Wednesday, July 11, 2012

SELAMAT HARIJADI TUN M.


maaf lewat sehari untuk ucapan harijadi tun yang  ke 87.
moga tun m dan keluarga terus dirahmati ALLAH SWT.
diberikan kesihatan yang baik.

moga tun m terus dapat bimbing generasi hari ini untuk lebih berjaya.

jasa tun m dalam memartabatkan agama bangsa dan negara memang sukar dicari ganti.
ada manusia sedang berusaha kuat untuk menghancurkan apa yang tun m telah bina.


orang tua ini adalah anugerah istimewa 'one in a million'.

antara perkara yang tak boleh aku lupakan bila ingatkan keberanian dan jasa tun m adalah bila terjadi siri penghapusan etnik umat islam di bosnia yang berlaku sekitar tahun 1990 an.

di kala negara eropah dan amarika terus bisu dan membiarkan genosid ini berlaku, tun m mengambil langkah cukup berani.

dengan kerjasama dan perancangan sulit mahu menyelamatkan umat islam bosnia, tun m menghubungi kerajaan saudi,brunei dan turki untuk merencana gerakan menyelamatkan umat islam bosnia.

kaedahnya cukup hebat. extraordinary dan maha licik.

kabar cerita juga menyampaikan bahawasanya tun siti hasmah juga pernah mengambil bahagian 'menghantar' bekalan kepada penduduk dan umat islam bosnia.

hari ini, genosid itu gagal dalam menghapuskan 100% umat islam di bosnia. siapa pernah lupa betapa 'gila dan detailnya' perancangan tun sampai ke tahap ribuan umat islam bosnia dipindahkan ke malaysia dalam usaha menyelamatkan legasi di sana.

jasa tun m adalah berada dalam lingkup manusia istimewa.

tun m pernah menganggotai SABERKAS di zaman awal penjahan british.

ide tun m dalam mengajak melayu untuk maju adalah 40 tahun ke hadapan. siapa pernah menyangka, tun m pada awal 1950 an boleh mengeluarkan ide kepada petani untuk mewujudkan satu perbandaran niaga tani khas untuk melayu.

tun m pernah mendesak petani melayu untuk berani berkumpul di bandar, jurus mematikan konsep dan peranan orang tengah yang banyak menekan kederat melayu.

ide ini tidak dikatam dengan baik oleh melayu pada waktu itu. hari ini konsep sebegini telah menjadi amalan perniagaan yang berjaya.

tun m bukanlah manusia yang obses dengan pujian dan lambungan media barat, tidak seperti anwar ibrahim.

tun m pernah mengajar orang melayu 'cara' nak ajar bangsa biadap.

siapa pernah lupa akan kisah buy british last yang dilancarkan oleh tun m pada awal pemerintahannya. gerakan buy british last ini  pernah buat puluhan syarikat british menggigil memohon maaf dan cakap mereka tak terbabit dengan kebiadapan wartawan british.

siapa pernah lupa jasa tun m menyelamatkan 200 ribu ekar tanah milik malaysia jurus memilik negarakan tanah sawit/getah yang selama ini dimonopoli oleh syarikat guthrie milik british.

tun m telah mengarahkan PNB membeli saham guthrie di london stock exchange (LSE) hingga membuatkan kerajaan british terpaksa menguat kuasakan undang-undang untuk tidak membenarkan pembelian saham dilakukan pada waktu luar (masa british.)

pas dan anwar cukup dikenali sebagai pak lalak (tukang lalak) terkemuka yang kononnya memperjuangkan nasib dan permaslahan umat islam di afghan dan iraq.

anwar pernah declare dia menyokong penubuhan negara israel, jurus mengesahkan lantas menyetujui pembunuhan sialan regim terhadap puluhan ribu umat islam di iraq dan afghan.

tun m buat apa dalam isu ini ?

tun m tak cerita melalut, tak meraban dan tak hipokrit.

tun m menubuhkan KLWCC atau suruhanjaya jenayah perang kuala lumpur lantas mengheret george bush dan tony blair lalu disabitkan kesalahan mempelopori jenayah ke atas umat islam.

anwar dah beratus kali pergi luar negara.

gampangnya mamat ni, sampai sekarang tak berani dengan secara terbuka nak desak amarika dan british hukum penjenayah perang si george bush dan tony blair.

semalam tun m menyambut hari lahir ke 87.

hari ini suasana politik di  malaysia adalah berada dalam tahap melampau.

segala perjanjian dan hak asas penubuhan negara bangsa sedang dicabar.

tun m risau dengan keadaan ini. pelampau politik bukan sahaja berada pada player pemain politik, bahkan hingga kepada NGO dan segelintir anak muda.

beberapa kali tun m menyampaikan rasa gusarnya terhadap isu yang dimainkan pembangkang.

jelas dan nyata tun m dah bagi hint. dia tidak mahu negara bangsa yang telah dibinanya selama ini hancur sekelip mata dengan permainan politik gila babi pembangkang.

segalanya nak dihapuskan.
segalanya nak diserang.

aku ada pasang harapan.

aku nak balas jasa tun m. aku yakin korang pun nak balas jasa tun m.apa kata mulai hari ini dan hingga tiba saatnya pilihanraya, kita kuatkan azam untuk buat pertama kalinya 'membalas jasa' tun m dengan memberikan kemenangan luar biasa kepada kerajaan pemerintah.

usahalah dengan pelbagai cara.
usahalah dengan pelbagai pendekatan.

aku berkeyakinan usaha kita memenangkan kerajaan setidak-tidaknya akan memberikan 'kemenangan manis' dalam kita membalas jasa bapa pemodenan negara, tun dr mahathir mohamad.

bila lagi nak jadikan ia 'personal glory' hidup kita ?
terima kasih kami ucapkan atas jasa mu.
selamat hari jadi tun m !

99 comments:

Anonymous said...

insan yang masih segar dan hansem dah bersara tetapi insan serambi meca yang telah kecut (istilah jaganegara) masih nak pertahankan kuasa duniawi.

Anonymous said...

amiiin..

Anonymous said...

1030 tadi ada di shah alam.nampak ada demo depan dataran shah alam .pasal apa ek,tolong laporkan sesiapa yang tahu

Anonymous said...

Tun M membuktikan Islam adalah untuk diamalkan, bukan sekadar cakap2 dan poster2

tu je lah aku nak cakap...

Anonymous said...

kenapa ikan yang dikatakan busuk dari kepala dan didoakan pecah perut tetapi setelah sekian lama masih segar?

sebaliknya ikan yang mendakwa masih segar dan mendoakan ikan lawan pecah perut semakin membusung dan semak perut?

APA JAWAPANNYA?

Anonymous said...

Saya sangat bersetuju dengan saudara GAP.InsyaAllah saya akan mencuba dengan sedaya upaya saya untuk menyelamatkan segala yang telah TUn Mahathir bina dan lakukan di Malaysia...p/s sedang cuba menyedarkan pelajar pelajar melayu UKM yang menghina kerajaan walaupun mengambil biasiswa JPA.Harapan saya Tun dan keluarga hidup aman dan dilimpahi kurniaan Allah sentiasa ( esp. marina laa) .Aminn...

Anonymous said...

INSYA ALLAH..KAMI SEKELUARGA AKAN 'BALAS' DENGAN MENGUNDI BN PRU 13 DAN SETERUSNYA..

aloya said...

Seekor pencacai menyumpah Tun M, beribu2 Muslim Bosnia mendoakan kesejahteraan Tun M.

Moga Allah limpahkan rahmat dan kurniaNYA pada Tun M.

Ampunkanlah dosa2nya.

Anonymous said...

Selamat Ulang Tahun buat Tun. Semoga di panjangkan usia di dalam keadaan sehat walafiat.

Aminnnn......

zk said...

90an dulu, KITA SEMUA mengagungkan nik aziz dan menghentam Dr. M.

tak payah kaji apa perjuangan mereka, tengok penampilan pun kita tahu siapa lebih baik. sudah tentu jubah serban lebih baik daripada kot kan?

Subhanallah, harini Allah tunjuk depan mata kita sendiri...siapa benar dan siapa salah

Anonymous said...

HIDOP TUN!!

HIDOP BN!!

PAKATAN RAKYAT DAN BOMOH SUNDALSIAM KORANG HENTAM SENDIRI LAH!!

Anonymous said...

All the way with BN. WE SALUTE YOU DR.M !!!

Anonymous said...

zk said...
90an dulu, KITA SEMUA mengagungkan nik aziz dan menghentam Dr. M.

tak payah kaji apa perjuangan mereka, tengok penampilan pun kita tahu siapa lebih baik. sudah tentu jubah serban lebih baik daripada kot kan?

Subhanallah, harini Allah tunjuk depan mata kita sendiri...siapa benar dan siapa salah

July 11, 2012 11:26 AM

-----------------------------------

YANG PALING AKU HERAN ADA JUGAK BANGSAT KEPARAT2 YANG MENGAGUNGKAN SI BANGSAT ALJUBS YANG TAK BERPAKAIAN LANGSUNG SEDANG MENYANTAP PELACUR CHINA.

WAHKAHKAHKAH.....

Anonymous said...

DEMI MASA DAN USIA TUN YOU STILL LOOK GORGEOUS AND MACHO.BEAUTY IS REALLY FROM WITHIN...ITS ALL SHOWN ALL OVER YOUR FACE SEBAB TUN BERHATI MULIA DAN TIDAK ADA HASRAT DENGKI.SELAMAT HARI LAHIR.MOGA TUN BERDUA DAN KELUARGA SENANTIASA DIBERKATI ALLAH AMIN. MAY YOU BE BLESSED WITH GOOD HEALTH AND FORTUNE.COME PRU13 WE WILL PAY YOU FOR WHAT YOU HAVE DONE DEMI AGAMA,BANGSA DAN NEGARA...DULU KINI DAN SELAMANYA UMNO FOREVER.

Anonymous said...

Salam untuk Tun. Selamat Ulang Tahun buat Tun.. Semoga hidup Tun sekeluarga sentiasa dirahmati Allah.

Anonymous said...

Alhamdulillah semuga Allah SWT lanjutkan usia Tun dan diberikan kesejateraan Amiiiin ...

Anonymous said...

Umur dah 87 tahun tapi kelihatan baru 67 tahun. Umur panjang kurniaan Tuhan tanda perjuangan mu diRahmati Allah.

Anonymous said...

Ada makhlok tu yg umornya 65 kot tapi kelihatan langsong xbrseri dgn airmuka yg kusut masai...mungkin krn dendam kesumat yg trsimpan mnyebbkan dia kelihatan begitu... tapi Ayahanda Tun wlpon di mamah usia ttp masih segar n HENSEM ..

Hanya Allah yg tahu sapa yg lebih ikhlas dlm perjuangan mmbela agama , bangsa n negara...xperlu la yg kat serambi tokong tu pulak mndabek dada yg ia mmprjuangkn islam ttp hakikatnya dialah yg menghancorkn perpaduan ummah di Malaysia..


Semoga org tua yg kat serambi itu sedarla sblm nyawa brcerai dari badan...

Untuk Ayahanda Tun n bonda Tun Siti Hasmah..semoga diberkati n di rahmati dalam meniti perjalanan hidup ini ..amin..

Anonymous said...

AMIIIN..

Anonymous said...

...si tua ganyut wali selipar keramat hidup tu mulut mcm hanjing...lagi dia bercakap lagi berbakul2 bodohnya dijelmakan.

...Tun Dr M kalau memberi pandangan penuh berhikmah. berkata benar walaupun pahit untuk ditelan, tetapi itulah ubat!.

...jasa Tun pada Bosnia, Palestin, Iraq dan lain2 tidak dpt dihitung banyaknya, paling utama: JIHAD UNTUK MEMBANGUNKAN UMMAH & JADI LEBIH MAJU.

...Tun dah lama bersara, dulu si tua tu yg melabel mahafiraun la...Tun dah nyanyuk la..mahazalim la...si tua wali keramat tu bila lagi, nak jd MB menongkat langit smpai diusung keranda? -khak ptuih!-

...moga Allah SWT memberi rahmat dan kebahagiaan kepada Tun berdua dunia dan akhirat hendaknya Insyaallah.

-nik ajis mahafiraun-

Anonymous said...

terbaik ayat GAP ...hidup tun ...aku taknak bangsa aku kena ikut telunjuk bangsa lain...standy ayahanda tdm ...susah nak cari ganti ....

Anonymous said...

MASALAH NEGARA KINI: UMNOPUTRA.... MAHATHIRISM ... PENYUBUR KORUPSI .....

chet daey,

bapa korupsi & raja konspirasi terulung dalam sejarah politik Malaysia moden.

Anonymous said...

TUN LEBIH MACHO DAN GENTLEMEN DARI NIK AZIZ...KERANA BERSARA LEBIH AWAL DLM POLITIK.SELAMAT HARI LAHIR SEMOGA DIBERKATI UMUR.

Chahril Acho said...

Selamat ulang tahun ayahanda Tun,semoga Allah melindungi ayahanda Tun dan bonda Dr.Siti Hasmah.Teruskan bagi idea untuk kelangsungan kesejahteraan Malaysia.

Anonymous said...

To: Anom 12:29 pm

U buka minda sikit. Rajin-rajinlah membaca. Kalau u dok baca harakah saja memanglah u akan maki semua orang melainkan PAS (atau si pakwe cina doll?). Sungguh memalukan. Kalau dok makan jasa Tun u jangan cakap banyak. Muka tak malu!! Otak kosong!

PAShit said...

Pada suatu ketika dulu, semasa menjelang dan selepas PRU-10 (tahun 1999), Nik Aziz Nik Mat mencabar Perdana Menteri ketika itu Tun Mahathir Mohamad supaya meletakkan jawatan Perdana Menteri kerana didakwanya Mahathir sudah tua dan nyanyuk, sentiasa uzur.

Nik Aziz kata lagi, jika Mahathir letak jawatan pada hari ini, esok ambo (saya) pula letak jawatan sebagai Menteri Besar Kelantan.

Mahathir telah letak jawatan pada tahun 2003. Hingga ke hari ini pun, sudah lebih 9 tahun Mahathir letak jawatan, Nik Aziz masih belum letak jawatan lagi walaupun sudah tua dan nyanyuk seperti apa yang dia pernah kata kepada Mahathir dahulu.

Ada ulama-ulama berpendapat, di antara orang-orang fasik ialah orang- orang yang suka berjanji tetapi tidak suka menunaikannya, atau sanggup memegang amanah tetapi tidak berpegang kepada amanah itu.
Sebenarnya ajaran agama yang boleh dikategorikan sebagai sesat yang dibawa oleh penceramah dan penyokong Pas ialah dikatakan jika orang-orang itu mati dalam UMNO maka dia akan dimasukkan ke neraka. Jika orang-orang kita mati dalam Pas akan dimasukkan ke syurga.

petikan dari
Suara Politik Taminsari

di sini saya ingin mengingatkan kepada mereka2 yg pernah memfitnah Tun ada berhala dalam rumah, berkahwin dgn perempuan cina singapura, menonton blue film dgn cucu dan mcm2 lagi agar SEGERA MEMOHON AMPUN DAN MAAF sebelum kamu semua mati dan tak sempat bertaubat.
Jadikan kes arwah Buniyamin sebagai sempadan wahai ahlul Parti Adat dan Sukan merangkap Biro Agama DAP!
PAShit

Bomo Siam said...

Selamat Panjang UMOQ buat Tun....muga AllahSWT ampunkan segala dosa!

Harap2, buang la perangai suka SESATkan org2 Melayu! Jauhilah perangai lama hg yg suka Melayu berpecah-belah!

Ingat...bela anak2 supaya jadik soleh & solehah! Suruh bini tutup aurat! Pintu kuboq dah ternganga!

Jgn sibuk bab Najib! Hg dah pencen!

Alooo UMNU! Nak balun aku.....? Sila la........ http://bomosiam.blogspot.com/

Anonymous said...

Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan Tun Mahathir..
Allah selamatkan kamu...

Semoga Tun berdua senantiasa dlm rahmat Allah.

Bukti Tun dlm rahmat Allah, dia terpilih MEMASUKI KAABAH di kala anjing anwar menghinanya.

Nik Azizi ado? Kat mekah pun berkerusi roda. Allah beri kita mata, telinga dan yg paling penting akal utk kita berfikir.

Fikir fikirkanlah...

Anonymous said...

BOMOsuam cakap macamla pintu kuboq tak terngaga utk dia...ntah2 esok ntah lusa... Baik ko tobat sama!! Anyway I sayang U...

Anonymous said...

Sial lu GAP!!
Buat gua sedih lak tghr-tghr ni..

Baca je entry pasal Dr M, mesti jadi sebak..tak tau nape..

Apa2 pun he still da best..

Anonymous said...

Memandang wajah Tun.. hati terasa amat menyayangi...selamat Hari lahir buat ayahanda Tun...semoga Tun dan Keluarga terus mendapat rahmat Allah swt.

Anonymous said...

Bomo sial hahahaha...serupa mcm lim kit sial..
Tak masal kecut perut dgn Tun M..

Tanpa maki hamun, tanpa caci maki, tanpa sumpah seranah, setiap ucapan Tun M tehadap pembangkang dan juga Israel main makan dalam..

Tu yg bisa berbisa tu...hahahahahahaha...!!

Anonymous said...

Yang benci maki hamun, fitnah Tun M tu...samalah korang dgn Israel.

Delegasi barat dan proksi Israel semua angkat kaki kat UN hall masa dgr Tun M belasah diorang.

Israel memusuhi Tun M.
Korang yg anjing kafir ni pun memusuhi Tun M.

Aaa...elok la tu..

Fenomena said...

Bomo siamang , bagitau part mana TUN M pecahbelahkan melayu...

N.ajis yang pecah belahkan umat islam tak pulak ko menyalak eh sial...KO BODOH MAKAN TAHI ANJING !!!

Anonymous said...

AMIN..MUDAH2AN HARAPAN SAUDARA , SAYA DAN JUGA MEREKA YG INGIN KEAMANAN DAN KEDAMAIAN AKAN MENJADI KENYATAAN JUA..BUAT TUN..MOGA SENTIASA DIRAHMATI KEHIDUPANYA..DIBERI KESIHATAN BADAN DAN MINDA YG BAIK..

Anonymous said...

AMIN..MUDAH2AN HARAPAN SAUDARA , SAYA DAN JUGA MEREKA YG INGIN KEAMANAN DAN KEDAMAIAN AKAN MENJADI KENYATAAN JUA..BUAT TUN..MOGA SENTIASA DIRAHMATI KEHIDUPANYA..DIBERI KESIHATAN BADAN DAN MINDA YG BAIK..

Anonymous said...

AMIN..MUDAH2AN HARAPAN SAUDARA , SAYA DAN JUGA MEREKA YG INGIN KEAMANAN DAN KEDAMAIAN AKAN MENJADI KENYATAAN JUA..BUAT TUN..MOGA SENTIASA DIRAHMATI KEHIDUPANYA..DIBERI KESIHATAN BADAN DAN MINDA YG BAIK..

Anonymous said...

AMIN..MUDAH2AN HARAPAN SAUDARA , SAYA DAN JUGA MEREKA YG INGIN KEAMANAN DAN KEDAMAIAN AKAN MENJADI KENYATAAN JUA..BUAT TUN..MOGA SENTIASA DIRAHMATI KEHIDUPANYA..DIBERI KESIHATAN BADAN DAN MINDA YG BAIK..

Anonymous said...

AMIN..MUDAH2AN HARAPAN SAUDARA , SAYA DAN JUGA MEREKA YG INGIN KEAMANAN DAN KEDAMAIAN AKAN MENJADI KENYATAAN JUA..BUAT TUN..MOGA SENTIASA DIRAHMATI KEHIDUPANYA..DIBERI KESIHATAN BADAN DAN MINDA YG BAIK..

Anonymous said...

AMIN..MUDAH2AN HARAPAN SAUDARA , SAYA DAN JUGA MEREKA YG INGIN KEAMANAN DAN KEDAMAIAN AKAN MENJADI KENYATAAN JUA..BUAT TUN..MOGA SENTIASA DIRAHMATI KEHIDUPANYA..DIBERI KESIHATAN BADAN DAN MINDA YG BAIK..

Anonymous said...

Syukur, terima kasih kepadamu Ya Allah,

Kerana memakbulkan solat solat hajat kami di seluruh negara akan dipertunjukkan kebenaran (thn 1997-98) siapa benar siapa salah.

Syukur, terima kasih kepadamu Ya Allah,

Kau pertontonkan satu persatu akan kebenaran siapa manusia yg bernama Anwar Ibrahim ini.

Manusia lahanat, yg kaya raya menerima dana dan upah dari yahudi, yg rela memijak agamamu dan tanah tumpah darahnya.

Bomo Siam said...

Tun M!

Dasar & cara hg memerintah memang baik! Dgn syarat hg mampu idup & memerintah hingga kiamat!

Mengkalu kata hg pendek umoq or bersara, jadik la seperti apa yg dok jadi la ni...!

Hg nak celen Tuhan....! Hg cabar hukum Tuhan! Hg perli Rasulullah!

Mentang2 dlm kuboq hg, CCTV takleh berfungsi, terus-terusan hg perBODO org Melayu!

Dah tua2 gini, tinggai lah hal2 donia sikit2! Tinggai istana hg tu, pi dok dlm mesjid! Kut2 esokhari kiamat, mudah-mudahan mesjid yg hg tumpang tu, terangkat ke langit!

Istana hg tuu....??????????

Anonymous said...

Fenomena, ko tanya kat si bomo siamang ni,
Jawapan dia aku dah tau mcm spesis Israel jugak.

PAS memecahbelahkan umat Islam. Satu mukim 2 jemaah. Ketua pemecah belah ummah ialah nik aziz.

Semua keldai keldai PAS mmg puja nik aziz mcm puja berhala. Kat keta tampal sticker muka nik aziz. Cuba org UMNO tampal sticker muka Tun M...dpt imagine dah cemana la punya fatwa haram jadah yg keluar dari mulut nik aziz.

Apa apapun 'tahniah' la pada nik aziz. KPI pemerintahan 22thn di kelantan mercu tandanya BERHALA BUDHA TERBESAR.

Hebat PAS...

Anonymous said...

Selamat harijadi ke -87 negarawanku.... biar sorang dua memaki Tun, tapi akan ada beratus-ratus orang lagi memuji dan mengucapkan terima kasih kepada anda. Persetankan mereka, kerana hidup mereka sendiri pun belum tentu lagi HEBAT sehebat Tun dalam memperjuangkan nasib anak bangsa, agama dan negara......

Anonymous said...

Bomoh sial.... hang pergi mampus dengan kerja setan ko tu...!!!

Dan moga ko mati dalam gua bukit jin putus tanpa sesiapa pun tahu.... macam ninja mangkuk al-boroi yang menyerang JPM tempohari...!!!

Ade orang nak ambik peduli pasal ninja bahalol tu??? Baik pergi mampus je...!!!!!

Anonymous said...

Bomo siamang,

Hang yg anjing kurap ni..sgt tak layak nak gebang mcm tu la dgn Tun M...

Baik ko tanya nik aziz..dia nak pegang jawatan dunia tu sampai lobang kubur ka?

Dulu janji kalau Tun M bersara, dia juga akan bersara. Munafik rupaknya nik aziz ni. Kaki spin pun ye.

Err...satu lagi, muka tak tau malu. tun M yg idea dan lancarkan multi media super coridor. Bertitik tolak dari situ..ada semua ni, broadband, semua.

Hahahahahaha...tun M won when you guys used broadband, drive national cars or use the penang bridge.

Terima kasih Tun kerana tak berfikiran kolot mcm nik aziz. Z

Anonymous said...

BOMOH SIAM TU PERLI NIK AZIZ KER?SEMOGA TUN DIBERIKAN KESIHATAN DAN PERLINDUNGAN...SEGALA JASA TUN HANYA ALLAH S.W.T SAHAJA YG MAMPU MEMBALAS....TIADA PEMIMPIN LAIN DI MALAYSIA BUAT MASA INI YG MAMPU MENANDINGI TUN M

Anonymous said...

Bomo sial, setiap kali ko pos kat sini..setiap kali itu jugaklah ko jilat ludah.

MSC, capaian internet idea bermula dari TUN M. Dan hari ini dalam KPI kerajaan BN.

Selamat jilat kahak sendiri sampai licin..

Hahahahahahahaha....!!!!

Anonymous said...

anon 12:50 PM

wa pun sama...cilakak punya GAP...bagi gua kluar air mata...
mahai wooo.. air mata lelaki..

AKU AKAN BERUSAHA (biarpun sedikit) agar parti keramat melayu terus memerintah..

komandomelayu said...

Hoi bomosiam pukimak!
Jaga adab kau sikit dgn Tun M,
Hang la yg bodo sampai buta perut tk tau kenang jasa tun,awat hang tadak telor tak ikut kawan hg tu serang JPM?

Anonymous said...

Wakakakakaka...bomo siamang perli nik aziz siottttt!!

Keceper celepuk.....

Hahahahahahahahaha...!!!!

Anonymous said...

Bomo siamang ni mana ada adab komando melayu oi..

Dia ni spesis monyet belaan BABI. Takpe...biarkan la dia jilat kahak kahak ijau dia sendiri.

Hahahahahahahaha...!!!!

joe42 said...

SHJ Tun.

Anonymous said...

MUSANG UNGKA aka BOMOH SIAL tau pasal adab ke??? Pasal hal putar belit dia tau la... tahap world lagi, bawah sikit dari pakcik peliwat punye belit.....

Kah kah kah kah kah.... MUSANG UNGKA aka BOMOH SIAL, lepas ni tolong panggil ZAT supaya backup ko eh, tak pun panggil ANGRY BIRD takde telor tu....

Anonymous said...

Aku Akan menyokong BN Insyallah.

Selamat hari lahir Ayahanda Tun semoga Allah panjangkan umur dan memelihara kesihatan Tun.

Jimmy Palekat

tobeng said...

Selamat hari lahir tun berdua.Semoga panjang umur murah rezeki.

Anonymous said...

Fenomena pelik sedang melanda orang Melayu di masa ini. Mereka sedang mencari kaedah, formula atau beraksi " LUAR BIASA " untuk menjadi cepat popular dan di kenali ramai.

contoh :-

ADAM ADLI..Murid bangang yg turunkan bendera PM Najib Razak.

Ustaz & Lebai yg tidur atas jalan.

Rambo Bangang yg serang Putrajaya dengan pedang samurai.

Aku ingin melihat Melayu menjirus minyak & membakar diri.......
aku akan ketawa berdekah-dekah melihat Melayu mencari populariti dengan beraksi bangang.

mungkin calon tersebut adalah Bomo Siam, Anak 10, atau Musangka.

matp said...

Salam hormat & d doakan agar tun d kurniakan kesihatan yg baik & dapat terus membakar semangat pada rakyat untuk terus maju. SELAMAT ULANGTAHUN AYAHANDA, MOGA ALLAH TERUS MEMBERKATI & MERAHMATI AYAHAND & BONDA JUGA SEMUA RAKYAT YG BERAKAL.

Betul tu GAP lu memang hebat membuat airmata jantan menitis meniti setiap baris ayat

yogibear's season said...

Bomo,

What's up with u dud?

Lambasting the old man like crazy!

Here's something for u to ponder..

Wailul likulli humazatil lumazah..

...be fearful man!

Caliph Umar AKhattab use to say..

Adaban, Adaban , Adaban.

Anonymous said...

sbb tu bagi gua, GAP tetap blogger no 1...hehe

Meow Bergaya said...

.
Teringat kata2 nasihat dari Guru dulu :

Muka yg sentiasa nampak "ceria" adalah hasil drp sifat2 diri yg sentiasa mengamalkan antaranya -

> memaafkan kesalahan org lain pd kita.
> tidak berdendam.
> tidak berdengki hati.
> tidak mengambil/memakan hak org lain.

Fikir2kanlah dan sentiasa 'intro-speksi' diri sendiri ...

yogibear's season said...

Oh..Happy Birthday Old Man!

Ya Allah, sekiranya hidup itu adalah lebih baik bagi nya, maka panjangkanlah umurnya dan jika mati itu adalah lebih baik baginya, maka wafatkanlan ia. Aameen.

Anonymous said...

Jasa mu dikenang,
Selamat Hari Jadi Tun Dr Mahatir....

paham maksud tuan puteri?

Anonymous said...

Ikotla jela puak babun ko tuh..fuckatan shit:-D

Anonymous said...

Ko tu minx ampun ngan Allah...mkan rezki Allah tapi x reti bersyukur..ni la muke2 x reti malu..da ludah jilat balek...

Anonymous said...

ilmu mahathir ni tinggi...merangkumi politik, ekonomi, pentadbiran negara dll. ilmu nik aziz sekadar berlegar pada bab dosa wal pahala wal syurga wal neraka sahaja. wallahua'lam.

Anonymous said...

Aq nk tgok pok nik ley x mmerintah sampai kiamat...cakap x beralas..:-D

To Live Again said...

July 11, 2012 11:16 AM

Aku setuju dgn ko anon..Anta sebab segala solat hajat pecah perut dn kebinasaan ke atas Tun M tidak penah dimakbulkan oleh Allah malah diterbailkkan solat hajat tersebut kepada puak yg membuat solat hajat atas nafsu dn rasukan syaitan dan bukannya kerana tawaduk dn takut kepada Allah.

Ini kerana 10-20ribu manusia buat solat hajat untuk kebinasaan beliau, tapi jutaan umat Islam di Bosnia,Palatine,Checnya dll sentiuasa MENDOAKAN kesejahteraan beliau,Masih segar b ugar dn hensem.Yg sorang lg 2 muka dh kecut dn keruh.

Anonymous said...

Satu bantahan diadakan oleh Gerakan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS) yang diketuai oleh Saudara Armand Azha di depan bangunan SUK Selangor pagi tadi untuk menyatakan bantahan rakyat Selangor terhadap pentadbiran kerajaan negeri Pakatan Haram. Ratusan Rakyat Selangor turun menyatakan bantahan mereka terhadap isu UNISEL, isu Yayasan Selangor, isu Padang PKNS dan beberapa penyelewengan yang berlaku di Selangor. Satu memorandum telah diserahkan kepada kerajaan negeri Pakatan Haram Selangor oleh Saudara Armand Azha.

ExPas said...

Bomo Sie,

Nik ajis kata Allah mencarut tu tak menghina ke?
Nik jis kata Allah Gedebe tu tak menghina ke?
Nik ajis kata Nabi Muhammad SAW sama mcm mamat2 kamping tak menghina ke?

Hanya orang yang taksub, bodoh, bahlol & terencat akal je yang sokong kata2 nik ajis seperti di atas..

ko ni srupa ayam jantan, kokok bederai2, ekor bergelumang ngan taik!!!

Anonymous said...

bomo aurat tu kat mane. tlg jawab sikit

Anonymous said...

sape2 yang pernah memfitnah atau menyebarluas fitnah terhadap tun M dulu...maka segeralah jilat kaki dia. kalau tak, tak masuk syurga..

eh? bukan aku kata ye. aku ikut je apa Nik Aziz kata. kan dulu dia pernah kata sape yang tak jilat kaki anwar selepas menuduh dia dlm video china doll, takkan masuk syurga.

hihihi

Anonymous said...

bomo bila nk tinggalkan hal2 dunia.muda2 pun blh mati jugak

Anonymous said...

Rasiomal broo...


Cakap bio rasionalll...

Anonymous said...

Inilah...
Generasi kurang ajar ciptaan pembangkang pas...

Ingatkan bila masuk parti yg onon beragama...berilmu mulia laaa...???
Rupanya...hancuss...

Contoh dah ada dah..

potsmokerz said...

Moga Allah sentiasa merahmati Tun M aminn. Selamat Hari lahir Tun yg ke - 87

Anonymous said...

selamat hr lhr, semoga tun d berkati allah selalu, jasa dn pengorbanan mu sentiasa d kenang. HIDUP UMNO, HIDUP BN.

Anonymous said...

Selamat hari jadi Tun

Anonymous said...

Salam ayahnda tun..
Terima kasih atas jasa mu kpd kami..
U r one in millions. Semuga kamu terus kekal sihat membimbing kami. Kamu anugerah maha hebat dari Allah kepada kami..
Idaman ku utk kuncup dahimu..

Anonymous said...

Selamat Hari Lahir Tun M, semoga sihat sentiasa dan dilimpahi rahmat Allah.

Anti PAS said...

selamat hari lahir Ayahanda tersayang..... keranamu lah jiwa ini begitu kuat bersama UMNO..

anda tidak meminta minta....

anda tidak minta dipuja...

anda tidak pandai berpura pura...

anda senatiasa menjadi pujaan dihati rakyat jelata.....

Anti PAS said...

wei anak haram jadah babi kurap pelacur siam..... ko punya mulut macam lancau la babi.... kepala butuh punya anak haram...ko tu taraf anak pelacur siam je la anjing.....

Anonymous said...

Aku harap LKY MATI DULU...

LKY KUASA CINA MIGRAN PALING KUAT DI ASIA INI...

HANYA TDM ULTRA MELAYU..YG MAMPU DAN SANGGUP LAWAN PEMIKIRAN LKY..

INGAT KAWAN2 Yg melayu islam DISINI...tp berbeza politik..

di tanah air ini ada insan yg korang paling 'benci' iaiti TDM..yg mampu melawan pemikiran LKY...

NIK AZIZ, HADI, AZIZAH DN SUAMI DIA..,RAFIZI, MUYIDIN, NAJIB, MALAH PROF NUKLEAR PAS SEKALIPUN BELUM TENTU MAMPU HADAP PEMIKIRAN LKY SETAKAT INI'...

SELAMAT ULANG TAHUN TDM...SEMOGA DIPANJANGKAN USIA...DIBEKALKAN KUDRAT MELAWAN DAP kini MUSUH NO.1 Negara.. yg mampu mengambil alih.. TEMPAT NO.1 Negara..tanahair tercinta...

kalau nk ikut2 kan dah halal darah barua pkr pas xsedar diri ni...

Anonymous said...

Well said bro..bunyamin arwah tuduh tun tonton filem lucah dgn cucu.. Apa jadi x lana lepas tu.? Allah maha berkuasa!

Anonymous said...

para penjilat madey..... nampak sangat TAKSUB yang terlampau ... lihatlah keadaan kehidupan mewah anak3 madey ni.. ada pelbagai tokey ..."arak".. "minyak" ...dsb.... ukurlah dari sudut agama...

Anonymous said...

Musuh orang islam adalah orang islam itu sendiri!! Subhanallah....

Anonymous said...

Dok sebok canang utusan setaraf tisu lap bontot....apa beza dgn harakah??? Suara keadilan???

Anonymous said...

Anon 822 ni kurang cerdik. Tu la baca lagi paper hampas... Anak tun masa tun pm mkn gaji je dol... La ni dia naik atas usaha dia sendiri...ko dengki apsal??? Pehal ko x nak dengki yeohntionglay, ananda, limgohtong,

Anonymous said...

Wajah Tun sentiasa bersih, riang & tenang..

Anonymous said...

Anon 8:22 pm memang bahalol pun. Rujukan utama dia pun hanya dari Haprakdaily dan Suara Keldaian.... yang lain dia tak baca sangat.... tu nampak bahalol dia lebih...

Ex penyokong Anwar said...

Pada tahun 1998 dan 1999 Tun teruk kena belasah kiri, kanan, atas dan bawah. Sehingga tidak nampak sekelumit kebaikan yang di buat oleh Tun hasil fitnah yang ditabur oleh Anwar dan pihak pemimpin pembangkang.

Di masjid, di surau, di kedai kopi dan di mana saja ada perhimpunan ramai pasti ada yang mengutuk Tun. Begitu hebat pengaruh Anwar ketika itu yang di bantu oleh penyokong kuatnya seperti Roslan Kasim, Ezam Mohd Nor, Zahid Md Arif, Azmin Ali, Marina Yusof, Dr. Chandra Muzafar, Zulkifli Nordin, dan ramai lagi yang hebat-hebat.

Modus operandi ialah menanam perasaan benci yang amat sangat terhadap Tun.

Tak cukup dengan itu ramai juga pemimpin UMNO yang termakan budi Anwar dengan menjadi kroninya juga turut tumpang semangkok mencerca Tun.

Walaupun aku juga penyokong kuat Anwar tetapi aku tidak taksub. Aku berfikiran terbuka. Mesti siasat. Cari kebenaran baru nak sokong siapa.

Aku dengar ceramah Anwar waktu dia dipecat. Siapa juga yang dengar pasti terpengaruh dan menaruh simpati yang amat sangat. Kata Anwar dia tidak ada sebarang harta. Hanya ada kereta proton Saga untuk di bawa pulang nanti. Dia sudah beritau Azizah supaya bersedia untuk bekerja semula sebagai doktor untuk menyara hidup keluarga. Siapa pun yang dengar pasti tersentuh.

Hebat sungguh Anwar menarik simpati rakyat dengan kehebatannya berpidato.

Kemudian dia menjelajah ke seluruh negara menghasut rakyat supaya menentang Tun dan kerajaan BN. Orang melayu khasnya memang mudah terpengaruh apatah lagi di sokong oleh pemimpin2 PAS.

Kemuncaknya ialah pada 20 Sept 1998. Perhimpunan raksaksa di ibu kota KL. Ratusan ribu penyokong Anwar telah bersedia untuk mencetuskan huruhara dan cuba menggulingkan kerajaan BN.

Aku pula terus mencari kebenaran. Dengar siri penerangan daripada Ummi Hafilda, Khairuddin Abu hassan dan Tun.

Penerangan Tun benar2 menyentuh hati aku. Dia menyeru hadirin mengadakan solat hajat di tempat masing2 maksudnya di masjid, di surau dan di rumah. BUKAN UNTUKNYA TETAPI UNTUK KEBENARAN SUPAYA AKHIRNYA YANG MENANG IALAH KEBENARAN.

Mustahil Tun menginayai Anwar kemudian minta orang mengadakan solat hajat.

Tun lepas tu tunai Umrah dan bila tiba musim haji dia tunaikan Haji pula. Dengan izin ALLAH Tun di pilih untuk
masuk ke dalam KAABAH dan di makam Nabi Muhammad SAW di Madinah.

Selepas 12 tahun kebenaran dijelmakan melalui peristiwa meliwat Saiful Bukhari, penangguhan lebih 50 kali perbicaraan, peristiwa 16 Sept 2008, jam Omega, CCTV bersama Dato Eskay, China Doll, penyelewengan RM 3 billion, sokongan terbuka terhadap keselamatan negara Israel, menyokong penggunaan kalimah ALLAH oleh pelbagai agama, keberanian Saiful Bukhari, Ummi Hafilda, DS Najib, Dato Eskay bersumpah mubahalah.

Semua ini telah menyedarkan penyokong tegarnya siapa Anwar sebenarnya dan mereka meninggalkan dia beramai-ramai dan menetangnya dengan hebat sehingga tertubuh TIBAI.

Akhirnya KEBENARAN mengatasi kebatilan.

SELAMAT MENYAMBUT HARIJADI KE 87 TUN.

Terima kasih memimpin kami selama 22 tahun.

Zaeydee said...

HAPPY BIRTHDAY AYAHANDA TM

Anonymous said...

TO TUN.....SEMOGA ALLAH MERAHMATI MU
JASA MU UNTUK RAKYAT MALAYSIA TIDAK AKAN DAPAT DI BALAS
HANYA ALLAH SAJA YANG DAPAT MENGURNIAKANNYA.
SELAMAT HARI JADI...

BEKAS PEMBANGKANG YANG KEMPALI KE BN

Anonymous said...

inilah golongan yang bersengkokol dengan korupsi & kezaliman madey..... darah dah termasuk benda2 haram........ susah terima hidayah... naauzubillah!

kehebatan madey melebihi Rasulullah ke? sehingga madey hina Rasul kerana tiada pisau cukur gillette ..... hih hihhih agungnya madey...... kakkakkakaka...

Anonymous said...

Selamat Hari jadi Tun M.
Terima kasih tidak terhingga kpd Tun kerana memimpin kami.
Tiada daya kami utk membalas jasa baik dan budi Tun, hanya ALLAH sahaja yang membalasnya. Menyedari ketidakupayaan ini, maka buku Tun kami beli bagi menunjukkan sokongan yg kuat kpd Tun.
Puak PR jangan mare lah!!!!!

ireman aziz said...

mohon Allah berkati Tun M.mulut org berkata buruk tentang Tun M takkan mengubah persepsi saya akan iltizam Tun M membina bangsa Melayu yang berfikiran kritis. Tun M negarawan Malaysia yang terbaik.

ireman aziz said...

mohon Allah berkati Tun M.mulut org berkata buruk tentang Tun M takkan mengubah persepsi saya akan iltizam Tun M membina bangsa Melayu yang berfikiran kritis. Tun M negarawan Malaysia yang terbaik.

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 9 Julai - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad mempersoal tindakan Penasihat DAP, Lim Kit Siang yang berterusan mengisytiharkan 'niat' untuk melawan legasi yang digelarnya sebagai 'Mahathirisme'.

Jelas Dr.Mahathir, beliau sendiri tidak memahami erti 'Mahathirisme' tetapi ia jelas merupakan sesuatu yang menakutkan dalam pemikiran Kit Siang.

''Saya tertanya-tanya mengapa Kit Siang begitu takut kepada saya? Ketakutan beliau yang terbaru adalah tentang apa yang beliau sebut sebagai 'Mahathirisme'. Jadi beliau telah mengisytiharkan niatnya untuk melawan 'Mahathirisme'.

''Sebenarnya 'Mahathirisme' mati selepas Tun Abdullah Ahmad Badawi mengambil alih pentadbiran daripada saya pada 2003. Beliau mengubah UMNO, Barisan Nasional (BN) dan kerajaan begitu banyak sehingga tidak lagi menyerupai institusi yang saya tahu. Saya juga terpaksa 'meletakkan jawatan' daripada UMNO,'' katanya.

Beliau berkata demikian dalam entri terbaru di blognya, http://chedet.cc hari ini.

Bekas Perdana Menteri itu mengulas kenyataan Kit Siang menerusi blognya, http://blog.limkitsiang.com yang mahu menentang 'Mahathirisme'.

Dr. Mahathir berkata, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bukanlah individu yang rapat dengan beliau dan memiliki pasukan penasihat serta polisi-polisi tersendiri.

''Ya saya aktif berkempen untuk UMNO dan BN. Ini adalah kerana ia masa untuk saya 'bayar' balik kepada UMNO dan BN. Saya menjadi Perdana Menteri kerana UMNO dan BN sokong saya. Saya terhutang budi. Rasa terhutang budi itu ditunjukkan dengan cara membantu UMNO dan BN diterima rakyat dan menang.

Anonymous said...

to bomo siam
kalau ko hidup sedap kat kat malaysia ni pun hasil dari usaha Tun M, tak payah cakap banyak lah. apa punya lembu ko ni ko kata Tun pemecah belah melayu. kalau ko betul melayu ko patut tau melayu berpecah sebab apa dan siapa. Tun ni lebih MELAYU dari MELAYU SENDIRI tau. kalau bodoh jangan tnjuk sangat beb. aku kalau specis buta hati dan perut macam sibomo siam ni memang tak boleh blah. SEMOGA TUN M DAN ISTERI SENTIASA DIDALAM PELIHARAAN ALLLAH S.W.T. SELAMAT HATI LAHIR TUN. SEMOGA DILANJUTKAN USIA DAN DIKURNIAKAN KESIHATAN YANG BAIK, INSYAALLAH, KERANA BUMI BERTUAH INI MASIH MEMERLUKAN SENTUHAN KERAMATMU.