IKLAN BERBAYAR

Wednesday, December 18, 2013

PEMANDU ATAU RAKYAT YANG BAGI UNDI PADA BN ?


KLIK SINI

12 comments:

Anonymous said...

Senang cakap cam ni lah. Najib tak takut dengan bantahan rakyat sebab Najib tahu rakyat tak ada pilihan lagi dah. Khas orang melayu dan bumiputra, kalau tak undi Umno(BN) bermakna negara ini akan jatuh kepada DAP(PR). Najib tahu orang melayu tak boleh terima DAP(PR) maka suka atau tidak, mahu atau tidak orang melayu dan bumiputra tak ada pilihan dan terpaksa undi Umno(BN) juga lah pada PRU14 nanti.

Itu lah cara orang politik nak hidup.

Anonymous said...


PEMANDU MABUK.....

PENUMPANG IKUT MASUK GAUNG.....

Anonymous said...

Siapa pernah tengok cite hollywood ala2 mafia mesti dah boleh baca game2 kerajaan.

Ni semua salah najib. Wahid ni adalah bonek dia je. tapi yg terpacul tu maybe statement wahid tu sendiri.

aku sarankan gaji lowclass dgn middleclass di naikkan. upperclass di maintainkan. begitu juga dgn bonus. so buying power rakyat kuat, even ada kenaikan sedikit pun masih belum terjejas penuh.

TNB dgn lain2 GLC sudah2 lah dgn keuntungan yg berlipat ganda. cukup2 lah. kalau nak untung bnyk boleh.. syaratnya kekalkan tarif.tambahkan customer baru bukan naikkan tarif. banyak pembukaan bandar2 baru..tu baru betul nak naikkan keuntungan. bukan dengan naikkan tarif untuk perahkan duit rakyat.

CEO GLC pun satu. Asyik kejar performance company. tahun ni untung 5billion. tahun depan kena naikkan untung 10 billion. kalau tak perform AGM nanti kena pecat.

Gov pun suka GLC ni untung banyak2. Boleh gov ni perah duit cukai banyak2. lagi untung lagi banyak tax maaaaa....

Anonymous said...

Sehingga saat ini GAP.. NajibRosmah masih memekakan TELINGA.. Jentera NajibRosmah yg diketuai PEMANDU laknat ini sgt selesa krn mereka rasa baru je dpt mandat PRU13..

Mereka TAMAK skrg utk memeras rakyat! Najib buat PEKAK je apa yg kita suarakan.. mungkin sudah sampai masa UMNO BN perlu diselamatkan sekali lagi cara meminta Najib turun.

Maaf ckp kita bukan ajar rakyat kurang ajar.. tp kita nk betulkan pemimpin. Kita tidak mahu guan demo jalanan tp cukup melalui usaha dalaman.. Jangan jd spt PAS.. pemimpin korup.. kaki betina.. rasuah berlambak.. asalkan pakai serban dan ucap sepatah dua ayat.. terus dikekalkan MEMBUSUK jd barah dlm parti.. PKR yg penuh dgn penyelewengan kroni anak beranak.. siapa yg tegur akan di cantas rapat..

jd jangan jadikan UMNO parti NajibRosmah dan milik PEMANDU laknat ini. Kita wajib mulakan gerakan utk pemulihan. Jika pemimpin tk betul biar 10 kali tukar pun tak apa.. jnji parti bersih dan menjadi tonggak kekuatan Agama Bangsa Negara..

Pihak dalaman UMNO mesti berbincang dgn team Muhyiddin supaya persediaan awal mesti dibuat untuk menghadapi kemungkinan situasai Pak Lah dipaksa step down. Muhyiddin mesti diperlengkapkan untuk ambil alih negara. ini bukan soal melaga2 tp Najib tk WORST!!

GAP.. Insya Allah teruskan perjuangan.. jgn dj mcm pencacai PAS yg bodoh menjilat2 pemimpin bangang jd jadi hamba DAP laknatullah tp mereka rasa megah dgn kebodohan itu.. kita terpaksa pulihkan masalah Najib ini dlu sblm aturkan strategi PRU14..

Teruskan usaha GAP!

Anonymous said...

Sebenarnya selepas Tun Mahathir bersara menajdi Perdana Menteri, dua penggantinya tidak dapat follow rentak pembangunan yang Tun telah rencanakan.

2 PM ini Pak Lah dan Najib kedua2 mereka takdapat menyambung kebijaksanaan Tun memerintah.. terlalu jauh keupayaan mereka sehingga kedua2 mereka MERAPU dan membohongi rakyat dgn mcm2 gula2.. tetapi tidak lama..

Anonymous said...

rilek....yang bertanggungjawab kenaikan tol di selangor adalah PR!!!

Anonymous said...

Mmg kita rakyat kena berusaha utk maju..tk semua kena disuap dan disusidikan oleh kerajaan..

tp itu kenyataan umum. bila masuk dlm konteks negara sekarang ia tak boleh ditafsir mudah mcm tu oleh PEMANDU..
Menaikkan kos asas hidup bkn suatu yang boleh diterima.. bukan terbaik caranya krn sedangkan skrg semua company2 GLC utiliti ini mencatat untung BILLION. Struktur pembekal kuasa speerti IPP tidka pernah diubah tetapi pengguna dipaksa 'ubah' melibatkan kos hidup..

Itu yg kita pertikai kaedah PEMANDU merasionalisasikan subsidi tanpa ada konsep timbal balas pd rakyat. Inflasi akan naik.. kesan rantaian akan memanjangkan kenaikan kos lain termasuklah yang tiada kaitan.
Ini bukan soal nk jatuhkan BN. Tapi soal integriti dan akujanji PRU mesti ditepati. Selama 56 tahun UMNO menjadi tonggak kepada rakyat jelata, jangan hanya kudis PEMANDU dan cara PM berfikir elitis menyebabkan ROSAK track record pemimpin terdahulu;

Jgn jd spt pencacai PAS.. pemimpin kotor hatta kaki betina pun mereka akan cakap itu BAIK..pencacai mereka akan jilat sampai ke kaki.. pemimpin kebas wang tabung anak yatim pun mereka sanjung lagi puja.. itu sistem rosak yg diamalkan oleh politik kotor Pakatan Haram.

Dlm UMNO BN kita ada sistem pembetulan. Kita tk mahu UMNO BN jd seperti Pakatan Rosak. Bila seseorng pemimpin itu sudah lari dr matlamat perjuangan.. mesti ditegur, jika teguran x mahu berubah maka dinasihati berhenti. Pak Lah bagus kerana dia mahu berhenti. dan dia tidak dendam pada sesiapa.

Najib juga harus ingat beliau tidak boleh syok sendiri dengan program mengarutnya, sedangkan impak pada rakyat ialah buruk. Kemampuannya utk tadbir negara just under par. Jauh sama sekali dr zaman Tun. Tun M wpun naik gaji xbanyak tp prasarana negara maju. Zaman beliau terlalu banyak kemudahan utk rakyat diberikan. TUn xajak rakyat dgn wang tunai. Tp tun ajar nk wang mesti kerja..

Zaman Najib.. dia tabur wang seolah2 Malaysia ada kilang jongkong emas disetiap negeri..
akhirnya pembaziran kempen sblm PRU13 dimasukkan dlm perbelanjaan selepas PRU.. bkn Petronas yg kena tanggung tp SEMUA rakyat!!

Naik pertol rakyat terima lagi.. naik gula..masih rasional lagi.. bila naik letrik.. kemudia tol.. selepas itu apa lg? ini yg rakyat pertikai wpun tidka menyokong Pakatan Haram..

Anonymous said...

Kalau tak silap PEMANDU diwujudkan oleh pentadbiran Pak Lah. Betul ka PEMANDU ni ikhlas dan jujur dengan PM Najib dan UMNO? Atau ada elemen yang nak punah dan musnah kan Negara supaya ada pihak boleh ambil alih kerajaan? Tangan-tangan ghaib dari luar Negara dan konco2 belaan nya?

Koru said...

wahai PM. Dgrlh masalh rkyat. Kurangkn lah tol antara bndar.sy cdgkan lbuhry yg dibina sbg alternatif utk mgelakkn kesesakan saje yg dinaikkn tol sprti lbuhry brtingkat ampang. Biase org yg ade lbihn pndptn saje gnakan lbuhry cmni sbb mrk nk selesa.

Anonymous said...

betul ckap anon 1.01pm tu......rakyat , especially org melayu tak der pilihan....

aku melayu rasis said...

Nampak sangat kerajaan terdesak! Sebelah pihak cakap kena naikkan tol, sebelah pihak cakap belum lagi bercadang nak naik kadar bayaran...dulu janji konon kerajaan tak menyusahkan rakyat tapi nampak2nya slepas PRU 13 ni makin galak membebankan rakyat..
Macam najib nak tumbang aje...
itulah...time berjanji lupa nak cek dalam poket sendiri..sama saja BN dgn kepala PR!



Anonymous said...

alahai macai2 semua...
buat apa nak bising2 lagi minyak naik..gula naik..takrif letrik naik...kan janji semua telah ditepati..
apa nak cakap lagi...
amik kau..padan muka..