IKLAN BERBAYAR

Tuesday, November 29, 2011

PEMALAS PUNYA KETUA PENERANGAN !

aku dapat rasakan tuan berahim tuan man ni cuba nak jadi mahfuz bean lah.

lagi banyak dia cakap, lompong pas kena belasah makin kuat.

2 hari lepas dia keluarkan kenyataan bahawa rakyat harus berkata 'cukup' kepada semua transformasi yang BN lakukan.

kualitas apa yang pada mamat ni ?
low class lah dia ni jadi pembangkang.
stail politik macam budak-budak. 

dia cakap dan desak rakyat supaya katakan 'cukup' kepada BN.

tapi alasan kepada desakan kurang impak, takde kualiti, takde substance yang bisa membuatkan rakyat kata ya kepada apa yang dia cakap.

asal terlintas dalam kepala otak, dia panggil sidang media dan terus tabur apa jugak kejadah dia nak cakap.

research yang boleh membuatkan yakin kepada kredibiliti isu tak buat.

pemalas punya pemimpin.
malas study.
weiii pas, kualiti lah sikit dalam membangkang !

37 comments:

Anonymous said...

Mcmlah kualiti sgt ko punya post ni.. carilah artikal yg berkualiti dari ni... aku nk bace pon malas.. makin lame makin membosankan jer blog ko ni... improve lagi la...

Anonymous said...

anon 9:35 am.. engkau la bodoh sebabb sapa suruh ko baca posting ni...

ini la faktor BABI Gay Boy.. kalau hebat sangat buat blog sendiri la...

jadi mcm IDOLA ko si BABI tu ada blog sendiri tapi asyik ambil dan tampal artikel orang lain..

Anonymous said...

anon 9:35 am.. terkena sawan liwat...

Anonymous said...

RAKYAT YANG JADI PENENTU SAMA ADA PAS LAYAK MENERAJUI NEGARA KERANA PAS ADA REKOD KERJA TANGAN DI KELANTAN UNTUK RAKYAT MENILAI SAMA ADA PAS MAMPU ATAU SEBALIKNYA.

CUMANYA KALAU BOLEH JANGANLAH KUALITI AIR DI KELANTAN DIJADIKAN SEBAGAI STANDARD KUALITI AIR NASIONAL.

KAH KAH KAH

Anonymous said...

pengundi bukan melayu sangat berkira dalam soal masa depan.

soalnya apakah bukan melayu telah menerima Pas seadanya?

jangan nanti dimalukan oleh bukan melayu apabila Pas dikatakan: "HIDUNG TAK MANCUNG...".

khik khik khik

Anonymous said...

Malam tadi kat Mesjid Al-Azim, Pandan Indah, penyanyi Aishah minta supaya ustaz kat mesid hentikan meng'cop' penyanyi sebagai fasik sebab dia had hijrah tapi masih menyanyi !

Aishah kata gitu depan Tuan Ibrahim Tuan Man lagi !

Indirectly, Aishah meminta PAS menghentikan melebel org lain sebagai fasik (dan kafir).

Nak kongsi.

Anonymous said...

Bagi golongan atas pagar (GAP), tak ada hal kalau Pas ganti Umnu.

Tetapi GAP pasti melenting kalau Pas nak letakkan Dap di tempat Umnu.

Apapun realiti semasa menunjukkan Pas tidak lebih dominan dari Dap.

Justeru rancangan yang realistik buat Pas ialah bukan menggantikan Umnu tetapi meletakkan Dap di tempat Umnu.

Cumanya, mampukah itu dicapai dalam suasana orang Melayu telah sedar dan bangkit bagi menyelamatkan landskap politik nasional?

PEMERHATI

Anonymous said...

dalam malaysia ni....politik pn fail...main bola pn fail...jadi pembangkang pn fail....mentakbir negara pn fail...kerajaan pn faill.....sume tu melayu fail...

ade ape pada org melayu....habuk adela!!

menyanyi,berjoget berhibur tu jela tingal pada org melayu

praha2 said...

eden dah minatk bebrapo kali dah pas usah bercakap lagi lah. air borsih dikolante tu buet dulu baru bercakap. tak usah nak berkokok kalo air borsih pun tak bolih nak sediokan untuk rakyat sondiri.
ni bercoramah kasono sini korjo tak buet. nak tanding rato rato tapi bilo dah monang muko tak nampak. kalo eden jadi oran kolante dah lamo dah terajang jo pas ni. ingat lah walaupun umno to tak complete atau 100 % nyo baik tapi apo yang dibuet ado lah untuk rakyat.

Anonymous said...

Anonymous said...
Malam tadi kat Mesjid Al-Azim, Pandan Indah, penyanyi Aishah minta supaya ustaz kat mesid hentikan meng'cop' penyanyi sebagai fasik sebab dia had hijrah tapi masih menyanyi !

Aishah kata gitu depan Tuan Ibrahim Tuan Man lagi !

Indirectly, Aishah meminta PAS menghentikan melebel org lain sebagai fasik (dan kafir).

Nak kongsi.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

well x kire dari mane parti or sape yang bercakap....realitinya dalam agama islam....menyanyi mmg fasik......so?

Anonymous said...

10:16,

dalam politik mana ada golongan tidak fasiq. kalau ada cuba beri contoh politikus yang tidak fasiq?

Anonymous said...

Unta padang pasir pun tak ada malassss macam ante.....


Hahahaha....

Aku nak katakan "cukup" pada PKR....

Sembanggg jer lebihhhhh...

Betulkan ahli/saf dulu.....

Anonymous said...

10:16,

dalam politik mana ada golongan tidak fasiq. kalau ada cuba beri contoh politikus yang tidak fasiq?

November 29, 2011 10:21 AM

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

well in politics, no matter from which party, if not right what the sound is still evil ...

i already Told "regardless of the politicians"

please be careful when reading

or you blind?

Whats ur points

Aliffnajmi said...

Statement yg keluar dari 'pemikir2 PAS' menunjukkan bahawa mereka sbnrnya tak pernah berfikir.

Anonymous said...

anon aliffnajmi 10.29

betul tu aku sokong...yang berfikir ni cuma puak2 umno je..sebab tu selangor..kedah..pinang dan kelantan jatuh pada pembangkang...cuma umno je berfikir bagaimana guna penyapu untuk sapu duit rakyat..ada rakyat kisah????

cuma umno yang berfikir macam mana nak selamatkan lembu2 sharizat supaya semua umno tidak dilembukan...

tak gitu bro...

Anonymous said...

anon 10:41

kah kah kah

Anonymous said...

umon dan lembu.....sebaris dihadapan

kah kah kah

Langsi said...

AliffNajmi...

Statement yg keluar dari 'pemikir2 UNBgOk Be-eNd' menunjukkan bahawa mereka sbnrnya tak payah berfikir... sebab tak berotak!

Yang ade otak pun... sama taraf dengan LEMBU FeedTheLord Kak Ijat tu...!

Anonymous said...

Bro Kasian gua tengok lembu umgok ni tak habis jadi gambang sepanjang zaman terutama Blogers2 bahalol ni,nak caci mengterdarah untuk bagi anak bini makan kalau tidak pandai buat fitnah duit tak masok anak kat umah kebuluran jadinya.

Anonymous said...

LEMBU2 KELAS BAWAHAN NI PND FINTAH BUAT ARTIKEL TAPI PE DAPAT....

umno dan lembu sebaris

bro....baik ite chow sebelum lembu2 ni serang kite dol

kah kah kah..

tanduk depa bleh tahan dol

Anonymous said...

Selamat Tinggal Pas Bukit gantang.

Anonymous said...

SELAMAT TINGGAL UMNO...SEMOGA ANAK CUCU NANTI HANYA TAU UMNO TU SEDARA DGN DINOSOUR..

CIFUT said...

Sokong aliffnajmi.. lihat saja komentar2 dari penganut2 pembangkang kt atas ni. Kosong takder isi mcm logo hijau putih tu jugak. Wakakaka...!

Anonymous said...

Umnu:

matlamat halalkan cara dalam kes lembu fidlot tetapi nampak ada usaha untuk menyediakan bekalan lembu bersih dan halal.

Pas:

matlamat halakan cara dalam isu air paip tetapi tidak nampak ada usaha untuk berikan rakyat bekalan air bersih dan bebas E Coli.

kah kah kah

Anonymous said...

PKR:

nak tolong Melayu tetapi tiada kaedah 'matlamat halalkan cara' sebagai petunjuk yang mereka serius nak bantu Melayu.

kah kah kah

Anonymous said...

menyanyi bukan fasiq, selagi penyanyi tu dan lagu-lagu yang dinyanyikan, serta alat muzik yang digunakan masih berlandaskan islam. Penyanyi menjadi fasiq kalau segala benda yang berkenaan dengan nyanyian, timetable concert, and benda2 lain tidak berlandaskan syariat islam. Harap semua faham.

Anonymous said...

Dap nak tolong Melayu?

Diri sendiri tak lepas macam mana nak tolong Melayu?

kah kah kah

Anonymous said...

Kami ucapkan Selamat Tinggal Pas Bukit Gantang.

Anonymous said...

Seramai 179 org ahli Pas Bukit Gantang serah borang keahlian Umno pukul 10.45am tadi..dan berikrar untuk membantu BN pada PRU 13.

Anonymous said...

Pas mampu pimpin pembangkang?

Pas boleh pimpin pembangkang kalau hudud yang sepatutnya berikan kelebihan pada politik Pas di terima seadanya oleh para rakan dalam PR.

Kalau pembangkang tak mampu Pas kemudikan (hudud di tolak), macam mana Pas nak kemudi bahtera negara?

kah kah kah

Anonymous said...

La...BODOH juga ko ni kan... ko buat blog suruh org bace utk cari infomasi... bila org bace dan nk suruh buat improvement ko tak terima... mcm ni ke sikap bloger UMNO... bila pembace bagi pendapat tak mau terima... pastu salahkan org lain... sia2 aku bookmark blog anti PKR ni... igtkan tak de maki hamun dan bodoh2kn org mcm blog2 pembangkang tu... rupe2nya 2x5 jer...

Anonymous said...

tugasnya membangkang. apa yang kerajaan buat misti dibangkang. tak kira apa betul atau salah.. kadang2 dalam hati tu memang setuju yang kerajaan buat tu baik untuk rakyat, tapi kalau diam je nanti tak dapat undi pemilihan. satu masa nanti nak tanding jawatan yang lebih tinggi.

apapun kita misti tabik pada presiden sebab dia lebih pandai daripada anjing. kehkehkeh..

samagreen said...

Nengok pd (gambor) mata Tuan yg lesu dan layu .... 'cukup' menggamborkan tuan udah letih (idak larat lagi) nak menolak/ menyekat arus TRANSFORMASI.

Jangan salahkan cameraman!! Krana "setiap gambor ada lagu"

Esok lusa, rakyat berpendapatan rendah akn dpt RM500..... setidak2nya boleh le buat bayor bil ayor 'bersih'!!

Syukur, Alhamdulillah

Anonymous said...

ALHAMDULIILAH STRATEGI TRANFOMASI KERAJAAN UMNU BERJAYA MELEMAHKAN PUAK MUNAFIKUN Dari Parti Ajaran Sesat ( PAS )..komen negatif dari parti ini menunujukkkan betapa terdesaknyer merekaaa...InsyaAllah mereka akan terkubur bersama golongan kafiruuun pada PRU 13 nantii. amiiin...

usin said...

alamak!! banyoknya lembu yg tak sedar dia lembu kt sini. kak ijat lembulah, umngok lembulah, tranformasi lembulah & mcm2 lembu lg. lupa pulak korang nengok ke cermin. kalau korang tengok, nescaya korang nampak lembu rupa org. hehehe, akai mcm lembu. ni aku nk merepek sikit, kalau nk mengata org lain tu lembu, berilah fakta yg konkrit bahawa tuduhan lembu korang tu berasas. ni hanya berlandaskan emosi, sakit ati, dan benci. mana cukup mcm tu. lembu kalau dh matang boleh sembelih, org kalau tak matang2 walaupun dh tua, tu namanya bodoh mcm lembu. nak bantai umno takde masalah. bantailah semahunya tapi biarlah berfakta. kalau serang sembrono je tu yg namanya lembu rupa org. tak gitu?

usin said...

aku nk nasihat sikit kt pembantu ketua penerangan pas ni. korang makan gaji buta ke hoi!!! tonggeng tebalik tuan brahim sorang diri. korang tolong la buatkan homework utk dia. ni lepas saja dia buat statement, terus nampak bodohnya. korang kalau tak reti jaga maruah & kredibeliti tuan brahim sebagai ketua penerangan pas malaysia, baik berenti je. ganti org lain yg lebih bijak carik & putar belit isu. lembab betul la korang ni!!!!

Anonymous said...

Pencacai hanya pandai bercerita tentang lembu. Diversion tactic tu nak tutup kelemahan pentadbiran Pakatan yang memang fail.

Sokong alifnajmi, mmg statement yang keluar dari pemikir (diorang pernah berfikir ke?) atau pencacai memang tidak pernah bertapis (nak tapis camno, otak blue manjang). Otak ada tapi tak reti pakai. Pathetic...

Golongan ni kalau hidup masa zaman nabi dulu mmg takkan percaya langsung apa yang dibawa oleh Rasulullah, diorang ni lebih percaya dengan ahli kitab nasrani dan yahudi je. Kebenaran dah ada depan mata pun tapi masih lagi memuja pemimpin liwat mereka. Sore loosers.

akuantiPakatan.