IKLAN BERBAYAR

Friday, February 24, 2012

AKU NAK BUAT PENGAKUAN..?!


ketua pemuda pas keluarkan kenyataan bahawa pas perlu keluar dari kepompong pembangkang yang hanya tahu membangkang.

apa maksud di sebalik kata-kata ini ?

maknanya nasrudin mengesahkan pembangkang (pakatan) yang ada sekarang berada dalam kualiti low class.

perlu keluar dari kepompong pembangkang yang hanya tahu membangkang..

ahh aku terbayang wajah mahfuz,anwar,kalid gereja,dr hatta,nizar dll..

hari ini aku nak buat pengakuan.
aku terpaksa bersetuju dengan pandangan nasrudin..
memang oposisi berada dalam tahap low class.

87 comments:

Anonymous said...

Yang penting ko keluar dulu dari Kepongpong Pemimpin2 ko yang tak boleh harap tu.

Pemimpin ko semua Haramjadah!!!

"My personal point of view". Ko tendang Pemimpin2 tu. Kalau tak boleh kao keluar keluar jer dari parti tu dan joint kerajaan. "Fight from within" untuk kebaikan Bangsa dan Agama.

Bagus tak idea aku??

Anonymous said...

mana bolih. tak bolih sbb dah lama. otak tu dah sebati, mana bolih.

Anonymous said...

Mengalah bukan erti nya Kalah per..

Bersatu bukan erti nya setuju per..

"If you can't beat them join them"!!

Anonymous said...

Amat2 bersetuju... bangkang...bangkang...bangkang dan bangkang... tue jer la keje dari dulu... payah sangat nak ucap terima kasih ker didalam sesetengah perkara...EGO tinggi sangat....

Anonymous said...

Cina bercakaran dan berlumba2 kerana harta.

Melayu bercakaran dan berlumba2 kerana Ego.

Anonymous said...

Wihuwihu hahahaha yeeehaaa pas lagi hahahaha marah benor deme dgn pak aji ye hahahaha nak benci kat pak aji ke hahahahaha atau nak benci towkey2 dap tu hahahahaha i rela di benci oleh hahahaha pejuang hamasku sorang hehehehe yeeehaaa...

Anonymous said...

bukan setakat low class, tapi juga low morale, low integrity, low level thinking, and low yar buruk,and bebal. kikikikiki

Anonymous said...

wei lakhanat boboy...
hang masuk jer jumpa aku...

bukan benci tapi meluat mcm nak ludah jer kat muka hang...

pejuang hamas...

Anonymous said...

TRIMA HAKIKAT ...DGN KUAT NYA UMNO(umngok le) BYK INSTITUSI ISLAM YG PENTNG2 TERTEGAK..

CUBA UKUR KEKUATAN PAS SELANGOR BOLEH BUAT?? (dgn tahap degilnya dap tu)

JANGAN CITE PAS PENANG LA..
(tahap ngampu khalifah sejahtera khutbah jumaat pun jawatan exco agama xdapat gak)

komon geng2 nasrudin...yg seotak sket

KORANG TAK MAMPU CONTROL DAP...THEN KO NAK BAWAK DEPA NAIK ATAS... MUNASABAH TAK???

Anonymous said...

Ni semua kerana dah diresapi oleh anasir UMNO demi merosakan PAKATAN RAKYAT. Saja nak memecahkan kekuatan kubu PAKATAN. Anasir UMNO carilah kaedah lain untuk memenangi hati RAKYAT.

Anonymous said...

dah pemimpin yg dok ada semua tak kuat iman...

lemah iman untuk ke putrajaya...

bersekutu ingat nak kuat dari pkr dan dap tapi jadi anjing suruhan jer...

sungguh memualkan...

pejuang hamas...

Servant of God said...

Masya Allah... baru sekarang korang terfikir benda nih?

Baru sekarang???

Dari aku budak kecik aku tengok PAS nih tak pernah nak ada idea sendiri. Tau dia menguuuutuk je idea dan keje orang lain. Aku tak tau kenapa dorang buat camni, yang aku tau aku tak suka. Dari dulu aku tak suka PAS.

Satu dua menjak lepas nih, aku ingat mungkin jugak aku tak dapat maklumat yang balanced tentang PAS. Yelah, media arus perdana kononnya takkan nak tunjuk PAS bagus kan?

Rupanya PAS memang takleh pakai... terima kasih laaa Nasrudin. Banyak yang kau telah ajar aku hari nih.

Masya Allah...

Anonymous said...

GAP

Aku dah lama dah mengaku diorg ni low class

Anonymous said...

Pemimpin2 PAS PIS PUS ni cakap je berdegar2..tapi punggung bergelumang tahik...sejak 50 tahun PAS PIS PUS ni hidup kat Malaysia ni mana ada jantannya pemimpin PAS PIS PUS.. hari ni kata lain kena jeling kat PKR menikus giler...tak sampai dua tiga minit pun...statement tu bertukar pulak...aleh2 UMNO lah puncanya...aku kenal PAS PIS PUS dah bertahun lamanya...begitulah sokmo2 pemimpin PAS PIS PUS...kata lain buat lain...Dia ingat ISLAM ni Tuhan turun untuk orang2 PAS je..mengarut mu Nasaruddin!!!!

Anonymous said...

aku geli dgn wihuhu ni...

b4 aku muntah baik aku pi gym...

wei boboy!!!

hang pi cari peliaq lain...

pejuang hamas...

Anonymous said...

Contoh terbaik:

MB Kedah jawab" saya tak tau/ saya tak penah dengaq lagi/ pi tanya dia sendiri" !!!!

Anonymous said...

Anu-wawa dekati PAS kerana dia suka lambang parti itu yg menyerupai sesuaitu yg dia amat gemar... "nampok" ... Kalu x nampak "bodor"

Anonymous said...

Aku tak percaya dengan si malaun nih!. Tengoklah sat lagi dia akan tukar pendiriannya. Dia akan salahkan UMNO putar belit kenyataan. Kalu betul cuba tanya dia pendiriannya tang sokongan Nuar terhadap Israel. Pas tu tanya Mahpus lak, komdian tanya Husam lak. Mat Sabun tak perlu tanya. Dah sohih dia sokong Israel, sedangkan Komunis dia pertahankan habis-habisan. Dah terang lagi bersuluh. Funder dia orang nih sapa lagi kalau bukan Bang Non yang sokong Yahudi tu. Banyak songe kang hilang peruntukan. Di Kedah lak, heran juga, dah 'kompom' masuk syurga pun nak berebut jawatan MB.

Anonymous said...

GAP

Posisi diorg bukan low class la tapi "bottom"

Anonymous said...

servant!!

kau nie jenis mahluk dan spesis apa??

ada kah engkau seperti perangai dlm gambar yg kau letak tuh!!

Anonymous said...

Wihuwihu hahahaha yeehaaa pas pis pus kata pejuang hamasku hahahaha kekawannye anggok2 kepala tanda setuju hahahaha jual agama sesat larat hahahaha fatwa baru hahahahaha pejuang hamasku tunggu hehahaha jgn tinggal daku...hehehahaha yeeehaaa...

Anonymous said...

Eh eh si anon 4.19 meroyan pulak

tak boleh terima kenyataan la tu

Steady Servant of God!

Anonymous said...

Penyokong pas pis pus sudah mendidih!

Diorg punya lain sudah kasi bakar!

Otak geliga said...

buat masa ni aku nak tgk je dulu SETAKAT mana statement Nasrudin boleh bertahan......setahu aku pemimpin PAS yg lain pasti akan kata "ITU PANDANGAN PERIBADI dia" atau benda ni akan senyap ggitu je, senang kata PAS malas nak layan...biasaklah PAS......mcm la rakyat x kenal......susah wooo nak caya depa ni kalau keluar kenyataan yg BAIK akan bersatu hati....susah sgt nak jumpa.......hehehehe

kita semua TENGOKkan je la skrip2 BAIK depa ni dulu......bg aku SUDAH CUKUP utk TERUS PERCAYA apa yg depa2 ni ckp....cukuplahhh

jgn disalahkan UMNO pasai isu nnt udahlah.....nak termuntah aku baca...UMNO, UMNO, UMNO...semua salah UMNO......hahahahaha

Anonymous said...

da byk org petikai
termasuk.sorang dr.

masa anwar jadi pemimpin byk kemeterian

xda satu pun naik cemerlang

kes uia aku dengak mahathur rela 'bekas nama' diberi pd anwar..anwar jd presiden....bukan anwar pun yg gerak kerja awal ataupun idea..

tanpa cemerlang apa2... tup tup nk jd PM...
CUBA PIKIR SINDRUM APA YG MELANDA NUAQ MASA nak menaik sgt tu..??

zat said...

Anon 4:17PM

INI PENGAKUAN TUN M TENTANG SURAT YG DIA TULIS KPD EHUD BARAK

“I responded saying that Malaysia will not have any ties with them Israel for as long as they refused to acknowledge the right of the Palestinians ” Dr Mahathir was quoted as saying in a Bernama Online report today.

STATEMENT DIA BUAT NI SAMA MAKSUD DGN STATEMENT ANWAR KAN...baca dia kata "..for as long." dia tak kata "definitely"..ni lah putar belit UMNO...isu Israel-Palestin pun jd bahan politik..

anti bohmau said...

GAP,

pas memang tak pernah ada pemimpin berkualiti...sampai bila2pun takan ada...

n.ajis duk peluk jawatan mbnya w/pun dah tak larat nak jalan...
hj.hadi masih terikat dgn amanat gila ngn bai'ah
mat sabu gemar menyabun tabung memali, berpakat plak ngn komunis
husam bau janapari tak abih2
mahpuz bean elok jaga baggage sj...
tambah menarik,
muslimat pun dah bertukar jd choral singers when the saint...

oh! paspispus...

Otak geliga said...

kak Zat 5.43PM

sorry la kak....SITUASI antara Anwar & TM jauh sgt beza...sbb apa???

1) TM terima surat dr Ehud barak & Netanyahu suruh Mas adakan hubungan diplomatik dgn Israel.....jd TM balas spt mana yg kak zat paste tu....TETAPI jelas di situ TM kata no ties with Israel as long as Israel biaDAP dgn Palestine...sedangkan Anwar tanpa segan silu bukan setakat sudi menjalin hubungan, malah sampai ke tahap sudi MELINDUNGI KESELAMATAN ISRAEL....what the fun statement!...joke of the year kah???

2) kenyataan Anwar amat disambut baik oleh Israel terutamanya dlm the Jurusalem Post....sedangkan TM apa ada???

3) Kenyataan TM mendahului utk MELINDUNGI KESELAMATAN PALESTINE sdgkan Anwar nak MENDAHULUKAN KESELAMATANA ISRAEL....kenapa keselamatan Palestine terkemudian????

Otak geliga said...

kak zat

anda fikirlah......adakah sebuah negara yg sentiasa MELANGGAR undang2 Antarabangsa dgn melanyak negara lain memerlurkan PERLINDUNGAN KESELAMATAN dr Mas???....sebuah negara yg lg LEMAH dr Israel????

statement yg Anwar TERkeluar itu merupakan kehendak sebenarnya dia yg memang TAAT/PATUH dgn "mereka" yg menyokong dia dr belakang....jd sudah tentu kenyataan Anwar adalah utk membodek TUAN2nya.....malangnya mungkin dia x tahu rakyat Mas umumnya & wartawan Mas umumnya FAHAM Bahasa Inggeris

apa nak buat, terlepas kata SUSAH nak tarik, apa lagi taboo spt melindungi keselamatan Israel

Otak geliga said...

sesiapa yg ada bukti tolong tunjukkan adakah TM pernah mengeluarkan kenyataan utk MELINDUNGI KESELAMTAN ISRAEL.....jika ada barulah ada justifikasi utk dibuat perbandingan dgn kenyataan Anwar

Servant of God said...

Anon February 24, 2012 4:19 PM,

Pegh. Marahnya engkau.

Pedas sangat ke kata-kata ku?

Servant of God said...

Anon February 24, 2012 4:20 PM,

Terima kasih, sahabat.

Otak Geliga,

Well said, bro. Teruskan.

anti bohmau said...

GAP,

putarbelit zat? belit otak zat sendiri...

"... Malaysia will not have any ties with them Israel for as long as they refused to acknowledge the right of the Palestinians ”

betulla kata Tun M tu zat oi!! Tun tak merapu sokong israel mcm idola hang tu! bahkan Tun sentiasa consistent in his speech & action towards the zionist!

for as long = SELAGI
SELAGI mrk israel tidak mengiktiraf hak rakyat palestin selagi tu la malaysia TAKKAN ada hubungan diplomatik ngn israel!!

KALU GANTI DGN "DEFINITELY=PASTINYA' en zat, ia akan jadi:

'Malaysia tidak akan ada pertalian/hubungan dgn mrk, israel PASTINYA mrk enggan utk mengiktiraf hak rakyat palestin" kan dah lari maksud ayat tu zat oi???? ko pergi belajar lagi la zat!!

yg anwar kata di bawah ni lagi betul!! betul2 haramjadah!!! (ikut nasihat tok guru aku boleh makihamun!!!)

Anwar seperti dilaporkan WSJ, 26 Jan telah berkata “I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” said Mr. Anwar

rakab said...

Memang bergeliga otak hang ni..
Terbaik !!

Anonymous said...

TANYA RAFIZI LEMBU, DIA ADA IDEA TAK UNTUK PENAMBAHBAIKAN FELDA. JANGAN JADI TIN KOSONG JE......

Anonymous said...

CELAKALAH DUNIA AKHIRAT !!!! sesapa yg berani menyanggah!!!!ha..ha..ha..

Anonymous said...

BRAVO BRO OTAK GELIGA..
SALUTE FROM ME!

Tukang Komen said...

Pas dah lama tak bangkang. Pas cuma bersetuju bangkang apa yang DAP bangkang. Kalau adapun Pas bangkang mestilah dengan consent DAP. Pas parti pak turut pada DAP. Itu yg buat Hassan ALi and gang tak terima. Ada paham woi! PERINGATAN KPD KETUA PEMUDA PAS ::: JANGAN CUBA NAK DURHAKA PADA DAP. IKUT JE.INSYA'ALLAH HANCUUUSSS.

zat said...

Otak

kau baca artikel Anwar kat WSJ la..jgn baca petikan dlm utusan..yg cut & paste utusan bukan aku...tp aku nk buat mcm mana kan..dh tahap pemahaman kau mcm tu...
Kau nk bukti apa lg...yg aku tunjuk pun kau tk nk terima..

zat said...

Otak

tlg huraikan statement Anwar kat WSJ plak..tp full statement please...jgn main petikan2...lawak la argument kau..

zat said...

Sori aku nk minta anti bohmau huraikan statement Anwar tu...pakar bahasa inggeris..

Anonymous said...

WSJ YANG DAH EDIT KE ATAU WSJ YANG ASAL WAHAI ZAT???

YANG ASAL, WOULD OPEN DIPLOMATIC TIES.
YANG DAH EDIT PUN, WOULD OPEN DIPLOMATIC TIES IF BLA BLA BLA...

KESIAN KO ZAT..

KAH KAH KAH

Anonymous said...

DI LUAR NEGARA KERAJAAN DAN PEMBANGKANG SAMA2 BANGUNKAN NEGARA.TIDAK SEPERTI NEGARA KITA !

Otak geliga said...

to Kak zat

susah sebenarnya nak menerangkan dgn org mcm akak ni.....mungkin yg faham BI hanya golongan akak je kot

adakah duta Palestin ke Malaysia Abdelaziz Abughoush x faham BI???....sbb lepas dia baca kenyataan Anwar di kata gini:

"Kami terkejut dan terperanjat dengan kenyataan pelik itu bahawa beliau menyokong keselamatan Israel,"

atau penulis akhbar the jurusalem post merangkap penulis blog Good Newsfrom Israel, Michael Ordman juga TERSILAP TAFSIR kenyataan Anwar atau dgn kata lain lemah BInya????...sbb dia kata gini:

“Dan dari politik dunia, saya secara peribadi suka dengan berita yang diberi perhatian bahawa Ketua Pembangkang Malaysia (bersedia) mengiktiraf Negara Israel ketika ditanya sama ada beliau bersedia membuka hubungan diplomatik dengan Israel”.

atau mungkin Anwar menggunakan Bahasa Inggeris KUNO atau TERLALU TINGGI sehinggakan hanya SEGELINTIR manusia di dunia yg faham kenyataan Anwar dlm WSJ???

yg kelakarnya, WSJpun ada 2 versi utk kenyataan Anwar....rupa2nya WSJpun hancusss BInya....mantap Anwar ni.....hahahahaha

Tahniah sbb akak salah sorang yg TERPILIH utk memahami kenyataan Anwar.....N.Azizpun x setaraf akak...tahniah kak

abang pejuang hamas said...

aku setuju dengan anon 8.06 pembangkang kat malaysia ni bukan nak membantu rakyat tapi nak memusnahkan pemikiran rakyat dan negara..tak ada sumbangan langsung,kalau kerajaan beri subsidi dia sapu beri apa apa bantuan dia sapu tapi dalam masa yang sama dia kutuk dan sumpah seranah kerajaan dan cari jalan supaya rakyat benci kerajaan kalau DAP tu aku tak kisah sangat sebab dia kafir tak tahu hukum ini yang sedihnya parti yang kononnya memperjuangkan agama islam PAS berbuat demikian.memang parti yang tak mendatangkan keuntungan pada negara ini..sebab tu ramai orang panggil PARTI AJARAN SESAT

ANWAR EJEN ISRAEL said...

Otak geliga, very well said bro.

Zat, putar dan belit.

Jerusalem post memuji anwar.
Bukti mcm mana lagi yg kau nak?

Pluralisme agama.
Murtad.

TOLAK ANWAR!!!

Anonymous said...

KATA ANWAR:KAU ULAMAK TEROMPAH,ULAMAK SELIPAR
KATA MAT SABU:MAH BAU PUKIMAH MASIH MELEKAT KAT MUKA ABANG MAH,
KAU ANWAR ALJUBURI
KATA KARPAL SINGH:NAK TUBUH NEGARA ISLAM? LANGKAH MAYATKU DULU
DSB

Anonymous said...

low class .. cepat cari charger .. sebelum kong next pru .. kah kah kah

Anonymous said...

zat jangan ambik as log je .. ambik semua statement dia "as long as they refused to acknowledge the right of the Palestinians" ... ini nama dia diplomasi .. yang mana jika israel ikut, rakyat palestin juga akan dapat faedah..

nak laawan dengan senapang mmg kalah .. lawan la dengan otak,

jangan jadi macam azmin ali yang takde otak

Anonymous said...

KONONNYA HANYA PERTAHAN KESELAMATAN ISRAL JIKA ISRAEL MENJAGA ASPIRASI RAKYAT PALESTIN..

SEJAK BILA ISRAEL BAIK DGN PALESTIN? JANGANKAN NAK MENJAGA ASPIRASI RAKYAT PALESTIN, PBB PUN ISRAEL LAWAN. JADI DI MANA LOGIKNYA KATA2 ANWAR TU? ADA HATI NAK JAGA KESELAMATAN ISRAEL?

NAMPAK TAK?

ANWAR EJEN ISRAEL said...

Allah Maha Kaya..

Ini salah satu hikmahnya anwar tidak dipenjarakan.

Yg terus nak menutup hati sedangkan kebenaran terus tersingkap di depan mata, terpulanglah.

Balik dari mendengar penerangan DHA, hati ini jadi hiba.. Apalagi yg mahu mereka tunggu.

Islam sudah dipijak ditendang sana sini oleh DAP dan dibiarkan saja oleh PAS.

Sampai bila UMNO sahaja yg mahu disalahkan?? UMNO itu ciptaan dan milik manusia. Manusia itu tidak sempurna sifatnya.

Tapi kenapa dibiarkan agama Islam dihenyak sebegitu rupa??

Musuh anak adam yg nyata dibolehkan utk buat kawan??

Musuh Islam yg sgt nyata, mahu dibela bela. Diputar belit utk mencari justifikasi??

Tolong la. Walau sebenci mana seorang Islam pada UMNO, jgn lah sampai dibiarkan agama ini dihina demi ke putrajaya.

Nak toleransi, boleh..tapi tidak lah sampai melampaui batas!

Kalau zaman natrah, umat Islam bersatu bangkit menentang murtad hingga mempertaruhkan nyawa, kenapa kini dibela dan disokong pula hari ini??

Pulaukan ANWAR. Tinggalkanlah dia.

Nak terus benci UMNO, bencilah. Mmg itu fahaman PAS dari dulu. Tapi.... ANWAR mesti dipijak pijak.

100 kali hadi awang lebih layak berbanding anwar jika itulah kemahuan org anti UMNO mahukan putrajaya.

Tapi sayang, PAS tinggal hampas. Jika sudah rampas boleh pulang semula, tidak menjadi mustahil, Islam bukan agama utama dan rasmi di tanah jawi ini jika pakatan haram ini ke putrajaya. Minta dijauhkan ya Allah.

Anonymous said...

Kalau puak PAS nak tawan Putrajaya, sapa nak jadi PM? Hj Hadi? Tolongla, jaga Terengganu satu penggal pon lingkup, ini nak jaga satu Malaya. So Hadi boleh out. Sapa lagi org PAS yg layak? Bermakan, kalau tiada yg layak, dalam Pakatan, Anwar jugak takkan dapat naik sbb ramai org tak suka, last2 naik nanti Kit Siang atau Guan Eng la. Nauzubillah. Semiag Allah jauhkan anak cucu aku diperintah oleh bukan Islam di bumi bertuah ni.

Anonymous said...

Sorry, bermakan=bermakna

Anonymous said...

adoii..pening kepala PM nak umum pru 13 nih!!

banyak sangat kes2 bn..

nak harapkan bloger berbayar pun..menghabiskan duit jer..habuk pun tarak..balik2 maki2...rakyat semakin muak dah!!

kat ijat ..kes lembu

rosmah...lagi lah ..tak boleh nak kawal

isa samat..org felda marah dah..

kapal israel pulak masa ni lah dia dtg berurusan..

mufti pulak cakap berbalik2..

adoii pening kepala najib nih.!!

bubar jer parlimen..berserah pada Allah..sapa yang menang..

ada aku kisahh...

kalau main tipu pru 13 ni pun..tak kan lepas kemana..padang mansyar nanti kena dakwa kan..kan..

Anonymous said...

anon 9:45

kau tolong lah ajak hasan ali serbu semua gereja seluruh m'sia.

aku sokong bab akidah nih..jangan asyik cakap jer tapi tak buat keje.

sekarang ni hasan ali..org umno dan pemimpin umno dah sayang sangat..so tak ada masalah lah..tak ada saper nak halang..kuasa dah ada..

NOW!!! sekarang juga serbu semua gereja dan kedai2 yg menjual arak..rampas..kuasa kan dah ada di tgn hasan ali..
tolong lah!!...jangan cakap jer merata rata sana sini..yg penting bawak bloger2 semua serbu..jgn tak serbu.

Otak geliga said...

Anon 10.31PM

kau nak suruh DDHA/UMNO serbu gereja mana????....ada pertuduhan???

sila kemukakan & buat laporan pd JAKIM secara proper....bkn setakat MENAIP di dlm blogger & membuat provokasi yg BUTA TULI

jika ada yg x kena pada GEREJA mana2 sila kemukakan aduan secepat mungkin....dipersilakan

Otak geliga said...

Anon 1025PM

masalah cara & gaya pemikiran manusia seperti kau ni adalah UMNO/BN MAIN WAYANG masa PRU-13

kalau dah gitu, PRU-13 nnt ditakdirkan UMNO/BN menang BESAR.....mungkin kau sendiri yg akan lupa apa yg aku kata:

"berserah pd Allah"
"ada aku kisah"
"padang mahsyar nnt kena dakwa..kan..kan"

aku takut je apa yg akan kau buat nnt bukan berserah pd Allah tapi berguling2 di jalan raya dgn isu PENGUNDI HANTU.....bukan menerima takdir, tapi MENERIMA HASUTAN SYAITAN

Otak geliga said...

oh ye & mungkin kau lupa bahawa hanya kerajaan PAS Kelantan yg SUDI/BERANI melakukan PRU SERENTAK jika PM membubarkan parlimen awal sedangkan negeri lain kata apa????

NANTI DULU!!!....sebelumkau pening2 sampai termuntah dgn isu PENINGNYA DS Najib bila nak bubar Parlimen baik kau bagi panadol pd pemimpin2 kau yg SERABUT tu......semoga berjaya

ANWAR EJEN ISRAEL said...

anon 10.31pm,

gunakan hak berfikir sebelum bercakap.

ini cadangan semberono namanya. Bukti takde, hujung pangkal takde, mana boleh main serbu..main taram. hantam suka hati. Islam agama yg sgt toleransi. Jangan kau cuba nak busukkan agama ini.

Tapi bila dah ada bukti, serbuan ini dibuat, jangan pulak ada makhluk makhluk yg mengaku Islam hantam pulak org yg menjalankan tanggungjawab tersebut..

Lepas tu, cakap isu terpencil. Lepas tu mintak maaf kat gereja tu..

apa kes??

Takde maknanya UMNO nak sayang Hasan Ali. Dia tetap orang PAS walaupun dipecat. Hatinya masih dgn PAS. Itu hak dia. Tak salah utk berlainan ideologi politik.

Tapi, UMNO dan PAS sama-sama entitinya orang Islam. Orang Melayu.

Hal akidah, janganlah berbalah. Menunjuk aku betul kau salah. Hal lain nak bertekak, aku takde kisahnya.

'NOW!!! sekarang juga serbu semua gereja dan kedai2 yg menjual arak..rampas..kuasa kan dah ada di tgn hasan ali..
tolong lah!!...jangan cakap jer merata rata sana sini..yg penting bawak bloger2 semua serbu..jgn tak serbu.'

Ini le yg paling menampakkan kebongokkan kau. Hentam kromo. Sama la kau mcm taliban yg tak bagi orang perempuan keluar rumah mencari ilmu.

ANWAR EJEN ISRAEL said...

Anon 10.25pm,

Apa benda kau cakap mcm burung kakak tua ni....??

Kes lembu kak ijat yg kau kisahkan. Kes nabi nik aziz lesapkan RM600juta kau tak nak kisah..

Apa benda maki??? Kat sini punya maki yg kau kisahkan. Kat rumah rumah Allah, masjid, surau org PAS menabur fitnah, mencaci nista, pakai pembesar suara, ganggu jemaah lain, kau tak kisah??

rosmah...ini cara pembangkang berperang mcm pondan. Tak dpt laki dia sbb takde isu, bini dia korang fokus. Shopping kat KLCC pun nak jadi salah.

isa samad..org felda mana yg marah?? Keling sanggam tu??

kapal israel??? adoi ai.. ini la dia...hentam kromo.. itu kapal liberia la bangang.. dpt pelepasan belayar dari pelabuhan Israel ke pelabuhan klang..

nabi nik aziz cakap berbalik balik kau tak pening? haram sokong Israel tapi sokong anwar sokong Israel..tak berbalik2 tu?

adoii pening la korang ni..!!

Se spesis la korang ni..
Kalah pilihanraya..padang mahsyar la..tak adil la..pengundi hantu la..

Menang pilihanraya..Malaikat bersama kita la..itu la..ini la..

Sebijik mcm Yahudi!

tok pejuang hamas said...

hei anon 10.25 kau rasa pas boleh menang dan memerintah malaysia ke pada pru13 nanti...jangan mimpilah..untuk pengetahuan kau kalau nak sokong sokonglah parti yang kuat..parti yg banyak bertanding kerusi parlimen adalah umno iaitu dengan 117 kerusi untuk memerintah malaysia perlu menang 112 kerusi kalau pas setakat bertanding 67 kerusi jangan haraplah nak memerintah malaysia tu pun belum tentu menang semua kalau menang semua pun kena minta belas ikhsan DAP dan PKR jadi bagaimana nak melaksanakan negara islam sebab karpal kata langkah mayat aku dulu...semua pemimpin pas masa tu jadi boneka DAP dan ANWAR ALJUBURI..kalian boleh bayangkan apa akan jadi malaysia nanti lebih teruk dari hari ini..jadi pada penyokong PAS tu jangan nak mimpi le..kalau umno menang 117 kerusi majoriti pemimpin melayu yang akan memerintah dan kesinambungan yg ada hari ini terjamin..fikirkanlah wahai penyokong PAS yg low minda..

ANWAR EJEN ISRAEL said...

tok pejuang hamas,

org PAS hari ini bukan lagi PAS yg kita kenal dulu..

mereka sanggup menjadi keldai pada kafir harbi. Sudah terang karpal menyatakan'langkah mayat aku dulu'.

sanggup berdemo seiring dgn kafirun yg memperjuangkan murtad.

mereka lupa, DAP takkan duduk senang selagi agama Islam menjadi agama rasmi negara ini.

mereka lupa, DAP takkan duduk diam selagi bahasa kebangsaan adalah bahasa orang Melayu.

alangkan syaitan pun sudah dibolehkan berkawan..tidak hairanlah mereka sanggup melutut sujud pada DAP.

Buktinya?? Rampas arak dan pulangkan semula.

Kalau perkara mcm ni pun tak boleh nak pertahankan..apalagi perkara yg penting dan besar?

Anonymous said...

Berapa ramai yg kerja swasta. mereka dah biasa berurusan dgn org cina..yg kamu akan katakan mereka ni org cina dap..perkauman mungkin tinggi sebab tak biasa dgn mereka..memang mrka bukan islam..tapi kamu kena paham situasi tmpt itu sndri..kamu tak boleh samakn mlsia dgn snpura...sapa majority pnduduk sana..ramai org melayu khusus di momokkn atau ditakutkn dgn propaganda..kalau kita cerita perpektif islam tidak menyuruh menyangka buruk...

ANWAR EJEN ISRAEL said...

woi anon 12.26am,

aku keje swasta. bahagian customer service.

kau tau tak cina punya perangai 5 sen punya pasal pun maki org?? kiasu tak pasal pasal.

harga tersilap print pegi maki hina org Melayu. mmg le cashier aku tu bangsa melayu, tapi apa hal plak nak maki mcm tu??? Exactly dia cakap sampai sekarang aku ingat "Celaka lu Melayu". Tapi bagus..cashier aku bagi satu penampar kat dia. Kurang ajar sgt.

Ini kisah kawan aku lak. Boss dia cina. Declare lagi dia DAP dgn bangganya. Lagi mcm musibat. mmg dihanjingnya staf staf bangsa melayu. suruh buat keje yg bukan bukan mcm hamba abdi. menghina tak ingat.


bertolak ansur ada batasnya..tapi bila mereka melampau...

Tukang Komen said...

Parti Parasit Se Malaysia dah macam harimau sarkis tak bertaring. Makan pun dalam kurungan atas ehsan towke sarkis. Nak jadi ketua pembangkang pun takde can mcmana nak jadi PM?

Anonymous said...

tak bleh tahan...

sampai abg dan tok turun padang nak berjihad menentang kesesatan pas ni...

syukur...

pejuang hamas...

Anonymous said...

Apa prinsip mereka ni sebenar org cina..kalau kamu pahamlah tentang mereka..

Anonymous said...

Wihuwihu hahaha yeehaaa pejuang hampas ku..kamu blum cukup sesuatu hahahahaha ada benda lagi yg perlu ditambah hahahaha yeehaaa

Anonymous said...

apa plak wihuwihu ni mau???

pejuang hamas...

Anonymous said...

Wihuhuhu waaa hahahaha pejuang hamas hahaha unt mnjawat jawatan didlm amno hahahaha hang kena ada karektor yg lebih extrem hahahaha bkn setakat caci maki hahahaha...kalu nak tau cheq bleh bg tau hahahaha

Anonymous said...

wihuwihu,

tak yah nak mengajar la...
aku lebih tau apa yg aku nak bt...

pejuang hamas...

Anonymous said...

Wihuhuhu hahahahaha tau tak pa hahahaha esok kita sambung hahahaha sbelum tidoq hahahaha pikiaq sama hahahaha ......

Anonymous said...

wihu2,

biar la aku dgn cara aku...

yg penting aku akan cuba sebaik mungkin untuk mengembalikan kekuatan ummah dan bersama dgn sapa saja untuk menidakkan kafir bermaharajalela ditanahair aku...

bagi aku kaum bangkai ni ibarat zionis yg menjadi racun dalam melemahkan kekuatan islam di malaysia...

pas tak mampu menjulang kedaulatan islam selagi bersekutu dgn zionis malaysia ni...

pejuang hamas...

Anonymous said...

org2 PAS sungguh xsangka

BETAPA mereka telah pergi sejauh ni

Dulu ingat terpaksa sokong pluralisme
(ok kot..org pun xberapa paham)

then tpaksa sokong gereja...saat2 ini sgt cemas.. SEBAB DAH DEKAT SYIRIK..DR HARUN mengamuk juga masa tu...

ingat dah ok... terpaksa plak Mengangkat Komunisme (lg lah tarak Tuhan..)

Payah jugak nak bersilat bg nampak masih islee

LAST2 ni sbg gerakan islam terpaksa tutuo mata plak dgn anwar nyokong Yahudi.. yg dulu tu ''YG DKMURKAI''

YG DI DIMURKAI...

ANWAR apalah hang punya terror...dan macam2 sgt ni..

then Seksual Merdeka...plak

nik= 'aku dah pening la anwar


.

Anonymous said...

SARANAN IKHLAS DARI ANAK MUDA YG LEBIH BERAKAL DAN JUJUR.
YG OTAI2 TU DAH BERKARAT OTAK DAN HATI PERUT,
AkU SUKA PAS DIPIMPIN OLEH GENERASI MUDA YG NAMPAK LEBIH MEMAHAMI TUNTUTAN ISLAM.
MAHPUS dan MD SABO MANA ADA CLASS DARI SEGI MINDA DAN PENGETAHUAN ISLAM.
PAS PERLU DI REFORM!

Anonymous said...

PAS = Parti Ajaran Sesat

Anonymous said...

mmg pas ni low class sejak lagi dulu lagi...

aku ikut rapat perjuangan pas ni dari awal thn 80an...

tapi dari azali lagi pas hanya tahu membangkang tapi tak tau nak membina...

apa pun yg umno buat semuanya dibangkang, sitabur fitnah berjela sejak dari dulu lagi..

dulu pas hina tabung haji, hina mas, hina saham asn, hina lebuhraya plus, hina putrajaya , hina klia, apa pun pas hina..

tapi hari ni, org pas la yg paling banyak dpt manfaat dari usaha kjaan, skrg pas tido termimpi2kan putrajaya yg dihina, kohilal juga melabur dlm mas yg mereka kutuk, dlm asn dll....

itulah perangai pas sejak dari dulu, silih berganti pemimpin mereka dari yusuf rawa sampaikan ke nik aziz, dari berani mengkafirkan sesama ummat hingga berani menerima peliwat jadi ketua...

semuanya pernah dilakukan oleh pas atas nama politik atas nama demokrasi...

sesat dan perjuangan thaghut mmg tak dpt dipisahkan dari pas...

Wiraless said...

...first time aku tengok ceramah politik, 15 tahun yg lampau....CERAMAH MAT SABU....terus aku reject PAS....serius!

Anonymous said...

meroyan..menggila..merapu..menjerit..memaki..mencaci nampak...puak2 nie..!!!

Anonymous said...

bercakap mcm tu dlm kelompok ketua yg BEBAL tak akan ada gunanya. lepas ckp hang angguk blk pd depa. hang berani ke nak sergah depa?

baru skrg hang SEDAR DIRI YG PEMBANGKANG hanya tahu nak membangkang hatta membangkang perkara2 yg mendatangkan kebaikan utk rakyat amnya? baru skrg hang nak sedar diri PEMBANGKAN DI MALAYSIA NI ADALAH PEMBANGKANG PALING BODOH DI DUNIA? segala mende nk bangkang. Apa gov buat semau nak bangkang. Pernah ke hang tgk pembangkang negara luar yg pe'el mcm hang semua? mrk jadi pembangkang yg ada kualiti... menyokong pd perkara yg baik membangkang pd perkara yg perlu dibetulkan.

BARU SKRG HANG NK NGAKU PEMBANGKANG MCM HANG MMG TAKDA KUALITI? hang mmg buat aku gelak sakan... org semua dah lama tau hang baru tau? lawak la hang ni...

Anonymous said...

"to acknowledge the right of the Palestinians”

it means to give the palestinian back all their land and to end the occupation in palestinian in general. in ackowleding the right of Plaestinian mean the israel must leave the land of palestine and give the people back what belong to them. that is what mean THE RIGHT OF LAESTINIAN. not dividing palestine for two division; the invaders and the countrymen

it is not the same as what anwar had quote in WSJ... read below the line and do more research... don't just quote from that one sentence only. where's the rest of the contents?

Anonymous said...

satu lagi drama pak pandir.

zat said...

zat jangan ambik as log je .. ambik semua statement dia "as long as they refused to acknowledge the right of the Palestinians" ... ini nama dia diplomasi .. yang mana jika israel ikut, rakyat palestin juga akan dapat faedah..
=====================================
so soalan aku senang je...what if they agree to acknowledge the right of the Palestinians..apa posisi kjaan lps tu? my argument is statement Mahathir & Anwar sama maksud...kalau mereka ikut then we ackowledge their existence..ini in line dgn kehendak dunia..tak de sapa yg nk membela Israel..tk bermakna kita adakan hubungan diplomatik atau dagangan..

Servant of God said...

Zat,

Orang dah malas nak layan ko... hehehe

Anonymous said...

ZAT,

as long as they refused to acknowledge the right of the Palestinians.....

Ayat kat atas tu menunjukkan bahasa berhemah yang perlu ada pada seorang pemimpin spt Dr.M sbb? dia jawab dalam surat rasmi antarabangsa bukan dalam nota kaki aje tapi kalau dlm ucapan, semua org tahu ketegasan DR. M. Dia jawab surat utk 2 org Israel tu. Aku Ulang ,Dia jawab bukan dia hantar dulu. Itu lah peminpin kerajaan, guna bahasa baik2.kalau puak yg lagi satu tu, opposite lah!!!! DULU, KINI DAN SELAMANYA, kalau tak caci, tentu maki, sambil pakai kopiah pulak tu, tak ke sakit mata memandang,

Satu lagi sbb Dr,M cakap gitu kerana, MAS tak akan percaya israel sampai mati pun tak kan baik dgn palestine krn tanah dia duduk tu palestine yang punya. Dr. M pun percaya ayat Dia "as long as they refused" takkan di buat oleh israel. Israel akan refuse forever . Tiba2 DSAI keluar statement nak iktiraf keselamtan israel pulak? apa hal pulak ? Sedangkan Israel tak mahu beri hak asal palestine kita nak bela keselamatan Israel? C'mon lah ZAT. NI pun cakap guna bahasa baik ni.boleh paham tak?

Anonymous said...

kalau nak keluar tak perlu bagi org pecat kalau sudah tahu pakatan rakyat itu penuh dengan dosa apa lagi tunggu nak bagi org sepak kau keluar jangan lah pertahan benda yg berdosa takguna kamu sembayang 5waktu tapi masi mempertahankan org membuat dosa dan banyak membuat kemusnahan di muka bumi allah bertubat sebelum kamu dijemput olih allah

Jalut said...

HAMPAS,HAMPAS,HAMPAS,HAMPAS!!!!!!!!!JANGAN HARAP KORANG MENANG KALAU DOK PAKAI TAKTIK MENJATUHKAN ORANG UNTUK NAIK..KORANG MASIH SELAMAT SEBAB ADA AHLI PAS YANG JUJUR IKHLAS MEMPERJUANGKAN ISLAM JE.KESIAN KAT MEREKA SEBAB TAK NAMPAK JALAN LAIN SELAIN PAS.ALLAH TAK RESTU PAS(DAN SESIAPA SAJA)MENGHALALKAN CARA DEMI UNTK MENCAPAI MATLAMAT.