Wednesday, August 10, 2011

12 MELAYU DALAM GEREJA. RAYUAN GAP.

salam saudaraku yang 12.

lupakanlah kisah lama.ayuh kita buka lembaran baru. aku menyeru agar kamu kembali ke jalan yang benar. kalau dah tersilap, bertaubatlah.

kami sedia membimbing kamu.

ada apa email aku ya.
gapkembali@yahoo.com


12 ORANG ISLAM YANG DIKENALPASTI

1) nadeane binti che mohd salleh (sofea) . 
ic 79xxxx-01-6094

2) muhammad khairul dhillon bin abdullah
ic 69xxxx-08-6039

3) ina reima fitriza binti mahadzir
ic 85xxxx-71-5018

4) ade andrian putra bin mahadzir
ic 94xxxx-02-5609

5) nea reima mareana binti mahadzir
ic 90xxxx-02-5778

6) rasyidah binti abd razak
ic 77xxxx-01-5908

7)nur umrah binti abd razak
ic 95xxxx-01-6002

8) mohd haslan bin bob hasnan
ic 80xxxx-10-5045

9) faridah binti abdul rahman
ic 71xxxx-12-5478

10) nur al ashikin bt shaikh dawood
72xxxx-10-5072

11) faridah bt abdul latep
ic 72xxxx-71-5256

12) sahrunida bt assad
ic 81xxxx-08-6246

45 comments:

BeritaKini said...

nama-nama macam Muallaf je dengarnya, betul ke?

Jangan Kalot said...

pompuan yang ramai..

TBR said...

Saya sokong cadangan GAP, selamatkan saudara seislam kita dari Murtadsima..tapi pasal apa perempuan yang ramai?

Anonymous said...

KALAU MAKLUMAT DISAHKAN BETUL, TUNJUK NOMBOR IC YANG PENUH. BOLEH KITA CHECK STATUS MENGUNDI KAT MANA, RUMAH KAT MANA? BUKAN MACAM TU? KENAPA GAP NAK PERTAHANKAN MELAYU YANG NAK MURTAD?

Anonymous said...

kenapa perlu tau duduk dimana dan mengundi dimana. bukankah lebih elok jika menasihati mereka secara tertutup supaya mereka tidak dimalukan.

Bayangkan !! said...

PAS... DIMANA MARUAHMU..??

CUBA BAYANG KAN

JIKA KHALD GGK TU P=M
HASSAN ALI TU = MENTERI DLM NEGERI

KHALID GRJ TU XDE JAWATAN...MP SAJALAH...

DAP LGE PULA TIM PERDANA MENTERI APA JADI PADA HASSAN ALI??? SEBAB DAP ADA POWER LEBIH TINGGI DARA HASSAAN ALI..

doncin cai said...

aku dah getik dengan benda2 politik ni....
minyak dah touch $US74/barrel...
lupakan future market...
aku harap dua minggu lagi RON 95/97 juga tojun

donchinchai

Anonymous said...

Mohon GAP n gang cari dan buat kajian menyeluruh terhadap kehidupan mereka. Cari apa puncanya dan sebab musababnya. Semoga kita semua dapat maklumat tepat dan dapat bertindak dengan berkesan. Terima kasih.

Anonymous said...

Wow...sepantas kilat 12 orang yang ditahan JAIS dalam gereja minggu lepas telah memasang peguam. Kata miskin dan hidup susah sampai terpaksa minta bantuan di gereja , tapi mampu pula bayar peguam.

Maklumat yang diterima mengatakan 12 individu yang ditahan oleh JAIS tempohari tiba-tiba enggan beri kerjasama kepada JAIS sekarang. JAIS panggil untuk ambil keterangan pun mereka tak mahu datang kerana katanya peguam tak bagi datang.

Peringkat awal mereka dikatakan memberi kerjasama yang baik kepada JAIS. Tetapi selepas itu difahamkan apabila ada pihak dari DAP yang masuk daun dan mencucuk serta memberi peguam, tiba-tiba 12 individu tersebut mula buat onar. '

Difahamkan JAIS akan memohon waran untuk membolehkan 12 individu tersebut hadir memberi keterangan

Anonymous said...

continue...


JAIS silap sebenarnya. Setatutnya dalam kes yang berprofail tinggi seperti ini JAIS tidak lepaskan 12 individu tersebut bebas. Kerana itu boleh membuat puak-puak gereja menghampiri mereka semula dan ditawarkan tawaran lumayan untuk pusing balik cerita supaya memihak kepada mereka.

Patutnya tempohari JAIS dapatkan kebenaran Mahkamah dan tahan 12 individu tersebut dimana-mana pusat tahanan atau rumah perlindungan. Kasi siasat habis-habis terlebih dahulu. Sekarang , lihat apa yang jadi? Mereka berjaya menguasai balik orang-orang Islam yang JAIS selamatkan.

rbf

TRKINI ASRI.... said...

Hari ini pula Dr Asri sekali lagi keluarkan kenyataan di malaysiakini yang dilihat boleh memberi nafas baru kepada pihak gereja. Beliau seolah-olah mengejutkan harimau yang sedang tidur. Petikan dari malaysiakini

“Saya terfikir bagaimanakah jika negara-negara bukan Islam seperti Thailand, United Kingdom, Amerika Syarikat dan negara-negara di Eropah mengambil tindakan yang sama ke atas masjid-masjid di sana. “Kita tahu umat Islam di sana aktif berdakwah kepada bukan Islam di pelbagai tempat khususnya di pusat-pusat Islam dan masjid-masjid. Bukan Muslim dijemput datang ke masjid dan diberikan al-Quran dan risalah-risalah berkaitan Islam.

“Jika mereka memakai undang-undang seperti kita, tentu masjid-masjid akan diceroboh dan didakwa,” katanya dalam satu SMS ringkas kepada Malaysiakini, petang semalam.

APA PENDAPAT ANDA??

Anonymous said...

Mana dia alim ulamak?

membisu tanpa bahasa.

harap yg haprak2 bertengkaran tanpa kesudahan..

Rugi lar Melayu dan Islam, ulamak tak berani bersuara..

PENAKUT!

Anonymous said...

Eleh GAP jangan perasanlah diorang tak baca punya blog kau. Diorang ni baca Harakah je.

Anonymous said...

huh .. laki pun ada, aku bajet pompuan je ..

*
bro nanti buat satu artikal mengenai london riot vs bersih riot..

kita tengok perbandingan keganasan polis london ngan polis malaysia ..

zat said...

bagi saya mereka ini dh kira 'gone case'. bila org islam boleh pegi majlis pd bulan puasa di gereja kira hard core murtad la tu..tgk setengah nama2 tu nampak mcm mualaf atau anak dr kawin campur..

kalu mereka terima tawaran GAP alhamdullillah..tak saya tak meletak harapan yg tinggi mereka akan kembali

Anonymous said...

bro promote lah fb

www.facebook.com/cegahmurtad

Anonymous said...

rupa2 nya yg budak2 yg kena jerat ke gereja tu.Aku fikir orang2 veteran sekitar usia 50an atau 70an keatas? Patutlah anak2 rebung dia orang tangkap.mereka ini jenis lembik punya rebung kalau macam gua ini buluh yg keras tidak akan tertipu oleh mereka ini.satu saja soalan saya dengan bos atau padri gereja itu: CUBA EXPLAIN SAMA SAYA BAGAIMANA ENGKAU TAHU TUHAN ITU MEMANG TUHAN? kalau engkau dapat jawab soalan saya ini saya menuntut ilmu sama kamu yop?

Anonymous said...

Dah diberi..bacalah

Anonymous said...

zaman dulu2 tiada pula orang kafir keluar masuk mesjid tapi paling kuat juga orang2 islam ketika itu,paling ori pula orang2 islam ketika itu..dan banyak juga manusia menjadi wali2...kekasih Allah SWt.zaman ini sulit nak cari wali2 Allah.wali syaitan banyak.

Anonymous said...

Susah sengsara di maya ini ibarat setitis air dihujung jari..

siapa yg akan membantu disana? Gereja? Paderi?

Penantian yg tersangat lamanya.

Azab didalam kubur belum lagi neraka,

dikepit dipalu dilibas..

mampukah bertahan?

menangis setelah ketawa didunia.

yang pasti ...MENYESAL

sayang semuanya telah terlambat


tetapi kamu masih bernafas dan masih ada waktu..

segeralah bertaubat.

pesanan ikhlas dariku yg pernah terbabas dan tertipu dgn duniawi!

mohamed said...

Aku baca Dr Asri ber sms“Jika mereka memakai undang-undang seperti kita, tentu masjid-masjid akan diceroboh dan didakwal"

Undang2 mereka untuk diri mereka. Tak kena mengena pun dengan negri kita. Undang2 kita untuk negri kita

Dotor tak faham ke? Janganlah perasan sangat yang mereka peduli dengan kita atau pendapat lita atau perasaan kita.

Kau ingat bila dia orang bomb mesjid di Iraq, dia peduli perasaan kau ke...

Kalau Libya tak serang mereka, mereka tak serang Libya ke?

Iraq tak serang mereka pun, tapi hancur Iraq di buatnya..

Dia orang akan buat apa dia orang fikir perlu...walau kau melutut atau tidak...

Anonymous said...

fulamak..GAP gua tak sangka hang nak tolong org hadir majlis...

GAP GAP... hang ni cukup ilmu ke?

setakat meroyan sana sini, caci maki sana sini...

ada hati nak cerita agama...

kirim salam lah ye GAP. org lain pon ada otak...

cuma otak kamu ni dah biul...
P/S: GAP amngok kau dah makin tenat.. kau tak nak tolong bawa pi ICU ke?

Toke kunyit said...

Terkini asri Kita ajak masuk masjid kerana Allah,mereka ajak masuk gereja kerana Iblis.

Allah bersama-sama orang yang ikhlas.

Melayu Perak said...

KUALA LUMPUR 9 Ogos – Lima bekas ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) menawarkan diri untuk menjadi saksi kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim terhadap pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan.

Rata-rata mereka beranggapan, tindakan peguam bela Penasihat PKR mahu menemu ramah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor adalah suatu yang tidak relevan kerana kedua-dua mereka tidak ada kena mengena dengan kes

Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Mohamad Ezam Mohd. Noor berkata, beliau sedia menawarkan diri untuk dipanggil menjadi saksi kepada kes liwat

“Jika Perdana Menteri dan isteri boleh dipanggil oleh peguam bela untuk menjadi saksi jadi mengapa saya tidak boleh dipanggil sebab saya lebih tahu siapa sebenarnya Anwar,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Isnin lalu membenarkan permohonan pembelaan kes liwat Anwar untuk menemu ramah kesemua 15 saksi termasuk Perdana Menteri dan isteri.

Bagaimanapun, temu ramah itu tertakluk kepada persetujuan saksi-saksi terbabit.

Mohamad Ezam berkata, mahkamah adalah medan untuk menjawab segala fitnah bahawa beliau dan rakan-rakan lain tinggalkan Anwar kerana habuan, sebaliknya Anwar ditinggalkan oleh mereka kerana haram berketuakan seorang peliwat.

Bekas Naib Presiden PKR, N. Gobalakrishnan yang turut bersetuju menawarkan diri sebagai saksi kes liwat Anwar berkata, orang yang rasa bersalah pasti akan bertindak melengah-lengahkan perbicaraan kes yang sedang dihadapinya.

“Maka sebab itu Anwar mahu Perdana Menteri dan isteri menjadi saksi supaya beliau boleh politikkan keputusan mahkamah di dalam dan luar negara seterusnya memburuk-burukkan sistem kehakiman negara,” katanya
.
Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru, Datuk Zulkifli Noordin pula berkata, beliau juga tertanya-tanya mengapa Anwar tidak memanggilnya sebagai saksi untuk perbicaraan kes liwatnya itu.

“Teman (saya) bersedia bila-bila masa. Malahan teman cabar Anwar dan Karpal Singh supaya memanggil teman sebagai saksi. Tak sabar teman nak ke mahkamah memberi keterangan.

“Persoalannya, kenapa teman dan rakan-rakan PKR lain tidak dipanggil menjadi saksi sedangkan kami tahu sedikit sebanyak malah ada yang terlibat secara langsung dalam kes itu,” katanya.

Dua orang bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari dan Muhamad Rahimi Osman turut menyatakan kesediaan menjadi saksi di dalam kes liwat tersebut.

Anuar berkata, sebagai bekas kakitangan yang telah berkhidmat kira-kira 12 tahun beliau amat mengenali, memahami dan mengetahui kecenderungan Anwar dalam segala segi.

Segala pergerakan Anwar katanya, juga amat diketahuinya kerana sebagai setiausaha sulit, beliau bertanggungjawab menjaga keperluan Penasihat PKR itu.

Rahimi ketika dihubungi mempersoalkan jika Perdana Menteri dan isterinya boleh dipanggil menjadi saksi mengapa beliau yang merupakan bekas kakitangan Anwar tidak ditawarkan berbuat demikian.

“Saya lebih tahu siapa sebenarnya Anwar. Bagi saya Anwar hanya mahu mempolitikkan kes ini. Jika Anwar berani, panggil saya ke mahkamah dan saya boleh ceritakan bagaimana cubaan Anwar memfitnah Perdana Menteri dan isteri di dalam kes ini,” ujarnya – Utusan

Anonymous said...

anon 11.40... inilah dia salah satu pengikut al juburit n khalid gagap yg tak peduli orang2 islam ni murtad........ ptuiiii.......

Anonymous said...

Buat Dr Asri,...
Saya rasa perbandingan Dr itu amat mengelirukan. Menyuruh org bukan Islam menghormati kesucian rumah ibadat org Islam nak disamakan dengan kes JAIS cuba menyelamatkan akidah saudara seagama (ISLAM). Jangan memperBODOHkan kami dengan lagak seperti org yang tidak memihak kononnya.
Kalau benar apa yg dilakukan JAIS tidak betul, apakah tindakan yang sepatutnya diambil?
Kalau Dr lebih arif, apa sumbangan Dr dalam menghadapi masalah gerakan Kristian memurtadkan org Islam yang semakin serius sekarang?
Berapa kali Dr Asri sudah pergi ke pedalaman SABAH yg semakin parah kes MURTADnya?
Kesimpulannya,...jangan asyik tanya apa sumbangan orang,...bagitahu jugak apa sumbangan kita!
Atau Dr Asri memang ada DENDAM KESUMAT terhadap JAIS???

Saladin said...

Setahu aku hampir semua masjid kat bumi Malaysia ini ada mengadakan majlis berbuka puasa...pasal apa nak buka puasa di gereja.....

Anonymous said...

dr asri ni cakap macam mangkuk tingkat ja.negara org lain pahana pi la.kita kuatkan negara kita dulu.jaga umat islam dimalaysia dulu.ni tidak,bagi sms mcm ko ni maksum ja.masa jais bt keerja ko nganga.bila jais bt keja ko sms.dr asri,ko kena pikir la kita berdakwah ni utk tarik bahalol kafir masuk islam.bila kita biar org kafir yg ajak saudara muslim ke tpt ibadat mereka utk memesongkan akidah org islam sapa nak diam jangan kata harimau saja bangun.naga pun akan sembur api bro.kalau di kira hukum hudud apa hukumnya?apa plak ALLAH TAALA janjikan pada semua muallaf yg ikhlas memeluk agama islam?

ada title doktor tapi bodoh piang nak mampos.
lu saja bagi gua bengkak la doctor ayam...

pemegang panji hitam...

Anonymous said...

kalau di ikut hukum hudud murtad ni mau kasi pancong kasi mati.

pembetulan komen diatas

pemegang panji hitam

tgh marah taip pun perkataan murtad tertinggal

Anonymous said...

batu-batu rumah ibadat kaum kafir akan jadi bahan bakar api neraka jahanam.semoga dijauhkan azap api neraka kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh muka bumi ALLAH S.W.T.

PEMEGANG PANJI HITAM..

Borhan said...

Aku baca komen-komen kat sini tak kira lah dari penyokong BN atau pembangkang , kebanyakkan nya tahap sampah je ... gaban gile . Tu la akibat kalau terlalu banyak buang masa tengok TV . Banyak kan lah membaca buku buku ilmiah .

.

Anonymous said...

Borhan said...

Aku baca komen-komen kat sini tak kira lah dari penyokong BN atau pembangkang , kebanyakkan nya tahap sampah je ... gaban gile . Tu la akibat kalau terlalu banyak buang masa tengok TV . Banyak kan lah membaca buku buku ilmiah .

Tuan buku2 ilmiah jenis mana engkau suruh saya baca? Buku2 Tasauf,buku2 ilmu Hakikat,buku2 ilmu2 Tarekat,ilmu Makrifat ke atau buku MELIHAT ALLAH? atau buku2 meramal nomor2 ekor?

Anonymous said...

maknanya diantara yg mengemis simpati menagih nyawa dengan gereja ini ialah mualaf , saudara baru ! mereka ini masih cetek ilmunya atau masih nipis keimanannya , mereka ini harus dibantu ..mereka ini asnaf yg layak mendapat bantuan zakat , mereka ini perluakn perhatian kita .

ada pula lahir tahun 94 , biar betul ! muda lagi tu ! mana mak bapak kaum keluarganya ?

jika dilihat , kebanyakan yg mengemis rezeki pada gereja ini adalah kaum perempuan , kenapa ? adakah kecewa bercinta ? adakah dia janda ditinggalkan suami sehelai sepinggang , atau adakah dia pesakit kronik perlukan duit dengan segera ?

gereja satu hal , tak perlu hairan , kerana mereka memang menanti benda2 sebegini , mereka ibarat buaya yg menghendap dalm semak memantau kelibat mangsa yg mudah diterkam , kemiskinan itu membawa kepada kekafiran ...kurang perhatian , kurang didikan , kurang belaian dari saudara sendiri membuatkan mereka mencari rakan dan saudara lain .

kita , kita umat islam yg harus melihat dan muhasabah diri sendiri , pihak berwajib apatah lagi , apa saya telah lakukan ? apa kita telah lakukan ?

RAMBO said...

to BORHAN

YG ENGKO MAKSUDKAN DGN BUKU2 ILMIAH TU TENTU LA BUKU KARANGAN PEMIMPIN2 FUCKATAN HARAM JADAH KORANG KAN....SETAHU AKU..TAK PERNAH LAK AKU DENGAR PEMIMPIN KORANG BUAT BUKU ILMIAH...BUKU FITNAH ADA LA....W/BAGAIMANAPUN AKU TENGAH CARI JUDUL2 BUKU SPT "SYURGAKU MILIKKU" KARANGAN NIK AJIS KIAMAT..."VIDEO UMPAMA BESI BURUK" KARANGAN HJ yAHUDI.."BILIK 121" , "ALAHAI NORMAH" DAN "AKU JATUH MOTOR" KARANGAN DR.SYABU...DAN BANYAK LAGI....KALAU ENGKO ADA NAMPAK BUKU2 ILMIAH NI HABAG MAI LA KAT AKU...YEK BORHAN..!!

Anonymous said...

in the 70s masa saya sekolah menengah di PJ , saya dan kawan saya telah diajak oleh seorang rakan sekolah kami untuk pergi meeting youth group. Kami yang tak tahu apa apa ni pun pergilah cos ingatkan aktiviti apalah agaknya. Rupa rupanya it was a church activity dan selepas gruop tu bertepuk and bercerita pasal bagaimana Jesus Christ tolong mereka, kami yang dua orang Muslim ni telah diajak untuk join their group.Mujurlah,kami berdua diajar sembahyang,ada kelas ugama kat sekolah dan dipimpin oleh keluarga tentang ajaran Islam.Kepada ibubapa seagama disana, pastikan anak anak kita diberi bimbingan ugama secukupnya. Kalau kena rotan mereka kerana malas sembahyang, rotanlah.At the same time, ajar mereka menghormati penganut ugama lain but to always be firm in our own beliefs and teach them the meaning of the Quran, bukan setakat membaca Quran tetapi tidak menghayati apa yang dibacakan dan mempraktikan.Bila issue issue begini dapat perhatian media , kita salahkan Church ke, kuil ke etc, tetapi yang kita patut salahkan ialah kita sebagai ibubapa dan masyarakat Islam . Where did we go wrong in trying to instill Islamic values to our future generation? Kenapa kebanyakkan masjid kita kosong except for sembahyang Jumaat or during Ramadhan or Qurban? Bukankah masjid boleh digunakan untuk aktiviti untuk menarik anak anak kita? Adakah cara kita mengajar ugama pada anak anak kita appropriate? Kids are always bored going to religious classes so we should be asking our kids what interest them and tailor it to their needs according to Islamic values.

Anonymous said...

Dlm tv pagi tadi aku dengar mungkin lebih dari 20 orang, yg kantoi 12 org, yg lain semua dah cabut. Bodoh la 12 org tu nak jumpa Jais balik, diaorg tu dah kena brain wash pihak tertentu, skg dah pasang lawyer pulak. Siapa yg sponser? Aku harap dlm hal ni kita kena tegas & ambik tindakan. Aku dengar Jais bukan main sergah/serbu tapi diaorg kena tunggu sejam baru dapat masuk gereja. Ingatlah 1Malaysia bukan bermakna 1agama!!!

Anonymous said...

Dikatakan Jais menyerbu masuk gereja, nak serbu pun kena tunggu sejam baru boleh masuk. Ai, buleh tunggu2 nak serbu ye? Ramai ler yg cabut.

Anonymous said...

Melayu Selangor jadi kristian
Melayu PAS jadi Syaitan

rakab said...

anon 8.18, Malaysia berbeza dengan negara
lain seperti Thailand,United Kingdom atau U.S.A kerana perlembagaan negara kita jelas menyatakan Islam adalah agama rasmi negara dan terdapat peruntukan tertentu yang menghalang agama-agama lain daripada disebarkan kepada umat Islam walaupun bukan Islam bebas mengamalkan agama mereka.

Negara kita tanggungjawab kita.

Saya memahami kebimbangan Dr,Asri tapi jika mengambil kira kekuatan ekonomi dan kewangan pihak bukan Islam, sewajarnyalah umat Islam di Malaysia ini di lindungi oleh peruntukan undang-undang tertentu.

Anonymous said...

Memang cara MELAYU. Daripada salahkan diri sendiri sebab rosakkan akidah anak anak kita, kita salahkan SATU dunia. Kita tak pernah salah, cuma yang kafir kafir kat luar yang salah! Artis artis kita semua memang TUTUP AURAT, sebagai inspirasi kepada anak anak kita. SALAH SIAPA SEBENARNYA?

tembeleng said...

Aku dah tak tau apa nak komen pasal Dr Ari ni. Dulu aku admire dia sebab nampak kontemporari dan sensible. Tapi kebelakangan ni lain macam je dia ni.

Dr Asri tanya apa perasaan kita kalau masjid luar negeri kena ceroboh dengan pihak berkuasa kafir? Lailahaillallah. Bukankah dakwah tu dituntut oleh ugama kita? Maka kerja dakwah kepada orang kafir tu, walaupun mendapat timbal-balas dari kerajaan kafir, tetap kita kena sokong dan setuju!

Saya heran Dr Asri boleh terlepas benda basic macam ni. Maknanya, kepada Dr Asri, kalau kita tak nak orang lain mendakwah kita, maka kita jangan mendakwah orang lain? Itu arahan dari al-Quran? Benar? Kalau benar, maka saya beriman dengan arahan tu.

Dan Dr Asri tak pulak nak tanya ke, apa hal macam di Irak dan Palestin, di mana masjid-masjid di ganyang cukup-cukup? Bukan saja kena serbu, malah kena bom. Maka menurut logik Dr asri di atas, wajarlah kita pun ganyang dan bom gereje-gereja dan rumah ibadat kafir yang lain di mana-mana negara Islam?

Nyata, Dr Asri ni dah tak boleh pakai. Sekarang aku lebih sokong Dr Yusri dan Pembela. ABIM? Hahaha. Jangan buat lawak. ABIM hari ni dah sekapal dengan PAS.

Anonymous said...

12 org tu tak kan ke gereja sekiranya kebajikan mereka di jaga. ni nak dapat rm70 pun kena tendang sana sini. Mak mana yg sanggup tgk anak2 kelaparan tiap hari. Dari mereka menjual diri atau mencuri apa salahnya terima bantuan dr pihak yg ingin membantu. Yg penting agama tetap terpelihara dan ntergadai.
Bg yg hanya pandai mengata kat sini, tanya diri tu dulu pernah ka semasa duduk mengadap makanan terfikir nasib mereka yg tak ada makanan waktu itu. Sepatutnya dlm bulan ramadan ni kita menginsafkan diri kita dan cuba utk membantu mereka. Ni tidak waktu sahur sibuk bercerita ttg apa makanan nak di sediakan untuk berbuka pula.
Pernah tak kita sebelum buka puasa memberi makanan kepada pengemis atau mereka yg memerlukan nya. Rasanya tak sebab waktu tu kita sibuk di bazar ramadan memilih makanan.
Pernahkah kita ajak anak2 ke masjid tiap jumaat? selalunya kita menyuruh, tp org kristian akan ke gereja sekeluarga setiap ahad. Bukan nak memuji mereka tp kerana sikap yg seperti itu lah yg menarik ramai mendekati agama tersebut.
Jadi utk selamat kan agama suci kita, kita perlu perbaiki diri, bantu mereka yg betul2 memerlukan bantuan, insyallah tiada sesiapa akan murtad.

Anonymous said...

Whats up! I just want to give an enormous thumbs
up for the great info you will have right here on
this post. I shall be coming again to your weblog for extra soon.


Stop by my page ... sempron 140 core unlock

Anonymous said...

Hello! I simply want to give a huge thumbs up for the nice information you’ve
right here on this post. I can be coming back to your weblog for
more soon.

My homepage: adore semi permanent hair color

Anonymous said...

Hello! I simply want to give an enormous thumbs up for the good info you could have here on this post.
I will be coming back to your weblog for extra soon.

Look at my web site - seoul garden restaurant price list