Monday, January 21, 2013

TAKDE SELINDUNG, STRAITS TIMES SINGAPURA BALUN BN TERANG-TERANGAN !



Another biased report from Singapore Straits Times.

Lester Kong pointing finger at BN.



  1. He revealed that several senior officials of the Sabah NRD also testified that they were ordered to issue ICs to illegal migrants before the 1994 elections. And Lester Kong in exasperation was pointing finger at BN, who was to ensure their victory by promoting the number of voters in Sabah.
  2. He stood together with opposition’s anger by agreeing DAP Lim Kit Siang who backstabbed former PM Malaysia Dr Mahathir that Tengku Abdul Rahman never gave citizenship to non-Malays in a sneaky way. DAP Lim Kit Siang is a fault finder, a psychopathic politician cunningly weighing his biased judgement for the sake of attacking former PM at personal level.
  3. Lester Kong, seems to represent the grudge in Opposition why BN gave citizenship to foreigners.



What is wrong when the new citizens choose to vote BN to ensure that young generations would have good future? Lester Kong was unable to justify in his article.



The general perception of populations on any planet Earth that naturally grows as four decades have passed (from 1970 to date) did not even strike in his sound mind. He is totally blurred as numbskull as Opposition that these phenomena of population increase has become universally accepted. Even other developing nations have been doing the same thing. Migrations of people will continue to exist from time to time especially when the migrants were living under threat in their own countries.
H.S. 

61 comments:

Anonymous said...

hoi lester kong, shut up!!!!!!u made my blood goes upstairs when i read ur statements. pls do not interfere with our politics or else i'll send u bank to tongsan.

Anonymous said...

lester kong, you should realise that you are also an immigrant.

Anonymous said...

lester kongkek.. you just go to hell.

Anonymous said...

Let the process of the investigation under the RCI flows steadily, things are getting better and better let us listen to every quarters what they have to say, fair and square. Finally the answer will emerge.
What ever the outcome would be I still say no to the Pakatan Leadership because until now I don't see any stout long term constructive resolution in dealing with local or international affairs. The losers Anwar Ibrahim, DAP and their minions only talk, they implement nothing, until now the stability that we have in this region is the most valuable thing that we share. Every Malaysian, Indonesian, Filipino, Singaporean, and our other neighbouring countries and even the world know this. In honour to all the people who treasure harmony and solidarity in this region and in this world I will vote BN in this coming 13th Election.

komandomelayu said...

wahai menteri kdn dan menteri luar!

silalah kuatkuasakan perintah larangan masuk kepada semua rakyat singapura yg biadap terhadap malaysia!!

bila lagi nak ikut sop? hantar lah nota bantahan takkan nak tunggu kedutaan singapore dibom baru nak gerak!!!

Pengundi Baru said...

Ala.. tuding jari kat orang lain, sendiri lagi teruk.

UMNO tak pernah jual Singapura.

Atuk aku masih hidup lagi.Kalau sebut Singapore dia pasti akan marahkan aku. Katanya Singapore ialah acuan LKY (walaupun nama sebenar ialah Singapura/ Temasek). Sejarah diubah ikut selera LKY dan sekutunya. Sanggup letak nama Stamford Raffles dari pembesar Melayu Johor.

Apa yang berlaku sebenarnya kesilapan rakyat Singapura yang MENGUNDI Lee Kuan Yew sebagai pemimpin ketika itu. Ketika meraih undi, LKY sanggup pakai songkok dan berkempen di masjid utk raih undi.

Akhirnya LKY menang. Presiden melayu yang pertama juga ialah presiden melayu yang TERAKHIR. Disitulah mulanya kehancuran bangsa Melayu dan islam di Singapura. Azan tidak lagi berkumandang. Melayu cuma wujud di Malay Heritage Centre, Istana Kampung Gelam. Sudah jadi muzium. Rumah pelacuran berleluasa di Geylang. Untuk meningkatkan jumlah bangsanya, bangsa asal dari China, Hong Kong, Taiwan semua ditarik menjadi warganegara. Akhirnya melayu semakin terpinggir dan menjadi pengemis di negeri sendiri.

Kata atuk aku yang dah berusia 80 tahun, ahlul PAS dan PKR belum sedar terutamanya yang Melayu dan yg beragama islam. Kalau kita silap pilih, jadi lah seperti nasib bangsa kita di sana.

Tanya atuk aku lagi kepada ahlul PAS dan PKR melayu, kalau ada apa2 yang buruk berlaku di Malaysia, melayu Malaysia mahu ke mana?
Bangsa lain ada Tanah Besar Cina, Taiwan, Hong Kong, India, Sri Lanka..ke mana kita nanti..?

Anonymous said...

Adakah memberi IC kepada warga asing bermakna mengundi UMNO- BN?

Cuba tanya pemegang ic terutamanya kod 71- Zuraida Kamaruddin..

Angin Laut China Selatan said...

Salam. saya kagum dengan blog tuan dan telah pautkan ke blog saya. mohon tuan pautkan blog saya ke blog tuan jua. tkasih

http://anginlautchinaselatan.blogspot.com/

Anonymous said...

lester kongKEK..

Anonymous said...

Ada udang sebalik batu ke? Kalau pembangkang menang boleh la syarikat singapork beli syarikat malaysia dalam industri yg competing dengan singapork.

Melayu Perak said...

in 1994 BN won at almost all states not only sabah....does this mean that other states also did the same thing i.e giving citizenship to foreigners...?????

can singapore be advised to check their own registration dept. don't be a hippocrite...only barking at others....so to say we are the ones who messed the voting system....

Anonymous said...

LESTER KONG VOTES FOR PAP. BECOUSE U ALSO MIGRANT FROM CHINA.

Anonymous said...

S'pore dah tension dan panik gila....rakyat malaysia islam dah beralih angin sbb isu kalimah Allah... PAS/PKR/DAP dah tak tido sebantal sebab isu ini..kacau -kacau...pilihanraya dah nak dekat....s'pore dok tunggu nak pegang putrajaya and control m'sia , masa ni lah masa yg terbaik masa org melayu sendiri berpecah belah...PAS yg kononnya islam tu support DAP komunis tu (walhal DAP tak pernah support PAS..hehe..) PKR jgn cerita lah , dah jadi kufur sbb mensyirikkan Allah....LGE dah standby nak jadi PM...kalau si Nuar/Hadi jadi PM pun, yg bagi arahan LGE jugak...melayu2 bodoh tu mana tahu nak memerintah......sbb tu balun m'sia habis-habis...terang-terang pun tak pa...dah geram sgt...duit dah banyak habis kat PR...depa PR buat taik pulak....sbb tu lah marah sgt s'pore tu...depa kata PR tak leh harap...biar depa buat sendiri lagi baik....bantai m'sia sendiri dr sana.......Jgn tak tahu , Israel proxy s'pore tu pun doh baran gile..hasrat depa nak hapuskan penyokong kuat palestine tak tercapai... ....dok terlampau banyak makan suapan s'pore /israel juak2 islam PR (PAS/PKR) dah tampak islam dah....boleh jual agama, kufur pun kufur lah.....

Anonymous said...

Betol Anon 11:17 AM

Sbb ada Melayu2 BANGANG mcm yg ada dllm pakatanla Spork akhirnya trlepas dari genggaman Malaysia..

Itula sikap sbnrnya Melayu di Spore dulu...baru LKY brsongkok, mrk dah teruja terkesima mngatakan yg LKY dah masok 'MELAYU' walhal itu adalah topeng yg mengaburi minda org2 Melayu spork zaman itu...

Dan skrg taktik beginila yg di praktikkn oleh DAPig esp LGEnd n LKSial...yg bodoh n xmao blajar dari kesilapan Melayu Spork , Melayu pakatan esp PAS...malah maha BAHALOL lg sehingga sgp menjadi ANJENG/KALDAI/BABI DAPig...sgl kerja kotor spt berdemo, bergadoh n sgl mala kebangangan dilakukn oleh Melayu2 pakatan esp PAS...tapi hasil kejayaan sesuatu isu akan di raih/di kreditkan pada DAPig dan ANUwar BAPAK PENGKHIANAT MALAYSIA...

Tolongla buke minda wahai Melayu pakatan...sok dlm anda sebok mngkafirkn saudara seagama, kalot mncari kemungkaran saudara seagama sedar2 ngr dlm genggaman kafir HARBI .. masatuh korng pon mrk xperlukn...masatuh sgl usapan berbau wang hengget atau pon kuasa dari puak DAPig akan bertukar sblknya...

Anonymous said...

semoga ALLAH S.W.T melindungi UMAT MELAYU ISLAM di BUMI JAWI ini.....
Semoga ALLAH S.W.T menghancurkan musuh musuh UMAT MELAYU ISLAM yg juga MUSUH MUSUH NYA di BUMI JAWI ini....

Anonymous said...

Apakah hak mereka mencampuri hal dalaman Malaysia ?

'TIDAK BERMORAL'. Melampau dan keterlaluan dalam mencampuri urusan hal ehwal Malaysia.

Berat sebelah dan tiada perseimbangan boleh menimbulkankan keraguan dan kesan negatif. Apakah niat mereka ?

Ini sudah kira perang saraf.
Sedangkan Malaysia diambang pilihanraya.

Anonymous said...

1.Sudah ada peruntukan undang-undang pendatang boleh di beri kerakyaatan jika memenuhi syarat.Ianya bukan hanya di Malysia ,malahan seluruh dunia.Mungkin S'pore sahaja yg tak ada,kerana negaranya sekangkang kera,rakyat sendiri pun dah tak cukup tempat,itulah sebabnya Melayu S'por kian terhimpit.

2.Saya percaya kalau ini d rancang sekali pun,BN tidak sendirian,mana-mana pemerentah pun akan melaksanakan strategi yg sama,jika tertekan dan apa yg di laksanakan tidak pula menyalahi undang-undang.Samalah juga dgn Kerajaan PP sekarang yg cuba 'menghalau' org Melayu dari sana demi mengurangkan undi utk BN,sekadarkan ianya terbalik.Beri Ic pada pendatang tak semestinya mereka undi BN tapi orgMelayu yg keluar dai PP,sudah tentu tak dapat undi Umno/BN lagi.

Walau apa pun kita cakap ianya tak beri kesan kepada S'por dan wakil mereka di sini.Apa yg perlu kita buat ialah,Melayu kena bersatu,buatlah apa yg boleh utk bersatu kita bungkuskan dulu DAP dan PKR,dan ajaklah Melayu Pas insaf jgn terlalu taksub pada tok lebai politik mereka yg menyebabkan Melayu berpecah.

Anonymous said...

Itu mat saleh pun boleh jadi walga negala ka ?

boleh boleh boleh

boleh main bola ka ?

boleh boleh boleh

ok ok ok

Anonymous said...

tulis psl politik singpoor sendiri la klo berani

Anonymous said...

S'pork pun penuh dengan pendatang china bagi memastikan kaum cina terus memerintah S'por.

nilah contoh tahi d seberang lautan nampak tapi tahi lekat kat muka tak pulak di nampak ....

p/s kalau tak nampak pon hidulah tahi kat muka tu

Anonymous said...

HERO kami di Sabah Tun .... Tun adalah Negarawan pejuang Agama


Hidup Tun

Anonymous said...

Kepada Lester kong Kekkk jangan sibuk boleh tak

Kami d Sabah ndak perlukan komen agen Yahudi

Anonymous said...

pi mampusla ngan S'pork


Anonymous said...

Laster!!! We don't need ur stupidity here.

Pi bersihkan pendatang China kat S'pork sblm ko bising pasal negara orang. Kalau ikutkan pon lu mana ada hak nak komen pasal Malaysia.


Anonymous said...

Tanah Melayu termasuk S'pura (Temasek) adalah hak org melayu

org cina adalah pendatang digugusan kepulauan Melayu.

Laster pi belajar sejarah sebab lu mesti buta sejarah.

Anonymous said...

berdasarkan warna kulit dan bahasa mereka bukan pendatang malah merekala yang layak menduduki kepulauan melayu. lainla dengan kaum cina yang terang2 datang dari tanah besar cina

Anonymous said...

Sepanjang aku menjadi kerani undi tak ada pula orng bangla,vietnam pakistan masuk mengundi.Tak tahu la plak aku kalau dia ada magic power sebab kat tempat mengunndi ada wakil parti yang bertanding menjadi pemerhati bukan menjadi tunggul kayu mati.

Anonymous said...

menyibuk je la si laster kong ni


suhhhh!!! suhhhhh!!!!

pi main jauh2

Anonymous said...

Pengundi Baru: January 21, 2013 at 11:17 AM


Tanya atuk aku lagi kepada ahlul PAS dan PKR melayu, kalau ada apa2 yang buruk berlaku di Malaysia, melayu Malaysia mahu ke mana?
Bangsa lain ada Tanah Besar Cina, Taiwan, Hong Kong, India, Sri Lanka..ke mana kita nanti..?

---------------------------------

Anadaikata tanah Melayu (Malaysia) tergadai nanti, anak cucu PAS- PKR boleh tanya kat kubur mak bapak/ atuk diorang.

Ops... silap2 kubur pun takde dah kena korek buat tembok. Dah meninggal pun tak aman.


Anonymous said...

Kenyataan haram dari manusia yg suka makan benda haram

Shut-up ur mouth!!!!!!!

Anonymous said...

semakin umat islam didesak semakin bersatu nampaknya mereka


Insyallah UMNO akan mendapat sokongan penuh umat islam pd PRU13


Hidup UMNO :)

Anonymous said...

Pembangkang teruk sangat, undi kan rahsia, diorang nak undi sapa je boleh, kenapa undi BN?

Jawapannya tau tau sendirilah.

Anonymous said...

undi DAP sokong S'pork
sokong S'pork ikut Yahudi


lu pikir la sendiri!!!!

Anonymous said...

Haramkan je si Laster ni masuk Malaysia atau mana2 negara islam kerana mereka ni sentiasa merancang kejahatan terhadap umat islam

Anonymous said...

Aku nak ISA dikembalikan biar sapa2 yg menghina Agama dan perlembagaan negara ini disumbat ke penjara.


Tak pon lucutkan je kewarganegaraan mereka jika melakukan pengkhianatan

Anonymous said...

Lester kong ini mulut nak kena lastik ngan kom2x komando hahahahaha..

Anonymous said...

Kalu PR memerintah negara berduyun2 orang YAHUDI masuk MAlAYSIA, dan menjadikan Malaysia jadi ISRAEL 2.. time tu terpaksa orang2 melayu lawan Yahudi pakai baling batu jak...Dan tak musatahil ini berlaku, kerana Israel perlukan tempat yang besar untuk menanmpung rakyatnya....

Anonymous said...

YAHUDI kawan baik Anwarr......arghhh jaga2 bontot tu kena sondol...

Anonymous said...

Ya.. synagogue (rumah ibadat yahudi) pun wujud di Singapore.

Perangai pun macam yahudi

Anonymous said...

marilah bersama tumbangkan kegiatan subversif yang dijalankan oleh S'pork dengan bantuan DAP pada PRU 13

Laster Laluk

Anonymous said...

Kalu dulu rakyat Palestin kita bantu namun apabila PR memerintah negara Israel pula kita support larr macam Anuaarr cakap dia support Israel mempertahankan dirinya hakkkkk puuuiiiiiii.......

Anonymous said...


BUBAR PARLIMEN=22 FEBRUARI 2013
PENAMAAN CALON=16 MAC 2013
PRU13=30 MAC 2013

BETULKE???

Anonymous said...

Anonymous said...
Sepanjang aku menjadi kerani undi tak ada pula orng bangla,vietnam pakistan masuk mengundi.Tak tahu la plak aku kalau dia ada magic power sebab kat tempat mengunndi ada wakil parti yang bertanding menjadi pemerhati bukan menjadi tunggul kayu mati.

January 21, 2013 at 1:20 PM
<<<<<>>>><<<>>>><<<>>>
BETULTU KECUALI WAKIL PR TU TIDOR, MABUK,TIDOR CELIK,TONGONG,ATAU APA2 YANG SEWAKTU DENGANNYA

Anonymous said...

Asalamualaikum...
bila ketua mantap lantang bersuara
org luar xkan berani jd batu api...
lagi hebat mantap ketua n rakyat mantap lantang bersuara org luar xkan berani berkutik pun....pru ni kena letak org2 yg kuat semangat kuat kerja kuat leser rezer baru org luar nak ckp fikir seratus kali....yg penting betolkan `barisan`.....

Tun Teja said...

Sedikit komen oleh Lester Kong di Singapore Straits Times bertarikh 17th January, Khamis.
1. Seorang pensyarah bernama Abdul Ghapa Harun dari Universiti Kebangsaan Malaysia’s History, Politics and Strategy Study Centre, menjangka hanya 48% peluang untuk BN menebus Selangor kembali. Katanya lagi, ini bukan satu masa’alah yang PM DS Najib dapat menyelesaikan sendiri. Persepsi masyarakat bukan Melayu anti-BN terlalu kuat.
2. Pemimpin Dasar Anggota Pengkhianat negara (DAP) ahli parliment Liew Chin Tong berkata PM Najib mencampuri hal dalaman jabatan politik menunjukkan Umno tidak ada calun yang berkebolehan untuk meneraju Selangor jika mereka menang nanti. Pilihan raya akan menyusul tetapi tiada tampil calun yang berkarismatik memegang jawatan Menteri Besar.

• Pensyarah A Ghapa Harun memang manusia yang terpampang melurahkan hasrat kebencian dengan BN. Orang Melayu yang tidak harus diberi jawatan sebagai pensyarah universiti. Bangsa tak mengenang budi kepada kerajaan yang telus dan mendahulukan keutamaan dan kebajikan rakyat. Lebih baik kau tutup mulut kamu yang berbau busuk dari hati hingga kemulut, jikalau pengajaran yang engkau sampaikan kepada penuntut UKM gagal mengeluarkan hasil pelajar tercemerlang setaraf dengan universiti internasional dan tidak menghasilkan penuntut yang berjiwa memperjuangkan semangat generasi baru Umno .
• Wartawan keparat Cina ini sudah melampau memandang rendah atas keusahaan BN untuk memenangi pada PR ke 13 nanti. Sentiasa menghasut pengundi Malaysia yang tinggal di Singapura dan supaya humbankan BN.

Kita semua orang Melayu mesti sedar,
Undilah BN atau Umno,
kerana Umno sudah banyak membuat perubahan,
Kemajuan, pembangunan, ekonomi, social dan pertanian dan kewangan Malaysia di teraskan dengan canggih oleh BN dengan penyertaan Umno.
Kita mesti ingat jasa tokoh Umno yang lalu,
Pemimpin Umno yang berjuang membangunkan kemajuan Negara Malaysia.
Ingat BN, ingat Umno.



Anonymous said...

Tun Teja, walau macam mana pun kita ambil kira pandangan negatif terhadap Barisan Nasional terutama UMNO.

Kita mahu Barisan Nasional menang dua pertiga di PRU ke 13 TETAPI kita mesti realistik dan JANGAN BAGI INPUT YANG SALAH PADA PM. Kita jangan jadi pengampu macam pengampu2 kerajaan memberikan mesej yang salah pada PAK LAH.

Dalam pandangan saya jika BN dan UMNO nak menang PRU ke 13. Separuh dari ADUN dan present Members of Parlimen MESTI diganti. Beri kepada calun calun muda yang layak, berjiwa nasionalis dan berkebolehan.

Terajangkan kaki2 pengampu.

Anonymous said...

Anonymous Anonymous said...


BUBAR PARLIMEN=22 FEBRUARI 2013
PENAMAAN CALON=16 MAC 2013
PRU13=30 MAC 2013

BETULKE???

January 21, 2013 at 5:10 PM
______________________________

Yupp memang betul, baru jak tadi PM negara Bangladesh halo2 cikicikibom sama gua...TQ

Anonymous said...

LESTER KONG BUKAN WARTAWAN - DIA ADALAH PELACUR POLITIK TERHORMAT.

Anonymous said...

apa agama orang macam tu ? buat sesuatu sesuka hati dia aje. Salah ke, betul ke, halal ke, haram ke, tak peduli. Ingatlah pembalasan dari Tuhan.

Anonymous said...

puak2 pembangkang ni kalu semua pendatang yg depa kata pati tu sokong depa barulah 'halal'!! jiblaok sungguh!!

Anonymous said...

Hoii Lestrong Kongkek a/k singapoke maggot, lu pergi kedai tomyan orang thailand yang dah dapat warganegara msia, tanya dia orang political belief meke, semua akan cakap pasal PAS PR laa BONGOK

Anonymous said...

Melayu Pakatan Haram hentikanlah permainan menanam kebencian di kalangan Bangsa dan Agama sediri!!

Ini suata perbuatan yg amat keji!!

Kamu membuka ruang pada bangsa dan Agama Asing untuk memburukkan lagi keadaan apatah lagi dari Negara Asing yg makin Kurang ajar dan biadap!!

Anonymous said...

Rakyat pendatang di singapork juga sama..sudah di beri beis nak peha..Singapura memang kurang ajar tak sedar diri terutama rakyat cina yg tak pernah bershukor..yg rugi bangsa melayu..Ingat rakyat melayu jgn lupa sejarah.

Anonymous said...

Kong tulis itu macam tak baik lo. Itu macam kira hati busuk ma.

Tun Teja said...

Pada tarikh Sabtu, 19 Januari Carolyn Hong melaporkan dari Straits Times Singapura dengan hasad dengki terhadap kepemimpinan PM DS Najib.

1. Katanya mengenai PM DS Najib di serang ‘minor stroke’ dari laporan di laman Sarawak Report. Dengan cepatnya halaman web PM DS Najib menafikan yang berita palsu itu. “Pasaran Bursa Malaysia masih sehat,” katanya dikalangan para – hadhirin di pertemuan kewangan Islam. Sang pemfitnah betina ini melanyakkan lagi kemualan busuk hatinya dengan mengatakan penafian PM DS Najib tidak diminta, kerana berita ketenatan beliau tidak diberi perhatian oleh orang awam. Sebaliknya, Malaysian Cronicle menyebarkan berita tentang PM DS Najib akan bersara awal.

2. Awas pengkomen-pengkomen di laman ini, halaman Malaysian Cronicle memang sentiasa mengeluarkan artikel yang membakari dan meracuni rakyat membencikan BN. Banyak fitnah dan kepalsuan berita yang disampaikan terhadap BN.

3. Tetapi sang musibat wartawan betina ini berpehak kepada Malaysiakini atau Malaysian Insider dan Free Malaysia Today, kerana berita yang dilaporkan oleh ketiga-tiga laman ini berkongsi rapat berita dengan cukup semakan atas kuasa pengarang. Jangan percaya kepada penipu sang wartawan musibat betina ini.
Katanya lagi, ada blog yang mengedarkan video sex Anwar Aljuburi, lepas itu Anwar sendiri menafikan perbuatannya. Sekarang kita sudah tahu Carolyn Hong membela pemimpin PKR Anwar Aljuburi dan menyalahkan blog yang terlibat.
4. Sekarang kita sudah kuat persepsi bahwa wartawan betina ini memang bertumpas lumpas untuk memusnahkan kejayaan dan keusahaan BN bagi menguatkan fahaman pembaca diSingapura.

Perangan Carolyn Hong ini seolah cerita kanak-kanak “Tiga babi dengan Serigala”. Sang betina merupakan serigala yang merosakkan rumah-rumah benaan ketiga beradik babi itu.

5. Yang menggeramkan aku tentang penghinaan Carolyn Hong terhadap blog pro-BN yang lain, katanya blog-blog ini “tidak ada kualiti”.

Satu hari nanti aku mengharap-harap dia terlarut kewartawaannya melaporkan berita yang berbau perkauman, kepalsuan, penipuan, fitnah yang dipaparkan di akhbar Singapura Straits Times, dan dari situ aku harap Kedutaan Malaysia di Singapura cekup leher dia ketat-ketat dan humbankan dia kedalam lokap, saman sampai SST jatuh bankcrupt dan dia dibuang jawatannya.

komando makan ular said...

Tak usah bising-bising ma. Gua komando minum darah olang sudah siap 10 team penghapusan etnik cina singapura bermula dari tambak johor hingga ke bukit kayu hitam. Tunggulah hari berdarah yang dia orang nak sangat. Mana yang menggunakan kereta plat singapura ke Malaysia akan dibakar hidup-hidup. Mana yang mencari keselesaan dengan duduk di johor bharu akan dipenggal kepala dengan tidak meninggalkan sorang pun zuriat mereka. Team minum darah kami tak ramai tapi mereka ini sangat gila dalam mencincang lumat makhluk bernyawa. Dalam siri latihan radikal kami, mereka ini tanpa belas kasihan membakar dan membunuh berpuluh ekor lembu yang kami jadikan sasaran latihan kami. Ingat lu singapura punya cina. Lu pasti mati gila bila masuk Malaysia nanti, ja lu tau. lu pasti mati punya.

Tun Teja said...

22/01/2013 Singapore Straits Times report : “ No postal voting for Malaysians living in Singapore.”

Seramai 400,000 dari 1 juta pengundi luar Malaysia tinggal di Singapura.

Reaksi dari pengundi Malaysia di Singapura:
1. Andrew Wong, ketua NGO MyOverseas Vote, mengingatkan keistimewaan mengundi, dimana ramai rakyat Malaysia di Singapura berancang hendak balik kampong.

“Kami sudah kasi nasihat kepada pengundi supaya mesti pergi mengundi secara persendirian, ini akan mencegah mereka melakukan ‘undi tipu’. Ini bukan perkara besar untuk rakyat Malaysia kerana semua yang tinggal di Singapura akan pulang dan mahu mengundi.”

2. Ada yang menganjurkan kumpulan dan menggalakkan rakyat Malaysia pulang mengundi dengan menawarkan perkhidmatan kereta penuh dari Singapura pada hari pengundian.

3. Penghasut besar penganalisa politik James Chin dari Institute of Southeast Asian Studies di Singapura berkata:
“SPR menguntukkan pengecualian sengaja menghadkan angka rakyat Malaysia di luar negara. Ini disebabkan ramai pengundi dijangka akan mengundi pembangkang.”
James Chin ini memang manusia berdarahkan racun hendak membakar fikiran dan hati rakyat Malaysia di Singapura.

Awas semua rakan Umno atau BN. Jikalau pengundi rakyat Malaysia di Singapura ramai yang mengundi pembangkang lebih 50%, kita tahu siapa penghasut-penghasut iblis pembangkang ini:
James Chin, Carolyn Hong, Lester Kong, Teo Cheng Wee, Salim Osman, Yong Yen Nie, Khoo Kay Peng, Oh Ei Sun, Ooi Kee Beng, Melissa Goh, Wan Saiful Wan Jan dan ramai lagi.

Anonymous said...

Lester Kong-Kek, just thank your fucking stars that your contrymen are ruling a "MALAY ISLAND" off the "MALAY PENINSULA", and in the middle of the "MALAY ARCHIPELAGO". Yes.... enjoy it! MALAYsia is MALAYLAND, so don't mess with us you mother fucker!

Anonymous said...

Thanks TUN TEJA FOR YOUR INFORMATION memang mantap...

nicknajisbodoh said...

singapore pun buat mcm gitu apa kasi kerakyataan kepada orh china dan org Indian sampai org melayu jadi 3 smaller minority sekarang.. mungkin 4. dulu melayu 2nd ...

anti bohmau said...

apa salahnya beri kerakyatan kpd pendatang yg menumpahkan taat setia kpd negara ini & terus menyokong BN?

ada juga pendatang yg jd pemimpin dlm pr..assmin aiskerim, zuraidah mak lampir kayaraya, badrulamin gila bini orang... err, beratus-ribu pendatang di sabah & sarawak yg jd ahli pas/pkr/dap/pr tu macma mana plak?

org pr terus sajala sokong cina dap tu!!! mana tahu nnt dap halau semua pendatang asing ni!!

baik sikit dari beri kerakyatan kpd sejuta china/india yg tidak tahu bersyukur & berterima kasih sedikitpun krn dapat hidup aman damai kaya raya di negara ini!! sebaliknya mrk sentiasa hidup dgn iri hati & dengki dgn kemajuan orang Melayu. yg peliknya melayu pr ikut kiasu mcm cina/india keturunan pendatang ni!

semoga Allah SWT berkati kerajaan UMNO/BN yg baik hati ni bg kerakyatan kpd pemimpin2 pgayr...