Tuesday, June 26, 2012

PKR FIKIR SEMULA NAK LAWAN KAT PARLIMEN PANDAN.

artikel ni khas untuk rafizi si lembu merajuk. KLIK SINI

13 comments:

Anonymous said...

Pssst.. Amenoworld delete latest post die pasal george kent lepas kena sound ngan rafizi.. kecut telo pondan tu kena gegar ngan bapok.. hahahahah!

Melayu Perak said...

World Justice Report : Malaysia Negara Paling Selamat






JOHOR BAHARU - Malaysia diiktiraf oleh badan antarabangsa World Justice Project sebagai negara yang paling selamat di kalangan 19 buah negara berpendapatan sederhana tinggi di dunia.

Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri (KDN) Datuk Abdul Rahim Mohd Radzi berkata, malah Malaysia juga diiktiraf sebagai negara yang ke-12 paling selamat secara keseluruhan mengatasi Amerika Syarikat dan Britain.

"Program GTP (Program Transformasi Kerajaan) dan NKRA (Bidang Keberhasilan Utama Negara) Mengurangkan Jenayah telah mendapat pengiktirafan antarabangsa, contohnya Global Peace index telah menempatkan Malaysia di tempat pertama selamat dan aman di Asia Tenggara serta keempat aman di kawasan Asia Pasifik," katanya.

Katanya, sehubungan itu rakyat Malaysia seharusnya berbangga kerana tinggal dalam sebuah negara yang aman dan selamat.

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan majlis penutup taklimat isu-isu semasa keselamatan di sini, hari ini'.





Teks ucapan beliau dibacakan oleh Timbalan Ketua Setiausaha KDN Bahagian Pendaftaran dan Imigresen Datuk Wan Ali Besar.

Beliau berkata, kajian yang dijalankan oleh Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) pula mendapati, hasil tindakan yang dilakukan oleh kerajaan itu juga, kadar ketakutan rakyat negara ini terhadap jenayah berkurangan sebanyak 12 peratus iaitu daripada 33 peratus pada tahun 2010 kepada 21 peratus pada tahun lepas.

"Mungkin ramai yang bertanya apakah kesan semua ini kepada negara. Sebenarnya kesannya amat besar sekali, sebagai contoh pelaburan langsung asing (FDI) Malaysia telah melonjak kepada kedudukan ke-10 tahun lepas berbanding kedudukan ke-21 pada tahun 2010.

"Ini membuktikan keyakinan pelabur asing terhadap iklim politik, keselamatan serta kestabilan negara ini," katanya.

Beliau berkata, keadaan itu memberikan gambaran bahawa apa yang dirancang oleh KDN selama ini dalam mengurangkan kadar jenayah telah menampakkan hasil.

Kementerian itu, katanya, akan meneruskan usaha untuk mencari jalan dan kaedah bagi memastikan peratusan penurunan kadar jenayah indeks dan jenayah jalanan lebih besar daripada apa yang disasarkan. - Bernama

zat said...

KUALA LUMPUR June 26 — Government representatives on the board of the National Feedlot Corporation NFCorp lacked the skills necessary to be company directors Parliament’s public accounts committee PAC found today in its probe of the firm accused of abusing a RM250 million federal loan.

Panel chief Datuk Seri Azmi Khalid also told a press conference there were “weaknesses” in standard operating procedures SOP to protect the government’s interests in the company after quizzing Finance and Agriculture Ministry officials for over five hours

“We found quite a number of weaknesses in the SOP weaknesses in giving clear instructions from the higher-ups."

“The officers representing the ministries did not have the knowhow to be on the board of directors Maybe they knew their responsibilities but actions to ensure the proper procedures were taken were not done ” the Padang Besar MP said.

AYOO...BAIK KASI LEMBU JD DIRECTOR...SAMA SAJA....

Anonymous said...

sebenarnya ramai lembu dlm pakatan, bukan hanya seekor tu saja! tapi yg seekor ni amat nyata sifat kelembuannya..

Anonymous said...

Lembu yg simpan 300 juta kat S.Alam tu bila nak pecat? Dah la tu siap bwk anak beranak rembat duit kerajaan negeri korang boleh pejam mata lg ke? Kata dah ada bukti.. Pecatlaaa

Anonymous said...

Canada ..". False Democrat" ....... Ah jin gor...... Hhehheheheeh World Class's Autocrat ".....".....wakaf aka

Anonymous said...

MINTAK RAKYAT MESIA YG BUKAN BARUA DAP SEBAR2kan

Singaporean Bershit 3.0

1. Regina LOW Kay Yin (regina_low@mfa.gov.sg), First Secretary (Political) yang turut memakai baju kuning BERSIH 3.0.

2. Philomena AW Li Fen (philomena_aw@mfa.gov.sg), First Secretary (Political).

3. Ariel Eunice TAN Hwi Tiang (ariel_tan@mfa.gov.sg), Deputy High Commissioner and Counsellor.

Ingat, mesti hantam ketiga-tiga ekor ini. Menteri Luar Singapura, Shanmugam, mesti putuskan jawatan ketiga-tiga diplomat ini.

6803man sarawak said...

Support PR gulingkn kerajaan taib

nabi ajees said...

bagi pemimpin2 UMNO, sapa2 yg kritik NFC adalah lembu dan salah.

bagi seorang yg mengutamakan akauntasi dan bebas, NFC adalah salah dari segi ektika dan undang2 penubuhannya (Company Law, 1965).

kalu lah si salleh tu bini dia seorang tukang sapu kat KLCC, apa potensi beliau utk dapat bantuan sebegitu banyak dari kerajaan?

banyaklah ngko org punya alasan bodoh utk melindungi aktiviti2 tidak bermoral kerajaan pemerintah!

Anwar tu jgn cerita. Lucifer pun sudah melutut utk berguru dgn Al-Juburi tuh.

Kesimpulannya, semua pemimpin2 Mehsia sama2 sahaja. Haloba, Hipokrit dan mahu jadi Raja, mcm King Taib kat Sarawak...

Anonymous said...

teruskan siasatan tehadap NFC... Undi BN

Anonymous said...

lembu ni mmg gemuk kaw kaw sedap ni buat panggang, blender bawang kunyit, halia, cili serbuk, gula perang sikit, garam, fuhhh sodap...

Anonymous said...

nabi ajees oooi..

so kononnya conflict of interest la??
apsal ko tak cakap sebab TELUS je?
kan ke faekah kata camtu? sebab TELUS la kerajaan bagi pinjaman.

bagi aku la, teruskan siasatan. kalau salah, hukum, kalau semuanya benar, dosa korang tanggung.

PAS Bapok said...

Don't compare this scum with a cow. Cow's are cute. He is a dog.