IKLAN BERBAYAR

Thursday, December 13, 2012

FADLI SHAS TIDAK BERSALAH. TAHNIAH PLAYER !



ramai dah tengok game malaysia vs thailand.

dari minit pertama sampailah ke 20 hampir 15 foul dikeluarkan oleh pengadil.

foul yang sebenarnya takde impak.
foul yang sebenarnya taklah sekasar mana.
kerana takjub dan taksub dengan kuasa yang ada , refri suka layangkan kad kuning pada kesalahan yang minima.

fadli shas punya kesalahan adalah dia TIDAK MELAKUKAN KESALAHAN.

jelas air mata fadhli shah mula bergenang bila dilayangkan kad merah.

rakyat malaysia faham perasaan fadhli shas.
dia punyai semangat negara yang terlalu kuat, dek kerana itulah dia menangis.

overall performance skuad harimau malaya rendah sedikit daripada kualiti yang dipertunjukkan sewaktu separuh akhir pertama di bukit jalil.

malaysia tak berjaya pertahankan kejuaraan piala aff.
adat permainanan, ada menang ada kalah.

asas masa depan skuad ini sudah boleh dilihat pada malam tadi.

bukan tidak mahu berterima kasih, namun rajagopal perlu mengundurkan diri.

skuad senior perlukan satu transformasi taktikal game yang baru.
skuad harimau malaya perlukan total change dari kesemua sudut taktikal.

tahun lepas, roberto di matteo pernah membawa chelsea menjulang kejuaraan champions league.

tahun ini selepas tewas di tangan juventus dalam pusingan kelayakan , roberto telah dipecat.

malaysia telah melalui transformasi bola sepak yang ada turun naik.

pada tahun 1988 kita diperkenalkan dengan pertandingan semi pro.
hari ini kita sudah mencecah tahap profesional.

hari ini kerana tahap profesional bolasepak malaysia, gaji player sudah jauh mendadak tinggi.

bola sepak sudah dianggap industri.
bola sepak sudah dianggap sebagai karier.
karier pendek yang menghasilkan jumlah pendapatan yang tinggi.

tahun depan kita akan berhadapan dengan siri kelayakan piala asia.
piala aff adalah pertandingan dalam lingkungan asia tenggara.

kelayakan piala asia memerlukan satu total change dalam era sepak bola malaysia.

kita wajib dan harus memandang jauh.

sudah tiba malaysia pergi sejauh asia.
malaysia perlu pergi dalam kedudukan top ten asia.
top ten kuasa bola sepak asia.

bagaimana ia perlu direalisasikan ?
jurulatih perlu ditukar.
hentikanlah era my boy,our boy,his boy dll.

dalam siri liga bolasepak malaysia masih ramai lagi player yang kompeten,punyai skill dan stamina yang luar biasa.

bring back era pilihan player malaysia adalah berdasarkan kepada kualiti player liga yang terbuka, bukan lagi my boy dll.

saranan aku kepada FAM.

kepada yang rasanya gagal dalam membawa malaysia ke ranking lebih tinggi, berundurlah.

malaysia perlu keprofesionalisme dalam bolasepak.

bukan nak cakap apa, kita perlu memandang untuk mencari jurulatih yang lebih faham gaya asia.

jurulatih korea, korea utara, jepun perlulah dalam radar rancangan FAM untuk bertanding dalam siri kalayakan piala asia tahun depan.

APA PUN, SKUAD HARIMAU MALAYA TETAP DI HATI RAKYAT MALAYSIA !

96 comments:

dol mat said...

Fadli Shas kau mmg tidak bersalah langsung pada permainan mlm nie referee tu yg bodoh nak mampos berat sebelah, so you tak perlu kecewa teruskan usaha utk permainan yg lain. apa pun taniah di atas corak permainan yg mantap dari fadli shas ni.

MIRA EDORA said...

semua org ada mata fadli shas, so you tak perlu rasa bersalah or apa saja mmg referee itu tak adil langsung aku tgk.

KAMUNTING CENTRAL said...

Salam bro... Hebat artikel bro... Mohon dapat kiranya dipautkan blog teman ke blog bro... http://kamuntingcentral.blogspot.com/ Terima kasih bro...

yoyo baek said...

Betul bro . Aku setuju. Kita sepatutnya ada program jangka pendek dan program jangka panjang. Program jangka pendek dengan menguatkan kemasukan player import dan jurulatih import. Manakala program jangka panjang sememangnya telah berlaku iaitu skuad Harimau Muda A dan B.

Anonymous said...

ini semua pasal rosmah mansur yg bg amanat tempohari la tu..habis semua moral player down...mmg suwey la..

kelly eng said...

jgn risau semua penyokong sokong akan fadli shas kerana referee mmg tak adil langsung pada mlm ini. geram aku tgk pemain thailand tu berlagak sebab ada kat tempat dia so berlagaklah mereka semua. jgn risau apa pun peminat tetap sokong harimau malaya krg mmg terbaiklah.

Anonymous said...

.



GAP suka makan durian . Hari-hari GAP makan durian .




.

Anonymous said...

Walau pun Malaysia kalah aku tetap berbangga menjadi rakyat Malaysia!

Biarpun aku menerima seadanya tetapi kemajuan dan cita2 tidak akan diabaikan.

Bersatu kita teguh bercerai kita roboh.
Go Malaysia!
Go Malaysia!

Hari ini kita berserah
Hari esok ketentuan ilahi
Hari ini kita kalah
Insyaallah esok menang lagi!


Akusayangmalaysia.

azman ali said...

woi anon 11.29 pm yg kau meroyan sgt dgn rosmah kenapa. tak baik tau kata rosmah suwey tau dia beri kata2 semangat pada pemain negara. apa salahnya kesian rosmah tau.

ima77 said...

refereee gampang style..

Anonymous said...

Fire Rajagombal ganti dgn Bojan Hodak.. CV si bohjan tu ok gak..

Anonymous said...

11:29

Malaysia kalah di sebabkan adik n.ajis dah doakan umno k.o ar.Eh takan ko lupa pulak doa orang PAS kan doa mustajab.Doa orang yng dah ada tiket gi syurga.Elehhhh lupa plakkkk apa la ko nie bodoh nak mampus!

Lagi satu jngn lupa Mat Sabu gelar Anwar Al jubori pun boleh jadi penyebab Malaysia kalah la.

Anonymous said...

Bola Malaysia ni patutnya kena totally transformation, ni asyik coach jer yg tukar

Anonymous said...

wa tabik sama fazli shas...

smgat rimo laya dia tetap membara...

air mata fazdli shas cukup bermakna gambarkan smgat juang dia yg tinggi...

semuanya salah gopal... macamana dia kata dia kenal player dia??

wa yg lagi kenal player dia...nape tak letak irfan fazail..

nape dah tau fazli shas kene kad merah dia tak kuorkan amar rohidan cepat2 dan masokkan faizal??

suruh bdak lembik amar rohidan jadi bek..?? logik ka??

mintak sprm siasat account rajagopal la....

wa harap raja letak jawatan la, dia tak layak nak pimpin msia dlm asia qualifying round...

kalau raja buat ati keling...harap fam pecat r.gopal..

poket dia pon da penuh... tgk mcmana rajagopal susun player masa lwn spork??

nadzmi

oej said...


gap..satu analisa yg sangat baik dpd ko..

Apa pun Rajagopal perlu berundur...

dlm kes FS... Reaksi fadli shas yg seperti nk bertindak balas kat mangkok Siam tu yg membuat pengadil korea tu cepat nk keluar kad nak tunjukkan kekuasaannya.. dalam situasi pengadil dan provokasi penonton.. FS perlu lebih relaks, bersabar dan cool je... APA PUN FS BERMAIN BAiK TADI..

Aidil Zakuan banyak kali buat silap dan nak melepaskan banyak jaringan kepada siam.. prestasi dia dah meragukan aku lah..

top striker hanya harapkan bola lintang untuk di tanduk bagi buat gol.. tak dapat nak create peluang sendiri dari bahagian tengah.. percaturan taktikal mcm tu tak nampak langsung..

ketiadaan wan zack haikal yang sangat kreatif tu amat2 dirasai..

nak harapkan tim kapten shafik rahim...hancus prestasi malam td.. hantaran ntah apa2.. macam mana nak create bola ke gol lawan jika prestasi midfielder mcm ni.. aku kecewa tgk dia main...

GK.. amat baik.. tumpuan terhadap penugasnya amat baik..

Kesimpulannya.. tim harimau Malaya perlukan rombakan..perlukan muka2 baru yg lebih fresh..

SELAMAT MAJU JAYA TIM HARIMAU MALAYA KESAYANGAN MALAYSIA...





Anonymous said...

Nak buat cam mana kalau refree berlaku adil dia mungkin tak popular.
Tiba2 Lee Min Hu telah menjadi sepopular Psy gangnam style di Malaysia!

Chelako..chelako...celako...!

Apapun kita kalah bermaruah. Dar i tidak diberikan harapan tiba2 harapan kita setinggi gunung kepada pasukan Harimau Malaya.Walaupun ada waktu kita benci tetapi jauh disudut hati kita sayangkanya.

Jangan macam ada pasukan tu bila kalah jer bagi alasan sebab ada pengundi hantu,bila menang senyap senyum sampai telinga. Cilakak punya team!

Anonymous said...


Semangat tim Gajah Putih memang patut dicontohi.. Berhadapan dgn 90,000 penyokong Harimau mereka boleh main dengan tenang je.. sampai boleh dapat seri..1-1. Pemain Harimau berhadapan ngan hanya tak sampai 20,000 penonton siam dah main berterabor.. permukaan padang yg lembut dan berat sama je mcm kat stadium nasional..

KAT MANA SILAPNYA TIM HARIMAU MALAYA NI YE..

Anonymous said...


BUKAN SETAKAT PENGUNDI ANTU... pengundi import daripada India pun dah ada sekarang..

Anonymous said...

Auk setuju referee kokrea tu memang berat sebelah dan bingai dari awal permainan hingga akhir tadi. Referee kokrea bingai!!!!
Tadi auk tetap tabik spring pada Harimau Malaya....
Rajagobal baik berundur saja dia tak creative dan tak ada idea......

Anonymous said...

Pada pemerhatian aku akan datang coach kena bentuk player yng boleh berlari cukup laju bila membuat counter attack khususnya pada bahagian sayap.

Kebanyakan pasukan2 terkuat dunia samaada peringkat kelab atau national team selain mereka mempunyai penyerang dan pertahanan yng baik mereka juga mempunyai pemain sayap yang dapat berlari dng laju.

Anonymous said...

Malaysia x de play maker. Shafiq Rahim macamana boleh jadi captain? Dapat bola bukan nak control ball, kelam kabut nak passing tapi bola entah kemana. Peranan captain tu besar bukan setakat ambil free kick je. Tendang corner pun bola x naik. Tadi pun boleh dikira berapa banyak bola yg didapat. Rajagopal kena undur dan ambil jurulatih baru dan player quality yang telah disisihkan.

Anonymous said...


Pengadil yg gampangnye..sial punya korea selatan.. kecik2 tak nak kena letup dgn korea utara..

oej said...



terima kasih di atas sumbangan mu selama ini...
DAN KU UCAPKAN SELAMAT TINGGAL KEPADA MU DATO' K RAJAGOPAL...

usin said...

fadli shas memang tak salah. referee korea nampak mcm ada sentimen nk menangkan thailand. apasal mangkok sgt sbb dia dh bagi kad kuning pertama pd fadli. sepatutnya dia faham jika kad kuning kedua naik, pasti bertukar merah. lgpun apa jadah kad keluar hanya kerana bertekak sesama pemain. punca bertekak pulak dari kekasaran pemain thailand. tangan pemain dh simpan belakang la sial!! yg lemah amar rohidan sbb bukak kangkang luas sgt sampai bolos. aku memang cuak bila tengok senarai nama first eleven ada amar. rupanya memang benar. amar gugup pada waktu dia tak sepatutnya gugup. aidil pulak rajin terlepas menghambat striker thailand. teringat kat sapa ntah! apapun, jasa bakti rajagopal perlu dikenang dan dipersilakan berundur. tq

Anonymous said...


Rakyat Malaysia .. Hilang Semangat.. ...morale down di penghujung 2012 ni..

LEE Chong Wei..bungkus..
Harimau Melaya..dah kena belasah..

Aku pun nak menangis macam Fadli Shas..wooowaa... :.-(

Anonymous said...

bye..bye Rajagopal.. amat mengecwakan ko berundur di saat Harimau Malaya.. kena gigit teruk..

Anonymous said...

Sudah sampai masanya Raja Gopal berundur ...dari mengendalikan skuad utama .. apapun terima kasih kepada raja gopal kerana telah berjaya mengembalikan sokongan rakyat malaysia kepada pasukan bola sepak kebangsaan...

Anonymous said...

ahaha sikit pon x pelik

dgn bangladesh pon bleh seri

ni plak ngan tailand

dari a smp z hancussssssss

peminat?PON SAME

menang sorak..kalah maki

itula org melayu..xkn maju2!!!

dari player,coach smp peminat..sume melayu...SUME SAME!!

-ini FAKTA...BUKAN AUTA OKKKKK

Anonymous said...

dari player,coach smp peminat..sume melayu...SUME SAME!!

coach..INDIALAH BANGANG.. Ko ni puak setan belah mana ni..

Anonymous said...


ANALISIS PERLAWANAN MALAYSIA BUKAN SAHAJA MENENTANG 11 PEMAIN THAILAND TETAPI JUGA 3 'PEMAIN' LAIN YANG TIDAK KELIHATAN,MEREKA IALAH 1 PENYOKONG THAILAND, 2 PENGADIL PERLAWANAN DAN JUGA TEKANAN PSIKOLOGI PEMAIN MALAYSIA SENDIRI YANG AWAL-AWAL DAH KALAH SEBELUM BERMAIN YANG TERLALU MEMANDANG TINGGI PEMAIN-PEMAIN THAILAND DAN MEWAR-WARKAN KEKUATAN THAILAND ,DAN 3 PENGADIL PERLAWANAN YANG MEMPUNYAI MUTU PENGADILAN YANG CUKUP LEMAH DISAMPING ITU JUGA DALAM KITA MENGHADAPI LAWAN YANG MEMPUNYAI 13 'PEMAIN' INI KELEMAHAN YANG CUKUP KETARA JUGA DIPAMIRKAN OLEH PASUKAN MALAYSIA DARI PERTAHANANNYA YANG GAGAL MEMBACA PERGERAKAN LAWAN, KAWALAN BOLA HANCUR APATAH LAGI UNTUK MEMBUAT GERAKAN-GERAKAN CANTIK UNTUK MENGHASILKAN GOL MIDFIELD TIDAK BERFUNGSI LANGSUNG. HANYA 2 PEMAIN SAHAJA YANG CEMERLANG IAITU FARIZAL MARLIAS DAN PEMAIN TERBAIK PERLAWANAN IALAH FADZLI SHAS

Anonymous said...

anon 1245..ko ingat team bangladesh tu mcm team kg ko ke..

Anonymous said...


anon 1250 ..ko tulis ni ada kebenaran nye gak..

Anonymous said...

Kupasan menarik GAP.

Dalam diam pandai kau gunakan kesempatan selama sebulan ini untuk menarik youngsters pro bola untuk menyokong secara halus agenda pro BN kau.

sham said...

GAP,artikel ni memang bagus.Msia gagal mlm ni sbb coach pilih anak emas my boys nya main. AMAR & BADRUL total flop.Rakyat m'sia doa sakan HM menang tp coach letak player utk kalah.M'sia kena ambil coach luar negara yg kurang sikap pilih kasih klau nk mJu.

Anonymous said...

itula org melayu..xkn maju2!!!

APA YG KO MEROYAN NIH.. WOI.. mELAYU DAH Berlambak YG MAJU..dah banyak yg jadi billioner..bukan setakat millioner je.. dah banyak yg jd CEO, MD. buka lah tempurang ko tu sikit..

ko ni mesti cai PAS..dok keja main dam aji hari2.. hari2 pergi aji dam.. mana nk maju..

Anonymous said...



bro 1.03

bukan secara halus.. secara kasar dah.. BARU SEDAR KE..

Anonymous said...

Hallo2 bro2 dan org2 Malaysia semua, transformasi bolasepak negara kita harus di tukar dari kedudukan atas, ya dlm FAM semua harus berundur diri kerana terlalu banyak politik. Politik campur sukan erti nya tak ada kemajuan langsung! Sekian Terima kasih.

Anonymous said...

anon 12.49..

aku puak agame

aku bukan puak yg terlalu taksub sesuatu perkara sehingga terlupa pd "TUAN" yg sebenar

bangse?ape yg ade bangse?

melayu itu mesti islam seperti UMNO sibuk pertahankan.

kalo melayu itu mesti islam..
SEOLAH2..agame islam itu hanye tertakluk kepade sesuatu bangse

seolah2 agame islam itu agame paksaan

Sedangkan " AGAME ISLAM ITU BUKAN AGAME PAKSAAN"

agame bukan utk org yang baik..

tp agame utk org yg ingin betaubat

sedih bile mane "UMNO menarik golongan2 ustaz yg berfahaman wahabi"-terdesak kot

nok tau ulamak or golongan ustaz itu wahabi ke x..setiap ceramah agamanye tiade 100% kehadiran org ramai org kebanyakkan 100% yg hadir pon hanya manusia politik tertentu..bukan 100% yg hadir dari " fahaman politik gak tp bila bab agame sengketa itu diketepikan"

itula tandanye si penyampai itu tiada "BAROKAH"

-fakta bukan auta

marah?ade hambe kesah heeeee

Anonymous said...

mmg kite nk semua keturunan kita semua ISLAM..tp yg mendidik mereka itu diri kita bukan atas name "bangse" tp "AGAME"

-fakta bukan auta

Anonymous said...

113.. BYE..BYE.
esok kita sambung ceramah politik mung... punya banyok entry politik mung mari sinih buak ape ni gu woi..

reena said...

Sedihnya tdi. Bila back berubah x mcm dulu, effectnya mcm game tdi, x boleh nk harapkn aidil or sesiapa je, teamwork penting, tengok bola stranded d tengah. Frustnye tp jgn give up semua. Kita mesti support HM. Referee memang unfair mcm x nak je HM menang. One reason of why players mcm kelam kabut. Anyway, we need better plan for our future football team.

Anonymous said...

ITULAH PASAL AKU PANGGIL PAS NI PUKIMAK.

ORANG CERITA PASAL BOLA, DIA CERITA PASAL ISLAM X ISLAM.

ISLAM TU KEPALA BAPAK KORANG PUNYA KE ?

WHY SO POOKEY PAS ?

MARAH..ADE AKU KESAH :)

Anonymous said...

anon 11:29 tu nyahdoll ..dia suke main bola 2 biji jer bola pelio.. dia suke main bontot..hari2 dia main bontot..

Anonymous said...

K.Rajagobal mesti letak jawatan. Malaysia lemah bahagian tengah. Mlm ni permainan untuk bertahan saja, bukan menyerang. Amar Rohidan, keluarlah kau. Tak layak jadi pemain Malaysia. Matyo lembik, Safee Sali lambat masuk. Passing hancur. Balik ni belajar passing dulu sblm belajar taktikal. Byk lg pemain tgh yg bagus dari Kelantan dan Ganu, kenapa tak ambik. Jurulatih, pls letak jawatan secara terhormat.

Anonymous said...

setuju dgn komentar GAP..jurulatih dan yg sama waktu dengannya harus letak jawatan untuk maruah bola sepak negara..sekalung tahniah kepada pemain yg menunjukkan kesungguhan bermain untuk negara, walaupun amat jelas terdapat segelintir pemain yang langsung tak layak bermain untuk negara..sangat mustahil dalam liga M tidak ada pemain yg jauh lebih baik drpd beberapa pemain yg jd anak emas coach raja..

Anonymous said...

Bro GAP,

Bagi gua, Rajagobal tak perlu undur, kerana dia dah buktikan yang dia mampu mengendalikan pasukan kebangsaan.

Mentality, pasukan kita terlalu cepat lingkup pasal publisity yang buat diorang fikir diorang dah selesa dengan kedudukan sekarang - tak perlu berusaha lagi untuk mantapkan permainan.

Aku bagi contoh, time first game dengan Singapore, semua dah ready, tapi hancur dan lintang pukang permainan, pasal apa? pasal rajagopal? tak! tapi pasal atitude yang terlalu selesa akibat percapaian yang lepas. bila kalah, kena gasak dek kiri kanan, terus naik balik second game.


Secara jujur ini bukan masalah taktikal yang rajagopal buat, atau masalah rajagopal tu sendiri, tapi ini masalah segelintir pemain.

letaklah Arsene wenger sekali pun, kalau pemain tak follow up segala benda, asyik ikut kepala angin, pun tak kemana pasukan negara.


Ini masalah sikap, masalah esok ada lagi, masalah diselebritikan, ini bukan salah Coach.


Aku hairan, apa pasal time Msia menang 2 kali suzuki cup, tak ada pulak suruh Rajagopal undur? pasal menang, kan?


Bagi gua, kalau tak kerana Rajagopal, tak ada orang tau pasal harimau malaya, senang cite, tak akan orang ambik pot pasal harimau malaya.


1 je kena ubah, FAM. Dari kerusi Presiden sampai pegawai bawahan, semua kena tukar. Bagilah Zainal abidin jadi Presiden FAM, gua nak tengok mantap tak ke tidak.



Anonymous said...

Mentality bila kalah perlu ditukar.

Benda macam ni lah buat sports malaysia mcm sial.

Tak ada history.

Gua ambik contoh liverpool, time bill shankly, ada juga liverpool kalah, ada time tu fans semua suruh dia letak jawatan?

come on lah, jangan jadi mcm PR, sikit2 nak tukar.

tak ada semangat nak fight? sorang kena red card, seluruh team hancur, kecuali goalkeeper.

Jangan time menang je harimau malaya, jiwa pun kena harimau malaya lah time kalah.



Anonymous said...

roberto di matteo kena pecat pasal Owner Chelsea bodoh. Bukan Ultra fans diorang yang suruh pecat.

Ini bukan masalah jurulatih, tapi masalah pemain yang terlalu lembut berhadapan dengan tekanan di padang.

MONTERO said...

SALAM PERJUANGAN

Pohon dipautkan http://mrmontero.blogspot.com dalam blog tuan

Terima kasih

Anonymous said...

.

Harimau Malaya kecundang . Yang menang Harimau Malaysia .



.

Anonymous said...

Bro GAP, pendapat bro amat bernas & gua sokong sgt2.. (bukan kipas nie bro...hehehe). Gua phm kekecewaan fans HM, tapi nasu dh jadi bubur. Nk letak kesalahan kat DRG pun xleh jgk sbb gua nmpak dia dh buat apa yg terbaik. Mmgla dia kena amek tggjwbla psl 'ketidaklayakan' HM ke final. Gua tgk smlm HM ada usaha utk counter-attack tp pergerakan suner terkunci. Player HM cam lgsg xleh gerak ke depan. Byk yg perku diperbaiki. Insha Allah gua rasa tin HM akan ada pmbaikan yg berterusan. Soal coach tue gua rasa FAM patutla pertimbangkn yg lain. Buat fans sumer klau kita nk tangani kekecewaan kita dgn kata2 kesat & kutukan gua rasa ia takkan ke mana pun. Gua fhm kita sumer kecewa, gua pun kecewa nk rak.huhuhu.... (psl macai2 PR yg dok citer politik dlm org dok citer psl bola, fans sumer blehla bakul sampahkan citer diarang. Dlm pale otak dema nie politik jer manjang...hehehe)

Anonymous said...

Kenyataan nya Harimau Melaya sungguh mengecewakan.

Jalan baik ialah terima kenyataan dan perbaiki diri agar Harimau ini di geruni dan bukan setakat menang glamor saperti Harimau Melaya di Zoo.

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

Anonymous said...

Memang adat permainan ada menang ada kalah tapi pemain2 ini di bayar untuk menang bukan untuk kalah.

Anonymous said...

roberto di matteo kena pecat pasal Owner Chelsea bodoh. Bukan Ultra fans diorang yang suruh pecat.

Ini bukan masalah jurulatih, tapi masalah pemain yang terlalu lembut berhadapan dengan tekanan di padang.


December 14, 2012 4:59 AM
______________________________________________

Aku setuju!!

Pemian semua di bayar dan kalau menang dapat imbuhan yang lumayan so kalau kalah harus dapat sepakan yang lumayan..

Anonymous said...



kegagalan harimau malaya.... rajagopal harus pikul tgjwb.... ramai suruh diletak jawatan..

kegagalan atasi isu kronik negara .. dadah, rasuah, keruntuhan moral remaja, jenayah, skandal tadbir urus, .... pm harus bertgjwb .... najib harus letak jawatan.... beliau tiada keupayaan & tiada komitmen yg tinggi utk laksanakan pembetulan & perubahan... kerana dia & keluarga sebahagian drp elemen korupsi & jenayah itu....

pru13 tolak UBN = tolak najib = tolak 2 'penasihat utama' nya, rosma n madey .... hehehehheheeheee.

Msia vs Thai 0-2

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

Anonymous said...

ko korea....ko korea...ko korea

Anonymous said...

ko korea....ko korea...ko korea

Anonymous said...

Bro GAP,

Bagi gua, Rajagobal tak perlu undur, kerana dia dah buktikan yang dia mampu mengendalikan pasukan kebangsaan.

Mentality, pasukan kita terlalu cepat lingkup pasal publisity yang buat diorang fikir diorang dah selesa dengan kedudukan sekarang - tak perlu berusaha lagi untuk mantapkan permainan.

Aku bagi contoh, time first game dengan Singapore, semua dah ready, tapi hancur dan lintang pukang permainan, pasal apa? pasal rajagopal? tak! tapi pasal atitude yang terlalu selesa akibat percapaian yang lepas. bila kalah, kena gasak dek kiri kanan, terus naik balik second game.


Secara jujur ini bukan masalah taktikal yang rajagopal buat, atau masalah rajagopal tu sendiri, tapi ini masalah segelintir pemain.

letaklah Arsene wenger sekali pun, kalau pemain tak follow up segala benda, asyik ikut kepala angin, pun tak kemana pasukan negara.


Ini masalah sikap, masalah esok ada lagi, masalah diselebritikan, ini bukan salah Coach.


Aku hairan, apa pasal time Msia menang 2 kali suzuki cup, tak ada pulak suruh Rajagopal undur? pasal menang, kan?


Bagi gua, kalau tak kerana Rajagopal, tak ada orang tau pasal harimau malaya, senang cite, tak akan orang ambik pot pasal harimau malaya.


1 je kena ubah, FAM. Dari kerusi Presiden sampai pegawai bawahan, semua kena tukar. Bagilah Zainal abidin jadi Presiden FAM, gua nak tengok mantap tak ke tidak.

....aku setuju dgn pendapat ini...

komandomelayu said...

Anon 712

Kepala bapak kau!

Otak kau tu yg kronik! Pastu bodoh plak tu!

komandomelayu said...

Anon 712

Kepala bapak kau!

Otak kau tu yg kronik! Pastu bodoh plak tu!

oej said...


Bro..bro..4.51
Setakat BEBERAPA KALI menang peringkat Asia Tenggara nak kata Rajagopal dah bagus ke..
SAH2 KO NI TAK DE VISSION YG LEBIH jauh la..
Beside Piala AFF..
Peminat HM nak tengok mereka boleh pergi lebih jauh lagi.. peringkat Asia, olimpik atau world cup.. Dah lama kita tak beraksi di peringkat itu.. MUSTAHIL KE Apa yg di cakapkan ni?

Sokongan peminat masa sekarang tak perlu dipertikai lagi.. setiap kali HM beraksi banyak RM yang penuh di kantung FAM..

tapi football development tak nampak secara ketara..Adakah jurulatih seperti Rajagopal masih relevan? Adakah org2 di FAM masih relevan..
FAM perlukan tranformasi sepertimana dibuat UMNO agar peminat/pengundi terus berikan sokongan..

Anonymous said...

kegagalan harimau malaya.... rajagopal harus pikul tgjwb....

ramai suruh dia letak jawatan..
kegagalan atasi isu kronik negeri .. dadah, rasuah, gunting rambut, aids bersepah2, jenayah, skandal pasir,air karat, .... MB harus bertgjwb .... pok nik, khalid gagap harus letak jawatan.... beliau tiada keupayaan & tiada komitmen yg tinggi utk laksanakan pembetulan & perubahan... kerana dia & keluarga sebahagian drp elemen korupsi & jenayah itu....

pru13 tolak PR = tolak anuar = tolak pok nik = tolak gagap, tolak 2 'anak beranaknya' nya, . hehehehheheeheee.

Anonymous said...

Pe yg ko merapu meraban ni psy-than

Anonymous said...

Komen org xde iman,

Anonymous said...

Ataupun alan haris & hatem sousi. Nape nk undur ke blkg?

Anonymous said...

raja gobal sila letak jawatan

Anonymous said...

'AGAMA ISLAM ITU BUKAN PAKSAAN'

Sape yg paksa msk islam? Umno hanye pertahan org melayu drp murtad. Ko ni kene taubat nasuha krn merelakan org melayu memilih agama sendiri. Ke ko ni ank koling?

'ANWAR IBRAHIM HARUS BERTAUBAT!'

Anonymous said...

Astaghfirullah..inilah komen org yg cetek agama tp buat2 buat pandai agama. Tafsir al quran ikut suka. Inilah akibat kurang didikan agama oleh ibu bapa. Nampaknye pluralisme agama nuar berahim laknatullah mula membuahkan hasil..

Anonymous said...

APA YANG PASTI
MANA2 PASUKAN KAT ASIA TENGGARA NI
MEMANG TAKUT DENGAN PASUKAN MALAYSIA
DORANG AKAN GUNAKAN PEMAIN SIMPANAN
YANG KE 12 & 13 UNTUK MENANG

MALAYSIA D BEST...

Anonymous said...

SETUJU..idea GAP ni sebenarnye dh lame FAM pakai.. Tgk zaman alan haris, hatem sousi & lain2 coach.. Ape hasilnya? Sape yg angkat HM drp zaman malap ke thp arini? M'sia kalah bkn sbb rajagopal semata2. Harap FAM bg last chance yg pertama.

Anonymous said...

SETUJU JUGOK

Anonymous said...

Haha.. Aku setuju sangat2!

Anonymous said...

kalau HM main 11 player pon akan kalah. tengok game HM memang mengecewakan. the first 10 minutes dah boleh baca apa akan jadi bagi selebih permainan. its a matter of time aje HM akan kena. terus teranglah, apa aku nampak game smalam TAK ADA BEZA dengan pasukan malaysia 20 tahun dulu (lepas semi pro). taktikal hancur, pemain hancur, dah plak tu miss kick pon banyak, iaitu kesilapan budak kecik. main long ball. dapat bola, rembattt jauh, asal dapat bola aje, rembatt jauh. takde idea ke. basic pon masih gagal! so pencapaian apa yag sebenarnya dah meningkat? tengok thailand main, depa guna semua ruang padang. depa main sampai ke line. gila ke apa, dah macam spain dah plak.

Anonymous said...



Rajagopal nk uji pemain utk world cup...wakakakaka...sptutnya pemain serang habis-habisan...ni tk...jaga belakang tkut d juburrrr...bkn ada anuwar d situuu...

sori datuk gopal...u dh kna kad merah...out u go....bye-bye..



takbirrr....

Anonymous said...




PAS tk suka bola pasal ramai pemain kita org umno...main bola tk pakai jubah dn serban...haram..haram...

cina DAP tk suka bola...tk bole buat untung....judi bola kna tangkap...

PKR tk suka bola.....pasal selalu kalah...tkut badi...tpi PKR tetap kalah pasal suka tengok jubur orang....KAKI JUBURRRR....


takbirrr....

Langsi said...

Malaysia kalah sebab si BadakKatek Rosmah bagi semangat pada pemain.

Cube dia dok diam2 kat rumah... buat kerje QueenControl si NajisNazak tu, kan ke lebih baik...tak la Harimau Malaya kene BADI mcm LeeChongWei kene BADI. Kalo taraf Rosmoh bukan takat BADI malah smpai ke BABI - BADI BABI!

Moral of the story... selagi UMNgOk Be-eNd yg memerintah, selagi tu la kita KALAH. Tengok Kelantan, bile PAS pegang...akhirnya bertahun2 pegang Piala Malaysia!

Muahahahahahahahahaha.....
Untuk puak UMNgOk Be-eNd ni...mmg layak bagi komen BODOH je sbb puak2 ni BaNgang; BiNgai; BeNgap; BeNgong; dan BoNgok belaka...dulu, kini dan selamanya.

Anonymous said...

Betul tu. Aku rase elok rajagobal digantikan ngan coach yg pandai meliwat & kaki cinadol. Tk pun lantik je nuar brahim jd coach. Blh dpt sponsor yahudi. X gitu anon diatas?

Anonymous said...

Takda masalah semasa bermain dgn Laos, Indonesia dan separuh akhir 1. Corak kawalan tengah sangat baik. Saya juga sokong taktikal asal 4-5-1 yg berjaya menyerap asakan. Kalau tak kita dah kena 2-0 first half.

Tapi masih kurang seronok bab pemilihan skuad 2012 hingga kesebelasan utama. Banyak sangat penumpang!
Tanpa sayap kiri kanan Kuna, Mahali dan Wan mutu skuad ni sangat rendah. Signifikannya, Malaysia tewas dgn Spore ketika Mahali dan Wan dibangku simpanan dan seri dgn Thailand ketika Kuna dan Wan cedera..
Prestasi pemain lain ada tahap sederhana kdg2 naik dan turun contoh Matyo, Safiq, Aidil, Fazli, Shakir, Azmudin (slalu 'over-do' tp rajin).
Tapi ada juga yg langsung gagal menyerlah bermain dibwh prestasi sebenar spt Amar, Bunyamin, Safee, Badrul termasuklah Apek walau first game tp 3 bijik tu. Farizal mmg dlm prestasi terbaik.

Perut Bukan Sekadar Bola

Anonymous said...

Tahniah kpd harimau malaya yg telah bekerja keras utk menang tapi tok gajah lagi hebat, nampak kita kurang skill dan strategi, cadangan minta PM kita jadi Presiden FAM manakala YM Tuanku Presiden skrg jadi Presiden seumur hidup FAM, apakata setuju tak? Nampak gaya PM kita berminat sungguh dgn bolasepak.TQ

Anonymous said...

Rajagopal bagus, cool, tidak ego. Beliau berjaya menyegarkan semula arena bolasepak Malaysia yang agak lama merudum sebelum ini.

Anonymous said...

ADUH POTONG LAH, LANGAU DAH SAMPAI..ORG CITE PASAL BOLA DIA CITE PASAL ROSMAH PASTU KOMEN MACAM ORG XDER IMAN...

Anonymous said...

langsi..bontot ko dah bagi pakok kat anuuar ibrehaim ke belum.. kslau blm pergi jumpa la nuar tu..dia tengah gian lama tak mengena..pungkok hang boleh tahan gak mengiurkan anua tuh...

Anonymous said...

Disamping segala macam skills, pemain bolasepak perlu di pilih mrk yg boleh lari pantas, pecut. Tak kiralah penyerang ke, tengah ke, pertahanan ke. Kalau tak asyik kena pintas je lah...

Anonymous said...

kalau tukar coach, tukar sekali presiden FAM..

"tahun lepas, roberto di matteo pernah membawa chelsea menjulang kejuaraan champions league.

tahun ini selepas tewas di tangan juventus dalam pusingan kelayakan , roberto telah dipecat.

Tapi queen elizabeth takde pulak pegang mana mana pasukan bolasepak England. kat malaysia je sultan/raja jadi presiden, dengan anak jadi timbalan presiden.

hentikanlah era my king, our king, his king

jauhkan orang politik/sultan daripada pasukan sukan negara..insyaallah kita akan menang..

Anonymous said...

kalau tukar coach, tukar sekali presiden FAM..

"tahun lepas, roberto di matteo pernah membawa chelsea menjulang kejuaraan champions league.

tahun ini selepas tewas di tangan juventus dalam pusingan kelayakan , roberto telah dipecat.

Tapi queen elizabeth takde pulak pegang mana mana pasukan bolasepak England. kat malaysia je sultan/raja jadi presiden, dengan anak jadi timbalan presiden.

hentikanlah era my king, our king, his king

jauhkan orang politik/sultan daripada pasukan sukan negara..insyaallah kita akan menang..

Anonymous said...

Tu komen pundek nuar...hallo lu boleh berambus dr blog ni tak ?

otai JB said...

Ha..ha..ha.. aku faham, aku faham..kau org tahu tak

tobeng said...

FAM sewajarnya diterajui oleh pakar2 bolasepak bukannya oleh orang2 politik dan para bangsawan.Untuk tujuan dana ambil saja penaja badan2 korporat dan peruntukan dana dari kementerian sukan sendiri tanpa campurtangan secara terus dari 'orang2' tadi.

Rajagopal bagus bukan tak bagus.Banyak jasanya pada HM.Tak lupa juga ong kim swee untuk team junior.Hasil bimbingan diorang skuad harimau kembali bangkit di Malaya.Rakyat Malaysia kecil besar,tua muda bangga memakai jersi harimau malaya walaupun versi pasar malam;stadium penuh setiap kali HM beraksi(wah macam iklan promo santokh singh,soh chin an lah pulak).

Jadi coach2 yang berjasa ini pada pendapat aku janganlah dibuang terus.Tapi tambah dengan sentuhan baru.Aku setuju kalau coach2 luar diambil terutama dari jepun dan korea.Belajar dari mereka macamana korea misalnya yang dulu satu level dengan Malaysia boleh sampai ke tahap world cup dalam tempoh 10-20 tahun saja.

Apapun tahniah Harimau Malaya walaupun tak dapat ke final.Post mortem perlu dibuat tapi jangan mudah lemah semangat.Target kita seterusnya adalah piala asia!

Harimau Malaya-tanah tumpahnya darahku!

Anonymous said...

anjing mana tau beza kn antara politik dgn sukan. ..sukan diorg membon#@#...bangang! !!

Anonymous said...

mengaku puak agama konon bangsatt punya org..agama Islam kat msia ni terlindung dgn akta pelembangaan agama rasmi..mana ada paksaan!!! nk sokong nuar ke..ambiga ke..tu ko punya pasal tp jgn putar belitkn soal agama Islam...

Anonymous said...

Bg aku la..mamat ni tetap bersalah. Dialah punca team malaysia down. Kalau dah dpt kad kuning tu..behave yourself la. Tau la ko stress tp ve professional la..kad kuning kedua maksudnya kad merah la..takkan itu pun tak tahu?

Anonymous said...

Buang raja opal ,,,,,kite ambik Steve butler ,,,dia coach yg tegas , disciplin tinggi,,,,otak dia mat saleh tinggi skit Dari raja gopal ,,,,

Anonymous said...

Mak kau xsedap lah bro.

Anonymous said...

Like komen anon 10:37.haha