IKLAN BERBAYAR

Friday, December 30, 2011

MEREKA DAH MULA MENYIBUK !

boleh dikatakan straits times singapura dok hari hari kupas cerita mengenai politik malaysia.

aku teringat jahabar dan kalimullah.

17 comments:

Anonymous said...

gap..kau memang manusia keji..tak takut ker balasan Allah..tak habis2 memfitnah

Anonymous said...

Gampang SG...saje nk kasi panas MCA...

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 28 Dis : KEADILAN Johor membantah sekeras-kerasnya cadangan kadar tol Lebuh Raya Penyuraian Timur Johor Bahru (EDL) sebanyak RM9.10 sehala oleh pemilik konsesi, Malaysian Resources Corporation Berhad (MRCB).
Pengerusi Majlis Pimpinan KEADILAN Johor, Datuk Chua Jui Meng berkata, kadar tol yang tinggi itu menjadi beban terutama kepada rakyat Johor yang bekerja di Singapura dan perlu membelanjakan kira-kira RM18 sehari bagi berulang alik ke negara republik itu.
“Ini memberikan keuntungan mega kepada kroni Umno, berpuluh-puluh ribu warga Johor keluar masuk ke Singapura. Adakah mereka perlu menanggung kos tol yang tinggi ini?,” tanya beliau.

rakab said...

Kalimullah...
Hindu God Muslim priest !!

Anonymous said...

Tolong sebarkan
31 hb Adam Adli nak buat demo di UPSI Tg Malim
Kerahkan semua kawan2 turun lawan dia
Dia dok bilik sewa dalam kawasan Masjid Jamek Tg Malim

Angry Bird said...

BES TAJUK NI.
SETELAH LIMA SOALAN CEPU EMAS AKU GAGAL DIBALAS DENGAN JAWAPAN MEROYAN2 BIARLAH AKU TERANGKAN SEBAB2 SINGAPURA BERHAK MENYIBUK DALAM HAL EHWAL POLITIK MALAYSIA

PERTAMA, Rejim Najib menyerahka tanah KTMB kepada Singapura dan sekali gus menunjukkan bahawa dia akan akur kepada kehendak Lee Kuan Yew. Ini memberi sain kepada pengarang akhbar mereka utk membuat spekulasi terhadap politik kat Mesia kerana politik mereka kurang menyerlah

KEDUA, Rakyat Singapura sedar pemimpin kat Mesia ni satu jenis dan menjadi tertawan seluruh rantau Asia Tenggara. Cuba fikirkan negara manakah yg ada di dunia dimana para blogger2 beria2 nak mempertahankan pemimpin yg jelas nampak korup kecuali negara Malaysia dan bloggers jalanan tajaan puak United Malays National Organise (UMNU)

KETIGA, pemimpin Barisan Satu Mesia begitu jumud utk melabur dlm negara Singa tu tak kira nak membeli kondo mewah bernilai berjuta2 mahupun membuka restoran mewah. Maka ini membolehkan orang Singapura memberi komen keatas perangai pemimpin Mesia kerana mereka dipaksa menerima wang haram yg telah dikitar disana.

Wahai pencacai. Renungilah terlebih dahulu fakta2 diatas dari beria2 nak menjawab komen aku ni. Kalau kau nak menyepak DSAI bersama lebai2 PAS, aku bukannya membantah pun. (kecuali kao nak mengkritik Adam Adli yg telah melafazkan rasa muak terhadap kepimpinan Najib, Rosmah dan Madey). Pekara yg aku ketengahkan ni berkisar tentang betapa teruknya pemimpin besar UMNU. Kalaulah UMNU tu parti berwibawa, kenapa tiada langsung pemimpin berkaliber yg boleh dipilih dari 3 juta ahlinya? Lihatlah, mcm mana negara jiran sudah mentetawakan kita dengan sewenang wenangnya

ANACONDA said...

PUKIMAK KAU NUAR...

MAMPOS KAU KAT SUNGAI BULOH...

rakab said...

Angry bird,

1..Tanah KTMB itu bukan diberi secara percuma...Kau cuma berani
sebut sekerat saja..

Yang mengikut kehendak Kuan Yew ialah pakatan yang didokongi oleh Dap !!

2..Cuba fikir puak manakah didunia ini yang mempertahankan peliwat dan penzina sehingga berbelas tahun lamanya..??

Ulasan ketiga kau tak ada point, cuma emosi saja.

Aku rasa Anwar anak beranak mau disepak jer berserta dengan kau sekali !!

Anonymous said...

angry bird... simple dan cempoiii...

Anonymous said...

angry bird bagi fakta?

fakta kepala jadah kau..bukti,statistik,graf,reference semua takde tetiba dikatakan fakta

yang klip anuwar berahim jelas kantoi tu takmau plak terima?

ada aku kisah dengan soalan ko tu.ikut suka la sesapa kat sini nak jawab ke tak.kalau jawab pn,bukannya boleh menolak fakta kata anuwar berahim kantoi main dengan chinadoll

ooooo tu bukan sumber fakta.....
fakta ialah apabila kluar dari lembu PR je mcm haprakdaily,keldaian,roketjuboq...

Anonymous said...

angry bird ni musang ungka kot?

Tun Teja said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

kerana LKY dan arwah isterinya memang benci terhadap UMNO. Aku tahu sejarah singapura ini kerana aku baca risalah kedua orang ini dari negaraku. siapa yang menyokong Straits Times jika tidak Singapore Press Holdings? Dia ni anak syarikat Temasik Holdings, assets singapura cabang Monetary of Singapore. si wartawan mata sepet c.h ini diperintah menulis mencemarkan politik malaysia kerana mungkin dia memehak kepada dap yang berkait dengan pap. Kebanyakan risalahnya meracuni generasi baru singapura.

Tun Teja said...

anom December 30, 2011 10:32 PM,
tuduhan kau kpd GAP adalah tidak berasas;

GAP adalah blogger yang telus serta mempunyai bukti
GAP tidak pernah menyusulkan fitnah terhadap sesiapa
GAP menyebarkan kebebasan idea untuk menuntut kebenaran pengadilan , ‘justice and truth’ dari unsur-unsur ketiadaan dan kepontengan moral, jenayah keperibadian dari
segi politik, social, ekonomi, agama Islam dan budaya tradisi Melayu
GAP adalah hamba Allah yang setia dan insan berugama Islam dengan keteguhan iman yang kuat
Sebab itu aku sentiasa sokong GAP kerana perjuangannya disiber.

Anonymous said...

sebab itu arwah isteri LKY kena stroke berkali-kali sebelum dia mati kerana beliau berhati busuk dengan orang Melayu Islam. Anak perempuannya sendiri menulis di akhbar ST.

Anonymous said...

Sahabat, MCA keroni UMNO yang buat statement , kenapa DAP yang korang salahkan. itulah aku cakap orang UMNO nie memang bodoh. Kalau GAP nie telus sangat, kenapa kita semua tak pernah baca dia hentam MCA yang terang-terangan anti islam.

"Tanah keluargaku dirembat oleh orang UMNO, aku tidak akan sokong UMNO"

Melayu tertipu oleh melayu UMNO

kingnek said...

GAP pejuang Islam, Allahuakbar!