersebut dipanggil sumpah tohmah. Sumpah ini sangat besar kesannya kerana dibuat atas nama Allah dan laknat Allah akan menimpa pembuat sumpah tersebut di dunia dan akhirat. Walaubagaimanapun sumpah seperti ini adalah bertujuan semata-mata bagi membersihkan nama seseorang dari sebarang tohmah dan ianya bukan suatu kaedah untuk menuduh orang lain atau mensabitkan seseorang itu bersalah.

Anonymous said...

ak ad c2 la..ak nk solt sunat la bodo...ada ilmu ckit pown prsan bgus..mmg bgos la ko join anu war..nnti ko bg pnggung ko kt anu war...

Anonymous said...

http://anwaribrahimblog.com/2011/04/29/sumpah-penjelasan-pgsm-berhubung-mubahalah/

Anonymous said...

INILAH DUNIA JAHILLIAH DI MALAYSIA NI, YANG ORANG JAHAT JADI BAIK DAN ORANG BAIK JADI JAHAT, TAHNIAH DATUK ESKAY ANDA TELAH MENEGAKAN KEBENARAN

Anonymous said...

Penyokong PKR membuat kacau di masjid Sentul sebab mereka dibayar oleh Anwar.Kalau tak percaya tanya mereka

Naz Roll said...

nabi bawak masok masjid atas urusan (aq x pasti tp melibatkan urusan negara)

Teo masok masjid utk sampaikan bantuan kpd pihak pengurusan masjid, dan itu merupakan urusan negeri..

teo hanya berucap, bkn ceramah..dan dye dok dpn bkn kt mimbar..

klu dok dpn kt masjid bcakap msti ingat ceramah. nmpak sgt puok2 penchachai nie x ajen masok masjid dgr ceramah

Anonymous said...

SEHINA2 MANUSIA DI MALAYSIA. JAHAT, MUNAFIK DAN SYAITAN YANG BERTOPENGKAN MANUSIA. Pi MAMPUIH LA LAKNAT!!!!!!! PELIAQ KAWAQ!!!

Anonymous said...

Sham Ketot ni dah buat perangai macam Yahudi. Selalunya Yahudi saja yang suka2 buat kecoh dalam Masjid. Kata bukan Anwar dalam video tu so why the big Fuss. Orang lain relax aje.

Your actions speak LOUDER than Your DENIAL. Kejadian ini membuktikan Berani kerana Benar takut kerana Salah. Dato'T yang hendak bersumpah...so be it. Kalau Anwar tak nak that is his funeral.

Naz Roll said...

sumpah tohmah dibenarkan tp bkn dgn laknat...

anwar pernah gak sumpah tohmah nie pd 1998, tp kowank ttp ckp anwar bersalah gak... kne tangkap gak.. same je an??

jd bwat pe nk bersumpah klu pintu hati korg nie dah padat dan tepu dgn fahaman2 jahiliyah yg dibawa APCO sampai x leyh trime kbenaran?? klu pasnie eskay tetibe mngaku dye fitnah anwar aq ase kowank ttp akn kate anwar zina gak...

bukalah pintu haty nk terima kbenaran

Anonymous said...

Nazz roll,Aku nak tanya kau la kalau la adik kau atau sedara kau yamg lain la di rogol dan mengandong rakaman cctv dah ada DNA jelas si pelaku yang punya cuma 4 saksi yang tak ada untuk membuktikan kesalahan.Sedara kau tu plak di rotan 80 sebatan kerana fitnah mcm mana tu.

Anonymous said...

peel perangai budak2 pas dan pkr lagu tu la..

perasan ilmu tinggi walhal sebesar hama pun tak mampu capai.

mata telingga dan hati tertutup rapat jadi kelam hitam, tu pasal confident sokong Anwar walaupun terbukti Anwar tak berani bersumpah kerana tak konfiden dirinya bersih drpd maksiat.

Anonymous said...

len klai nk msok msjid tu ttup la aurat...len kli ko gtau teo tau nz roll...tkot nnti ko kna plempang ngn dia lak...

Melayu Perak said...

.

Anonymous said...

mgkin kes vdeo seks ni xstel lg..tp kes saiful ak asa dh nk stel..lelaki Y mmg pdn ngn anuar...cm na tu nz roll???ke ko nk kta dna anuar len dri yg len...

Anonymous said...

nak tambah maklumat dari naz roll tadi. Teoh beri ceramah, dengan tak pakai tudung kepala dan pijak sejadah tempat orang beribadat...
Baru sehari teoh dok malaysia kot..

Anonymous said...

Naz roll, penganut kristian zaman nabi lain.. Tapi di m'sia non muslim masok masjid,kawasan masjid buat benda yg menyakitkan hati..mereka berceramah.. Yg belum pasti betol faktanya.. Berseluar pendek turun naik masjid KL selepas berdemo..ingat tak dulu?? Buat senam robik..yg terbaru masok masjid merusuh ikot AMK.. Kalau masok utk menikmati islam,mmg dialu2kan.. Tapi untuk menimbulkan huru hara, sorry beb..aku akan tentang..

Melayu Perak said...

Wooiii Nazroll..

Cuba kau baca Surah An-Nuur ayat 4
sikit, itu sumber penyokong PAS cedok pasai tuduhan Qazf,4 saksi dan 80 sebatan...

Dalam ayat tu cuma ditujukan tuduhan Qazf kepada wanita-wanita yang terpeliharan kehormatannya....
Bukan terpakai Qazf untuk Al-juburi, lagi plak al-juburi ni bukan lelaki suci tapi penuh kotor,jijik dan meloyakan

Naz Roll said...

Anonymous said...
Nazz roll,Aku nak tanya kau la kalau la adik kau atau sedara kau yamg lain la di rogol dan mengandong rakaman cctv dah ada DNA jelas si pelaku yang punya cuma 4 saksi yang tak ada untuk membuktikan kesalahan.Sedara kau tu plak di rotan 80 sebatan kerana fitnah mcm mana tu.
--> ok, cane plak klu ko jd DSAI, ko x liwat tapi dituduh meliwat.. cane plak 2??

dna? pasti ke 2 dna anwar?? dan utk pengetahuan ko dna nie boleh ditanam, pelajar jurusan bio yg biase un bole bwat, sbb dna sng nk dpt... diorg kurung anwar 6 taon dlm penjara xkn xleyh nk dpt hatta air liur skalipown...

cctv.. pasty ke 2 anwar?? aq da bg beberapa keraguan yg masih x dpt dirungkai spt reflection pd cermin dan knape cctv tu pakai fish eye..

Anonymous said...

NAZ ROLL,Jangan kau lupa DNA Y tu milik siapa mana jam omega.Banyak sangat dolak dalihnya kau bukan tak tahu orang suka berdolak dalih orang apa.Klau tak salah nak takut apa berat sangat ke nak bersumpah tu?Aku hairan la mengapa liat sangat si Anu War tu nak bagi DNA.Aku aku kisah SI ANU WAR tu sapa?Yang aku kisah ialah kebenaran.

Naz Roll said...

Anonymous said...
mgkin kes vdeo seks ni xstel lg..tp kes saiful ak asa dh nk stel..lelaki Y mmg pdn ngn anuar...cm na tu nz roll???ke ko nk kta dna anuar len dri yg len...

--> knape aq x cayer dlm kes ni anwar bersalah? sbb kenyataan sayfool yg dye gi buat check slps 48 jam diliwat.. setau aq sperm nie bole hidup 24 jam je dlm bdn, itupown dlm rahim.. cane dye bole kate dye x basuh punggung 48 jam smate2 nk simpan air mani 2 wat bukti???

dan adekah dlm 8 jam tu sayfool x sembahyang??

Gapodio said...

ko ni kelakar la naz roll.

ok fine Anwar al-juburi taknak sumpah. takdak masalah, tu hak peribadi dia.

tapi aku pelik sebab apa korang nak halang eskay bersumpah pulak?? tu hak peribadi dia. antara dia dengan ALLAH. yang korang gelabah lebih-lebih tu apahal?

kalau eskay tu tipu biar je la. dia yang tanggung akibat. korang taknak bagi dia sumpah sebab apa pulak.

korang kata korang memperjuangkan freedom of speech, freedom of expression, freedom of press tapi dia baru nak sumpah dah halang.

hafiez said...

halah haiii budak si naz Roll ni..DNA tu dapak dari kesan air mani..bukan dari darah, rambut , atau kulit..Kesan air mani dalam Jubor si Saiful.MAKNANYA ( Mcm Juburi Plak),mcm mana dapat DNA dari air mani klu x si Nuar sontot dia????Bangang sgt ker si Nuar nak bagi air mani plankan dalam jubur Saiful...

Naz Roll said...

Anonymous said...
nak tambah maklumat dari naz roll tadi. Teoh beri ceramah, dengan tak pakai tudung kepala dan pijak sejadah tempat orang beribadat...
Baru sehari teoh dok malaysia kot..
--> ok, mungkin yang 2 dye salah, x tutup aurat, tp dye pakai baju kurung, cume x pakai tudung, rosmah sdiri msok masjid x pakai tudung, asl x marah rosmah??

pijak tmpat org sujud, abes slame nie ko masok masjid x pijak tmpat org sujud lah??

Naz Roll said...

Anonymous said...
Naz roll, penganut kristian zaman nabi lain.. Tapi di m'sia non muslim masok masjid,kawasan masjid buat benda yg menyakitkan hati..mereka berceramah.. Yg belum pasti betol faktanya.. Berseluar pendek turun naik masjid KL selepas berdemo..ingat tak dulu?? Buat senam robik..yg terbaru masok masjid merusuh ikot AMK.. Kalau masok utk menikmati islam,mmg dialu2kan.. Tapi untuk menimbulkan huru hara, sorry beb..aku akan tentang..
--> betul ke teo ceramah kt masjid 2?? huhu.. ayah aq antara ajk masjid 2, dan aq ade ctu.. dye cume bg ucapan yg langsong x sentoh hal agama dan politik....

ape yg dye buat yg menyakitkan hati ko??

hafiez said...

klu nak masuk masjid kena suci dari hadas..kita ni masuk masjid dah suci dari hadas,tak kisah la pijak kat mana pun...masalah nya si Teo tu masuk masjid dengan berhadas..ker tak tau la pulak klu dia tau plak mandi hadas...hahaha

Naz Roll said...

Melayu Perak said...
Wooiii Nazroll..

Cuba kau baca Surah An-Nuur ayat 4
sikit, itu sumber penyokong PAS cedok pasai tuduhan Qazf,4 saksi dan 80 sebatan...

Dalam ayat tu cuma ditujukan tuduhan Qazf kepada wanita-wanita yang terpeliharan kehormatannya....
Bukan terpakai Qazf untuk Al-juburi, lagi plak al-juburi ni bukan lelaki suci tapi penuh kotor,jijik dan meloyakan

---> hukum qazaf nie bole jugak pakai utk kes liwat laa...

Naz Roll said...

hafiez said...
klu nak masuk masjid kena suci dari hadas..kita ni masuk masjid dah suci dari hadas,tak kisah la pijak kat mana pun...masalah nya si Teo tu masuk masjid dengan berhadas..ker tak tau la pulak klu dia tau plak mandi hadas...hahaha

--> org kristian najran yg masok masjid mase zmn nabi tu mandi hadas ker?? dan adekah nabi x taw diorg berhadas??

AnaQarbana said...

anon 3:31 ni pun bangang..cuba tafir ayat 11-13 an-nur dengan betul....sumpah mbhahalah tiada kaitan dengan ayat ni...tidak perlu 4 saksi ..apa yang bangang sangat...pi mengaji bawa kitab dan jangan pi dengar ceramh setakat bawa telingan apa ke jadahnya....ni mesti pecacai PAS ataupun PKR....kononnya ulamaklah tu....

Naz Roll said...

halah haiii budak si naz Roll ni..DNA tu dapak dari kesan air mani..bukan dari darah, rambut , atau kulit..Kesan air mani dalam Jubor si Saiful.MAKNANYA ( Mcm Juburi Plak),mcm mana dapat DNA dari air mani klu x si Nuar sontot dia????Bangang sgt ker si Nuar nak bagi air mani plankan dalam jubur Saiful...

--> ko taw mne dpt dr air mani? ko ade ke waktu diorg wat siasatan tuu??

Anonymous said...

Naz roll better ko stop reply.. Ko dah kalah.. Bukti dah ada..terang terang itu anwar.. Ko gunalah kepakaran ko dlm ape bidang sekali pun.. Salah tetap salah..sumpah quran jln terbaek utk anwar.. Selagi berdolak dalih selagi tu dia akan tewas dlm kehidupan dia.. Pls stop reply.. Kau dah kalah.. Satu lagi pi amik wudduk pi solat.. Asar dah dekat.. Doa byk2 tolak bala.. Kalo tak tenang gak pi baca quran..

Naz Roll said...

AnaQarbana said...
anon 3:31 ni pun bangang..cuba tafir ayat 11-13 an-nur dengan betul....sumpah mbhahalah tiada kaitan dengan ayat ni...tidak perlu 4 saksi ..apa yang bangang sangat...pi mengaji bawa kitab dan jangan pi dengar ceramh setakat bawa telingan apa ke jadahnya....ni mesti pecacai PAS ataupun PKR....kononnya ulamaklah tu....

---> dlm kes liwat hukum qazaf dibenarkan lah... rujuk semula kitab fiqh imam asy syafie

Anonymous said...

Naz Rol nak PM yang buruk moral.

Azraque said...

X yah la enko nak ajak aku debat pasal agama ngan enko. buang masa. Puak-puak korang ni bukan nak dengar cakap org lain. Persaan diri sentiasa benar terlalu menebal dalam diri korang. Bukti depan mata pun korang x nakj pakai apatah lg dgn perkataan. Kesian betul kat korang. Sampai macam tu sekali kepala hotak korang kena brainwash dengan nuar berahim. Isu pasal kapir masuk masjid pun dah x nampak kredibiliti engko. kita org marah pasal die masuk masjid x tutup aurat. dgn berbaju ketat. Tu menghina kesucian Islam namanya tu bahlol. Engko x yah nak tegakkan benang basah la kat sini. Org macam enko ni kalau nuar sontot mak engko depan engko pun engko akan tuduh Najib punya konspirasi. Aku dah kenai ramai budak budak belajaq syariah yang kononnya sampai mesir tapi otak letak bawah teloq. Aku memanglah x pandai mana bab agama sebab aku budak eng. tapi sekurang-kurangnya aku sedar diri bila tengok Agama dan bangsa aku terus di asak bertubi tubi oleh kafir harbi hanya kerana seorang manusia yang bernama Anwar Ibrahim ni membuka pintu ke arah tersebut. Aku x suruh engko sedar sebab aku tahu orang macam enko x akan sedar. Tapi aku cuba sedarkan rakan-rakan aku dan ahli keluarga aku yang dulunya berkiblatkan Anwar dan PASBODO supaya meraka sedar siapa sebenarnya yang mereka ikut selama ini.
Wallahualam

Naz Roll said...

Anonymous said...
Naz roll better ko stop reply.. Ko dah kalah.. Bukti dah ada..terang terang itu anwar.. Ko gunalah kepakaran ko dlm ape bidang sekali pun.. Salah tetap salah..sumpah quran jln terbaek utk anwar.. Selagi berdolak dalih selagi tu dia akan tewas dlm kehidupan dia.. Pls stop reply.. Kau dah kalah.. Satu lagi pi amik wudduk pi solat.. Asar dah dekat.. Doa byk2 tolak bala.. Kalo tak tenang gak pi baca quran..

---> thnx ats nasihat, ttp kebenaran ttp kebenaran, x kesah kalah ke mng, yg penting kebenaran ttp menang

Anonymous said...

AKU ORANG KAMPUNG DI PARLIMEN PERMATANG PAUH TUMPANG MALU DGN PERBUATAN MP KAMI. BETUL AJARAN USTAZ KALAU KITA TAK PUNYA MALU APA PUN KITA SONDOL. SAMPAI GAMBAR TERAKAM NAK NAFI LAGI. MEMANG TAK PEMALU, MUKA TEBAL MCM GREAT WALL. NAK TUNJUK KONON2 BUKAN DIA - PIRAHHHH MANGKUK HANG INGAT SEMUA ORG BOLIH DIKENCING KA? ALLAH DAH MULA MEMBERI AZAB PADA HANG DIDUNIA KERANA HANG PERSENDA NAMANYA DILETAk DIDALAM GEREJA DAN AGAMA ISLAM SAMA DGN AGAMA2 LAIN - PLURALISM DAN DOSA2 BESAR YG HANG LAKUKAN. APA MACAM? PUNAI HANG BESAR ATAU KUASA ALLAH LAGI BESAR??????????

Anonymous said...

biaukanle budak pegang kamera ni... dah tua sok dia tau la kebenarannya..

Gapodio said...

naz roll,
ko tak nak reply komen aku ke?

ke dah taktau nak spin camne??

hafiez said...

alah haiii budak si naz Roll ni..DNA tu dapak dari kesan air mani..bukan dari darah, rambut , atau kulit..Kesan air mani dalam Jubor si Saiful.MAKNANYA ( Mcm Juburi Plak),mcm mana dapat DNA dari air mani klu x si Nuar sontot dia????Bangang sgt ker si Nuar nak bagi air mani plankan dalam jubur Saiful...

--> ko taw mne dpt dr air mani? ko ade ke waktu diorg wat siasatan tuu??

---> Soalan bila dah tak tau nak jawap apa...standard procudere puak puak ni..Ikut fakta dari mahkamah la.lenkali baca fakta..bukan baca surat kabar sampah keadilan tu..

Naz Roll said...

azraque, aq bkn nak banding ngan ko, tp adekah adil kite meletakkan kesalahn pd org yg blom terbukti bersalah, bukti tu sdiri penuh keraguan..

psl teo masok masjid, aq mls nk ulas, tp betol ke dye pakai ketat??? aq ase x.. dye pakai baju kurung..

satu agy, x semestinya org yg pndai agama tu dye betul blake.. sbb ade gak lepasan al azhar tu yg salah.. x kesa ar ko eng ke, law ke, hape ke, tp ketakwaan yg penting. dan klu ko kte nk sedarkan org2 PAS ni, ape kate ko sedarkan bini boss ko yg x pkai tudung tuu...

pikir2kn

Anonymous said...

tadi aku berkesempatan kesana...pihak tertentu menyebut babi2 didalam masjid untuk menghentikan sumpah tersebut...terkejut sekali tengok perangai hang pa.

Naz Roll said...

---> Soalan bila dah tak tau nak jawap apa...standard procudere puak puak ni..Ikut fakta dari mahkamah la.lenkali baca fakta..bukan baca surat kabar sampah keadilan tu..

---> buktikan fakta 2 betol... dan aq ase bkn dna anwar 2, tp dna lelaki Y.. sape lelaki y 2?? cane ko leyh kate anwar?

Anonymous said...

oi naz roll ko tu budak lagi... umur pun baru 16 tahun... idup pun mak bapak masih tanggung ade hati nk uruskan hal ehwal negara... ko pegi sekolah study la... tahun depan spm kan? takyah la nk amek port soal2 politik ni... ko tu masih mentah lagi

Anonymous said...

bebudak syariah ni selalu dikelilingi puak-puak PAS dan terpengaruh dngan tarbiah PAS. Pemikiran mereka walaupun bersumberkan kitab-kitab agama, selalunya apa yang mereka katakan tidak berkesan. Kerana apa? kerana mereka tidak berpijak di bumi yang nyata. mereka masih lagi berada di kelompok yng cenderung kpada 'mengkritik untuk meraih populariti'. Ini perkara biasa bagi pelajar-pelajar sekolah agama. Mereka baru nak mengenal dunia politik. nanti bila mereka dah dewasa, dah masuk Universiti yang banyak pendapat dari jemaah-jemaah yang ada, mereka tahulah nak berpikir balik. x berguna kalau kita nak melayan Nazz ROll ni. Persoalan-persoalan yang beliau utarakan boleh beliau cari sendiri kebenarannya.

Anonymous said...

eh? bukan ke pakar kimia dah bagitahu kat mahkamah dna itu dari ekstrak air mani? takkan tak tahu lagi kot?
lagi satu, yg pihak amk buat kecoh apsal pulak? biarlah eskay tu nak bermubahalah pun..kan penyokong pembangkang asyik menuduh dan memaki dia selama ni, jadi dia nak buktikan bahawa dia benar lah tu..niat dia nak menghentikan tohmahan orang terhadap dia..apsal pulak mengganggu hak dia utk bersumpah?
aduhai...

Azraque said...

engko terlalu skeptikal dengan org yang tak pakai tudung. Engko tau x berapa ramai orang yang pakai tudong tapi keja dia dok buang anak. Aku bukannya nak bela rosmah tu. Aku pun x suka gak kat die ngan rambut die tu. tapi aku lebih x suka orang yang mempergunakan agama untuk utnuk kepentingan peribadi hingga agama sendiri tergadai...bangsa sendiri hancur semata mata kerana kuasa! ada faham?

Anonymous said...

Naz roll mmg ade pemimpin PR masok masjid bagi ceramah.. Gi tanye siak bilal kat MASJID RAHIMAH KLANG..siap masok paper.. Tu la ko bodoh.. Bebal..bukan aku maksud kan TEO bodo!! Asyik ingat TEO je.. Ko ngan bapak ko pun sama BODO!! Dah takde penceramah islam lagi ke? Kawasan luar surau/mesjid dah takde ke?

hafiez said...

> Soalan bila dah tak tau nak jawap apa...standard procudere puak puak ni..Ikut fakta dari mahkamah la.lenkali baca fakta..bukan baca surat kabar sampah keadilan tu..

---> buktikan fakta 2 betol... dan aq ase bkn dna anwar 2, tp dna lelaki Y.. sape lelaki y 2?? cane ko leyh kate anwar?

----> Bangang ker haper ko ni..Mmg ler DNA lelaki Y..Lepas tu mahkamah sah kan yang lelaki Y tu Si Anwar...Tu la bila dah buta hati..x tau apa nak tunjuk pandai.

Anonymous said...

naz roll,

ko belajar syariah kat sekolah pondok PAS ke?
so ak x pelik dan x terkejut dgn hujah2 ko yg bukan setakat x kristis..malahan tak membina langsung...

org2 berfikiran mcm ko ni..mmg belambak gila..lg2 dikalangan mahasiswa..
mcm2 la hujah, bahas, condemn bagai...last2 belajar lingkop..pakai PTPTN..so saaaadd..

maknanya...x pelik la ak kalo dgr hujah2 merapu ko tu...x payah nak dirujuk dgn sejarah2 nabi pn org da dpt fikir pkai logik akal yg semua perkara yg berlaku baru2 ni btol2 merosakkan kesucian Islam..

cumanya ko perlu lebih jd REALISTIK dan berpijak di bumi yg nyata...

hafiez said...

Dah mcm Ahlil Nujum aku tgk si Nazrol ni..bila dapat jawab jer soklan dia...BUKTIKAN...BUKTIKAN...BUKTIKAn.
hahahhhaha

Anonymous said...

Biar le bdk pegang kamera (naz roll) nie p'pegang ngan idologi dia yg plg bangang kat muka bumi nie.. Klu dia @ adik dia @ kakak dia @ keluarga dia kene sontot ngan Anu War br nak meraung2 mtk simpati kat polis...

Anonymous said...

huahahaha...nazroll bodoh ni pandai plak ckp;

"adekah adil kite meletakkan kesalahn pd org yg blom terbukti bersalah, bukti tu sdiri penuh keraguan.."

huaaahh..ckp bukan main sedap..pastu dok mengutuk rosmah..tetibe je..

ak nak tanya laaa..yg anwar duk tuduh najib bunuh pelacor mongolia tu pe ke??? da ada bukti ke blom?? tp awal2 da fitnah mcm2..

perangai ngan otak ko ni mmg xleh pakai laaa..baik ko drop kan je syariah ko..buang masa belajar tp pikir merapu...

ko nak hina2 rosmah yg free hair tu..ko ingat org2 bertudung labuh meleret sampai lantai tu dah baik sgt laa??
terpekik terlolong demonstrasi bagai..lg sial..
xyah la ko nak judge org dari segi luaran..nmpk sgt la ko x layak nak bercakap bab2 agama..

Anonymous said...

DNA dalam bontot Saiful adalah DNA daripada air mani nuar dan disahkan oleh 2 orang pakar kimia. Sbb tu Karpal singh x leh lawan bab 2 walaupun nuar bawa pakar DNA dari luar negara.

Air mani dalam bontot saiful memang dah lebih 97 jam tapi air mani tetap air mani... tak kira sperma dah mati atau tak mati.


wolfe

Anonymous said...

perhatian kpda nzroll....anwar tlah buat pngakuan yg dia fuck doll tu..ko tnggu la brita mlm ni..suma yg ko tlis ..sia2 sja..hahhaa...dh la hjah cm bodo..sma la ngn umur ko...ada hti nk jdi lawyer...ko ngn mak bpak ko sma ja...

Anonymous said...

Nazroll dah kalah.. Nazroll kalah.. Nazroll malam nie ape kate kita layan maharajalawak kat astro.. Mane tau kot2 ayah ko ngan TEO jadik tetamu lawak hari nie.. Lagik best kalo ko jadik pengkritik undangan..

Anonymous said...

-Dari aku bernama INSAF-

Khas untuk manusia bernama NAZ ROLL:
Pertamanya, gua rasa lu pergila study lagi banyak2..ilmu sains, perubatan, agama, syariah, tauhid, feqah dan TASAWUF. Kalu lu terus nak berteriak kat sini, memalukan umat je.
Rasul SAW dulu walau macamamne berat pun kena maki, fitnah, hina dan kutuk oleh orang kafir dan yahudi, ape reaksi Rasul?? ada baginda pun lawan dengan fitnah?ade baginda lawan dengan maki hamun? ade baginda lawan dengan sumpah seranah dan muka serabut?? Ade baginda sibok burukkan orang sana, burukkan orang sini??
Ade ke??

Kita umat islam ni memang tak layak untuk dibandingkan dengan baginda, tapi gua nak bagi lu buka sikit minda anugerah Allah. Buatlah kajian dan penelitian, jgn jadi BODOH. So lu pergi tengok pmimpin pujaan hati lu pulak yang bernama anwar tu, mcmana akhlak dan bahasa dia??Kalau bercakap cuma tau nak maki hamun, kutuk, fitnah, sumpah seranah, so manusia jenis apa??Cuit sikit pun hilang sabar.itu pmimpin pujaan??

Lu pernah belajar pasal tasawuf?? bagaimana pembersihan jiwa dan rohani akan membentuk tingkah laku dan akhlak. kalu buruk hatinya, maka buruklah tingkah lakunya. Tu pun lu susah nak nilai!!! itu baru penilaian fasa 1,belum lagi pergi pada pelbagai fasa lagi.


sambung fasa 2
-INSAF-

Anonymous said...

For naz rull
Ini fasa 2 ok.
Pasai apa, komen lu memang tak logik dan tak boleh diterima pakai. buat gua nak muntah je.
Sape cakap sperma juz bertahan dalam 24 jam?? sekali lagi jgn perbodohkan diri untuk membela anwar yang lu sendiri tak pernah kenal luar dan dalam.
Jangan sampai kt akhirat esok, lu tersekat nak meniti titian siratulmustaqim hanya sebab menyokong n membela orang yang MUNGKIN seorang yang fasik dan munafik.(sebab Allah dah bagi trlalu byk bukti dalam negara, luar negara psl anwar, tp lu tau sgt ke dan msih nak pertahankan dia..ape lu dpt??nak share dose??)

Sapa cakap tidak perlu bersumpah jika umat islam berdepan dengan pelbagai masalah yang bukan hanya tertumpu pd perdebatan agama dan suami isteri? KESIAN, dangkal sungguh akal lu.So pergi lah cari alim ulama yang bukan tertumpu pd 'ulama' dalam parti tercinta lu tu.

sambung fasa 3
-INSAF-

hafiez said...

erhatian kpda nzroll....anwar tlah buat pngakuan yg dia fuck doll tu..ko tnggu la brita mlm ni..suma yg ko tlis ..sia2 sja..hahhaa...dh la hjah cm bodo..sma la ngn umur ko...ada hti nk jdi lawyer...ko ngn mak bpak ko sma ja...

Yer ker Beb???????

Aliffnajmi said...

Kesian lak aku dgn nazrol ni.
Dah dewasa nti sedar la kesilapannya tu. InsyaAllah.
Masa muda dulu aku pun pembangkang jugak. Cuma bezanya, aku penyokong PAS bukan penyokong PKR atau DAP. Bila PAS dah bekerjasama dgn syaitan PKR & DAP (mcm TGNA ckp) maka PAS pun tergolong dlm golongan2 yg berhati Syaitan.

Anonymous said...

Woi Naz rul
ni fasa 3 ok

Psl org kafir msuk masjid, zaman dulu dorg masuk sebab apa? Lu jwb skrg!!
Then org kafir pembangkang masuk msjid now ni sbb apa?? lu tau sgt ke niat dorang yang mungkin juz sebab politik!! Lupa ke mcmne lee kuan yew nak pancing org islam singapura, then akhirnya orang islam sngapore now ni nak smbyang pn azam prlahan2.Owh lu tak lahir lagi mase tu then parti lu pun soh benci subjek sejarah, sbb tu lu byk tak tau.
So niat kafir pembangkang tu lu boleh jamin ke murni dan mulia sgt?? kalu mulia sgt, takkan karpal pusing boleh kuar word 'over my dead body' kalu Pas nk laksanakan hukum hudud.
so skali lagi PAS cme angguk, konon nak berdkwah, tpi akhirnya tanpa sedar da didominasi oleh kafir.
Itu pn lu tak nmpak ke??

sambung fasa 4
-INSAF-

Anonymous said...

mengaku jelah anwat oii. sbb kau ni rakyat m'sia yg buta menghuru-harakan negara. BENCIIII PENYOKONG ANWAR. TAK KIRA DLM MASJID PUN BUAT KECOH. MMG PERANGAI SETAN MCM IDOLA DIORANG JUGAK

Anonymous said...

Weh naz rull
ni fasa 4 ok

Kalu lu terus dok ungkit 4 saksi, dlm isu anwar tu, so meaning dat smpi bile pun anwar tu dah ditetapkan oleh pembangkang bhw anwar sempurna, takkan buat silap.
Jadi kalu kluar bukti apepun after ni, kite rkyat malaysia diam2 je la yea dan bgi je laluan anwar tu perintah negara.
Then kalu negara ditimpa bala atau berlaku kehancuran atau maybe jadi mcm singapore atau negara lain yang liberal, gua nak tengok..mase tu lu kat mane!!
dan incase berlaku sesuatu masalah ketidakadilan melibatkan lu dan fmily lu yang lu nak pjuangkan di mahkamah, then anwar pemimpin negara mase tu kata..'owh, tak boleh buat ape, coz mesti ade 4 org saksi. lagipun lu jgn suke2 buat fitnah. peliwat dan progol yang lu tuduh tu I kenal.Its ok n dont wori.pi blek rumah dan dok diam2 ok. I tak nak tgok muka lu dan fmily lu lagi buat kacau kt sini.'
So..APE LU NAK JAWAB??

sambung fasa 5
-INSAF-

Anonymous said...

x payah la nk bertekak dlm ni..ko pembangkang ke..penyokong ke..yang penting dato t dah bersumpah..bukan kerja kita nak adili sapa salah sapa tak..terserah padaNYA..

Kepada Nazroll...JGN HALALKAN CARA DEMI KEPENTINGAN SENDIRI..Pikir simple..pk di bawah ni..

- perlu ke merusuh dalam masjid?

- Anwar xnak sumpah..dia punya pasal..tapi kalo dia bsumpah apa masalahnya? sure penyokong dia lega n semakin kukuh di belakangnya

- hanya org yang bersalah takut akan kebenarannya..jd kenapa nak melenting kalo x buat? btul x?

- kepada ko sendiri..abiskan dulu belajar tu..jgn dok bpolitik sgt..x kemana..at the end of the day..ko pon blajar gunakan duit kerajaan yang ko bangkang yang dipungut dari rakyat yang majoritinya menyokong kerajaan..

Anonymous said...

Wahai Naz Roll,
ni fasa 5 ok

Usia muda anda jgn smpi memperbodohkan diri anda sendiri. Lebih baik anda diam dan jangan terlibat kerana lagi banyak anda menyokong, jika benar anwar berdosa dan bersalah..maka segala dosa dia tu anda pun share. Dah bnyk sgt pahala ke nk bwk jmpe Allah??
So samaada apepn keadaan, pandanglah dengan pandangan Allah bukan dengan pandangan dangkal yang dipengaruhi oleh ilmu yang kurang.Istighfar lah krn anda masih tidak tahu siapa ANWAR yg sebenarnya.

MY LAST WORD..bukan anwar yg akan tolong anda masa anda berdepan dengan Allah di padang mahsyar nanti coz dia pn tengah sibuk mengira dosa2 dia. So tak perlu lah nak bersungguh2 menyokong coz tanpa dia sebagai PEMIMPIN negara ni pun, negara ni boleh hidup aman damai tanpa sebarang road show maki hamun, sumpah seranah, budaya buruk memburukkan, budaya fitnah (kes althantuya sendiri pun dia takde bukti tp ckp mcm tin kosong..KESIAN..).

Banyak lagi tgjwb berat yg perlu negara dan masyarakat buat dpd melayan org tu berckp yg ntah ape2 coz nk bgi negara propaganda je. Jgn smpi dia naik jd pemimpin, keamanan negara ditarik keberkatannya oleh Allah.Nauzubillah..
Istighfar la..

SEKIAN.. untuk semua fasa.
-INSAF-

hafiez said...

Bravo Anon yang Berfasa fasa tu..Mcm rumah plak eh...ada fasa fasa.
Aku sokong ko 10000%...bernas sungguh

hanizam said...

udah-udah le tu nazroll oooii...

kalau dah pandai sanagt, tinggi ilmu, takda mengaku sampe boleh berdebat...ko ni psiko je lebih...

orang yang ada ilmu tak riak macam ko ni...habiskan dulu belajar tu...

kalau bayar yuran guna duit sendiri @ mak bapak ko punya duit, gunakan dengan sebaiknya...orang tua dah suruh belajar elok-elok...

kalau guna PTPTN, jangan lupa bayar balik...jangan bila dah berjawatan tinggi, culas nak bayar...mati nanti kira berhutang jugak...

kalau belajar guna sumbangan zakat negeri @ sewaktu dengannya, belajar elok-elok jugak...

jangan lawan takdir yang tuhan dah tunjukkan...solat hajat ko sokong, bila tuhan tunjuk kebenaran, lawan takdir...

kalau nuar tu tak bersalah, ko suruh je dia anak beranak buat umrah...doa depan kaabah supaya ALLAH tunjukkan kebenaran...buat macam sepol doa depan kaabah...

suruh nuar doakan cepat dia jadi PM (tu kalau DAP tak khianat, sebab depa tau nuar macam maner)

Anonymous said...

ak asa esok tmt la rwyat anwar...jga2..tkot mlm ni dia lri p luaq ngra lak...aku asa ni la msa yg tpt mlysia nk lksanakn hkum hdud...leh tngok anu war kna rjam...

kpda nz roll...== ko tngh wt pa??bca bku sjrah k???hahha

Anonymous said...

kpda brder yg berfasa2 tu...lu mmg intelektual tnggi...mmg gua tbik lu...cmni bqu btol klau nk brhujah nzroll...

Erlangga said...

Kepada Adik Nazz Roll.. uppss takleh cakap adik; bahyer, kang dia ingat kita minat sama 'belakang' dia.. kekeke... kuda kayu... itu pun mau isu teknikal yang kecik konet nak diperbesarkan. Semalam kat TV pun dah jelas kegelabahan ANu Wier ni, cakap ntah apa2. macam budak sekolah derjah nak berdalih apesal tak buat homework lak... cchiiett. Bagi aku mudah saja, yang benar di pihak yang beneer.. yang salah mencari salah orang.. tapi aku nasihatkan lah, nampak gaya puak2 ni belum percaya lagi kalau belum kena kat batang hidung sendiri.

Azraque said...

salute you all

Wonder said...

(Pada yang masih menyokong DSAI)Tak kira lah sumpah tu ada ke xde ke dalam islam yang penting DSAI kena bersumpah...Kenapa?Sebab dia kena tunjuk kan dan berani buktikan dia tak bersalah...Datuk T kemukakan bukti yang pada diorang memang perlaku itu DSAI, dan diorang berani bersumpah untuk membuktikan diorang adalah benar...kalau DSAI benar, sumpah la....sekarang ni yang AMK sibuk ganggu Datuk T nak bersumpah kenapa?Apa hak korang nak kacau?Kalau Datuk T tipu dan salah dan mempermainkan sumpah, AMK ke yang kena laknak?DSAI ke yang kena laknat?Datuk T tipu yang kena balasan yelah dorang, yang korang sibuk nak halang apa hal?Datuk T bersumpah dan Allah turunkan bala dan hukuman pada Datuk T, jelas la yang diorang menipu, tapi sekarang ni lum apa2 lagi AMK dah sibuk nak halang...sayang kat Datuk T ke? Ke halang kebenaran...Bak sms Datuk Eskay, tunggulah petunjuk dari Allah..

Anonymous said...

naz roll....jgn asik nk roll aje...klau tk pandai jgn memandai mandai...simple as ACB

Anonymous said...

Si Nazz Roll ni sbnrnye bangang.. tapi tak ngaku kebangangannye... hahaha... cakap takde fakta.. yg nampak banyak sangat auta dia sama mcm ketua jubur dia...

Naz Roll said...

thnx 4 maklum balas yg membina.. err, tnye skeyt, kowank dok dpn pc 24 jam ni da solat asr ke blom?? lg2 pd yg tnye aq 2, aq g smayang asar kt surau ar.. haha

terima kasih ats nasihat membina kowank uu, aq akn gunekan dgn sebaiknya...

pd bro Insaf, thnx dgn fasa2 ko 2, aq ase nk jwb tp jenuh plak kang naip.. lgpown aq byk agy tanggungjwb.. mid term exam un da dkat.. x baek sia2 kan duit mak bapak aq an?...

cume satu jer aq nk tanye kowank, psl bukti yg korg kate.. dgn hujah kowank yg berjela-jela tu, dpt kah korg buktikan yg kamera yg merakam anwar 2 btol2 gne cctv?? sbb ape an, cctv xkn tletak dkt tmpat yg x strategik cam 2.. dan xsilap aq ade sarikate, bmakne sblom diuploadkn vid 2 mengalami proses editing.. btol x??

psl sumpah.. lantak ar eskay nk sumpah ke, anwar xse sumpah ke, itu bkn masalahnyer.tp klu btol eskay ade kt ctu, knape dye x halang anwar dari awal agy?? skang baru nk dedahkan, knape??

mungkin korg kate aq balaci anwar, tp senanyer ade beberapa perkara yg bg aq anwar salah, mcm isu undi hantu pd pemilihan pkr dan meletakkan azmin sbg tp.. aq x kate anwar perfect..

psl teo.. ok, korang marah teo sbb x tutup aurat masok masjid bg ceramah, aq da ckp baper kli tu bkn ceramah, tp ucapan.. nmpak sgt korg xleyh trime kbenaran...

psl rosmah, knape aq tetibe sabitkan rosmah? sbb bandingkan rosmah dan teo, rosmah muslim but teo non muslim, mungkin teo x taw kne masok masjid pakai tudung, tp rosmah? bkn stakat dlm masjid, 24/7 dgn rambutnyer, cane plak 2?

ye, ramai anak muda yg bertudung yg buang anak, yg maksiat, tp pakaian x mlambangkan ketakwaan ssorg. pakai tudung x bmakne alim, tp sekurang-kurangnya dye da bwat satu syariat iaitu pakai tudung dan itu lbeyh baek nk bandingkan dgn yg x pakai tudung..

mmg bukan anwar yg tlg aq d padang mahsyar, tp skurang-kurangnya aq xkn disabitkan ksalahn d padang mahsyar krn memfitnah...

korg marah aq krn mati2 mempertahankan anwar, ok, tapi knape korg sdiri mati2 menyalahkan anwar mcm mmg dye terbukti da bsalah? same je an?

n lastly, aq ase dr debat nie aq dpt satu pengajaran. xyah ar kite sebuk2 nk tentukan sape benar sape salah, krn kite bukan tuhan, skang nie bukti lbeyh menjerumus kpd anwar slh, tpcube bygkan klu tetibe ade pakar yg boleh sahkan vid tu palsu, cane?

jd, slm syg aq utk sumer.. aq nk study.. slm..

p/s: jgn marah klu ade soklan korg yg aq x jwb, sbb klu jwb un korg still x leyh trime an

Anonymous said...

bagos... baek ko g je stadi... haha.. karang tak pasal2 pi jawab pasal anuwar dalam exam ko plak.. hahaha... ko dah buang masa stadi ko kat sini yg sepatutnye ko gunakan utk membanggakan mak ayah ko... dah dah.. g la stadi encik nazz roll... autabots.. roll out...

Naz Roll said...

Pasal demo kt masjid tadi, Bagi aku sendiri, aku merasa geram dan rasa nak tampo sekor2 yang bergaduh dalam masjid tadi tue. Tapi nak menyalahkan pihak pembangkang pun tak adil sebab mereka dah takde jalan lain untuk clearkan nama manakala di pihak penyokong kerajaan pula mereka dibayar untuk berbuat demikian. Kadangkala ada juga tersemat kebencian di ahti mereka terhadap PR, itu adalah disebabkan mereka tak mampu nak menilai masa satu baik dan mana satu jahat akibat dimomokkan berita palsu.

Anonymous said...

Nazz roll..kau ni ibarat budak tadika masuk ke dewan kuliah dan cuba2 nak debat dgn budak Universiti la..ilmu sekangkang kera teringin nak jadi kera..baik kau kangkang kat nuar lagi bagus..lagi pun bukan boleh jadi masalah main dgn nuar sebab tak cukup 4 saksi nak dakwa kau dan dia..mcm perogol2 yg lain..kenapa kita dakwa..mana ada 4 saksi..bengong betul la kau ni..org belajar ilmu Agama kau belajar ilmu Hisab..dan ilmu sedut..!!! baik kau balik belajar ngeje dulu, than masuk sek rendah..sek menengah barulah joint kita org ye..cuba kau tengok dalam ni..kau sorang je..murid tadika tak cukup umur..mcm mana nak debat dik non oii...

Anonymous said...

pada semua yg berdepat dan bertekak..jgn di layan budak bawah umur..nanti kita pulak jadi budak2 tak cukup akal..biarlah dia terjun dengan labunya..ibarat kita bergaduh dgn budak kecil..walau kita kata jgn..dia nak jgk..tanpa sebab yg sahih..janji dia nak jgk..mcm tu jgklah dgn adik yg pra matang kita ni..(naz roll)..sama ada dia belum cukup akal..atau pun dia hilang akal..pakat2 pikiaq lah sendiri..jgn kita buang masa melayan budak yg tahap ilmunya mcm budak belajar ngeje je..baru kenal A dan nak eja A for Ayam..B for Book..Y for..he he idola Nazroll....haa kan dah salah ilmu tu..adik Naz roll..adik pergi belajar dulu ye...dah besar panjang nanti joint kita..jgn lak joint lelaki Y ye..

Anonymous said...

whooiii naz roll. baik ko tuka nama ko jadi nazbahaLoll. Seswai nama ni utk budak mentah mcm ko a.k.a. student yg baru nak idup tapi hiduphidup diperalatkan..

Anonymous said...

nak terkinchhett layan hujah budak mentah nehh..ilmu persis tinggi melangit la kunun sama cam ulama2 pas yg bongkak..tadak org alim boleh tegur..adehh..apela nasib budak mentah ni di masa hadapan erkk??? PA masa hadapan lelaki Y kot...wahkahakahaahhhtuuihh...baik kita layan nasib adik saiful kita..cian dierrr...

Anonymous said...

Allah telah makbulkan doa org2 yang sembahyang hajat supaya ditunjukkan kebenaran

Anonymous said...

kita kalo layan budak2 nih menunjukkan kita ni pun otak macam dia.. jadi pulaukan aja

Anonymous said...

nzroll bdoh smbong...ak tau ko bkn best stdent pown...tp ko wat2 cm ko best...ko xyah la stadi..ko bkn pndai pown..ko 2 bodo smbong...bdk2 lg..nth2 x sunat lg...smbang mcm owq dh sunat...soalt asar kt surau pown ko nk gtau kt cni...

mmg brain ko ni cap ayam...lg 1 ..ak dh wat klab bnci ko kt f.b...hahhaha

rumi said...

Jangan layanlah budak berhingus nazrul hakim ni.Apalah yg dia tahu,dia cuma ikut bapaknya punya ideologi.Semalam kata tak minat politik,hari ni dia meracau balik.

Nak cerita pasal mubahalah,qazaf setakat dengar cakap orang politik,nampak sangat ilmu tak setara mana tapi perasan pandai.

Perselisihan ulama' pasal mubahalah mutakhir ini cuma berkisar pasal sama ada harus dilakukan melalui proses mahkamah atau boleh dilakukan di luar mahkamah.Ada pendapat lain yg lebih umum tapi kita fokus pada yg itu dulu.Ok anwar kata dia cuma akan lakukannya melalu proses mahkamah kononnya atas nasihat ulama'.

Masalahnya di mahkamah mana, anwar nak bersumpah tu?Mahkamah syariah?Mahkamah syariah Malaysia tidak mempunyai bidang kuasa terhadap kes2 hudud termasuk liwat,zina,curi,rompak dsb.Jadi sekiranya kes liwat atau zina ini tidak boleh dibawa ke mahkamah syariah,macamanalah siputar alam ni nak bersumpah?Jadi sampai bilapun dia tak perlu bersumpah.Licik tak?

Pendapat ulama yg lain mengatakan harus untuk bermubahalah di luar mahkamah sekiranya tidak ada jalan lain untuk membuktikan kebenaran,termasuk juga untuk membersihkan nama dan menghilangkan fitnah serta demi kemaslahatan masyarakat Islam yg berpecah-belah kerananya.

Jadi bersumpah laknat di luar mahkamah tidaklah salah,cuma perbezaan pendapat sahaja.Ini perkara furuq(ranting)yg tak perlu diperbesar2kan oleh orang2 jahil.

Jadi apa masalahnya untuk anwar bersumpah?

Anwar merujuk pendapat dr asri(bekas mufti perlis)dalam kes dia semalam(interview wartawan).Sedangkan dr asri sendiri telah sebanyak 3 kali menyarankan agar anwar bersumpah.Yang terbaru adalah pada minggu lepas kalau tak silap.

Jadi apa alasan anwar lagi??Tak bersalah tapi takut?

Azraque said...

Ayat lapok la Nazboy...orang yang x sokong anwar semua dibayor. orang nak halang penyagak buat kecoh di masjid pun dituduh dibayar.

opps
( Jgn cakap kat sape sape nanti aku kena tangkap. Ari tu aku dapat 2million UMNO bagi suruh aku komen kat blog anti nuar )

Nazboy jangan cakap sape sape tau!!!

Anonymous said...

klaka btol si Naz Roll nie... Hati dah hitam...nk wat cam ne... btl la mcm ader anon ckp tu... klau nuar main ngan mak dier pon..NazRoll akan ckp tu sumer kj Umno n BN... Doa2kn la si NazRoll ni dibuka kan hatinyer untuk menerima taufik & hidayah dari Allah.... termasuk kita semua jugak... Aminn...

Azraque said...

Aku cukup gelihati la dengan bodak ni.

Naz Roll said...

lek ar.. kowank nie serang aq cam cam aq tudo korg berzina lak.. nie baru sket.. cube bayangkan prasaan anwar cane??

dr korg dok serang2 aq nie, bek jwb soklan aq, dpt kah korg buktikan yg kamera yg merakam anwar 2 btol2 gne cctv?? sbb ape an, cctv xkn tletak dkt tmpat yg x strategik cam 2.. dan xsilap aq ade sarikate, bmakne sblom diuploadkn vid 2 mengalami proses editing.. btol x??

satu agy, kowank kte cctv ni pakai lens fish eye, knape nk pakai lens fish eye?? ape senanyer tujuan cctv tu kt ctu, siap dgn lens fish eye agy? setau aq lens cctv hotel pakaiyg biase jerk.. dan kedudukannye di atas siling, bkn kt tgh2 dinding..

kowank nk scare ilmiah, aq bg scare ilmiah.. tp jgn balas cam org x cukop akal dgn kutuk sane sini lak yerk.. haha

Penang Mai said...

Nazroll... Ko bengap laaa... yg kebenaran ialah... ko ni x terima sesuatu yg benar.. bila org tanya pasal...

kalau la adik kau atau sedara kau yamg lain la di rogol dan mengandong rakaman cctv dah ada DNA jelas si pelaku yang punya cuma 4 saksi yang tak ada untuk membuktikan kesalahan.Sedara kau tu plak di rotan 80 sebatan kerana fitnah mcm mana tu...

jgn bagi jawapan klu..klu sapa2 jd DSAI lak...

"ok, cane plak klu ko jd DSAI, ko x liwat tapi dituduh meliwat.. cane plak 2??".....

eh...bagi jawapan berdasarkan soalan.. bodo la...ko nie...

Ok..cane plak klu ko ni lak telah dijuburi oleh AnuWar... ko buat repot... tpi ko perlukan 4 org saksi yg beriman.

Boleh ko jawap.. jawapla berdasarkan soalan....ok...

Anonymous said...

alahai Naz Roll kalau banyak lagi komen2 yang patahkan hujah ko, aku ingat ko akan ada masalah mental lah, aku dok perati je replay ko dan yang lain2, memang ada tanda2 tekanan yang cukup ganas dalam diri ko, beristifarlah sebelum dapat tekanan perasaan berkekalan.

K.A.K said...

.

K.A.K said...

Guys.. dont feed the Nazz Troll..the more you feed him the more he'll be trolling around..pity him..

Naz Roll said...

penang mai jwb soklan aq dlu la

Azraque said...

dah berlambak orang yang jawab soalan tu cuma engko je yang x peka. Kedudukan camera pun nak jadikan persoalan. lantak orang yang pasang camera la dia nak pasang kat mane engko pedulik apa? yang penting muka yang sondol cina doll tu jelas. Tiada yang lain melainkan dia. Engko belajaq pusing-pusing dari kapal sink ke dol? mula2 tu pusing pasal perut, kantoi, pusing pasal janggut kantoi, pusing pasal rambut kantoi, pusing pasal tisu terbang kantoi. Korang ni berapa kali nak kantoi la dol? Nak cover bewak idup tu pun biarlah cerdik sket.

pak jabit kg pisang said...

org lain duduk atau sam ketot yg dah tinggi?...heran aku

Anonymous said...

adooooiii aii.. SPM tak ambik dah nak berpolitik.. cukup2 laa adik nazroll .. kalu ikut perkiraan now baru form4, enjoy honeymoon year tu.. jawab past year questions tu bykbyk tak yah nak mengajar tazkirah kepada org lebih tua dari awak..

good luck SPM ye nanti.. dpt diploma, degree, master then bole masuk arena politik ye

Anonymous said...

1. Jgn dilayan budak Naz Roll nie
2. Nampak sgt otak kosong dia.
3. Dia cuma fkr dia betul dan klu dia tau dia salah, dia spin ke lain.
4. Dia bukan nak kebenaran jelas, tp dia jelas cuma nak tunjuk lagak kososng. Nak perhatian aje...
5. Cuba semua org buat x tau kat komen dia, mesti dia gelabah org x lyn.
6. Kita serahkan kpd Allah swt, pasti kebenaran makin jelas.

Anonymous said...

nazrol ni mmg stupid fool. dia x tau yg pasang kamera tu pihak asing nk blackmail so call future 'president' of msia. abis la kita semua kalo betul dsai ni jd no 1. nauzubillah.

cuma nasib baik je yg jumpa tape tu datuk sazril. ni baru satu ye shall i say tip of an iceberg.

Anonymous said...

ak asa azroll ni pmr pown ckup2 mkn..sbb dia hujah pkai pala ltut dia..ko nk tau sal apa vdeo tu da tlisan thai????

Anonymous said...

NASIHAT IKHLAS UTK ADIK NAZ ROLL,
LEPAS BACA KOMEN2 KAT SINI. SAYA MENCADANGKAN ADIK BERHENTI KOMEN SEBAB TAK BAIK UTK OTAK ADIK JIKA ASYIK DIKATAKAN BODOH OLEH SEMUA ORANG. JIKA SEMUA ORANG CAKAP ADIK BODOH, BAGAIMANA DENGAN EXAM NANTI?
SEKIAN

Anonymous said...

woi nzroll!!!!!anwar pwon x hingin nk liwat ko...so,ko xyah la cbuk2 sal dia..ke ko mnat kt abg nuar???

Anonymous said...

si nazroll yang bengap,
aduhh dik ,sedih la idup ko!
mak adik xajar ke so belajar abiz2 dlu sebelum masuk bidang politik ni??
adooiiiii. .16 thn tau umo ke? nk mara pon akak xsampai ati dik..
lau adik nk anak akak la dah lame kene da..
uruskan idup dlu.. belajar bagi abiz.. pastu da rase layak n cukup ilmu didada baru amik port pasal politik..
belajar bagi abiz.. pengalaman pasal undi pon ko xde tapi ko punye cakap akak terkejut dik..
jangan ikut cakap org tanpa pikir..
tempat ko bukan kat sini.. perhatian perlu kat kerja sekolah ko.da buat blom ni? SPM tahun depankan??
sape2 pon xtolong lau ko kantoi spm dik ooiii!!!!
ko ckp remaje mcm ko mase depan NEGARE?? hangcur negare lau ade remaje mcm ko ni dik..adoooiiiii..
lagi satu,ko bole ckp ape? pompuan pakai tudung walaupon berzina lebih baik dari yang pompuan xpakai tudung walaupon xberzina????
(ye, ramai anak muda yg bertudung yg buang anak, yg maksiat, tp pakaian x mlambangkan ketakwaan ssorg. pakai tudung x bmakne alim, tp sekurang-kurangnya dye da bwat satu syariat iaitu pakai tudung dan itu lbeyh baek nk bandingkan dgn yg x pakai tudung..)
NK HALAL KN YANG HALAL KE???????










-hidUp waniTa umnO-

Anonymous said...

budak mcm nazroll ni biasanye panggil kencing bercabang lg dah nak sibuk ngajor org tua dari dia.. ni tak masuk SPM tau dik oii.. baik ko pegi hapal formula maths lg baek..

harap nanti SPM ko dpt la 10A.. lpas tu sambung ler degree kat al-azhar dptkan 4 flat then balik Msia baru ko bole meroyan bab politik ye adik oii

Azraque7 said...

Nak buat camne. korang tengok la tempat belaja die kat mane. Hari Hari dok kena brainwash kat ustadz palat PASBERG. apa yang die tulis tu bukannya ideal diri die sendiri cuma cut & paste dari apa yang die dengor dari ceramah ceramah PASBERG. Aku pun camtu gak dulu. Siap panggil Ustadz Tranung datang ceramah kat Jepun. Makan tempat tinggal semua beres. Kerajaan bagi duit suruh belajar, kita orang gi tanggung bewak tu jalankan anasir pecah belah ummat. Masa tu akal pendek lagi. Tapi sekarang dah sedaq. Pada kerajaan tolong le Pantau-pantau pelajar tajaan korang kat oversea tu. Kalau kat Jepun tu Nama persatuan die, Persatuan Mahasiswa Islam Jepun aka PMIJ. Tu alat pekakas PASBERG tu.
Pada Nazboy, buat la buat. Orang akal panjang x kan larang punye. Bila besaq nanti boleh la jadi penceramah PASBERG. Duit jangan risau, tabung boloh banyak. x cukup buluh kat kampung aku pun banyak. Enko boleh ambik free je. Pas tu enko bolehlah buat ceramah kat kampung kampung sambil tipu orang tua tua supaya menderma.
Kasihan kat orang tua kat kampung yang menderma kononnya untuk tujuan JIHAD tapi tempat lain perginya.
Waduh waduh
Inilah mentaliti PASBERG.

Anonymous said...

Aku ingat banyak kali dah orang jawab soalan bodoh budak kecik ni.

Tak kiralah siapa yg pasang camera ke cctv ke,eagle eye ke night vision camera ke,infra red ke,tak sengaja atau sengaja nak perangkap ke.Yg penting pelaku yg buat zina dalam tu tetap bersalah dan berdosa besar dan tak layak jadi pemimpin.

Kalau macam ni punya senang pun dia tak faham,macamanalah esok dia nak ambik SPM?

Baik ko pergi study,baca buku.Kecik2 dah sibuk nak berpolitik.Kalau ko minat nak jadi ahli politik ko belajar rajin2 dulu.Jangan campur urusan orang2 dewasa yg ko tak faham.

Kok sibuk berpolitik esok,SPM lingkup tak boleh apply jadi budak pembancuh kopi anwar.Melepaslah kau.

Anonymous said...

kejap lagi die masuk balik then kata die baru balik dr surau pg berjemaah. dik, org buat ibadat tak boleh nak menunjuk2 dik uii... lagi pun bahasa adik pakai terlalu sgt nampak kebudak-budakan, short form mcm bdk2 taip sms nak antar ke awek. agy la, kowank la, lbeyh la...btl2 mcm bdk2.. baik adik study je lagi baik.

Anonymous said...

nazrolll..

ko nie mcm bagus sgt tapi ngok...

pandai kau yak boleh di ikut.. bodoh tak boleh diajar....

ko gunakan agama untuk bela atok jubur kau tue...

kebenaran dah terpampang depan mata tapi kau masih lagi menafikan..

kau lah manusia PATONG yg dizahirkan oleh salah seorang saudara aku masa beliau di MEKAH dulu...

bebal tak sudah..

-gerakan melayu berdaulat-

sasha2020 said...

hanya org yg hatinya telah tertutup, yg masih tak boleh menerima kenyataan dan kebenaran..

saya yakin, tidak ada org islam yg berani pegang al quran dan bersumpah laknat, kalau dia memang nak menipu...

Sebab dia yakinlah, dia berani bersumpah laknat...

Kepada Anwar, kenapa takut sangat bersumpah kalau anda tak buat semua tu???? sekurang-kurangnya boleh membersihkan namanya ...

Anonymous said...

sasha2020.. gua salute li.. betul betul betul.. sejahat jahat perompak penjenayah perogol pembunuh etc etc.. walaupun ilmu agama tak setinggi mana PASTI tak berani berSUMPAH pegang AL-QURAN dlm masjid.. melainkan bagi mereka yg yakin seyakin yakinnya dia di pihak yg benar.. mcm masa kecik2 dulu.. mak bapak tanye dah solat dijawab- dahh (bohong sunat).. compom tak berani kalau mak bapak soh sumpah betul ke ko dah solat td.. kan kan kan.. haaa nazroll pegi baca buku sejarah SPM dah dekat ni

Anonymous said...

awal2 lagi dah ramai org cakap, sepatutnya anwar cepat2 bersumpah utk membersihkan namanya.. bukankah dia yg ditohmah? jd dia kenalah cepat2 pertahankan diri utk jaga maruah diri dan keluarganya..tp asyik berdalih smp ke hari ini..
fikir2kan lah..

Anonymous said...

bebaskan tempat ibadat daripada agenda politik.

kayul mayul said...

bila difitnah,xkan nuar nk duk diam kot...sumpah la kalau brani kalau dah diri x buat..ataupun bawak kes ke mahakamah dunia..semua xmau buat, wa nasihatkan lu anuar duk rumah x yah kluar2 dah..lu ngan pentokong lu boleh berambus terjun loji taik sama2...menyampah tol aku ngan nuar ngan pyokong2 dia nih...bodoh x igt..tuih..sial..

Anonymous said...

pada aku,sudah lah..
jangan dilayan sangat idea budak nazroll nh..jawapan xkonkrit..jawapan ntah apa2..

setakat skali dua tue boleh la..lps tue dh nmpk kebodohan dia dalam benda politik nie..

buang masa.jawapan dah dijawab tapi dia masih lagi buta hati.xnampak2 lagi.

kayul mayul said...

koarang suma...aku naka ajar si nazroll ni baba kamera...semua diam...nazrol..kamera tu guna infrared camera @ night vision..infrared ni kuar cahaya cam led tuh...diletakkan di tiang lampu meja tuh..anuar sudah x prasan la ada kamera disitu sebabnya dia ingat led tu lampu meja pya on...camera cctv mmg la nmpak fish eye.tujuan utk merakam lebih besar lagi angle dia.biasala anuarkan org famous, so org akan cari kesempatan utk kantoikan die ler..anuar sudah kantoi main daa...hahahah...nazrol lu mau blaja pasal kamera meh sini abg tolong ajarkan...

Anonymous said...

nazrul.....lu apa sibuk bini org tak pakai tudung........itu tanggungjawab laki dia.......nanti bini lu suruh tutop litup habis....biar lu puas hati....bingai...

baru belaja ugama sikit sudah ngaku lebih pandai dari org lain......riakkkkkk

aku lima tahun dudk kelantan, begaul dengan mcm2 org......tapi org pas ada lain macam.......dari budak sekolah sudah diajar.....sapa kapir, sapa bukan....

perangai ko pun sama mcm org pas ni.....baru tahu ugama sikit sudah belagak.........baguih la tu....

elok la ko pegi mekah, depan kaabah tu ko pikiak sikit.......jgn pikiak si jubur tu......pikiak sikit ilmu ko ni dah cukop ke untuk ko belagak.....atau ko ni pun sama mcm pujaan ko tu...sinuar, duit banyak, tapi takut nak pi mekah....duit haram banyak kot, yahudi kasi.......si saipool tu pun dah balik dari mekah......

klu si malaun tu jujur.....iklas.....dia tak suroh org nak demo untuk isu peribadi dia......tapi dia kelentong, demo untuk keadilan rakyat........cibai....

aku dah 46 thn.....dah merata aku dudok.....10 tahun, aku dok oversea....belajar, keje.....sekrg ni pun msh keje kt oversea.........dh k europe, africa, china, us, middle east......otak aku ni masih bole menilai org mcm nuar ni......

sekarg lu nak hemtam aku belagak pulak........itu lu punya pasal la.......

-anti jubur-

Anonymous said...

For Naz Roll lagi,
Dari AKU BeRNaMa -INSAF-

gua da ckp td, lu dok diam2 je dan tak perlu nk terus berhujah dgn ramai lg org lain yang lebih bganda pengalaman & ilmu dari lu.Lu pnye ayt pn ade bau2 bangga diri, so bile berdepan dgn org yg sombong..kite juge kena smbongkan sedikit diri..(so aku bgtau la now ni.. aku ni tgh study Doctorate, lu tau ke ape tu..?)

Lu baru nak kenal dunia, lu tak tau hakikat manusia dan kemanusiaan. belum lagi bila dikaitkan dgn mslh2 jiwa dan psikologi.Ilmu Allah maha luas,kite tak terjangkau kalu kita menggelapkan hati dan minda kita. So tiada ape yg mustahil ok.

Mcm tu gak dlm isu anwar. Lu sndiri tak tau dia brslh or not, then what for u nak sokong dia beria2? cme yg sedihnya, da terlalu byk Allah turunkan tanda dan bukti berkaitan kepincangan anwar sejak zaman 1990'an (yang mgkin lu pun blum lahir lg mase tu..) smpai la sekarang, tp lu dan puak2 pencacai msih tak dpt2 lg sinar untuk melihat kebenaran..KESIAN..

INgatlah, tujuan pembongkaran kes oleh saiful & Datuk Eskay adalah semata2 utk buktikn siapa sebenar anwar. demi maruah agama, negara dan rakyat, mereka berdua sanggup bersumpah. Jadi tak perlulah terus pertikaikan cara mereka dan berilah mereka hak untuk berjuang kerana mrk lebih kenal siapa ANWAR!!!

Lalu..kita berjuanglah dgn cara kita utk menyelamatkan negara dari manusia yang da jauh rosak minda dan akhlaknya, bukannya dengan terus menyokong org itu tanpa iman dan ilmu.
Brsyukurlah kite msih bebas brnafas di Malaysia ini dgn pimpinan krjaan yang tak menyekat sbrg kebebasn untuk kte menikmti hidup, mlh bley tido lena di mlm hari.Kalu da x ske sgt dgn kjaan, pi la cari negara lain ok.
Istighfarlah...

-INSAF-

Anonymous said...

apa gila la budak naz roll ni..makin dilayan,makin tak ketahuan hala..

inilah jadinya bila dah terlampau taksub pada pemimpin..

alahai puak pakatan..memalukan!

NUAR BERAHI BEKAS BANDUAN said...

Kepala cicih pencacai pkr dan lembu2 pas bodo,menyerlahkan kebodohan umat kepada bangsa lain,begitu buruk perangai islam pakatan rakyat haram ni.Macam naz roll tu lagi baik ko jilat punggung nuar aljuburi sedap sikit daripada nak tegakkan konek lembek ko kat sini.Khaiiiiitttt tuuuuiiiih muehehehehehehehehehe

naim said...

korang bertengkar dgn si nazrul yang merapu tu buat apa.. kita kurung je dia kt bilik dgn anwar baru dia berakal... baru dia tau yg anwar tu sape... klau tk pecah jubur tu...

Anonymous said...

Pasal demo kt masjid tadi, Bagi aku sendiri, aku merasa geram dan rasa nak tampo sekor2 yang bergaduh dalam masjid tadi tue. Tapi nak menyalahkan pihak pembangkang pun tak adil sebab mereka dah takde jalan lain untuk clearkan nama manakala di pihak penyokong kerajaan pula mereka dibayar untuk berbuat demikian. Kadangkala ada juga tersemat kebencian di ahti mereka terhadap PR, itu adalah disebabkan mereka tak mampu nak menilai masa satu baik dan mana satu jahat akibat dimomokkan berita palsu

>>> Betul ke takde jalan nak clearkan nama..?

>> Penyokong kerajaan dibayar..?? hahhaa... tuduh org buleh tapi bila kena tuduh marah plak.... adehh...

/me sedih... baru ada ilmu sekelumit jalan tegak macam ayam jantan.....

Anonymous said...

Orang yang jahil macam nazrol je sokong al juburi dan parti omega.

Anonymous said...

aku ngeri, walau sehelai bulu roma pun aku tak mau membela peliwat. Allah SWT dah kutuk peliwat, kenapa pula aku nak bela???? kita mesti kene berhati2 menilai maklumat.

Anonymous said...

Barua2 anwar nak mengamuk pasal apa?Nak mempertahankan anwar buat apa?Anwar patut datang sendiri mempertahankan diri dia dengan membalas sumpah.Biar tuhan laknat siapa yg berdusta.

Kalau tak bersalah dia tak takut nakbalas sumpah.

Anonymous said...

Buat NazRoll yg bodoh sombong...

Dalam Al-Quran takde sebut mengenai sumpah mubahalah??? Biar betul puak2 setan ni... dulu mengaji sampai tara mana???

Cuba selidiki Surah al-Imran Ayat 61 Allah berfirman yang bermaksud: “Kemudian sesiapa yang membantahmu (wahai Muhammad) tentang kisah Isa sesudah datang ilmu (yang meyakinkan ) kamu, maka katakanlah (kepadanya): “Marilah kita memanggil anak-anak kami serta anak-anak kamu, dan perempuan-perempuan kami serta perempuan- perempuan kamu, dan diri kami serta diri kami, KEMUDIAN MARILAH KITA BERMUBAHALAH KEPADA ALLAH DAN KITA MINTA SUPAYA LAKNAT ALLAH DITIMPAKAN KEPADA ORANG YANG BERDUSTA

Penang Mai said...

Nazroll... Hg cakap bab Islamik.., tanya org dh solat ke blom.. pakai tudung laa..... tp 7:22 pm, hg dok menghadap komputer lagi... x solat magrhib ka.. berjemaah kat surau ke..masjid ke... tinggal dulu...blog nie... Tu la ko bengap nak mampus... bila org tanya soalan... ko suruh pulak org jwb soalan ko.. betoi2 bongok sungguh ko nie...
TOOLOOONGggg.... sapa lehh....tolong nasihat kat budak bangang ni, lagi samdol...

Ok... klu Aku nieee... DSAI kesayangan ko... aku akan bagi DNA laa.. bodoooo... Sbb aku tau aku tak bersalah... jika takut specimen disabotaj... Aku AKAN BERSUMPAH LAKNAT jika aku di pihak yang benar.. susah sgt ka... lepas ni tiada sapa leh dakwa-dakwi. DSAI ko klu seorg pejuang KEBENARAN & KEADILAN...

Apa kata lepas SPM nnt ko jd pembantu sulit DSAI kesayangan ko.. OK...jgn ko...KO sudah lepas ni....

ishh....geram...aku...

Penang Mai said...

Kekawan..
Aku rasa la....tahun 97-98, si NAzroll ni kan baru nak bersunat.... abis tu masuk kolah menengah lak... disogok dgn citer DSAI seorg yg alim lg warak...

Cuba ko fikir Nazroll oooiii... DSAI kesayangan ko tu... banyak duit... leh pergi ke AS.. Indon... merata tempat kat dunia ni..Aikkk.. Kerap sgt pi INDON niee... kak Wan ikut sekali ka.. apa kata..jika balik dari AS,...ko suruh DSAI ko tu pi singgah Masjidil Haram, Mekah...buat UMRAH... Minta petunjuk dr Allah SWT... kpd Dia kita memohon kekuatan dan rahmat dari Nya. Dan doa agar diberi petunjuk yang jelas akan kebenaran difitnah...

Penang Mai said...

Kekawan..
Aku rasa la....tahun 97-98, si NAzroll ni kan baru nak bersunat.... abis tu masuk kolah menengah lak... disogok dgn citer DSAI seorg yg alim lg warak...

Cuba ko fikir Nazroll oooiii... DSAI kesayangan ko tu... banyak duit... leh pergi ke AS.. Indon... merata tempat kat dunia ni..Aikkk.. Kerap sgt pi INDON niee... kak Wan ikut sekali ka.. apa kata..jika balik dari AS,...ko suruh DSAI ko tu pi singgah Masjidil Haram, Mekah...buat UMRAH... Minta petunjuk dr Allah SWT... kpd Dia kita memohon kekuatan dan rahmat dari Nya. Dan doa agar diberi petunjuk yang jelas akan kebenaran difitnah...

Naz Roll said...

Buat NazRoll yg bodoh sombong...

Dalam Al-Quran takde sebut mengenai sumpah mubahalah??? Biar betul puak2 setan ni... dulu mengaji sampai tara mana???

Cuba selidiki Surah al-Imran Ayat 61 Allah berfirman yang bermaksud: “Kemudian sesiapa yang membantahmu (wahai Muhammad) tentang kisah Isa sesudah datang ilmu (yang meyakinkan ) kamu, maka katakanlah (kepadanya): “Marilah kita memanggil anak-anak kami serta anak-anak kamu, dan perempuan-perempuan kami serta perempuan- perempuan kamu, dan diri kami serta diri kami, KEMUDIAN MARILAH KITA BERMUBAHALAH KEPADA ALLAH DAN KITA MINTA SUPAYA LAKNAT ALLAH DITIMPAKAN KEPADA ORANG YANG BERDUSTA
---> kan aq da kate.. mubahalah hanye dlm perdebatan utk islam dan ahli kitab dn berkaitan agama.. ayat quran ni sdiri ckp.. mne ade mubahalah utk kes zina nie

Anonymous said...

aduhai...
depa mati2an kata itu bukan anwar,
tp apasal pulak pegi masjid buat kacau?
jika 100% yakin bukan anwar, buat tak tahu je la.
tapi bila dah melibatkan diri camni, nampak sgt amk pun yakin itu anwar..
silap besar amk kali ni..

Anonymous said...

nazroll tu murid henry gurney ka?

kayul mayul said...

nazroll...wa tegok lu ni kan..saje je blagak pndai..hakikatnya lu tu x brapa nk cerdik pun...bodoh..fakta x cukup sibuk nk berhujah...cita2 nk jadi lawyer...lawyer kepala hangguk kau..kalau mcm ni lu pya hujah...g cari byk skit ilmu...jgn duk cari ilmu sesat plak...macam ko skrg...bengap nak mampos...

Azraque7 said...

Nazboy ni cuba nak sempitkan ayat Quran.

usin said...

ada jugak penyokong anwar yg dungu. ada ke patut buat sumpah laknat kt masjid dikatakan sumpah tercela. bukankah itu tempat termulia untuk bersumpah membuktikan kebenaran? kenapa perlu bersumpah? antaranya ialah tidak cukup saksi. kepala hotak apa mesti kena cukupkan 4 saksi. kalau adik kau kena rogol x cukup saksi, kalau ikut hukum syarak kau, perogol x bersalahkah? jangan serabutkan kepala kau dengan manusia penuh kontroversi itu. tanpa anwar, adakah pkr tidak boleh hidup? lagi baik anwar tiada dalam pkr, supaya pkr boleh berjuang mengikut apa yg tergaris dlm perlembagaan pkr. sudah2 la tu membela manusia hipokrit yg bercita2 menjadi pm yg tidak kesampaian... aku dh lama buang anwar dlm kamus perjuangan walaupun aku belum benci pkr...

usin said...

naz roll (aka samdoll) sudah2 la tu tegakkan benang basah berlendir ko tu. kalau trio dato t nk bersumpah, ikut dialah. nape yg tidak berkaitan menggeletar sampai tenggelam kerandut buah? itu antara dorang ngan Allah. kalut x tentu hala mesti ada sebab. sebab? ko sendiri yg jawab. yg malaun tu respon apa? yg boleh bersumpah hanya org yg tidak pernah minum arak, berzina. kalau dia x nk bersumpah maknanya? ko sendiri boleh jwb. gunakanlah kecerdikan ko ke tempat lain, nk bahas pasal bela anwar melembabkan otak ko aje...

Anonymous said...

DUNIA DAH AKHIR ZAMAN PELIWAT DAN PENZINA DIBELA HABIS-HABISAN

Anonymous said...

Woi nazlol bangang ko ni x abis2 psal cctv ko tu. Ko pham ke psal cctv ni? ko blajar dlu psal surveillance, pas2 bru la ko bleh bebel psal cctv k.

gerakan anti pembangkang said...

klu eskay dan datuk T yg lain nak ke mekah sumpah laknat. aku sokong. aku sanggup buat loan nak bagi support.yg penting kebenaran dpt membenamkan si PETUALANG YB AIDS.