Wednesday, May 2, 2012

PROVOKASI BERMULA SEJAK MALAM LAGI.


pada sesiapa yang ada pada malam sebelum rusuhan, telah berlaku beberapa insiden yang mendorong ke arah penyemarakan semangat anti kepada pihak keselamatan.

segelintir anak muda dibakar semangat untuk menentang pihak keselamatan yang bertugas.

jadi kepada bar council yang mengeluarkan kenyataan mendakwa pihak polis melakukan tindakan awal provokasi adalah kenyataan separa bahalol dan tidak melambangkan kecerdikan dalam menilai dan mengupas isu.

jelas pada malam sebelum rusuhan, terdapat wakil bar council yang berkeliaran dalam kawasan kepungan dataran merdeka. (dalam bulatan kuning ).
apa wakil ni  pekak dan buta ke pada malam kejadian sampai repot yang ko bagi kat bar council tu jelas berat sebelah ?

walaupun di provokasi oleh puak perusuh (foto paling atas) pihak keselamatan tetap cool je melihat beruk kuning ni beraksi.
beb gua ada banyakkk lagi foto provokatif/ganas  melampau yang dilakukan oleh puak perusuh.


49 comments:

Me? said...

Loyer ni la profesyen paling penipu/belit sebab tu ramai loyer join politik

Anti PR said...

Majljs Peguam ingat profesion mereka saja ug bagus. Majoriti yg mendudukinya bansa Cina & India. Ruang inilah yg digunakan utk melawan kerajaan dgn kaedah yg betul kononnya. Kalau tak nak duduk Malaysia baliklah negara nenek moyang kamu. Ini Malaysia, kuasa tetap dipegang oleh Org Melayu..

din klang said...

loyer melayu dgn bershit melayu memang bodoh.

jual bangsa dan negara pada bangsa lain

Anonymous said...

bar consil tu tunggu polis balun perusuh baru dia sibuk. kalau perusuh balun polis itu katanya hak asasi. begitu juga suhakam yang mempunyai pendirian yang sama dengan bar counsil.

Anonymous said...

Harap pihak berkuasa meneliti serta mengkaji dan memberi garis panduan peranan majlis peguam. Tubuhkan satu badan siasatan keatas majlis peguam. Kepercayaan masyarakat kepada peguam akan terjejas jika perangai segelintir peguam bersikap macam tidak berpendidikan.

Anonymous said...

bar council = burit council

Anonymous said...

olih kerana sudah banyak insiden yang bar council berpartisan sudah wajar ia dibubarkan....

Anonymous said...

satu benda positif selepas berlakunyer ber-shitt 3 nih...aku dapati majoriti rakyat tak dapat menerima tindakkan babun kuning belaan babiga memalukan negara dan ramai yg.dulu 'atas pagar' kini dah konfirm undi BN.

Alasan? bayangkan anugay jadi PM...negara dah tak ada undang2 lagi.

gen2felda

Anonymous said...

GAP!!

KO TUNJUKKAN BUKTI2 NI SEMUA TAK ADA FAEDAH NYA KALAU KDN DAN POLIS LEMBIK DAN TAK AMEK TINDAKKAN.

SEPATUT NYA POLIS ANTI PERUSUH DAN ASKAR BERTINDAK SBB BERUK2 KUNING NI DAH MENGGUGAT KEAMANAN NEGARA.

DEMONSTRASI MAHASEWEL KELMARIN ADALAH TEST GROUND BERUK2 KUNING UNTUK MELIHAT TINDAKKAN KDN.

BERSHIT BERUK2 KUNING MENGGANAS SEBAB MEREKA TAU PETUGAS KEAMANAN TIDAK AKAN BERTINDAK.

Anonymous said...

bro.ini maklumat yg diberitahu oleh kwn2 aku yg budak tegar PAS.

1.Bersih 3.0 tidak seramai mcm bersih 2.0

2.Polis tidak bertindak agresif spt Bersih 2.0.mereka hanya tgk sahaja.

3.Kekacauan hanya berlaku slps barrier di Dataran tu di rempuh masuk. Polis hanya bertindak slps barrier itu dirempuh.dan polis hanya bertindak kasar pd mereka yg rempuh dataran.lps tu baru polis terpaksa guna kekasaran kpd pendemo lain bila suasana tidak dpt di kawal.

ni maklumat yg kwn aku totok pas bagitau.bkn org umno yg ckp.kalau kita tgk satu video insiden kereta polis rempuh pendemo tu dari awal.ianya berlaku slp CINA boss bersih tu berucap guna pembesar suara.kene tgk pada pukul berapa ucapan tu dibuat dan cuba bandingkan dgn bila waktu rempuhan di dataran bermula.mana yg berlaku dulu.

yg pastinya anwar kene bertanggungjwb.

Xu Lei

Anonymous said...

maklumat itu diberitahu oleh tegar PAS yg pergi Bersih 3.0

Xu Lei

Anonymous said...

Terkini dan sensasi: GEN LELAKI ESKREM TELAH DITEMUI....

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/216642_216545175027873_100000171754637_1031693_454925_n.jpg

Kah kah kah kah kah..... KANTOI ALL THE TIME

Baju OREN aku mane Shidar....????

Anonymous said...

Apabila seseorang ustaz kata umpamanya nya solat atau puasa itu wajib, maka ustaz itu yang sepatutnya pertama2 melakukan solat/puasa tersebut. sekiranya ustaz itu tidak melakulakan maka boleh lah kita katakan bahawa ustaz tersebutu sebenaqrnya seorang seorang pembohong besar

Dahulu Nika Aziz ada berkata bahawa kehadiran ke perhimpunan bersih itu wajib, setahu saya dia tidak hadir ke perhimpunan tersebut, maka saya menganggap dia sebagai seorang pembohong besar di Malaysia kini dan setaraf dg Anwar Ibrahim yg berkata pada 16 sept 2008 dahulu akan berlaku pertukaran kuasa di Malaysia.

Anonymous said...

PM sudah beri pilihan guna stadium untuk buat demo tapi BERSIH sengaja pilih nak buat dijalanan yang pastinya mengganggu ketenteraman awam. Kami di Shah Alam melihat pada hari Jumaat 27/04/2012 banner di pasang di simpang jalan ke stesen komuter Shah Alam dan beberapa lokasi lain mengajak orang ramai ke Dataran Merdeka. Kenapa mereka berdegil nak ke Dataran Merdeka walaupun perintah mahkamah sudah dikeluarkan?. Kata nak duduk dan bantah kenapa sampai panjat bangunan. Penganjur Bersih dan kebanyakan pemimpin pembangkang bersikap kasar, ego dan sering tuding jari kepada pihak lain untuk tutup kesalahan mereka. Mereka sendiri tidak menunjukkan tauladan yang baik kepada rakyat.

Anonymous said...

PM sudah beri pilihan guna stadium untuk buat demo tapi BERSIH sengaja pilih nak buat dijalanan yang pastinya mengganggu ketenteraman awam. Kami di Shah Alam melihat pada hari Jumaat 27/04/2012 banner di pasang di simpang jalan ke stesen komuter Shah Alam dan beberapa lokasi lain mengajak orang ramai ke Dataran Merdeka. Kenapa mereka berdegil nak ke Dataran Merdeka walaupun perintah mahkamah sudah dikeluarkan?. Kata nak duduk dan bantah kenapa sampai panjat bangunan. Penganjur Bersih dan kebanyakan pemimpin pembangkang bersikap kasar, ego dan sering tuding jari kepada pihak lain untuk tutup kesalahan mereka. Mereka sendiri tidak menunjukkan tauladan yang baik kepada rakyat.

usin said...

bar counsil ke BANGANG COUNSIL?
bar counsil ke BINGAI COUNSIL?
bar counsil sebenarnya adalah persatuan loyer2 yg BANGANG DAN BINGAI...

Anonymous said...

masa pru 12 aku sokong pembangkang..skrg aku dah benci dgn sikap pembangkang yg nk merosakan tanah airku yg aman damai....tunggulah pru akn datang aku dah bertaubat xkan sokong pembangkang lagi....ramai jugak teman2ku dulu yg menyokong pembangkang tidak akan berbuat demikian lgi pada election akn dtg...byk sgt pembohongan yg dan putaq belit oleh nik ajis dan hadi apatah lagi tersebarnya gambag azmin....slamat tinggal PR...hidup umno..hnya umno perjuangan utk org2 melayu...hidup BN...

To Live Again said...

BARua COUNCIL!

Anonymous said...

Tangkapan telah bermula...
Teruskan teruskan..banyak lagi yg patut ditangkap.

Tubuhkan MAGERAN 2 SEPERTI YG DITUBUHKAN SELEPAS 13 MEI..
Jemput MAHATHIR Dan RAHIM NOR jadi penasihat.

Anonymous said...

Pegguam bukan ada kekebalan dalam undang undang pun.

Anonymous said...

SORRYLA GAP..

BARUA COUNCIL TU BUKAN BODOH..TAPI PENIPU DAN PEMBELIT. SEBAB TU JANGAN HARAP APA2 DRPD DEPA. ADA WAKIL KAT SANA TU SEKADAR NAK CUKUPKAN KORUM JE..TAPI REPORT AWAL2 LAGI DAH SIAP. CUMA NAK EDIT SIKIT2 JE..

Anonymous said...

tidak mungkin golongan minoriti kepingin melihat parti agama serantau mentadbir peringkat federasi

sebabnya sangat jelas dan tiada selindung lagi...

kalau itulah halnya parti agama mahu tak mahu perlu menerima seadanya golongan yang tercemar imejnya sebagai 'penghulu'

sesungguhnya parti agama telah sampai dipersimpangan ini: telan mati teokrasi, luah mati harapan untuk menikmati kesenangan duniawi.

apakah semua ini kekal? tentunya tidak. dalam politik global, hari ini jadi tali barut kuasa besar, besok lusa di tibai oleh kuasa besar.

akhirul kalami, goodafi naik menerusi kekuatan otot dan beliau juga diturunkan menerusi kekuatan otot.

Mukmin Berhemah

Anonymous said...

Anuar kata," saya arahkan Azmin supaya NEGO..NEGO..dgn polis"

Bila aku tengok balik video di Dataran.....aku nampak mulut dia macam kata LET GO..LET GO...

Jangan susah...kita ada pakar LIPS READING...

COURT PUNYA DALAM BOLEH CERITA.

Anonymous said...

Kepada 9:04,
Aku sokong ayat kau.....

"gadafi naik menerusi kekuatan otot dan beliau juga diturunkan menerusi kekuatan."

Maknanya:
Anuar naik menerusi huru hara,beliau juga diuturnkan menerusi huru hara.

Anonymous said...

Apa?...Rahim Nor?...Mahathir?..

Alamaaaaak....

Itu dua nama yg si polan tu banyak takuuuut oooooo.

Anonymous said...

PEGUAM SEBAGAIMANA LAIN-LAIN KUMPULAN PROFESIONAL SEPATUTNYA BERSIKAP NEUTRAL.

KUMPULAN PROFESIONAL TENTUNYA SEDAR BAHAWA TIDAK ADA MANA-MANA ORGANISASI SEMPURNA TINDAK TANDUKNYA.

KALAU ORGANISASI SENDIRI TIDAK MAMPU MENGAWAL TINDAKAN AHLI YANG MELAMPAU BATAS KEPROFESIONALAN MAKA APAKAH TIDAK MERITNYA PIHAK INI MENGATAKAN ORANG LAIN TIDAK PROFESIONAL?

DALAM KONTEKS INI BAR COUNCIL TIDAK UBAH SEPERTI INI: KATA DULANG PAKU SERPIH, MENGATA ORANG DIA YANG LEBIH

Anonymous said...

Ghandi seorang peguam tetapi peguam macam itu seolah-olah ujud dalam komik penglipulara yakni tak ujud dalam dunia nyata hari ini.

Anonymous said...

bebbb.... idung buah jambu assmin sapa tak kenal bebb....

ekekeke.... gambo assmin ngisap dah tersebar satu msia bebb....

hebat pkr bebb....

Anonymous said...

.

Marilah kita semua menjadi manusia yang bertanggungjawab , jujur dan amanah .

.

Anonymous said...

bar council amik sebelah testis al juburi pas amik sebelah lagi...

apa saja lakhanat yg al juburi nie bt semua bagi korang betul...

pejuang hamas...

Anonymous said...

Kelebihan Polytikus Nusantara:

1. dalam hiruk pikuk rusuhan seorang polytikus boleh dengar apa yang diarahkan oleh untuknya secara verbal.

2. menguasai bahasa isyarat yang hanya difahami oleh kalangan semangkuk.

3. memiliki berbagai gambar dan video yang laris di pasaran candid-mandid

Anonymous said...

Spot the similar……. between:

http://1.bp.blogspot.com/-6KdgRpq8_RE/T5wtxGlnpkI/AAAAAAAAAAU/UfO8H0uGh4w/s320/1.JPG

and this….

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/216642_216545175027873_100000171754637_1031693_454925_n.jpg

Got something????

Anonymous said...

PRESIDEN MAJLIS PEGUAM AHLI PARTI PEMBANGKANG??? CAMNE NAK NEUTRAL?

HEHEHE

Anonymous said...

10.09,

yang hairannya kenapa JKR 10 pulau melacca hanya berminat memberikan kauseling peribadi kepada puan punya karipap dari gunung lanjan tetapi tidak pada tuan punya balak dari gombak asli, pauh dipermatang dll?

Anonymous said...

Perlu kah Bar Council nie...masih releven lagi kah ... Pengamal Undang2 bersikap bertentangan dengan Undang2.Apa pun yang terjadi...pencerobohan telah dilakukan oleh para DEMONstrasi..yang melanggar PERINTAH mahkamah.Dataran dan sekitarnya adalah kawasan larangan dengan printah MAHKAHMAH..BC..nie mewakili puak mana?

Anonymous said...

Jawapan sama BARU OREN ADA DGN SAMSIDAR TAPI DIA DA KASI PAT ANWAR AL JUB DIA PAKAI UTK MAKAN AISKRIM SAMA2

Wakahakahkah......

Anonymous said...

ADIL PADA LOGO TIDAK PERBUATAN

Foto Non-Minah yang mendedahkan aurat dalam bilik sendiri di berikan pentarbiyahan tetapi kouple yang tiada ikatan maritim tetapi duduk intim dalam sebuah bilik dipandang dengan dua mata tertutup. Adilkah?

Kalau ada persepsi ketidakadilan terhadap sesama sendiri tetapi berlainan gendre makanya mampukah sikap sebegini memberikan keadilan kepada warga umum yang lebih majmuk sifatnya?

FIKIR-FIKIRKAN

Anonymous said...

sokong anom 7:04

KDN dan polis terlalu berlembut.
nak tunggu negara dah hancur lebur baru berani nak bertindak????

Kebebasan bersuara pun ada had2 dan batas la.

ni sampai dah merusuh, memaki polis, kerajaan,Agong masih berdiam diri lagi.

Ikhlas aku cakap kepada Datuk Hishamudin....

Jika Datuk rasa terlalu berat tanggungjawab yang diberikan elok angkat tangan bagitau kat PM "saya rasa dah tak tanggung dah jawatan KDN ni, elok kita bincang nak beri kepada siapa yg lebih layak" kan senang.....

ini tak.... asyik2 amaran...amaran...amaran.... ingat gempabumi ka...? dok bagi amaran ajerrrr

Anonymous said...

Dah terang2 BARua Council berat sebelah....

yg melanggar undang2 di bela..
yg menceroboh hak asasi org ramai yg cintakn keamanan di pertahankn..
yg merosakkn harta awam di anggap wira..
yg mencederakan anggota keselamatan dgn niat mmbunoh di anggap wajar..

BARua Council BARua Council
BARua Council BARua Council
BARua Council BARua Council
BARua Council BARua Council
BARua Council BARua Council
BARua Council BARua Council
BARua Council BARua Council
BARua Council BARua Council
BARua Council BARua Council

YG PENTING NAPE KJAAN TAKUT UNTUK MENDAKWA/MENANGKAP SYAITAN2 YG SEMMGNYA MAHU MEROSAKKN KEAMANAN N KEHARMONIAN NEGARA...

Anonymous said...

Salam....

Anwar tahu apa dia buat!!!!!

Dalam Al-Quran pun ada menyebut....

"akhir zaman nanti seorang PENZINA akan disanjung setinggi-tingginya"

so..... fikir-fikirkan

Anonymous said...

sebagai penyokong kerajaan, aku patut tegur UMNO selangor. Kalau korang nak menang, bantu lah rakyat selangor . Ada sahabat aku membuat aduan dan email kepada umno selangor, smpai sekarang tiada reply. seperti tidak diendahkan. nasihat aku, kalau RASA nak menang, dengarlah rintihan saki baki penyokong kamu ni wahai UMNO selangor.

Anonymous said...

sebagai penyokong kerajaan, aku patut tegur UMNO selangor. Kalau korang nak menang, bantu lah rakyat selangor . Ada sahabat aku membuat aduan dan email kepada umno selangor, smpai sekarang tiada reply. seperti tidak diendahkan. nasihat aku, kalau RASA nak menang, dengarlah rintihan saki baki penyokong kamu ni wahai UMNO selangor.

Anonymous said...

Kerja menipu. AKu punya loyar buruk buat lari duit beli rumah BAR council buat bodoh aje. Sibuk jaga tepi kain orang tapi bulu dan kulup dalam kain mereka orang nampak mereka tak kisah pon.

Celako Celako Celako..... Kata N Najis

zat said...

GAP

provokasi bermula bila polis dptkan perintah utk tutuk dataran...so apa lu cerita Mat?

kt Penang tk de rusuhan pun...ooh ya lupa..kt Penang DAP memerintah... patut la aman...

Anonymous said...

Tetapi itulah, sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Allah nak tunjukkan rupa Azmin yang sebenar. Dia memang pandai berpua-pura selama ini… berlagak baik dan alim di hadapan orang ramai tetapi sebenarnya…

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

BAR COUNCIL ape nak diherankan nama pun BAR, yg duduk dlm tu kaki mabuk,kaki penipu, Orang lain semua salah, dia orang je Betul mcm Parti Adat & So SIAL tu...

Anonymous said...

BERSIH 3.0 - Pada peringkat awal, para pendemo berjalan secara aman beramai2 melalui setiap lokasi dengan tertib untuk menuju ke destinasi "DUDUK & BANTAH' terhadap amalan 'kotor' SPR tanpa provokasi. Perhimpunan Aman - sebagaimana PAA 2012.

Tetapi sebelum demo duduk berjalan.... provokasi & tindakan gasar polis bermula. Orang ramai bertempiaran mengelak dari tindakan polis tersebut. Keadaan kelam kabut. Tindakan kasar "kedua pihak" nampak macam 'berlaku'.

Polis sepatutnya lebih profesional, berdisiplin, berintegriti & mendokong prinsip NEUTRALITI pegawai awam dalam melaksana tugas mereka. Rakyat akan hormati & hargai fungsi profesional & adil polis!

Anonymous said...

aku tgk anwar berahi senyum sebab rasa bangga ramai yg sanjung dia masa kat koto3.0 sungguh memalukan memutar belit cerita...bak kata org kalau dah kaki putar alam lidahnya akan terus bergulung...cakap pula sebelah kanan dataran kepala anggok hang pendusta!!!...dei macha gua doakan kebenaran ditunjukkan Allah keatas engko...dan konco2.sebelum masanya tiba bertaubatlah...bar council alaaa macam bar bar lain juga penuh dgn pencacai ,gro , rumah urut je level depa ni...untuk mengaburi mata rakyat kalau lawyer sokong nampaklah mcm dia org bagus pandai dan baik....ini trick zaman lama...aku dah lama tau trick2 mcm citer swordfish yg travolta belakon tu ..adakah anda yakin apa yg anda nampak itu benar.....ha ha teknik lama ni....