Saturday, July 21, 2012

IFTAR BERSAMA AMAN PALESTIN.Aman Palestin akan menganjurkan "Iftar Amal" 


Sempena Pembinaan Projek Pusat Pendidikan al-Quran di Gaza, Palestin .Dengan kerjasama erat De Palma Hotel, Ampang

Bagi sesiapa yg ingin menyertainya boleh menghubungi
samada telefon atau sms: 019-257 3742 (azrin) atau 03-8926 7019

Harga se-kerusi - RM150.00 sahaja
1. Makanan buffet

2. Tarawih bersama imam dari Gaza, Palestin

5 comments:

Anonymous said...

.

Merokok merbahayakan kesihatan ... kurangkan merokok .

.

Anonymous said...

Senjata terakhir umNO, pastinya petanda terlalu hampir PRU adalah tuduhan jahat Polis Cawangan Khas bahawa PR diresapi militan dan komunis. Ia disebut dalam setiap pertemuan dan taklimat cawangan Khas. Seolah cawangan Khas polis adalah sayap gempur umNO BN. Ia bertujuan menakutkan rakyat terutama yang tidak bermaklumat jika berlaku pertukaran kerajaan. Ia juga mungkin sebaai senjata "kamikaze" Najib untuk istihar darurat atau menangguhkan Pilihanraya atas alasan keselamatan negara. Mengharamkan kompenan PR juga satu alternatif luar jangka yang boleh dilakukan Najib!

Bukan pelik bagi parti Islam di seluruh dunia yang diharamkan ketika di ambang kemenangan malah dirampas kuasa dan diharamkan selepas kemenangan oleh kerajaan masing masing. Ia tidak mustahil berlaku di Malaysia kerana penasihatnya adalah sama. Pakatan Rakyat dilihat amat berpotensi untuk mengambil alih pemerintahan dalam PRU 13. Angin perubahan sedang melanda dunia terutamanya yang digerakkan oleh gerakan Islam.

Apa yang paling penting ialah persediaan juga perancangan luar jangka PR bagi menghadapi strategi "gila babi" umNO BN untuk PRU 13 ini. Isu undi hantu memerlukan ketegasan dan keberanian petugas PR terutama "hantu dari ladang" yang sedang giat diberi kad Pengenalan atas alasan dulunya tak sempat memiliki kad pengenalan. Bagi yang bersama perjuangan Islam, kita meyakini, kemenangan mesti dimiliki apabila syarat Allah kita penuhi.....
...............
SATU LAGI DAKYAH PENCACAI PAS, ANWAR ALJUBURI TU PEJUANG ISLAM KE?, ALLAH MAHA MENGETAHUI.

PAShit said...

Di harap Ramadan tahun ini akan dpt membuka pintu hati pengikut2 taksub dan pencacai2 Parti Ajaran Sesat untuk bertaubat dan menolak perjuangan parti Abdullah Al Ubaid ini...

BAKOR YOB BAKOR!

Ramai orang, tidak terkecuali pemimpin dan penyokong Pas, tersentak apabila Prof Emeritus Datuk Dr Shahnon Ahmad baru-baru ini mengecam parti itu kerana terkeluar daripada perjuangan asal.

Pas mempraktikkan dasar politik yang menyimpang kerana mengadakan hubungan dengan DAP.

Semua orang tahu betapa beliau sebelum ini penyokong kuat Pas – malah ahli seumur hidup. Ketika masuk Pas, kepimpinan parti itu menjajakan nama Shahnon kerana beliau Sasterawan Negara dan tokoh akademik yang disegani.

Namun, perjalanan politik Shahnon dengan Pas tidak bertahan. Dalam tempoh kurang 15 tahun, beliau sudah nampak bagaimana Pas – termasuk golongan ulama dalam parti itu - gagal mempertahankan Islam.

Malah, Dewan Ulamak Pas dianggapnya tidak lagi berpengaruh seperti dahulu. Kini wujud bagai ‘tongkol kayu’. Ulama Pas termasuk Mursyidul Am, kini dibayangi golongan profesional.

Beliau dilaporkan berkata:
“Dasar politik Pas sekarang ini langsung tak sama dengan amalan politik Rasulullah SAW bersama sahabatnya ketika membentuk Madinah. Malah, saya sendiri sebenarnya tidak berapa faham dengan perjuangan dan latar belakang golongan profesional Pas...Kesimpulannya, Pas sekarang tidak sama macam dulu dan saya langsung tidak bersetuju dengan dasar politik semasanya.”

Bayangkan, jika cendekiawan sehebat dan secerdik pun boleh tak faham dengan Pas, apa lagi rakyat biasa.

Pemerhati politik berpendapat Pas akan membayar harga yang mahal dalam pilihan raya umum nanti ekoran pakatannya dengan DAP.

Sehinggakan misi menubuhkan Negara Islam pun bertukar kepada Negara Berkebajikan dan slogan Membangun Bersama Islam dan Kepimpinan Ulama sekarang ditukar kepada Pas For All.

Ada pihak memberi cadangan agar slogan Pas Ganti Umno elok ditukar saja kepada DAP Ganti Pas.

Perubahan sikap Shahnon ini sangat signifikan, kerana pengalaman yang sama turut dilalui Datuk Dr Hassan Ali dan tokoh Pas yang lain. Mereka kesal kerana Pas berkompromi soal prinsip dan perjuangan.

Dalam banyak isu berkaitan agama dan akidah, DAP dan PKR lebih dominan. Pemimpin DAP kini lebih kuat bercakap isu agama.

Banyak pelanggaran agama dan kemungkaran berlaku di Selangor dan Pulau Pinang, tetapi Pas tidak boleh buat apa. Pas juga diam apabila Majlis Peguam mempertikai kemutlakan keputusan Majlis Fatwa Kedah.

Andainya Shahnon masuk Pas dulu kerana tertarik kepada kepimpinan ulama, maka kekecewaan beliau hari ini adalah manifestasi penolakan beliau terhadap kepimpinan Datuk Nik Aziz Nik Mat dan Datuk Abdul Hadi Awang.

PAShit

Anonymous said...

Copy and paste dari blog OutSyed The Box pada entri Bolehke Nabi Ikut Yahudi Dan Nasrani?

Sedutan komen Anon Friday, July 20, 2012 11:20:00 PM

...Kitab Zabur dinturunkan kapada Nabi Daud.Kitab Taurat kapada Nabi Musa dan Kitab Injil di turunkan kapada nabi Isa.

Jika kita belajar ugama betul saya tidak nampak masaalah untok kita memahami Quran dan Sunnah.

Besok kita mula berpuasa.Dalam Quran di suroh kita berpuasa tapi jika kita belajar bagaimana Rasuallah saw berpuasa,bagaimana kita hendak mengamalkan nya.

Friday, July 20, 2012 11:20:00 PM

Reply dr anon(entah siapa?) seterusnya, mencelah selepas diapproved oleh admin blog Syed Akbar Ali,

Anonymous said...

kena refer hadis macamana nak puasa? quran tak cukup? sebab quran tak cite pasai makan qurma masa berbuka sebab tu ke kena refer kat hadis?

Saturday, July 21, 2012 11:40:00 AM

Anonymous said...

Blog Quranite Outsyed the box memang tak patut!