Friday, December 14, 2012

TANDA NAK MAMPOS : PAKATAN TERPAKSA MINTA BANTUAN ST TIMES SINGAPURA LANYAK BN !


Straits Times gives hints of vital benefits from Opposition’s victory in the upcoming polls.

Derwin Pereira wrote for Singapore Straits Times.



He remarked that the era after the next general election in Malaysia will be a watershed for the winning political party.



  1. The interaction between economics and ethnicity will threaten to bring the Malaysia into destruction again after four decades.



  1. The journalist stated that in 1969, the Malays were largely impoverished, and therefore had relatively little to lose from a riot. But now the case will change the opposite way.

Commentator Koon Yew Yin quoted:” The Malays will be the biggest losers if there is another 13 riot.”



3.  Derwin Pereira is unfinished with his criticism against Umno. He added that Umno had been weakened considerably by corruption, cronyism and nepotism. These had caused fury in Chinese, Indian and middle-income and lower-income Malays.



4.  East Malaysian bumiputeras who are Christians, have strayed away from BN in the midst of the growing Islamisation of Malaysian life that has divided great differences between Umno and PAS.



5.  Apart from appreciating PM Najib’s reforms for liberalising foreign investment and relieving some of the strictures of the NEP (New Economic Policy), Derwin despised the uncouth resistance from Umno members whose economics interests were threatened by the reducing of the NEP’s pro-Malay bias. 



6.  Judging blindly, the writer advocated the charismatic leader of opposition PKR – Anwar Ibrahim. PR sees Anwar as the natural inheritance for Malaysian premier since his he has striven to build during and after his imprisonment.



7.  Derwin seized opportunities to boost PR’s claims that their party could perform better than what Umno could offer; multiracial alternative to the ruling coalition besides the presence of PAS that offers both advantages and disadvantages for Anwar and his PKR.



8.  PR will have to deal with their voters’ differences should they win in the next election. Beginning with pointing out all the wrongs to BN’s government, PR will have to overcome ideological differences and recreate when their party become important roles in the government.  





9.  PAS, would be seen as a thorn in PR’s flesh.  As compared to Umno, PAS is more threatening for their stand in hudud law. PAS’ main supporters are the devout, rural Muslims who are caught in the wedge between them with wider Malaysian people including those of intelligentsia who are less devout.



10. PAS focuses on religion over race. But when they are caught between Malays and religion, PAS would be on a delicate position to remain neutral especially when PR decides to reform a genuinely post-NEP that creates opportunity and distributes rewards on the basis of merit.



The issue of ‘meritocracy’ has been the vital ambition for PR as soon as they have gained power in Malaysia.   



Derwin Pereira is a scheming writer at being a propaganda campaign for DAP and PKR. The writer ignores all the immorality, vicious and evil strategic of Anwar Ibrahim who would commit any wrongdoings for the sake of his self-interest. Derwin Pereira refutes any information of cronyisms, corruptions, nepotism, LGBT, lies, apostasy, pluralism, libertarianisms and slander committed by PKR with its leader and PAS.

H.S.






14 comments:

Anonymous said...

8900

Anonymous said...

sebab utusan meloya tak layak dipanggil s/khabar...baca berita hari ni utusan meloya kalah saman lagi...dibukti memfitnah karpal singh...ish ish ish

semlm baca ada sedutan 'live' dlm rancangan Maizidul Akmar di TV3 dikantoi menipu....

Pekong Pondan said...

Why should Malaysia have a Homosexual Prime Minister? The entire world will mock on Malaysia.

Anwar asked Saiful to bring KY Jelly to the condominium. The password for the sequrity was "Moktar". When Anwar saw Saiful wrapped in a white bathe towel he asked Saiful; "Can I Fuck You today?"

Anwar did it in the shitta hole..., shitta hole..., shitta hole...
Anwar did it in the shitta hole..., in Saifuls pretty buttock.

(Song: The three little pigs, check youtube)

Pig 1: Anwar Ibrahim
Pig 2: Lim Guan Eng
Pig 3: Hadi Awang

Anonymous said...

My wish if Pakatan win is Army will take over and declare martial law. Then ganyang singApore till become dust

Anonymous said...

2:30

U ARE TRULY A PENGKHIANAT NEGARA...

Anonymous said...

Pekong

NAJIB is in the shitta hole..., shitta hole..., shitta hole...
NAJIB is in the shitta hole..., in Rosmah's FAT buttock.

Anonymous said...

Anom December 14, 2012 5:07 PM,
You stupid idiot!!! Najib is not homosexual.
BASTARD YOU!!

Pekong Pondan said...

You little homo anonymous December 14, 2012 5:07 PM!

You surely want to be ass-fucked by Anwars people without KY Jelly.

Anwar did it in your shitta hole..., shitta hole..., shitta hole...
Anwar did it in your shitta hole..., in Your rotten buttock.

(Song: The three little pigs, check youtube)

Pig 1: Anwar Ibrahim
Pig 2: Lim Guan Eng
Pig 3: Hadi Awang

Tun Teja said...

DAP atau Dasar Anggota Pengkhianat Malaysia memang alu-alukan jika mereka menang nanti.
Mereka mahu mengikut jejak PAP atau Pay and Pay meneraju Singapura berasaskan system ‘meritokrasi’.

Perdana Menteri Lee Hsien Loong pada 03/12/2012 menyatakan di Singapore Straits Times bahwa negara ini tetap mengamalkan system ‘meritokrasi’.

“If we are not going on merit, how are we going to do it? Would Singapore then move to a system based on wealth, or connections or race, is that Singapore we have fought to build? If merit were not the governing principle, then a child from a poor family would not be recognised for what he was good or invested in. It was for this very principle of equal opportunity and meritocracy that Singapore left Malaysia.”

Beliau sudah menghujahkan bahwa kerana system meritokrasi Singapura keluar dari Malaysia pada tahun 1965. Itu adalah asas yang dipasakkan oleh LKY pemimpin PAP pada tahun 1959 semasa LKY jadi Perdana Menteri Singapura yang pertama.

1. Bermakna sebab prinsip berdasarkan kesamarataan peluang dan meritokrasi lah Singapura berpisah dari Malaysia, sambil merujuk kepada kempen yang dianjurkan oleh pemimpin PAP ‘Malaysian Malaysia’ pada tahun 1960an.

2. Katanya lagi, bayangkan jika Singapura berpasak kepada system kekayaan, atau perkaitan atau berdasakan bangsa sahaja, itu tidak akan diperjuangkan oleh Singapura.

Apakah kesan dari prinsip PAP yang di sokongi oleh pembangkang DAP,PKR dan PAS di Penang dan merata-rata tanah Malaysia ini akan mendatangkan kebaikan kepada generasi Melayu akan datang ?


Erti ‘Malaysia Malaysia’ memang dalam, luas dan sungguh menyebabkan kegusaran masa depan orang Melayu. Kemungkinan kesan yang terlalu jelas akan berlaku apabila system ‘meritokrasi’ dipraktiskan:

• Peluang kepemimpinan politik akan di takluk oleh puak orang Malaysia tetapi bukan generasi orang Melayu.

• Peluang jawatan atasan akan di pegang oleh puak orang Malaysia tetapi bukan generasi orang Melayu.

• Terdapat kemunduran generasi Melayu di dalam semua aspek; ekonomi, perusahaan, hartanah, sains dan teknologi kerana kurang menyaingi dengan generasi bukan Melayu.

• Bahasa Melayu akan tergadai, bukan lagi akan dinobatkan bahasa kebangsaan.

• Kehilangan tanah pertanian yang tidak di usahakan akan jatuh kepada kepunyaan orang Malaysia bukan Melayu.

• Rakyat Melayu Malaysia akan lebih terjerumus ke dalam lautan maksiat seperti : ketagihan dadah, pelacuran, aktiviti liwat, keburukan akidah kepada syirik, kelemahan fisikal dan mental, kemiskinan dan akhirnya ramai orang Melayu yang akan jatuh bankrap.

• Jumlah populasi orang Melayu lambat laun akan berkurangan di Malaysia berbanding dengan populasi Cina dan India. Dengan itu amat mudahlah parti pembangkang DAP, PKR dan PAS meneruskan matlamat politik mereka.

Kepada semua rakyat Melayu, sayangilah Negara mu, jangan di biarkan bumi tanah Melayu di rangkumi oleh generasi dari pendatang asing semenjak beberapa abad yang lalu.
Sekarang semua rakyat Melayu Malaysia mesti ambil iktibar, mesti sedar, segarkan lah minda kamu.
Kobarkan semangat kamu, gigihkan fikiran dan tekad yang berani dan teguh untuk bangun pertahankan watan mu yang diwarisi sejak zaman kesultanan purba dahulu.

Hanya UMNO sahajalah yang berupaya memperkukuhkan hak orang Melayu di Negara Malaysia dari tangan orang bangsa bukan Melayu.

UMNO akan berkuasa dan terus kehadapan.
UMNO akan meneruskan kemajuan orang Melayu.



Anonymous said...

Nampak sgt ini smua agenda puak2 pengkhianat pr. Nak kuasai politik malaysia pun mintak tolong kat agen asing..phuihh!

Anonymous said...

Biasalah si DERWIN PARIAH kalau da spesis KELING PARIAH pandailah dia PUTAR BELIT mcm ULAR TEDUNG pandai BELIT dan BERBISA.

Tapi apa nak bust sebab ramai jugak MELAYU BODOH BAHLOL yang senang di PUTAR BELIT.

Anonymous said...

Melaysia wajib mengekalkan system majority ratio yang di amalkan Singapura demi kepentingan Bangsa dan Agama.

Mudah2an Melayu Malaysia tidak tertipu saperti melayu2 di seberang.

Tun Teja said...
This comment has been removed by the author.
Tun Teja said...

Negara Malaysia di anggap jauh berbeza dengan negara di penuhi saujana padang pasir .
1. Negara Malaysia di ibaratkan seperti contoh syurga di dunia akhirat.
Lihat sahaja, tanah yang segar-bugar, di mana-mana tanah penduduk kampung boleh bercucuk tanam. Pertanian padi, sayur-sayuran, buah-buahan, hasil bumi negara semua nya memberi kemudahan kepada rakyat.
2. Apabila seorang tiada mampu membeli makanan, petik sahaja tanaman di kebun, boleh jadi makanan. Sumber protein mudah didapati dari haiwan ternakan. Cuma rakyat mesti bertenaga kuat, sihat, mental berfungsi cergas, akal mesti logik atau menasabah untuk memikirkan jauh masa akan datang bagi generasi mereka supaya meneruskan bumi subur bertuah ini tidak di gadaikan dan di punyai oleh generasi pendatang asing yang bukan dari rakyat Malaysia.
3. Rakyat Melayu mesti mengejar kemajuan setanding dengan bangsa lain supaya tidak di pinggirkan. Penglibatan semua maksiat mesti di jauhkan dan dihapuskan. Ilmu, ugama dan bahasa ibunda mesti ditegakkan dan dipertingkatkan. Tetapi jangan lupa berkebolehan dalam bahasa international iaitu Bahasa Inggeris.

Sayangilah Malaysia dan perjuangkanlah negaraMu dengan memilih pemerintah yang pintar dan bijak, pemerintah oleh parti politik yang menguatkan prinsip kesinambungan 1 Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

Rakyat DAP, PKR, dan PAS sahaja yang mempunyai akal bangang dan tongong berkahwin dengan sikap yang degil kerana berkeras hati mahu menjahanamkan BN.