IKLAN BERBAYAR

Tuesday, May 22, 2012

APA PAKAR KATA PASAL LYNAS ?


17 comments:

Anonymous said...

hehehehe...patutla ada yg beria-ia membantah lynas neh.. rm 3-4 trillion setaun....satu sen xmasuk poket depa...

Ayah Man said...

This is very exciting. But why did Australia let this opportunity go,failing to realize what a very significant difference it would have made to its economy.

Anonymous said...

Aku nasihatkan org2 PR janganlah marah dg berita ini ya?.
Kerana mengikut pakar2 marah boleh menyebab takanan darah melambung, dan kemungkin akan kena stroke.
Bila dah kena stroke tu faham2 lah, alamatnya nak kholuu.

Melayu Perak said...

saudara blogger gap boleh melayari

http://thoriummsr.com/2011/03/thorium-molten-salt-reactor-covered-in-wall-street-journal/

bagaimana msr lebih selamat dari uranium atau plutonium reactors....

sehingga sisa buang lynas dikitar untuk projek msr menjana elektrik...

Anonymous said...

Australia have a huge coal deposits of coal

Coal in Australia is mined primarily in Queensland, New South Wales and Victoria. It is used to generate electricity and 54% of the coal mined in Australia is exported, mostly to eastern Asia. In 2000/01, 258.5 million tonnes of coal was mined, and 193.6 million tonnes exported. Coal also provides about 85% of Australia's electricity production.[1] In fiscal year 2008/09, 487 million tonnes of coal was mined, and 261 million tonnes exported.[2] Australia is the world's leading coal exporte

Melayu Perak said...

memang dah tepat perencanaan kerajaan bn.....

orang melayu kata serampang dua mata.....

apa lagi yang pencacai pr nih nak spin.....?????

Melayu Perak said...

bersiaplah orang pahang bakal mendapat dividen macam peneroka felda....setahun rm 15,000

akan bertambah banyak preve di bumi pahang.....

Melayu Perak said...

ini dikatakan rezeki Allah akan beri dari sumber yang kita tidak ketahui....

tak payah royalti minyak....

Anonymous said...

salah satu sbb kenapa lynas buat kt msia bkn kt ausie.lynas adalah swasta dan pilih msia bab kos lebih murah dari ausie..swasta mestilah pilih kos lebih murah tuk keuntungan yg lebih..
Sama lah juga halnya panasonic kt msia bkn kt jepun.nokia ada gak china bkn kt finland..bnyk lagi lah contoh..

Melayu Perak said...

harap-harap TNB jangan melakukan kesilapan membuat IPP lagi....

Thorium msr nih hendaklah bawah kelolaan TNB......

Melayu Perak said...

Berita baik....

anak melayu bakal jadi pemain professional kelab eropah...

TAHNIAH: Nazmi Faiz secara rasmi pemain Kelab Liga Portugal, Beira-Mar!!


Beira-Mar
Starlet Nazmi Faiz's European journey looks set to continue after Beira-Mar Sports Club, the Portuguese First Division signed the Malaysian on Monday night.

Nazmi has reportedly inked a one-year deal after a successful trial.

Wan Zaharulnizam Wan Zakaria and Wan Zack Wan Haikal are the other two Harimau Muda players who have been earmarked for foreign success after Japanese third-tier side FC Ryukyu expressed interest.


Nazmi meanwhile will no longer play a part with Harimau Muda A who are leading the title-charge in the S.League.

Tukang Komen said...

Kompeni Lynas ni patutnya bagi kt Robert Kwok ke atau YTL group barulah cina tak bising. Roti brand Gardenia baru sikit je sahamnya milik melayu diaorang dah kempen suruh boikot. Sindrom sepet namanya.

Anonymous said...

Pakatan Sumbang (pakatan haram) masih ada peluang untuk merasai sebahagian dari kekayaan yang tertanam dalam perut Tanah Melayu. Keperluannya hanyalah kesabaran kerana tak lari gunung dikejar.

Kalau di Selangor pasir dah jadi komoditi yang dimonopoli, terkini perkhidmatan pungutan sampah dah jadi seumpama perkhidmatan sampah pandang ke Gundong, dan akan datang mungkin kitaran semula air kumbahan bakal jadi kekuatan baru buat pakatan haram.

di samping itu, kalau depa bertukar dari pakatan berstatus haram kepada pakatan berstatus halal, mungkin rezeki para juak dan pencacai akan jadi lebih mewah dari yang ada sekarang ini.

apapun terpulang kepada pihak bergabung (pakatan polytaik) sama ada mahu mengubah atau mengekalkan status 'perkahwinan' yang sedia ada yang dimetrai atas dasar suka dalam terpaksa itu.

tepuk dada...tanya apa arahtuju ketua anda: barat ke? timur ke? atau apa ke?

APA APA LER

Anonymous said...

KALAU LYNAS MAJU MAKA RAKYAT JUGA MAJU.

KALAU RAKYAT MAJU MAKANYA PENIAGA JUGA AKAN MERASAI KEMAJUAN.

INI NAMANYA MENANG-MENANG.

Anonymous said...

Berita yang sangat berguna untuk perempuan yang bodoh seperti PKR adun Kuantan Fuziah Salleh.

Zaeydee said...

Tu le yang mereka dok bising sakan.. kawan tahu dah lama...tapi nak tengok karenah mereka...orang dok bercakap tentang bahan nadir bumi.. dia dok bercakap hal nuklear.. macamana nak sama? langit bumi weh.. orang2 kampung dah bijak2 sekarang.. bila berdepan dengan jk parlimen mengenai Lynas...takde pulak hujah2 yang kuat...semua dok main cut and paste dari reuter dan internet... kajian takde langsung...komang sepana mu Fauziah...

Anonymous said...

aku pung xberapa paham..isu linas ni...tp aku masih ingat lagi masa aku budak2 dulu (u)..jika apa2 yg kuar harakah mestilah betul yg gomen dok cover.. itu mentelity..x dpat buang..selepas merdeka dari 'yakin 100%' pd harakah.. aku mula suspect 'apa' yg 'harakah nak sbenrnya'. so hati2 kawan..

aku dpt inside 'meaning' pun pasal tempat kerja aku ada org kuat gila menyokong pembangkang pas/pkr.. dia kuat bangkang.. mula2 aku respect ..tp aku dpt hidu'politik dlm ofice'..cari jln naik pangkat.. aku mula nampak 'apa itu politik' .busukkkk bro...nampak mcm bersih tp ada mcm kurap jugak..itu yg xseronok tu..