Tuesday, July 3, 2012

FAKTA BN DAN AUTA PAKATAN.



semalam kerajaan BN umum bagi baucer kepada pelajar.
dulu semalam kerajaan bagi BR1M.
dulu semalam jugak kerajaan bagi TR1MA kepada pemandu teksi.


ada banyak lagi konsep dari rakyat,kepada rakyat,untuk rakyat yang BN dah tunaikan.
manakala pakatan selama 4 tahun ni dah sajikan kepada rakyat hanya satu benda.
apa dia ? AIR LIUR. 


KLIK SINI

22 comments:

Anonymous said...

.

Merokok merbahayakan kesihatan ... kurangkan merokok .

.

Anonymous said...

Tapi masa menaip dan membaca blog kena hisap rokok lebih.

Bomo Siam said...

'ada banyak lagi konsep dari rakyat,kepada rakyat,untuk rakyat yang BN dah tunaikan.
manakala pakatan selama 4 tahun ni dah sajikan kepada rakyat hanya satu benda.
apa dia ? AIR LIUR.'

Bukan! Bukan ayaq lioq!

Balun duit EPF RM144 ribu juta...!!!

Bomo Siam said...

'ada banyak lagi konsep dari rakyat,kepada rakyat,untuk rakyat yang BN dah tunaikan.
manakala pakatan selama 4 tahun ni dah sajikan kepada rakyat hanya satu benda.
apa dia ? AIR LIUR.'

Ayaq lioq? Bukan kot...!

‘Implement hudud and MCA will quit BN’ or....over my dead body by KapakSing!

PAS draf jugak undang2 kanun syariah negeri2.

UMNU? Buat apa? " SAY NO TO HUDUD"!!!

Anonymous said...

mari kita biarkan kerajaan lemah.bila kerajaan lemah..rakyat dpt mcm2.mari kita lemahkan lagi next pru..biar najib pening...biar muhedeen gugur rambut..lagi banyak rakyat dpt...ambil iktibar zaman pak lah ngantuk..naikkan minyak sesuka hati...pastu dihumban dlm longkang..ayuh semua rakyat..lemahkab kerajaan..jgn bg BN 2/3...

Anonymous said...

Satu soalan mudah...

Kat singapore - shopping mall2, foodcourt2 centre n big2 supermarket centre - ada tak kemudahan surau diwajibkan utk disediakan?

Jawab...jgn tak jawab...

Nota: juga dah most of the toilet kat sana/ public toilet (dlm bilik kecik tu...toilet bowl) dah takde kemudahan paip air...semua main salat jer....hahaha...nanti kita org2 melayu di m'sia ni bole la biasakan diri main salat2...hehe...

Anonymous said...

mana kerajaan dapat duit bagi banyak2 ni? dulu takde pun. duit takde tapi selalu memberi. hutang tambah oiii!!!!

Bomo Siam said...

Nak tanya sikit ni....

Kpd penadah2 tempurung duit UMNU ni, ce tgk sama duit tu....ada cop halal Jakim tak?

Mintak Majlis Fatwa buat 'rumusan', apa hukum duit beli undi camni?

Anonymous said...

banyak lagi yg rakyat akan dpt di masa depan kalau undi BN! banyak lagi janji yg akan rakyat dengar kalau undi pakatan haram.. drp dengar janji baik kita terima apa yg BN bagi.. realistik! so undilah BN!

☺ ♂ ☺

Bomo Siam said...

Kalau benar UMNU kata duit tu bukan utk beli undi.....

Kenapa bagi pd keluarga yg ada Accord 2.0, V6, Waja, BLM?

Klu yg pi amik tu hanya mampu jln kaki, naik basikal or motor kapcai senget, menasabahan jugak!

Klu kat tempat aku....SAH duit beli undi!!!

Anonymous said...

United Malayan National Organization tu UMNO, bukan UMNU. Tapi Parti Islam SeMalaysia bukan PAS, yg betul PIS. Bngang betul

Anonymous said...

Kalau beli undi mesti la kena pangkah BN, tapi ini bantuan walaupun dapat tak semestinya kena pangkah BN. Bangang betul

Anonymous said...

Hudud apa kalau boleh liwat isteri.

Anonymous said...

Ada member aku penyokong tegar PAS tergamak menganggap TG Nik Aziz setaraf wali. Apa mereka ni sudah tak siuman lagi agaknya.

Tukang Komen said...

Pas???
Penyokong syiah ada.
Pendokong LGBT ada.
Pelindung murtad ada.

Pendakwah pluralisme ada.
Pengamal liberal ada.
Pencinta bini orang ada.

Solat kt semak ada.
Guling atas jalanraya ada.
Lulus lesen arak ada.

Dulu banyak benda tak boleh.
Harini semua benda boleh.
Dulu kafirkan orang sekarang terkafir sendiri.

MACAM2 ADA,,,

Anonymous said...

ANON 12.56
Nik Ajis wali pas bukan Wali Allah.

Anonymous said...

AYO LIOR NURUL IZZAH PON RAKYAT TOLAK ..INIKAN PULAK AIR LIOR BASI NIK AZIZ.. TENGOK MUKA NIK AZIZ SEMINGGU HILANG SELERA MAKAN...

Anonymous said...

dasyat nyer...sampai camtu skali...

Anonymous said...

geli la bomosiam.. buat kurang undi pr jer lu ni. Nampak sangt tehegeh hegeh.

Anonymous said...

Beli undi ? bagaimana nak beli undi, pernah kah si penjual undi nampak si pembeli undi mengundi si penjual undi. Hakikatnya 50/50, zaman sekarang semua pengundi pintar-pintar belaka.....

Anonymous said...

Saya berharap sangat2 supaya ada orang UMNO datang berjumpa saya untuk membeli undi saya. Dah tentu dapat 2 undi. Tapi dah berapa kali pilihanraya tak pernah pun dapat. Dah la BR1M tak layak, kot2 ada orang nk beli undi saya, bolehkah buat beli baju sekolah anak nanti.

akuantiPAKATAN.

Anonymous said...

yelah bomo,
fakta kow je lah yg betui,
taknak ungkit nepotism ke?
aku tgk dlm pakatan semua ada,
mak, bapak, anak, menantu, suami, isteri.