IKLAN BERBAYAR

Friday, July 29, 2011

TAHNIAH HARIMAU MALAYA

Puas hati game tadi.menang kalah adat bertanding.singapura macam cite tinju labu labi la.
Published with Blogger-droid v1.7.2

18 comments:

Supar Yop said...

Singapura kalau takde mat salleh 2 ekor dgn cina impot 2 ekor lagi tu, tak adanya diorang boleh menang..
Kalau nak tengok nama melayu Singapura, tengok lah team bola dia.. baru tahu orang melayu ujud di sana.Klau sebut sektor ekonomi, kerajaan, kehakiman, pendidikan, perubatan.. apa sj, payah nak jumpa nama melayu..mcm mahal sangat kaum ni.Ada menteri pun buat syarat kuota sj..Kawasan sensitif , bukan sj orang melayu tak boleh masuk, menteri dia pun tak boleh masuk! Apa maknanya? Nampak gaya macam ni, Singapura boleh impot sorang - sorang pemain dari Bosnia, China, Brazil,sampai lenyap orang melayu, tak tau mana nak cari makan.. Di sana selain dari jadi Presiden negara pertama, orang melayu hanya boleh jadi Presiden Persatuan Bolasepak atau jadi kapten team bola.. jangan mimpi nak jadi Presiden Bar Council..

Putra Melayu said...

Salam bro GAP..Agaknya pasukan mana yang disokong oleh puak2 DAP malam td..!!!?? Malaysia or Singapork..? Yg pasti Lim kit Siang pastinya sokong Singapork.. Aku pasti! Apa pandangan anda?

Anonymous said...

Rajacapal slh percaturan mlm ni..sepatutnya diturunkn ashari dan badrul..2 pemain ni blh melakukn percubaan dari jauh..kita terlalu bergantung kpd safee..so ble safee dikawal maka tiada la percubaan dri mas.kte bermain mcm dah mng padahal kte memerlukan kemenangan so sepatutnya dibykkn percubaan dari luar dn didlm kotak penalti..defend mas perlu dirombak..masukkn player berpengalaman untuk mengemudi player muda..midfield sepatutnya memberanikan diri untuk pegang bola lama..jgn duk passing tah kemana..kesimpulannya byk lgi perlu diperbaiki..btw tahniah harimau malaya..singapork pon takleh p jauh..percayalah

Anonymous said...

bukan silap percaturan.
samada Rajagopal ni ego,atau tak cekap taktikal atau ada campur tangan luar dlm selection player malaysia.

kenapa perlu golongan sultan memegang persatuan bola terlalu lama sehinggakan tak seberapa pencapaian negara dlm bolasepak?

bila masuk hoki, pun terus merudum tetapi setelah keluar, hoki bangkit semula.

apakah lupa kepada teguran Aruah Dato Ahmad Basri Akil kpd FAM?

kenapa pasukan Pahang tidak pernah jatuh ke divisyen dua atau tercorot wp permainan teruk?

kenapa asyik mengubah polisi pemain import dari semasa ke semasa?
kes kedah menang piala malaysia 2003, then ban foreign players? ada balik kemudian.

then kedah menang treble double, ban lagi skali pemain import then ada balik.

selangor wp teruk main penah turun divisyen tapi pahang tidak pernah turun.

adakah terdapat perjanjian antara AStro dgn FAM yg ada pihak mendapat untung atas angin?

kenapa tidak memilih mereka yang benar2 layak n berkebolehan memegang jawatan pengurusan tertinggi FAM?

sampai bila FAM jadi harta pusaka?

ANACONDA said...

BILA DAH KALAH MCM2 KOMEN, MASA MENANG PUJI MELANGIT...

RAJAGOBAL ITU LA INI LA...

BAGI AKU SALAH SATU PUNCA KEKALAHAN UTAMA ADALAH PARA PENYOKONG YG PAKAI BAJU KUNING...

DAH D UMUMKAN SELAMA DUA HARI SEBELUM SEPAK MULA BAIK DLM TV ATAU MEDIA CETAK YG TEAM MALAYSIA PAKAI JERSEY BIRU...

MAJORITI AKU TENGOK KAT STADIUM PAKAI BAJU KUNING...

BAJU KUNING NI BERPUAKA & MEMBAWA KETULAH...

BILA MAJORITI PENYOKONG MALAYSIA PAKAI BAJU KUNING, BAU TAIK AMBABIGA NI MERESAP KE DLM ROH PLAYER2, LAWAN PLAK SINGAPORK...

KIBLAT SI NUAR PUKIMAK DGN KUNCU2NYA...

AKU HRP YG PAKAI BAJU KUNING TU TLG BASUH PASTU SIMPAN LA...

KESIMPULANNYA PD AKU SKUAD MALAYSIA TIDAK BERMAYA MLM TADI KERANI MATA MEREKA D ROBEK DGN WARNA KUNING YG BERSALUT BAU TAIK AMBABIGA...

ANACONDA said...

PUTRA MELAYU 1235 AM...

AKU KESIAN TGK KAU NI...

KAU TANYA KAU JWB...

PASTU KAU MINTA PANDANGAN PLAK...

HMMMMMM...

Anonymous said...

korang2 kita.1 mesia...sinpura 1 dunia...habih semua pemain asinv....main politik xsudah2..

pengajaran...kalau kita tAk pakai dana asing....boleh kita menang ka

bukan cucu tok bahaman said...

aku tabik ker si fahmi... xde die myb lgi truk kita kena.. apa pun kita xleh tuding jari ker pemain mat salleh impot ker..cina impot ker.. kalau kita leh melangkah lbih jauh pun.. bersepah cina2 , mat salleh ori xdan di impot kita kne jumpa... bak kata bro GAP.. kalah menang adat permainan..tpi caya la..kalah kt padang tapi xkalah kt hati peminat korg ni..


aku tetap sokong harimau melaya..

Anonymous said...

Salam. Ya, kalah menang adat permainan tapi kita mesti kalah dengan hormat jangan kalah tak melawan. Kita khuatir dengan cara mereka kalah ini akan mengurangkan penyokong ke stadium. Pada pendapat kita penyokong sudah mula percaya kepada kemampuan skuad Harimau Malaya berdasarkan sokongan rakyat Malaysia semasa bermain diluar negara. Setelah sekian lama stadium negara tidak penuh sesak tapi kini penyokong memenuhi stadium tapi malangnya kita tewas dengan cara permainan yang kurang menarik. Ini akan mengurangkan kembali penyokong untuk ke stadium.

misnadi_hamzah said...

salam...barang yang lepas usah dikenang.dah kalah biarkan.cuba lagi untuk kempen piala asia nanti.nak menggapai pusingan akhir piala dunia bukanlah mudah...

jujur aku katakan memang mcm ada kesilapan pemilihan pemain utjk kedua2 game lawan singapura ni.ditambah pulak lagi dgn prestasi player yg turun naik.itu sebab lah 3 gol pertama hari tu kita hanya mampu tengok je.

pemain kita dah cuba sehabis kudrat yang ada.tp nasib dan kelalaian yang sama menimpa kita.

lupakan sejenak skuad senior...ayuh kita gamatkan dan bagi sokongan kepada skuad olimpik yang tampak lebih menyinar dan bersemangat....ok?

go malaysia go!!!!!

Anonymous said...

Pemain tak berkualiti.. Fahmi, Ismail Farouki, Kunalan dan Safee Sali yg terbaik.. yg lain2 kurang menjadi.. susah nak cakap dgn bolasepak dinegara kita.. Mungkin kena ambil pemain2 luar dan diberi PR saperti Singapura, kalau nak harap pemain tempatan amat berat rasanya utk berjaya ke Piala Dunia..!

Anonymous said...

menang kalah adat permainan bak kata GAP..Apa pun tadi kita dapat tengok game yang berkualiti..pasal import player tu tak payah la kita nak jadikan isu..banyak pasukan macam indonesia,ghana,france dan germany pun pakai import player..FIFA pun kasi green light pasal benda nie.

apa yg aku nampak malaysia bila tak ada shafiq rahim ,bahagian tengan tak dapat proses bola dengan baik..nak harap kan safie sali sorang dekat atas memang susah la..kalau idlan talaha dan shafiq rahim ada sure game jadi lain.

apa pun tahniah kepada pasukan negara kerana fight sampai wisel penamat..

lagi satu aku harap penyokong kita dapat lebih berdisiplin lagi..baling2 objek dalam padang akan buat game jadi tak seronok..ada jugak rakan2 kita yg ke stadium yg bawak anak2 kecil.bahaya kalau benda yg di lempar tu terkena dekat penyokong..

Anonymous said...

malaysia kalah dgn gabungan beberapa negara bukannya singapura!

harimau "malaya" bikin org sabah sarawak tak senang sbb sabah sarawak tak masuk malaya

aku said...

semangat juang pemain perlu diteruskan...

momentum penyokong juga harus berterusan....

sama ada tersalah atau tersilap percaturan atau pertimbangan sekalipun.....yang penting jangan putus asa...dan jangan sesekali 'gadaikan' maruah macam skuad singapura main tu.....walaupun depa da dahului pun....depa nak main 'wayang' gaks...

apa2pun...wish them all the best...especially Datuk Rajagopal yang sentiasa menjadi benteng anak2 buah dia...dalam susah dan dalam senang....

dan tahniah juga untuk para penyokong Harimau Malaya...yang bangkit memberikan sokongan moral yang tak berbelah bagi....

semoga apa yang DS Najib cakap pasai...bersama skuad harimau malaya dalam susah dan senang memberikan mereka peluang dan ruang untuk memperbaiki kelemahan....dan sentiasa fokus....

Anonymous said...

s'pura satu team yg tak boleh dikatakan team negara, ia lebih macam kelab je!..dah tak ada anak jati negara itu yg boleh main! cari keliling dunia & tawarkan kerakyatan..Jet Li & Gong Li pun dia orang import pas tu bagi kerakyatan..tak leh nak dibanggakan langsung! apa pun tahniah M'sia! biar kita kalah bermaruah drp menang tapi gunakan pemain2 import & tak ori..!! s'pura kalau tak boleh pergi jauh amat memalukan sekali!

Anonymous said...

aku x sangka pemain singapork ni diwakili oleh amoi2 bangsat yg ada bulu kaki.kna jentik pn jatuh mcm kna tikam.game bacul singapork teserlah.syabas dgn pasukan malaysia yg mempunyai ketahanan mental melayan amoi2 singapork.slamat maju jaya.GO TIGER GO.....

Tatoin said...

Harimau malaya tu spesis harimau la bongok,macam harimau siberia,sumatra dll.

adzhar said...

harimau malaya tak kalah ... singa-pura-pura yang menang ... menang pura-pura sakit ... pusingan ke 3 ... pura-pura ni akan makan diri mereka sendiri ... tak percaya ... tunggu ...