IKLAN BERBAYAR

Sunday, November 27, 2011

ADOIYAI BOLA

Aduh kenapa lalai sgt ni
Published with Blogger-droid v1.7.4

40 comments:

Anonymous said...

Mentang-mentang baru dapat RM30ribu pastu main cam haram! lawan 10 org pun x leh menang? sial! bagi aku pemain malaysia x sedar diri, badan pendek ade hati nak passing lambung. dgn indon bolehla sbb sama-sama pendek! cube la tiru barcelona main tiki-taka...
wake up guys! learn from the best!

Anonymous said...

THATS FOOBALL ...WIN SOME LOOSE SOME..BUT DON'T KEEP ON LOOSING.BUCK UP GUYS.

WHAT I LIKE MOST IS WATCHING THE MALAYSIANS SUPPORTERS A TOUCH OF CLASS AS COMPARED THOSE AT BUNG KARNO.

Anonymous said...

NI BOLA KALAH NI TAK LAIN TAK BUKAN ADA SEGELINTIR PENONTON BAWAK BENDERA PAS MASUK STADIUM NI....BAWAK SIAL LA TU.....!

Anonymous said...

A.Thamil Arasu ni main ke tak main...aduh teruk la...passing lambung....aduh betul kata anon 10:56, belajar la mcm barca main...buat hantaran pendek...hmmm sedih Malaysia kalah..

Anonymous said...

Gelak dengar puak2 UMNU ni sokong Malaysia. Kah kah kah.

Malu aku nak ngaku Malysian beb, malu. Aku ada Anwarian.

Anonymous said...

pemain mesia konpiden menang sbb dah dahului 2-0 tp bola tu bulat dan pemain bahrain punya semangat juang tinggi sbb tu blh menang. Moral of the story BN PUN JGN TAKBUR SBB WALAU PUN DIA KONTROL MEDIA MASSA KLU RAKYAT DAH MUAK DGN JANJI PALSU PASTI PR AKAN MEMERINTAH...insyallah

Anonymous said...

@Anon 11:10pm
Gelak aku tengok puak-puak aljuburi ni sokong jubor! aku x heran pun mereka ni x sokong malaysia sbb aljuburi kan sokong indon dan buruk-burukkan malaysia...

Moral of the story: Jangan bawak bendera pas masuk stadium! Sial!!

Anonymous said...

bola kalah pasal poknik ajis lupa nak semayang tolak bala....

Anonymous said...

bola..bola....tenguk pasukan malaysia dari era millenium lagi tak konfiden menanglah....kofiden kalah tu ada...

selalu sangat kalau menang..pasal menang nasib jer...tuah atau hebat
takder kat kamus bola ni!!!

Anonymous said...

apasal bola ada kaitan dgn parti politik lak ni adus...parah ni...sukan sepatutnya menjadi alat penyatuan...ni tak, boleh pulak kaitkan dgn politik..

Anonymous said...

ingatkan menang sukan sea..suatu kebangkitan bola pasukan negara..
rupanya..harapan palsu dan omong kosong pengampu....

bilalah cahaya dihujung terowong tu bersinar??? gelap sepanjang
perjalanan.....

Anonymous said...

msia cuma kalah diperingkat Asia...tapi kita masih yg terkuat di rantau Asia Tenggara.....!kena bangga beb..!! Bukan cam puak2 PR yg duk asyik puji mat indon...!! main tak pandai tapi duk salahkan pengandil....!

Anonymous said...

mana ada gelap di sepanjang perjalanan....lampu stadium dah cukup cerah....cuma pemain kita jer tak reti nak main bola....!

Anonymous said...

kalah ka menang ka msia tetap dihati. nak sokong negara lain mintak mahap. sokong indon? pegi mampos...

Anonymous said...

pihak pngurusan FAM silap....sepatutnya depa jemput poknik ajis buat semayang hajat beramai-ramai kat stadium sebelum perlawanan sepak mula......baru ada barakah!!

Anonymous said...

sebenarnya poknik ajis dah pun bersiap2 nak buat semayang hajat...tapi disaat2 akhir dia dapat mesej dari babi LGE mintak dibatalkan......jadi apa lagi...terketar2 la poknik gulung sejadah...!

Anonymous said...

NI PASAL ANAK BABI LGE YG RABA NENEN ANAK DARA SUNTI LA NI PUNCA MSIA KALAH BOLA......CILAKA PUNYA BABI LGE...!!

Anonymous said...

sebab utama msia tewas lawan bahrain...pasal pemain2 kita trouma dgn kotei bengkok anuwar brahim.....!

ANACONDA said...

KALAH & MENANG KITA BERSATU SOKONG, JGN MASA MENANG SORAK, MASA KALAH MAKI HAMUN...

MMG SIAL LA MELAYU MCM NI...

BILA KERAJAAN UMNO/BN BERI ITU & INI PANDAI PLAK KORANG AMBIL, JGNKAN INGAT JASA UCAP TK PUN HARAM...

INI SEMUA MELAYU MELANCAP DGN SI NUAR PUKIMAK LA NI...

TAK ADA KENA MENGENA DGN RM30 RIBU KE ATAU APA SHJ IMBUHAN LA...

SO, CUBA TENANG K...

ULTRAS MALAYA...

ANACONDA said...

ANON CIBAI 1110 PM...

PANTAT KAU LA...

BABI KAU NUAR...

ANACONDA said...

ANON 1136 PM...

LU BAGUS LU MAIN LA DOL...

CAKAP BANYAK PLAK...

Langsi said...

Malaysia kalah pasal 54 tahun bawah naungan UMNgOk Be-eNd. Mcm takraw la... selagi bawah Ahmad Ismail yg taknak turun2... selagi tu la kalah! Rakyat dah taknak tapi masih dok perasan taknak turun-turun.

Iklan sikit....

UMNgOk Be-eNd cukup sinonim dengan perkataan-perkataan kat bawah... memang berpadanan dan sesuai. Perhatikan huruf BESAR dlm perkataan tu sume...

BN... BoNgok!
BN... BeNgong!
BN... BiNgai!
BN... BeNgap!
BN... BaNgang!

Undi Sape Saje
Asal bukan Be-eNd
Cukup takat ni aje
Tamatkan riwayat Be-eNd...

The End... Be-eNd!

Reza aljunaid Post said...

Kalah setelah mendahului. Dalam bola siapa cekap jaring gol dialah menang. Malaysia sudah jaring dua tapi kalah jugak.
Ong Kim Swee ghairah sangat. Pemain tak reti nak control game bila dah leading.
Ong Kim Swee tak ajar ilmu tu ...

Peminat jangan kecewa. Jurulatih hebat banyak lagi kat Malaysia ni.

Kalau PR ada jurulatih hebat, tubuhkan pasukan bola sendiri. Buktikan skuad bola PR tu hebat.

Pandai ke Anwar tu main bola....?? Apa la ghomannya Anwar main bola ye..

entah2 bola tu pun turut disondol dek anwar kot ...

amacam bro anwar...berani main bola...?

Harimau Malaya tetap di hati BN.....sebab dah dapat emas sukan SEA....jadi la....

GAP KEMBALI said...

LANGSI

TOLONG KOMEN BANYAK LAGI..
KAU MEMUDAHKAN KERJA AKU.

Anjang said...

Team Malaysia selalu cam ni. Tengah orang sokong gila2, dia main tak bersungguh-sungguh.
Aku cakap cam ni pasal kita dah leading 2-0. Pastu lawan pulak ngan 10 orang. Pada aku tak ada sebab untuk kalah jika terus bertahan aje hingga akhir perlawanan.
Si Tamil Arasu tu. Aku tak nampak pun sumbangan dia.
Nak cakap banyak lagi ni, tapi malas nak tulis.
Pape pun, malam tadi squad malaysia tak main di tahap sebenar sejak minit2 awal lagi.
Dorang main-main je kat tengah padang tu.
Mintak maaflah jika ada yang terasa.
Aku geram sangat ni.
Peluang dah depan mata, buang cam tu aje.

Anjang said...

GUA KECEWA BRO.........

zat said...

Complacent...itu sebenarnye... letih, sea games, kecederaan etc itu semua tak bole diterima sbg alasan...sebenarnya pemain2 main tk pakai otak dan tak focus...

sepatutnya di pusingan kelayakan ini mereka tunjuk prestasi terbaik sbb ia lebih berprestij dr sukan sea...

kalu mcm ni tahap pemainan kita di peringkat asia buang je pingat emas yg menang hr tu...

Anonymous said...

malaysia bodo,lalai dan leka

masih ditakuk lame lg...

msi dibayangi emas sukan sea...alahai malaysia oi..kalo takat jaguh sukan sea tu macam jaguh kampung jela!!!

ade peluang piala lg berprestij depa xnk tunjuk betul2!!!bangang punye malaysia

tu pn bwh 23...kire ok la dapat jugak jadi jaguh kampung(asia tenggare) pastu masih dibayangi emas lg ke??

same jugak dengan malayia betul(harimau malaya)...lg haprak!!!masih ddibayangi kemenangan piala aff....sbb tu xdpt ke kelayakan piala dunia....SBB TU KUALITI PARA PEMAIN MASIH JAUH KETINGGALAN...DI TAKUK LAME LG

MCM NI NK LAWAN JEPUN KOREA?BERABUKLA!!!!!JGN MIMPI

asal menang pn...kebanyakan menang nasib...pastu bangga lebih2 smp ckp pn berabuk!! tak kondfiden nk menang...konfiden kalah adela!!!!

alahai bilela nk maju kualiti pemain kite ni


nasib baik kemenangsn ari tu aku x bangge lebih2..sbb dh tau kesudahannya tetap same

bukan nk kutuk tapi tula hakikatnya
so i think 90% ppl here agree wat i'm talking about right guys?

Anonymous said...

lps ni lawan japan kalo br nk tunjuk semangat bermian ke???tu sume dh terlambat la mangkuk malaysia!!!
DH MUAK

Anonymous said...

TU SUME SIKAP PUNCANYA DARI SIKAP PEMAIN KITE SENDRI

KITE TU SAPE?MELAYU JUGA....

SIKAP PE?SIKAP SAMBIL LEWALA...

Anonymous said...

kesian dan menyedihkan org melayu mempunyai sikap mcm ni...

sbb tu gua x hairanla kualiti masih tidak meningkat

Anonymous said...

anyways i'm support japan,syria and bahrain...

malaysia?of course not..

well u guys mad on me?i don care ....^^ coz malaysia is still far behind .. and the quality is increased

i was right

Anonymous said...

aku tau sebab kenapa pemain2 msia tak fokus masa main bola....sebab utamanya pasal ramai sangat penonton kat stadium yg asyik duk sorak sorai....bising...!! camana pemain nak fokus...!! lain kali kena main dlm stadiun kosong...! baru la boleh tunjuk skil terbaik...! kesimpulannya...penyokong yg harus dipersalahkan di atas kekalahan team Msia...!

tobeng said...

Secara kasarnya kita kalah sebab terlebih konfiden kemenangan dalam tangan pasal dah leading 2-0.Kendian ketiadaan nazmi dan hafizi yg berfungsi sebagai pertahanan yg mantap mengubah segala2nya.

Sebaik saja nazmi dikeluarkan dan kemudian hafizi menyebabkan pertahanan kita goyah dan lompong.Seterusnya musuh masuk dengan mudah dan membolosi gawang kita berturut2.

Budak nazmi ni bagus,dia rajin ke atas dan ke bawah,kuat betul stamina dia.Kalau dia ada bahrain payah sikit nak tembus pasal selalu dah sangkut kat tengah.

Kalau nak ikutkan memang frust betul ibarat macam nasi dah masuk mulut dah tapi terkeluar balik,rasa macam dah dapat dah tapi rupanya bukan rezeki kita.

KIta kena menang semua game lepas ni,nampak macam mustahil tapi siapa tahu,cuma kena yakin boleh ajelah.Nak maki hamun pun tak guna,kita kena terus sokong team kita sampai ke titik penghabisan.Jangan mudah patah semangat.Malaysia boleh!Harimau Malaya(Muda) boleh!

Anonymous said...

mesia dah leading 2-0, ramai yg konpiden mesia akan menang tp Allah nak tunjukan bhwa walaupun dah leading dan bahrain cuma 10 pemain, mereka masih blh menang. Dalam masa tak sampai 10 minit bahrain dpt jaringkan 3 gol. klu 3 gol dlm masa 90 minit aku tak heran tp ni 3 gol dlm masa 10 minit. moral of the story BN PUN JGN INGAT LEPAS NI BLH PERTAHANKAN PERAK LG SBB SEMUA TAHU YG MEREKA DPT PERAK MELALUI CARA PENIPUAN RAKYAT MASIH MAHU PR MEWAKILI MEREKA DAN BUKAN BN

kingnek said...

aku orang singapura, tapi mengaku, team Harimau Muda mantap dan berpotensi besar. Kekalahan ini kira seperti tiada nasib, sudah takdir, tidak mengapalah!

Anonymous said...

kingnek
mantap apa klu dlm masa 10 minit 3 gol bolos. tu bukan menang kerana nasib tu perjuangan namanya. klu yg menang emas kat indon tu baru dikatakan nasib sbb di tentukan oleh jaringan penalti. 3 gol dlm masa 10 minit fuyoooo memalukan rakyat mesia je di tempat sendiri.

Anonymous said...

mmg bodoh sgt2.itu la yg bole kita taksirkan org buta jr boleh bagi 3 gol dlm 5 minit..samada ada arahan dpd atasan yg suruh lepaskan 3 gol atau bermain atas kapasiti telah dirasuah....logik sgt..5 minit terakhir

Anonymous said...

menang kat indon pun penalti......penalti nasib jr tapi dia angkat martabat mcm juara dunia..hakikatnya sekadar juara daerah jr.kalah syria alasan letih kalah .5 min 3 gol tembus dh boleh agak semua dah besar kepala..tendang jr semua ni..tak guna dh..m...pas ni kementerian sukan bagi la 300 ribu lak sorang baru betul

Anonymous said...

budak2 tu saja nak protes sbb hanya dapat rm30k seorg je wpun juara tp pemain indon dpt rm70k sorang. wow bertuahnya jd pemain indon jd naib juara pun dpt rm70k. hah apa lg Apek g lah main kat club d indon