Wednesday, February 6, 2013

ARTIKEL TERBARU TUN M.. WAJIB SEBAR !


1. In Australia it is reported that Anwar promised to engineer an Arab Spring in Malaysia.
2. He will duplicate Cairo’s Tahrir Square in Kuala Lumpur and he will organise demonstrations involving hundreds of thousands of people in order to bring down the Government if he loses the election.
3. He claims that the election victories of the BN in the past were due to cheating, and to dirty tactics. That is why he organised the “Bersih” demonstrations with a quarter of a million people. Bersih means Clean. The people he claims want to ensure Clean Elections. If they don’t get a clean election this time they will force a new election to be held through massive daily demonstration on a scale never seen in Malaysia before. The election would be deemed dirty if Anwar’s Pakatan loses.
4. When Anwar was dismissed from his post as Deputy Prime Minister and then expelled from UMNO, he organised demonstrations every Saturday. Business in Kuala Lumpur came to a standstill as people avoided going into the city the whole of Saturday.
5. If he organises huge demos everyday in Kuala Lumpur the disruption will not only affect businesses but it will deter investors and tourists from coming to Malaysia.
6. Bersih organisers have shown that they are capable of holding simultaneous demos not only in Malaysian towns but in foreign countries as well.
7. Malaysia has developed well because of its stability and peaceful environment. Anwar knows the damage he can cause Malaysia’s economy with his massive demonstrations. Malaysians may be persuaded to vote for his party in order to avoid suffering economically from the demonstrations.
8. It would be a sad day indeed for Malaysia if this kind of threats are made to win elections.
9. Malaysia’s elections have been generally clean. This is evidenced by the fact that in every election the opposition won not only in many constituencies but had actually captured many states. In the 2008 Elections the Opposition actually won in five states one Federal Territory and prevented the BN from getting a two-thirds majority in Parliament.
10. In several instances the BN lost by less than 200 votes. Surely if the BN cheated it could have easily changed the results. But there has never been real evidence of the BN doing so.
11. The claim that the elections in Malaysia are not clean and the holding of Bersih demonstrations are obviously preparation for accusing the BN Government of dirty election should the opposition lose. Demonstrations to condemn the elected Government would then be justified. And with the kind of demonstrations seen in Arab countries the Opposition may be able to force a new election. Even if the BN Government refuses to hold new elections, the opposition can expect condemnation of the BN throughout the world.
12. Anwar’s warning of Arab Spring type of demonstrations in Malaysia must be taken seriously because he has in the past shown himself a master of this form of agitation.
13. What is more dangerous is the disregard for police authority. Real attacks had been mounted against the police, just as we now see in Cairo.
14. The police are now quite helpless. Not only have the ISA and the Public Order and Crime Prevention Ordinance (also known as the Emergency Ordinance) been abolished but police have been told not to use force against the demonstrators. This will be difficult as the demonstrators are capable of attacking and using force against the police. We saw this happen in previous demos.
15. Laws are no good unless enforced. When the police are not allowed to enforce laws, then a lawless society would be the result. The public will lose police protection and the consequences would be loss of security for the people. They may have to arm themselves or organise vigilantes. This will not be good for them or for the country. I speak from experience. During the period between the Japanese surrender and the return of the British, I joined a vigilante group. Fortunately nothing serious happened. I remember being afraid of having to act against law-breakers. I was quite useless.
16. From his utterances it is quite obvious that Anwar would like to have an Arab Spring here in Malaysia. I am not an alarmist but I know Anwar’s capacity for disruptions. The moment I became Minister of Education 1974, he organised a student’s demonstration claiming that starvation had caused the death of a boy in Baling.
17. After he joined the Government there was no serious demonstration for 16 years. Once he was out of the Government there were weekly demonstrations.
18. His obsession with becoming Prime Minister will drive him to create an “Arab Spring” so that his ambition would become a reality. To him, it does not matter if the country is destabilised and regresses economically as long as he gets to be Prime Minister.

38 comments:

Anonymous said...

ARAB SPRING....INI MALAYSIA negara yang berdaulat. If Anwar thinks pass election is DIRTY...he is one dirty old Man..Pulang lah gaji masa jadi DPM.Ingat, you can plan what you want to do tapi ALLAH maha berkuasa sebab itulah awak tak dapat jadi PM.

Kami senantiasa berdoa kesejahteraan Malaysia Amin.

Uitm1974 said...

ONLY YANG BAHLOL DAN TOLOL SAHAJA MUDAH TERTIPU DENGAN WAYANG ALJUBURRI.
YANG BAHLOL DAN TOLOL SAHAJA AKAN NOBATKAN PELIWAT DAN PENZINA SEBAGAI PERDANA MENTERI.
YANG BAHLOL DAN TOLOL PUN BOLIH BAGI ANUGERAH PD ISTERI ALJUBURRI.
ORANG ISLAM YANG BAHLOL DAN TOLOL SAHAJA SOKONG PLURALISMA AGAMA.
APAPUN, TETAP TAKUT BERSUMPAHHHH.....TAKUT MAKAN DIRI.

Anonymous said...

Medan TAHRIR konon..
Medan (Shamsidar) TAHARIN ado!

Anonymous said...

Orang kemaruk nak jadi PM akan buat apa saja..bila kalah nanti jangka hayat politik terkandas kena tunggu lagi 5 tahun lagi,masa tu umur sudah menjangkau 70thn...sebab tu sekarang all out...

Anonymous said...

Senang aje Tun......apabila BN menang besar nanti dalam PR: ISA boleh direvok semula dan semua pengkhianat2 negara harus disumbat kedalam kerana ingin meruntuhkan sebuah negara yang aman damai ini.

Anak MERDEKA said...

KERAJAAN TELAH BUAT SILAP BESAR.
KENAPA MANSUH "ISA".
ISA LAH SENJATA TERBAIK UNTUK MENGHALANG HURU HARA DALAM NEGARA.
MAY 1969 RAMAI DITAHAN BAWAH ISA. HURU HARA TIDAK MEREBAK.
SKRNG ADA URA URAPROVOKOSI MAY 13 SEKALI LAGI. SEMUA TAHU SIAPA DIA. KAN MUDAH KALAU ADA ISA.
ISA SHOULD BE RETAINED AS LONG AS IT IS NOT ABUSED, UNLESS THE GOVT HAVE ANOTHER LAW WHICH, IF NOT SIMILIAR, BE MOREOR LESS THE SAME.
TANGKAP ALL TROUBLE MAKERSIN MALAYSIA.
THE SILENT MAJORITY AREPEACE LOVING PEOPLE.
HANYA PASAL AKSI 3 n 4 EKOR BINATANG BUAS MENJADIKAN NEGARA HURU HARA.
TANGKAP.....MESTI RAKYAT SOKONG.....
HIDUP MALAYIA.........LOVE MALAYSIA....

Sudir said...

Haha.. Aku suka perenggan ni

"17. After he joined the Government there was no serious demonstration for 16 years. Once he was out of the Government there were weekly demonstrations."

Anonymous said...

If this is what Anwar wants then there's no place for him in the house of the true people of Malaysia who uphold peace and harmony. Anwar is not just a threat to this country but to humanity as well and that makes him on a par with Zionism. But no matter what the obstacle is we are going to take PR down and down they are for good.

Anonymous said...

This hipokrit shld b abolishd frm Malaysia. May Allah save Malaysia.

Anonymous said...

The biggest mistake Najib has done is to listen to Hishammudin advise and abolished ISA and to jump into opposition trap or rather Anwar's trap (of coz with Hishammudin help)

Pekong Pondan said...

1. Anwar "The Homo" Ibrahim is a barking dog.

2. He cannot duplicate something his tiny brain cannot understand. Egypt have had years of clash between different religious groups and that is not the situation in Malaysia.

3. He and his homo-friends are the cheaters through spreading lies and digging shit. "Bersih" are supposed to mean clean but have become rights to LGBT (Homosexuals).

4. It's very important for the ruling government to detect this kind of unrest, and be prepared for State Of Emergency. Arrest the rebels.
5. Only by showing firm determination to stop any kind of rebbellious activities, BN can show all Malaysians that they have the right to vote for their own future.

6. No need to defend against PRs accusations, just show how PAS push people to vote for them by blackmailing.

7. If the police feel helpless, then call for military invention. This psycopatic homosexual scumbag must be squeesed down to the shoe lace.

Now something else...

Anwar did it in the shitta hole..., shitta hole..., shitta hole...
Anwar did it in the shitta hole..., in Saifuls pretty buttock.

(Song: The three little pigs, check youtube)

Pig 1: Anwar Ibrahim
Pig 2: Lim Guan Eng
Pig 3: Hadi Awang

Anonymous said...

Wise thinking Tun. Anwar is a desperado. Winning or losing rakyat and economy will suffer. He is as good as hynas or warthog.

Anonymous said...

ANWAR IBRAHIM bukan pemimpin sejati untuk Malaysia.

ANWAR IBRAHIM ialah seorang PENGHASUT berwajahkan manusia tetapi berhatikan SYAITAN.

DIA PATUT DIHAPUSKAN DARI DUNIA YANG FANA INI.

Anonymous said...

Mmg bangsat la anuwar ni!!!!!

Anonymous said...

Mmg betol Tun...

ANUwar Ibrahim perosak agama, bangsa dan negara....negara akan aman tanpa makhlok bernama Bro ANUwar bin Ibrahim....

Anonymous said...


POLITIK: STATUS QUO Vs PERUBAHAN

PRU 13 ......... undi rakyat > kuasa rakyat > kuasa penentu >> HALATUJU NEGARA
Kita cipta kebangkitan RAKYAT ...... kita cipta PERUBAHAN !
kita cipta kita cipta SEJARAH baru...... kita cipta MALAYSIA baru!

MALAYSIA yang BERSATU PADU dan AMAN MAKMUR lagi DIBERKATI tanpa kezaliman, korupsi, pembaziran, kemungkaran dan kemunduran

melalui
KEPIMPINAN BARU yang berkaliber, amanah, adil, dinamik dan demokratis
Menggarap
REFORMASI institusi awam & tadbir urus Negara yang baik menepati ASPIRASI RAKYAT dan kita bina TAMADDUN MALAYSIA GEMILANG.


PRU13....... kita tinggalkan kedurjanaan lama UBN, kita bina harapan baru bersama PR!

Anonymous said...

This "BANGSAT" a back-hole enthuse dirty animal is a bastard.

mae said...

lets the rakyat against the rakyat then. why not bn get ready to organise similar demos.

anti bohmau said...

GAP,

tak bolehka sesiapa buat report atas sbb gertakan atau ugutan yg mampu menjejaskan keselamatan awam & ekonomi negara serta kesucian Islam terhadap anWAR gila nih???

heran sbb masih ramai yg ikut gila dgn dia yg beriya2 nak jadi pm sedangkan kalau ikut takdir, dia dah lama dapat jd namun Allah Maha Kaya, dia tidak dizinkan olehNya krn sikap tergesa2, tamak & penipu dia sendiri!

siapa pun tak boleh nafikan bgmn anWAR ni naik begitu cepat & berani pulak menganiaya pemimpin2 di atasnya semata2 krn nak cepat naik...

lumrah alam, what goes round comes around!! jika kita buat jahat, buruklah balasannya. mujur dia tidak jd PM negara kita.

slps dia dipecat, Tun waktu tu amat bersabar dgn kegilaan anWAR & kumpulan reformasin yg nampak seakan2 hampir berjaya menumbangkan kerajaan. ramai yg memaki hamun, mencaci2 & menggelarkan Tun dgn berbagai kata nista. tp Tun hanya mampu berserah & meminta orangramai yg ragu2 dgn keputusannya utk buat solat hajat meminta Allah Ta'ala tunjukkan kebenaran. dah brapa lama tu????

satu, satu kebenaran Allah dah tunnjukkan namun bagi mrk yg degil tak mahu lihat semua kebenaran2 tu, hingga hari ini masih lagi meminta2 Allah tunjukkan kebenaran!!!

Anonymous said...

Saudara GAP.

Pilihanraya makin hampir. Aku rasa BARISAN NASIONAL di kedudukan yang semakin SUKAR untuk memenangi PRU 13.

Ada sesiapa dapat advise saya?

Anonymous said...

And Anwar,

May you rot in hell...

Sial lu Anwar.

Lu ingat orang suka lu?

Cina pun tak suka lu. Singh pun tak suka lu... lu naik, dia ugut tau! Lu apa ada? Sebatang kote yang bengkok yang tak kenal jantan betina.

Lu memang SIAL LAH ANWAR BABI!!!!

Anonymous said...

Anwar Ibrahim, kaulah sebangsat-bangsat melayu, bapak segala bangsat yg hidup atas muka bumi ni!
Memang ada melayu lain yg bangsat dlm UMNO & PAS, tapi kaulah yg paling bangsat!

Fuck you Anwar Ibrahim, Fuck you Anwar Ibrahim and Fuck you again Anwar Ibrahim!

Anonymous said...

PR kata UBAH...Ubah kepala Otak hang..Kalimah Allah, LGBT, Plurisme..
akai tak de!.. Selnagor sediri hancus...air & sampah pun tak boleh settle...puihhhh...

Anonymous said...

PAS tu ISLE...ISLE tu PAS...Aljub wajib taubat..N.ajis Ulamak setan..Harun Din ulamak silent mode...Mat Sabu Raja.Lawak Mega..Mahfuz..Mr Bean2...NO CLASS & QUALITY nak jadi pemimpin...jangan mimpi PR boleh menang PRU13 nanti. Kelantan 20thn tak ubah-ubah...nak ubah konon,PAS parti paling dungu & bahlul, hanya barua cina DAP dan pak angguk Aljub...ptuihhh..

Anonymous said...

org bercita2 nk jd PM pun tak boleh ka?

Anonymous said...

YUP ... I AGREE WITH TUN M.

WHEN HE WAS IN THE GOVERNMENT, THERE WAS NO DEMONSTRATION AT ALL. IT WAS SO PEACEFUL AND HARMONY.

BUT WHEN HE WAS SACKED, THEN WE CAN SEE DEMONSTRATIONS EVERYWHERE..AND IT IS STILL HAPPENING..AND I BELIEVE IT WILL CONTINUE EVEN AFTER GE13.

IN SHA ALLAH..PR WILL GO DOWN THE DRAIN.. AMIIIIIN

Servant of God said...

Bersih?

Anjeng ada laa!

Anonymous said...

INI UZTAZ HAJI ANWAR BIN IBRAHIM "PM" MATERIAL KE. ?
PORAK PERANDA NEGARA NANTI.
YANG HALALNJADI HARAM, YANGHARAM JADI HALAL !
Ya Allah...JAUHKAN NEGARA ini Dari malapetaka......

Tun Teja said...

• Pemimpin penipu Aljuburi mahu menakut-nakutkan rakyat dan kerajaan BN dengan melibatkan Arab Spring. Sekarang sang peliwat ini mahu meracuni rakyat Malaysia di Australia.
• Semua orang tahu pemimpin Parti Kencingkan Rakyat ini sudah banyak menyembunyikan tembelang mereka, kerana mereka mahu menutup pekong yang di serang akibat luka kanser mereka sendiri. Selagi Anwar hidup di Malaysia, atau pun di mana-mana bumi ini, selagi itulah Malaysia akan di banjiri dengan kacau bilau yang di racuni oleh orang politik pembangkang, pehak media yang bersebahat dengan pembangkang, pehak badan peguam, dan juga beberapa pehak mahkamah yang tidak mempunyai intergriti langsung dengan profession mereka. Pengasoh murtad, pluralisma dan liberisma sudah berjaya menular di dalam darah dan otak pemimpin-pemimpin dan ahli PAShit dan Dogs Asshole Pigs.
• Ada yang sudah tidak tahu erti patriotisma dan nasionalisma, hanya mementingkan harta kekayaan yang berlipat ganda. Yang jadi mangsa adalah orang-orang kampung yang hidup sederhana, pehak petani dan pehak pengusahawan. Lihat sahaja apa sudah terjadi di kalangan masyarakat Selangor, Kedah dan Kelantan. Tanah tergadai, penyakit menular kerana persekitaran kotor, keperluan hari-hari seperti air bertambah di tahap kekotoran.
• Anwar pesakit mental (schizophrenic ) ada ‘multiple personality’ atau ’pelbagai keperibadian akhlak’ dengan cekap dan teguh memberi ceramah hampir tiap-tiap malam untuk meyakinkan di kalangan pengundi Pakatan Racun. Apa lagi tentang menedahkan program penggantian ekonomi, anwar memang pura-pura hebat melaung-laungkan rancangan parti mereka. Tunjuk lagak pakai cakap di kalangan khalayak ramai memang karya mereka.
• Dasar dayus, dasar peliwat memang punca dasar kehidupan menipu, kerana peliwat selalunya menipu tuhan, menipu masyarakat mereka dan menipu diri sendiri.

Anonymous said...

Karpal sinki perlu juga dipecat dari menjadi anggota Majlis Syura Parti PAS.

keh...keh...keh...

legsorbreast said...

Takde angin masakan pohon bergoyang.
Dah tua bangka main adik angkat lagi.
Tinggal serumah plak tu.
Memang sah....

bukit selumpit said...

Malang sungguh anon7:39.nak menipu biarlah berpada.pemerintahan do negeri yg di perintah oleh puak kamu kedurjanaan tidal pula nampak oleh kamu.bagi saya apa yg kamu komenkan di sini nampak sang at yg kamu hanyalah seekor burung tiong yg hanya meniru apa yg di kata oleh orang lain.apa perubahan yg kamu Dan pemimpin kamu katakan?apa kezaliman Dan kedurjanaan yg kamu katakan?kami bukanlah rakyat yg bodoh Dan tak brtpelajaran yg kamu hendak bodoh2kan.kami rakyat mampu menilai sendiri.kami akan buktikan pads pru13.bersiaplah kamu menerima keputusan kami nanti.janganlah kamu pertikai keputusan kami.

Kebenaran said...

muka aljuburi semakin lusuh dan hodoh akibat sumpahan org ramai yg inginkan keamanan.

Anonymous said...

Ramai pengikut PAS yang dulunya dia cucuk hidong dan mengambil bahagian dalam demo sekarang sudah sedar.contohnya ketika Himpunan Shamsidar baru-baru ini di stadium apabila Anwar BANGUN mula bercakap berduyun-duyun penyokong PAS meninggalkan stadium.apa maknanya itu.memang PAKATAN akan kalah teruk PRU13.

Anonymous said...

Medan taik Anwar.

Anonymous said...

Kalau di negara lain peluru dah sesat dalam kepala dia.

Anonymous said...

Buatlah solat hajat mega minta Allah swt beri hidayah kepada semua.JAKIM patut uruskan.

Anonymous said...

Kuning bersih dihadapan belakang berterabur kunyit. ciss kotor.