Friday, July 15, 2011

MACAMNI KE PAKATAN TAKRIFKAN 'MAJORITI' ?

ingat lagi subjek ilmu hisab ?
itu adalah nama lama bagi subjek matematik.

bila subjek matematik ini digabungkan dengan falsalfah demokrasi, maka makna majoriti dikira mewakili kehendak dalam mana-mana pungutan suara.

lihat facebook di atas. pakatan terutamanya kit siang begitu takjub dengan wave atau gelombang 'suara rakyat' yang mendesak agar najib meletak jawatan.

dalam FB najib wajib letak jawatan, sokongan terhadap gesaan itu setakat ini mencecah pada angka 188,349.

dengan menggunakan angka ini, pakatan menganggap ia mewakili kehendak majoriti rakyat malaysia.

tapi pada masa yang sama FB yang menyokong najib berjumlah 787,600.

siapa sebenarnya yang punyai majoriti 'suka' dan 'tak suka' dalam angka yang besar ?

kalau perkiraan asas begini pun pakatan tak paham, macamanalah gayanya nak perintah malaysia ? alahai pakatan, matanglah sikit dalam berpolitik. ini stail budak2 laa.....

kredit foto bloger minda intelek melayu.

53 comments:

komandomelayu said...

188,349 TU SEMUA BERUK2 PKR PAS DAP
YG BARU PANDAI KENAL INTERNET SAJA!!

TAPI SEMUA MANGKUK2 BODOH TU LUPA KALAU TAK KERANA TUN M DIORANG LAPTOP PUN TAK KENAL!!

Anonymous said...

188 349 tu termasuk org yg nk tgk FB yang x de faedah tu wat..bkn 'like' sangat pun..budak2 sekolah rendah pun blh like jgk setakat kt fb tu..ayooooo haiyaaa takebeer..wek2, haha! nk suh najib resign, pastu ganti dgn sapa? ANWAR? LIM KIT SIANG? HADI AWANG? jangan harap la..

Anonymous said...

Bro GAP.. biasa ler puak Pakatan.. tengok saja contoh masa pilihanraya kecil.. bila fuckatan kalah, diorg tetap gebang kata dia menang.. so Rakyat Malaysia pastikan lah Pakatan Kalah pada PRU13, sebab diorg tetap tak sedar diri dan tetap sangka diorg menang!

Anonymous said...

Nak tanya lembu@penganut PASesat angka 6+ ribu yang sertai BERSHIT2 berapa agaknya ikut kiraan persen/peratusan mereka bagi 27+ juta rakyat secara keseluruhan?

Double Y said...

Yang like page tu hanya 1% dari pengguna facebook yg sebenar..

http://yuseriyusoff.blogspot.com/2011/07/warga-internet-desak-najib-undur.html

Anonymous said...

yang patut letak jawatan ialah peliwat tua, kote kurap

Anonymous said...

mari2 like ramai2.. like smp die resign...

SAMADLELONG said...

Benarkan pusat hiburan beroperasi semasa Ramadan – DAP

15/07/2011 9:59pm

KUALA LUMPUR 15 Julai – DAP hari ini meminta kerajaan negeri Kedah yang diterajui Pas supaya menarik balik larangan operasi terhadap 13 jenis pusat hiburan sepanjang bulan Ramadan nanti, yang dikeluarkan kerajaan negeri itu mengikut mengikut Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1997.

Pengerusi DAP, Karpal Singh berkata, kerajaan negeri Kedah tidak boleh bertindak sendiri dan membuat keputusan yang memberi kesan terhadap parti-parti komponen lain dalam pakatan pembangkang.

Anonymous said...

Puak PR ni pun pandai hisap
tanya nuar
lagi pandai hisap

ingat nuar ingan hisap
ingat cina doll ingat hisap

Anonymous said...

Mengapa tak nak Najib? heran aku! kalau korang tak suka Najib, pakat2dlm PRU 13 nanti jangan la pangkah BN! bila dah BN kalah korang pilih la sapa2 yg korang suka! si anu atau si kapal atau si hadi ka! tapi sebelum tiba saat itu korang terpaksa la terima Najib sebagai PM.. mungkin korang tak suka tapi berjuta-juta lagi rakyat suka... ini negara demokrasi bukan negara demonstrasi! suara ramai berhak menentukan siapa yg layak diangkat sebagai PM.. korang kena sabar dan gunakan jalan yg sah utk memilih pemimpin yg korang mahu! korang tak ada hak utk menyuruh Najib atau sesiapa saja letak jawatan! hak korang ada di kertas undi nanti..! malas aku nak layan puak2 fackatan yg biol ni!!!

Anonymous said...

tambah lg ingat nuar..ingat bapok jual jubo kt lorong hj taib..bapok tua

Anonymous said...

projek FB suruh najib resign dilancar sbb puak fuckatan dah habis modal, projek semua kantoi dibongkar blog pro-krajaan......

malangnya juak2 fuckatan ni bengong dr segenap segi tmasuk pasal internet, tak heranlah depa tengah syok sendiri

makbul said...

wanita wakili Tilawah quran kau haramkan..duduk elok2 alunkan ayat2 suci kalam wahyu tuhan penenang hati jadi salah..bila wanita tudung labuh berjubah duk menjerit terpekik terlolong di tengah medan umum berpeleseran bebas dengan lelaki bukan muhrim kau halalkan..nah tengok ni..

http://www.youtube.com/watch?v=Tc2lKMsTvJY

m said...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=245727272106892&set=a.245717018774584.74742.100000088648799&type=1&theater

berpolitik hingga ke liang lahad...

Melayu Perak said...

daripada 188,349 punya fb tuh berapa yang layak mengundi pru 13...????

kebanyakkan nya anak muda yan tak tau apa-apa...

orang dewasa tak ada kalau ada pun sikit....

komandomelayu said...

AYAMTOLBLAH HADI DAN AYAHTAKSEKOLAH MAT SABU DOK PENING BARU MINGGU LEPAS BENGKAK2 MATA SAMPAI NAIK WHEELCHAIR SOKONG AGENDA DAP DALAM BERSIH HARINI TERUS KENA SMASH DENGAN BABI POOSING DAP PASAL ISU PUSAT HIBURAN DI KEDAH!

SEKARANG MANA PI KONON DAP SOKONG ISLAM SANGAT DALAM PR?

PAKATAN HARAM JADAH LA MCM TU!!
PAS BODOH!
AGENDA DAP PKR KAU SOKONG
AGENDA ISLAM KAU SENDIRI KENA TOLAK OLEH DAP BABI!!

MEMANG DAH KENA MAIN DEPAN DAN LIWAT BELAKANG LA PARTI ISLAM MALAYSIA NI!!

Anonymous said...

GAP dan pencacainya semua kolok, jahil dan tak erti facebook dan suruh orang kira pulak untuk mengetahui siapa lebih sokong PM.

Mana lojiknya penjelasan macam ni?

Tak percaya, pi tanya budak sekolah, apa pendapat dia orang tentang isu ni.

Anonymous said...

kit sial .. dengki la tu .. dia punya fanpage baru ada 77k orang like .. hehe

sapa la yang suka kat kit sial ni agaknya ..

apa kata bro buat fanpage "lucutkan taraf warga negara kit sial dan anaknya" .. hahaha .

Anonymous said...

ni kira tun M punya fan dah sejuta lebih dah.. patu dia jadi PM balik kan ?

apa kata kit sial bangang ..


kah kah kah ..

komandomelayu said...

ANON 1056
KAU NI KALAU BUDAK SEKOLAH BAIK PEGI MINUM SUSU PASTU TIDO KARANG KENA LEMPANG TERUS BODO SETAHUN!

ANACONDA said...

MUAHAHAHAHA...

188,349 TU MAJORITI ???...

BETUL2 PEMIMPIN FUCKATAN TERUTAMANYA LIM KIT SIAL MELANCAP TIAP2 HARI...

BABI LU NUAR...

MAMPUS LU LAGI BAIK...

sasha2020 said...

dalam internet jumlah tak boleh dijadikan sandaran...sebab tak semua yg masuk tu dari malaysia.

Mungkin dari laur negara dan bukan rakyat malaysia...

So, tak perlulah syok sendiri.

kalau sekadar 180,000 berbanding dgn rakyat malaysia berjumlah 27 juta, terlalu ciput sgt...hampeh..

Anonymous said...

Mengapa tak dibuat 300,000 peoples request Najib to resign? Mengapa tak dibuat 400,000 peoples?

Kerana untuk menunjukan ianya mendapat sambutan, angka yang selamat saja digunakan - 100,000.

Kalau 300,000 orang, malu besar puak2 ni tak mencapai target.

Taktik basi.

Anonymous said...

JOM BUAT FACEBOOK VOTE

1. TARIK PINGAT ANUAR
2. LUCUT KERAKYATAN AMBIGA
3. SURUH LIM KIT SIANG BERUNDUR

AKU RASA SETAKAT 500K SEKEJAP JER...

Anonymous said...

anwar dan pembangkang malaysia pukimak!!!

Anonymous said...

Aku setuju anon 1130... Takpun buat fb sapa sokong anwar main china doll dan suka balas kilang kunyit??? Aku rasa 2 hari ja boleh challenge fb anti najib tu...

Anonymous said...

tak sedar2 lagi ke melayu ni dah kena tunggang? tak takut ke jadi pelarian? nak lari mana? Indon? kena ganyang? nak lari Thai? dia pun bergolak? nak lari singapore?....faham2 lah.....kesian melayu tak sedar diri......

Anonymous said...

bab fb ni kita toksah layan org bodo macam puak pr...ngara isle konon..dakwah konon ...pas 4all konon.. padan muka...dapig jerkah..kecut telooo..uuuaakkkk....bodo piangggg..saman laa datu ttt..kalau ada telooo....kalau anu tuu berani saman ...aku sanggop jilat jubo kamu semuaa....puak prrr

Anonymous said...

pegi jahanam la lu lim kit sial

Anonymous said...

nik najis taik unta bila lg nk tuuuuuuuuuuuuuuuuttttt....

doncin cai said...

@ awan fantasia
kamu dah tunjuk belang sekarang yek...
minat"jambatan bengkok" pak sheikh ke ?
go ahead

Anonymous said...

sasauterwan samad said sokong habis habisan fb ni.dia kata klu kt jepun dah letak jawatan dah.,mangkuk hayun tol samad saiid tu,,bodoh tua nak mampos,,,dia tk tau ke ds najib tu jadi pm bab pilihan majoriti rakyat,,,sedap milit dia je ckp,,,pokemon tol samad said

Anonymous said...

Majoriti Terpimpin Kepala Hotak Dia
(ikut dialog 3 Abdul-P.Ramlee tgh famous skang ni)

Kang aku cakap xreti mengira marah,setakat pesbok pun kecoh...tgk time mengundi laa

B O D O H = PKR DAP PAS = D U N G G U

anti bohmau said...

betulla makbul!

apa punya betina terjerit2 di sebalik purdah? yg lain2 macam nak terjojol anak tekak melaung2 tengah jalan terpekik mcm orang tak siuman!! menjatuhkan imej wanita Muslim yg baik2 saja!! budak2 betina ni kalu mak bapak dia orang lihat mesti kecewa & hampa sgt2..tapi lainlah kalau makbapak dia orang pun 2x5 kepala pembangkang!!

Anonymous said...

pas mengaku mendekatkan dap pada islam bila bergabung dlm pr. tapi pada aku, drp sibuk nak dekatkan dap kafir tu pd islam, tarik dulu org2 islam yg sesat kat belakang pejabat agong pas pusat kat jln raja laut tu. dah berapa ramai penagih dadah, pelacur, mak dan bapak ayam di lorong hj taib yg pas berjaya bawak ke pangkal jln? umpama kuman seberang laut nampak, gajah depan mata x nampak. kesimpulannya, pas berkawan ngan dap nak kan kuasa, bukan nak mendaulahkan islam.

Anonymous said...

Woi PR... hangpa dah kalah pilihanraya dan akan kalah lagi dgn teroknya.. tak ku lapaq kaki main bontot jadi PM... hangpa ni dah gila kah? ..atau pun memang kaki tibai pungkoq jugak... Reti lar malu kat ALLAH SWT nak pi angkat Malaun sangkrios ni jadi PM !

ali said...

Saya ingin merayu kepada penyokong PAS . Kalau kamu tak nak join UMNO pun tak pe , tapi jangan lah kamu sokong ambiga dan DAP. Dah terang-terang mereka ni anti islam .

.

Anonymous said...

aku pun like gaks sebab nak tgk apa dalam nyer....hahaha....

Anonymous said...

Insya Allah, aku dpt rasa PRU13 banyak negeri akan kembali milik BN.. pakatan akan kalah teruk, pas jgn lupa PRU12 mereka hanya menang tipis je di Kelantan.

Anonymous said...

depa takut kt najib sebenarya tu. rasa tergugat. dulu masa tun dolah badawi nk resign, depa merayu2 mintak tun dolah stay sbb depa nmpak tun dolah ni lemah, boleh beri kelebihan pada depa. bila najib naik, depa dh goyang. lebih byk bertahan dari menyerang.

Anonymous said...

We like Najib's page just to comment on his page, see the comments on his page please.

AkuBukanBangau said...

tang undi menangkan depa depa suka la

Cuba undi yg kalahkan depa depa kata undi hantu

epa kata undi hantu

Anonymous said...

Dicadangkan GAP buat cadangan di FB juga utk lucutkan kerakyatan si BABI, AMBIGA, KHALID GEREJA dan mereka terlibat dlm demontrasi 9 Jul.

mohamed said...

Anon,July 15, 2011 10:56 PM

Kau memang bijak, pandai guna FB...budak yahudi yang mencipta Face book sekarang ni jadi "multi billionaires".

Kau tak niat nak jadi macam dia ke..mencipta..Kalau sekadar padai menguna ja..ah banyak.

Kalau kau dah kaya dan senang lenang elok tu...

aku said...

kononnyer kata BERSIH ni...untuk 'pembaikkan' SPR....

kononnyer kata 'perarakan sambil meronda2 satu KL' ni...sbb nak antaq memo kat agong....yang 'terlupa' ari tu nak antaq masa gi ngadap agong....

kononnnyer kata.....apa yang depa buat adalah hak rakyat untuk 'berhimpun' sambil meronda2...

la ni 'iktiraf' plak facebook yang kononnyer 'bermuka' tapi ta 'beridentiti nyata' dan tak plak perlu 'dakwat kekal' (negara maju mana yang pakai...? baik pakai sistem biometrik ja...) tak plak pertikai 'undi' papan muka (yang da sah2 tak sah!)tapi pertikaikan undi pos yang sah2 sah tu.... ....bla bla bla....

la ni plak....ckp psai 'kebangkitan rakyat' yang tak sampai pun 1% daripada jumlah rakyat Malaysia yang mai (padahal rakyat majoriti yg tolak mentah2 depa ni...).....

la ni pertikai plak hak rakyat majoriti yang da sah2 depa nafikan masa 'berhimpun' dan kuarkan mcm2 statement yan hampeh dan 'prasanova' dengan penggunaan perkataan 'rakyat'....

la ni pertikai plak kos bagi nak mempertahankan keamanan rakyat majoriti yang memilih pemerintah secara pilihanraya umum......habeh tu depa punyer kos tu macamana...sampai bermalam kat hotel 5 bintang tu...brape kos depa...? tak nak reveal ka...? tak nak bagitau ka sape yang bagi dana..?

depa ni da tahap gaban punyer gilerrrr biollll!

Anonymous said...

Saudara2 ISLAM sekalian.

Mengibasa kembali peristiwa di zaman RASULULLAH yang termaktub..

Semasa Solat berjemaah. Rasulullah telah memanjangkan sujud di rakaat terakhir.

Sahabat Rasul bertanya apa yg telah di lakukan oleh Rasul.

Rasul menerangkan. Rasul telah memohon 3 permintaan di dlm sujud di rakaat terakhir itu.

2 di antara nya telah di makbulkan tetapi yg ka 3 telah di tolak.

Ini yg amat menyedihkan sbb permintaan yg ka tiga itu ialah Rasul memohon agar UMAT ISLAM TIDAK BERTELAGAH SESAMA SENDIRI.

Saudara2 ISLAM sekalian terutama nya pengikut2 PR. sempena menyambut bulan yg mulia ini mari lah kita bersatu di atas nama ISLAM demi kesejahteraan AGAMA, AGAMA DAN NEGARA.

Amin....

Outsider.

Anonymous said...

..aku percaya 188k tu dia org like 3-4kali...kita buat demo bersih kan

Anonymous said...

Dari satu sudut saya rasa macam kena buat satu hate page utk Nicky, Bapak ABI dan Kit Siang. Tapi dari sudut yang lain kita tak payah buat la. Kita jangan terikut dengan perangai lembu2 Pakatan ni. Kita biarkan lembu2 ni hanyut dalam mimpi mereka. Kita? Biarlah kita sentiasa berpijak di bumi nyata.

Buat blogger pro kerajaan, patahkan segala hujah mereka dengan fakta2 yang bisa membuatkan mereka terkedu. Ramai lagi pembaca bijak diluar sana yang dapat membezakan fitnah dan kebenaran. Saya berharap blogger GAP akan sentiasa bersabar dalam melawan dan mempertahankan yang hak.

akuantiPAKATANBANGANG.

Anonymous said...

GAP dan pencacainya semua kolok, jahil dan tak erti facebook dan suruh orang kira pulak untuk mengetahui siapa lebih sokong PM.

Mana lojiknya penjelasan macam ni?

Tak percaya, pi tanya budak sekolah, apa pendapat dia orang tentang isu ni.
________________________________

Anon 10:56 PM!!! Engkau la BESAR PUNYA BAHLOL OTAK AL-JUBURU ibni AL-CHINADOLLI.

Yang sokong PM NAJIB letak jawatan minoriti yg BAHLOL MACAM KAU.

Sedangkan PM NAJIB mendapat MANDAT dari majoriti rakyat Malaysia melalui process demokrasi pilihan raya.

Memang dasar pembangkang BAHLOL SORE LOOSERS!!!

Outsider.

Anonymous said...

pengikut fuckatan ni semuanya kaki isap kote da main buntot. bila plak nak isap kote lim guan eng

Anonymous said...

apelah bodoh..2 hari dah dapat 100,000 kira ok lah..page najib tu dah berapa lama pulak..adoiii..cuba tengok page yang sokong najib jadi pm..2 hari baru 100..hahahaha

Anonymous said...

puak pakatan ni bodoh dalam segala bidang sebenarnya..tengoklah nasib malaysia nanti kalau sibodoh baghal jadi kerajaan nanti..yang paling aku benci bila orang melayu duk puja bangsa lain kononnya depa ni pandai..jadilah macam orang melayu singapura..mula2 puak2 ni ambil hati,masuk masjid,pakai songkok,lepas tu buang..tengokla nanti..belajar dari kesilapan orang lain adalah sebaik2 pengajaran..jangan ingat kita saja yang pandai..

Anonymous said...

Macam tu lah jadinye kalau makan dan membesar dengan duit haram.Otak dan hati jadi beku dan hitam.Segala kata caci maki di hamburkan pada kerajaan,tapi cukup bulan sapu bersih gaji yg kerajaan bagi,tak cukup minta naik gaji,mintak bonus.Tak bermaruah langsung.Mampukah manusia biasa menyedarkan org2 yg tak bermaruah seperti ni?