Friday, May 24, 2013

AHLI UMNO MULA BOIKOT KEDAI CINA.( CONTOHI SERANGAN ANAI-ANAI)



setakat 24 februari 2012, jumlah AHLI UMNO adalah 3.34 juta ahli.

maklum balas melalui email,sms,bbm yang aku terima mengenai kempen ini adalah cukup mengujakan..

ahli umno antara yang paling ramai telah memulakan langkah sabotaj peniaga cina..

ahli umno yang sebegini punya ramai sudah sewajibnya memulakan langkah awal BOIKOT KEDAI CINA SAMPAI BANKRAP..

gerakkan kempen di kalangan ahli umno ini melalui FB,BLOG,TWIT,SMS,EMAIL DLL..

harus diingat kita wajib melakukan perkara ini dengan cukup konsisten, teratur,kemas dan punyai ketahanan mental yang lasak dan berada dalam skala luar biasa..

ahli umno yang berjuta ini wajib memahami falsalsah hidup anai-anai..

anai-anai memakan kayu dari dalam.
secara perlahan namun cukup teratur.
bermula di pangkal, anai-anai kemudiannya menyerang di hujung..

dari dalam kayu mulai reput.

bila tiba saatnya, kayu yang begitu ampuh dan kuat itu AKHIRNYA akan hancur reput dan lantas tumbang menyembah bumi..

inilah sikap anai-anai yang perlu dicontohi oleh 3.34 juta ahli umno untuk menghancurkan ekonomi cina dari dalam...

bagaimana sepohon kayu yang kuat boleh tumbang dek kuasa anai-anai, begitulah juga yang perlu kita lakukan untuk tumbangkan ekonomi peniaga cina yang tidak mengenang budi ini once and for all..


SEBARKAN KEMPEN INI  MELALUI EMAIL,FB DAN SEGALANYA..!

JANGAN DIBERI BARANG SEPOSEN PUN DUIT MELAYU KEPADA PENIAGA CINA LAGI !



236 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 236 of 236
Anonymous said...

Ha.....ha.....seblm PRU bukan main kata PR akan menang. Gua bukan umno tp gua masih undi BN.
LAIN KALI KALI LAH PR YER......LU TUNGGU 2018.
Bila mahu hantar anwar katanya mahu jadi pensyarah. Gua sama akan hantar kat airport loo.
PR kalah semua olang lu talak percaya loo. Itu mcm kalu mcmana mahu jadi gomen. Lu kena kasi saiko sikit mahu ambil feel pengundi yg bukan ahli mana mana parti loo.

Anonymous said...

BN menang bro........lu masih ada mimpi lagi ker.
LAIN KALI KALI KALI LAH....TUNGGU 2018. Ha. ....ha...
kesian dia.....Pakatan Ranap..

Anonymous said...

AYUH JIHAD EKONOMI!!!

SETIAP LEBIHAN HARGA NIATKAN SEDEKAH!!!

BERBELANJA SAMBIL BERAMAL DAN MENDAPAT PAHALA!!!

BERBELANJA DENGAN NIAT DEMI AGAMA ALLAH!!!

PASTIKAN MUSLIM BERBELANJA LEBIH DARIPADA 50% GAJI BULANAN KE POKET MUSLIM!!!

Anonymous said...

KALAU PERGI KAT LOW YAT JANGAN BELI DGN CINA ...BELI DGN PAKISTAN DAN BANGLA TKT 3 KE ATAS

Anonymous said...

Apa yg hang melalut lg nih lansi penjilat taik dap? Dahla komen keluar topik. Msh mimpi dgn undi popular lg? Lu org indon ke? Aku org bandar pun tak sokong Penipu Rakyat tak guna tu..korang je bergantung sgt dgn kafir harbi dap tu..dah pegi jauh2..syoooh syooooh...

Anonymous said...

Sah dap laknatullah..hanya cina rasis yang akan akan sebut melayu sebagai monyet(ma lou)..jahanam betul..

Anonymous said...

Kalau setakat buat fitnah seperti budak2 tak payahlah duduk berforum..orang dah tahu cerita tu tipu..penipu punya dap laknat..

Anonymous said...

Kalau setakat buat fitnah seperti budak2 tak payahlah duduk berforum..orang dah tahu cerita tu tipu..penipu punya dap laknat..

Anonymous said...

Aku ada jiran melayu.dapat tekun,amanah ikhtiar,bantuan mara tapi sayang..tak ramai melayu yang beli dengan dia,alasannya barang kedai cina lebih murah..kesian jiran aku..sedarlah saudara2ku..bantu dan belilah dikedai melayu islam..tolonglah..

Anonymous said...

woi lansi cibai, lu jangan ingat kami kat kampung ni bodoh macam lu,sampai tak tau nak bezakan yang mana betul dan salah,itulah akibatnya kalau dah banyak sangat makan babi,hati dah hitam dan busuk.

Anonymous said...

Takbirr. Ni tak masuk lagi penyokong umno bukan ahli macam aku. Kalau kira penyokong pas yg memang dah lama berkira bab kedai cina ni, aku rasa sekejap jer cina lingkup. layankan business runcit mereka seperti restoran xhalal mereka. Hanya cina dan kafirun yg masuk....

Anonymous said...

Owner melayu ke?

Anonymous said...

Owner melayu ke kilang air eden nie

Anonymous said...

sekarang bukan cerita psal racis...
aku memang racis..peduli apa aku

Anonymous said...

Melayu punya ke sekarang air mineral eden tu

Anonymous said...

promosi BBC pakai SMS berantai.
promosi BBC pakai FB berantai
promosi BBC pakai TWITTER berantai
promosi BBC pakai EMAIL berantai

Zaeydee said...

Bodohnya lu langsi...dok cerita benda yang fitnah...dok main psiko...persepsi...effect dok baca internet dr bean army...lu nak kata apa lu punya pasal...umno dah tambah kerusi dari 79 ke 88 di parlimen..tu apa petanda...undi popular bn 47%..sengket sangat ilmu lu...umno popular di 10 buah negeri...parti pukimak lu hanya 3 negeri...tupun dok main wayang..blackout..undi hantulah...undi 2x...lepas adun n ahli parlimen lu angkat sumpah...dok kata pru13 tak adil pulak...itu lu tak fening ke..masa kdn hishamuddin bolehlah...kdn bawah zaid hamidi main cekup je...tak lama lagi 200 army bean siap2 lah pulak...undi popular parti pukimak lu semua kat bandar2 besar...yg ada 50..60..70..ribu orang pengundi...bolehlah dapat undi popular...semua kaum kapir harbi yg dibantu melayu tak sedar diri yg undi...kini org2 umno dan melayu dah sedar...betapa kapir harbi ni tak perlu bagi muka...sikit masa lagi...tunggulah pulak program pemutihan khidmat awam...yg dok sokong pembangkang tp kerja kerajaan..akan diberi 3 opsyen...bersara...tindakan tata tertib...diberhentikan...padan muka...BCL

Anonymous said...

==========================================

May 24, 2013 at 7:51 PM

Hehehehe.... dah lama tau dah. Adik beradik 3 org sekolah cina. Byk dah pengalaman dgn tokey2 kedai cina ni. Sbb tu bila masuk kedai cina aku taknak cakap cina. Nak tgk apa yg diorg ckp. Sll kalau tanya mintak diskaun,diorg akan tanya org blkg. Pung pang pung pang... tak jd beli pasal dah dengar apa yg diorng ckpkan. Blah mcm tu je la. Malas nak balas balik dlm bhs diorg tu. Kat Petaling Street lagi la... dah test mcm kwn anon ni ckp...tak jd beli tp kn ckp cina la br diorg respek yg kita ni tau bhs diorg dgn fasih.


Tonto Jr

=============================================

bro, hang yang berkebolehan ni, aku cadangkan buka kelas lah, kalau bro area2 KL/Selangor ni, aku sanggup antar kesemua anak2 aku termasuk aku sendiri join kelas u bro.

Anonymous said...

KPD SEDARA-SEDARA SE-ISLAM SUMA,

JOM, PASTIKAN SELEPAS SETIAP SOLAT FARDHU,
MINTA MASING-MASING BERDOA KEPADA ALLAH SWT TERHADAP ORANG-ORANG KAFIR HARBI NI, DENGAN MEMBACA DOA DARI AYAT 286 SURAH AL-BAQARAH.

AMIN....


Anonymous said...

Aku bukan ahli tapi tetap boikot kedai cina. Buy Chinese Last.Panas hati bila dengar kata kita Melayu malas.Istiqamah, slowly yet surely. S

Anonymous said...

kt tmpt aku ada 1 kedai melayu yg lain cina ada 6,aku bli kt kdai cina bila brg yg aku nk xde kt kdai melayu..mmg mhl skit,tp xpe la dia melayu Islam..ada gak bayar zakat

Anonymous said...

Alhamdulillah. Moga Allah berikan kekuatan terus supaya Muslim di Malaysia tidak menjadi buih di laut.

Anonymous said...

Harap MARA ke, NAZA ke, koperasi ATM ke,FELDA ke atau syarikat-syarikat Melayu boleh usahakan untuk buka kedai farmasi bumiputra di setiap kampung dan penempatan bumiputra dan Melayu.Ambillah peluang ini supaya bangsa kita jadi bangsa yang berjaya.Ini adalah fardhu kifayah.Adalah berdosa sekiranya syarikat Islam tidak melakukan perniagaan ini.Di Taman Ria,Sungai Petani ada satu farmasi Melayu dekat pasar.Buatlah satu direktori perniagaan Melayu dan bumiputra yang ada di seluruh pelusuk tanahair.Apabila keuntungan perniagaan meningkat nescaya peniaga ini akan membuka lagi satu kedai dan mampu mengupah pekerja baru.Jadi lama kelamaan tidak timbul lagi masalah bermajikan cina.Biar cina bekerja dengan cina dan Islam bekerja dengan Islam.Sepatutnya Islam yang kuasai ekonomi,cuba renung-renungkan.

Anonymous said...

kami org2 pas ampang, gombak dan wangsa maju dh lama boikot barang2 cina..dengan penyertaan semua kaum melayu dan umat islam, kita pasti berjaya meruntuhkan empayar perniagaan dan keangkuhan kaum cina ini

Anonymous said...

kami dari pas cheras, dan balakong pun turut serta kempen ini..InsyaAllah kita akan berjaya..TAKBIIIIIIR!!!!!

Anonymous said...

Kekadang kita perasan tak, bila nak sokong Buy Malay First... akhirnya kita terpaksa membeli di kedai cina.

Contoh kedai bengkel kereta. Cukuplah payah kita nak sokong. Ini kerana kita tiada maklumat kedai bumiputra di sesuatu kawasan apatahlagi kawasan sendiri.

Justeru, setiap kalangan kita berusaha mencarinya dan kongsi maklumat tersebut di dalam blog.

akhirnya aku puas.. dapat juga bengkel kereta milik melayu di putrajy di persin 15. sekarang aku nak membiasakan diri segala hal aku pergi kedai melayu.

amacam yang lain... kuatkan mental dan semangat. jihad ekonomi ni.

Anonymous said...

boikot tetap boikot. secara tak langsung kita dapat membantu perniagaan bumiputera yg selama ni diboikot oleh puak DAP.

Anonymous said...

sebulan lepas sy ada buat temu janji dengan kawan dan kita org berjanji untuk bertemu di sebuah restoran.kebetulan saya tiba lebih awal di tempat yang dijanjikan.dalam saya duk tunggu fren,menghadap tpt meja sy duduk tu,ada sebuah kedau runcit cina.dalam sy duk perhati2 kedau cina tu,sy bole buat rumusan bahawa dlm 20 orang customer2 yg dtg membeli kt kedai runcit tu,hanya ada seorang saja customer cina.katakanlah kalau tiap customer membelanjakan seringgit,bermakna taukey tu dpt rm20 dan dari nilai tu,rm19 dtgnya dr hasil orang muslim dan hanya seringgit saja dtg dr bangsa cina sendiri.so,kalaulah kita semua muslim/bumiputra sabah sarawak dan jugak india boikot barabgan cina bermakna taukey tu akan dpt hasil rm1 saja setiap hari.jd saudara/saudari dan tuan puan pikirla sendiri.BUY MALAY FIRST,BUY DAP LAST!!!!!!!!!!

Anonymous said...

anai2 hanya makan kayu, tapi dia tak buat kayu..

anai2 melayu ni akan makan kayu (cina) tapi akan buat kayu baru (kayu muslim/melayu)..

bersedialah untuk berpaut kpd kayu muslim yg lebih kukuh dan lebih barakah..

Anonymous said...

ditempat aku, dulu isi minyak shell kepunyaan org cina tapi sekarang gunakan petronas org melayu.. kedai pun pegi kedai mamak beli barang jauh no hal.. keluaran bumi keutamaan.. boikot semampu mungkin...

hci said...

aku nk betul2 commit...nk share dgn kawan2 semua yg aku dah betul2 tak beli roti massimo n kopi old town. biar yg ni jd dulu....sikit2 n lama2 jd bukit

Anonymous said...

Setuju sangt..dh lama bangsa kita dianiaya secara halus..

Anonymous said...

tuan2..mana nak cari kedai melayu untuk home renovation area shah alam/klang?

Anonymous said...

Orang melayu semua kena bersatu.jangan berpolitik lagi. Bangunkan bangsa Melayu. Kerajaan dah merancang untuk jadikan negara kita berpendapatan tinggi. Orang Melayu kena tolong orang Melayu. Tiada siapa lagi yang akan tolong orang Melayu di bumi Melayu ini. Orang Melayu telah ditipu bertahun-tahun sehinggakan bangsa Melayu menjadi merempat dan hamba abdi kat Tanah Melayu sendiri. Orang Melayu dipaksa kerja lebih masa tapi tak diberikan double pay. Konon boleh ditukar dengan cuti sebab tak boleh claim overtime. Terpaksa tidor kat office 2-3 hari kerana laknatullah ni menambah kerja setiap kali kerja siap. Tapi bila cukup syarat claim cuti dicantas oleh bangsa laknatullah kerana pekerjanya orang Melayu dan seniornya puak jembalang tanah.Puak haramjadah ni akan kata tak layak cuti tersebut. Kerja bagai nak mampos.Naik pangkat memang tak merasa.Yg jembalang baru kerja boleh plak cepat jadi senior.Muka Melayu boleh dikira dengan jari kat syarikat haramjadah ni.Harap kerajaan yang ada kuatkuaa semula 80% mesti diberi kepada orang Melayu.Dulu orang Melayu terlalu bertolak ansur dan dilabel puk haramjadah melayu BODO, MALAS dan otak Kampung. Sebenarnya ramai Melayu cerdik dan pandai tapi dibuang resume.Tak dipanggil temuduga tambahan plak kalau keluaran universiti tempatan .Mohon orang Melayu bantu orang Melayu.Pertahankan PERLEMBAGAAN KITA KERANA INI SAJA YANG TINGGAL UNTUK MEMBELA HAK ORANG MELAYU. KEISTIMEWAAN YANG LAIN TELAH DIBUNOH DAN DIKUBORKAN. TAKBIR..ALLAH MAHA BESAR..BUKALAH MATA DAN HATI MELAYU SUPAYA BERSATU MENENTANG ANASIR PUAKA HALUS MEMBUNOH ORANG MELAYU SECARA TERANCANG..TAKBIR...HIDUP KERAJAAN..HIDUP MELAYU..

Lai Teck said...

Langsai,
Lagi baik lu gi makan babi..

Anonymous said...

Cadangan saya, ada juga bisnes ali baba - company cina director melayu contohnya, bisnes macam ni boikot jugak sebab dia sebenarnya tak nak bagi melayu pegang jawatan besar2 cukuplah tambat seekor lembu, lain2 kuli jelah, tapi dia nak pelanggan melayu.....hasilnya gaji tak adil, takleh di semayang, jadi kuli batak/hamba cina......so kita yang sedar ni BBCD lah.

«Oldest ‹Older   201 – 236 of 236   Newer› Newest»