Friday, August 10, 2012

LAWAK MERDEKA DARI PAKATAN.


KLIK SINI

138 comments:

Nabi ajis said...

apa relevennya janji ditepati dgn hari kemerdekaan?

relevennya ialah untuk suaka tok jib dlm kempen politiknya.

Mcm TRX tuh, tak belajar ekonomi mangkali si Tok Jib nih asal dpt promote bapak dia!!!

apalah nasib Malaysia skg nih, dipenuhi dgn peminpin2 yg tahu tengkolok masing2 shj! Pembangkang atau Kerajaan, dua-dua kaki kencing rakyat!!!!

Servant of God said...

Hahahahaha Betul!

Anonymous said...

pakatan haram akan gunakan tema mereka sendiri "Janji Dimungkiri"

Anonymous said...

Kerajaan kencing rakyat?

Anonymous said...

Janji Ditaburi Namun Dimungkiri.. sesuai utk tema negeri2 PR

Anonymous said...

kerana janji d tepati lah,jln tanah merah jadi tar.sek. kayu jadi batu.kerana janji d tepati lah anon943pm.anom1020pm.anom1021.dapat belajar tinggi.dan pandai komputer.cuba2 lah toleh ke belakang sikit.

rahsia said...

janji ditepati..hurm..yer kew?

Anonymous said...

Itu memang sudah tanggungjawab kerajaan

sama seperti tanggungjawab ibu bapa besarkan anak2... klu xnk besarkan ..lahir je terus buang mcm skrg ni hahaha

Anonymous said...

Kerajaan kencing rakyat?

August 10, 2012 10:22 PM
___________________________________

Amacam rasa kencing sedap tak??

Hehehe..........

Anonymous said...

KALAU KERAJAAN & PEMBANGKANG KENCING RAKYAT .......SIAPA YANG BOLEH TAKBUR NEGARA? KUMUNIS BOLE KE?

Anonymous said...

Btol3...

Anonymous said...

Janji di taburi...

Igt sgt ayat keramat ini

"kalo dpt tawan terengganu, sblm suboh akan laksanakan HUDUD" - tapi bila dpt HUDUD mnjadi 0.001% dlm Islam...xlaksanakan ponnnn

"Dpt tawan Selangor sblm ayam brkokok akan robohkn kilang arak yg trbesar di Selangor" - tapi smp LA NEH makin brkembang MAJU kilang PASBERG tuhhhh...maklumla sama kaler dgn PASSSS....


ekekeekekekk

Anonymous said...

anon 11.28

Kalau kerajaan dah jalankan tanggungjawab betullah kerajaan tue. Tak akan mau gomen x amanah suka auta salahkan org lain tak tepati janji mcm pakatan haram. Giler kuasa.

Anonymous said...

PasBerg tu bukan same keler age tapi syarikat pelaburan akhirat yang dimiliki PEROSAK RAKYAT KERANA TERPENGARUH JANJI PRU 12 da......

Anonymous said...

Gelagatpenejenguk......... Rakyat
Meelewap, "................... Ohohohn.

Anonymous said...

Cadangan slogan untuk negeri pakatan ; JANJI DIMUNGKIRI.. Errr tapi kang marah pulak pro P.R paling elok JANJI MANISMU.. mesti Aisyah suke kan kan? Hehe

Bomo Siam said...

Jika anda seorg rakyat Malaysia yg yakin bahawa negara ini sudahpun Merdeka, jgn jadikkan kecelaruan tema , lagu, serta keaslian rupa bentuk bendera, merencatkan hari sambutan!

Sesiapa saja buleh bawak tema, lagu & bendera masing2, berarak ke Dataran Merdeka mlm 31 Ogos nanti...

Pastikan kehadiran Perdana Menteri masing2...!

Mmuuaahhahahaha...!!!

'PUDARKAN SLOGAN 1MALAYSIA'

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 10 Ogos - Akuan bersumpah penyiasat persendirian, P. Balasubramaniam yang menuduh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak terlibat dalam kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu didakwa dirancang pihak tertentu termasuk beberapa pemimpin pembangkang.
Perkara itu didedahkan pengendali portal propembangkang, Raja Petra Kamaruddin selepas beliau mendedahkan peraranan seorang pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ahli Parlimen Subang, R. Sivarasa bersama seorang peguam di sebalik akuan bersumpah tersebut bagi memfitnah Najib.
Dalam pendedahan di portal malaysia-today.net itu beliau turut menyebut pembabitan beberapa pemimpin pembangkang dan peguam yang terlibat dalam merancang untuk menghasilkan akuan bersumpah berkenaan termasuk M. Puravalen yang didakwa mempunyai hubungan rapat dengan ahli perniagaan, Datuk Seri Kalimullah Masheerul Hassan.
Raja Petra mengakui semua kenyataan yang dibuat Balasubramaniam pada sidang akhbar di Ibu Pejabat PKR memang telah dirancang lebih awal agar penyiasat persendirian itu tidak tersalah cakap.

Bomo Siam said...

AYUH! KIBARKAN BENDERA NEGARA 'IMPIAN' MASING DI DATARAN MERDEKA!

SELAMATKAN MALAYSIA!

"Boss! Errr...selamatkan dari apa, Boss?"

..entah! Tak terpikior plak aku! hi hi..

Bomo Siam said...

Jelas UMNU telah GAGAL merakyatkan Malaysia melalui RukunNegara yg menjadi teras keujudan negarabangsa!

Apakah Rukun Negara juga perlu dirombak???

Anonymous said...

JANJI ROCK !!!

Anonymous said...

Slogan JANJI SORGA luarbiasa hebatnya,maka berpusu-pusulah orang ikut serta termasuk artis.Dengan kemasukkan Aishah,maka sempurnalah PAS bersama 'JANJI MANIS MU'.

Anonymous said...

Ejas boh....boh tolong ejah boh....boh dah janji undi pas masuk syurga...tapi titian sirat tak lepah ni boh....ejas boh...

Anonymous said...

5:58

Bomoh suka hati ko punya mak ayah lah.
Untk permulaan rombak kat ko punya kejiranan
dulu..berjaya..rombak kat ko punya daerah..berjaya rombak kat negeri...berjaya rombak kat negara...berjaya ko rombak oder baru dunia yng banyak menyusahkn manusia...aku sokong jer..
Tapi klu ko rombak nak sokong gay yng itu aku bangkit menentang sebab nabi saw tak mengaku umat...
Kklu rombak boleh menerima pertolongan syaitan yng itu pun kena tentang walaupun dari idea tok guru yng mursyid muahahaha

Anonymous said...

Bomoh 5:53


Idea bodoh dari seorang yng kecewa muahahaha..

Anonymous said...

Ejah boh....neraca almizan ni berat pulak dosa fitnah org ni...dosa kutuk org sbb ikut fatwa undi pah msuk syurga....dah undi doh...tp knp kena timbang lagi....ejah boh....

Anonymous said...

Dah 55 tahun terbukti berjaya. Semua yang berjaya hari ini adalah hasil usaha kerajaan yang ada pada hari ini. Kerajaan yang hendak mengambil alih kuasa tak tahu lagi nak berkuasa. Baru diberi 4 buah negeri nak pilih tema hari kemerdekaan pun tak dapat nak bersatu. Kalau rakyat pilih kerajaan yang seperti ini memang macam dah tahu sungai itu dalam pun hendak terjun juga. Orang terdahulu mengekalkan kerajaan yang ada sekarang demi kesenangan kita semua. Kita pula sanggup hendak hancurkan negara dengan pemimpin yang sememangnya tak boleh harap untuk kita bekalkan pada cucu-cucu kita. Tidah amanahnya kita kerana tidak menyambung usaha orang yang terdahulu. Cuba kita ingat semula semasa PM Tun M dahlulu yang mana apa pun yang dia hendak buat tentu dibangkang oleh DAP dan PAS. Hendak buat Jambatan Pulau Pinang, hendak buat PROTON, hendak buat Lebuh raya semuanya ditentang oleh LIM KIT SIANG dan HJ HADI. Kalau kerajaan ikut bangkangan mereka apa jadi sekarang. Tentu susah rayat. Kedua duanya pula sekarang sebuk hendak memerintah. Adakah boleh pecaya. TUN M dah bersara dengan kejayaan tetapi dua orang tu yang cakapnya tak betul dulu tu nak tak kan kita nak ikut. Anwar bukan pernah susah payah dalam politik. Masuk politik pun Tun M yang bawa secara helikopter. Masuk UMNO hancurkan UMNO. Politik wang dalam UMNO bermula masa dia dalam UNMO hendak jatuhkan Tun Gafar Baba. Dalam UMNO nak naik macam roket. Ini orang kita nak ikut ke. Apakah jasa Anwar semasa dalam kerajaan?

UMNO Barisan adalah sebuah kerajaan yang telah buktikan kejayaa. Lumrah alam pemimpin silih berganti. Manusia memang ada kelemahan dan kesilapan. Keluarkan yang lemah dan merosakan kerajaan dan gantikan dengan yang baik tanpa tukarkan kerajaan kepada kerajaan yang ada 3 kepala. Satu bahtera takkan nak diketuai oleh 3 parti yang tak boleh bersatu.

Anonymous said...

Boh....tolong ejah boh....pintu syurga pun tak nampak ni boh....tapi kami dirantai ke pintu neraka ni boh....bohh ejah boh...dosa fitnah...maki org byk ni boh...ejah sikit boh...kan boh dah janji undi pah masuk syurga...mana janji tu boh...janji mesti ditepati boh....ejah booooooooh.....

Anonymous said...

Boh....patuk demo tokleh nak ejah boh....demo pung ada dalam sini....bewok mu boh....nyesal undi pah boh...baik kawe undi umno dulu....

Anonymous said...

Boh...jgn marah boh...gurau sokmo ni boh....dah kita sama2 dlm ni....boleh ejah lagi ke boh...nak ejah kuar boh...ejah boh..........

matt said...

Tema terbaik pr - Janji Diliwati!

Copy paste this if you like..

Bomo Siam said...

Anonymous said...
KALAU KERAJAAN & PEMBANGKANG KENCING RAKYAT .......SIAPA YANG BOLEH TAKBUR NEGARA?
August 11, 2012 12:04 AM

...apmemde maksud komen budak ni?

KUMUNIS BOLE KE?

Buleh! Jika rakyat suke...!!!

Suma negara2 komunis didunia ni, pasti akan jadik negara Islam mutlak terlebih dahulu sebelum negara2 Islam asal mampu bersatu, pd akhir zaman nanti...

Ini janji AllahSWT...!!!

Sapa kata komunis tak bagus...???

Bomo Siam said...

Dlm sejarah original perjuangan kemerdekaan Tanah Melayu, PKM bukan menentang Melayu? Depa tentang British!

UMNU menuduh PKM tu jahat!

Akai boh dlm kasut!!!

Anonymous said...

Eh boh...sapa tu yg kena gantung kaki di atas kepala di bwh dicelup dlm minyak panah tu boh......ooooooo...bomo sie rupanya....dia pun masuk sini....?

Sory bomo....kan entri lawak kan....kena lawak la...jgn lah serius sangat...

Sy mohon maaf secara terbuka atas gurauan pagi ini.....

Muhahaha....selamat bpuasa.

Bomo Siam said...

12:04 AM

Sapa yg HARAMKAN PKM? Melayu ka or British?

UMNU ikut menyondol macam BA**...! Tuduh PKM tu gangster!!!

Akai boh dlm baldi...!!!

Bomo Siam said...

12:04 AM,

Sapa yg lebih mulia?

PKM yg berjuang tuntut kemerdekaan or UMNU yg sanggup jadik 'barua' terima pesaka British selaku proksi???

Sapa yg terima syarat kewarnegaraan org2 cina & hindu masa tu dari British? Dan skrg, kalut nak lwn org2 cina....sapa???

Bomo Siam said...

Sapa yg jalankan polisi memperkayakan org2 cina dibumi Melayu ni, klu bukan UMNU...!

Bila ada melayu yg tentang UMNU....depa kata pengkhianat negara!

Akai boh dlm jamban!!!

Bomo Siam said...

Sapa yg mulakan May13...?

UMNU lah pencetusnya! Pasai lalai & leka hingga hilang 2/3 majoriti...!!!

Nak tutup malu...tuduh LKS kencin atas bendera!

...memang patut pun ajaq UMNU lagu tu...!!!

Bomo Siam said...

Kini...sejarah berulang semula! UMNU lalai & leka boroikan perut...hilang laie 2/3!

Nantikanlah apabentuk haru-biru yg akan depa cetuskan andainya depa kalah GE13 ni nanti.....

UMNU TAK PERNAH HORMATKAN RAKYAT!

Anonymous said...

Bomo Siam...

Lu bodoh la!!!!
Otak tak ada tak payah bagi komen kat sini..

kalau otak dah korup, semua yg kerajaan buat salah..

Bodoh la lu!!!

Anonymous said...

DAP PKR PAS..hormat rakyat ke??

Cuba cecita sikit!!

Anonymous said...

Salah tu Bomo siam,

sepatutnya, Apalah agaknya pakatan rakyat akan buat bila mereka kalah nanti...tentu merusuh kot...akan kata SPR tak adil, bla bla...

Dah agak dah!!

Bomo Siam said...

IGP larang pakai baju kuning pd mlm 31 Ogos....!

Lawak apa plak nieee...???

Hallo CNN! Kat Msia la ni...HARAM pakai baju kunin!

Porno website (website kunin), depa tak sekat...!!!

...apa nak jadi ni woi...???

Bomo Siam said...

8:09 AM

PR takde keupayaan nak mengamok! Water cannon & teargas pun depa dah kecut teloq...!!!

Anonymous said...

Boh...ejah boh.....bomo siye kena sula pulak dah...knp agaknya ye....ooooo....masa kat dunia dia berak merata-rata sbb takda jamban....tak basuh sebab takda baldi nak isi air....tak pakai kasut sbb kasut yg dia pakai tu dia curi kat masjid....muahahaha...

Bomo Siam said...

Macamana yg kata UMNU tu membela rakyat? Nak bela kanak2 pun tergagap-gagap.....!

Akta Kanak2 2001 TIDAK memperuntukkan HUKUMAN!- Kata Mahkamah Rayuan!

Walaupun sah didapati bersalah, bunuh anak guru tuisyen...bule lepas bebas tanpa syarat!

Tahniah Karpal! Kerana membuktikan betapa BODO nya UMNU ni...!!!

Bomo Siam said...

Logo Hari Merdeka kali ini perlu diperbaiki dan diperhalusi semula. Ia terlalu simplistik dan tidak membawa bersamanya semangat maju dan makmur yang diinginkan.

Rasanya kita punya ramai pereka muda yang jauh lebih dinamik, artistik dan berpandangan jauh! Ini bukan soal politik tapi soal cita rasa dan rekaan yang sedap dipandang mata.

Logo Hari Kebangsaan tidak boleh bersifat, janji ada je...!!!

Bomo Siam said...

Why IGP so afraid of a color...?

Anonymous said...

Tema Hari Kemerdekaan..."Janji Aljuburi"

Bomo Siam said...

What's wrong in wearing yellow?

What's wrong with the word 'Bersih'?

...takut antu ka?

Mmuuaahhahahaha...!!!

Anonymous said...

Nama saja Bersih tapi x bersih pun...main belakang ada bersih ka?

Bomo Siam said...

If IGP don't want BERSIH to Merdeka eve with BERSIH agenda, he should also ask Najib not to contaminate Merdeka with UMNU agenda...!

Kacang je kan...???

Anonymous said...

LGBT bersih ka?

Bomo Siam said...

'Police have urged Bersih-linked NGOs not to politicise the countdown to Aug 31 at Dataran Merdeka and the Merdeka Day celebrations as well'

...buat pertamakali dlm sejarah, Sambutan Ambang Merdeka, FRU akan mempersembahkan pertunjukan 'water cannon & teargas'! Dtglah beramai-ramai...!

Kuah kuaah kuaah!

Anonymous said...

Main belakang ada bersih ka?Main bini orang ada bersih ka? Main cina doll ada bersih ka? Tazkirah bini org pkl 3 pagi dlm bilik hotel ada bersih ka?

Bomo Siam said...

8:56 AM

LGBT agak bersih dari segi unsur2 dikriminasi. But, membudayakannya...adalah HARAM bagi umat Islam!

ambe said...

Betulkan diri kau dulu..kerajaan kencing pon,kau balun aje ape yg kerajaan bagi..!! Kencing diri sendiri!

Bomo Siam said...

9:06 AM

Cerita2 sebegini hanya berkisar dlm kain UMNU...! Maaf, tak laku utk tatapan umum!!!

Anonymous said...

Bomo Siam nie dah terlampau bnyk sgt minum air holy water kaki nik ajis dn makan kuncit si anwar nie.. Bahaya dh dia nie.. Klu tak dirawat akan menyebabkn penyakit sawan siput babi.

Bomo Siam said...

9:09 AM

Sama2 lah kita....memperbetulkannya!

Bomo Siam said...

9:09 AM

Ko nak surahkan BOMO dlm bab2 rawatan?

Kuah kuaah kuaah!!!

Anonymous said...

BERSIH hanya pada nama sj...pemimpin2nya sgt kotor.

Bomo Siam said...

UMNU already use political and election slogan as the Merdeka Tagline, why others can't do that?

"Boss! This is a bit too much!!!"

Bomo Siam said...

Tan Sri IGP, if "Janji Di-Tepati" is not a political issue, then "Janji Bersih" is also not a political issue.

Do you understand basic issue?

Anonymous said...

Bomo sakit hati ka

Anonymous said...

Kerajaan Selangor pn boleh guna tema "Janji Ditepati"...ada yg x kena ka?

Anonymous said...

Takde pendirian betul bomo shirik ni?

Anonymous said...

bangang..takkan nak hayati rukun negara pon kerajaan kena suruh....esok tak hujan pon korang kata kerajaan salah...kalo nak kerajaan perfect sila beli pulau sendiri...pastuh tadbir ikut sedap sendiri..

Anonymous said...

aku suka tgk komen si "Bomo Siam" ni... bagus sebenarnya utk kita nilai tahap pemikiran penyokong "pembangang" ni.. tima kasih bebanyak "bomo" I love u so much... muuuaaaahhhhh.....

salam ramadhan said...

bomo siam ni kecewa sebenarnya...die pun tak paham ape die cakap...org nak celebrate merdeka,kenapa nak cetus huru hara...kita dah cukup aman dah sekarang..lagipun bomo siam ni cakap pun org marah2...jgn ikut sangat perasaan marah..nnti makan diri sndiri...negara dh cukup aman dah...tak payahla nak huru hara...kesian anak cucu kita nnti..

Anonymous said...

Bumu Sial Spesis sanggop jual anak bini mcm jual Agama Bangsa dan Negara!!

Puak Melayu Bangsat PAS/PKR mmg mcm tu!!!

Anonymous said...

Bomooo, tadi hang buka lupa makan ubat noo....sian chek tengok.Mailah chek urut skit...tengok kalau-kalau sembuh sikit penyakit hang niiii....

Anonymous said...

Kesian bomo.. dia ni ngigau kot. Itulah hari2 dok jilat kaki DAP semua fakta dia putar belit sukati. Kita pembaca sendiri boleh nilai otak orang sawan politik ni. Tak payah counter balik satu2, buang masa je, cara cerita pon org dah tahu ko nak bela DAP. Perjuang racist pengganas cina pon ko boleh sanjung gila ka? Haram tau sokong anti islam. Diorang tu pun mcm British dtg nak menjajah lebih teruk nak rampas semua dan bunuh siapa yg menentang. Kalau org P.R bijak dia boleh berfikir negara kita ni dlm lingkungan pengaruh negara cina dibawah komunis. Satu2 nya idealogi politik yg menolak agama dlm hidup.

Anonymous said...

Kesimpulanya boleh dinilaikan bukan sesuatu yng mudah untk mempengaruhi bomoh nie yng mewakili jumud2 PR.Begitu juga bukan sesuatu yng senang bomoh menulis dengan harapan dia dapat mempengaruhi pembaca.

Tetapi ada titik pertemuan berdasarkan pandangan2 di sini iaitu.....PERANG DAN SERANGGGGGGGG!

Yahoooooo..have a nice day!

Bomo Siam said...

10:49 AM said: PERANG DAN SERANGGGGGGGG!

Kuah kuaah kuaaah!

DEMI UMNO...(bukan UMNU)! Akan ku ubah blog ni jadik blog pembangkang!!!

Mmuuaahhahahaha...!!!

Bomo Siam said...

Lets wear yellow on mlm 31 Ogos and go to dataran and celebrate Merdeka day count down together.

Komando Melayu! I'll be there...!

Mmuuaahhahahaha...!!!

Anonymous said...

Cam ni lah bising2 tak guna. Kalau baju kuning nak datang biarkanlah. disebelah sana pasang big screen kat kelab Sulaiman tunjuk video Anwar tengah memantat cina dol..mesti semua orang akan tonton.

Bomo Siam said...

IGP warns against colouring Merdeka with Bersih agenda, but it's precisely the reason why Merdeka should be coloured 'yellow' for Bersih stands for what's Merdeka all about.

It symbolizes freedom for independence, fairness for justice and clean elections for rule of law...!

Anonymous said...

Bomo Siam tu dah bukan saja makan taik tetapi sudah termakan taik palat kote bengkok..pasai tu bodoh piang.

Balasubramaniam diupah RM5juta oleh Anwar untuk buat akuan sumpah palsu..semuanya palsulah,, janji palsu, kote palsu, rambut putih tiap bulan diwarnakan palsulah tu..terima ajelah pemberian tuhan. Bila dah panjang ramut Anwar nampak beruban lepas gi gunting semuanya itam keh keh keh..palsu.

Anonymous said...

Bomo Siam..

Islam mengajar umatnya menepati janji. yang takl tepati janji tu harbi lah..keh keh..bodoh punya kafir.

Anonymous said...

bomo sial, kau sorang jelah yang pakai baju kuning, sama dengan color gigi hang... ajak lah nik ajis sekali.. boleh robohkan kilang arak yang korang ye ye nak tutup tu... ha ha ha... yang tutup peluang korang nak menang... okay bomo... pilah dok siam, boleh gak makan tomyam ke, tom bi ke (tombabi le macam mu jugak...)

muahahahahahaha

Anonymous said...

tok moh perasaan

Anonymous said...

Bomo Siam..cakap kat mak kau second round punya BR1M akan datang ..suruh dia siap-siap kad pengenalan semuanya.

Anonymous said...

Bomo Siam dah makan kenyang mau tak mau kena bulldoze sokong Pakatan Kencing Rakyat..jangan makan taik tau..kafir harbi.

Sokong DAP maknanya sokong kafir harbi..jadi kalau sokong PAS/PKR SERUPALAH MENYOKONG KAFIR HARBI.. BANYAK2.. ASTAGHFAR..oops sori kau harbi juga.

Bomo Siam said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Let's wear yellow night 31Aug and watch video our big boss climbing cina dol..

Bomo Siam said...

Insisting on our fundamental rights is not a political issue. Denying such rights is. Using UMNU slogan for Merdeka is.

But to insist on our fundamental right of clean and fair elections is mere asking for what is ours to be returned...!

Anonymous said...

Let's us color our hair yellow on night 31Aug no need yellow shirt bcos hair at the top can be seen from Bkt Segambut. kih kih gaji RM1.00 BELI RUMAH rm7JUTA..KIH KIH.

Bomo Siam said...

It would be very educational to see water cannons, barricades, barb wires, gas canister guns, chemical laced water, tagless young, mindless and mad policemen together with wide tv monitors, displays, pompoms, party apparels, bands, the countdown and last but least the sound of the ringing bells from the clock tower.

This merdeka night is gonna be fantastic !!! Lets celebrate guys...IN YELLOW !!!

Mmuuaahhahahaha...!!!

Anonymous said...

Kalau komunis tentang British kenapa lepas berundur/Merdeka mereka masih menentang Kerajaan sah yang ditubuhkan oleh tiga etnik Malaysia..maknanya komunis nak tawan Malaysia.. member kau lah tu yang cetus 13May.

Anonymous said...

Bomo Siam..

Yang menggagalkan Rukun Negara puak-puak kamulah , melanggar undang,,hasut rakyat benci Raja-Raja,Hasut rakyat tentang kerajaan, hasut rakyat tentang islam. Hasut rakyat langgar undang-undang. Hasut pengikut tidur atas jalan..apalah kau.

Bomo Siam said...

12:38 PM,

Kerajaan yg ditubuhkan olih proksi British! Bukan kerajaan rakyat!

Anonymous said...

Bomo Siam..

You can get anything u want from Police water canon, tear gas..but this time around the water will colored yellow. komunis sial.

Anonymous said...

Merdeka daripada Bersih yg kotor!!!

Bomo Siam said...

Pak Samad,

You just showed this generation, "old" is 'gold'.

You are worth every letter of the word 'laureate'.

..ayuh to Ambang Merdeka, all in Yellow!!!

Anonymous said...

Bersyukur sy jadi rakyat Malaysia...aman,damai. Jgn huru harakan tanahair tercinta.

Bomo Siam said...

Lets jom wearing YELLOW T-shirts at Dataran Merdeka 10.00 PM on 30th August in our 10's if not 100's of thousands!

We dont care who wins the GE election as long as it is BERSIH & ADIL...!!!

Anonymous said...

Bomo seorang yg kecewa...seorang yg confuse.

Anonymous said...

Aljuburi otak Kuning..

Anonymous said...

Cerita2 sebegini hanya berkisar dlm kain UMNU...! Maaf, tak laku utk tatapan umum!!!
-------------------------------------

ye ke bomo sial? jam omega mane? bomo sial blh tolong tgk dlm air? ANWAR PENJUBOR TEGAR!

Anonymous said...

Bomo Siam..

IF U SAY UNDAMENTAL RIGHTS, THEN LET'S US GET IT THROUGH BALLOT BOX SO WAIT FOR GE13. WHY CREATE SO MUCH TROUBLE FOR THE COUNTRY IT IS SIMPLY BCOS YOU KNOW THROUGH BALLOT BOAX YOU ARE NOT GOING TO WIN. SO CREATE TROUBLE BUT MIND YOU VOTERS ARE NOT FOOLS LIKE U ALL. WHY BUY BN MP THAT SHOWS THE SIGN OF YOUR OWN WEAKNESS AND WILL COLLAPSED.REMEMBER 16SEPTEMBER, WHY EVERYTHING WANT TO GO THROUGH BACK DOOR. NORMALLY USING BACKLANE AND BACK DOORS ARE PROSTITUTE.

Bomo Siam said...

'Bersih' is for all Malaysians...!

After 55 years, we thought it is about time we redeem our right and freedom to choose a government truly based on our choice. We don't even have to wear yellow; we shall see who can attract a bigger crowd, those at Dataran or those at the fringe near the fountain to north of Dataran.

This is the only power the people have, so IGP, I urge you to do the right thing - don't interfere...!

Anonymous said...

Aljuburi bersih ka?

Bomo Siam said...

12:55 PM

Please give to us a right TV channel, daily news paper and than, we no need to wearing 'yellow' again!!!

Bomo Siam said...

I thought you said Bersih got no support, Mr IGP?

So what is your concern about a few guys turning up wearing yellow?

Anonymous said...

Bila di teliti kekerapan bomo memberi comment,klu isu tu ibarat bola tanggung dari prokerajaan dia akan libas secukup2nya.Tapi klu isu ibarat taik babi jatuh kat muka dia,dia akan lari sembunyi.

Sebenarnya jangan berkompromi dgn bomo haram jadah nie klu dia puji sekalipun esok dia akan buat U turn 360%.Kerana umum perlu tahu di persantren mana bomoh ini berguru.Klu di tahap gurunyapun dah kencing berlari.

Bomo Siam said...

Bersih political issue?

When you are the top cop in the land and you cannot differentiate between politics and the demand from the rakyat, what good are you in knowing the law ?

Just because the rakyat who happen to be in the opposition support the cause, does it mean its political?

Nang butui nang, kui butui kui...!

Anonymous said...

Bomo auta saja mcm boss dia la...

Anonymous said...

Boss bomo suka lubang kunyit yg kuning...

Bomo Siam said...

Mr IGP..! Sharizat said: "Saya betul2 tak tahu walaupun tinggal sebumbung"....

Can mahkamah use statement ni sebagai bukti?

Political or not...???

Bomo Siam said...

Don't make Ambang Merdeka political by not linking it with Yellow, but it's fine to link it with UMNU slogans like Janji Ditepati and 1Malaysia!

Apa punya tuut...!!!

Bomo Siam said...

...break jap! Nothing political...masuk waktu zuhur!

Anonymous said...

undi DAP adalah HARAM. menghasut umat islam utk mengundi DAP juga tergolong HARAM. patuh pada arahan DAP dan berkomplot dgn DAP utk menjatuhkan kerajaan ISLAM sedia ada sgtlah HARAM.

Anonymous said...

So mknanya kerajaan dah laksana tgjwb kan..jd ko nak apa lg?

Anonymous said...

TERBARU DARI KARPAL MENGENAI HUDUD
KUALA LUMPUR - Pengerusi Kebangsaan DAP, Karpal Singh melahirkan rasa kesal dengan sikap Pas yang masih mahu melaksanakan hudud.

Beliau berkata, Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali telah menyebut hudud mungkin tidak menjadi sebahagian Buku Jingga pakatan pembangkang tetapi tidak bermakna Pas akan menggugurkan idea tersebut.

"Hudud hanya boleh diguna pakai dalam negara Islam. Ia tidak boleh dilaksana di negara sekular seperti Malaysia. Negara sekular seperti Malaysia mesti mempunyai undang-undang sekular.

"Ini diputuskan pada 1988 apabila bekas Ketua Hakim Mahkamah Persekutuan (kemudiannya Mahkamah Agung) Tun Salleh Abas membuat keputusan negara ini ditadbir melalui undang-undang sekular yang bermakna Malaysia merupakan negara sekular," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Karpal Singh berkata, Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang sendiri tahun lepas berkata bahawa al-Quran tidak memperuntuk sebuah negara Islam tetapi negara kebajikan.

"Kenyataan ini perlu menghentikan objektif jangka panjang Pas untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Islam," katanya.

Anonymous said...

Bomo Siam

Ko meroyan apa..baik hantar ko ke somalia baru ko tau bagusnya Malaysia..

Kerajaan proxy British? Ko hulur provokasi sama untuk semua entry...dah dijawab ko yang tak jawap2 soalan orang..Bomo Siam..ko nie Islam ke...boleh masa layan orang cam ko...Rakyat dah buka mata, DAP parti kafir harbi..Anwar menggelabah kata macam2 kat BN..satu Malaysia dah nampak laa..Anwar giler kuasa, DAP anti Islam, PAS lembu kena cucuk, PKR, haru biru..

Kesian aku kat ko Bomo Siam..Tiap2 hari aku doa ko dapat HIDAYAH Allah..

Anonymous said...

PULAUKAN SAJA BOMO SIAM, ORANG MEMANG DAH TAK ADA AKAL, TAK PERLU DILAYAN, KALAU KITA MELAYAN DIA, SAMALAH AKAL KITA DENGAN DIA. ORANG MACAM NI PATUT DIRAWAT DI HOSPITAL GILA TAMPOI, ATAU TANJUNG RAMBUTAN JER

Anonymous said...

Orang bodoh jer yang tak nampak2 PKR, DAP, PAS teruk....haru biru negara diaorang tadbir negara...Anwar Ibrahim, sudah2 lahhhh..orang Melayu makin meluat dengan perangai gelojoh ko mau jadi PM..PAS sudah2lah..bukak mata dan hati korang kena tipu dgn DAP, parti Kafir Harbi plus parti anak beranak LKS, LGE serpihan parti paling autokratik di dunia PAP...Semoga Ahli PAS sedar...

Anonymous said...

alooo bomo, sapa yg bg kuasa menentukan kerajaan? rakyat atau pengganas pembangkang yg bertopengkan baju BERSIH tu..? Negara nie negara demokrasi.. Lawan cara ank jantan la dlm pilihanraya.. Bukannya jd budak terencat akal mengamuk di jalanan bikin huru hara spya kerajaan tumbang. Sdgkn majoriti rakyat tdk menyokong Pengganas BERSIH,so mcm mana pulak kau bole kata Bersih yg kotor tu utk rakyat malaysia?

Kau boleh kat BERSIH utk rakyat malaysia? Aku nak kata kau gila nanti kau marah.. Apa Yg yg BERSIH tu buat utk rakyat malaysia? Aku tak nampak apa kebaikan pun BERSIH buat utk rakyat malaysia kecuali kebaikan pd pembangkang adalah.. Ini yg dikatakan Bersih? nik aziz sndri beri duit support semua penggans kotor tu.. Ekonomi rakyat musnah pd hari tu.. Pecahkan kepala rakyat.. Terbalikan kereta polis. Ini kau kata bersih? Bersih ke bershit?

Bersih tu bershit la bomo.. Semuanya nik aziz tanggung.. Alahai benda simple mcm ni pun kau tak leh nak tangkap ke bro?

Tu la.. Jgn minum air selipar

Anonymous said...

alooo bomo, sapa yg bg kuasa menentukan kerajaan? rakyat atau pengganas pembangkang yg bertopengkan baju BERSIH tu..? Negara nie negara demokrasi.. Lawan cara ank jantan la dlm pilihanraya.. Bukannya jd budak terencat akal mengamuk di jalanan bikin huru hara spya kerajaan tumbang. Sdgkn majoriti rakyat tdk menyokong Pengganas BERSIH,so mcm mana pulak kau bole kata Bersih yg kotor tu utk rakyat malaysia?

Kau boleh kat BERSIH utk rakyat malaysia? Aku nak kata kau gila nanti kau marah.. Apa Yg yg BERSIH tu buat utk rakyat malaysia? Aku tak nampak apa kebaikan pun BERSIH buat utk rakyat malaysia kecuali kebaikan pd pembangkang adalah.. Ini yg dikatakan Bersih? nik aziz sndri beri duit support semua penggans kotor tu.. Ekonomi rakyat musnah pd hari tu.. Pecahkan kepala rakyat.. Terbalikan kereta polis. Ini kau kata bersih? Bersih ke bershit?

Bersih tu bershit la bomo.. Semuanya nik aziz tanggung.. Alahai benda simple mcm ni pun kau tak leh nak tangkap ke bro?

Tu la.. Jgn minum air selipar

Arif Omar said...

Janji di liwatiJ

Anonymous said...

BOMO SIAM IS PLAIN IDIOT !

Anonymous said...

Bomo siam cakap pasal 'right' tapi buat senyap tentang 'responsibility'. Bukan setakat right nak pakai baju kuning tapi responsibility dari sudut akibat yang tercetus akibat provokasi. Tengok apa terjadi kat negeri kau (siam) bila penyokong merah bertembung dgn kuning. Lagi satu kalau PKM betul memperjuangkan kemerdekaan kenapa tak henti berjuang selepas Malaya mencapai kemerdekaan? Kau ni kemungkinan bekas PKM Rejimen 10 tak? Jenis kominis yg tak beragama dan tak dak tahu rasa bersalah sungguhpun bersalah. Otak tahi mulut longkang

Anonymous said...

kaya la bomo byk komen, masyuk la nk raya ni

Anonymous said...

kami bekas pejuang kominis yang telah menyabung nyawa merentas hutan memburu kominis tidak ada istilah lain utk bomo siam melainkan ianya hanyalah se ekor binatang. Kami bukan meredah hutan utk menyelamatkan british tapi untk anak bangsa kami sendir, tanah air kami sendiri, ugama kami sendiri. Kami tak mahu Melayu hilang di dunia, Tapi kini ada beberapa kerat melayu yg sengaja nak menghapus bangsa dan agama sediri dgn menyokong agenda kafir harbi di bumi kita. Sedarlah hai org Melayu. Kalau beginilah sikap molayu, berapa lama berapa lamakah Melayu akan memiliki tanah tumpah darah sendiri.

rosman said...

Apa pula tanggung jawab anda pada kerajaan?

rosman said...

UMNO tak memperkayakan orang Cina. UMNO cuba membantu MELAYU yang sentiasa leka. Bangsa lain pandai mengambil peluang dan saling membantu bangsa mereka.

Bomo Siam said...

3:08 PM.

Biase le...aku pun nak raya gak...! Barang koi dok naik ooooo...

Kuah kuaah kuaah!!!

rosman said...

Yang simple tu pun ramai yang tak faham... nak buat yang complicated ke?

rosman said...

Tiada salah pada warna. Tiada salah pada perkataan... cuma kerap di SALAH GUNAKAN...

rosman said...

Janji bersih tapi kesudahannya kotor.... itu lah yang jadi masalah.. menyusahkan orang ramai...

Anonymous said...

Bomoh taksub. kau pergilah mana negeri dlm dunia ni di mana harga barabg makin turun hingga ke negeri amerika pujaan kau tu pon atau negeri2 arab, mana ada penurunan kos sara hidup? Kebanyakan brg makanan kita dan brg gunaan di import. Apa daya kita nak mengawal kos pengeluaran negara lain? Cakap tak pakai otak. Mungkin yg turun harga cipat pelacur di negeri kau - sebab pelanggan makin yang berkurangan berkurangan

Anonymous said...

APA KATA KITA GUNA TEMA YANG KARPAL UCAPKAN UNTUK TEMA HARI KEBANGSAAN INI.

“I will NEVER compromise,”

Anonymous said...

anwar tak abis2 dgn lompat katak.dia x bermaruah.cari katak utk kuasa.sudah2 anwar berjuta2 melayu menyampah dan menyumpah ko.

Anonymous said...

pkr parti paling bngang...

korang terasa tak ??... dah muak sgt tgk keranah anwar..


TEMA ANWAR MERDEKA KALI INI..

---> J.A.N.J.I. K.E.N.C.I.NG. ......

Anonymous said...

Bukan 'Janji Dimungkiri' yg tepat 'Janji Dijuburi'

Anonymous said...

Woiii..Bomoh siam..kalau nak tau PAS pas pun haramkam komunis sebab tolak Islam... Jgn nak putar belit

Anonymous said...

tanggungjawab pada kerajaan kepala hotak ko,yg menteri semua kaya2,shahrizat pinjam duit lembu utk beli kondo ape cite.cukup le 50 tahun kena lembu dgn umno.