Wednesday, August 15, 2012

FITNAH ADALAH MAKANAN PAS.


Sahih terbukti, inilah realiti yang sukar untuk dinafikan sama sekali apabila fitnah yang sudah mendarah daging semakin bersebati bersama pekat hitam seketul daging yang dinamakan hati.

Ya, hati yang hitam legam angkara rutin hariannya mencintai fitnah berbanding kebenaran sememangnya agak sinonim dengan penyokong sebuah parti yang kononnya mendaulatkan Islam dalam dasar dan polisinya.

Dek kerana hitamnya hati-hati yang menyokong PAS mengakibatkan penglihatan mereka ditutup rapat dari kebenaran sebaliknya fitnah dan dusta dipandang sebagai memiliki darjat yang tertinggi.

Itulah yang berlaku bila mana Mahkamah Tinggi Shah Alam memutuskan kes berkaitan saman fitnah UMNO terhadap fitnah oleh Harakah terpaksa ditolak sekalipun mengesahkan fitnah telah dengan sengaja dilakukan oleh media rasmi PAS itu.

Dalam kes tersebut, UMNO Selangor telah menyaman Harakah berikutan satu artikelnya yang memfitnah UMNO sebagai kononnya punca JAIS melakukan serbuan ke atas sebuah gereja di Selangor.

Disebabkan plaintif yang memfailkan saman tiada kelayakan dari segi undang-undang kerana dirinya bukan penjawat awam, Harakah terselamat dari hukuman membayar saman RM10 juta, satu kemenangan yang cukup indah bagi ramai balaci PAS yang cetek akal fikirannya.

Para balaci yang kebanyakannya berkopiah dan berserban seakan bergembira dengan keputusan tersebut walhal hakikat kebenaran yang menunjukkan PAS melalui lidah rasminya telah disahkan melakukan fitnah tidak pula disedari oleh hati-hati yang kelam itu.

Sekurang-kurangnya empat kejahilan telah dilakukan oleh penyokong PAS yang meraikan 'kejayaan' mereka dalam kes ini sama ada secara sedar atau sebaliknya;

1) Memfitnah UMNO yang dianggotai sebahagian besar umat Islam sebagai dalang pemeriksaan di gereja.

2) Memfitnah JAIS kononnya sebagai talibarut UMNO sedang hakikatnya mereka hanya melaksanakan tanggungjawab menyelamat dan mempertahankan akidah umat.

3) Mendahulukan kepentingan gereja berbanding hak keperluan mendaulatkan akidah umat

4) Meraikan fitnah yang nyata sekalipun beban dosa fitnah itu lebih besar dari membunuh.

Malang betul bagi segelintir umat Islam yang sudah ditutup hijab penglihatannya untuk melihat kebenaran gara-gara terlampau lama bergelumang dengan adu domba, dusta dan fitnah rekayasa propaganda parti yang bertopeng agama.

Inilah hakikat yang perlu kita umat Islam akui betapa fitnah yang sudah menjadi asam garam kehidupan sesebuah organisasi politik seperti PAS impaknya turut menyebabkan penyokongnya hilang kewarasan berfikir.

Saban hari halwa telinga dan mata disajikan dengan propaganda dan fitnah serta dusta pula menjadi santapan harian rohani tentu sahaja hatinya gagal memandu akal fikiran ke arah yang sepatutnya.

Akhirnya lahirlah penyokong dan ahli yang menyokong membuta tuli, angguk-angguk dan geleng-geleng mengikut rentak parti tanpa peduli lagi soal betul atau salah.

Yang hitam diraikan, yang putih dikesampingkan. Malang benar bagi sesiapa yang masih beriktikad dalam hati untuk terus menyokong PAS.

52 comments:

Anonymous said...

PAS KATA PARTI ISLAM, TAPI AMALAN PLURALISME.
BETUL KE. BOMO SIAL MANA.

Melayu Ultra said...

PARTAI ASSOBIYAH SYIAH = PAS

PAS is DEATH

TAKE BEER with DAP!!

harakah-x.blogspot.com said...

Berita yg ditulis dlm harakah memang teruk betul kualitinya..

Tulisan rencana tentang ilmu ok la..

Berita yg ditulis dlm harakah selalunya lebih buruk daripada tisu tandas yg telah digunakan..

Anonymous said...

Keling yang rekacipta cerita fitnah..puak-puak PAS yang tolong sebarkan sampai orang jadi percaya....buat orang menyumpah2 PM..Fikir-fikirkanlah....

Bomo Siam said...

Wakakakakaka....!

Macam biase! UMNU nak lwn mahkamah la plak!!!

Klu dah tak puas ati...saman le lagi!

Kuah kuaah kuaaah!

Bomo Siam said...
This comment has been removed by the author.
Bomo Siam said...

Bila kena batang idung sendiri...itu fitnah!

Bila kena kat org, itu fakta!!!

Kuah kuaah kuaaah!

Baguih punya kamus...!!!

Anonymous said...

terbaca akan tajuk besar..harakah...
"umno-bn penyebab negara kucar kacir"....

klu pencacai pas membaca tajuk sahaja..mereka akan mengiakannya!!!..

jika diamati mutakhir kini..penyebab kucar kacir dan huru hara ialah apabila mereka menganjurkan bersih-3 yg lalu!!!

relevankah tajuk tersebut menjadi santapan pencacai pas???

Anonymous said...

memang Harakah adalah akhbar fitnah tersohor Malaysia..

Editor Harakah umpama Syaitan bertopengkan Manusia

Joint PAS anda SESAT
Jauhi PAS, Musuh No.1 Islam!!

Anonymous said...

Menyokong PAS membahayakan Akidah!
Jauhi Parti Najis PAS!
PAS Musuh No.1 Islam!
Jangan undi PAS bila pilhanraya!

Pilih PAS anda SESAT!!!

Bomo Siam said...

Seksyen 9C Akta Pertubuhan!

Takkan le peguam UMNU...bodo dlm hal ni!

Mmuuaahhhahahaha...!!!

Bomo Siam said...

11:32 PM

Seminggu laie...hg buleh amik cheque RM2 juta...!

Kuah kuaah kuaaah!!!

Anonymous said...

bomo siam..
apa aku kisah?
kuah..kuah..kuah..

Anonymous said...

Bomo siam tu hati dah hitam cakap apa pun dia mcm tu juga. Nama pun siam kurafat. So jgn layan bomo siam ni.

matt said...

Buangla perkataan islam pada nama 'pas' tu..

Buat malu agama kita je..

Pakai nama parti islam tapi tulis berita fitnah..

Bomo Siam said...

Bukankah UMNU itu 'buta' dgn undang2...?

The recently introduced Section 114A of the Evidence Act of 1950 which came into force on July 31 was not the answer to these problems.

Such a section would therefore create a presumption that is so wide that even the owner of a coffee shop that offered a free Wi-Fi facility could be presumed to have published an online publication originating from a computer using the Wi-Fi facility...!

..."Boss! Tokeh kedai yg kena saman! Mahkamah jadik kalut! Buang kes!"

Kuah kuaah kuaaah...!!!

Anonymous said...

kesilapan paling besar kjaan adalah membiarkan parti PAS menggunakan perkataan islam d belakang nama partinya.semua dlakukan kononnya krn islam coz parti nya ada pkataan islam.wpun tindakan langsung tak islamik.hanya utk puak2 sdiri sj sbnarnya

matt said...

Bomosiam lbh bagus..

Pakai nama 'bomo'..

Bila dia merapu org akan maki bomo tapi tk maki islam..

Bomo Siam said...

114A of the Evidence Act

Soon, aku punya surau, McD and KFC and all other free WIFI providers will stop offering free this service!

Who wants to take risk...!

...vote out UMNU in GE13 to repeal law Plausible solution!!!

Anonymous said...

Bagus bumuh siye... makin banyak ko tulis komen, makin banyak undi masuk ke BN...

thank you, arigato, nandri, xièxie, salamat, kòp-kuun, mekasih pada bumuh siye....:-)

Bomo Siam said...

matt 12:07,

Depa tak secerdik hg matt! Depa suruh aku buang 'bomosian'...unislamic katanya!

Klu aku guna 'bomomelayu'? Depa maki melayu!

Klu aku guna 'bomopas'? Sure depa maki PAS!

...klu aku guna 'bomumnu'?...agak2 depa nak maki sapa???

Kuah kuaah kuaaah!!!

Anonymous said...

Bukan silap kerajaan membiarkan PAS menggunakan perkataan Islam tetapi British Lebih cerdik dalam memecahbelahkan perintah sebelum tanah melayu diberikan kemerdekaan agar orang senantiasa berpecah hingga bila bila kerana orang melayu amat sensitif apabila ada perkataan agama........sebenarnya melayu yang tidak berfikir dengan Lebih bijak?......

matt said...

Bomo 12:21

Hang memang genius..

Mai la kita usaha supaya org pas n umno ni bersekutu.. Aku bosan tgk org pas n umno ni berkelahi tiap2 hari..

Hang ka ustaz dari gunung semanggul yg selalu bg ceramah kt kolej perindu uitm shah alam masa tahun 1999 dulu?

Bomo Siam said...

12:23 AM

Berhati-hatilah dgn komen anda...ianya buleh ditakrifkan sebagai...fitnah!!!

Mmuuaahhahahaha...!!!

Bomo Siam said...

matt 12:30 AM

Satu je aku nak hg tau matt, ini secret!???

Ostat Nasharuddin Mat Isa tu...geng aku!!!

Mmuuaahhahahahaha...!!!

matt said...

Bomo 12:33

Ya ka? Kalau ustat nasha tu boleh bg syafaat untung la hang..

Ustaz uitm tu ajar satu doa yg aku ingat sampai sekarang:-

'ya muqallibal qulub, sabbit qalbi a'la dinik'.. Tkde pulak dia ajar ya muqallibal qulub sabbit qalbi a'la poknik..

Bomo Siam said...

matt 12:41,

Ya muqallib al-qulub, thabbit qalbi ‘ala dinik - Wahai Tuhan Yang Membolak-balikkan hati, tetapkan hati ini di atas agama-MU..

Ya muqallib al-qulub, thabbit ‘ala’l-haqq - Wahai Tuhan Yang Membolak-balikkan hati, tetapkan hati ini di atas kebenaran-MU..

Ya muqallib al-qulub, thabbit qalbi ‘ala ta’atik - Wahai Tuhan Yang Membolak-balikkan hati, tetapkan hati ini dgn taat pada-MU

Amin ya robbal al-amin...

matt said...

Aminn..

Satni minta tolong hang doa aku n family selamat afiat dunia akhirat..

Selamat hari raya, maaf kalau ada salah n silap..

Bomo Siam said...

matt 12:54 AM

Bukan aku yg layak matt! Ia sekedar amalam seharian sesama muslim.

Hg la org yg lebih layak & lebih mujarab...insyaalah!

Bomo Siam said...

1) Memfitnah UMNO yang dianggotai sebahagian besar umat Islam sebagai dalang pemeriksaan di gereja.
2) Memfitnah JAIS kononnya sebagai talibarut UMNO sedang hakikatnya mereka hanya melaksanakan tanggungjawab menyelamat dan mempertahankan akidah umat.

GAP! Kenapa setelah mereka2 itu pergi kpd gereja, baru pihak berkuasa hendak bertindak? Kenapa tidak dicegah sejak awal...???

Bomo Siam said...

Kenapa pihak berkuasa ugama tidak bertindak pd bukan mahram yg berpelukan naik motor or berdua-duaan dlm keta ketempat kerja?

Kenapa tak saman panggung wayang yg benarkan bukan mahram menonton bersama?

Takde undang2? Kenapa tak diadakannya...!!!

Anonymous said...

.

Merokok merbahayakan kesihatan ... kurangkan merokok .

.

Bomo Siam said...

Kenapa pihak berkuasa ugama takleh bertindak pd PBT2 yg anjurkan pasar malam pd waktu maghrib? Melalaikan dpd solat!

Adakah ianya dilihat akan melemahkan ekonomi umat Islam?

Solat bukannya hal peribadi! Ia hak umat!

Takde akta? Kenapa tak ujudkan???

Bomo Siam said...

Dlm gereja...bukan tempat yg sesuai utk tarbiahkan keimanan! Kelebihan akan memihak pd mereka (kristian)...!!!

Bomo Siam said...

Kenapa kakitangan2 pihak berkuasa ugama 'tak pernah lupa' pd setiap hujung bulan....amik gaji?

Kenapa???

Bomo Siam said...

'Perkara pokok diketepikan, perkara sia2 diutamakan!'

Adakah ini dikatakan 'fitnah'...???

Bomo Siam said...

Isu gereja telah buatkan usaha UMNU utk kelihatan lebih Islam dari PAS...berkecai hancur!!!

Peluang sebegini bukannya datang selalu...UMNU mempersia-siakanya lagi!!!

Anonymous said...

bagi rakyat..... apapun umno kata, ianya hanyalah goreng politik umno tapi rasuah & fitnah mendarah daging,..... mereka yg berjiwa hanif sememangnya tak serasi dgn kedajalan umno ni...... melayu islamis semakin jauhi umno..... ciannya....

Anonymous said...

umno hanya dikerumuni oleh melayu2 n mamak2 (cuba merebut status bumiputera & hak istemewa melayu ... terutama jawatan2 penting & kontrak2 besar) oppurtunis.... melayu marhaein hanya menunggu ehsan ketua2 penyamun umno saja.....

Anonymous said...

hak istemewa melayu hanya berlegar dikalangan keluarga PM, exPM, mentri2 pembodek, kroni2 ..yg sanggup bersekongkol dgn kelanunan umno/bn...

Anonymous said...

sebab itu soal tanah rezab melayu hilang dalam tempoh umno memerintah sedang disembunyikan....

lebih hodoh hati busuk umno ni...tuduh pulak dap,pkr, pas yg jual tanah rezab melayu....

sucikah umno dari menodai hak melayu, Islam & raja?

sikap munafik umno terlalu jelas ..

Anonymous said...

sebenarnya umno sudah tiba tempoh luput.... sudah tidak relevan.... bah membahyakan bangsa sendiri spt parti zainal abidin ali, mubarak, gadaffi, basyar assad, .....

headbomb said...

wah bomoh siam dah panas ke.. banyak beno komennya.. mesti dapat komisyen ni.. keh keh.. masyukkk

Anonymous said...

GELABAH BEROK NENGOKKAN BUMUH VANGLA PERTAHAN PARTI SYIRIK.

SAPA KATA ?

HARON DIN KATA..

MAUAHAHAHAHHAHA

Anonymous said...

Bagus bumuh siye... makin banyak ko tulis komen, makin banyak undi masuk ke BN...

thank you, arigato, nandri, xièxie, salamat, kòp-kuun, mekasih pada bumuh siye....:-)

Joseph a.k.a Apam Balik is Gay said...

apa punya anon cai pr ni, oi sial..

Anonymous said...

APA KATA NASHARUDDIN

Saya kekal dengan pandangan saya bahawa Karpal Singh bukan hanya sekadar anti hudud tetapi anti Islam.

Sebagai seorang peguam yang lama, dia tahu apa itu substantive law dan apa itu procedural law. Pelaksanaan hudud memerlukan kepada standard of proof yang cukup tinggi untuk boleh dilaksanakan, ada kesalahan yang memerlukan tahap pembuktian ke taraf 'beyond any shadow of doubt' iaitu tahaf pembuktian yang maksimum, sebelum boleh ia dilaksanakan tetapi dia menolak semua itu hanya kerana ia adalah undang undang Islam.

Berapa kali sudah dia mengungkapkan bahawa pelaksanaan sistem perundangan Islam 'is over my dead body' menunjukan dia sanggup mati untuk pertahankan pendiriannya, maka saya juga sanggup melakukan apa saja 'at whatever cost' untuk mempertahankan agama saya.

Terpulanglah kepada mana pihak yang mungkin kerana percaturan politik akan mendiamkan diri seperti syaitan-syaitan bisu yang sering diungkap oleh pimpinan, insya-Allah saya tidak akan biarkan mana-mana pihak sewenang-wenangnya menghina agama saya.

Pas harus lebih tegas menyatakan pendiriannya dalam hal ini kerana sokongan yang diberikan oleh masyarakat umum kepada Pas adalah kerana perjuangannya untuk menegakkan Syariah ALLAH SWT, namun dalam isu hudud yang diserang dan dikecam oleh Karpal Singh ini, masih ramai yang tertunggu apa sikap Pas terhadap Karpal Singh.

Adakah tahaluf siyasi yang sedang diamalkan oleh Pas turut membolehkan kesepakatan dengan mereka yang menolak dan memerangi Islam. Harapan saya adalah apabila penjelasan dibuat oleh pimpinan tertinggi Pas kepada masyarakat umum, maka akan terjawablah kekaburan yang ada pada masyarakat umum.

Pemimpin Pas mungkin sudah faham, ahli Pas juga mungkin sudah mengerti tetapi masyarakat umum masih menanti penjelasan. Pas tidak akan menang hanya dengan undi dari ahlinya sahaja.
..................
APA MAKNANYA KALAU KITA GENG DENGAN KARPAL NI? USTAD

Anonymous said...

Samalah engkaupun. double standard.

Anonymous said...

Bomo sial mentertawakan mengenai src 114A Evidence Act tapi cuba lihat Sec 14 Enactment Kesalahan Jenayah Syariah (Hudud & Qisas) Terangganu 2002 - Enactment 4/2002 - 'Liwat ialah satu kesalahan yg merupakan persetubuhan antara seorang lelaki dan seorang lelaki yg lain atau di antara seorang lelaki dgn seorang perempuan SELAIN DARIPADA ISTERINYA yg dilakukan diluar tabii iaitu melalui dubur'. Jadi kalau isteri sendiri boleh sondol ikut belakang ke? Kenapa tak ketawa? Sekurang2nya sekurang2nya apabila kerajaan dimaklumkan kelemahan sec 114A E.A ia sanggup mengkaji semula tapi pas melalak kat parliament kata dia tak buat salah selepas ditunjuk kelemahan ini

Anonymous said...

Jangan telalu Taksub sehingga tidak dpt bezakan mana fakta dn mana isu

Anonymous said...

Jaga2 dengan BOMO SIAM...lagaknya cukup hebat...serupa dengan pengamal demokrat liberal...konco2 yahudi yg cukup petah berbicara dlm menghancurkan umat islam...ada kemungkinan BOMO SIAM ada kaitan dengan pergerakan tersebut...hati2 kawan...

UMNO KAKI RASUAH said...

Udah-udah la macai ... undang2 umno yg cipta ... kalau x puas hati saman lagi sekali ...ADMIN BLOG NI TAK APE LA....BULAN2 DAPAT GAJI...NAK BACKUP UMNO... DENGAN ENGKAU SEKALI MASUK NERAKA... SELAGI ORANG YG KAU BUAT FITNAH TAK MAAF KAN KAU ... MACAI TETAP MACAI