Saturday, September 1, 2012

CIRI TERBARU BUKU JINGGA : TAK PERLU HORMAT SULTAN !



Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) hari ini menyelar Menteri Besar Selangor kerana tidak mengundang Tuanku Sultan Selangor dalam acara Majlis Sambutan Hari Kemerdekaan Peringkat Negeri Selangor yang diadakan dimalam ambang kemerdekaan kelmarin.

Pengerusinya, Hamidzun Khairuddin berkata, Tuanku Sultan Selangor merupakan Sultan dan Yang diPertua Negeri Selangor serta seluruh jajahan takluknya, yang telah memastikan negeri Selangor dapat kekalkan aman sentosa dan makmur setelah 55 tahun kita merdeka.

“MB tidak faham intipati sejarah apabila gagal untuk mengiktiraf peranan Institusi Raja Melayu yang banyak menyumbang kepada arah kemerdekaan negara ini dari tangan penjajah.

Pemerintahan British sekali pun telah mengiktiraf Selangor sebagai sebuah negeri yang berdaulat yang diketuai sepenuhnya oleh baginda Sultan Selangor sebelum ini.

Malah Perjanjian yang ditandatangi oleh Raja-raja Melayu dengan British dan pejuang kemerdekaan telah memungkinkan negara ini merdeka pada tanggal 31 Ogos 1957. Kemerdekaan ini dicapai dengan aman tanpa pertumpahan darah dengan kerjasama terutamanya tuan punya yang sah bumi Tanah Melayu iaitu Raja-raja Melayu termasuk Tuanku Sultan Selangor,” ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambahnya, sebagai Ketua yang sah dinegeri ini yang diiktiraf oleh Perlembagaan Persekutuan dan Undang-undang tubuh Negeri Selangor, selayaknya Tuanku Sultan Selangor diberikan penghormatan menjadi tetamu paling utama dalam setiap acara rasmi kerajaan negeri Selangor lebih-lebih lagi dalam acara sambutan hari kemerdekaan di Negeri Selangor.

Kegelojohan dan kegilaan kuasa pentadbiran Dap, Pkr dan Pas yang memberikan mandat kepada penasihat umum PKR untuk menyampaikan ucapan dan tidak mengundang Tuanku Sultan Selangor adalah juga bukti mereka tidak mengiktiraf Tuanku Sultan Selangor sebagai Sultan dan Yang diPertua diNegeri Selangor .

“GAPS yakin DAP, PKR dan Pas akan dihukum sepenuhnya oleh rakyat jelata negeri Selangor dalam pilihanraya umum yang akan datang,” ujarnya lagi.

167 comments:

Kump. Anak2 Muda Keluar UMNO said...

.


(( Take Note )) UMNO BODOH - Kenapa BN Tak Buat HUDUD Sejak 50 Thn dulu?



Tak ada apa yg perlu dijelaskan lg. Tak ada apa yg perlu diterangkan lg. Tak ada apa yg perlu diperincikan lg. Pemuda dan Puteri UMNO sememangnya BODOH.

Bila kaum Cina menolak HUDUD, pandai pulak mereka sibuk2 nak bercakap pasal HUDUD. Yg Barisan Nasional yg dah memerintah lebih 50 tahun tak pernah buat HUDUD , 'Ada ko kisah'? Kepala otak pemuda dan puteri UMNO letak kat mana?

Bodoh sangat kalau ada orang kata mengundi UMNO yg dah memerintah 50 tahun tanpa HUDUD lebih baik berbanding kaum cina yg tak faham HUDUD menolak HUDUD.

Jadi, fikirkan sy ada alasan cukup kuat kenapa menolak BN dan menerima PAKATAN RAKYAT. Sememangnya mereka tak pernah buat HUDUD sejak 50 tahun dulu. Dan pemuda dan puteri UMNO memilih utk jadi BODOH.


(Edit, copy & paste dari 'Page FB Kump. Adik2 Keluar UMNO')

Anonymous said...

Hanya Melayu BANGANG dan BAHLOL saje yg terus mnyokong pakatan HARAMjadah ini...jelas mrk meminggirkn hak MElayu dan apa saje yg akan mnyokong keutuhan kesatuan org Melayu...

Melayu PEMBANGANG ...xsedar kah korg bhw puak KAFIR itu mmprgunakn anda utk meruntuhkn pemerintah Melayu/Islam...mrk tlh mncube pelbagai cara tapi gagal hny dgn mnggunakn Melayu BEBAL lagi BAHLOL shj HASRAT mrk utk menguasai negara akan trcapai...

Jgn sok nasib kite sama spt Melayu utara dan Selatan Malaysia ....atau kalo lbh burok akan di hapuskan sedikit demi sedikit spt yg trjadi di Palestin dan Myanmar...

Kump. Anak2 Muda Keluar UMNO said...

Tak perlu hormat sultan pun takpe... Jangan nak bermuka2 sgtlah... UMNO yang tak hormat sultan... Yang kata Sultan Mizan tu 'Natang' apa bendanya...?? Tahimu nak hormat2 kat sultan

usin said...

budak2 bodoh keluar umno jadik jin, ko fikir sendirilah kenapa majoriti rakyat masih kekal dgn umno/bn. nk pilih apa lg wei!!! we have no choice!!! nk pilih pakatan...hahahahaha hancus. lg teruk!!!. apapun tak boleh. tengoklah kalau2 ada alternative lepas pru13 nanti. setakat ni pakatan boleh blah!!!!

Anonymous said...

pakatan buduh bertuankan komunis kit siang malam

Anonymous said...

SATU LAGI GAP.JANGAN LUPA

MANIFESTO PILIHANRAYA BUKAN SATU JANJI

Anonymous said...

babi Kump. Anak2 Muda Keluar UMNO said.. wei natang, mu ingat ni negara bapok mu ka..memey mung ni kuaq ikut lubang najis btol...

Anonymous said...

Kump Anak Kuda KUAR JUBOR..

Dalam KITAB JINGGAY xde pon nak laksanakan HUDUD....

Nak teruskan perlembagaan yg sedia ada laaaaa.....

Memeyla asik MAIN JUBOR smp otak pon mereng...sgp mnyokong usul cibai2 yg nak jadikn Malaysia republik maklumla nak ikut kejayaan mentor mrk jadikn negara depa REPUBLIK...

Budussss..

Anonymous said...

Kump. Anak2 Muda Keluar UMNO a.k.a Geng Bas sekolah..

Anonymous said...

tahniah najib..org ckp tak mahu dgr.segalanya untuk cina walaupun mmg teranag terangan nk membangsatkan melayu..ari ni gmbr dia kena pijak n punggungkan..melayu yg undi dia dpt taik..awak melayu tolong la melayu..asyik2 cina n india jr apahal..ahli umno buat mcm sampah..umno menang untuk cina jugak..gred 3

Anonymous said...

JANGAN JADI MELAYU BODOH.
BILA AMAN DIA BERGADUH.
BILA SENANG DIA SUSAHKAN.
BILA TENANG DIA TEGANGKAN.
BILA DI DALAM DIA KELUARKAN.
BILA LICIN DIA KESATKAN.
BILA DIAM DIA BISINGKAN.

AHH..BAHALOL BIN BODOH NAMANYA

Anonymous said...

Anak Muda Keeluar UMNO ni bukan kumpulan tapi individu yang sakit jiwa dan sewel....apa yang ko dapat dengan menyokong PR tu...juborrr dapatlah takpun dapat aiskerimmmm....jenis manusia tak pakai otak.....kita hidup kena ada maruah kalau tak bermaruah macamlah keldai yang ditungggang atas belakang dapat makan dan minum namun punggung sentiasa dibedal.....

Umnonok said...

Soltan?

Sapa lantik soltan?

Tarak belajar sejarahkah org2 melayu bodo nih?

Tanya BRITISH, sapa yang lantik soltan?

Soltan sebenarnya adalah hasil peninggalan BRIRISH!!!

Anonymous said...

jangan cakap bangsa lain cina dan india tiada guna, mereka juga rakyat malaysia yang memenangkan juga BN dulu,itulah keindahan BN yang tidak memerintah mengikut hawa nafsu dengan mengabaikan bangsa2 lain, semua rakyat Malaysia ada hak untuk mendapat keadilan, sama juga melayu yang memangkah PR hanpir separuh menolak BN namun kerajaan tetap tidak mendiskriminasikan mereka bahkan dibantu dengan berbagai bantuan, malulah sikit dengan tuhan, walaupun kamu tidak mahu bersyukur dengan manusia tapi bersyukur kerana tuhan memilih BN untuk memerintah Malaysia supaya semua rakyat mendapat keadilan...

Anonymous said...

kalaulah PR itu benar dan ikhlas dan BN tu jahat dan Zalim sudah tentu peralihan kuasa akan berlaku juga nanti tunggulah masanya, kalau kita ingin beroleh kemenangan dengan jalan kotor, ianya tidak akan berhasil kalau berhasil pun tidak kekal lama sebagaimana PR selepas 4 tahun memerintah, bukannya lebih baik dari BN dulu malah lagi teruk dengan berbagai masalah timbul...

Anonymous said...

bangang bedebah mana kata sultan dilantik british? kepala hotak hang.

Anonymous said...

Ni sorang lagi yang buta sejarah, setiap negera dan jajahan didunia ini mempunyai sultan atau raja, sebelum wujudnya demokrasi dri barat, sultanlah merupakan pemimpin sesebuah kerajaan, yang dipilih oleh rakyat juga..dalam konteks Malaysia, semua negeri mempunyai raja dan sultan, masa itu malaysia tidak bersatu membentuk persekutuan...bila British Haram jadah menjajah Malaysia secara halus, mereka menwarkan diri untuk menjadi penasihat raja dan sultan, ini bermakna British Haram jadah pun mengiktirafkan Raja dan Sultan Melayu, walaupun Raja2 handak dihapuskan dengan Penubuhan Malayan Union, rakyat melayu bangkit menentang, ingat tu Orang Melayu sahaja yang bangkit menentang bukan bangsa lain kat Malaysia tau! tapi bila British bersetuju untuk memberi Kemerdekaan, puak bangsa lain ni telah awal2 lagi berjumpa dengan British supaya meletakkan syarat penglibatan bangsa lain dimasukkan dalam syarat untuk Kemerdekaan, secara tidak langsung melibatkan pemberian hak kerakyatan kepada bangsa2 lain ini...Raja dan sultan melayu berseetuju supaya pemberian hak milik ini diberikan kepada bangsa lain, namun bila masa berlalu...bangsa2 ini bukan sahaj tidak berterima kasih kepada raja dan sultan malah bertindak menghina tidak hormat malah mahu menyingkirkan raja dan sultan bila mereka memerintah...alangkah haram jadahnya mereka ini....

Anonymous said...

Soltan?

Sapa lantik soltan?

Tarak belajar sejarahkah org2 melayu bodo nih?

Tanya BRITISH, sapa yang lantik soltan?

Soltan sebenarnya adalah hasil peninggalan BRIRISH!!!

September 1, 2012 6:44 PM
____________________________________________

Woi PUKI_AR BUDUH MCM LEMBU !!

Pergi belajar sejarah sebelom komen mcm taik serupa Bumu "Nizar" Sial "Lambai"

Taik keluar lobang Taik!!

Lobang Taik ialah Pakatan Rakyat.

Taik ialah apa saja yg keluar dari Pakatan Rakyat.

Anonymous said...

Ni sorang lagi yang buta sejarah, setiap negera dan jajahan didunia ini mempunyai sultan atau raja, sebelum wujudnya demokrasi dri barat, sultanlah merupakan pemimpin sesebuah kerajaan, yang dipilih oleh rakyat juga..dalam konteks Malaysia, semua negeri mempunyai raja dan sultan, masa itu malaysia tidak bersatu membentuk persekutuan...bila British Haram jadah menjajah Malaysia secara halus, mereka menwarkan diri untuk menjadi penasihat raja dan sultan, ini bermakna British Haram jadah pun mengiktirafkan Raja dan Sultan Melayu, walaupun Raja2 handak dihapuskan dengan Penubuhan Malayan Union, rakyat melayu bangkit menentang, ingat tu Orang Melayu sahaja yang bangkit menentang bukan bangsa lain kat Malaysia tau! tapi bila British bersetuju untuk memberi Kemerdekaan, puak bangsa lain ni telah awal2 lagi berjumpa dengan British supaya meletakkan syarat penglibatan bangsa lain dimasukkan dalam syarat untuk Kemerdekaan, secara tidak langsung melibatkan pemberian hak kerakyatan kepada bangsa2 lain ini...Raja dan sultan melayu berseetuju supaya pemberian hak milik ini diberikan kepada bangsa lain, namun bila masa berlalu...bangsa2 ini bukan sahaj tidak berterima kasih kepada raja dan sultan malah bertindak menghina tidak hormat malah mahu menyingkirkan raja dan sultan bila mereka memerintah...alangkah haram jadahnya mereka ini....

Anonymous said...

Ni sorang lagi yang buta sejarah, setiap negera dan jajahan didunia ini mempunyai sultan atau raja, sebelum wujudnya demokrasi dri barat, sultanlah merupakan pemimpin sesebuah kerajaan, yang dipilih oleh rakyat juga..dalam konteks Malaysia, semua negeri mempunyai raja dan sultan, masa itu malaysia tidak bersatu membentuk persekutuan...bila British Haram jadah menjajah Malaysia secara halus, mereka menwarkan diri untuk menjadi penasihat raja dan sultan, ini bermakna British Haram jadah pun mengiktirafkan Raja dan Sultan Melayu, walaupun Raja2 handak dihapuskan dengan Penubuhan Malayan Union, rakyat melayu bangkit menentang, ingat tu Orang Melayu sahaja yang bangkit menentang bukan bangsa lain kat Malaysia tau! tapi bila British bersetuju untuk memberi Kemerdekaan, puak bangsa lain ni telah awal2 lagi berjumpa dengan British supaya meletakkan syarat penglibatan bangsa lain dimasukkan dalam syarat untuk Kemerdekaan, secara tidak langsung melibatkan pemberian hak kerakyatan kepada bangsa2 lain ini...Raja dan sultan melayu berseetuju supaya pemberian hak milik ini diberikan kepada bangsa lain, namun bila masa berlalu...bangsa2 ini bukan sahaj tidak berterima kasih kepada raja dan sultan malah bertindak menghina tidak hormat malah mahu menyingkirkan raja dan sultan bila mereka memerintah...alangkah haram jadahnya mereka ini....

Anonymous said...

Ni sorang lagi yang buta sejarah, setiap negera dan jajahan didunia ini mempunyai sultan atau raja, sebelum wujudnya demokrasi dri barat, sultanlah merupakan pemimpin sesebuah kerajaan, yang dipilih oleh rakyat juga..dalam konteks Malaysia, semua negeri mempunyai raja dan sultan, masa itu malaysia tidak bersatu membentuk persekutuan...bila British Haram jadah menjajah Malaysia secara halus, mereka menwarkan diri untuk menjadi penasihat raja dan sultan, ini bermakna British Haram jadah pun mengiktirafkan Raja dan Sultan Melayu, walaupun Raja2 handak dihapuskan dengan Penubuhan Malayan Union, rakyat melayu bangkit menentang, ingat tu Orang Melayu sahaja yang bangkit menentang bukan bangsa lain kat Malaysia tau! tapi bila British bersetuju untuk memberi Kemerdekaan, puak bangsa lain ni telah awal2 lagi berjumpa dengan British supaya meletakkan syarat penglibatan bangsa lain dimasukkan dalam syarat untuk Kemerdekaan, secara tidak langsung melibatkan pemberian hak kerakyatan kepada bangsa2 lain ini...Raja dan sultan melayu berseetuju supaya pemberian hak milik ini diberikan kepada bangsa lain, namun bila masa berlalu...bangsa2 ini bukan sahaj tidak berterima kasih kepada raja dan sultan malah bertindak menghina tidak hormat malah mahu menyingkirkan raja dan sultan bila mereka memerintah...alangkah haram jadahnya mereka ini....

Anonymous said...

Ni sorang lagi yang buta sejarah, setiap negera dan jajahan didunia ini mempunyai sultan atau raja, sebelum wujudnya demokrasi dri barat, sultanlah merupakan pemimpin sesebuah kerajaan, yang dipilih oleh rakyat juga..dalam konteks Malaysia, semua negeri mempunyai raja dan sultan, masa itu malaysia tidak bersatu membentuk persekutuan...bila British Haram jadah menjajah Malaysia secara halus, mereka menwarkan diri untuk menjadi penasihat raja dan sultan, ini bermakna British Haram jadah pun mengiktirafkan Raja dan Sultan Melayu, walaupun Raja2 handak dihapuskan dengan Penubuhan Malayan Union, rakyat melayu bangkit menentang, ingat tu Orang Melayu sahaja yang bangkit menentang bukan bangsa lain kat Malaysia tau! tapi bila British bersetuju untuk memberi Kemerdekaan, puak bangsa lain ni telah awal2 lagi berjumpa dengan British supaya meletakkan syarat penglibatan bangsa lain dimasukkan dalam syarat untuk Kemerdekaan, secara tidak langsung melibatkan pemberian hak kerakyatan kepada bangsa2 lain ini...Raja dan sultan melayu berseetuju supaya pemberian hak milik ini diberikan kepada bangsa lain, namun bila masa berlalu...bangsa2 ini bukan sahaj tidak berterima kasih kepada raja dan sultan malah bertindak menghina tidak hormat malah mahu menyingkirkan raja dan sultan bila mereka memerintah...alangkah haram jadahnya mereka ini....

Anonymous said...

Ni sorang lagi yang buta sejarah, setiap negera dan jajahan didunia ini mempunyai sultan atau raja, sebelum wujudnya demokrasi dri barat, sultanlah merupakan pemimpin sesebuah kerajaan, yang dipilih oleh rakyat juga..dalam konteks Malaysia, semua negeri mempunyai raja dan sultan, masa itu malaysia tidak bersatu membentuk persekutuan...bila British Haram jadah menjajah Malaysia secara halus, mereka menwarkan diri untuk menjadi penasihat raja dan sultan, ini bermakna British Haram jadah pun mengiktirafkan Raja dan Sultan Melayu, walaupun Raja2 handak dihapuskan dengan Penubuhan Malayan Union, rakyat melayu bangkit menentang, ingat tu Orang Melayu sahaja yang bangkit menentang bukan bangsa lain kat Malaysia tau! tapi bila British bersetuju untuk memberi Kemerdekaan, puak bangsa lain ni telah awal2 lagi berjumpa dengan British supaya meletakkan syarat penglibatan bangsa lain dimasukkan dalam syarat untuk Kemerdekaan, secara tidak langsung melibatkan pemberian hak kerakyatan kepada bangsa2 lain ini...Raja dan sultan melayu berseetuju supaya pemberian hak milik ini diberikan kepada bangsa lain, namun bila masa berlalu...bangsa2 ini bukan sahaj tidak berterima kasih kepada raja dan sultan malah bertindak menghina tidak hormat malah mahu menyingkirkan raja dan sultan bila mereka memerintah...alangkah haram jadahnya mereka ini....

Anonymous said...

Ni sorang lagi yang buta sejarah, setiap negera dan jajahan didunia ini mempunyai sultan atau raja, sebelum wujudnya demokrasi dri barat, sultanlah merupakan pemimpin sesebuah kerajaan, yang dipilih oleh rakyat juga..dalam konteks Malaysia, semua negeri mempunyai raja dan sultan, masa itu malaysia tidak bersatu membentuk persekutuan...bila British Haram jadah menjajah Malaysia secara halus, mereka menwarkan diri untuk menjadi penasihat raja dan sultan, ini bermakna British Haram jadah pun mengiktirafkan Raja dan Sultan Melayu, walaupun Raja2 handak dihapuskan dengan Penubuhan Malayan Union, rakyat melayu bangkit menentang, ingat tu Orang Melayu sahaja yang bangkit menentang bukan bangsa lain kat Malaysia tau! tapi bila British bersetuju untuk memberi Kemerdekaan, puak bangsa lain ni telah awal2 lagi berjumpa dengan British supaya meletakkan syarat penglibatan bangsa lain dimasukkan dalam syarat untuk Kemerdekaan, secara tidak langsung melibatkan pemberian hak kerakyatan kepada bangsa2 lain ini...Raja dan sultan melayu berseetuju supaya pemberian hak milik ini diberikan kepada bangsa lain, namun bila masa berlalu...bangsa2 ini bukan sahaj tidak berterima kasih kepada raja dan sultan malah bertindak menghina tidak hormat malah mahu menyingkirkan raja dan sultan bila mereka memerintah...alangkah haram jadahnya mereka ini....

Anonymous said...

Kalau kita hormat dengan orang,orang akan hormat dengan kita.senangkan?tak kidalah dia sultan ke,siapa ke..tolong fikir positif sedara

Anonymous said...

Orang melayu mana ada bodoh, kami pandai dan bijak tgk Malaysia sapa perintah melayu kan! kalau bodoh mana Malaysia boleh maju....jangan cakap cukai rakyat yang bayar tapi kalau urustadbir tak pandai manyak duit pun negera boleh lingkup...macam buku jingga , dalam buku mau belanja sahaja, income tarak bincang , itu boleh bikin bangkrap Malaysia...orang pandai dia pikir banyak dan banyak bikin, tapi orang bodoh banyak cakap pikir kurang bikin tarak....aku bangga jadi melayu......hidup melayu, melayu akan menakluki dunia ini....ha ha aku bangga sangat jadi melayu ni....melayu bangsa bagus...melayu bangsa bijak....melayu bangsa baik....melayu beragama Islam itu sebab melayu bangsa baik .

Anonymous said...

Habis,soltan zaman uthmaniyah sapa lantik?british jugak ka?

Anonymous said...

anonok 6.44 PM
Ko apahal siyal? Ko blajar sejarah tak? Ko tau tak asal usul keturunan ko? Ke ko ni indon merempat? Sultan2 kita semua waris SAH kerajaan melayu islam. Ingat sebab raja2 juga hak melayu dan agama islam dijaga rapi. Dalam sistem republik, perlembagaan lebih berasaskan parlimen kerajaan memerintah boleh diubah pinda perlembagaan sesuka hati. Sebab itu kita adalah negara berdaulat. Tidak boleh sesuka hati menukar atau meminda perlembagaan tanpa persetujuan sultan negeri2 dibawahnya. Jom solat

Anonymous said...

apa kepentingan anuar di selangor hanya menjadi perancang keluarga opsss ekonomi seringgit..tapi dapat jemputan berada di atas pentas anuar hanya bertanding di permatang pauh tapi diberi keistimewaan lebih dari sultan....sepatutnya sultan yg kena berada di atas pentas dan diberi sembah hormat...pakatan rakyat hanya tahu memecahkan kaum...dan agama...apa yg pasti itu laa cita2 anuar utk org beri penghormatan kepada diaa....

Anonymous said...

begitu kemaruk kuasa dan putrajaya,....pkr.....segala penentangan bukan sahaja dlm pilihanraya tetapi dlm tindaktanduk pencacai utk mengambil hati dan undi kaum cina yg pro pembangkang......mereka sanggup
1-menghina bendera dgn cuba mengubah jalur gemilang
2-menghina institusi raja, sultan dan pemimpin@menyaman,tidak menjemput acara rasmi,memijak gambar pemimpin
3-menghina islam dan institusi@benarkan guna khalimah Allah,masuk masjid beri tazkirah oleh bukan islam,guna ayat suci dlm ceramah oleh bukan islam serta menghalang sekolah agama islam dibina,menghalang hukum hudud islam sebenar.
4-memurtadkan orang islam,membela perbuatan murtad,lgbt serta membuang pemimpin islam!
5-membela keselamatan israel,terima dana dari pertubuhan yahud
6-merampas tanah,beri pajakan 999 tahun,memberi tanah tanpa seimbang antara kaum
7-menyokong serta bersama parti cauvenis dan ada kaitan dgn sejarah pkm serta singapura

Tukang Komen said...

budak2 bebal muda keluar UMNO,

Kalau dah keluar beramBOS je. Gila talak ke? Nak cite pasal hudud tapi bodoh hancuuus. Bebudak bebal keluar umno

Anonymous said...

Sebab kalau Sultan datang "YANG AMAT LAHANAT SIAL BABI PUKIMAK KAKI LIWAT PANTAT" tak dapat berucap

SEbantal SEtilam SEbini... said...

kalau ajak sultan..tenggelam lah nama 'presiden anwar'...tu yg gagap tak undang sultan!!!

nak balas dendam dalam perlantikan KSU kerajaan negeri ka gagap!!!

hang tersilap langkah bhai!!

hang ingat anwar segala galanya ya!!

hang tunggu je la!!!

Anonymous said...

Korang perasan tak.....lagi lama tarikh PRU13 ditunda, lagi banyak kesilapan yang dibuat oleh pakatan. Setiap hari ada je berita kejelekkan pakatan dari segi moral mahupun benda2 tak masuk akal yang mereka buat.

Jika setiap hari ada seribu orang yang nampak dan menolak fahaman pakatan, inshaAllah bila sampai hari mengundi nanti yang tinggal hanyalah mereka yang terpaksa mencari makan dengan pakatan.

Anonymous said...

Adikkk.....

Kalau takat hudud yg nak di jalankan tu hampir serupa dengan undang undang yg ade...mana lebih nya hukum hudud yg korang dok kata hudud pas tu bagus...???

Orang islam kalau mencuri merogol d hukum dgn undang undang islam hidud pas....tapi yg cine hindu kalau mencuri yak pulak d potong tangan...takat penjara dan bayo denda je....
Pasangan kene tangakap klwat....pakwenye cina...makwenya melayu...yang kene makwe tu...yg cina tu dilepaskan...tak kene dan tertakluk dgn hukum dan tata islam....sebab bukan islam....

Itu macam apa yg ada sekrg....
Bukan senang nak buat hudud kalau rakyat belum bersedia....
Senang cakap...rakyat kelantan sendiri udah bersedia ke...???
Kenapa tak buat dr dulu...dah dekat 23 tahun tok aziz mmrintahhh...
Mana hududnya....????

Ingat adik adik....
Satu waktu nanti adik akan dewasa dan semakin tua....ada banyak hal dalm dunia ni yg adik tak tahu apa pon nak jadi....
Adik tau ke...apa yg akan berlaku pada anak cucu adik...sanak sedara adik nanti....???
Fikir fikrlah dik...
Jangan tindakan adik akan memakan adik dan seluruh keturunn melayu yg ada....
Kerana fikiran adik adik semua yg telah di racun....
Lebih baik ada belajar...bekerja...berkahwin dan membina keluarga yg baik dan diredhoi....pastikan anak anak adik selamat dimurahkan rezeki dan dmudahkan urusan hidup mereka nanti.....

Bomo Siam said...

Bomo dgn ini ingin menyatakan bahawa telah bersetuju menerima penerangan sebilangan anak2 muda yg didapati telah mengibarkan bendera merah putih 'Sang Saka Malaya' pd malam Janji Demokrasi yg lepas.

Jelas mereka bukan berniat utk menggantikannya dgn Jalur Gemilang. Jalur Gemilang tetap mereka ikhtiraf kedaulatannya sebagai Bendera Negara.

Tujuan Sang Saka Malaya yg satu ketika dulu pernah berkibar megah di G.Semnggol, Perak, dikibarkan semata-mata sebagai penghormatan terhadap pejuangan KMM & PKMM sebagai pelopor kemerdekaan Tanah Melayu.

Bomo dgn ini menerima serta menyokong tindakan mereka tersebut!

Syabas, anak2 muda watan terbilang. Teruskan perjuangan. Allahuakbar...!!!

Anonymous said...

aljubo berangan nak jadi raja...raja kelentong, aljubo berangan nak jadi kepala(bukan kepala negara)... tapi jadi kepala taik......kehkehkeh.

Anonymous said...

Apa?

Setiap negara dan jajahan mempunyai Soltan?

Di Malaysia nih berapa negara?

Sapa minta tolong dgn JWW Bitch?

Sapa minta tolong dgn penjajah utk mentadbir dan menghalau pemberontak?

Sapa yang suka main serah2 negeri kpd BRITISH?

Sapa Soltan Negeri2 Selat ketika era Tanah Melayu yang ada penasihat dari penjajah?

Sapa lantik Soltan? Wahai Paramweswara yang melrikan diri dari Palembang?

Sapa yang mulakan sejarah kesoltanan melayu?

Sapa yg gila pompuan spt puteri gunung ledang sampai sanggup gadai ini-itu?

Sapa gila darah mcm Soltan Bersiung?

Sapa kaki pukul rakyat dgn kayu golf sampai mati? Tima Kasih TDM, kalu tidak ramai lagi jadi arwah kerana Soiltan!!!

Nko org suma yg bodo sejarah sebenarnya....

Bomo Siam said...

GAP! Sejak bila malam countdown Merdeka org jemput Sultan.. Bingai betui la! Sultan selalu datang hari Perbarisan je...!

Kat Ipoh pun tak adanye DYM Sultan dtg...!

Bomo Siam said...

Kat Bukit Jalil, malam tu, tak ada pun DYM Agong, perkasa tak nak report polis ka...?

Anonymous said...

PAS DH JADI ALAT DAN KUDA TUNGGANGAN DAP .....NUAR NK JADI PM JADI DIA NK TUNGGANG PAS BODO.............PAS AKAN BASI DGN ISU HUDUD PAS........MELAYU AKAN LAYUUUUUUUU..................PADAN MUKA.......

Bomo Siam said...

Agak2 ada ka DYM Sultan Johor mencemar duli berangkat ke majlis ambang Hari Kemerdekaan 2012 di Dataran Bandaraya Johor Bahru malam tu...?

Ada? Woi perkasa & utusang! Ada ka...???

Anonymous said...

Bila pakatan memerintah......
1)gaji naikkkkk........
2)tol preeeeeeeee........
3)education preeeeeee........
4)semuanya jadi hebattttt dan majuuuuuuu sbb tiada lagi rasuah dan kroni.
5)Malaysia tiada lagi maksiat,tiada rumah urut,tiada disko dan kelab hiburan,tiada judi,tiada toto,tiafa magnum....(INI SEBAB PERJUANGAN PAS YG HEBATTTT TU)
6)MEMEME LAYUUUUUU...LAYUUUUUU......BODOOOO

Bomo Siam said...

Laporan dari Selatan Online Johor mengatakan sambutan rakyat kpd hari kemerdekaan negara terutamanya di Johor adalah yg paling mendukacitakan dan hambar. Rakyat seperti tidak endah lagi dengan hari kebangsan Negara ini. Tiada lagi kenderaan ringan or berat yg memasang bendera seperti 5- 10 tahun yang lalu.

Premis2 perniagaan dan perumahan awam sepertinya layu dan tidak mempedulikan tarikh keramat ini sehingga terpaksa dirayu bagi menaikkan jalur gemilang di bangunan masing2.

Apakah yg telah berlaku di Johor ini? Apakah ini tanda protes atau boikot? Apakah rakyat Johor sudah hilang jati diri sebagai rakyat Malaysia...?

Anonymous said...

Sape punya selatan online tu.....bole caye ke????

Anonymous said...

Bomoh beruk

Anonymous said...

PAS beruk

Anonymous said...

Bomo dgn ini ingin menyatakan bahawa telah bersetuju menerima penerangan sebilangan anak2 muda yg didapati telah mengibarkan bendera merah putih 'Sang Saka Malaya' pd malam Janji Demokrasi yg lepas.

Jelas mereka bukan berniat utk menggantikannya dgn Jalur Gemilang. Jalur Gemilang tetap mereka ikhtiraf kedaulatannya sebagai Bendera Negara.

Tujuan Sang Saka Malaya yg satu ketika dulu pernah berkibar megah di G.Semnggol, Perak, dikibarkan semata-mata sebagai penghormatan terhadap pejuangan KMM & PKMM sebagai pelopor kemerdekaan Tanah Melayu.

Bomo dgn ini menerima serta menyokong tindakan mereka tersebut!

Syabas, anak2 muda watan terbilang. Teruskan perjuangan. Allahuakbar...!!!

Komen aku: PUKIMAK ape nak tipu orang, bangang woi...dah la mula2 ada link depa kata BN yg bayar budak2 ni ---> Satu penipuan dah...abis tu kalo BUKAN NIAT nak ganti, apsal sepanduk dorg tulis "THIS FLAG MUST GO, CHANGE"...ko nak bohong ka wei?? bohong lagi??lepas ni bohong lagi?? ckp PAS konon, islam konon, tapi bohong x abis2, org suma nanmpak bohong, sbb tu kecut teloq sumpah laknat...

Bomo Siam said...

Dipetik dari rancangan 'Assalamualaikum TV Alhijrah' jam 9:00pg hari ini.

Ada ibu kepada seorang pelajar menelefon secara langsung dan mengadu akan hal anaknya yg dikerah hadir ke Perhimpunan/konsert Merdeka (Janji Ditepati) di Stadium Bukit Jalil malam tadi.

Anaknya diarahkan untuk hadir ke sekolah seawal jam 11 pagi dan bas sekolah bertolak jam 12 tengah hari. Si ibu mengekori bas dengan kereta sendiri. Si Ibu kesal kerana anaknya dan semua pelajar tidak dapat solat Jumaat.

Sesampainya di Bukit Jalil Si Ibu melihat ramai lagi petugas Muslim tidak solat Jumaat. Solat Asar dan Maghrib juga hanyut.

Takpe la Kak..! Janji ditepati...!

Bomo Siam said...

9:51 PM

Entah le pulak...tapi setahu aku, tak le pernah kena bayaq saman macam utusang tu...!

Bomo Siam said...

9:54 PM

Tentang slogan tu, memang aku pun tak setuju!

Tapi perbuatan kibar Sang Saka Malaya tu...berdasar info terkini, aku sokong!

Anonymous said...

Menipu orang dgn menunjukkan kekuatan solat ke?supaya orang nampak baik ke???pakai kupiah ke??serban ke????hehehe

Bomo Siam said...

Apa la nasib hg Najib...! Hg bagi budak2 tak sekolah cipta isu....

manjang....kantoi!

Anonymous said...

pakatan menjadikan negeri terkaya di Malaysia hampir muflis dengan hutang keliling pinggang dan banyak asset negeri telah dijual sewenang2nya. Asyik salahkan UMNO pasal Hudud sejak berpuluh tahun dulu, tapi sampai sekarang mana drafnya? Sepatutnya telah dilaksanakan dengan jayanya di negeri2 pakatan, tapi habuk pun tiada, boleh belah.

Bomo Siam said...

10:01 PM

Pahamkah tuan hamba, apa itu solat?

Anonymous said...

Aku org siam tp nk lari malaysia walaupun diperintah BN sbb tempat aku susah dan hari hari kena bom.Harap2 ada org siam yg migrate dpt bantuuuu......

Bomo Siam said...

Syabas dari Bomo pd anak muda yg kibarkan Sang Saka Malaya pd malam Ambang Merdeka.

Inilah contoh anak2 muda yg punya wawasan serta faham akan erti kemerdekaan sebenar.

Mereka tidak mudah tertipu...!



Anonymous said...


GAP,

Kali ini aku nak cerita sejarah tanah melayu yg sebenarnya khas utk org melayu yg buta sejarah dan suka menghina dan mengata sultan . Sejak berkurun lamanya tanah melayu ini ada raja dan sultan nya. Sultan di Malaysia bertanggunjawab menjaga kesucian agama islam dan juga hak2 keistimewaan org Melayu. Pada masa sekarang, kesan dari PRU13, sultan dan org melayu telah diuji Allah. Dulu semua pihak ada buat kesilapan. Dr Mahathir meminda Perlembagaan bukan sebab tidak menghormati raja2 melayu tetapi pindaan dilakukan utk menubuhkan mahakamah khas atau tindakan blh diambil ke atas raja2 dan kaum kerabatnya yg didapati melanggar undang2 ..itu sahaja tetapi sy masih ingat lagi ketika awal tahun 90an ketika ia dipinda,TPM pada masa itujuga adalah Menteri Kewgn telah menfitnah Sultan kelantan kerana telah melarikan kereta dari membyr cukai .Sebnarnya cukai kereta itu telah dibyr dan Rafidah pada masa itu menteri MITI telah pun tau hal itu. TPM tidak perlu dimaklumkan kerana itu bukan di bwh bidang kuasa nya. Tapi selepas hal yg sebenar diketahui dia tidak meminta ampun . Walaupun hal itu telah berlaku lama tapi sy masih ingat lagi.Kalau ada berlaku kesilapn tlg perbetulkan fakta , tapi tlg jgn spin cerita.

Berkenaan dgn raja2 melayu mmg diakui dahulu mmg ada pengaruh barat dlm kehidupan seharian tapi mereka tidak blh disalahkan 100%. Sebenarnya, Raja2 Melayu ini telah dicuba di brainwash oleh penjajah dari dulu lagi.Fungsinya melalui penubuhan MCKK . Sbb itu penubuhan MCKK pd awalnya khusus utk anak bangsawan . Mereka ini hanya diajar ilmu sekular shj. Ilmu agama tidak diajar. kenapa hnaya naka raja shj yg terpilih msk MCKK? kerana supaya senang di brainwash oleh penjajah. Penjajah mmg target raja dan anak2 raja kerana penjajah telah lama membuat kajian tentang kelemahan dan kelebihan org melayu. Dari kajian mereka dapati org melayu hormat kpd raja. Sekarang Alhmadulilah, sy sudah nampak sudah ada nilai2 keislaman pada sultan2 kita. Ingat kalau berkawan DAP ,maka org melayu akan kehilangan tanahir sendiri. sekurang2nya UMNO bukannya DAP yg akan menghapuskan sisitem raja2 Melayu dan bertukar menjadi republik. Semmmgnya adalah idaman puak zionis dan nasarani utk melihat Malaysia bertukar menjadi republik. Ketahuilah bahwa majoriti raja2 melayu di Malaysia adalah dari titisan Rasulullah SAW. Di Indonesia juga terdapat raja2 mereka berketurunan Rasulullah SAW tapi apakan daya , akibat penjajahan dan negara republik maka raja mereka tiada kuasa lagi.

Bagi mereka yg buta atau tidak tau sejarah baca dan kaji sejarah dulu. Mmg kelemahan dan perangai org Melayu yg malas berfikir dan mengkaji sehingga suka mendengar cerita yg sensasi dan diragui kebenarannya.

Bomo Siam said...

Di MELAKA, kira-kira 10,000 orang memeriahkan sambutan ambang merdeka di Dataran Pahlawan dan program dimulai dengan nyanyian lagu Negaraku dan persembahan lagu patriotik sebelum deklamasi puisi oleh 15 deklamator termasuk Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam.

Sultan Melaka tak berangkat sama ka?

"Boss! Melaka mana ada Sultan!"

Ciss...! Mana keris? Camna sebuah Negeri Keagungan Melayu buleh takde Sultan nie...???

Anonymous said...

Masa raja iblis diarahkan berjumpa Rasullullah SAW,dia berpura pura menjadi ahli ibadah utk tujuan menipu.Diharapkan tiada diantara kita bercakap dan menggunakan agama utk bertujuan menipu bg mendapat kuasa yg sementara diatas dunia ini.

Anonymous said...

Aku org siam nk lari malaysia sbb nk buat kedai tomyam sbb kt malaysia masih aman xde bom..


Anonymous said...

Budak mentah nak main politik..inilah jadinya...sekolah dulu x nak belajar sejarah or Tarawikh...ini lah jadinya macam budak klr UMNO...dia ingat yg memerdekakan MALAYA dulu org Melayu mcm SiJuburi ker or DAP or PAS(Beranak pon belum)...tak lain tak Bukan Melayu UMNO/Cina MCA/India MIC...........BUTA SEJARAH......

Bomo Siam said...

10:15 PM

Cewah, cewahhh..! Nak salahkan MCKK plak! Pantang tok nenek aku org hina sekolah ni!!!

Masa bapak aku ngaji kat GES ( Govt Englis School) dulu2 (tanda salib penuh satu sekolah), cikgu Melayu ada 2 ekoq je! Ostat dgn guru bahasa melayu. HM dia bangsa Serani.

Time Jumaat HM ni siap tunggu kat pintu pagaq dgn baguih punya rotan. Suma budak2 muslim wajib jalan kaki ke mesjid...solat!

La ni...ada pengetua2 sekolah UMNU buat camtu?

Ada? Ada ka...?

Anonymous said...

inilah akibat rasuah yg menjadi rukun umno harbi.dari pemilihan ketua bahagian sehingga pemilihan presiden semua kena rasuah.kemudian lahirlah menteri spt hisham yg lembut gemalai spt penari makyong...ahli umni harbi yg pilih mangkuk ni..ahli umno mmg bodoh dan harbi..

Anonymous said...

Bomo siam ni totok mentaliti pembangkang........mungkin dia pandai buat tomyam siam...
Bole guna dia ni utk.bisnes tomyam.ditepi jalan.Baru ada hasil...

Anonymous said...

"THIS FLAG MUST GO, CHANGE".

1 penghkhianatan yg terancang...malangnya idea itu di tolak oleh majoriti rakyat jadi puak SIAL itu trpaksa mncipta alasan utk menyelamatkn mrk....

Mula2 mrk cube mnyalahkn UMNO tapi mangkok jamban yg mnjadi kepala mngibar bendera sang sakau itu pegawai AL jubs so..KANTOI

Bukti di FB pon ada penganut TAKSUB pakatan yg tukar gambar sang sakau...

"THIS FLAG MUST GO, CHANGE".

Mrk ingat ramai yg mnyokong malangnya ramai yg trhiris trluka melihat kebiaDAPan dan keBODOHan mrk...

Puak SIAL ini kalo mmrintah ngr, akan hancur la negara di tangan mrk krn keSIALAN mrk...

Amat malang bg yg mmprcayai alasan BODOH mrk.....

Igt ayat mrk itu
"THIS FLAG MUST GO, CHANGE".
"THIS FLAG MUST GO, CHANGE".
"THIS FLAG MUST GO, CHANGE".

Hny BANGSAT saje yg xtau menyayangi negara..

Bomo Siam said...

Kalau betui la UMNU ni pejuang kemerdekaan....

Kenapa selepas merdeka UMNU takleh kembalikan(pulihkan) negeri Melaka sebagai sebuah negeri melayu bersultan...???

Perjanjian setan mana yg menghalang UMNU...?

Anonymous said...

kata la apa yg ko nak kata,pkr ada beberapa nln lg b4 pru13.lebih baik ko mgucap skrg,sblm kalah xsempat mgucap

Anonymous said...

Mcm mental je statement ni.......

Anonymous said...

Bodoh sangatlah kau ni bongok siam.Suka2 aje nak lantik sultan ka macha?Takkan nak lantik atok kau pulak?

Bomo Siam said...

10:52 PM

Klu nak, seribu daya. Salasilahnya kan ada...jgn nak sorok!

Anonymous said...


Anon, 1/9 10:15pm.
Saya yakin tuan dilahirkan sebelum mardeka dan seusia dengan saya, malah kami tentunya bersyukur melalui banyak fasa kehidupan dari negara sebelum mardeka hinga hari ini negara bertambah makmur.

Tanpa pertumpahan darah negara ini mardeka dengan sambutan ke 55th begitu hebat, diterajui PM ke 5 Dato Sri Najib, segala konsep dan transformasi memajukan negara diterjemahkan melalui pendekatan rakyaat didahulukan pencapaian diutamakan, segala-gala jelas dan semuanya memberikan kerahmatan dan kemajuan yang berterusan untuk rakyaat dan negara. PEMERINTAH bebas dari rakus kuasa dan bersikap kuku besi, generasi muda tidak akan merasaai kepayahan/kesusahan/kesangsaraan negara ini diperintah olih penjajah dan dalam darurat. Namun keamanan hari ini bukan mutlak atau bolih kekal selamanya tanpa perpaduan yang misti dijaga olih semua gulungan dan rakyaat, keamanan umpama ranting rapuh yang menanti untuk jatuh bila-bila masa sahaja. KEGILAAN hendak berkuasa dinegara ini telah menjerumuskan ketenteraman awam, peristiwa 13/5/1969 wajib disebarkan dengan meluas olih pemerintah agar menjadi amaran, rakyaat negara ini tidak mampu bayar nikmat keamanan dengan wang ringgit. RM akan musnah, beras yang ditanak akan bercampur pasir, sistem kemasyarakatan akan lebur, sekiranya rakyaat inginkan kesangsaraan teruskanlah kegilaan menyokong pemimpin yang gila kuasa. apa yang terjadi dinegara-negara islam dengan pergolakan yang tiada kesudahan harus memberi sedikit keinsafan.

Pembangkang Melayu masih kekal tahaf kebodohanya. kegilaan hendak berkuasa sentiasa membunuh keinsafan dan tidak menyedari bahawa melayu lemah dibumi sendiri. menjelang PRU 13 kitab HUDUD pembangkang dijaga semula (HUDUD PEMBANGKANG HUDUD POLITIK DAN KUASA) hudud dicipta bertujuan menyeleweng kepercayaan pengikut yang buta hukum dan undang-undang, PENGANUT/PENGIKUT sendiri tidak pernah memahami, jika pengikut islam sendiri jahil janganlah desak karpal singh yang tidak setuju hudud politik hendak dilaksanakan. untuk mempercayaai tanpa penjelasan sebenar HUKUM HUDUD ISLAM.

ISLAM meletakkan segala permasaalahan dalam kehidupan dengan amalan berbaik sangka dan perbincangan untuk mencari jalan penyelesaian bukan bersikap buruk sangka dan bersekutu dengan syaitan seperti yang diwarkan mursidul hamPas. budak-budak kecil pon tahu berkawan dengan syaitan akan ditempatkan dalam api neraka,,,ambik kau.








Anonymous said...

Soltan Norjan ka?Hahaha..nanti puak2 kau kata membazir duit rakyat pula nak tanggung sorang lagi soltan.

Anonymous said...

Darpada asal tanah melayu Sultan diangkat sebagai pemerintah dan berkuasa didalm satu2 negeri...Khalid gagap dan nuar brahi serta DAP nak menunjukkan bahawa mereka tidak menghomati sesiapa pun undang2 dan perlembagaan pada mereka hanya mereka dan kelompok mereka sahaja yang betul dan harus disanjungi...In belum lagi dapat putrajaya kalau dapat nanti Seri Paduka Yang Dipertuan Agong pun mereka tak akan hormati..memang betul kata Hang tuah Melayu tak akan hilang tetapi sekarang ni melayu akan hilang dengan munculnya sikitol moden yang tak pernah menghormati orang lain.

Bomo Siam said...

11:03 PM

Bukankah keturunan Sultan Mahmud Shah berselerak berkerajaan di Johor, Perak & Pahang!

Tak dapat cari or nak sorok...???

Klu sekarang baru nak cari, payah sikit le. Bertimbun halangannya!

Yg aku persoalkan ni...apa Umno buat selepas 1957 dulu!

Anonymous said...

Kdg2 aku tgk hang bijak jugak bomo...tp kali ni ko jd konfius kdg2...solt isyak dl bomo.

Bomo Siam said...

Klu la ni baru nak carik Sultan Melaka....jgn mimpi le!

Umno, kira buleh tahan kira jugak! UMNU...ada UMNU kenai Sultan2 or Raja2 melayu waktu la ni???

Anonymous said...

Dari artikel BN hanya tunai 7.25% janji sepenggal, Mahfuz cuba menjadi JAGUH MATEMATIK , cuba MEMPERBODOHKAN Naib Presiden Umno, Datuk Ahmad Zahid yang sebelum ini berkata - kerajaan Barisan Nasional (BN) berjaya menunaikan lebih daripada 87 peratus janji yang dibuat sejak daripada pilihan raya umum pada 1959 ketika di bawah Parti Perikatan...

DENGAN PENUH KONFIDEN SEKALI MAHFUZ MELANCARKAN SERANGAN MAUT BELIAU -

"Kalau Zahid hendak sangat bermain dengan angka, 87 peratus dibahagikan dengan 12 kali pilihan raya, maknanya hanya 7.25 peratus janji kerajaan BN atau Perikatan yang ditunaikan setiap penggal.

"Ia bermakna Pakatan Rakyat (PR) lebih banyak menunaikan janji sebab Zahid yang kata kerajaan negeri di bawah PR hanya menunaikan kurang 15 peratus daripada keseluruhan janji yang dibuat dalam satu penggal pilihan raya.

"Kurang 15 peratus mungkin 14 peratus dalam satu penggal pilihan raya dan ia jelas lebih banyak dari hanya 7.25 peratus janji yang ditunaikan oleh kerajaan BN atau Perikatan dalam satu penggal pilihan raya . Itu kalau Zahid hendak sangat bermain angka," kata Mahfuz.


Dua kali Mahfuz sebut - Kalau Zahid hendak sangat bermain angka ... ! MEMANG KONFIDEN GILER !!

Tapi Mahfuz sedar atau tidak angka 87 yang disebut itu adalah dalam bentuk peratusan % BUKANNYA dalam bentuk bilangan contohnya 87 biji, atau 87 projek, atau 87 buah ... Mana boleh dibahagikan 12 untuk mencari % bagi satu penggal !

Saya beri satu contoh mudah -

Katakanlah % hakmilik orang Melayu dalam ekonomi pada penggal pertama adalah 10%, penggal kedua 10% juga dan begitulah seterusnya selama 12 penggal .... Kalau mengikut cara pengiraan Mahfuz, sekarang orang Melayu sudah pun memiliki lebih dari 100% harta negara ! ( 10% x 12 penggal = 120% ! ) Nampak ? MASUK AKAL KE ?

Peratusan adalah satu cara menyatakan perbandingan dalam bentuk pecahan daripada 100. Kalau 100% itu adalah PENUH, maka 87% bermakna sudah hampir penuh ! Dan jika 87% itu merujuk kepada sepanjang 12 penggal, bermakna SETIAP PENGGAL secara puratanya adalah juga sebayak 87%.

Jika satu penggal itu kurang dari 87%, penggal berikutnya harus LEBIH dari 87% supaya kekurangan itu dapat di offset kembali. Kalau Mahfuz tidak faham juga maksud PURATA, rasanya payah dah orang tua tu nak faham apa yang saya tulis ni.

87% bukan satu angka yang menunjukkan bilangan yang boleh dibahagi sepertimana yang disangkakan oleh Mahfuz. Konsep % yang difahami oleh Mahfuz TIDAK DIAJAR dialam ini, entah mana dia belajar ntah ...

Dah la tu, dijadikan tajuk artikel pulak tuh !

Nah, kalau Mahfuz hendak sangat bermain dengan angka ....saya bagi satu lagi contoh perbandingan -

Pas telah bertanding sebanyak 10 pilihanraya dan katakanlah Pas telah berjaya mendapat secara konsisten sokongan sebanyak 30% pengundi. Adakah ini bermakna SETIAP KALI Pilihanraya selama 10 kali itu, Pas hanya mampu mendapat 3% saja sokongan rakyat ? ( 30% dibahagi 10 = 3% ? )

Anonymous said...

Pergi mampus la lu bomo sial.

Bomo Siam said...

11:16 PM

Aikk ! Apasal plak...???

Melayu Perak said...

bro 11,16 pm....

mahfuz ni mana lulus matematik srp dulu....

tu sebab bab peratus tak tahu langsung.....

Anonymous said...

bomo siam ni memang bijak hujahnya..ckp pun cool jer..

apa yg yg di hujahkan semua ada kebenarannya..dia sorang2 jer layan puak umnu nie cukup dah membuatkan mereka semua meraung2 memaki hamun...aku suka baca tulisan bomoh siam ni..bomo siam pandai menyakat ..hehe

Anonymous said...

bas anwar :

Nombor plet bas tu plak BLU. ... BLUE? kebetulan yg jadi petanda. ..

plat no BLU-burit lu untukku

Bomo Siam said...
This comment has been removed by the author.
Bomo Siam said...

MP 11:25,

Tu dia...! Mai dah pakar sejarah buku teks sekolah2 Malaysia...!

Parti Artis Semalaysia (PAS) said...

maka dengan ini boleh kerajaan mulakan perbincangan agar sultan melaka dilantik semula!!!

tugas untuk mencari keturunan sultan melaka diserahkan kepada bomo siam!!

bomo siam dipilih kerana kepandaiannya yg tiada tolok bandingannya!!!

Bomo Siam said...

11:25 PM

Aku nak ingatkan hg. Bila kuar rumah, klu lalu depan pej UMNU...pakai helmet siap2!!!

Kuah kuaah kuaaah...!

...aku dah ada pengalaman!

Mmuuaahhahahaha...!!!

Bomo Siam said...

11:32 PM

Hati2...sila guna helmet jika melintas dekat pej UMNU...!

Aku dah kena...!

Anonymous said...

Sambutan kemerdekaan kali ni sgt terasa di hati dan sangat berbeza bg aku yg sudah berumur 30-an. Bukan aku pernah bersua atau bersalam dgn DS Najib tp aku mula beri hromat pada insan ini. Aku mula yakin dan rasa dia seorang yg mulia dan ikhlas wpun masa awl2 dlu aku banyak prasangka buruk pdnya hasil terlalu banyak membaca bloq PR. Aku minta maaf pdnya!

Tk semena2 air mata aku menitis ketika laungan merdeka dlm TV pd 2mlm lepas. Aku sedih krn aku rasa tk berjasa apa2 pd negera tp aku pernah join reformasi PELIWAT 1998. Menyesal dan malu aku menyokong si penipu. Aku pilu bila sedutan filem Bukit Kepung di TV, diam2 mohon ampun pd Allah aku byk dosa pd pemimpin2 krjn semasa aku menyertai Reformasi Syaitan 1998.

Dan pd tahun ini juga, aku tidak tahu gerak hati aku pd mlm merdeka seperti dlm filem pula.. Allah detikkan hati akan memandu dan pergi cari kedai yg jual bendera Malaysia. Alhamdulillah aku jumpa satu kedai Cina yg jual, Aku beli 4 batang dgn tapak sekali.. aku pasang di depan pagar rumah aku.

Pagi esok aku bangun subuh..aku lihat bendera yg aku pasang semalam berkibar2 kecil, punyalah indah dgn terbitan matahari pagi yg bersih..aku rasa seperti 'hari merdeka' cukup bermakna kali ini dan aku bersyukur pd Allah Ta'ala dilahirkan di bumi berkat Malaysia ini dan ditadbir dgn limpahan rezeki

Insya Allah aku pasti mengundi pihak yg JANJI DITEPATI dan mak ayah aku dh pesan pd aku supaya undi UMNO. Aku wajib taat pd ibu dn ayah aku selepas Allah dan Nabi.

Tiada syak lagi bg dan belahbagi lg bg aku..undi aku utk krjn pemerintah yg byk berjasa wpun masih ada kelemahan. Setiap insan pasti ada kelemahan. Insya Allah inilah yg terbaik Hargailah nikmat ini semua sebelum ianya pergi.

MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!
Alhamdulillah!

coretan 1 september 2012

Bomo Siam said...

Cerita salasilah keturunan Sultan Melaka ni umpama kelentong UMNU, yg kata depa la pejuang kemerdekaan Malaya.

Padahal yg rakyat faham & yakin ialah KMM, PKMM, API, AWAS & sebilangan lagi itulah pejuang sebenar kemerdekaan Tanah Melayu dari British!

Cuma, British lebih suka pd UMNU pasai UMNU yg sanggup jalankan & teruskan wasiat British...!

"Boss! Lembu punya susu, sapi dapat nama"

Anonymous said...

Anuwar beli bas mewah membazir nk mampos-double axles, pastu tempek muka dia besar2.. gila punya org.. nmpk sgt GILA KUASA nk mampos2.. untuk apa beli BAS mcm tu? siapa yg nk naik bas? publisiti murahan.

sorrylah doa jgn Tuhan izinkan manusia kotor ini jd PM Malaysia. itu satu bala musibah jk terjadi.!

Anonymous said...

Bomoh syirik tak mahir sejarah, so dia putar belit cerita lain. Sebijik macam peliwat negara.

zat said...

11.15,

Mahfuz ke ko yg tak pandai matematik...betul la kalu AZ kata 87% janji yg dibuat sejak 1959 makna purata nya 7.25%...ok la kau tk bodo...yg bodoh si Zahid Hamidi...itu lah standard menteri UMNU...

Zahid patut ckp purata 87% sepenggal kalu itu yg dia maksudkan..

contoh 10% kau tak relevan...10% sepenggal dlm contoh kau adalah peratus sebenar..bukan purata..makna selepas 12 penggal pegangan masih 10% & purata dlm 0.83%...

ok ingat tu betul2 utk periksa akhir penggal kau nanti...

Anonymous said...

Hahaha versi sejarah PASpispus.. Mat Indera dan komunis yg bunuh bakar anak2 kecil dan wanita2 di balai Polis Bukit Kepong tu adalah 'pejuang kemerdekaan'??

hahahah sejarah xboleh diubah wahai anjing2 PAS oi... teriaklah air mata darah pun.. UMNO tetap dihati!

Anonymous said...

Mat Indera ni sama dgn Mat Sabu dlm PAS.
Anak kecil yg ibunya dibunuh dibakar depan matanya oleh komunis laknatullah itu sehingga hari ni menitiskan air mata bila kenang zalimnya komunis..

tp bahlolnya PAS nk jilat undi cina dan buang undi Melayu.. di jilatnya komunis.. komunis mana sokong merdeka, komunis ambil kesempatan utk rampas tanah melayu utk jdkan tanah jajahan komunis, komunis tidak ada agama..rosak Aqidah terus!

Bomo Siam said...

11:48 PM

Klu hanya no.plate WWW1 buleh dibeli dgn harga setengah juta, kenapa Khalid Brahim takleh beli bas utk kegunaan parti?

Bukan guna duit kerajaan pun!

Bas tu ada jugak guna pd rakyat...WWW1?

Nak tembak pun...tgk org la...!!!

Bomo Siam said...

11:54 PM

Abis...aukk aukk British plak dikatakan pejuang kemerdekaan???

ali said...

Korang nak citer tang hudud...tp korang phm x perlaksanaan sblm dan slps hudud tu.
Saidina Umar...masa memula menjadi khalifah....1st thing yg di tekankan...yg di rencanakan adalah kebajikan rakyatnya

Bomo Siam said...

PKM cetuskan tentangan bersenjata dgn British hingga terjadinya darurat kerana DOSA British!

Masa pemerintahan Jepun, British dah berjanji dgn PKM, jika hangpa lawan Jepun, British akan beri kuasa bersama memerintah Malaya.

Malangnya bila Jepun kalah...British laknatullah, mungkir janji...!

...patut la UMNU suka main janji...

zat said...

aku baru tgk gambar bas Jelajah Merdeka Rakyat kena simbah cat merah...

CELAKA KAU UMNU !!

ali said...

Kejadahnya sang saka apa?skang jalur gemilang...kmana2 pun jalur gemilang bendera rasmi negara

Anonymous said...

hehe kasihan BOMO SIAM.. biarkan lah dia sesat.. menangislah air mata darah pun UMNO lah yg ditakdirkan memerdekakan Malaysia..

takkan Almarhum Tengku laungkan dgn nama Allah yg Maha Pemurah.. MERDEKA 7x tu pakai teknik CGI kot?

ali said...

Ko ni buta sejarah btul...johor di serahkan pd temenggong dan pahang pd bendahara sdgkan duli tuanku bersemayam dan memerintah di riau-lingga

zat said...

perlembagaan malaya semasa merdeka kebanyakan nya diambil dari draf yg dibuat oleh Pak Sako pd tahun 1945 dlm perjuangan PKMM untuk kemerdekaan..

Time tu mana ada UMNU lagi...UMNU tu pun ditubuh oleh British dgn kerjasama melayu bangsawan yg tak duduk di tanah melayu pun...

p/s walau pun aku kondem UMNU ni tapi ia tetap UMNU yg ori...bukan UMNU skrang...

Anonymous said...

Pandainye BOMO SIAM reka fitnah..menipu. kalau org percaya lg lah jenuh tanggung dosa.. gandaan berkali ganda..

kasihan2 org yg sakit otak bila gila politik. habis semuanya disondol..

PKM yg tembak dan bakar kejam anak kecil dan wanita.. tiba2 berok dihutan pulak yg salah.. kasihan2.. mental disorder anjing2 PAS kronik.

Tkpe la sabar sikit je tunggu PRU13.. ye..

ali said...

Hahaha...btul2...sokong sgt2...serius nmpk sgt kebodohan dan ke desperate nya utk mencipta isu murah lg x berkualiti...low class politician

Anonymous said...

Melleh air mata darah sang pencacai Mat Indera (PASpispuS) telah ditakdirkan Tuhan UMNO yg memerdekakan Tanah Melayu..

Almarhum Tungku Abdul Rahman.. bape no ahli di dlm PAS? ekk? hahahaa... UMNO ori dr mula sampai skrg.. kena haramkan ia tetap dr yg sama.. yg xori ialah PKR, terbit dr aktiviti pengliawatan politik.. PAS pula jalang-pelacor kg..

ali said...

Ni lah mslh nya org2 yg mcm ko ni...suma benda nak letak atas bahu org lain. Smpi kan bdk2 nak pi solat pun atas cikgu gak ke..mn peranan ko sbg mak bapak?apa ko x ajar anak ko solat ke...ke tu pun ko harap cikgu yg ngajar

Tukang Komen said...

Mana mungkin Inggeris dengan mudah menyerahkan tanah jajahannya kpd PKM yg bersandar kpd ideologi komunis.
Barat memusuhi sistem komunisme. Lagipun inggeris sedar PKM dikuasai oleh orang cina dan ketika sebelum merdeka orang cina bukan warga negara yg sah. Pendek kata PKM bodoh dan mudah jadi alat. Sebarang perjanjian kemerdekaan mesti dibincang bangsa melayu terlebih dahulu. Umno ditubuhkan dan asas perjuangan mereka ialah kemerdekaan. Umno delivered what it promised. Umno menepati janji kemerdekaan untuk negara dan rakyat.

Bomo Siam said...

Jika Umno la yg dikatakan pihak yg memerdekakan Malaya...

Kenapa sekoq pun takde dari Umno yg draf perlembagaan negara?

ali said...

Kalo depa suma ilang nak pi solat jmat...ada sapa marah ke?ke nak kna mrh br pegi...sdri mau igt lah

Anonymous said...

UMNO the best. Now 2moro and forever. Menangis keluar taik kt mata pun pencacai kena terima kenyataan ini. Bukan senang nak ke Putrajaya bro. Jalan bukan saja berliku2 silap haribulan kena ambush tergoleh dog. Suka tak suka korang pencacai terus hidup dibawah kerajaan Umno/BN. UMNO youre simply the best!
kah keh kuh.

Bomo Siam said...

TK 12:28 AM

Jika British tepati janjinya, bukan hanya PKM berhak memerintah, malah bersama KMM, PKMM, MPAJA, AMCJA-PUTERA..!

Bukankah ada penglibatan melayu disitu...!!!

Anonymous said...

Oi si pekak badak! Kalau bukan usaha Umno mendapatkan kemerdekaan usaha sape? PKR?DAP?PAS? ABIM? Hindraf? Pak Sako ada kelulusan undang2 ke nak bentok perlembagaan? Perghhh!!!

Bomo Siam said...

Maka, berdasarkan sejarah sebegitulah rakyat makin tak faham...

Kenapa Chin Peng dilarang kembali ke Malaysia...???

Bomo Siam said...

12:41 AM

Kerana keupayaan pejuang2 kiri itu buat perlembagaan yg tidak menyebelahi kepentingan British...

British lantik Umno...!

Bukan kerana keupayaan! Tapi kerana rela mahu menjilat bontot(pinjam perbendaharaan kata UMNU sat) penjajah...!

Anonymous said...

kata lah apa yg korang nak kata pyokong pkr...ko ada beb. bulan je lg memerintah negeri selangor dll negeri bwh pkr..lebih baik ko mengucap sebelum kalah xsempat mengucap masa pru13 kelak

Bomo Siam said...

Lihat sajalah siapa barisan kepimpinan awal Umno...

Hanya terdiri dari puak2 diraja, darah2 bangsawan, aristokrat2 melayu, plutokrasis2 melayu yg terkenal dgn rapatnya dgn British. Lihat saja cara hidup golongan ini...!

Inilah golongan pilihan penjajah!

Sebarang kebangkitan perjuangan puak2 marhaen, ditentang, disekat...!!!

Anonymous said...

bomo

Yng ko jadi berbelit ko tak bermula dari awal.

Komunis di tubuhkn pada th 1930.
Mendapat bantuan logistik dan senjata dari British semasa pendudukan jepun, dikenali sebagai MPAJA.Mendapat sokongan orng china krn sentimen anti jepun sejak kekalahan china pd jepun yng berakhir dgn perjanjian Shimonosheki 1895.


Anonymous said...

hahaha BEROK SIAM.. gitu je ke provoks.. mcm awww je.. haha.. jilat lagi jilat wahai pencacai Pakatan Haram..

tobeng said...

Takkan sampai jadi anjing komunis pulak bongok siam ni.Kalau PKM dapat perintah malaya,Tanah Melayu jadi republik,presidennya chin peng.Melayu PKMM ka,KMM ka,API ka,AWAS ka jadi pencacai aje macam pas.

Cukup2lah jadi barua.Kau mungkin tak kisah tapi kami orang2 Melayu kisah.

Anonymous said...

Draf perlembagaan pulak dh.. dlu cai2 PAS cm Nixzar Brok ckap perlembagaan Lord Reid.. ehh BOMO PAS ckp Pak Sako plak? ehh bukan PORK NIK ke yg draf?

Anonymous said...

kami akan pastikan pkr akan kalah,...kalah dgn teruk yg akan dikenang 7 keturunan, wahai...nuar brehim...amerika n israel pun akan terkejut dg keputusannya nanti

Anonymous said...

anon 1.02, bro kita ni malas nk meletihkan diri nk 'selamatkan' cai PAS mental sakit tu.. bkn dia xblh pikir konsep KESAN dan AKIBAT..
berbuih2 mulut tok2 kita citer pasal kejamnye PKM Laknatullah yg lebih kejam dr haiwan di rimba.. bakar manusia hidup2.. kalau belum berkuas dh zalim.. apa kh dgn dpt kuasa PKMM akan jd 'warak' dgn rakyat? celakalah MAt Sabu dan PAS yg menyesatkan!

tp sje dh dia ni penyokong kawan2 syaitan (PAS), kawan2 syaitan mana boleh cakap betul.. mesti mau tipu bohong dan sesatkan manusia.

Bomo Siam said...

Lalu, UMNU pun meneruskan wasiat British supaya meracuni melayu dgn mengatakan PKM & golongan2 kiri itu...pengkhianat negara!

Sapa2 yg percaya, belum merdekalah akan dia...!

Selamat Menyambut Hari Merdeka.

SEBANGSA, SENEGARA, SEJIWA !!!

Anonymous said...

anon 1.02 Insya Allah AMINN!

tp awas satu je.. kita akan terima gelombng kedua puak2 syaitan ini.. anuwar akan gerakkan rusuhan besar2an seluruh negara untuk rampas kuasa. Alasan msgtlah mudah-UMNO BN menipu undi. so easy..

Anonymous said...

Soklan:

Apakah ini permulaan untuk merealisasikan niat tersirat?

Apakah satu masa nanti akan ada sambutan Hari Republik yg mana tarikhnya serentak dengan negara jiran?

RENUNG-RENUNGKAN

Anonymous said...

aku tkkan percaya pd kawan2 syaitan sbb sumber aku nenek dan atuk (Allahyarham) aku yg ceritakan sbb mereka lalui peristiwa kejamnya komunis.

Aku juga nk nasihat org PAS. menyokong Komunis samalah menyokong menentang ALlah.. sb komunis hidup xbertuhan.. adakah itu perjuangan PAS?

tobeng said...

Kalau PKM berjaya perintah Malaya dulu,Malaysia hari ni tak ubah macam myanmar atau vietnam atau kemboja.Melayu barua macam bongok siam atau zat mungkin bolehlah jadi kerani atau gundek menteri2 komunis.Yang lain2 jadilah kuli2 cina,tukang sapu sampah atau menarik beca.

Sampai begini kedunguan pentaksub politaik ni.Komunis ka,zionis ka,serbia ka diorang tak kisah asal bukan umno(abu).Mentaliti kelas bawahan.

Anonymous said...

Slogan Yahudi Zionis : SEBANGSA-SENEGARA-SEJIWA. hati2lah musuh2 Allah sgt hampir dgn kita.. ia dtg dari kalangan kita yg megaku umat Muhammad tp mereka adalah musuh2 Allah.

Semoga Allah memusnahkan musuh2 dlm lipatan umat Islam ini!AMINN

Anonymous said...

1:06,

SALAH TU, YANG BETUL ADALAH

Sebangsat, Sejiwang, Serepublik

Anonymous said...

bomosiamang,

Puak raja dan darah bangsawan? Pemimpin Umno ketika it berpuluh2. Kalau diambil kira kepimpinan disetiap daerah beratus ratus beb! Bilangan melayu yg berpendidikan tinggi tak ramai. Mestilah gulungan berpedidikan yg memulakan inisiatif. Ada juga guru biasa yg bukan bangsawan turut bersama menerajui kepimpinan Umno.Tengok betul2 beb jgn sebarang fitnah.Ko belum lahir lagi ketika itu. Yg ko kenal Onn Jafar,Tungku,Razak je. Ramai lagi bersama mereka.

tobeng said...

Bongok siam,kalau PKM menang siapa jadi PM?Atau presiden Tanah Melayu?Confirm bongok siam takleh jawab,spin ke lain.

Anonymous said...

tobeng,
mereka bencikan UMNO tnpa sebab, pd masa yg sama menjulang musuh2 negara dna agama spt komunis, maknanya mereka diperdayakan syaitan. Kita pun xboleh buat apa2 lagi hati org2 yg Allah tutup rapat seperti Abu Lahab dan ABu Jahal
wpun kebenaran itu jelas di hadapan mata.. Al-Latta dan Al-Uzza juga yg mereka cintai-samalah dgn balaci2 Pakatan Haram..
hidayah ni milik Allah. Mngkin inilah JIHAD buat kita umat Akhir zaman.. musuh2 Allah dtg dr kalangan umat Islam sndiri..

tobeng said...

Bongok siam rela Tanah Melayu dipegang oleh komunis,asal bukan umno.Bongok siam tak tahu ke apa nasib Islam di bawah pemerintahan komunis?Ke bongok siam tak kisah jugak atau bongok siam bukan Islam?

Anonymous said...

sambungan 1 am..

Jepun menyerah kalah MPAJA melalui persatuan Min Yuen dan berapa pertubuhan mengambil kuasa.Membalas dendam keatas orng2 melayu yng bekerjasama dgn jepun dgn membunuh, merogol dan mensabotaj sumber makanan.

1 feb 1948 Persekutuan Tanah Melayu di bentuk.
British mengenepikn MPAJA(PKM) dlm persekutuan ini kerana pengaruh parti Komintang di China keatas PKM untk menyebarkn
ideologi komunis.Sebenarnya tindakn ini di lakukn krn pertembungan dua ideologi Komunis dan Demokrasi yng saling berlumba setelah tamat perang dunia ke dua pd 1945.

PKM melancarkn perang gerila.membunuh, merogol dan memsabotaj ekonomi terutamanya orng2 melayu krn bekerjasama dgn British.
Yng perlu di faham PKM menentang British kerana perlumbaan meluaskan Ideologi komunis
dan ideologi demokrasi yng memasuki fasa pertama perang dingin.

Bomo Siam said...

...nak nyanyi sat!

Bersatu kita bersatu
Membantu menipu melayu
Maju terus maju
Kita sapu hak melayu

Bersama kita bersama
Kelentong hasrat semua
Peduli apa pada bangsa
Agama dan negara

...uhuk uhukk! terbatuk la sudah!
Sekian dulu utk hari ini...Assalamualaikum!

tobeng said...

1:13am,

Sebab itulah jangan hairan kalau dajjal itu ramai pengikutnya.Kalau difikirkan logik akal mana mungkin kita tak kenal dajjal sampai boleh jadi pengikutnya.Rupa2nya dajjal datang dalam bentuk 'alim ulama',beserban dan berjubah,berpenampilan meyakinkan dengan pidato2 membakar jiwa.Tak lekang dengan slogan2 bersih,reformasi,anti-rasuah dll.

tobeng said...

Hahaha..bongok siam takleh jawab terus lari bagai anjing bercawat ekor

Anonymous said...

Aku setuju dgn ko Tobeng.mmg Dajjal cukup ramai pengikutnya.. Masa mengaji Kitab kt Mesjid ostad2 duk ulang fitnah Al-Masehh dan Dajjal.. bila kita tanya depa duk sebut amerika.. depa tk sebut unsur2 lain. tp Amerika tu musuh yg nyata..kita boleh kenal. yg susahnya ialah musuh dlm lipatan-org Munafik

tp aku setuju dgn ko Tobeng, yg mudah tertipu skrg ialah krn ualam' Su'uk-Ulamat yg jahat yg Nabi kata xkn tercium wpun sedikit bau syurga-merekalah yg menyesatkan manusia.

Anonymous said...

nikname bomo siam ni kn penganut parti ajaran sesat, sbb tu dengan sape pon trmasuk setan, kafir harbi dn komunis dia sokong demi nak pastikan org islam melayu di Malaysia dijajah yahudi@kristian..

Anonymous said...

Sbb tu aku besa posting ckp org yg nick BOMO SIAM tu MUNAFIQUN

Cuba tgk gaya dia berhujah..terang2 dia bela org kuffar dan mengeji org Islam.
lepas tu dia loyar buruk dan ckp bohong bila hujah xboleh jawab. Org mcm ni ke yg PAS didik utk jd daie/pendakwah? berapa ramai yg dh rosak spt ini?

Subhanallah..takutnya fitnah Dajjal..

Anonymous said...

Bg aku UMNO mmg ada kelemahn, Nk posting kutuk UMNO sekalipun bglah ada asas, ckp yg benar, usah join dgn fitnah semata2 nk tambah2kan cerita buruk tentang UMNO..itu dlm Islam dikira HARAM dan DOSA.. xkn Ustad2 PAS sembunyikan bab yg berkata benar dlm Islam?
dlm PAS pun byk menyeleweng kenapa dibisukan?

yg ini yg org atas pagar benci politik. Pening dgn org2 yg mengaku Islam tp akhlak keji dan xde tunjuk lebih baik dr org yg mereka keji.

Kalau yg tahu agama itu ikhlas dan mulia akhlak rasanya kita skrg lbh aman, tiada pulau memulau, tiada solat 2 imam, xde org pijak2 gambar org Islam, xde puji komunis, xde ucap sembah derhaka.. pilihlah cara Islam bukan cara Yahudi. Insya Allah kita lebih mulia.

Anonymous said...

bomo goblok sudah lari.......sudah kantol....lari sama macam babi anak brahim tu........dah kantol lari.....

1974.......dia la kepala budak u yang buat pasal kat lembah pantai......kena kantol, dia yg mula2 lari......yg kena bedal semua balaci dia....

mcm2 dah dia buat hal......sekarang bomo goblok ni pun ikut stail sama......ntah2....bomo ni nuar brahim kot......aku paling anti babi anak brahim ni...

-anti jubur-

Anonymous said...

yg aku peliknya tergedik2 sgt dh nk HUDUD dilaksana tp pada masa yg sama tolak bab Islam yg lain, tolak bab akhlak, sedangkan dalil jelas lebih dr HUDUD ialah Nabi didatangkan utk kita ialah tuk sempurnakan Akhlak Mulia.. mana dia akhlak mulia kalau asyik maki org mcm Nik Aziz?

mcm mana org UMNO nk suka dgn org PAS kalau cara org PAS mcm jahiliyyah wpun berkopiah serban, wpun kilik kitab tebal2.. semata2 utk hukum dan pancung orgh UMNO? Org PAS xde hisab kubur ke?

Anonymous said...

Pelik sgt tentang PAS ni.. kita mengaji Tassawur Islam, Sirah Nabuwwah, mcm mana perjalanan Nabi sempurnakan Islam. Macam mana soal perjalanan hukum hakam dan syariat Islam itu secar amenyeluruh

Tapi kenapa PAS hanya tumpu pada politik parti yg Nabi xpernh wajibkan berbuat mcm tu? kenapa PAS tekankan HUDUD berlebih2 dr soal Aqidah, FEQH Sirah, soal Ibadah khusus harian, sedangkan nk bentuk HUDUD bukannya mudah dan perlukan keimanan. Kalu rakyat pn masih xkenal Allah, asyik puja parti dan Nik Aziz lebih dr Tuhan mcm mana Islam nk disempurnakan?

Fikirlah secar aorg beriman.. bukan secara nafsu yg membuak2. Keluarlah kita dr tipu daya penipu2 dlm PAS yg perkudakan agama.

Jdkan PRU13 nnt utk satukan pemikiran umat di jalan yg betul. Bincang dn betulkan kembali jalan kita. Usahlah jd hamba DAP.matematik apa yg PAS guna dgn join DAP kafir dan tolak UMNO, HUDUD boleh dibuat? Islam kena bersatu, mcm mana pulak bersatu dgn DAP boleh jumpa HUDUD??? aduh.. rosak lah pikir PAS ni

Anonymous said...

Bila Kuasa Memabukkan

dalam konteks demokrasi, undi semua golongan termasuk komunis dan LGBT hendak tak hendak kenalah terima.

namun, itu bukan bermakna komunis dan LBGT harus dipooja lebih dari sepatutnya.

kalau bukan mukmin tak kisahlah, kalau mukmin buat macam itu, hmmm...ada yang tak betul, bro

Mabuk kot?

Anonymous said...

SAMBONGAN 1:18am....


Setelah puas membunuh dan memsabotaj di tanah melayu,PKM mendapati tindakn ganas mereka tlh menyebabkn hilang sokongan.

1955 Chin Peng -Rundingan Baling.Tiada keputusan.Minta benarkn PKM bergerak sebagai sebahagian politik di tanah Melayu.Oleh kerana sejarah keganasan PKM yng ganas lagi kejam maka PKM tidak di benarkn menyertai politik di Tanah Melayu.
Hakikat sebenarnya ideologi komunis perlu di sekat untk mengelakn teori Domino menjadi kenyataan di Asiatenggara setelah beberapa negara jatuh ke fahaman komunisme yng bepusat di Soviet Union.

1957 Malaysia Merdeka.Kominis mengambil menentang secara gerila dgn bantuan dari negara komunis dari sebelah Asia.
1957-1960 fasa darurat.Keganasan komunis.

2 DEC1989. Perjanjian Damai Haadyai,parti kominis Malaya,kerajaan Malaysia,kerajaan Thailand.Perjanjian ini menamatkn penetangan kominis selama 41TH sejak di sisihkn dari menyertai pembentukan persekutuan Tanah Melayu!

Patutkah Chin Peng di benarkn pulang....
Berdasarkn jeritan ideologi demokrasi yng di jeritkn pembangkang sampai nak terberak Chin Peng tiada hak untk pulang atas nama Demokrasi sebenarnya.

Tahukah anda sekelian siapa pencipta DEMOKRASI dan untk apa DEMOKRASI di IDEOLOGIKAN?

Bomo
hang pakai plate keta no77 dekat dngn no 66..
suka sangat hang dok dekat ngan nizar lambai noooo..
Aku pakai plate 444..cina kata mati..mati..mati..
tp aku bukan orng china aku orng islam..!

Anonymous said...

Bomo

Ada ka patut keldai PR buat statement sultan kat tanah Melayu bermula pd zaman British.Aku jumpa catatan tu di entry sebelum nie.

Awat bodoh lagu tu...ermmm patut ar jadi penyokong Pakatan Rakyat...

Tok Guru bengong...
Ketua Guru bengong
Bomo bengong...
Pengikut lagi la bengong!

Anonymous said...

British lantik UMNO? Gila ke? Penat2 Onn Jaafar kumpul semua bijak pandai melayu dahulu (bukan pro komunis yg 2x5 dgn Jepun) untuk bersatu memohon untuk rundingan kemerdekaan. Masa itu penentangan rakyat lebih kearah rancangan Malayan Union.

Pada masa yg sama komunis juga satu ancaman besar. Ramai org melayu yg dibunuh komunis gara2 dendam cina pd melayu yg terima layanan lebih baik dari Jepun semasa zaman Jepun. Niat komunis mudah mahu menyatukan seluruh negara Asia Timur dgn China. Lihat jiran kita diatas semuanya pro China.

Kita harus respek pejuang kemerdekaan. Mereka masih mampu berunding cara baik sekaligus kita masih lagi dibantu kerana kita tahu negara serba kekurangan selepas merdeka. Ditambah lg selepas tu bermula pulak kempen ganyang Malaysia. Syukur kita mampu bertahan dari serangan jahat Indonesia yg diterajui Bung Karno presiden Indonesia.

Tukang Komen said...

Kesian aku kt bumusiam. Dapat upah sikit melalak tak tentu pasal. Siap berpantun lagi. Bila takleh jwab mulalah merapu songsang. Anak sapelah diani.

Anonymous said...

susur galur BOMOSIAM ni mesti ade anak luar nikah.. sbb tu die pelik smcm.. sokong komunis. komunis mn ade kawin2.. bantai haram je dlm hutan!

Anonymous said...

semuanya mereka nk diubah, itu belum dpt kuasa lg..zalim dan jahat Pakatan Haram. bendera ubah, Sultan nk buang, sejarah ubah, aduh.. takutnya aku apa nk jd kt Malaysia kalau dajjal2 PR perentah kite?

mntk Tuhan jauhkan!

Otak geliga said...

Allah, Nabi Muhammad & Islampun MAJORITI puak2 ni sukar nak hormat inikan pulak setakat Sultan/Raja???...buat lauk je la jawabnya

Anonymous said...

Pantang aku orang cakap pasal melaka.....Pukimak ko bomoh ..anak sundal...aku doakan kan ko Dan keluarga ko yang makan duit haram dari kerja haram ko nie hidup dalam dilaknat Allah Swt.babi sial anak beranak bomoh sundal anak babi...semoga ko anak beranak Di lahanat Tuhan......Aminnnmn

Anonymous said...

TAK HORMAT SULTAN?

"Tindakan kerajaan pembangkang yang dilapor membelakangkan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dalam majlis sambutan Hari Kemerdekaan peringkat negeri bukan satu perkara
mengejutkan, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak."

Man Kadir · Pengulas Tertinggi
Allangkah biodohnya PM ini - DSAI dijemput pada malam Ambang Ulang Tahun Merdeka - Bukan pada Hari Ulang Tahun Merdeka - Rendahlah martabat Sultan kalau majlis yang kecil itu pun Sultan dijemput hadir - Kenapa Himpunan Di BUkit Jalil Najib tak jemput Yang Dipertuan Agong? - Cakap tu biar ada akal sikitlah - Jangan nak tipu rakyat - Jangan nak lagakan rakyat dengan Sultan - Cukuplah Umno dulu mengerjakan Sultan .... APA MACAM?

Anonymous said...

Kata kat Najib pula, Tak kan Rosmah lebih besar dari Agong.

Anonymous said...

Sohadis Musidi · Pengulas Tertinggi
kenyataan Najib salah.seorng PM masih berkata benda salah! ehwal negeri Selangor.Anwar penasihat kpd parti yg memerintah bukan parti pembangkang.parti pembangkang ialah umno.Perkara asas begini janganlah sampai rakyat melihat kesalahan yg tak patut dilakukan oleh seorang Menteri Perdana,

Anonymous said...

Md Zulaimi Kazin · Pengulas Tertinggi · CEO/Owner di Ar-Raihan Food Industries (M) Sdn, Bhd dan Janda Product Marketing
PM NAJIB TELAH BERJAYA DISESATKAN OLEH PERKASA. SAMBUTAN MLM AMBANG MERDEKA TAK PERNAH MELIBATKAN MANA2 SULTAN ATAU AGUNG. DAH JADI PM PUN TAK TAHU LAGI.

Anonymous said...

sejak kita semakin longgar dr segi undang2 negara, ramai talibarut komunis telah keluar dari persembunyian....

Anonymous said...

Acara kemerdekaan majlis kecil? Pala hotak ko ni mmgla letak kt lutut, serupa mat sabu pejuang komunis..baghal2x!

Anonymous said...

Anwar sepatutnya menyambut kemerdekaan di Permatang Pauh, bukan menyibuk di Selangor, sudah-sudahlah mengikis duit orang Selangor tu, kami sangat meluattttttt..

Anonymous said...

Anjing2 Pakatan Haram yg dilaknat Allah, knapalah korang ni berbelit dan menipu xhabis2!!?
Sudahlah menghina dan tkhormat Sultan. Klu xkrn Sultan dan Raja Melayu xde lah Persekutuan Negeri2 Melayu atau Malaysia!

YDP AGONG dimuliakan dijemput pd Majlis Rasmi Sambutan Kemerdekaan, tp Selangor, jemput PELIWAT sbg tetamu, Sultan Ketua Negeri diabaikn?? Mna dia satu majlis merdeka yg puak PR jemput Sultan? Krjn sudah sempurnakan sambutan merdeka dgn YDP AGONG pd pg merdeka, so Pakatan Haram buat mlm pn xde pnggil Sultan, siang pn xde... Nk menipu ape lg haprak oii??

Anonymous said...



Perlembagaan persekutuan di draf oleh org UMNO ,iaitu Dato Nik Ahmad Kamil dan Dato Panglima Gantang pd masa itu.mereka berdua adalah lulusan undang2 dari UK.Rujukan yg digunakan bukan perlembagaan kafir yg org tak tau sejarah selalu canang. Rujukan mereka ialah perlembagaan madinah, perlembagaan andalusia dan kitab ulama patani. Lord Reid hanya tuakng semak draf terakhir je.. Dan bapa Dato Nik Ahmad Kamil pula ialah Dato perdana Menteri Nik Mahmud ( MB Kelantan sebelum itu). Dato Nik Mahmud mempunyai ilmuagama tinggi dan pernah menuntut di Mekah ( sila rujuk Google ). Dato Nik Mahmud juga bersahabat dan satu perguruan dgn To Kenali..

Anonymous said...

Woi mangkuk 9.31 a.m...

Ko ni bodoh ke apa... Kalau dah x jemput waktu mlm, bolehlah diterima jugak.. Ini waktu perarakan pagi pun x jemput.. Itu kurang ajar namanya... Baghal betul Khalid Ibrahim ni

ali said...

Pkmm yg bermatlamat utk menggabungkan malaya dgn indonesia membentuk indonesiaraya...indonesia yg dibawah komunis...komunis yg menolak tuhan.ko tau x knp rukun negara pertama kata percaya pd tuhan...ko tau x sejarahnya knp?

ali said...

Sekali lg ko x tau sejarah yg bnar...membuat andaian buta tuli.knp peringkat awal umno di pimpin golongan bangsawan adalah krn nak gunakan pngaruh mrk menyatukan org2 melayu waktu itu yg msih lg menyimpan tinggi rasa hormat pd golongan istana