Sunday, July 29, 2012

TANDA PUTERA : LAGI KUPASAN MENARIK BLOGER.



bloger another brick kupas cukup kemas mengenai filem terhebat ini.nantikan kupasan aku esok. (isnin)
KLIK SINI

28 comments:

Anonymous said...

Dengar2 spt film yg menarik. Dari apa yg saya tahu Tun Razak ni pemikir moden terawal, malah dialah yg bawa Tun Mahathir ke dlm UMNO. Beza dgn era selepasnya, dia berada di tahap PALING SUKAR ketika tahap ekonomi dan pendidikan rakyat yg masih rendah. KESUKARAN itulah yg saya akan cuba cari dlm filem ni tapi harap2 Rais sotong jgn cari pasal potong sana sini.. Najib open minded ko pulak lebih2..

Kump. Adik2 Keluar UMNO said...

~Janji Ditepati - Kami Tak KEBULUR dengan Jawatan dalam UMNO ~
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=196#196


5 ~ http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1


~Perhimpunan Agung UMNO - Pemuda Dan Puteri UMNO Menyalak Macam Anjing Gila ~
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=196#196


5 ~ http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1


~Semua Rakyat Malaysia Belum Tahu - Pemimpin2 UMNO Terengganu Terbodoh Sejak Merdeka ~
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=196#196


5 ~ http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1


p/s: Ubahsuai (copy,paste) dari 'Abang Sayang'

Bomo Siam said...

Dpd publisiti yg begitu menggemparkan, pilam ini sudah pasti mampu dpt box office tertinggi dlm sejarah perpilaman melayu.

Malangnya, kenapa ianya diTUNDA tayangannya?

Hebatkah sebuah pilam yg setakat ini saja sudah dipotong/edit 30% dpd versi asal.

Apa yg tinggal utk ditontoni???

Anonymous said...

PRINSIP HIDUP MUSLIMIN:
taati Allah canggahi taghut,
ikuti Assunnah jauhi jahiliyyah,
terima Islamic tolak sekular
amar makuf nahi munkar

TINDAKAN POLITIK MUSLIMIN:
yang baik kita sokong,
yang benar kita dokong,
yang jahat kita pasong,
yang dusta kita potong!

aman makmur dunia akhirat hanya bersama Islam!!!

pru13....tetap inginkan perubahan!

Anonymous said...

mungkinkah akan berlaku penipuan catatan sejarah lagi?

Bomo Siam said...

Nasib yg paling baik bagi pilam propaganda sebegini ialah......

1. Buat penggambaran semula, ganti babak yg dah 30% dipotong.

2. Ditayangkan selepas tarikh pilihanraya.

3. Terperap selama-lamanya kecuali BN dpt majoriti 2/3.

Or....tayang kat muzium je le!!!

Mmuuaahhahahaha...!!!

Bomo Siam said...

Co producer : UMNU.

UMNU dulu pernah buat pilam yg berjudul 'chinadoll' - directed by The Three Stoogers! Malangnya ia hanya sempat ditayangkan di Utube dlm bentuk director version. Gagal utk dibuat dlm bentuk pilam dipawagam!

Apa masaalah kita kurang pasti!

Kini dicuba laie melalui pengarah hebat Suhaimi Baba.

Diberitakan, keadaan pilam ini, dah hancoq diedit & tayangannya telah disekat 'hantu'.

Apakah episode yg sama akan berulang???

Bomo Siam said...

Kenapa melayu hanya pandai buat pilam yg hanya utk ditontoni olih org melayu sahaja!

Bila la agaknya pilam kita akan dihormati & digemari bangsa lain???

Bomo Siam said...

Hollywood itu terang2 adalah musuh Islam.....!

Namun, lihatlah bagaimana digarapnya watak Salahuddin Al Ayubi melalui film Kingdom of Heaven dgn begitu bersahaja & mampu diterima dunia Islam!

Suhaimi Baba! Hg lupa pd audience....!!!

Anonymous said...

wehhh bomo...bollywood nak pelemkan kesah salahudin ayub pas yg basah kuyup dalam hotel pulak

Bomo Siam said...

Suhaimi Baba, hg jgn jadik macam Pak Rais....Suratan or Satu Kebetulan?

CE dengaq betui2 melody lagu nih:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jsJsKyz8wzU

or....lagu ni plak:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DG--QGXqnlM

Melody mana yg ori nih???

Kuah kuaah kuaaah!!!

Anonymous said...

kalau tanda putera tidak dapat ditayangkan hanya kerana bantahan dari sesetengah pihak... baik kerajaan bn mengaku kalah je la sebelum pilihanraya!!!

apa bezanya dgn PAS dalam pakatan dgn kerajaan ni???kenapa perlu dijaga hati puak kiasu harbi ni?? org putih tayang cite gandhi halau british elok je... ape plak nak takut untuk tayangkan tanda putera ni??? pelik betul....

TAYANG JE LA!!!

Anonymous said...

ZUNAR SETUJU KENAPA PULAK PEMINAT SENI DARI JUAK PEMBANGKANG TAK SETUJU?

APAKAH INI BERMAKNA PEMBANGKANG AKAN JUGA BERSETUJU KALAU KARYA ZUNAR DI POTONG DAN DI EDIT 30%?

ANTIHIPOKRIT

Anonymous said...

Bayangkan kalau karya namewee dipotong 50%, kalau tak kecoh, boleh pecah panggung dibuatnya, kan kan?

Makanya pada karyawan seni, teruskan kerja anda dan jangan sedikitpun goyang dengan paranoia haloba putrajaya.

ATAS PAGAR

Bomo Siam said...

Suhaimi Baba...!

Ce tgk nasib logo Hari Merdeka! Tak tahan 'daulat'. Kena tukor!

Dengor berita, lagu tema Merdeka Day pun maybe kena tukor! Pasai version cetak rompak!

Agak2 hg, pilam hg ni...tahan 'daulat' tak???

Mmuuaahhahahahaha...!!!

Jering Daily said...

Salam GAP..

Mohon pautkan blog kami di blog tuan.
Terima kasih..

Admin@JD
http://jeringdaily.blogspot.com

Anonymous said...

rakan2...marilah kita sama2 memberi hujah2 yang bernas kepada geng2 PR di sinar harian ruang komen mereka. marilah kita menyumbang kepada BN dengan memberikan idea2 untuk mematahkan hujah mereka.mereka hanya tahu memaki hamun sahaja.namun bilangan mereka amat ramai jadi org2 pro BN diminta dapat menyumbang disana supaya keadaan seimbang.

Anonymous said...

mungkin inilah filem tempatan terhebat di abad ini, yakni kritikan mencurah-curah mengisi laman maya meskipun ditayangkan dalam bentuk trailer.

syabas kepada pengarah, apapun jangan lupa sumbangkan sebahagian kecil kutipan box ofis untuk Lebuh Raya Pilihanraya Pantai Timur-Kesyurgora.

kik kik kik

Anonymous said...

.
BILA ANUTAN DIPERDAGANGKAN TANPA BATAS.

MEMINTA diberikan kesamarataan dalam aspek anutan adalah satu permintaan yang provokatif sifatnya.

namun, apakah pihak yang meminta kesaksamaan ini ambil peduli akan impak negatif yang bakal menyusul?

nah, hati depa mungkin berkata: "go to hellaluya". bagi mereka dalam konteks anutan semua anutan sama ketinggiannya, atau sebenarnya proksi ini tidak dapat menerima seadanya keadaan dimana anutan Barat tidak jadi dominan di Tanah Melayu?

namun dalam soal anutan, Barat paling hipokrit. Barat yang jadi kiblat itu, mereka sendiri tidak berikan kesaksamaan agama sebagaimana yang proksi Barat di Tanah Melayu mahukan.

apa maknanya? apakah proksi Barat di Tanah Melayu cuba jadi lebih keBaratan (dari segi anutan) berbanding Barat itu sendiri?

bagi pihak yang menuntut, bukan hati pihak yang terkesan dengan tuntutan ini yang harus dijaga tetapi hati pihak yang meminta kesaksamaan (proksi Barat) nampaknya yang perlu dipuaskan. berat dah ni.

keghairahan naik tocang ini menjadi-jadi kebelakangan ini kerana, anutan yang dominan dulu itu semakin pudar dominasinya. dan ia bertambah pudar apabila pihak yang dulu-dulunya berkeras mahukan mahukan teokrasi telah mula melupakan kemahuan berkenaan apabila realiti poltik sama sekali berlainan.

apabila terdapat vakum dan apabila parti agama (yang katanya mahu berubah) buat tak kisah vakum ini diisi oleh proksi Barat, walhal polemik ini mungkin strategi awal untuk menguatkan kedudukan sebelum proksi Barat jadi dominan dalam hal anutan.

maka kalau nanti ada sesalan, salahkan diri sendiri kalau 'dominasi AGAMA yang dikejar' tak dapat sebaliknya 'dominasi yang digendong' berciciran.

ALPASIKU

*jangan mare nanti kena jual

Bomo Siam said...

Best and worst team uniforms.
A look at some of the Olympic team uniform hits and misses at the London 2012 Opening Ceremony. -- By Tiara Chiaramonte/Yahoo Sport.

Best:
Giorgio Armani designed Italy's uniform and the uniform embodies his aesthetic -- a perfectly tailored suit.

Worst:
Malaysia's tiger printed yellow, orange, and black uniform was a little too bold.

....we are sibuk ngan politik!!!

Anonymous said...

yang sepatutnya dicensored adalah laporan berita, artikel dan ulasan bobrok dalam media oposisi.

kalau nak potong, biar bagi adil.

apa istimewanya media pembangkang sampai tak ada pihak boleh sentuh?

PEMERHATI

Miniclubman said...

Snippets from 'Tears in Heaven'....

1)...My pregnant sister was killed during the May 13th 1969 tragedy when they slit open her stomach at KL Rex. I was at Jalan Melaka when I saw hooligans running wild with parang & spears,how I managed to escape is a miracle.

2) ....There were also amazing stories - a Melayu protected his neighbour, a Chinese family in Jalan Perak in Penang, while down south, a Chinese with his family while driving from Ipoh to KL at night, picked up a Malay couple (husband injured) by the roadside to take to hospital - in order to accommodate them in the car, he left two members of his family on the roadside in the middle of nowhere.

Anonymous said...

bomo dah meroyan..

habih semua isu dia tarik masuk sini muahahaha gelabah bewak ke?

rilex satu2 isu la..ko meroyan sgt apesal? sbb org tak ajak ko join pratonton dulu ke?

Anonymous said...

bomo siam ni mesti cyberthroper pr yang diupah rm0.50 1 komen. maksimum 50 komen sehari..kah kah kah

Anonymous said...

BomohSundalSiam comments as if he is smart. But in fact he is just another Mother Fucker who is is pain in the Arse for Malay Muslim community.

Anonymous said...

BOMO SIAM TOPIK YG KO CERITA NI DAH KELUAR DARI LANDASAN.. SILA KEMBALI KE TOPIK ASAL. JANGAN DOK MERAPU CAM HARAM. SIAPA YANG MINTAK DIPOTONG BAHAGIAN DLM FILEM NI..? KAUM KERABAT DAP LU LA MANGKAK!!! ORANG KOMPLEN RAIS YATIM LU PON IKUT SAMA TAPI LU CERITA FITNAH!!! MMG SPESIS KAFIR KOMUNIS LA LU NI...

Anonymous said...

bomo siam adalah indon...

Anonymous said...

tanda putera