Friday, October 25, 2013

PRK SG LIMAU : BERANI HIJRAH..ITULAH RAYUAN MB KEDAH KEPADA PENGUNDI PAS !

4 comments:

Anonymous said...

BN sial....itu je yg patut diterangkan pada rakyat lepas Budget 2014 ni.....

Anonymous said...

Sungguh menyedihkan dengan hak asasi manusia yang diperjuangkan oleh Najib, masa polis nak tangkap penjenayah, Najib bukan main garang suruh polis jaga hak asasi manusia penjenayah walaupun penjenayah tidak peduli pun hak asasi manusia lain yang dizalimi mereka bila buat jenayah.

Tetapi pada hari ini, saya cuba beri komen di facebook Najib, sungguh memalukan bila Najib telah menyekat komen saya, di manakah hak asasi manusia yang dicanangkan sebelum ini? Lihatlah penjenayah lebih disayangi oleh Najib berbanding rakyat yang memberi komen ikhlas demi agama bangsa dan tanah air. Saya mencadangkan Najib membuat iklan besar-besar pada Facebook beliau " SILA KOMEN MEMBODEK SAHAJA, KOMEN YANG BERTENTANGAN DENGAN PENDAPAT NAJIB RAZAK AKAN DISEKAT". 1Malaysia: Hak Asasi Untuk Penjenayah Diutamakan, Pendapat Ikhlas Dari Rakyat Yang Tak Suka Bodek Disekat dan Dizalimi.

Tetapi ingatlah Najib, perjuangan untuk menentang sikap kuku besi dan pentadbiran perosak Najib akan diteruskan melalui saluran lain.

Sokong UMNO, Sokong BN, tapi Kita Tolak Najib, Kita Tak Perlukan Pemimpin Kuku Besi dan Zalim!!!!!!!!

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Anonymous said...

Saya juga cadangkan supaya wajibkan syarikat rokok meletakkan label "MEROKOK ADALAH HARAM DI SISI ISLAM", ini kerana walaupun sudah keluar fatwa oleh Majlis Fatwa Kebangsaan pada tahun 1995 yang memfatwakan bahawa rokok adalah haram selaras dengan firman Allah dalam Al-Quran yang melarang manusia mencampakkan diri mereka dan keluarga mereka ke dalam kebinasaan.

Tetapi malangnya para ustaz, tok imam, pak bilal, tok siak pun merokok sesuka hati di hadapan masjid, bila ceramah kata muzik haram, tapi mereka merokok dan melanggar fatwa yang berlandaskan firman Allah dalam Al-Quran apa cerita pula?

Merokok memang menyebabkan perokok itu mencampakkan dirinya dalam kebinasaan kerana asap rokok yang beracun menyebabkan sakit barah dan macam-macam penyakit yang berbahaya lagi, bukan itu saja, perokok suka hisap rokok dalam rumah, dalam kereta, menyebabkan anak bini mereka yang tak merokok juga terjebak dalam kebinasaan bila mereka terhidu asap rokok yang berbahaya itu.

Selama ini letak gambar kesan buruk merokok pada kotak rokok menjadi lawak jenaka para perokok termasuklah dari golongan ustaz dan agamawan. Sekarang lihatlah apakah mereka berani merokok jika pada label rokok ditulis AMARAN MAJLIS FATWA KEBANGSAAN: MEROKOK HARAM DI SISI ISLAM.

Semoga dapat menyelamatkan umat Islam yang merokok supaya berhenti dengan kegemaran syaitan iaitu membazir, kerana merokok hanyalah membazir dan menyebabkan diri sendiri terdedah penyakit berbahaya dan menyebabkan anak bini di rumah dan orang lain yang berhampiran dengannya ketika merokok terdedah dengan penyakit berbahaya.

Sedarlah semua.

Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Anonymous said...

Umno bungkuih bwh mukris du kedah...awat hang guna slogan hijrah..
Apa nama ni....melayu diutamakan pi mana ? Jgn buat buat lupa plak...