Saturday, July 21, 2012

ADEGAN FATHUL BARI CUCI OTAK PENGANUT PAS.

116 comments:

Anonymous said...

fahtul bari?

boleh caya ke wahabi ni

mcm mane unmo boleh amik umgok yang berani mempersenda imam syafie

video di bawah ini menunjukkan buktinya

http://www.youtube.com/watch?v=1eo8UvLBcGA

Anonymous said...

cakap macam pandai habis tok-tok imam kat makkah tu bukan wahabi ka? wahabi lebih baik dari pasxxbi

Anonymous said...

Saya ada nak berkongsi komen yang tak berkaitan dengan artikel ni. Tapi saya tidak tahulah kalau ada orang lain yang perasan. Syarikat Talam tu dah tukar nama jadi Trinity Corporation. Pulak tu simbol syarikat trinity tu pulak, ada simbol 'cross' agama kristian. Perkataan Trinity itu sendiri melambangkan ajaran kristian, simbol syarikat pun sama. Perlu ada siasatan oleh semua pihak mengenai perkara ini. Mungkin skandal ini berpunca daripada desakan-desakan daripada Exco selangor yang menyalahguna kuasa. Pohon SPRM dan Jabatan Agama ke buat la siasatan sikit.

Anonymous said...

aku tak respek uai dsebabkan ade ke seeorg ustaz bole gelarkn 'umno bodo'?kat ceramah pulak tu?mak bpak ustaz ni tak pernah ajar ke care hormat?ni ke ciri seorg ostaz?

tolong la ustaz2 yg ade kat msia..jgn campor adokkn fahaman politik 'kebencian' kat dlm ceramah tentang agama islam

Anonymous said...

walaupun aku bukan ustaz tapi aku tau sorang ustaz takkan cakap org lain bodoh.

Anonymous said...

anon 6:38 AM

aku rasa antara kau dgn ufb kau lagi takbleh percaya..

Anonymous said...

Memang hebat ustaz Fathul Bari ini dan memang ia adalah aset terbaik yg UMNO kena kekalkan. Hujah beliau kalau nak dibandingkan dgn ketua pemuda pas jauh bagai langit dgn bumi.Sepatutnya sebagai parti yg dok kata hari2 psl Islam kenalah berhujah dgn dalil Al Quran dan hadis bukannya guna dalil demokrasi..

Tahniah ustaz Fathul Bari..

Anonymous said...

Undi PAS
Undi DAP
Undi PKR
Masuk Syurga

Agaknya LKS dan anaknya LGN on duty di pintu syurga? Cek membership sebelum dibenarkan masuk!!!

Anonymous said...

Betul ke? Macam gerenti 100%
Habis tu malaikat yang ditugaskan jaga syurga on leave ke?

Anonymous said...

Mengikut kepercayaan syurga mereka, mereka perlu dibakar hangus untuk ke nirvana!

Macam mana ya nak kena bakor hangus sebelum masuk syurga!

Masya-Allah!

Anonymous said...

Masalahnya letak saja kopiah putih ( ketayap ) atas kepala puak puak PIS pun terus beri gelaran ustad contohnya MAT SAPU, Mahfuz dll, moral mereka terok sekali maki hamun, cakap mereka tiada bukti yg kukuh, ayat Quran hadis diputar belit, org2 kpg dengar terus percaya dan yakin, mereka yang tidak berilmu agama yang bertauliah ini LAH sebenarnya perosak ugama bangsa dan negara, apa bila mereka mereka ini dibantu oleh syaitan yang suka melihat pada kehancuran ummah maka ramailah penyokong dan pengikut yang sesat, moga ramai lagi ustad ustad yang tinggi ilmunya berani perlu tampil kehadan dengan hujjah2 yang tepat untuk meyedar puak puak yang dibutakan hati mereka selama ini, apa yang tahu hanya takbir, sebagai org MUDA kami beri jaminan bahawa org muda kini mempunyai fikiran yang matang dapat menilai yang mana intan dan kaca, apapun syabas diucapkan pd usd Fathul Bari, teruskan jihat murni mu, demi ugama, bangsa dan negara MALAYSIA

Bomo Siam said...

Bukan ostat UMNU ni ke yg kata Imam Syafie buat kerja syirik?

Tulong suluh sat! Kut2 aku ni tersalah!

Anonymous said...

nk suluh mcm mana dh terang hari pun dah siang.hg kot celaru dlm terang

Anonymous said...

Sokong..aku perhatikan ufb lagi tenang dan tegas dlam sampaikan hujah..dri nasrudin,gelabah,campurkan politik murahan dlam hujah..ada aje nak kutuk bn,yla,hidup selalu disajikan makibowg,kutuk owg..itulah lazimnya.

Anonymous said...

Ostat pas syiah...tolong suluh sat..kut2 aq ni tersalah!

Anonymous said...

Ini LAH masalahnya bila dpt berita yg samar terus jadi isu, ustad mana ckp imam Shafie pembawa syirik nik ajis cakap ALlah mencarut pernah aku dengar secara sahih, masuk pis , masuk syurga selalu la aku dengar

Anonymous said...

Inilah syurga instant
Syurga berkebajikan

Perlu ceraikan isteri yang tak nak masuk syurga instant ini
Juga kena pakai t-shirt 3 warna saja > green, yellow & orange!

Melayu Ultra said...

Bomo Siam said...
Bukan ostat UMNU ni ke yg kata Imam Syafie buat kerja syirik?

Tulong suluh sat! Kut2 aku ni tersalah!

July 21, 2012 8:55

---------------------------------------------
Jangan hanya pandai bermain dengan persepsi.. Kalau hati dah buta, suluh pakai spot light pun tetap buta juga..

Sifat riak dan bongkak pada hang BOMO, yang merendah2kan ilmu ulamak muda seperti UFB akan memakan diri hang tak lama lagi.. tak percaya? tungguuuu!!!!

azrul said...

betulla anon July 21, 2012 7:21 AM. menyirapnya darah aku tengok logo baru dia.... lambang salib sebesar alam .... apa ni PAS, diam jer !!!

Anonymous said...

Lagi satu nak tanyalah
Tapi segan sikit
Janji jangan gelak ya!

Kalau undi DAP
Boleh masuk syurga
Jadi saya boleh kahwin dengan rainbow?
Tapi macam mana nikahnya . . !

Bomo Siam said...

Bukan ostat ni ke yg fitnah kata kat Ktan pun selalu ada K-POP?

Tulong suluh sat woi...!

Bomo Siam said...

Ostat wahabi ni kata......

Dia tak sebelahi mana2 parti politik!

Betui ke tu?

Melayu Ultra said...

Titik penyatuan umat MELAYU ISLAM di MALAYSIA yang telah berpecah belah adalah kembali kepada AJARAN ISLAM yang sebenar.. BUKAN ISLAM yang di bawa oleh PAS yang mana ISLAM dimanipulasikan untuk kepentingan politik dan kalimah ALLAH digadai untuk mendapat sokongan undi dari penganut agama lain..

UMAT ISLAM di Malaysia sangat dahagakan gaya penyampaian ilmu ISLAM seperti yang dibawa oleh UFB.. terpancar dengan gaya peyampaian beliau.. Sentiasa menjaga akhlak dalam mengeluarkan setiap perkataan,tegas, lantang, tepat, neutral, dan sentiasa mengutamakan sumber Quran dan Hadis untuk setiap permasalahan yang berlaku..

Teruskan perjuangan UFB!! Kami sentiasa meyokong anda! Lambat laun yang benar pasti tertegak dan yang bathil pasti lenyap!!

Bomo Siam said...

MU...!

Aku tanya! Jawab la...!

Hg suruh aku tunggu! Tunggu apa?

Jawapan hg ka?

Bomo Siam said...

MU...!

Suma org nakkan Islam yg benar.

Cuba habaq sat, Islam yg lagu mana tu?

Yg agungkan undang2 buatan Msia tu ka???

Anonymous said...

Bomo Siam

Hang boleh nikahkan aku dengan rainbow tak?
Pasal undi rainbow boleh masuk syurga
Ok?

Melayu Ultra said...

Bomo Siam said...
Bukan ostat ni ke yg fitnah kata kat Ktan pun selalu ada K-POP?

Tulong suluh sat woi...!

Bomo Siam said...
Ostat wahabi ni kata......

Dia tak sebelahi mana2 parti politik!

Betui ke tu?

-----------------------------------------

soalan2 persepsi yang bakal meliwat pemikiran anda dari BOMO.. BOMO adalah pakar pemecah belah ISLAM dengan soalan2 seperti di atas.. MULA2 persepsi lepas tu jadi fitnah..

Orang macam BOMO ni mampus lagi baik.. pemecah belah agama dan bangsa nombor satu dalam ruangan komen GAP.. kejap lagi BOMO akan search kat GOOGLE untuk copy paste ayat2 quran dan hadis untuk support persepsi negatif dia.. tungguuuu!!

Anonymous said...

K-POP bkn dikltn saja kat umah pun bercambah- bomo cuba kamu keluar dari kotak kamu tu

Anonymous said...

tk pyh tunggu jawapan dia la bumu.soklan aku yg dh islam ka blum smpai la ni aku dok tunggu jwpan pun hg tk jawap lgi.apa punya mangkuk la hg ni.soklan mudah ja

Melayu Ultra said...

Bomo Siam said...
MU...!

Suma org nakkan Islam yg benar.

Cuba habaq sat, Islam yg lagu mana tu?

Yg agungkan undang2 buatan Msia tu ka???

July 21, 2012 9:32 AM

-------------------------------------------

Hang sibuk2 nak tanya ni kenapa? hang ISLAM ka??

Anonymous said...

Nak masuk syurga
Kena amalkan
Rukun iman
Rukan islam
Rukun ihsan

Tapi yang ini rukun apa ya?
Undi pas, dap, pkr masuk syurga
Bukan rukuntetangga kan?

Bomo Siam said...

UFB ni kata klu kerajaan salah kita kena tegur....

Laman web porno! Bila nak tegoq!

Losmah dok telanjang bagi malu rakyat! Bila nak tegoq!

Anonymous said...

islam yg bukan mcm hg duk praktikan bumu...

Bomo Siam said...

9:40,

Bukan Islam takleh tanya le ye?

Or takdak teloq nak jawab!

Lebih kuang UFB gak nih...!!!

Anonymous said...

hg ngan bini hg dok telanjang bulat pun hg tak perasan la bumu

Bomo Siam said...

MU...!

Aku bukan pemecah belah sesama muslim..!

Tapi sedang cuba hapuskan UMNU!

Tambah pahala...bulan posa!!!

Anonymous said...

BOMO siam

Saya cuma nak nyakat awak
Bulan puasa minta maaf ya

Kalau undi pas dap pkr masuk syurga
Pas dap pkr ada keluarkan sijil tak?
Takut nanti malaikat tanya di pintu syurga

Bomo Siam said...

Ostat gila ni asyik benor sokong UMNU....!

Aku balun le...! Salah ka???

Tambah pahala bulan posa!

Anonymous said...

hg pun tk dk teloq jgk
soklan aku pn hg tk jwp lgi bumu....bumu.mulut n otk hg bnyk najis

Bomo Siam said...

9:49,

Mangkuk mana yg kata undi PAS masuk syurga?

Di msia ni hg undi la parti mana sekali pun....suma nya hampir pd neraka! Nauuzubillah iminzalik.

Anonymous said...

umnu mna boleh dihapuskan klu stakat org mcm hg yg nk hapuskan umnu.LONG LIVE UMNU..

Anonymous said...

hg pun bumu gila yg tk sokong umnu..
tu yg aku balun hg
.

Melayu Ultra said...

Bomo Siam said...
9:40,

Bukan Islam takleh tanya le ye?

Or takdak teloq nak jawab!

Lebih kuang UFB gak nih...!!!

July 21, 2012 9:45 AM

----------------------------------------

Oooo hang ni kapiaq?? patut laaa.. cybertroopers DAP ka?? patut soalan hang level low class.. usaha lagi BOMO!

Anonymous said...

klu undi hg masuk mana

Bomo Siam said...

Jadik, jika takutkan neraka.....

JGN KUAQ MENGUNDI..! Jari pun tak kotoq!

Usrah kat pondok...laie best!!!

Melayu Ultra said...

Bomo Siam said...
9:49,

Mangkuk mana yg kata undi PAS masuk syurga?

Di msia ni hg undi la parti mana sekali pun....suma nya hampir pd neraka! Nauuzubillah iminzalik.

July 21, 2012 9:54 AM

-------------------------------------------

Agak2 pemecah belah UMMAH macam hang ni hang rasa2 la dapat masuk syurga tak BOMO??

Anonymous said...

BOMO siam

Awak tak baik mangkok-mangkok kan orang
Bulan puasa buka puasa bubur pakai mangkok
Betul tak bobo siam

Kan banyak banner digantung
Undi pas dap pkr masuk syurga
Tapi undi umno bn masuk . . .

Nak tanya lagi satu bobo siam
Bobo siam sembahyang tarawih masjid mana?
Masjid kerajaan ke masjid pas dap pkr?

Bomo Siam said...

Bukan main laie UFB ni....

"Kita musti sertakan dgn fakta"

Dia ni fakta sokmo...! Berjam-jam tunggu, takdak pun....!

Bomo Siam said...

10:04,

Klu camni, payah la nak buat moreh!

Nak sebut 'mangkuk' pun takleh!

Melayu Ultra said...

usaha lagi BOMO...

Bomo Siam said...

10:04,

Biasa la! Surau resident aku la...!

Tapikan....colour hijau!

Awat? Makruh ka???

Bomo Siam said...

MU...!

Baru aku tersedor! Profile photo hg, MNasir berlagak Hang Tuah!

PECACAI RAJA tu...!!!

Ngeri benor teman!

Anonymous said...

BOMO siam

Alhamdullilah bobo siam
Kita sama sama bertarawih dan witir
Di mana mana bumi Allah

Tapi ada orang kafir kafir orang
Syurga bobo siam syurga saya syurga org Islam
Setuju bobo siam

Melayu Ultra said...
This comment has been removed by the author.
Melayu Ultra said...

Bomo Siam said...
MU...!

Baru aku tersedor! Profile photo hg, MNasir berlagak Hang Tuah!

PECACAI RAJA tu...!!!

Ngeri benor teman!

July 21, 2012 10:11 AM

--------------------------------------------

Alhamdulillah... Terima kasih BOMO...

Melayu Ultra said...

Anonymous said...
fahtul bari?

boleh caya ke wahabi ni

mcm mane unmo boleh amik umgok yang berani mempersenda imam syafie

video di bawah ini menunjukkan buktinya

http://www.youtube.com/watch?v=1eo8UvLBcGA

July 21, 2012 6:38 AM

-------------------------------------------

ayat typical orang yang kecewa dengan ISLAM dan UMNO.. sori bro orang dah TAK layan dengan politik persepsi mcm ni,,

Bomo Siam said...

Betui ka UFB ni calon MB Perlis?

Mintak sportlight...!!!

Patut le bodek sokmo...!!!

Anonymous said...

hg pun sama bumu berhar hari tunggu jwpn abok pun tak dak.menyalak mcm hanjing kat sini

Anonymous said...

BOMO siam

Bulan puasa kita sama sama berpuasa
Kita sama tak hina orang mangkok pencacai
Bubu siam tentu tak suka kan dikatakan begitu

Semoga kita semua dapat hidayat dari Allah swt
Allah itu Esa
Agama Islam dijunjung
Dan kita menghormati sesama insan walupun berbeda fahaman

Setuju bubu siam?

Bomo Siam said...

10:14,

Seseorang yang zahirnya muslim hendaklah dianggap kekal atas keislamannya sehingga terbukti secara yakin bahawa telah terbatal akidahnya.

Ini atas kaedah syarak ‘Perkara yang yakin tidak boleh dihilangkan oleh syak’. Dlm ertikata lain, syak tidak boleh menghapuskan yakin.

Oleh kerana pada keyakinan asal kita seseorang itu muslim, maka dia dianggap muslim dan tidak boleh keislamannya dibatalkan disebabkan hanya sesuatu perkara yang tidak pasti atau syak. Wallahualam!

Bomo Siam said...

10:14,

Menuduh orang lain dengan tuduhan kafir atau sesat adalah dosa yang besar. Jika kita tahu bahawa seseorang tidak kafir atau sesat atau fasik, tetapi kita sengaja menuduh imannya yang sah itu sebagai kafir atau sesat, atau menuduh dirinya yang tidak fasik itu sebagai fasik, maka tuduhan itu kembali kepada yang menuduh.

Sabda Nabi s.a.w:
“Sesiapa yang memanggil orang lain dengan ‘kafir’ atau ‘musuh Allah’ sedang dia tidak begitu, maka tuduhan itu kembali kepadanya (penuduh)”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).

Anonymous said...

abis hg pencacai pengangkat najis puak mana bumu....

Anonymous said...

dak aih... hg la calon mb perlis

Bomo Siam said...

11:23,

'Mangkuk' pd maksud ayat aku ialah gelaran pd penyokong! Bukan penghinaan!

'Pecacai'....Ya! Satu penghinaan, khususnya pd HANG TUAH the legend!!!

Melayu Ultra said...

Bomo Siam said...
10:14,

Menuduh orang lain dengan tuduhan kafir atau sesat adalah dosa yang besar. Jika kita tahu bahawa seseorang tidak kafir atau sesat atau fasik, tetapi kita sengaja menuduh imannya yang sah itu sebagai kafir atau sesat, atau menuduh dirinya yang tidak fasik itu sebagai fasik, maka tuduhan itu kembali kepada yang menuduh.

Sabda Nabi s.a.w:
“Sesiapa yang memanggil orang lain dengan ‘kafir’ atau ‘musuh Allah’ sedang dia tidak begitu, maka tuduhan itu kembali kepadanya (penuduh)”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).
____________________________

haaa.. kan aku dah cakap.. BOMO dah mula keluarkan Hadis yang di petik dari TUAN GURU GOOGLE!

dah start nak jadik alim dah.. kejap lagi keluar plak komen persepsi, fitnah dan pemecah belah ummah! dah paham benor dah style hang ni GOMO!

typical stupid BOMO!

Melayu Ultra said...

Bomo Siam said...
11:23,

'Mangkuk' pd maksud ayat aku ialah gelaran pd penyokong! Bukan penghinaan!

'Pecacai'....Ya! Satu penghinaan, khususnya pd HANG TUAH the legend!!!

July 21, 2012 10:33 AM
-----------------------------

Terima kasih BOMO.. Alhamdulillah...

Bomo Siam said...

Nama megah bukan main....Melayu Ultra!

But, terkancing gigi dgn nas & hadith!!!

Tak kira dari mana dtgnya sumber kita, yg penting betui or salah petikan2 ayat2 tersebut!

Anonymous said...

hg bukan kafir...cuma sesat dlm terang ja

Bomo Siam said...

Kita hendaklah warak dalam masalah ini. Jangan terpengaruh dengan golongan yang fanatik yang suka menghukum orang lain dengan hukuman kafir dan sesat atas kepentingan tertentu.

Anonymous said...

at least mu realisitik...hg?

Melayu Ultra said...

Bomo Siam said...
Nama megah bukan main....Melayu Ultra!

But, terkancing gigi dgn nas & hadith!!!

Tak kira dari mana dtgnya sumber kita, yg penting betui or salah petikan2 ayat2 tersebut!

-------------------------------------
First of all.. terima kasih sbb hang kata Melayu Ultra nama yang megah.. hehehe..

bukan apa BOMO, setakat nak petik ayat Quran dari TUAN GURU GOOGLE, budak darjah 2 pun pandai.. tetapi adakah dengan cara copy paste ni kita benar2 menghayati ISLAM? atau kita hanya berniat untuk menang berdebat? untuk menunjuk-nunjuk kita berilmu walaupun hakikatnya kita jahil? macam hang?

Nak belajar agama mesti ada guru.. kalau belajar dari TUAN GURU GOOGLE baik tak payah BOMO! nampak sangat hang nak manipulate agama untuk hujah sempit hang! Last2 hang mengata kat orang tu, mengata kat orang ni.. jadi agen syaitan pemecah belah ummah..

Hang nak menang debat? Ambiklah! nah! hang menang! Yeaaaaay!!!

Anonymous said...

abis hg golongan mana bumu

Bomo Siam said...

MU...!

Ok...jika copypaste hg kata tak elok!

Ce hg bagi camna cara nak bagi komen dlm flatform camni dgn rough & speed!

Kita kat sini, lebih pd bertukar-tukar idea!

'Nak belajaq ugama kena berguru yg muktabar!'

Yg tu satu donia dah tahu!!!

Bomo Siam said...

MU...!

Hg gian rokok ka?

Nak debat kena guna moderator! Sapa tuu..? GAP ka?

Kuah kuaah kuaaah...!!!

Anonymous said...

haa..bomo ada kat sini
. ini c&p komen oleh yogi..

hujjah sesetengah cendiakawan yang membenarkan penggunaan kalimah Allah menerusi surah Az Zukhruf : 86-87 dan Al Ankabut: 63 adalah TIDAK BENAR sama sekali. Mereka tidak memahami kandungan ayat berkenaan dalam kerangka ketuhanan yang benar.

Pertama : Ayat - ayat di atas adalah uslub mujadalah. Iaitu gaya bahasa perbantahan yang berlaku antara Nabi SAW dengan golongan musyrikin tentang akidah tauhid. Buktinya Allah SWT memerintahkan Nabi SAW supaya berbahas dengan mereka dengan cara yang lebih baik.(al-Ankabut 46) Jadi, uslub mujadalah tak sah dipetik sebagai hujjah kerana lafaz ini dirakam oleh Allah SWT sebagai pengajaran kepada kita bahawa golongan kafir hanya mahu berbantah-bantah, berdolak-dalik dengan ucapan. Tetapi hakikatnya, pertuturan mereka dipenuhi dengan kalimah dusta terhadap Baginda SAW. Maka benarlah kesimpulan feqhiyyah : Hakikat Lafaz yang digunakan menunjukkan maksudnya bukan menunjukkan sendi frasanya.

Kedua : Golongan musyrikin yang tidak mahu beriman dengan syariat Nabi SAW dicabar dengan hujjah logik : Siapakah yang mencipta langit bumi? Mereka mengatakan : Allah!. kalimah Allah yang digunakan disini hanya dari sudut bahasa sahaja. Ia bukan bermaksud mengiktiraf Allah Yang Esa yang diserukan oleh Nabi SAW. Atau dengan kata lain, jawapan Allah yang diberikan musyrikin disini hanya berdasarkan apa yang ada dalam zihn (kotak pemikiran) mereka sahaja. Iaitu berdasarkan kepercayaan yang diwarisi datuk nenek moyang mereka yang menyembah berhala. Bukannya satu pengiktirafan konsep ketuhanan yang sebenar yang dibawa Nabi SAW. Lantaran itu, mereka terus menyembah berhala dan menolak konsep ketuhanan (akidah tauhid) yang di bawa Nabi SAW dan meneruskan kekufuran. Ternyata, pengucapan 'Allah' dalam ayat ini adalah dibuat dengan nada pembohongan semata-mata. Allah SWT sendiri menyifatkan pembohongan mereka (al-Ankabut ayat 61) dengan lafaz : فأنى يؤفكون

Lafaz ini dihurai oleh Imam al-Qurtubi dengan katanya : Iaitu mengapa mereka kufur untuk mentauhidkanKu dan berpaling dari mengabdikan diri kepadaKu." Penjelasan ini membuktikan bahawa golongan musyrikin sebenarnya tidak beriman dengan Allah SWT. Sebaliknya hanya mengungkapkan kalimah Allah untuk melepaskan diri dari kebenaran berhujjah.

July 21, 2012 9:54 AM

Bomo Siam said...

UFB ni kunun2nya nak tunjuk dia bersopan dlm berbicara....!!

Piiiraah! Hipokrit!

Kenapa org yg BODO, takleh dipanggil si BODO?

Losmah beli baju, puluh2 ribu! Tapi hakikatnya dia 'telanjang'!

Betui tak ostat?

Melayu Ultra said...

Berguru dengan TUAN GURU GOOGLE ibarat belajar dengan kitab tanpa guru/ustaz.. dan tanpa panduan kita mudah dipesongkan oleh iblis dan syaitan (mcm BOMO).. pemahaman tentang ilmu ALLAH perlukan guru sebagai panduan kerana AKAL mudah khilaf dan mudah tersesat dipesongkan iblis..

Setiap maklumat yang kita perolehi perlu dinilai dan disahkan sumbernya bukan kita telan bulat2(macam BOMO).. bukan telan bila hujah itu menyokong kita dan buang bila tak meyokong kita! macam orang PAS pun ye jugak..

sesungguhnya yang benar itu kadangkala pahit untuk ditelan!!

Anonymous said...

PERCAYA PADA BOMO APA HUKUMNYA .....SYIRIK ....JADI KATA2 BOMO TIDAK BOLEH DIPERCAYAII....FULLSTOP GUNAKAN LAH NICKNAME YANG LAIN.

Anonymous said...

bkn muktabar ja tp yg murshid juga

Melayu Ultra said...

Bomo Siam said...
MU...!

Ok...jika copypaste hg kata tak elok!

Ce hg bagi camna cara nak bagi komen dlm flatform camni dgn rough & speed!

Kita kat sini, lebih pd bertukar-tukar idea!

'Nak belajaq ugama kena berguru yg muktabar!'

Yg tu satu donia dah tahu!!!

July 21, 2012 10:56 AM

-------------------------------

Kalau tak tahu kan lebih baik DIAM! Ni tak tau tapi buat2 tau.. Lepas tu tabur fitnah kat DS Rosmah la, UFB la.. yang tu baik ka? lepas tabur fitnah, copy paste plak hadis nabi.. macam bagus!!

Agak2 aku la, fikiran hang ni dah bercelaru la BOMO.. macam ada wire yang putus.. ?? ke hang ni gila publisiti? nak jadik artis?

kena join PAS! Parti Artis Sesat!

Wakakakakakak!!!

Bomo Siam said...

MU 11:06,

Online suite ni, kita panggil interaksi/ penghubung! Umpama phone!

Perantara kita dgn TOK GURU di alam nyata!!!

Pasai tokguru2 la ni ramai yg guna ipad or others!

Cuma, bila takleh selesai secara online, wajib face to face dgn beliau!

Bomo Siam said...

Mu 11:13,

Buktikan apa yg aku kata pd Losmah or UFB adalah FITNAH!

OR dia bole saman aku!

Bomo Siam said...

MU...!

Soklan iklas dari aku...takdak dlm google!

Dlm bulan posa ni...buleh ka kita makan mee kari...???!

Melayu Ultra said...

rllek BOMO! jangan meroyan kat sini.. Persepsi negatif dan fitnah tu adik beradik.. dua2 adalah senjata IBLIS untuk melemahkan ISLAM.. kalau tak tau kan DIAM itu lebih baik...

Usaha lagi BOMO...

Anonymous said...

buat apa dilayan mangkuk tu.. satu komen dia dsini dia dapat rm2/.. lagi dilayan lagilah dia suka!! pagi ni saja dah berapa dia dapat???

suruh dia main jauh2!!!

Melayu Ultra said...

Anonymous said...
buat apa dilayan mangkuk tu.. satu komen dia dsini dia dapat rm2/.. lagi dilayan lagilah dia suka!! pagi ni saja dah berapa dia dapat???

suruh dia main jauh2!!!

July 21, 2012 11:27 AM

----------------------------

Hah BOMO! bro atas ni suruh hang main jauh2! nampaknya semua orang dah muak dengan hang.. hang mampus lagi baik kot...!

Anonymous said...

woi bomo..hg betui x respek tok guru hadi la,kan amanat hadi kata org umnu kafir,kita kna ikut la...mangkuk hayun punya bomo siam...

Bomo Siam said...

Buktikan aku dpt RM2 bagi satu komen!

Or sia2 je le berlapor!!!

Aku lebih senior di GAP ni...! Come last, go first! VSS scheme!

Anonymous said...

makan babi pun bulih bumu....

Anonymous said...

BUBU siam

Saja nak sakat bubu siam
Undi pas dap pkr masuk syurga
Walaupun tak puasa dan solat?
Salah kan bubu siam?

yogibear's season said...

Anon 11:01,

Maaf, kredit kpd Ustaz Zamihan bin Muhammad Zain Al Ghari dari Aqidatul Ahlul Haq krn ulasan mantap beliau dlm isu kalimah Allah.

Boleh layari disana.

Anonymous said...

bomo siam....
aku ni bukan berapa pandai..ngaji pun tak abis...sekerat jalan saja...sifat 20 pun tak ingat..ni nak tanya...depa kata ada ulamak PAS kata tuhan mencarut,samseng dll..betoi ka..abis tu dlm sifat 20 kata tak sama ngan kita..tapi kalau dah kata gitu,nampak mcm sama..macamana ni ostad bomo..tlg bagi jawapan.

Anonymous said...

bomo 1014,

Menuduh orang lain dengan tuduhan kafir atau sesat adalah dosa yang besar. Jika kita tahu bahawa seseorang tidak kafir atau sesat atau fasik, tetapi kita sengaja menuduh imannya yang sah itu sebagai kafir atau sesat, atau menuduh dirinya yang tidak fasik itu sebagai fasik, maka tuduhan itu kembali kepada yang menuduh.

Sabda Nabi s.a.w:
“Sesiapa yang memanggil orang lain dengan ‘kafir’ atau ‘musuh Allah’ sedang dia tidak begitu, maka tuduhan itu kembali kepadanya (penuduh)”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).

=============================

ko dok cakakap ko kenal tuhan dan ko kata tuhan tak serupa ngan makhluk.Tp komen2 ko gaya komen mcm org kapir!
Jadi aku nak tanya ko, sebelum ada makhluk, tuhan bersalahan dgn apa?
Takda apa satu lagi!Sbb lama dah kawan aku tanya soalan nie.

Aku tak reti nak jawab.

Anonymous said...

bomo,

ralat, cakap bukan cakakap. sori.

Anonymous said...

bomo, ko takyah google lah, jawab ikut apa dlm hati ko jer.

Anonymous said...

BOMO SIAM....AKU ULANG LAGI...KALAU HANG TAK LEH JAWAP...ORG YG SEANGKATAN DGN HANG
,AKU BOLIH KAN JAWAP UNTUK AKU.
aku ni bukan berapa pandai..ngaji pun tak abis...sekerat jalan saja...sifat 20 pun tak ingat..ni nak tanya...depa kata ada ulamak PAS kata tuhan mencarut,samseng dll..betoi ka..abis tu dlm sifat 20 kata tak sama ngan kita..tapi kalau dah kata gitu,nampak mcm sama..macamana ni ostad bomo..tlg bagi jawapan.

Anonymous said...

pandai hang bomoh siam.....kalau ustad cakap undi pas, masuk syurga tu......bukti apa ya?.......batal ke tak akidah tu.......itu yg ckpa semua pak ustad hang....pakai kopiah, hati busuk...........tolong suloh kat aku sikit.....

bomo taik.....

-anti jubur-
jakarta

Anonymous said...

standard
bomo=tentawi=bomo=tentawi
ada hati nak berdebat
=dengan mat sabu=mahfuz
buat lawak aje
ada angan-angan nak jadi menteri le tu.....
hee.hee...hee...
gelakkan mereka

Anonymous said...

Macam tak ada dosa je kau bomo...

baharudin said...

syaitan suka timbulkan keraguan pada hati manusia... persepsi antara senjatanya.... persepsi boleh membawa timbulnya fitnah.. .hati-hati bomo siam...

Melayu Ultra said...

BOMO skrg on the way balik kampung..

Dia tak boleh komen sbb bulan puasa jin dia kena rantai!

Wakakakaka!!

Anonymous said...

mengucap BOMO woi. bulan poas. hang dah melalut jauh sgt dah tu..

Anonymous said...

toksah dilayan bomo siam@musangka ni. buat kurang pahal posa hampa ja. buang masa. takda fakta.

Anonymous said...

tgk pd ayat2 si bomo siam ni tak mustahil kut keluar sorang lg 'mam' mahdi' pi keluar pedang samurai... berckp sampai dah tak ingat dosa pahala... hebat kut...

aku anak muda ni pun ngeri nak baca, kang silap paham haihhh... naya...

Anonymous said...

tak mustahil..

Anonymous said...

Bomo sial tu cybertrooper, lagi banyak merapu lagi banyak masyuk, biaq pi la pendapat mcm budak tadika pun, janji masyuk. Kerja takdak, ambik upah buat onar siang mlm je lah bro....!

Anonymous said...

Bomo sial tu cybertrooper, lagi banyak merapu lagi banyak masyuk, biaq pi la pendapat mcm budak tadika pun, janji masyuk. Kerja takdak, ambik upah buat onar siang mlm je lah bro....!

Anonymous said...

Bomo Siam, pasal tegur itu dan ini, kamu tahu ke yang pihak ulama UMNO tak buat teguran untuk membetulkan keadaan? Jangan terlalu sombong sangat hingga jiwa kamu dikuasai syaitan. Ada orang yang diuji oleh Allah dengan pengetahuan agama, kemudian dia jadi sombong dan bongkak hingga tak boleh ditegur, lepas itu syaitan akan menguasai dirinya, sebab itulah suka membuat hukum hakam sesat seperti undi parti sekian dapat masuk syurga, undi parti sekian dapat pahala, demontrasi liar adalah setaraf solat jemaah dan menunaikan haji, malahan yang lagi teruk sambutan orang Ansar semasa ketibaan Rasulullah di Madinah al Munawarah pun disamakan demontrasi, kemudian Allah dikatakan samseng, mencarut dan sebagainya, itulah jika diri sudah dikuasai syaitan yang mengawal jiwa seorang yang sebelum itu seorang yang berilmu agama, maka orang itu akan membuat perkara sesat hingga merosakkan akidah orang ramai. Lihatlah para tok guru, ustaz, ulama, ustazah dan kononnya alim dalam sebuah parti yang kononnya memperjuangkan Islam, tetapi kerana politik rosak binasa kepentingan Islam dikorbankan demi menjaga hati sekutu mereka yang menentang unsur-unsur Islam dalam negara ini, lihatlah perundangan hudud sudah diketepikan, dulu tuduh UMNO kafir dan sebagainya kerana tidak membuat hudud, sekarang apa sudah jadi dengan parti Islam tersebut yang telah mengetepikan hudud dan sanggup memecat mantan Pesuruhjaya parti itu di Selangor yang tidak mahu diperkudakan oleh DAP di negeri itu. Inikah perjuangan parti yang kononnya parti Islam itu? Apa yang jelas, UMNO dan Barisan Nasional konsisten mempertahankan kesucian Islam sejak negara ini mendapat pemerintahan sendiri disamping menghormati agama-agama lain yang dianuti oleh penganut agama tersebut, apakah ini bukan ciri Islam? Lihatlah bila tentera Islam di zaman silam berjaya menguasai sesebuah wilayah bukan Islam, apakah habis semua rumah ibadat dan penganut bukan agama bukan Islam ditempat itu dimusnahkan dan diainaya? Tentunya tidak, jadi apa yang dibuat oleh Barisan Nasional adalah selaras dengan ajaran Islam di mana pihak kerajaan Barisan Nasional sedikit demi sedikit dan dengan sedaya upaya untuk menyerapkan Islam sebagai cara hidup di negara ini dengan berbagai usaha, cuma orang yang tidak tahu melihat dengan mata hatinya saja yang masih tidak nampak akan perkara ini kerana dia dengki dan iri hati dengan pihak kerajaan Barisan Nasional.

Anonymous said...

ooooo padanla...bomo siae ni kapiaq....so...abaaikanlah kwn2 buang masa jek...
cakap rosmah x pakai tdg memalukan...tu yg ostaz pas yg x sgt2 hukum hakam agama dok kauunseling bini org jam 3 pagi pe dia..LOL....

Anonymous said...

fuckta terkini karpal liwat tantawi ..hehehe

ini cuma gurauan jangan mare rrr ..

nanti kena jual ..

tantawi kena jual dengan karpal ..

kah kah kah..

Anonymous said...

Dia kerja gomen la,asal dari Kulim.

Unknown said...

ikut hujah kau ni, confirm2 la najib tu islam.. hbis tu knp pas kafirkan dia?

sasha2020 said...

Kenapa kita org Islam bergaduh sesama sendiri...???

Inilah akibat daripada kalau kita suka mencaci sesama sendiri...Maka kita tak akan dipandang oleh allah lagi..

Dalam bulan yg mulia ni, marilak kita berdoa, agar semua org islam di malaysia bersatu!!!

UMNO dan PAS perlu bersatu/berkawan/bekerjasama...

Musuh kita sebenar ialah DAP dan PKR...mereka ni ada agenda komunis dan yahudi...

Kepada semau org Islam sedarlah!!!

Tak payahlah nak kata macam macam pasal UMNO? Padahal, parti nilah yg telah byk menegakkan syiar islam di Malaysia...

Kepada PAS, hentikan suka merendahkan orang...Kembali kepada islam yg sebenar bukan hanya luaran saja

Anonymous said...

Nasruddun byk bercakap seperti org politik (memang org politik) pun. Tak byk bercakap sebagai org ilmuan agama...Cara berhujah dan bercakap tak mencerminkan akhlak org yg berilmu agama..(mungkin dia byk sgt dengar ceramah Anwar?

Manakala Ust Fathul Bari, bercakap penuh hikmah, memberi nas- nas yg bernas, bercakap seperti ilmuan islam....Inilah org yg kita nak untuk memimpin parti politik....Org yg dapat menegur pemimpin dgn baik , hikmah dan dapat mendidik pengikutnya dgn akhlak yg mulia...

Barulah politik tu jadi politik islam yg sebenar..bukan macam politik PAS yg kononnya politk Islam..jauh sekali!!

sasha2020 said...

Tak payah layan sangat BOMO SIAM tu,....

Dia kalau dah memang pengikut pembangkang totok, semua yg kerajaan/UMNO buat salah. Dia aje yg betul.

Yg penting , kita kena mendidik. Sedarkan mereka. Jangan putus asa..


Kerajaan yg ada perlu dipertahankan kerana dipimpin oleh org Islam.

Kalau PR, menang, tak tahu apa akan jadi dgn Islam.

DAP kata PM Anwar
PAS kata kita tunggu menang dulu
PKR kata dah tentu Anwar

Karpal kata, apa salahnya kalau bukan melayu jadi PM

ROSAK!!!!!...

Teruskan kekalkan kerajaan BN yg sedia ada....Malaysia akan terus makmur.

Kepada PAS, marilak kita bekerjsama/berkawan/bersatu dgn UMNO untuk memartabatkan Islam dengan lebih rancak lagi...

Bila UMNO & PAS bersatu, tiada kuasa lain dpt menggugat Malaysia..

Allahu Akbar!!!

Anonymous said...

iman dan keimanan itu bukan terletak pd berapa tebalnya serban melilit kepala
iman dan keimanan itu bkn bergantung pada berapa panjangnya janggut, islam dan keislaman itu bkb diukur samada kamu orang pas atau tidak. ..sokong pas atau bukan, kalaulah menjadi ahlivpas itu sebagai ukuran keimanan dan keislaman seseorang, alamat umat islam hanya ada di malaysia, islam lain seluruh dunia adalah kafir? ??
jika nik aziz kata Tuhan pun mencarut. ...jika fathul bari kata imam syafie syirik, dosa manakah lebih besar? antara menyamakan ilmu dan perbuatan khalik dgn makhluk atau prasangka sesama makhluk? Tuhan itu sang khalik. ..imam syafie itu makhluk, siapa lebih teruk nik aziz atau fathul?
tiada guna debat dgn orang pas, kepada orang pas bawaklah ilmuan manapun mereka tak akan dengar, pasal pa? pasal orang pas ni dah diracun habis otak kerak mereka, dah dikunci mati akal mereka oleh pemimpim mereka, mereka tu ibarat mayat yg dibekukan,
mereka hanya ada jasad zahir tapi akal manusiawi mereka dah lama hilang entah kemana. ...