Friday, March 8, 2013

ANWAR SUDAH HANCOR ! GAME POLITIKNYA BACKFIRE !



KENYATAAN MEDIA SAIFUL BUKHARI AZLAN


1. Saya berasa amat sedih dan dukacita dengan berita mengenai bapa saya. Saya sedih kerana bapa saya telah menjadi mangsa kerakusan politik makhluk bernama Anwar bin Ibrahim.



2. Demi Allah, Agama Bangsa dan Negara tercinta, Saya ingin tegaskan bahawa saya tidak sama sekali akan berganjak dengan dakwaan saya. Saya akan terus Istiqamah dan berpegang teguh pada dakwaan saya, segala keterangan saya di Mahkamah, juga sumpah laknat yang telah saya lafazkan, sehingga ke akhir hayat.



3. Kepada Anwar bin Ibrahim, bertaubatlah. Telah 5tahun saya bertahan, dan berdiri teguh walaupun sukar. Saya pasti Allah akan balas apa yang saudara lakukan. Sungguh terdesak dan jijik sekali.



4. Saya juga memberi amaran kepada Anwar Ibrahim, walaupun terdesak, jangan membabitkan bapa saya untuk memutarbelitkan keadaan dalam mencapai matlamat beliau.



4. Saya percaya isu ini sengaja ditimbulkan bagi mengalih perhatian isu "pengkhianat negara" yang sedang beliau hadapi.



5. Walau apapun berlaku, saya yakin KEPADA ALLAH SWT..yang benar tetap benar. Kebenaran tidak dapat dihapuskan walau apa sekalipun.



6. Saya akan terus berdoa agar Allah bukakan hati bapa saya untuk kembali pada jalan Allah, kebenaran, pertahankan anak kandungnya yg menjadi mangsa.



7. Sebagai seorang anak, kasih sayang dan hormat kepada seorang ayah akan kekal hingga ke akhir hayat.



8. Kepada seluruh rakyat Malaysia, saya menyeru agar tidak terpedaya dengan permainan jijik Anwar Ibrahim ini.



9. Kedaulatan Negara kini sedang diancam musuh, ditambah pengkhianat musuh dalam selimut membantu, sudah ramai perwira kita yang telah terkorban, marilah sama-sama kita doa dan pertahankan.




Akan terus Doa, Istiqamah dan Sabar




(MOHD SAIFUL BUKHARI BIN AZLAN)

83 comments:

Anonymous said...

Kalau jadi saiful, aku buatlah ikhtiar melalui surah yassin 7 mubin kaedah berulang yg didahului solat taubat dan hajat selama 7 malam berturut2 dan gandaannya. Doalah mohon Allah SWT tunjukkan kebenaran secepat mungkin.. insya Allah akan dibuktikanNya...

Anonymous said...

bapak Saiful & Anwar buat sidang media ter'TUTUP' di tingkat 27??? biar betul... apa yg nak ditutup? media mana yang datang? video mana?

Anonymous said...

Kenapa lah tak dipercepatkan pilihanraya...lagi tangguh lagi banyak issue timbul...najib ooo..najib....bila dah bubar parlimen weh...

Anonymous said...

Dulu bila bapak Saiful sokong & kata Saiful diliwat puak2 Pakatan Haram tak percaya. Bila dia kata itu konspirasi puak2 ni percaya lak. Nanti bila bapak Saiful ubah pendirian kata memang benar Saiful diliwat, puak2 ni tak akan percaya.. itulah kalau dah taksub kat si Anugay mereka tak boleh berfikir cara waras!

Anonymous said...

Siasat bapak Saiful ni.. tentu dia dpt sesuatu drp Anuware!

Anonymous said...

Kenapa lah tak dipercepatkan pilihanraya...lagi tangguh lagi banyak issue timbul...najib ooo..najib....bila dah bubar parlimen weh...

Anonymous said...

Bersabarlah Saiful.., kemenangan akan tetap berpihak kepada yang benar. Anwar akan tersungkur dengan sehina-hinanya. Allah Maha Merancang.

Anonymous said...

Ya Allah Ya Rabb, Allah maha Pelindung..Ampuni dosa2 kami semua. Lindungilah Pemuda ini, tabahkanlah hatinya dalam menghadapi dugaan demi dugaan durjana.

Kau berilah taufik dan Hidayah kepada Ayahandanya, Berilah pertolonganmu kepada mereka sekeluarga dalam saat2 getir ini. Ampunkan Ya Allah dosa2 kami semua..

Anonymous said...


Lahad Datu - Kenapa Polis & Tentera yang Terkorban Mati Syahid ?

http://www.youtube.com/watch?v=wlfXZEHmO6g


Anonymous said...

Tektik 4-2-4 Anwar tak menjadi... Kantoi dalam masa 3,4 jam jer....

Cuba lagi, Anwar....

semut merah said...

Mai kita rakyat yg cintakan keamanan dan kestabilan negara tangkap dan ganyang anuar sampai lumat sebagaimana lumatnya pengganas sulu di lahat datu.anuar sekarang sudah hilang pertimbangan diri dan lebih berpaksi kepada nafsu serakah. Amat bahaya dan teramat bahaya anuar sekarang. Pihak berkuasa trlalu banyak berkira dlm mengambil tindakan pd anuar. Sebelum nasi menjadi bubur biar kita sendiri mengambil tindakan walaupun secara hukum rimba.

Anonymous said...

Ya Allah Ya Rabbi. Kau tunjukkanlah yang Haq dan kau musnahkanlah yang batil.

Anwar Ibrahim adalah suku sakat Dajjal Laknatullah yang bertopengkan mabusia. Ya Allah, Kau bukakanlah segala pekong dan keburukan Anwar Ibrahim agar seluruh rakyat Malaysia dapat menilainya.

Ya Allah,tolonglah kami. Amin Allahumma Amin.

Anonymous said...

Hari ni dalam sejarah

1. Bapak Ayam sanggup jual bontot anak

2. Haron Din kata "jangan tanya siapa PM? Mana tau saya jadi PM? Seloroh beliau.

Aku tak pelik item no 1 pasal tiap kali ada big issues mesti ada divert. Standard! Tapi aku pelik dgn item
No 2. Persetujuan kalimah Allah, Hadi tak tarik lagi persetujuan tu tapi Haron Din boleh tetap dgn PAS dan errr ada hati nak jadi PM ke?

Hebat Dajjal BABI ni..

Anonymous said...

mp pembangkang tu ada sama masa bapa azlan buat pc. Kan dia ni juga yang tengok video anuwar balun china doll. Dia bilang orang dlm video semacam anwar cuma perutnya buncit sikit.Brapa agaknya depa bayar bapa azlan untuk divert isu.Hanya bangsat berketuakan bangsat dan penderhaka negara

Anonymous said...

check account bapak saiful bukhari ni atau bank account yang rapat dengan bapak saiful ni masa kecil lagi bukan dia yang bela saiful....anwar ibrahim game dah over....

Anonymous said...

check account bapak saiful bukhari ni atau bank account yang rapat dengan bapak saiful ni masa kecil lagi bukan dia yang bela saiful....anwar ibrahim game dah over....

Anonymous said...

AKU PERCAYA 5 JUTA PERATUS PADA SAIFUL SEBAB DIA BERANI SUMPAH LAKNAT YG.MEMPERTARUHKAN DIRI,ANAK DAN KETURUNANNYA JIKA DIA BERBOHONG.

SESIAPA YG.MASIH SETIA DAN PERCAYA PADA ANWAR,,AKU NAK TANYA SATU SOKLAN...ADAKAH ANDA BERANI TIDUR SATU BILIK DENGAN ANWAR DI SEBUAH KONDOMINIUM ATAU VILA PERIBADI ?

KEJAHATAN ANWAR SEHINGGA PAS YG.BEGITU KUAT SATU WAKTU DULU KINI MENYEMBAH BUMI !!

gen2felda

Anonymous said...

Bapa saiful....poyo napa skrg baru nak kata konspirasi......boleh jalan daaaa.....rakyat tk bodoh nampak sgt bapa saiful kena baya.......yg kena liwat anak dia bkn bapa dia.....aku tetap percaya liwat tetap berlaku...bapa saiful mkn rasuah....nknkaya ceppat....pru13 dh dekat...nampak sgt....bapa saiful mena baya...

Anonymous said...

Protect kselamatan bpk saiful..die sgt brnilai sbg bhn politik anwar..kite xtau sejauh mane rncgn anwar trhdp bpk saiful..aku xpcaye yg manfaat org tue ni stakat utk buat u turn..myb lbh dr tu..aku xbrani nk ckp direct,cume aku hrp ko phm la gap..ape2 jd nnt akn ditaici kpd bn..n kesannye myb sgt besar.nauzubillah.musuh kite bkn pr semate2..myb pas tu naif je, tp kwn2 intrnational anwar x mcm tu..

Anonymous said...

harap2 jangan lah ada mana2 pemimpin UMNO melibatkan diri dalam polemik Anwar - Saiful ni, ini kerana kes ni adalah kes personal antara mereka berdua. Yang mula2 kaitkan kes ni menjadi bahan politik adalah Anwar sbb nak cover line kes tersilap menjubo.

Anonymous said...

Hahaha... Kejap jer allah nak balas dosa sepol. Bapak xkan xkenal anak sendiri kot

Anonymous said...

Najib dah semput tu

Anonymous said...

Ko xnak siasat najib. Dah berapa rm dia suap sepol ngan bapak dia dulu

Anonymous said...

Maka dengan ini umno terkantoi lagi

Anonymous said...

Isshhhh... Ko nie mamat! Kan allah dah tunjuk , ko nak ape lagi? Ko nak allah jatuh kan penyakit kat sepol pulak ker?

Anonymous said...

Ooooo... Sepol dah berdosa ko mintak ampun utk dia. Nuar yg menanggung malu dik fitnah sepol ko mintah allah turun kan bala.? Agak- agak le sikit

Anonymous said...

Hebat tul ko nya fitnah.. Ko penah kena sepak tak? Sakit tak? Haaa.. Akhirat sok lagi sakit azab nya. Ingatttt

anuar Mat Saman said...

GAP

kalau u ulang lagi, nanti i saman

Anonymous said...

Setuju..

shah rosli said...

Ameno moron aka kebodohan melampau munafik lagi kapir

shah rosli said...

Ameno adalah parti bangsat melayu selama lamanya

shah rosli said...

Ameno moron aka kebodohan melampau munafik lagi kapir

Anonymous said...

Org kaampung byk taktahu guna internet.....harap kita sebar kan....pada org kampung ....bapa saiful dibayar....oleh anwar..nampak sgt pru13 bapa saiful telah dibayar

Anonymous said...

Jika benar bapak saiful menerima rasuah untuk menukar kenyataan, apa kata kalau kita report je kat sprm.

Anonymous said...

T.I.B.A.I

Anonymous said...

woi....dengar-dengar si nuar dah cabut gi bercuti....dia nak jumpa kawan-kawan yahudi dia kot nak rancang strategi baru...jeng ..jeng ...jeng....

Anonymous said...

Sabar la Saiful..kalau kita di jln yg benar insyAllah Allah akn menunjukkn kebenaran nya...mgkn di dunia manusia bernama Anuwar ni bole lps..di akhirat esok tau la azab nya nnt..aku nk tgk sgt pembalasan di dunia ni lg utk saudara Anuwar...akhir zaman nie Allah byr cash..tggu laa saat nya nnt..

Anonymous said...

Anwar tak buat la keja keja maksiat to.

Anonymous said...

Haha...Saiful ksntoi...anak nk ckp bapa kene hasut ....masya'allah....Bapa lg Sedih bila tgk anak nye seorang homoseks..

Anonymous said...

bapok dio dok dapat BR1M kot

Anonymous said...

Kenapa anuar samdol ni buat media terTUTUP? Dia yg paling lantang suruh pak badwi beri 'kebebasan media'. Inilah yg kita kata cakap tak serupa bikin. Kalu org camni lah yg jadi PM kita...NA'UZUBILLAH!@# YA ALLAH lindungilah kami rakyat malaysia dari makhluk sebegini..kepada MU kami bertawakkal..

Anonymous said...

AMIN...

Anonymous said...

Tak de terkantoinya

Anonymous said...

rasanya pakcik azlan ni pun dah kena toron dgn anwar,,,hehehe...eh rasa mcm betul la...tunggu minggu depan ada orang tu nak datang dari sngapore nanti dia akan cite ini azlan punya celite..

Anonymous said...

Bersabarlah Saiful, kalau tak dapat dibuktikan didunia, diakhirat nanti kau tuntutlah dari Anwar tu. Didunia ini pun dia dah tak tenteram dek kerana dosanya, aniayanya dan penipuannya kepada sesama Islam yang mudah terpedaya seperti dalam PKR dan PAS.

Anonymous said...

Kau dgn bapak kau sma ke..? Klu sma ptut la.. sma2 anak branak bodo...!!! Meh aku ludah kau ats kbodohn kau ank branak...haaaakkk...tuuuuiiihh...!!

Anonymous said...

Ya Allah. Dah teruk sangat Anwar ni. Jika boleh dibukakan hatinya untuk bertaubat, maka ilhamkan dalam hatinya. Jika tiada harapan lagi, maka Kau lakukanlah sesuatu supaya dia tidak lagi dapat menganggu dan menghasut kami buat selama-lamanya. Ameeennn.

Anonymous said...

Juak-juak PR yg masih menyokong anuar memang dah buta hati...hatinya dah hitam, dah tak dpt pentunjuk lagi..sbb apa? bersubahat menyokong dgn org yang menghalalkan Allah disekutukan...Hukumnya syirik bagi si pembuat dan penyokong nya...syirik adalah dosa yang Allah sendiri tak akan ampunkan sampai bila-bila. mereka masih menyokong Anwar SYIRIK dan anaknya Nurul Izzah Boleh Murtad, biar kan lah mereka hanyut sesat dengan 2 anak beranak ni...

Anonymous said...

Ada penyokong PR mengatakan:- Islam tu letak pada kalimah Allah je ke...? Kalau dah awal-awal lagi kau dah halalkan Allah disekutukan, yakni syirik, segala ibadatkan kau dah tak berguna lagi...jgn jadi mcm kartunis Zunar, kalimah Allah tak penting bagi nya , issue kecik konon...bodoh binggai!

Anonymous said...


Tanya Mat Sabu..betoi tak Anwar kaki juboq?

Anonymous said...

Takebeer!!!
Takebeer!!!
Takebeer!!!

Tanya sama pungkok, apa pasal goyang
Nanti jawab pungkok, Anu yang hantam

Anonymous said...

Guane ni weh....bila bapak saiful buat u turn puak pkr percaya pulak....kah..kah....itu pakatan bagi hint indirect utk bubar AI.....lu pikir lah tinggi sikit...
Ini kali confom BN....

Anonymous said...

Busuknya roh dan jiwa.

Anonymous said...

Apa dah tak bekajar ka..yg buat tuduhan anaknya bukan bapanya....kah...kah..mcmana lu picaya bapak nya pula....ooi masa bapak sokong anak tak percaya..

Anonymous said...

hanya Saiful yg tahu kebenarannya. sbb saiful yg melalui detik hitam dlm hidup beliau bukan bapanya. dier dah sanggup buat sumpah laknat, membuka aibnya sendiri demi kebenaran. org akan tetap lihat kebenaran itu ada pada saiful bukan bapanya.

Anonymous said...

OIIII SHAH ROSLI!!!

AMENO BNATANG APA?? KAKAK KO PUNYA LAKI KA!!

PUKIMAK LU!!!

Anonymous said...

NALLA KATA SAMSIDAR HISAP KOTEK BENGKOK DALAM KRETA SIT BELAKANG TAKNAK SAMAN KA??

YOU ULANG I SAMAN YOU!!!

TANYA SAMA CHINADOLL KENAPA MENGANGKANG...

NANTI JWB CHINADOLL KOTEK BENGKOK NAK TERJANG......

Wahkahkahkah........

Anonymous said...

ESKAY SEBAR VIDEO ANWAR ALJUBURI KONGKEK CHINADOLL KENAPA TAK SAMAN???

HEP BIASA DIA EH!!! YOU ULANG I SAMAN YOU!!

TANYA SAMA ANWAR KENAPA KONGKEK HARAM.....

NANTI JWB ANWAR TGK JIJAH TAK GERAM.....

Wahkahkahkah........

Anonymous said...

Anon1:46am!!

Kita dah siasat Najib....

NAJIB BEST IN THE WORLD!!!

MUCH MUCH BETTER THEN ANWAR HOMOSEKS...

MUCH MUCH BETTER N.AJIS HADFIK BAWANG THE TRAITORS...

MUCH MUCH BETTER LIM KIT SIAL KOMINIS MOTHER FUCKER!!

HEP!!!! YOU ULANG I SAMAN YOU!!!

Anonymous said...

Bapak Saiful ni abandon anak dia dari kecik..dia tak pernah kesah pun hal anak dia..mana boleh percaya cakap org mcm ni..kalau dulu dia cakap anak dia kena liwat puak PKR tak percaya..knp skrg mesti percaya pulak cakap dia??

Anonymous said...

Anuar peliwat tegar klu stkt beli org mmg keje dia bila dh tdsk mula kaitkn org sn org sini, dsr pelaku dosa besar

Pekong Pondan said...

Whatever the homosexual try to bribe anyone, we all know...

...that...

Anwar did it in the shitta hole..., shitta hole..., shitta hole...
Anwar did it in the shitta hole..., in Saifuls pretty buttock.

(Song: The three little pigs, check youtube)

Pig 1: Anwar Ibrahim
Pig 2: Lim Guan Eng
Pig 3: Hadi Awang

Anonymous said...

penyokong PR dah nak kantoi buat isu merepek meraban...maklumlah yg tinggal hanya pencacai PR yg tak pas sekolah...tahap bodo bingai!

Anonymous said...

teman percaya 10 juta peratus dengan saiful sebab bila dia berbicara tak pernah dia lupa menyebut Allah, doa, sabar, istiqamah dan lain perkataan yg berkaitan dengan Islam. selamat berjuang wahai saiful semoga anda mendapat kemenangan mutlak. yg benar pasti berdiri, yg bersalah pasti tersungkur

Anonymous said...

pelik..sebelum ni..puak2 pr dok kutuk azlan tak xcredible sebab jenis kelaki tak bertanggungjawab. tup tup bila u turn semua pakat minum kencing dia? takde org lain ke yg puak2 pr blh tampilkan ni?

Al Juhari said...

Saya amat yakin Haji Saiful Bukhari berada dipihak yang benar. Hanya orang benar berani bersumpah mubahalah. Dan Haji Saiful telah melakukanya bersaksikan bapanya sendiri.

Yakinlah bahawa Allah beserta dengan pihak yang benar dan yang benar itu ialah Haji Saiful.

Lihat sahaja air muka Hj Saiful. Nampak jernih.

Al Juhari said...

Saya amat yakin Haji Saiful Bukhari berada dipihak yang benar. Hanya orang benar berani bersumpah mubahalah. Dan Haji Saiful telah melakukanya bersaksikan bapanya sendiri.

Yakinlah bahawa Allah beserta dengan pihak yang benar dan yang benar itu ialah Haji Saiful.

Lihat sahaja air muka Hj Saiful. Nampak jernih.

Anonymous said...

Islam umno terletak kat i.c jer .. Lagi le terok

Anonymous said...

Mat sabu jawap: jgn le ko menjadi rantai fitnah.

celana biru said...

Azlan: Yang sebenarnya Anvar bukan sondol bontot Sipol. Dia sondol pantat aku!

Anonymous said...

Jе suiѕ une femme ԁe quarantе-cinq
ρiges .
Je portе lе jolі nοm dе
Ϲhantal.
Сe que jе fаіs , vеnԁeuse en grande ѕurfacе .
il appaгаît que ϳе ѕuiѕ geignaгdе.


Feel frее to νisіt
my site: korys.net

Anonymous said...

cοmment vа ? Ici Matіlԁa
Jе suіs agée de quarante-huit ans !
J'ai repris des études pour etre sans emploi ... Si je suis parfois une bonne poire, ce n'est раs pоur autant
un défaut ?

Hегe iѕ my homepage facette dentaire paris

Anonymous said...

Mes parеnts m'ont appellée Arnaude et j'aime beаucoup ce prénom.

Јe ѕuis vіeille de 37 аnnées .

Mon boulοt, urbaniѕtе ... Je ѕuis plutôt d'un naturel enjoué.

Feel free to surf to my web-site http://Moiuggi.ru

Anonymous said...

Mon nom eѕt Belisаrda.
Je ѕuіs unе vieіllе ԁe quarante-quаtrе pгintemps !


jе suis en сe moment dеs études dе wеbmastеur !
On ԁit de moi quе jе suiѕ ϳoyеuse.


Му web page: tоurіѕme - www.education.net.au -

Anonymous said...

ça va ? Ici Baρtiste
Jе ѕuis agée de trente-neuf ans .

jе suis en ce moment dеs étuԁes ԁе
responsablе d'atelier . Si je suis parfois timide, ce n'est pas un
défaut ?

Hеre is my web blog: Reservation hotel

Anonymous said...

Dans le but dе se mettгe parmi les premіeres
ρages ԁes moteurs dе recherchе tout en
attirant des visiteuгs,
Pour des prix raiѕonnables, Boite2.com propoѕe ԁes servicеs qui assuгеnt le rеferencement naturеl ou payant en fonction de vοtre сhoix.

Le positionnеment des PMЕ et PMI ѕur
leѕ moteurs de гecheгche еst donс ѕans tourment.

Les createurs dе ѕites ωeb pourront beneficier des formatiοns еt coaching SEΟ avec
l’аide de l’agence Boite2.com.

Also visit my site referencement naturel google

Anonymous said...

Le prеmier des sοucis pendant
un proche voyage est le genre de bagages a еmmenеr.


Un choіx qui parait aise mais loгsquе le moment
de faіre les bagаges arrivе, οn
s’аperçoit qu'il est complique de trouver la valise appropriee principalement en cas d’un long sejour.
Il y a divers moyen de trouver ces bagages sans faire trop d'effort ni dе dеpenѕes.


La νente en ligne pouг bagаgеs pas cherѕ augmente
de pluѕ en pluѕ.

De plus, de nοmbгeux сhоix de priх et de qualites sont offerts.

On pеut distinguer differentes mаrqueѕ
sur cеs boutіques, Samsonite, Tumi, Lіttle Marcel et autres.

La vigoureuse competitіon гeduit les tarifѕ.

Les prix de ces boutіques en ligne sont inhabituels et elles realisent, presque tout le temps, des promοtions.

De nos jours, ceѕ boutіqueѕ en ligne reρreѕentent
la bonnе option pour ceux qui n’ont ρas le tеmps
de faiгe du shοpping.

Pour un voyage d'affaire, un long ou court sejour, ces sites sont tout le temps capables de repondre a nos attentes.
Par exemple la boutique en ligne Bagage Bagage, Mesbagages et autres qui presentent plusieurs types de bagages de toutes grandeurs et de differentes marques.

Bref, ces boutiques en ligne sont pour certains une meilleure solution mais pour d’autres faire les magasins directement demeure un plaisir inegalable.
Ces boutiques en ligne ont ete instaurees pour une facilite d’achat specialement pour ceux qui en ont vraiment besoin.
Neamoins, il faut noter que les clients de ces boutiques en ligne s’accroissent de plus en plus.

Check out my weblog Valise pas cher Samsonite

Anonymous said...

Gгeetingѕ! Vеry helρful advice in thіѕ particulаr aгtiсle!
It iѕ the little сhanges whіch wіll mаκe thе most signifісant сhangeѕ.
Many thanks fог sharing!

Also visit my websіte :: Holiday in Montenegro ()

Anonymous said...

Je porte le joli nom ԁе Ilа.
J'ai trente et un ans .
Ce que je fais , aide comptable ... Si je suis parfois une vraie mère poule, ce n'еst pаs forcément un ԁéfaut ?



Τake a look at mу webpage; hotel ()

Anonymous said...

Salut lа compаgnie,

Jе suis jeunе de quarante et un
bегges tаnt ρis sі ça ne se dіt paѕ .


Fealty à νotre sеrvice
Јe suіs hôtеsse ԁe l'air . Il est dit parfois de moi que je suis enjouée.

Also visit my site ... giorgio armani emporio armani ()

Anonymous said...

Je suis jeune de 42 piges : je ne fait pas de
ргoblème en сe qui me conceгne .


Јe porte le јoli nοm dе Sabine.

Je vοudrais dеvenir pépinіéristе .

.. Меs amis diѕеnt ѕouѵent que je suis une vrаie prune.


My webpage - giorgio armani emporio

Anonymous said...

bonjour à touѕ, Mon nοm eѕt Patriсia.

Je ѕuis vieille de 33 printеmpѕ .


Mon bοulot, auxiliaire ԁe vie socialе .
Je suis ρlutôt d'un naturel souriant.

Here is my web-site :: Soins dentaires pas cher

Anonymous said...

comment vа ? Je m'appelle Agate.
Je viens de fêter mon quarante-neufième anniversaire. !
Je suis une urbaniste ! Mon naturel est plutôt souriant.

Also visit my web page: hotel