Friday, October 19, 2012

(ISU SELANGOR ) FAKTA PENTING LAPORAN AUDIT. SEBARKAN !





11 comments:

Anonymous said...

Nampaknya kat negeri perintahan PR tak la perfect mana pun, ingatkan satu kesilapan dalam laporan audit pun mereka takkan dapat. Sembang mereka saje la yang betul, orang lain semua tak bagus... last-last keluar audit report tengok lebih kurang je dengan negeri perintahan BN, malah mungkin LEBIH TERUK....!!!

Servant of God said...

Rupa2nya, benda2 yang dipost oleh pencacai2 PR adalah cebis2an yang hanya menunjukkan yang indah2 saja.

Benda2 yang gagal, tak pulak ditunjuk.

Biasa laa. Dorang PR nih kalau tak menipu, mana sah hidup dorang kan.

Anonymous said...

...sapa kata negeri dibawah naungan sahibus samahah keramat tua wali selipar tak pecah amanah?

...kalau dah nama manusia, selagi ada nafsu, x kesahla UMNO ke PAS ke, unsur2 nak menipu tu mesti ada!

...cuma aku nak tegaskan, LEBAI PUN MENIPU JUGA!

-nik ajis mahafiraun-

Anonymous said...

ish ish ish....asik below performance je pas ni. sepatutnya dah tukaq kerajaan keadaan lebih baguih. dulu aku undi depa sebab nak tengok performance, tapi mengecewakan. akan dtg ni confirm tukaq balik pd bn

vandergrift said...

Founding audit kat Kelantan:
-RM500k labur kat REDI, lagi RM500k labur kat Euro Invenvestment
-Rm1juta gagal diambil semula
Fucking shit punye Husam Musa

hangkedee said...

Otak karat HamPAS tarafnya hanya pandai menjana pendapatan melalui kutip derma pakai tin Milo ketika ceramah.

Anonymous said...

Fuyoohhhh!!

Semua nya pincang!!!

Yang tak pincang ialah Kotek Sendeng Aljubs, Aiskrim Assmin dan Pemimpin PAS yang kuat maksiat!!

hehehehehehe

Anonymous said...

TU DIAA!!!!!!


Bilik darjah pelajar sekolah agama Johor di rumah kedai
Zulaikha Zulkifli
9:22AM Okt 18 2012


LAPORAN AUDIT Kelemahan kerajaan negeri dalam menguruskan Sekolah Agama Kerajaan Johor (SAKJ) menyebabkan 24 buah sekolah agama di seluruh negeri itu ditempatkan di pelbagai premis termasuk di sebuah bangunan rumah kedai.

Laporan Ketua Audit Negara dalam aktiviti Jabatan/Agensi dan Pengurusan Syarikat Kerajaan Negeri Johor tahun 2011 mendapati, bangunan tambahan sekolah agama Kota Masai, Johor Bahru - sebuah rumah kedai itu menempatkan lebih 3,000 pelajar dan mengalami masalah kekurangan bilik darjah.

"Pemerhatian Audit mendapati sekolah yang menumpang di balai raya, surau dan bangunan sekolah milik Kementerian Pelajaran Malaysia yang tidak lagi digunakan tidak menghadapi masalah sehingga kini kerana bilangan murid yang tidak terlalu ramai dan kemudahan asas yang mencukupi.

"Bagaimanapun di SA (sekolah agama) Kota Masai, suasana
pembelajaran adalah kurang selesa disebabkan gangguan bunyi bising daripada kedai dan bengkel kereta berhampiran kerana ditempatkan di bangunan rumah kedai yang disewa," laporan audit dipetik.

Selain masalah pembelajaran, keselamatan murid juga tidak terjamin disebabkan tiada kawalan keselamatan.

Menurut laporan audit, kedudukan sekolah tersebut menumpang adalah disebabkan tiada tapak yang diwakafkan untuk pembinaan sekolah agama.

Selain itu, kerja membaik pulih kerosakan sekolah juga tergendala akibat kekurangan peruntukan.

Menurut laporan itu, jumlah peruntukan yang diluluskan ialah sebanyak RM5.43 juta. Bagaimanapun, permohonan bagi membaik pulih kerosakan dianggar berjumlah RM10.47 juta.

"Semenjak tahun 2009 hingga kini, tiada program baik pulih dilaksanakan walaupun terdapat permohonan pada tahun 2010 dan 2011 oleh SA Kampung Pasir Putih dan SA Pekan Nanas.

"Keadaan ini telah menyebabkan suasana tidak selesa dan selamat
kepada murid, guru dan harta benda sekolah selain mengaibkan imej SA berbanding sekolah kebangsaan," kata laporan itu.

Antara masalah lain yang dihadapi oleh sekolah agama di Johor ialah kekurangan kemudahan infrastruktur asas, perabot sekolah yang rosak dan uzur, kekurangan guru dan kakitangan sokongan serta pengurusan aset dan inventori yang perlu dibaiki.

Menurut maklum balas Jabatan Agama Johor dalam laporan itu menyebut, kekurangan kemudahan infrastruktur di sekolah agama disebabkan kekangan kewangan sehingga pihak mereka perlu peruntukan daripada Majlis Agama Islam Johor bagi memenuhi keperluan tersebut.

Maklum balas itu menyebut lagi, pada tahun 2011, tiada peruntukan untuk pembelian perabot diterima daripada kerajaan negeri

October 18, 2012 9:44 PM
Anonymous said...
Carpetlove Hijausaya org johor..malunya saya..untuk perojek bilion-bilion ada..tp untuk sekolah agama x ada@kurang....Sekarang sekolah agama di johor telah diambil alih pentadbiranya dari kerajaan negeri...so pasti corak pelajaran kena ikut Pusat...dan sya takut hanya nanti diajar agama islam ikut yg kerajaan hendak, bukan yg Allah hendak...kesian budak tu....
Balas · 18 · Suka· 12 jam yang lalu
Nasri Ahmad · Executive di Muara Marketing Sdn Bhd
mmg itu yg berlaku dan sy pernah berada dlm Badan Kebajikan Sekolah Agama disalah satu sekolah agama di Johor cukup kecewa dengan P&P .. sian anak2 .. mereka mengeluh sbb x sama semasa di Gombak ...

October 18, 2012 9:45 PM

Anonymous said...

kita tgk yg under pemerintahan UmNGOK plak......lagi hebat....

Servant of God said...

Anonymous said...

kita tgk yg under pemerintahan UmNGOK plak......lagi hebat....

October 20, 2012 12:10 AM

-----------------------------

Insya Allah yang di bawah BN dan UMNO boleh dibaiki.

Tapi kat Kelantan dah 22 tahun macam tuh, masih ada hati nak kutuk orang tuh.

Bijak benar kamu, bijak giler.

Nur Ezqy said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.00/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

terima kasih admin