Monday, July 15, 2013

BOIKOT BARANG/KEDAI CINABENG : APA YANG BERLAKU DI PERAK ?


bloger otai taipingmali ada cerita nya.
KLIK SINI

69 comments:

Anonymous said...

Di Parit Buntar Perak agak susah sikit kerana semua monopoli perniagaan asas dimiliki oleh cinabeng lagi pun aku nampak kurang kesedaran oleh orang melayu tentang kepentingan untuk memboikot kedai atau perniagaan cinabeng.

Anonymous said...

lebih molek kalau dapat gambar sehari dua sebelumnya rak jenama saji dan sri murni sama banyak.apa-apa pun teruskan baikot barangan cina semampu mungkin!

Anonymous said...

perluaskan kempen ke surau2 dan masjid2, fb2, what'sup .. i'allah sedikit demi sedikit akan berlanjutanlah kesannya

Anonymous said...

bagus..teruskan usaha baik ini demi kebaikan ummah..

ini panduan kami: http://www.mukminbrands.com/

pejuang islam said...

aku dah mula siapkan risalah tenting pentingnya membeli sesama sendiri. dan senarai2 produk muslim/bumi.

semua ini aku dan geng akan distribute di masjid/surau..

insya Allah umat Islam di Malaysia tidak akan dipermainkan lagi

Anonymous said...

Tapi kan...barang2 keluaran Melayu/bputra mmg sesah nak di dapati di premis2 kafir...sblm kempen BCL pon aq selalu tercarik2 myk SAJI kat rak2 minyak tapi kadang2 yg ado cume sikit jer atau selalunyer TAK ADA...

Dan lagi kesedaran mmg masih kurang di klngn org2 Melayu..nampak smart berkerjaya tapi bila tgk dlm troli mrk penoh dgn produk kafir..bila di tny pasal BCL..siap mngutok lagi adala...seolah2 mcm kalo xde cina xidop la Melayu barua itu...

Anonymous said...

Kalau kat Tambun tu rasa Pasar Mini Ekonomi Sayang conabeng punya. Ataupun giant kat lost city.

Anonymous said...

Parit buntar pas pis pus punya tempat.

Anonymous said...

Beli kelengkapan eleltrik di kedai Hub Brite milik 100% orang Melayu Islam. Pg td iklan dlm Perak FM
. Juga authorized dealer utk SHARP. Ada 5 branches.
Setting kedai ada kelas..mcm Sen Q

Anonymous said...

aku dok parit buntar, selalu tgk melayu2 suka melepak di old town...macam lah tak leh hidup kalau tak makan minum kat old town

pasaraya pulak hanya ada econsave, billion, apollo...tapi mydin sedang dalam pembinaan....

kalau pi econsave pun aku tetap akan cari barang muslim dahulu, cth: minyak saji, sardin adabi, sos jalen dll

Anonymous said...

Jgn lupa beli sprtzer.... Minum sepuas nya..... Halal

Anonymous said...

anon 3.06pm..
kat parit buntaq, hampa pi la kg kedah ka, spg tiga ka, titi serong ka...semua ada kedai melayu..

tu la melayu kita....politik kuat sangat...sampai kedai runcit pun tak cukup.. tengok org kemboja, semua peniaga kain yg berjaya..apa melayu parit buntaq, perak tunggu..

ayuh org parit buntaq..ayuh kulaan...

mana2 graduan U bisnis studi bukalah kedai runcit kecil2an..ada modal buka 2 pintu.. kita jgn tengok saja...kita jadi penumpang saja..org lain jadi pemandu..

org cina bukan ramai kat parit buntaq tu..tapi semua bisnes sebab kulaan2 kita tak mau bisnis..

jgn buka kedai tudung..ramai dah buka, jgn buka kedai kain...kemboja dah monopoli...la ni buka kedai runcit...atau kedai barangan basah..

nak tunggu mydin ok jugak...tapi cabang bisnes lain terbuka luas menanti anak2 parit buntaq....

Anonymous said...

aku mendapat maklumat...DAP control PAS di Parit Buntar ni! Bangunan2 kedai susah melayu nak beli! dah dapat dekat cina sori dia nak jual. pembangunan di tempat kita makin rancak..tapi melayu banjar masih terpinggir..

inikalilah melayu banjar kena bangun boikot kedai cina. kita makmurkan kedai2 melayu semoga menjadi perangsang anak2 kita untuk berniaga..

sudah lama kita jadi pesawah..keringat kita tidak setimpal dgn hasil yg kita dapat..
hari esok..kita hendak melihat anak2 kulaan kita boleh berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah dgn kaum pendatang..

melayu banjar kena bangun ! keluar dari kepompong kita !boikot premis cina selamanya !!!

Anonymous said...

Spritzer air kotor air mayat cinabeng berlendir bro...eeyekk! Ptuiiiih!

Anonymous said...

tolong bagi info aku pun nak edarkan Di seluroh masjid kat tempat aku..

Anonymous said...

Beli ayam dari penjual melayu di pasar. Jangan beli dari Mydin atau pasaraya lain. Mereka pakai bahan pengawet untuk kasi ayam itu segar.

Anonymous said...

Kalau macam ini perangai Mydin, mari kita semua boikot Mydin. Mau kaut untung lebih saja.

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Ada produk atau barangan untuk dijual?

Ada perniagaan atau perkhidmatan untuk dihebahkan?

Ingin membeli atau melihat pelbagai jenis produk dan barangan

Layarilahwww.produkmuslim.info

Daftar segera ia percuma

Terima kasih

Anonymous said...

banyak kan Mini Mydin, macam t-eleven tu, bagi lessen org melayu niaga barabg barabg mydin,.. mydin janagn lah nak kaut utung sampai nak kaya sorang,.. kita kena bersatu dengan satu objektif... tolak barang niaga cina,..supermarket Haji pun ada boleh buat minimart Haji...

Anonymous said...

GAP.......LEPAS INI, KITA MULAKAN USAHA BOIKOT MYDIN PULAK. KITA SUPPORT KEDAI KEDAI MELAYU YANG KECIL.MYDIN DAH UNTUNG BANYAK, DAH LUPA DARATAN.

Anonymous said...

Brg2 yg ada nama islamik n melayu yg dpt masuk ke pasaraya sah2 cinabeng punya.. Produk muslim memg sush nk dpt d pasaraya kecuali mydin..

Anonymous said...

asal ada puak kafir ceroboh komen kat sini pasal mydin hampa percaya..depa memang dengki kat mydin..walaupun mydin bukan melayu tapi islam..setiap pencabar depa dalam bisnes..mereka tentang cara halus dan kasar..


ini semua kerja RBA..penghasut no 1 di dunia...pengfitnah no 1 di dunia..

mana cina nak sokong mydin..kita yg kena sokong..itu harapan yg kita kena sandarkan sebelum melayu2 yg berkemampuan buka hypermarket..


bukan senang nak menutup kesilapan 56 tahun utk melihat hasil 5-6 bulan.. kita pergunakan mydin,tesco,kedai rakyat,kedai2 melayu lain dgn semaksima mungkin..

perlahan2 tapi berterusan.....

perlahan bukan bermaksud kurangkan momentum tetapi perlahan dari aspek peningkatan semua persediaan mmengambil kira aspek infrastruktur dan peningkatan jumlah peniaga dan pemborong melayu seiring dgn kesedaran semua melayu menyokong bisnes melayu....

kita kena perluaskan gagasan ini..
peniaga melayu sedang membuka mata sekarang.. byk iklan2 produk melayu dikaca tv sekarang..

jika kita kuat dan berkesan..tindakan lebih cepat dibuat oleh peniaga2 melayu membuka bisnes..

bukan tak ada melayu kaya raya..semua takut masuk bidang peruncitan sebabnya kita org melayu tak rasis,tak mau tolong bangsa sendiri....kalau tanggapan ini dapat diubah..kedai runcit melayu akan bercambah2 ditempat anda..

kenapa orang aceh boleh membuka kedai runcit disini..tapi melayu hanya pelanggan???

inilah jihad kita.....

Anonymous said...

Beli spritzer.. Satu satunye air mineral yg Baik... Jika tidak kami tak buat satu tahun bisnes rm 200 000 000 lah setahun

Anonymous said...

apakhabar org perlis?
apakhabar org kedah?
apakhabar org penang?
apakhabar org perak?
apakhabar org selangor?
apakhabar org kl?
apakhabar org nogori?
apakhabar org melaka?
apakhabar org johor?
apakhabar org pahang?
apakhabar org teganu?
apakhabar org kelate?
apakhabar org sarawak?
apakhabar org sabah?

adakah anda bersiap sedia melunyai semua bisnes cinabeng???

inikalilah tanpa rasa belas kasihan!!!! mari kita ramai2 ubah lanskap ekonomi malaysia...
inikalilah boikot skala besar2an akan menggegarkan malaysia..

Anonymous said...

Ko ni merepek apa ni

Anonymous said...

Kami pun dapat tanah 999 tahun... Org melayu memang boloh.... Lu ada dapat ka

Anonymous said...

Votr for dap... All chinese must support dap... Malay hang sap

Anonymous said...

BOSS MINTAK TOLONG TIAP KALI BOSS POSTING KAT SINI SERU PEMBACA BUAT PHOTOSTATE LIST BARANG KAPIR N LIST MELAYU DAN EDAR YE PLSSSS BRO KASI TAMBAH.UMMPPH LAGI

Anonymous said...

Cina duk malaysia bleh g spore. Melayu spore dijemput balik malaysia. Fair n square. Cina dan melayu umpama air dan minyak, x leh bcampur loo..

Anonymous said...

komen2 cinabeng disini menunjukkan mereka dah takut dgn gagasan boikot ini..mereka dah terketar2 menanti bala yang akan tiba...

cina bangsat semua dah bersatu dibawah DAP..tiada seorangpun cina melainkan DAP..

semua cina sama saja...semua DAP..kita lunyai semua kedai cina tanpa belas kasihan...

TIADA MCA, TIADA GERAKAN melainkan DAP...

SATU KETUMBUKAN PEJUANG MELAYU ISLAM WAJIB DITUBUHKAN UNTUK MELUNYAI SEMUA BISNES CINA...

jika kita bersatu...satu negara kita kuasai...semua cabang bisnes kita terokai..

kita punya duit, kita punya kuasa beli terbesar..kita pegang kuasa besar pengguna...semuanya terletak dipihak kita...kita gunakan semaksima mungkin hingga bisnes cina rebah didepan mata kita..

kita tengok mungkin setahun, mungkin 2 tahun dan mungkin 5 tahun...gagasan ini wajib berjalan selaju-lajunya..sekuat-kuatnya...

kita perlu berubah...kita perlu bercita2 besar..kita perlu pastikan setiap sen duit kita sangat berharga...buang dalam kamus fikiran kita ada produk cinabeng yg tak halal itu..semuanya dimasukkan babi..airnya dimasukkan holywater...

setiap makanan cinabeng umpama babi yg kita makan dan minumannya umpama darah babi yang ditapis..

inikalilah kita ubah...

Anonymous said...

Tertarik dgn komen1st pasal Prt Buntar... Bg aku 1 ja, cnth kdai crrmin mata, aku da tgk ada 1 kdai melayu dlm belasan kedai cina kat situ... asal ada melayu, kita tolak belasan y lain... bagi aku itu prinsip asas sehingga la kita xdak pilihan... dan harga aku dah tgk, memang murah byk dr kedai penipu belasan tu... Promote y 1 tu...

Anonymous said...

orang parit buntar,utara perak dah bersuara...hanya ada satu kedai cermin mata melayu di sana..cari sampai jumpa di pekan baru..

inikalilah kita ubah...

Anonymous said...

ya allah, doa org yg berpuasa dijanjikan dgn kemakbulan. kau jahanamkanlah cina malaysia, kau hancurkanlah dan terbalikkan penang dan singapore sebgaimana kau terbalikkan umat kaum luth, kau bakarkanlah kemaluan vivian dan pasangannya, kau purak perandakanlah pakatan rakyat, kau kuburkanlah pengkhianat ndgara bernama dap dan hapuskanlah bangsa cina cauvinis kecuali cina muslim atau cina yg mahu hidup damai bersama umat melayu.

mohon diaminkan oleh 44 orang. amin.

cikgu kampong

Anonymous said...

Aku mahu pamplet produk melayu diedarkan di masjid bermula sembahyang jumaat minggu ini wahai melayu belacan!!!BCL forever!!

Anonymous said...

Shitzer dead body water

Anonymous said...

alamat lengkap 2 ekor babi
alvin tan babi 1
vivian lee babi 2
kasi mati segera , wajib lagi halal
keterangan lanjut pi segera ka
http//malayrights.blogspot.com
selamat menjalankan tugas

Anonymous said...

syabas dan terima kasih atas info anon 10.10 pm...anda seorang pejuang dari parit buntar, perak!

jika 10 kali sehari kita mendapat info dari pejuang2 kita dimerata tempat dimalaysia...jaringan kita akan semakin kuat...dan maklumat akan disimpan oleh pejuang2 lain ditempat tuan..

syabas !!!

Anonymous said...

ano 5:53 cina dap detected!

Anonymous said...

cina dap 8:08 & 8:10 detected!

Anonymous said...

cina dap 9:18 detected!

Anonymous said...

kenalpasti produk cinabeng dan produk islam menjadi kewajiban semua pejuang melayu islam...

itu pelajaran pertama yg perlu dikhatamkan sebagai syarat menjadi pejuang..

pembelajaran kita tidak tamat disitu sahaja..tiap2 hari terdapat penambahan kuantiti produk baru yg dikenalpasti...pastikan kita tidak ketinggalan..

aidilfitri akan menjelang tiba...langkah terbaik kita adalah mengibarkan bendera jihad ekonomi ini dimana kita berada...

kita tidak punya masa lagi...masa yg kita ada semakin singkat..jurang ekonomi kita semakin melebar..saban hari berlaku kejutan...

gendang perang ekonomi wajib digemuruhkan ditempat tuan2..tiada jalan lain...tiada alternatif lain...semua umat melayu wajib mendengar gendang perang ini..tak kira melayu itu suka atau tak suka..

kita perlu mengambil langkah jihad ini serta merta...tindakan yg serta merta...dikala ini musim melayu islam dimalukan...kita semua telah bersatu menuntut keadilan..inilah masa terbaik kita melaungkan jihad ini bagi meranapkan kesombongan kaum kafirun ini...

kita perlu merentap kesombongan mereka...kita perlu melondehkan pengkhianat mereka...kita perlu meranapkan kekayaan mereka...

ayuh! seruan kepada ahli keluarga kita perlu diperkasakan...anda adalah wakil pejuang bagi keluarga anda..pastikan aidil fitri ini paling bermakna bagi hidup anda!

inikalilah kita ubah....

Anonymous said...

Lg 1 warga Prt Buntar, klinik gigi melayu dok ada kat pekan baru tu, Yusmin Aznida atas Walinongsari dan juga Dr Jamal ada lagi ke x... xpayah la dok masuk kat suku sakat Joe Fernandes dpn Walinongsari... Sendiri mau igt sapa dia...

1 more, Klinik Ho Child Specialist dari bagan serai smp serdang kedah semua makcik dok gila sgt p kat dia pasal anak mesti sembuh kalu kena ubat dia... skali lagi mau igt apa dia bagi... Sila lajak skit pergi ke Taman Ilmu dpn USM cr Kinik Jammy Suzana, Pakar Perubatan Keluarga

Anonymous said...

aku hanya buat spek, cuci spek dan check mata di kedai optometris rozaimi, satu2nya kedai spek melayu di parit buntar!

(kedai spek cina kebanyakkannya bukan optometris tapi hanya optician!)

banjar taman kerian

Anonymous said...

Chinese = Jew of the East!!!

Not suit with Democracy..only Communism suits them!!!

Don't believe..? Ask Republic of China's gov. They also can't stand with their comrades..

Anonymous said...

Syabas GAP blog ini telah menjadi platform utama untuk rakyat terutamanya melayu untuk meluahkan pandangan dan perasaan. Harap blog ini tidak disabotaj seperti apa yang berlaku kepada Papagomo.

Kalau di london mereka ada speaker corner hyde park, orang melayu kini ada GAP untuk bersuara dan didengari dalam sekelip mata dan boleh sampai ke seluruh negara dan dunia tanpa batasan.

Kini selepas pru13 telah berlalu, GAP yang bermakna Gerakan Anti Pkr dicadang supaya menukar nama kepada Gerakan Anti Penyelewengan.

Memandang skop yang dibincang adalah luas dan semasa, aku yakin ramai lagi termasuk pembangkang pun patut turut serta disini. Malah kita juga ingin tahu apa dalam fikiran mereka tentang kerajaan dan kuasa pemerintahan orang2 melayu. Disini kutuk mengutuk sudah menjadi perkara biasa dan kita harus bersikap terbuka. Tapi kalau kutuk face to face memang akan kena penampar.

GAP tadi di berita tv, ambiga dan konco2nya ingin settle out of court tentang jenayah jalanan bershit mereka dulu dan kerajaan sedang mempertimbangkannya. Masalahnya ialah ambiga bershit ingin menutup angkara mereka supaya rakyat tidak dapat dengar kesalahan2 mereka jika kerajaan setuju dengan settlement out of court ini. Kerajaan juga tiada hak untuk menutup kes ini dibelakang rakyat.

Tolong kempen supaya bershit ini dihapuskan buat selama2nya. Ambiga dan konco mesti dibawa ke pengadilan yang disaksikan oleh semua rakyat terutama mereka2 yang teraniaya akibat angkara bershit yang dikepalai oleh keling laknatullah ambiga ini.

Anonymous said...

syabas warga parit buntar dan kulaan taman kerian..!!! info anda sungguh bermakna...

Anonymous said...

boleh check link utk senarai brg cina
http://www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDap
http://www.facebook.com/BBCDrasmi

Anonymous said...

Mana ada pengawet boleh bagi ayam segar selepas diproses kecuali dideep froze. Ini taktik lama cina DAP macam yang dibuat pada Gardenia (tunjuk gambar kilang roti lain yang kotor) dan minyak petrol Petronas (cerita Ahmad, Ah Chong, Ramasami alami masalah injin selepas guna minyak Petronas di spam email dan SMS). Jangan terpedaya.

Hakikat sebenar kalau beli ayam proses yg dijual di pasaraya milik cina, sembelihan ayam tersebut sangat diragukan.

Ustadz Mat Lena said...

Kalau ada pengawet pada daging apa sekalipun, itu satu teknologi baru dan mahal. Apapun, sebarang ternakan daging yang disembelih cara Islam adalah halal sementara yang bukan walaupun baru seminit tadi dibunuh (tidak disembelih cara Islam) ia tetap bangkai dan haram dimakan.

Anonymous said...

Taktik terbaru DAP nak musnahkan Kedai 1 Malaysia di Ipoh ialah dengan menyebar dakyah bahawa kedai tersebut menjual barangan lupus tarikh (expired).

Anonymous said...

Bulan lepas aliran tunai aku ke kedai CINABENG paling minimum..

Bulan ni target paras lantai....

Belajarlah hidup tanpa CINABENG!!

Anda mampu lakukannya...!!!

Anonymous said...

Salam.... Tak silap saya produk memang kena boikot pun... Sebabnya produk dari Iran.. Kita mesti boikot barang dari Iran sebab diaorg tolong Rejim Basar Al Assad (Syiah) sembelih ramai golongan Sunni di Syria. Syiah terang terang menyokong Basar untuk mempertahankan kerajaan Syiah nye. Kalau kat sini kita sembelih je Khalid Ismath....

MukminBrands said...

Salam,

Saya ingin memberitahu bahawa Facebook telah block account saya di https://www.facebook.com/mukminbrands.ummah. Website www.mukminbrands.com masih berjalan seperti biasa cuma update ke Facebook page tidak dapat dilalukan pada masa ini.

Saya sedang mencari jalan untuk mengaktifkan semula account Facebook tersebut. Jika gagal, saya akan mencari alternatif lain, mungkin akan create akaun Facebook yang baru. Terima kasih.



best regards,
MukminBrands Admin

Anonymous said...

anon12.15am..

cina tak takut kita cerita melayu nak bersatu..PAS dan UMNO nak bersatu...

tapi cina cukup takut bila GAP post tentang boikot ni..ini adalah maruah cinabeng yg perlu dipelihara...ekonomi umpama kubu cinabeng utk menawan kuasa politik..

semua dakyah2 ini adalah utk menangkis kesan2 boikot ketahap yg minimum...

jika suara2 cina didengari...matlamat mereka sudah berjaya..kita wajib mencurigai mereka sepanjang masa..mereka mempunyai matlamat yang telah nyata!!!

penghasut mereka ditubuhkan utk memelihara setiap sudut kepentingan cina terpelihara..
semua mengambil bahagian..semua cina terlibat..mcm pelobi yahudi di US..

abaikan semua dakyah dan jgn diwar2kan jika tiada utk diperbetulkan..ini mungkin memberi kesan negatif..

melayu islam wajib memperkejabkan langkah digelanggang jihad ini. tiap tari langkah silat perlu diperkemaskan...

seru semua umat melayu islam berada digelanggang yg sama..kita tidak punya masa lagi..tiada lagi penonton.. semua wajib berada digelanggang yg sama...

anda kenalkah pejuang2 kita???
hampir semua tidak mengenali satu sama lain tetapi matlamat kita sama..pejuang yga aku kenal semuanya berbakti di premis2 melayu..jika ada kedapatan kawan2 kita yg masih belum mengerti erti sebuah perjuangan,pasti itulah tanggungjawab seorang pejuang...

inikalilah kita ubah....

Anonymous said...

Boikot Plaza Low Yatt di Bukit Bintang KL.

Kalau peniaga Melayu mohon kedai di situ, management cinapek Low Yatt akan bakul sampahkan.

Saya sendiri pernah jadi mangsa. Mereka akan beri ruang2 rata2 kepada bangsa cina.

kiasu

Anonymous said...

syabas anon 12.26am..!

Anonymous said...

kpd sapa2 yg nak tukar tayar, sport rim, bateri kat parit buntar ada satu kedai melayu. aku selalu pi situ...dah bertahun2 hanya kat kedai tu je. nak sokong bisnes melayu. KEDAI TAYAR MUTIARA dekat ngan market, tmpoint.

Anonymous said...

Bg sedara yg duk PARIT BUNTAR xpyh le pegi pasaraya ECONSAVE tokeh pemakan Babi tu.. pergilah kedai runcit Perniagaan Muaz Taman Pekaka.. sementara tunggu MyDin jalan Hospital tu siap bukak. wpun kedai runcit tp berlambak2 barang Melayu. Service baik, anak taukeh muda lg yg run kedai.. xberkira.. BERAS Melayu cap LANGSAT jgn lupa.. kualiti 10x lebih bagus dr JATI atau rambutan CInaBeng punye

Org Parit Buntar stgh tu BELAGAK dgn OLD TOWN.. br keluar dr BENDANG.. jmpa OLD TOWN kaki katak tu dh rase hebat... especially budak2 USM engineering.. mcmnak mmpos je xjumpe OLd TOWN!

Anonymous said...

Ko nk tahu.. Kedai Tayar Mutiara kt market PBuntar tu jual bateri 10-15% lagi murah dr Cinabeng area jln keli.. trade-in bateri Cinabneg amik rm10.. kedai Melayu tu angkat RM15-20... sapa ckp Melayu mahal?? mmg bodoh le klu nk jilat Cina lg.. org PB!

Anonymous said...

Hardware melayu belum rancak..mcm kedai TEPI SUNGAI.. Melayu hari2 bergayut kedai CinaBeng sbb nk cari paku.. cat.. periuk cangkul, drill bits, tikar getah, tali potonmg rumput.. tmbh2 dkt nk raye ni.. nk makeup rumah.. harap2 cepatlah rangkaian kedai hardware melayu muncul.. aku nk repair rumah DIY smpai tangguh2 sbb benci nk ke kedai Nam Tong n tepi sungai..

Anonymous said...

UMNO/PM/Tabung Haji mesti SEGERA lahirkan seramai mungkin USAHAWAN BUMIPUTERA Melayu/Islam dalam penternakan ayam dan daging, dan kedai runcit Islam - jadi tak payah lagi kita bergantung kepada CINABIAWAK ynag makin GANAS menindas umat Islam/Melayu! Saya juga syak ayam-ayam diternak industri CINABIAWAK diberi makan sisa BABI - seperti yang berlaku di Barat (juga lembu - sebab itu dapat MAD COW DISEASE). Agaknya, sebab itulah makin ramai umat Islam sakit, termasuk anak kecil, di bumi pusaka ini - bahkan tepung gandum keluran CINABIAWAK pun ada racun seperti yang dilapurkan Pers. Penguna Islam!

Maka terus hancurlah BUMIPUTERA Melayu/Islam di NEGARA ISLAM Malaysia, bumi PUSAKA tercinta kita ini sebagai warisan dan korban berzaman (dari sebelum dijajah British lagi) nenek moyang BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain!

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

(PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAP/PKR/Red beans militia yang sekarang meniru gelaran saya sebagai “Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung” untuk mengelirukan pembaca – mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)

Anonymous said...

Assalamualaikum kengkawan sume,

1. PRINT dan FOTOSTAT banyak-banyak senarai barang-barang bumiputera/Islam.

2. Untuk dapatkan SENARAI BARANG ISLAM:
a) BUKA WEBSITE -http://bbcdrasmi.blogspot.com

b) Pastu tengok sebelah KANAN blog tu ada tulis DOWNLOAD SEKARANG.

c) Click kat gambar yg tulis UNTUK RUJUKAN PERSENDIRIAN.

d) Pastu keluar DROPBOX-LIST.....click LISTING BBCD.pdf......nanti boleh tengok senarainya, print dan fotostat.

3. Lepas SOLAT TERAWIH atau SOLAT JUMAAT berdiri kat pintu masjid....EDARKAN.....duit fotostat niatkan untuk MENOLONG EKONOMI UMAT ISLAM dan MENCARI YG HALAL.....HALAL ITU FARDHU.

4. Bagi senarai terutamanya kpd PENGUSAHA RESTORAN, GERAI MAKAN, KEDAI KEK dan KATERING sebab mereka beli barang dgn jumlah BORONG.

BERKORBAN lah sikit demi agama dan bangsa kita. Semoga Allah berkati dan rahmati kita bersama, ameen.
Hidup TENTERA ANAI-ANAI.....!!!

Anonymous said...

pamer di masjid atau tempau yg sesuai list produk bumi atau edarkan dlm mesyuarat parti n sebagainya. Biar lambat tapi berwibawa..

Anonymous said...

minggu lepas baru lepas shopping barang dapur di tesco puchong...antara barang yang telah diubah ialah:
minyak masak alif (seri murni)beras faiza (jati), mayonis sajimayo (ladys choice) air minuman gofresh sime darby (marigold)sanquick, santan alif, garam halalgel, ketupat faiza, sabun serbuk top (daia)yg dalam kurungan tu produk yg aku guna sblm aku tau bhawa itu adalah produk DAPIG HARAMJADAH...sokonglah produk keluaran Islam...setiap yg kita belanjakan akan dipersoalkan di sana kelak...thanks GAP

Anonymous said...

BERAS FAEZA bukan jenama JATI lah bro.. jgn tertipu dan silap. JATI milik CINABENG!! Dia buat paket BIHUN pun tiru sebijik2 paket bihun LANGSAT (Melayu) supaya org kita keliru..!!!

Hati2 jgn bersemangat tp tnpa maklumat tepat..

Anonymous said...

Beli baju raya anak-anak - kat SAKAN Taman Medan PJ.(Kedai Melayu).Boikot kedai Kawanmu (CINABENG PUNYE)kat sebelah SAKAN.

Anonymous said...

Ayat "untuk kasi ayam itu segar"...dan "Mau kaut untung lebih saja"...itu mcm ayat org cina ja?...DETECTED!!!

Anonymous said...

Happy sgt tgk iklan susu pekat Saji time nak berbuka puasa...

Anonymous said...

Nk tanya..mydin parit buntar nk bukak kt mna.td ada org tulis jln hospital tp blah mna.lg satu..yg nk bukak tu mydin ka my mydin.