IKLAN BERBAYAR

Thursday, June 28, 2012

SI PUTAR ALAM BERNAMA KAMAL HISHAM. (BHG 1)


Aku terbaca kisah kamal hisham, seorang peguam ( betul ke) yang nampaknya sedang mencari jalan keluar untuk menyelesaikan masalah yang dicptanya sendiri.

Kamal hisham mula dipopularkan namanya oleh penulis yang tak laku siri TVnya.  Penulis ini sedang mereka cipta fantasi melampau dan cuba mengaitkan nama Tuanku Sultan Johor dengan pelbagai skandal palsu yang memburukkan nama Tuanku Sultan Johor.

Bagaimana terujanya penulis merekayasa cipta fitnah memburukkan nama Tuanku Sultan, hingga ke tahap terpaksa menyakinkan segelintir pembaca untuk percaya setiap artikel yang ditulisnya dengan selitan pelbagai tuduhan dan cacian.

Aku meneliti satu persatu artikel tulisan si penulis. Membaca isi kandungannya umpama membaca tulisan si mat jenin politik, berangan tak sudah, penuh andaian dan cerita tidak digalaskan dengan fakta.

Untuk menyakinkan pembaca, maka pelbagai gelaran dan kutukan terpaksa digunapakai bagi menguatkan hujah lemah. Tuanku Sultan Johor dikutuk dengan pelbagai gelaran, ianya tak lain bagi menyedapkan jalan cerita.

Ini adalah permulaan. Kisah benar si putar alam bernama kamal hisham ini akan dibongkarkan edisinya satu persatu kelak.

Kepada si putar alam kamal hisham, jangan tersentak jantungmu dengan pendedahan kisah benar yang akan disulami dengan 'beberapa fakta berdokumentasi'.

Nantikan pendedahan bahagian pertama tak lama lagi.

22 comments:

Anonymous said...

just nak bertanyer ...adakah kenal rapat dengan Kamal Hisyam ini atau anda cuma mendengar atau mencedok cerita dr sebelah sumber sahaja....

Anonymous said...

Bodoh!!!
Dia orang ingat hidup nak menongkat langit aje.. Buat dosa....

Cerita hal org sana sini..
Fitnah ..takok cerita..

Tak nak aku join korang dlm neraka..

Anonymous said...

.

Merokok merbahayakan kesihatan jadi kurangkan merokok .

.

Anonymous said...

.
INSURAN MULUT

kemajmukan menuntut keberhatian apabila menyentuh amalan sesuatu kelompok. dalam konteks isu, jelas ternampak bahawa mana-mana kelompok akan tersentuh meskipun sentuhan itu beralaskan kebebasan bersuara.

atas sebab itu untuk kekalkan berdaya saing dan berdaya tahan dalam suasana kemajmukan, setiap pertuturan perlu ikut sedap skrip yakni bukan ikut sedap mulut.

PEMERHATI

Anonymous said...

http://www.gaystarnews.com/article/awards-homophobia-and-misogyny-malaysia260612

http://www.gaystarnews.com/article/lawyer-tells-malaysian-minister-her-reading-constitution-%E2%80%98narrow%E2%80%99210612

Anonymous said...

melampau lampau sekarang ni ....tangkap kasi sumbat je. Cari duit untuk diri la bodoh. Majukan diri. Sibuk hal orang...bangang

Anonymous said...

melampau lampau sekarang ni ....tangkap kasi sumbat je. Cari duit untuk diri la bodoh. Majukan diri. Sibuk hal orang...bangang

stone said...

semua wayar putuih! hahahaha

Anonymous said...

GAP, alang menyeluk pekasam, biar sampai kepangkal lengan, aku sokong 1001% apa juga kesalahan yg wajib didedah. kasi telanjang habis, cungkil bulu-bulunya satu persatu. jgnlah berani cekup bilis saja, todak, jerung, jews lagi besar bahamnya, mau-mau punah negara. inipon yg rakyaat mimang tak puas hati undang-undang sini.

Anonymous said...

mamat ni memang bangsat beb. dah banyak sgt dosa dan penyelewengan yang dia dah buat masa dia rapat dengan Tuanku. Kalau dia benar kenapa dia talut nak balik Malaysia. Kalau tak confident nak balim Johor, stay la kat KL pastu terus pegi Bukit Aman. Skrg ni dia tengah hidup mewak kat Dubai UAE. Dah puas guna nama Tuanku kebas duit org, sekrg nak kutuk2 Tuanku pulak. memang wajar la dah tiba masanya utk bongkar sape mamat bangsat ni sebenarnya.

Anonymous said...

Kalo dah bodoh tak leh diajar nak buat lagu mana..diorang ni sibuk-sibuk cita hal orang tapi anak,isteri,suami,adik beradik sendiri terabai.Usah la kutuk hina orang,esok kena batang idung sendiri.Maka,beringatlah,sebelum dijemput ke alam barzah.Bertaqwalah,takut pada Allah.

Anonymous said...

Pendedahan dan laporan sahaja tidak berguna jika SI PUTAR ALAM kurang ajar masih bebas membuat kacau dan putar alam.

Anonymous said...

ko xnak ker citer sapa plk yg bayor ko utk keluarkan citer bengong ni??hahahaha
ceciter ceciter..

mintak lebih cikit kat brother lu
baru berbaloi...hehehe

tunggu yer pendedahan berikutnya..kihh

Xde darjat said...

teruskan la. aku nak tgk sgt pendedahan pasal kamal ni plak. adakah boleh menandingi pendedahan kemungkaran Sultan Johor dan kerabatnya dari blog US. Sebagai anak Johor yg asalnye cume dgr dari bisik2 org, bole ler aku katakan 80% pendedahan blog US adalah sama ngan yg pernah aku dgr. selebihnye, aku xtau. dan blog pertama yg berani menyentuh direct tanpa tapis2 salah laku pihak istana.thats y blog US tu meletop mengalahkan blog politik cam ni. sbb ia bukan cerita merapu walaupun ayat dan bahasa yg digunakan mmg merapu. terpulang ler pada sesape yg nak kondem atau backup istana johor. masing2 ada akal, so pikir ler sendiri.

Anonymous said...

Well done Sifu.. eloklah didedahkan semua kejahatan oleh sikamal fisheye. jangan lupa tolong siasat yang sikamal ini pun makan duit komisyen zakat yang dibayar oleh tuanku dan pihak bank. Teru sekali sampai duit zakar pun dia nak hentam dengan komisyen. Kemudian duit komisyen dia beri makan anak isteri dan pergi melancong ke Mekah.. Bagi Sikamal aka fisheye rasa ubatnya sendiri .. segala fitnah dan keaiban yang dibuat terhadap tuanku SI dan TMJ pasti di balas ain untuk ain (eye for eye). Yang arab dogol uncle seekers.. atuknya dah lama disown dia. Kalau atoknya hidup semula, pasti dia akan belasah si arab dogol uncle seeker. Lagipun dia ni arab celop je .. tidak ada kaitan dengan sulsila Saidina Ali pun.Kita semua menunggu pendedahan akan datang.

Atas Pagar said...

start hari ni aku stop baca blog anti pkr... babai

Anonymous said...

GAP..LAWAN, TETAP LAWAN!!!

Anti Penjilat said...

Wahai admin, ko ni da dibayar oleh kerabat Johor ker utk backup diorg? leader2 Umno pon xde nak bersuara, tp ko plak terhegeh2. ko ckp Si Kamal ni seleweng duit zakat, tipu Sultan, ko ade bukti? TUNJUK LA!! cukup ler SI, TMJ dan penjilat tegarnya yg menabur fitnah. ko xyah la join skali sebar. tp xtaula kalu ko da amik job utk jadi penjilat jugak. camtu ko kene jilat smpai abis ler baru settle keje kan.

Anonymous said...

kau kalau setaka nak tulis xder bukti xyah... sekurang2nya blog yg lagi satu tur ader bukti... xyah lanak jadi pencacai...

Anonymous said...

apa nak jadi lah dengan tuan tanah nie.. kalau yea pun nak bodek jgn le nampak sangat macam UMNO nye.., cakap macam bagus tapi bukti haprak.

Anonymous said...

Ana arab?...siap ada girlfren-girlfren ... macam tuh!

anak liar said...

mana bukti?? ada bukti bergambar?? hhehee..uncle seekers bg bukti siap ada resit2 lagi..itu bukan fakta lg ka?? dr yng blog ni dok nyalak...hehe