IKLAN BERBAYAR

Friday, May 31, 2013

MELAYU TAK PERNAH KACAU CINABENG , TAPI SEKARANG CINABENG SUDAH NAIK TOCANG !


MELAYU WAJIB BOIKOT BISNES CINABENG SAMPAI BANKRAP !

wei melayu belacan, budu,cencalok,tempoyak...
lu orang rasis kan ?

hahaha kalau korang otak rasis, jom ikut amanat gap ni..
boikot bisnes cinabeng sampai bankrap !
ingat pesan aku, boikot sampai bankrap !

pi mampos lah dap nak panggil kita rasis ke, bapak rasis ke..
apa kita takut !
buat apa kita takut !

wei melayu, selama hidup ni aku dengan ko tak pernah nak kacau hidup cinabeng tau !
betul tak !

selama hidup ni, aku dengan kaulah yang kayakan cinabeng !
melayu bagi cinabeng kaya ..
bab ekonomi cinabeng jual melayu beli..

takpe takpe..melayu adalah bangsa yang paling baik hati dalam dunia..
itu pasal cinabeng kuasai ekonomi..

melayu bangsa paling baik hati dalam dunia..
itu pasal cinabeng ada sekolah SJKC..

tapi baik melayu ni membuatkan cinabeng naik tocang..
melayu tak pernah kacau agama cinabeng..

tapi cinabeng dap kacau agama islam..
sekarang cinabeng banyak kacau hak islam dan melayu..

jadi melayu tak perlu buat baik dengan cinabeng..
ini masanya melayu ajar cinabeng erti kuasa ekonomi melayu..

kasi boikot ekonomi cinabeng sampai bankrap.
wei melayu ingat pesan aku, pastikan hancur ekonomi cinabeng..!

hancur 
hancor 
hancur !

58 comments:

Anonymous said...

Salam,

Bagi menambah info pembaca mengenai produk Melayu, ini laman web terbaru NORAINI's COOKIES WORLDWIDE (100% MUSLIM).

http://www.norainis.com.my/

PRODUK:
1.Pelbagai jenis BISKUT harian (jenama GOODKISS) dan Perayaan (biskut RAYA)
2.Makanan dalam tin (canned food)- Susu Pekat Manis, Kreamer, SARDIN Ikan.
3. PreMix - Untuk masakan- laksa Johor, Laksa Sarawak, Kari Ayam Tradsional, Kari Ikan, Asam Pedas, dsbgnya.sila rujuk laman web.

SOKONGLAH PRODUK MUSLIM!
BOIKOT PRODUK CINA KAFIR!!

Esperalzi said...

Best lah lu GAP! Gua memang rasis! Gua Melayu rasis! Gua tak malu istihar gua rasis! Gua rasis sebab sayang bansa gua bangsa Melayu! Gua cukup benci bangsa Cina! Bangsa kaum pendatang, kalau gua ada kuasa, gua mau halau saja Cina2 ni keluar dari Malaysia!!

Anonymous said...

Dr dulu saya sekekuarga suka membeli brg keluaran fama dimydin subangjaya..yg anak saya sgt suka..jem madu telur..sapu roti sedapnya..dah bertahun tahun.

Roti gardenia sapu jem. Sihat sedap enak.

Anonymous said...

Hancur ekonomi cina!
Semakin hari semakin ramai yg mengamalkannya...
Aku yakin bumiputera trus bangkit dari abu!


Tentera anai2 kod lembah klang

Anonymous said...

nak tanya sikit.....bangi kopitiam sapa punya? yg aku tau kat bandar baru bangi tu......

tp sekarang dah ada kat medan, surabaya airport n jakarta.......

dulu oldtown dah bukak kat jakarta, aku dh stop pegi sana..........

-anti jubur-
jakarta

Anonymous said...

Bagus GAP!! Hanya melayu rasis saja yang boleh hancurkan ekonomi cinabeng. Aku berbangga dengan produk keluaran melayu-bumiputera. Halal lagi suci. Produk paling aku suka ialah produk Ramly. Aku selalu pergi kedai ramly di Bangi. Ada membership card lagi.

Anonymous said...

Kasi piggy nangis guling2 minta simpati sama kita..
Piggy que 2 mopping zone...
Nabuchibai sama piggy!!!

Anonymous said...

UMNO/BN buat 50 petisyen PRU13. Barulah ada kekuatan sket.

Alhamdulillah, UMNO parti terkuat bagi semua parti yang bertanding. Syabas UMNO, Tahniah DS Najib.

Yg suka melalak sgt kutuk Najib cuba2lah muhasabah skit. Formula lepas ialah dh habis, beri masa utk Najib bawak formula pasca PRU13.

HIDUP NAJIB!
HIDUP UMNO!
BOIKOT CINA KAFIR!

Anonymous said...

dulu aku tak rasis..tapi sejak PRU 2008 aku mula menjadi agak rasis..selepas PRU 2013..aku menjadi amat rasis. so what? itu hak aku. kasi bengkrap itu cina!

Anonymous said...

Aku sedih tengok orang melayu kat masjid tanah melaka ni. Suka sangat masuk kedai cina beli barang runcit cina kat sini. Kedai runcit melayu kan ada, jalan ler jauh sikit kat sebelah mobil tu kedai melayu walaupun penyokong pas. Kedai Dmart pun ada. Aku rasa ada lagi. Cuba cari sikit ler bro. Kita kena belajar dari musuh, mula ler dari sekarang sebab duit untung besar mereka akan digunakan untuk pilihan raya akan datang. Kita kena pandai main wayang macam mereka.

Anonymous said...

Boikot kedai cina...

Jangan hangat2 tahi ayam...

Anonymous said...

"Buy Chinese Last" adalah slogan sampai kiamat.
..!!

Chinese = Jew of the East !

KAMI JUNJUNG MELAYU said...

JANGAN LUPA HANTAR SMS/RISALAH BBC SETIAP KAWASAN RUMAH MELAYU BAWAHAN/PERTENGAHAN/ATASAN KERANA KADANG2 MEREKA TAK ADA/FOLLOW INTERNET/MEREKA ORANG SUSAH..INILAH MASANYA KITA MENGANGKAT MARTABAT/EKONOMI BANGSA KITA..USAHAKAN BOIKOT BBC DGN TEKUN SELAMA 5TAHUN SEHINGGA PRU14 DAN KITA AKAN DAPAT LIHAT PENINGKATAN/KEMAJUAN EKONOMI BANGSA KITA...(KETUANAN MELAYU PANTANG DICABAR) HIDUP MELAYU/BUMIPUTRA !!!! HARI RAYA TAHUN INI KITA MULAKAN MERAIKANNYA DGN KESEDERHANAAN BERSAMA2 UMAT ISLAM 1MALAYSIA DGN CARA MEMPERKASAKAN EKONOMI BANGSA MELAYU....CINA DAH LAMA BOIKOT BISNES MELAYU..SEKARANG KITA BOIKOT BISNES CINA......FAIR N SQUARE !!!!!!!! ALLAHUAKBAR !!!!!

Anonymous said...

Kami di Ayer Hitam Kedah... turut serta dan sokong 100%

Anonymous said...

Gap suruh anak muda melayu kalau ambil lesen pandu kereta ambil lesen gdl sekali. Jangan beli kereta beli van atau lori kecil .

Anonymous said...

Masih ramai melayoo yang minum di oldtown white coffee...

Adakah melayoo ini tak sedar kempen BCL ni?

Anonymous said...

Macamne dengan rakan blogger yang lain? Dah abisan kempen BCL ni?

atau di GAP sahaja?

Anonymous said...

Raya dah nak dekat. Teringin nak buat siling kapur?. Susah nak cari tukang melayu. Jika anda berada di JENGKA, tEMERLOH, MENTAKAB,JERANTUT atau MARAN, nak rekemen seorang tukang siling kapur melayu yg ramah, berwibawa & harga amat berpatutan. Tel ZUL : 012 961 1708.
Bersama kita berusaha mengurangkan penggantungan kpd produk & perkhidmaatan dari cina.

Anonymous said...

Lesen Motor tiga roda gdl ini pun bagus.

Anonymous said...

Sy harap... Dimasa kita dok kempen sokong bisnes Melayu.

Peniaga Melayu janganlah mencekik harga kepada orang melayu...perkara ini patut diberi perhatian juga.

Anonymous said...

Bkn bab ekonomi je kte kna boikot. Ape2 sj mengenai cinabeng kanina tui na seng ni kte boikot. Didik dr kecik ank2 korg jgn bli ape2 dr bangsa kapir cinabeng ni mcm arwah bapak & mak ako ajr kami adik bradik dr kecik!

Anonymous said...

Kawan saya pas selangor akan mencetak stickerABC pada bulan pas cantik cantik akan diedarkan disurau surau seluruh selangor teruskan boikot gap

Anonymous said...

Macam ni la bagus. Iklankan semua jenis kedai melayu di semua lokasi. Senang nak cari.

Anonymous said...

Jihad fisabilillah takbirr

Anonymous said...

GAP klu kedai Melayu / barangan Melayu yang sokong PAS / PKR boleh beli ke? .... dia orang ni bersekonkol ngan Cina DAP. Habis camno. Nanti PRU14 depa sokong pembangkang jugak - Ranaplah BN-UMNO

Anonymous said...

Dah kena minyak senyoyong cina kapir.sihir tokong cina dah jampi serbuk kooi outeh air kencing setan ko tak nampak aku nampak e geli.

SELAMATKAN MALAYSIA said...

Ya kita kasi hancor ekonomi cinabeng..kita semua pakat beli barangan buatan orang islam...

jangan lupa peringatan secara berterusan..istiikoomah!!

Anonymous said...

Ko jumpa bomo kasi lingkup kedai tu...senangkan

KAMI SAYANG MELAYU/BUMIXxX said...

ALLAH MAHA PENGASIH/PENYAYANG!!!!!..KITA JUNJUNG/SOKONG BISNES MELAYU/BUMIPUTERA/APAJUAPARTY DIMANA SAJA MEREKA BERADA NESCAYA ALLAH AKAN MENYATUKAN HATI UMAT ISLAM/BUMIPUTERA UNTUK BERSATU BERTAUT KEMBALI DEMI AGAMA/BANGSA/NEGARA!!!!!!!!MULAKAN KEMPEN BERAYA TAHUN INI DGN MERAIKAN BAJU MELAYU/KEBAYA/KURUNG/KEBARUNG/JUBAH YANG DIBELI DI KEDAI 1MALAYSIA..MURAH/CANTIK/MENAWAN..KURANGKAN PAKAIAN KASUAL YANG MAHAL2 HARGANYA DIPASARAN..LAGI SATU JANGAN LUPAKAN KEMPEN BERCUCUK TANAM SAYURAN HARIAN/BUAHAN DIRUMAH2 KITA~~~~~~SELAMAT HARIRAYA BANGSAKU MELAYU~~~~~~~MAAF ZAHIR DAN BATIN~~~~~~~~~0+0=0 YE !!!!!!!

Anonymous said...

Pas don jangan don pas bayar zakat pas tu berlakon je gadoh dengan umno nak kelirukan cina.pkr sukahatikah kau don nak buat buetlah

Anonymous said...

Pas kota raja menyahut seruan boikot ini.
Ayuh...maju....
Takbir!!!!...
Allahuakbar!!!....

Anonymous said...

Apa yg penting, alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan...jgn hangat2 taik ayam sudah...kalo nk boikot, biar drp bangsa kita keseluruhannya..maklumat ABC ni cuma diketahui org yg menggunakan media baru saja,,,bagaimana dgn yg lain...jd sesuatu perlu dilakukan supaya org luar bandar juga terlibat sama...Pengalaman saya dipasar basah, dihyper market,,masih ramai melayoo yg tak hiraukan kempen ini...sama ada mereka tak tahu, keras kepala, mementingkan diri atau mmg suka jd tukang cuci taik kering cina atau suka jd kain lap kaki mereka, itu saya tak tahu..tp yg jelas saya dh lama beli barangan mereka sebagai pilihan terakhir...

Anonymous said...

Apa yg penting, alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan...jgn hangat2 taik ayam sudah...kalo nk boikot, biar drp bangsa kita keseluruhannya..maklumat ABC ni cuma diketahui org yg menggunakan media baru saja,,,bagaimana dgn yg lain...jd sesuatu perlu dilakukan supaya org luar bandar juga terlibat sama...Pengalaman saya dipasar basah, dihyper market,,masih ramai melayoo yg tak hiraukan kempen ini...sama ada mereka tak tahu, keras kepala, mementingkan diri atau mmg suka jd tukang cuci taik kering cina atau suka jd kain lap kaki mereka, itu saya tak tahu..tp yg jelas saya dh lama beli barangan mereka sebagai pilihan terakhir...

Anonymous said...

Aku ada satu cerite..ini terjadi pd diri aku sendiri..2 thn lepas aku pernah bekerja dgn sebuah syarikat kontraktor cina...pernah dlm 1 meeting ex bos cina aku dgn selamba mengutuk subcon melayu bodoh x reti buat keje..statement dia senang je x nak ambik sucon melayu sbb x reti buat keje..padahal dia tahu aku yg recommend subcon2 melayu tu dan aku tahu kebolehan diaorg...aku dengar statement tu trus menyirap darah aku tp aku sabar..setahun je aku keje kat situ dan skrg aku keje dgn glc...plan aku skrg nak list down semua subcon melayu utk semanjung dan recommend utk projek2 company glc aku keje skrg ni...malay contractor first chinese contractor last....

tempe goreng said...

Bagus konsep tentera anai-anai ni. Sikit-sikit, lama2 roboh. Harap kita sentiasa konsisten pada konsep ini.

Anonymous said...

Peniaga melayu semua kalau nak buat produk mesti sedap sedap jgn buat ala kadar je ikhlas sikit baru BBC lebih meluas

Anonymous said...

kebebasan bersuara.
Ayoh BOIKOT bisnis Cina.
Nak jadi apa, jadilah.

Anonymous said...

HARAMKAN SEKOLAH CINA
HAPUSKAN SEKOLAH KOMUNIS

Anonymous said...

Susah nk ubah tabiat dan degilnya sebahagian besar Melayoo yg suke beli barang kt kedai Cina. Hanya krn jauh 20 ela, Melayoo jenis ini dgn rela hati beli barang pd CinaBeng.. kita tahu Cina siang buka kedai runcit..malam jual no judi, hujung minggu pelacuran.. byr wang perlindungan kongsi gelap..

jadi SETIAP sen duit kite ke kedai Cina sudah seolah2 menyumbang kpd aktiviti HARAM ini.

Tktahulah mcm mana nk ubah sikap Melayoo terutama Melayu Balaci PR yg skrg ni sgt sygkan DAPpiggy..

Doa2lah mohon hidayah Allah!

Anonymous said...

To all Malays, please lend me your ear.........

I think the Chinese will continue to vote for Pakatan in PRU 14, 15, 16 onwards. They almost toppled the BN government this election, and I think they will most probably try again in next PRU. Therefore, I don’t think a national reconciliation will work. Most probably the Chinese will accept the peace offer by BN and all seems back to normal. The BN will then start giving handouts and help them. Come next PRU, they would still vote for the opposition. So, its now time for Malays to hit back and teach them a good damn lesson.

The general perception now is whatever the BN government does, the Chinese will take any goodies offered, but come election they would still vote for the opposition. Henceforth, its appropriate for Malays to boycott them at every angle.

If any national reconciliation is to take place and meaningful, it is the Chinese that must prove to the BN government that they support the government and will vote for BN in future PRUs.

Having this in mind, it can be said, the Chinese votes is all but lost. The BN cannot take another hit like this. Now MCA has 7 seats. In next PRU, it may drop to Nil.

I think the BN government cannot be moderate anymore. BN have tried being moderate and Najib even reach out to the Chinese as never other PMs have done before. And look what BN got in return? 9 out every 10 Chinese voted for Pakatan.

Being moderate will only allow BN to get even worst result in PRU 14.

Therefore, if BN cannot get votes from the Chinese, where else can BN get? The other is from the Malays i.e the PAS supporters. To get their support, all that they ask is that Islamic laws be implemented.

For the Malays, be it from UMNO or PAS, it has never been an issue if hudud is implemented. Previously, hudud was not implemented because the BN government wanted to alay the fears by the Chinese community.

Now that the Chinese votes have become Pakatan fixed deposits, it does not matter if BN were to fully implement Islamic laws. By implementing Islamic laws, PAS will no longer have a reason to be against UMNO. Both will share the same struggle. Thus PAS and UMNO can be united, and ensure a united Malay front. Further, with PAS joining UMNO, Kelantan automatically also become part of BN since PAS control Pakatan. I’m not sure if Selangor will fall to BN if PAS joins BN.

The Chinese cannot blame the government if BN decides to implement Islamic Laws because they actually voted for PAS candidates in PRU 13 which mean they don’t have a problem if hudud is implemented.

The Chinese should not see this as revenge or backlash, as the BN government is merely trying to unify the Malays since the Chinese will not vote for BN.

I would suggest to start the ball rolling, members from lower levels of both UMNO and PAS should discuss. It does not have to start at the top level. Just discuss with an open mind and all options are on the the table.

As always be and forever, BCL & ABC should be the priorty over all priorities!

Anonymous said...

TOLONG HENTIKAN PERAYAAN KONGSI2 DENGAN AGAMA LAIN.
JANGAN PANDAI2 LAGI NAK BUAT KONGSI RAYA!! INI JAHANAM PUNYA KONSEP! INI BALASAN TUHAN PD BN!!

DULU2 xPERLU PUN KONGSI RAYA.. SEMUANYA UMNO NK KONGSIKAN.. BINI ORG UMNO PUN CINA KONGSI JUGAK??
STOP THAT!!
HARI RAYA ISLAM BUAT CARA MELAYU ISLAM.. KAFIR NAK DATANG RUMAH TERBUKA SILAKAN..

TAPI TAHUN BARU CINA, THAIPUSAM, DEEPAVALI.. PLSSS UMNO.. STOP THAT CELEBRATION!! STOP CELEBRATION AT NATIONAL LEVEL PAKAI RUMAH UMNO!!!

KALU MENTERI PARIA ATAU MENTERI CINBABI NAK BUAT OPEN HOUSE ITU LANTAK DIE.. PM JANGAN PANDAI2 PLAK NAK ORGANIZE CHINESE PUNYA CHAP GOH MEH!!

KEMBALI KE ASAL JIKA TK MAHU UMNO BN LENYAP DR MUKA BUMI INI!! ALLAH MAHA KUASA!!

Anonymous said...

YESSS AGREE WITH YOU!!

GREAT WRITTEN!!

LIKE THIS STATEMENT!!

>>>For the Malays, be it from UMNO or PAS, it has never been an issue if hudud is implemented. Previously, hudud was not implemented because the BN government wanted to alay the fears by the Chinese community.

Now that the Chinese votes have become Pakatan fixed deposits, it does not matter if BN were to fully implement Islamic laws. By implementing Islamic laws, PAS will no longer have a reason to be against UMNO. Both will share the same struggle. Thus PAS and UMNO can be united, and ensure a united Malay front. Further, with PAS joining UMNO, Kelantan automatically also become part of BN since PAS control Pakatan. I’m not sure if Selangor will fall to BN if PAS joins BN.>>>


Aku harap sgt org Melayu sedar cukup2.

PRU14 bukan jauh mana

CINA KAPIR akan jadikan DAP dan PR DEPOSIT TETAP UNDI MEREKA.. BN UMNO jangan BERANGAN lagi nk cium tangan kaki Chinese..

Ingtlah ini turing pount terbaik utk mulakan HUDUD ISLAM, mulakan langkah2 merangka, PAS buanglah EGO, join UMNO, dn belajar terima perkongsian ilmu.. supaya bersatu dan tertegaknya segala yg ada dlm Islam termasuk ekonomi dan undang2.

SEBENARNYA ALLAH SWT TELAH BUKA JALN YANG LUAS UNTUK UMNO PAS TEGAKKAN HUDUD ISLAM.. INSHA ALLAH..

HARAp2 SGT PEYATUAN INI BERLAKU BUKAN SEMATA2 utk politik tp lebih dr itu!

Anonymous said...

*turning point

Anonymous said...

aku sokong tu...cina ni ibarat yahudi asia.

Anonymous said...

Previously we have the slumberjack....now we have the lembik...

Tun Mahathir doesn't need millions to hire con-sultants to advance Malaysia to where she is now....

I think Najib must listen to Tun Daim and Tun Mahathir and appoint them as Consultants.

Anonymous said...

Kalau buat kueh buat besar besar sikit kalau kita ikhlas ALLAH akan besarkan kueh dan mata pelangan akan lihat lagi besar sikit kalau kamu ikhlas lagi sikit kueh jadi ganda ganda ini amalan guru silat saya. Ingat ingat yang saya cakap ini tiada kaitan dengan pas seluar dalam.

Anonymous said...

Well said..moga orang Melayu bersatu demi survival kita di bumi bertuah ni..

ABC
BCL
Jihad ekonomi!!

Anonymous said...

Kenapa melayu/islam Malaysia berpecah-belah, was-was, curiga mencurigai dan berhasad dengki sesama sendiri?.

Pada pendapat saya antara puncanya adalah kerana makanan yg tidak halal & baik.

Melayu terlalu banyak memakan makanan yg dibuat oleh orang kafir spt roti, susu, sardin, biskut, mee/bihun, fishcake, tauhu termasuk bahan mentah spt tepung, beras & sayuran yg dibekalkan oleh cina. Melayu seolah-olah mengabaikan fardu kifayah ini iaitu menyediakan makanan yg baik-baik & secukupnya utk keperluan umat islam sendiri. Tak tahu dah berapa pikol lemak babi masuk keperut melayu selama ini meneyebabkan hati hitam & keras sehingga ada yg sanggup memuji kafir harbi & menghina melayu.

Teruskan perjuangan. Beralih kpd produk/perkhidmatan keluaran melayu yg 'halalnya ditanggung sampai keakhirat' seperti anai-anai memakan kayu sehingga kebanggaan mereka (ekonomi & kekayaan) tumbang & hancur.

Anonymous said...

Munkin betul juga , kadang kadang ada segelintir anak melayu remaja kita ini amat degil , tak mendengar kata , munkin dah banyak makan makanan ringan atau snek yang dijual dikedai kedai cina itu , kita ada kerepek kentang atau ubi goreng kita kenapa tidak dibeli !

LesSaid said...


Usah komen banyak.

BBC
BCL
ABC
Boikot Air Asia
Hapuskan SRJK(C)

Baru diorang sedar diri

Anonymous said...

Peniaga melayu semua kalau nak buat produk mesti sedap sedap jgn buat ala kadar je ikhlas sikit baru BBC lebih meluas

June 1, 2013 at 12:48 AM

ya betul, kalau makanan sedap tak payah pakai iklan, sebab pelanggan itu yang akan jadi tukang iklan pada orang lain.

Anonymous said...

dalam pasaran terlalu banyak keropok cina, kepada melayu tolong keluarkan keropok moden yang lebih baik dan sedap sehingga mampu dipasarkan diseluruh dunia.

cokelat cina pun berlambak, kepada melayu tolong keluarkan cokelat yang lebih baik dan sedap sehingga mampu dipasarkan diseluruh dunia.

bersainglah wahai melayu kerana anak bangsa kita dah terlalu banyak makan keropok yang digoreng dengan minyak babi.

teruskan BBC sampai kiamat!!!

Anonymous said...

kempen ini mesti berterusan sampai beratus tahun

Anonymous said...

I agree.saya stuju dengan saranan utk implement islamic law. Ketatkan undabg undang kedai cini jual babi. Semua pakai tudung mcm kat kelantan.org cina kena makan mcm org melayu, jgn ckp kuat kuat sampai tersembur nasi...no shorts to show ur flabby thighs...kalau tak suka pi australia or balik china..

Anonymous said...

Melayu local =

melayu belacan + melayu budu + melayu tempoyak + melayu cincalok

Melayu international = melayu keju

Yang penting, Asal Bukan Cina (ABC)

Anonymous said...

memang hampeh punya cinabeng..

selama ini isi minyak shell sbb dekat dan pelangan tetap pun.. boikot punya pasal sekarang tukar petronas pulak.. jauh sikit tak apa yg penting melayu.. ABC

Anonymous said...

teruskan jihad ekonomi..kuasa membeli di tangan anda..

belilah dengan muslim/melayu..seimbangkan kembali ekonomi..beli barangan cina entah halal entah tidak?..berubahlah..mencari yg halal itukan fardhu?..

Anonymous said...

masuk ke kedai2 melayu/islam..jgn pilih2 parti, asalkan melayu/islam ok jer..lebih baik dari cina..

sekurangnya mereka dpt manfaat juga dr kempen org2 umno ni..dan mereka tahu kita bukanlah cetek fikiran dan hanya berjuang utk agama, bangsa dan negara..lgpun setau sy ahli2 pas memang tak masuk kedai cina, jadi kalau org umno pun tak masuk, memang muslim boleh maju dlm ekonomi..Allah Huakbar..