Tuesday, May 28, 2013

KOPITIAM OLDTOWN DAH MASUK KOMPLEKS PKNS SHAH ALAM : KASI BOIKOT KEDAI BABI NI !


96 comments:

Melayu Perak said...

aku bangga kat terminal amanjaya sebelah mydin di jelapang,perak.....

semua kedai melayu 100% dan kedai mamak.....tak ada kedai cina....

terminal tuh macam lapangan terbang klia.....

Anonymous said...

Old Town dalam Shah Alam mall dah tutup sebab melayu boikot.

Anonymous said...

Aku sekeluarga memang dah berzaman boikot old town ni. Anda bila lagi?

Anonymous said...

Tak penah jadi masalah pun untuk aku sekeluarga untuk boikot kedai ni. Anda bila lagi?

Anonymous said...

HELO . INI X-MEN.KAWAN-KAWAN AKU DAH LIST OUT KAN BARANG DAP KOMMUNIS.SO TOLONG JANGAN BELI BARANG INI BECOZ DAP COMMUNISTS INGIN HAPUSKAN MELAYU,DAYAK DAN BANGSA2 LAIN DARI MALAYSIA.
ORANG2 MELAYU,ISLAM ,INDIA DAN DAYAK JGN BELI DAP RASIS COMMUNIST PRODUK KAT BAWA INI
DIUT UNTUNG DARI PRODUK MEREKA DI GUNAKAN UNTUK FUND COMMUNIST PARTY DAN IDEOLOGY MEREKA .
SO JANGAN BELI PRODUK DI BAWA INI.
SENARAI BARANGAN SEKUTU DAP

MINYAK MASAK
1) Minyak Sri Murni
2) Minyak Knife
3) Minyak Buruh
4) Minyak Naturel
5) Minyak Daisy

MINUMAN
1) PowerRoot Ali Café
2) PowerRoot Oligo Cereal
3) PowerRoot 9Spot Isotonik
4) Malta
5) Teh Cap Masjid
6) NutriMalt
7) Teh Guru Cap Masjid
8) Drinho All Drinks
9) Isomax Isotonic
10) HomeSoy

BARANGAN PENGGUNA & MAKANAN SEGERA
1) Pau Ahmad
2) Sri Murni Nugget
3) Marina Tuna
4) Marina Nugget
5) Roti Massimo
6) Farm Crows Butter
7) Tepung Gandum Cap Sauh
8) Semua Prodik London Biscuits (London Rolls DLL)
9) Semua Produk Khee San Bhd (Gula-Gula Fruit Plus, Fizzy Orange, Mint, Wafer & Lain-Lain Makanan Tepu)
10) Semua Produk Malaysia Dairy Industries Ple Ltd (Vitagen, Marigold, Peel Fresh, HL Milk DLL)
11) Semua Produk NONA

RESTORAN
1) Old Town White Coffee
2) Baskin Robbins Ice Cream
3) Dunkin Donuts
4) Sakae Sushi
5) Mc Donalds


PASARAYA
1) Pasaraya EconSave
2) Pasaraya 99 SpeedMart
3) Pasaraya KK mart
4) Pasaraya NSK
5) Mc Donalds

BARANGAN & PERKHIDMATAN PENGGUNA (BUKAN MAKANAN)
1) Goh Ban Huat (GBH) –Pengeluar kelengkapan tandas & pembentungan
2) Focus Point (Optometrist)
3) Bas Konsortium Ekspres
4) Bas KKKL Ekspres
5) Bas Five Star
6) Bas TranStar
7) Bas Genting Ekspres
8) S & S Ekspres
9) Eagle Ekspres
10) Bas SE Super
11) Antar Holiday
12) Boon Best

MEDIA
1) The Sun
2) The Star
3) Semua Akhbar Berbahasa Cina
4) Rocket
5) Suara Keadilan
6) Malaysiakini
Posted by GAP at 6:58 PM


May 28, 2013 at 3:16 AM

nahaf said...

Dari mula operasi lagi aku tidak pernah masuk ke kedai nie dan juga kesemua kopitiam cina yang ada. Kedai makan melayu lagiiiiiii sedap.

Anonymous said...

Saya tengok di merata tempat, ramai org Melayu yg tak sedar2, suka sgt makan kat Old Town ni. Walhal banyak lagi tempat lain yg boleh makan, malah ada yg lebih sedap lagi.

Anonymous said...

harap support page ni

https://www.facebook.com/pages/Kuasa-Pembeli-Pengguna-Melayu-Islam-KPPMi/127025924161565?hc_location=stream

Anonymous said...

Saya tak pandai buat blog. Tapi pada mereka yg pandai buat blog saya cadangkan buat SATU BLOG KHAS utk semua PENGELUAR, PENGUSAHA, PENIAGA, PEMBUAT PRODUK2 BUMIPUTERA IKLANKAN SECARA PERCUMA PRODUK2 atau PERKHIDMATAN MEREKA spt BENGKEL baiki kereta, SALON RAMBUT, WIRING rumah, DOBI, KONTRAKTOR dll.

Semua peniaga2 bumiputera hendaklah memberi IKLAN BERGAMBAR produk2 mereka dan nyatakan LOKASI/ALAMAT kedai2 mereka. Hendaklah dinyatakan juga TEMPAT atau BANGUNAN LAIN yg berhampiran kedai spt:- (BERDEPAN DGN STESEN MINYAK PETRONAS atau sbgnya) dgn ini akan memudahkan pelanggan mencari. Kalau tak menjadi keberatan masukkan sekali GAMBAR premis/kedai.

Pemilik blog hendaklah berhati2 ditakuti berlaku PENYAMARAN. Utk mengelakkan dari penyamaran mungkin elok juga pengiklan memberi NO. DAFTAR lesen perniagaan mereka. Ini pendapat saya saja. Mungkin ada yg boleh memberi pendapat yg lebih berkesan.

Saya yakin masih ramai org2 kita yg TIDAK TAHU akan jenama2, produk2, khidmat2 yg ditawarkan dan LOKASI kedai2 bumiputera. HARAP MENDAPAT PERHATIAN, terima kasih.

Anonymous said...


Kekalkan ciri Shah Alam
Bandaraya Melayu Islam pada 2001.

Elakkan dari jadi Petaling Street
Bandaraya Ronnie Liu 2013

Samseng yg tiada adab sopan berkuasa di abad 21.

Anonymous said...

Boikot kedai cina !

Anonymous said...

Kita perlu kawan2 kita dari bangsa lain spt India, singh, kadazan, iban dll utk bersama kita boikot Cina DAP. Berikan juga kesedaran kpd India, kadazan, iban dll akan bahayanya hidup mereka jika diperintah cina komunis DAP dan melayu baghal.

Anonymous said...

Boikot kedai taukey cina babi dap..

Anonymous said...

Cadangan untuk tampal sticker ABC dimerata-rata tempat, macam dorang tampal ABU.

Anonymous said...

Ya. Kami begitu juga!!

Anonymous said...

Pegi suruh Najib pi rasmi la, ini semua najib punya failure. Setakat 1Malaysia sana sini baik pencen cepat! Dia yg pandai2 abolish ISA/pinda AUKU tapi xbleh control pembangkang.

Anonymous said...

Boikot barang dan paper kalau nampak haradilan dalam kedai tu. Guna senjata lidah muka garang sikit.selamat mencoba hapy hari raya.

Anonymous said...

Saya dah test satu kedai melayu pas/pkr langsung tak jual paper langsung .barang kat kedai ni mahal sikit tapi tak kisah 2 atau tiga pekerja indonesia munkin sedara aku dulu

Anonymous said...

...Bunuh perniagaan cina...

Bila perniagaan cina mati,,

cina akan terjun bangunan bunuh diri..

Maklumat ikhlas dari pembelot. RED BEAN ARMY

Anonymous said...

Nampak iklan along ko tampal abc.

Anonymous said...

Salam GAP...

Kita boikot barang cina UBAH kepada BUNUH PERNIAGAAN CINA

Ikhlas dari
Pembelot RED BEAN ARMY

Sang Sangga said...

Biskut munchiy pon dap punya so jgn beli k!

Sang Sangga said...

Biskut munchiy pon dap punya so jgn beli k!

Anonymous said...

Pekerja nya diambil bangsa Melayu...taukeh hanya datang tengah malam kira duit, untuk kaburi mata pelanggan melayu

~~ BeKAS PEKERJA OLDTOWN~~~~

Anonymous said...

yeay...Alhamdulilah

Anonymous said...

Cakap je kat india tu esok kalau saya nampak ini paper esok saya tak mau beli utusan malaysia sama awak.

Anonymous said...

setuju sgt

Anonymous said...

kan dah ada kes kaki katak dulu....

apa nak makan kedai cina...bangang ke apa..

hukumnya haram

hanya org bebal je makan kedai cina..

Anonymous said...

Mydin Jelapang Perak dan MyDin Alor Setar hebat setaraf TESCO. Syabas Mydin dlm usaha membuka mata Melayoo yg pemalas. At least mamak jugak jd alternatif kepada MELAYOO yg hanya pandia bising tp kerja malas.

Buka kedai makan hari2 customer masuk.. tp MALAS utk jaga kualiti kedai..

20 tahunDulu kedai mamak dikenali sbg kedai yg kotor, xde sistematik.. tp mamak berubahdgn persatuan mereka. Selaras.

Melayoo?? kedai baru bukan cantek lah.. masuk setahun kotor.. taukeh muka pun MALAS.. asyik pikir nk tukar kereta. Kedai tk dijaga harap KULI, lantai hitam di penjuru2, dapur busuk, menu mula berubah, order lambat, tukang ambil order dgn taukeh muka POYO jer..

so mcm mana Melayoo nk berubah kalau kedai makan yg confirm Melayu support pun xde yg bertahan?? harap Mek2 Pattani je yg majukan kedai2 makan Melayooo..

sampai bila Melayoo mau harap bangsa lain p;unya strengh??? ckp je gegar.. hasil? BANYAK MALAS!!

Anonymous said...

Dulu Cina tak boleh masuk kompleks PKNS. Celaka betul, mari kita BOIKOT sampat tutup...!

Anonymous said...

Perempuan MELAYOO bertudung pulak GEDIK.. suke sgt makan kedai2 yg xtahu status.. area One Utama, The Curve aku tgk perempuan gedik Melayoo pakai tdung tp melantak kt kedai2 yg entah halal ke tidak..dgn pakwe konon nk different taste..

logo JAKIM pn xde.. dn yg confirm dr waiter sampai yg jg dapur CINA PIGGY/ muka ala2 Mynmar.. itu pasal PIGGY Old Town boleh hidup.. sbb ade Melayoo gedik yg support their business, EVEN OLD TOWN pernah hidangkan MEE GORENG KAKI KATAK pd customer Melayoo...

tp kejap je boikot.. skrg gi lah check OLD TOWN, Melayooo high taste berlambak.. hahaha darah daging makan bnde2 gitu pdnlah BEBAL suke ikot PIGGY BLACKOUT 505..

DinPudu said...

Aku heran ade sekor dua org Islam bertudung yg tnpa segan silu makan kt OLD TOWN? ape kejadah nyer lidah betina2 ni xblh idop ke x makan OLD TOWN yg penah ade kes jual bnde xhalal tu?

harap2 sedarlah belia2.. makanan yg xhalal dn syubhat doa xditerima..hati jd keras.. so jd xdgr ckp.. asyik nk berontak je.. DEMO sana sini..

Anonymous said...

Rubbish Bluffing Army!!!


Shame On You

Anonymous said...

area aku ade kedai bakery BLACK FOREST.. Cina Harbi punya.. awal2 die berlagak, buat promo guna microphone ckp bahase omputih dgn chinese.. pekedai semua Cina..

then lepas setahun aku tgk kedai tu dh xlaku.. Cina Harbi tauke mula ubah strategi.. cashier n pekedai sudah pakai pompuan Melayu pakai tudng le trademarknya.. tauke dtg lewat2 je mse nk tutup[ kedai..

hasilnya.. MELAYU dh mule masuk kedai tu.. punye BODOH sugguh stgh Melayu.. xde pikir dlu.. mudah2 je kasi duit kedai Cina jual roti..xde logo halal.. asal tgk cashier pakai tdung jer dh konpom masuk??

Anonymous said...

ni mungkin lari tajuk.. tapi saya geram dengan rakan-rakan ofis (agensi di bawah jabatan perdana menteri) yang rata-ratanya (90%) pro-pakatan.. suka menabur fitnah yang ntah apa-apa pasal kerajaan/PM yang kebanyakannya mmg diketahui tidak benar. mereka ini kebanyakannya berasal dari kelantan..kalau tidak pun keluarga mereka ahli pas terutamanya Pen.Pegawai Tadbir (suaminya AJK Pas). Bila mengumpat dah tak ingat kerja/dunia.. tak padan dengan diri tu hajjah...geramnya..

Anonymous said...

selama ni cina boikot perniagaan melayu dalam senyap. sekarang kita boikot mereka dalam terang. jom serang

Anonymous said...

dah lama boikot old town..dulu kawan ak penah lepak2 di old town..selepas dpt tau oldtown ni kepunyaan babi DAP, terus ak nasihatkan mereka supaya boikot kedai ni, kalau tak, ak takkan join mereka..alhamdulillah, skg ni mereka dh tak lepak kedai old town ni..sbg ganti, mereka lepak di kedai old malaya (tak silap kepunyaan bumiputera) di seksyen 7...

Anonymous said...

Gap, banyak lagi product cina dap nj yg patut diwar-warkan untuk diboikot spt alatan stationnery (pen ,pencil,buku-buku tulis,plastik covering dll).....termasuk juga alat-alatan membuat kuih-mueh dan biskut.Kalau boleh ,listlah sekali ,alatan untuk menjahit dari kedai Melayu dan Suplier Melayu.

Anonymous said...

Dulu saya pernah berborak dengan tauke kedai use car ,dia bagitau kalau takde melayu kereta secondhand tak kan laku terjual , katanya majoriti yang beli kereta secondhand adalah orang melayu , apakata kit boikot sekali use car orang cina , cari kedai kereta orang melayu

Anonymous said...

Boikot dan terus boikot.kedai runcit Cina kg aku pun melayu dah tak pergi beli..tersengih apek tua sambil geleng kepala..GAP...htr senarai barangan Cina kesemua rumah di Malaysia...biar Melayu tahu mana2 barang perlu diboikot...In Sha Allah berjaya.Amin.

Hj Zul Kota Bharu

Anonymous said...

Dinpudu, Anon 8:30, 8:35

Apa kata beri teguran cara berkhemah Melayu-Muslim yg tuan kedai ke pelangan ke dapat peluang je bagi tau atau paling tidak tinggal flyer dgn info

Paling lemah kita doa kan je. Kita cuba kurangkan asyik mengutuk he.

Aku sokong kuat beserta doa kempen yg GAP usahakan ni.

Melayu Luar Negara

Anonymous said...

Kalau boleh, sertakan sekali alternatif kedai Melayu yg berhampiran. Jadi senang utk pengguna Melayu buat pilihan.

Anonymous said...

Ingat ! tuan punya kedai ni juga yang berusaha untuk cuba mengenepikan hak kaum melayu dan bumiputera , menyerang insitusi raja dan Agama Islam ... Jihad tetap Jihad .

Anonymous said...

Nak biokot boleh tapi kita kena ingat juga - 90% pekerja-pekerja di kilang-kilang, supermaket & kedai milik Cina ini orang Melayu.

Kalau merka berhentikan pekerja-pekerja Melayu dan ganti dengan bangla & indon, siapa nak kasi makan budak-budak Melayu kita - KAMU SEMUA??. Kalau yang kena buang tu anak, adik, abang, sepupu atau sedara-sedara kita, nah macam mana??. Mereka boleh bagi alasan terpaksa berhentikan pekerja sebab perniagaan mereka merosot.

Dah jadi macam tu nanti kadar penganguran negara bertambah. Mereka yang kena berhenti kerja gara-gara boikot ni akan marah termasuk sedara mara mereka. Silap-silap mereka sokong pembangkang - PRU14 ... Hancur

Anonymous said...

setuju tampal sticker ABC dimerata-rata tempat dan edar flyers barangan muslim & boikot barangan ABC. Sebab ramai lg yg tak tau.

Anonymous said...

Apa yang ko nak takut?rezeki tu Allah yang bagi.bukan cina makan babi yang bagi.org yang mcm ko ni la yang si makan babi tu suka.takut nak amk risiko.takut nak hadapi cabaran.klu niat kita baik demi Islam dan umatnya In-Shaa-Allah usaha kita akan dpt pertolongan dan keredhaan Allah.

Anonymous said...

Anon 8.44am

Saya juga alami situasai ini di jabatn sy berkerja. Pemikiran pro pembangkang memang menular cepat krn mereka membawa isu2 yg sedap di telinga.

Pemikiran kolot taksub pd pembangkang dan mengutuk kerajaan wpun jelas kerajaan buat baik dan betul, diterbalikkan mereka2 ini.

Ini lahhasil ceramah2 PAS juga, selain media2 internet yg mereka kuasai. mereka boleh PERCAYA dgn mudah sekali baca shj berita buruk yg dilemparkan pd UMNO BN/Krjn.. tp mereka boleh tolak mentah2 cerita baik berkaitan Krjn..
Hal ini sama dgn Doktrin dan perang saraf yg digunakan oleh Adolf Hitler suatu masa dulu.

apa boleh buat, jiwa manusia begitu. Byk kena doakan, tegur dgn bijak. mereka akan boikot kita jika kita tunjuk anti pembangkang, akan dilabel sbg org UMNo walhal kita hanya xbersetuju dgn fitnah dan politik pembangkang.

Anonymous said...

Dah lama cina ambil kesempatan keatas kebaikan dan sikap tolak ansur Bangsa Melayu. Ayuh..ini kali lah wa sampai bila bila lah, sokong sesama Melayu / Islam dalam semua perkara.

Anonymous said...

anon 9.13..awat hang bodoh sgt? otak mcm dijajah dan tk yakin dgn kuasa Allah!!

Otak mcm ni selalunya zaman Tanah Melayu kena jajah dulu ramailah sbb bodoh. tp skrg dh cerdik2, dh tahu agama tkkn hang brckp mcm org kufur??
Siapa yg beri rezeki pd mulut anak bini hang? Cina ke Tuhan? bongok oii..

klu Cina nk boikot pekerja Melayu dgn berkat kita sokong company Islam, peluang kerja akn bertambah di company melayu.. so hijrah lah kerja sana.. berkat lagi.

Keduanya jika Cina nk cuba sekat pendapata ekonomi pekerja Melayu dgn hentikan pekerja, mereka jg akan rugi krn brg keluaran mereka xterjual sbb ramai org makin susah..

so org mcm hang ni elok duduk dlm hutam berkawan dgn berok tk pun BABI HUTAN.. pegilah jilat Cina.. jilat celah kangkang Cina dan hang rasa puas dan boleh idop senang..

*aku tk sangka ada juga pencacai Cina kt sini..

Anonymous said...

Kalau tak ada sokongan customer melayu bisnes francais ni lama2 lingkuf. Contoh KLG fried chicken orang melayu tak yakin ngan taraf sembelihan ayam tu. Kalau satu-satu kedai tu orang melayu sepakat boikot kedai dah hilang dekat setengah jumlah pelanggan. Kalau kes macam kat shah alam ni kedai akan rugi bayar sewa, bil letrik air, cukai dan gaji pekerja. lama-lama tutup.

Anonymous said...

Bagi semua pemboikot tegar. Kita print small flyer. Simpan dalam wallet. Kalau nampak melayu lupa daghatan ni kat mana2 kedai. kita datang bagi satu. "Dahulukan Saudara Muslim Mu"

Anonymous said...

Dinasihatkan org islam jgn mkn kedai pemilik org bkn islam walaupun pekerja melayu islam tapi tahukah anda pembekal ayam mereka dr tauke cina dkhuatriri tidak halal sama ada ayam disembelih tidak syariee....haram....

anti-CinaKiasu said...

aku memang dah lama boikot ld town ni. Le ni aku dahulukan produk Melayu dan Islam. Kalau cina, india, bumiputra tu islam, aku beli produk depa. Produk Cina last sekali bila dah tak ada choice.

Anonymous said...

Bos kalau pro pembangkang ko buat endah tak endah je kerja jangan rajin sangat apa buat mesti berkira apa yang bos pro pembangkang tu rancang biar hasil 50% je. Biar sampai tukar bos pro kerajaan.

Anonymous said...

Tutup semua ladang ternakan khinzir. Haramkan import/export khinzir. Haramkan terus.

Anonymous said...

Kepada Melayu:

kopitiam melayu hanya melayu saja yang langgan.

Fikir-fikirkan

Anonymous said...

Hasil Kemenangan PAS Dun Bangi....
makin merana lah kedai makan melayu..Syabas ADUN Pas Ust Syafiee..

Anonymous said...

Dah boikot lama dahhhh...apa saja yg berkaitan dgn bc aku tak lehh..geli..loya...

Anonymous said...

Paper Umnu, Pas tak langgan, hanya Umnu saja yg baca: Dap langsung tak pandang.

Meskipun sesuatu produk atas jenama Pas, Umnu juga melangganinya namun tidak buat Pkr dan Dap.

Anehnya, kopitiam atas jenama Dap, Dap sendiri tak singgah tetapi Umnu dan Pas dok terliur lebih-lebih?

he he

Anonymous said...

aku makan kat gerai je. walaupun aku kerja profesional monthly income 5 digit, itu tidak menghalang aku makan kat gerai2..biarlah nampak sengkek asal aku yakin status HALAL dan BERSIH..lagipun makan kat gerai SEDAP beb..

Anonymous said...

Saya penduduk Shah Alam akan boikot kedai old town di kompleks PKNS ini sampai tutup.

Anonymous said...

kopi di Kluang station dan Old Town ada DNA babi...boikot senua kopitiam Cina. kedai nasi ayam di Ikano depan de irrfan cafe tk halal...cina punye guna pekerja melayu pakai tudung !!! sebarkan!

Anonymous said...

tak penah seumur hidup aku masuk old town ni..harap anda juga begitu..mencari yg halal itu fardu..

Anonymous said...

kpd yg kata takut melayu hilang keje tu..jangan le risau, jatuhnya perniagaan cina akan diganti perniagaan muslim..

lagipun kalau takut sampai bila nak maju..selamanya jadi kuli, bila lagi nak jadi tokey?..lagipun pembeli majoriti org Islam ler, jangan risau..kalau kesedaran ada, perniagaan org Islam akan maju..sebab ramai pembeli memang org Islam..kan lebih halal dan barakah bekerja dengan org Islam?..

Anonymous said...

JAKIMMMMMMMMMMMMMMM

tolong laa jgn semudah tuu kasik LOGO HALAL kecuali kat pengusaha yg KOMPOM muslim saja.. ini kat kedai yg sah2 guna keuntungan mereka utk bunuh MUSLIM pun jakim bubuh HALAL, mintak JAKIM kaji balik polisi SIJIL HALAL tuu.

Anonymous said...

ABC...Allahuakbar 3x!!!..Biarkan babi2 terjun dengan labu labunya...biarkan babi2 haramjadah menggelupur dalam kegelapan.

Anonymous said...

Minggu lepas gi MyDin Meru, kat Termnal Aman Jaya, Ipoh, Perak... bulat mata tgk Mall besar kepunyaan orang Islam besar giler, perking pon free x mcm Jusco milik di DAPig Piggy..bangsa DAPig Piggy ader la dua tiga kerat jer singgah beli barang yg lain hampir 90 percent customer Melayu, surau cantik, tempat makan cantik, yang penting confirm halal sbb Melayu Islam juga yang berniaga..sekali tgk dah ala2 mcm mall besar2 di KL..Beratus gak aku n wife berhabis kat Mydin toh..mmg best tgk suasana Mall penuh Melayu Islam...sape2 dok area K.Kangsar n Ipoh leh try gi tgk, drpd korang gi Jusco ker atau mane2 mall yang dimiliki si bangsa DAPig Piggy... Maknanya Melayu Islam boleh buat, boleh berniaga sama taraf dgn bangsa DAPig Piggy, malah mungkin lebih baik jika Umat Islam dan Melayu itu sendiri yg support...Lepas ni mmg aku x masuk dah shopping complexs si DAPig Piggy, boleh blahhh...Melayu Islam still boleh hidup tanpa puak2 nih...

Support BBC!!!!!
Support BCL!!!!!

Anonymous said...

Chicken Rice Shops oun cina dap punyai

Anonymous said...

Why?? Because the malays want to play the game the chinese have been playing all along?

Support only chinese salesmen?
Supply chain completely dominated by chinese?
Suppliers sabotaging malay businesses? Higher prices to malay buyers?
Delaying payments to malay suppliers?

Shame on you and your selective ignorance.


Sell

Anonymous said...

Saya pun

Anonymous said...

Betul bro...kelantan 99.999% pro pbangkang. Dia orang fanatik negeri dia. Putrajaya mujur tak kakah. Tak usah cara dah dgn kelantan tu. Kena jaga teganu kite n pahang yg masih sokong BN dan lain yg sokong BN mcm kedah sabah n sarawak.

Anonymous said...

Aku x pernah minum kat restoran old town ni.xde masalah bg aku nak boikot.so...creadit utk aku n family.

Anonymous said...

Terbaekkk bro!!!!....

Anonymous said...

Bila cina x leh hidup berniaga, inilah peluang anak melayu pula ambil alih.pasti melayu akan support melayu.insyaallah...

Anonymous said...

Jgn lupe Secret Recepi pun cina dap punye!!.. yg ramai terhegeh2 ke situ org kite lah..trutama org mlayu belancan bandar ni..ntah mane dtg sumber buat kek tu pun kite xtau... puiii.. BOIKOT!!!

Anonymous said...

Stuju!!!

Anonymous said...

Xde mslh klu mlayu saje yg langgan..mmg wajib org mlayu kene gi mkn kt kedai mlayu islam.. bersih & halal.. klu gi kedai cina?? Blom tentu bersih lg halal btul x?? . Lg pun xkan bankrup kdi melayu klu org kita sokong..

Anonymous said...

Bila diorang bungkus..kerja la kedai 1 Malaysia

Anonymous said...

Kpd Anonymous - May 28, 2013 at 9:13 AM

Jika kita sokong perniagaan org Melayu dgn jayanya, maka sektor perusahaan org Melayu akan berkembang. Dgn itu akan banyaklah kilang2, perusahaan2, kedai2 org Melayu. Ini akan membuka peluang pekerjaan kpd org Melayu juga. Contoh spt kilang Beras Faiza, rangkaian perniagaan Syed Bukhary, Mydin dll.

Masalahnya sekarang kita ni heboh nak mengkayakan org lain. Contohnya ada kedai makan Melayu pegi makan tempat lain.

Lagi satu hal, tak ada sape yg nak rugi, tak nak untung. Jadi lama kelamaan org akan tunduk kalau untungnya cuma setengah dari biasa.

Saudara...yakinlah dgn Allah swt...dlm Surah Hud (Ayat 056) Allah berfirman..."Kerana sesungguhnya aku telah berserah diri kepada Allah, Tuhanku dan Tuhan kamu! Tiadalah sesuatu pun dari makhluk-makhluk yang bergerak di muka bumi melainkan Allah jualah yang menguasainya. Sesungguhnya Tuhanku tetap di atas jalan yang lurus."

Ambil iktibar dari Perjanjian Hudaibiah zaman Rasulullah. Sila rujuk peristiwa Hudaibiah. Oleh itu, janganlah kita ragu2 kerana Allah akan datangkan jalan2 utk kita nanti dgn menggerakkan makhluk-makhlukNYa utk melorongkan kemenangan kita Insya Allah.

Anonymous said...

Kalau si Rosmah pakai tudung. .Pas tetap sokong. .kurang fitnah..bukan cantek pun jambul tu..dahle gomok..insafla..jadi contoh muslimah..bakai fesyen Muslimtak salah..banyak jubah arab, afrika iran uEurope yg sopan dipandang..

Anonymous said...

Saya setuju dgn Anon May 28, 2013 at 7:29 PM

Janganlah kita takut utk bersatu. Bukankah sepatutnya kita lebih takut kalau kita berpecah.

Rasulullah SAW bersabda:

Allah akan memberikan pertolongan kepada seseorang hamba selama mana hamba itu mahu memberikan pertolongan kepada saudara seagamanya. (Riwayat Muslim)

Bukakan minda kita dan renung-renungkanlah, sungguh Rasulullah tidak sekali-kali berpura atau berbohong. Sabda Baginda hanyalah yang benar semata-mata benar saja.

Anonymous said...

setuju sangat2...grrr...

Anonymous said...

Kalau si Rosmah pakai tudung. .Pas tetap sokong. .kurang fitnah..bukan cantek pun jambul tu..dahle gomok..insafla..jadi contoh muslimah..bakai fesyen Muslimtak salah..banyak jubah arab, afrika iran uEurope yg sopan dipandang..

Ak ela..kalo Rosmah pakai tudung pon belom tentu PAS sokong...tak payah nak auta la..korang dengan tahaluf siyasi sengal korang...dia tak penah jentik ko pon apahol..orang sengal je yang jadikan keburukan orang lain alasan untuk dia buat keburukan sama..kalo korang rasa dia salah tak pakai tudung tegur la elok2.kalau tak mampu suruh anak bini jaga aurat dengan tingkah laku sendiri

Anonymous said...

mmg tak pernah masuk sejak kes kaki katak dlm mee di klang. mcm mana kes saman tu yer

Anonymous said...

ala pendek akal. masa tak boikot pun diorang sedikit demi sedikit ambil pekerja asing. kalau tak ada org beli brg dia x adalah production. sykt melayu yg lain akan tambah pengeluaran dan tentu perlukan tenaga kerja baru

Anonymous said...

setuju gilerr. bodoh org yg masih masuk old town. confirm harapkan melayu yg masih teringat2 mee kaki katak di klang

Anonymous said...

Mana mana melayu yg takut dibuang kerja ingatlah peristiwa hijrah rasullullah mari berjihad hidup umno hidup pas moga diberkati hendaknya suka bebeno teman tgk melayu ne bersatu

BCL BCL jgn baki muka sampai kiamat ingat tu semua melayu

Anonymous said...

Saya dah mula beli barang2 keluaran bumiputera. Kalau anda ke pasaraya nak cari barang bumiputera spt kopi 3-dlm-1, tepung, kicap dan lain2.....sila cari di bahagian2 bawah ye.

Ada juga keluaran bukan Islam tapi mengguna nama Melayu/Islam pada produknya. Jadi kalau nak tahu dgn terperinci taip jenama tu di google dan cari maklumatnya.

Lagi satu hal, jangan mudah terpedaya dgn restoran2, kiosk2 menjual makanan yg ada pekerja wanita Indon/Melayu bertudung. Hati2 lah kerana dari analisa yg saya buat kebanyakan tuan punya tempat makan tu adalah bukan Islam. Memang cara org Melayu kita hanya akan makan sekiranya mereka nampak pekerja Islam bekerja di tempat berkenaan.

Anonymous said...

Old Town bagus memberi banyak pekerjaan kepada Melayu. Gaji lumayan dan ada peluang promote. Old Town menjadi ekonomi Melayu semakin baik

Anonymous said...

Dah berzaman tak pergi and kira dah boycott terus. Lagi pulak dpt tau ngeh koo ham sial tu ada kaitan. Babi punya cina, berani dia kutuk Sultan Johor and melayu. Boikot barang2 cina sial mcm ni!

Anonymous said...

Old Town bagus memberi banyak pekerjaan kepada Melayu. Gaji lumayan dan ada peluang promote. Old Town menjadi ekonomi Melayu semakin baik..Cina sesat mana pulak ni...

Anonymous said...

Anonymous said...
Old Town bagus memberi banyak pekerjaan kepada Melayu. Gaji lumayan dan ada peluang promote. Old Town menjadi ekonomi Melayu semakin baik
May 29, 2013 at 9:19 AM
------------------------------------------

Gaya ko tulis pun aku dh tau ko ni cina. Ayat tak serupa Melayu langsung...ptuiiihhhh...!!!

Anonymous said...

Anonymous said...
Old Town bagus memberi banyak pekerjaan kepada Melayu. Gaji lumayan dan ada peluang promote. Old Town menjadi ekonomi Melayu semakin baik

May 29, 2013 at 9:19 AM
_______________________

Setuju, Anonymous di atas bukan Melayu. Kita boleh tengok dari gaya bahasanya....Bahasa Melayu yg diguna oleh org Melayu lain lenggok bahasanya dari bahasa Melayu yg diguna oleh bangsa lain walaupun ejaannya betul. Kita boleh tahu.

Anonymous said...


"Dah jadi macam tu nanti kadar penganguran negara bertambah. Mereka yang kena berhenti kerja gara-gara boikot ni akan marah termasuk sedara mara mereka. Silap-silap mereka sokong pembangkang - PRU14 ... Hancur "-alo bro, rezeki dari cinapek ke dari allah? apa nak takut?

Anonymous said...

baikot..tak perlu kata apa apa baikot ..tak perlu kata apa apa baikot ..tak perlu kata apa apa baikot.. tak perlu kata apa apa

Penduduk S.Alam said...

kelakar korang semua ni... boleh masuk rancangan lawak nie...