Tuesday, January 14, 2014

MELAYU KANGKUNG MELAYU KONGKANG..


najib cite pasal penurunan harga kangkung.
asalnya takde benda pun untuk di benda kan.

pergi kedai tomyam, kangkung goreng belacan memang ada harga.
nasik lemak kalau ada sayur rebus kangkung lagi sedap rasanya..

kangkung ni, antara sayuran melayu dan cina dulu kala.
tanya mak bapak , bab kangkung memang bawak nostalgia.

ada yang boleh kata nostalgia susah zaman makan kangkung lah buatkan mereka jadi manusia...

namun di zaman ni, melayu belacan spesis makan kangkung zaman dulunya ramai dah berjaya.

sayang ada setengah mereka berotak kongkang.. kongkang jenis monyet bergerak perlahan..

melayu kaya dengan bidalan dan tamsilan.. subjek dan objek boleh dijadikan bahan nak mendefinisikan maksud..

melayu kongkang yang dulu makan kangkung ramai dalam pembangkang..

bila agama sendiri pun mereka gadai demi undi, jadi tamsilan melayu otak kongkang sesuai sangatlah untuk mereka ni yang dulunya pernah makan kangkung..

melayu tak sedar diri...

lebih lahabau bila melayu kongkang ni pulak ada yang mendewakan dewi kangkang...

ehhhhh siap ulamak parti kongkang pun iktiraf dewi kangkang..

alahai melayu kongkang.. ramainya otak dah terkangkang...

14 comments:

Mat Gila said...

ORANG MELAYU SEDIA MAKLUM ORANG CHINA NAK KUASAI MEREKA.
DALAM ITU ADA PULA MELAYU MELAYU CELAKA YANG BERSEKONGKOL DGN CINA YANG NAK KUASAI MELAYU INI.
SIAPAKAH MELAYU MELAYU CELAKA YANG SIAL JAHANAM INI ?
APABILA TIBA MASANYA, MELAYU MELAYU JENIS INI LAH DIHAPUSKAN KAN DULU....OLIH ORANG MELAYU SENDIRI.
MELAYU INILAH SEBENARNYA PENDERHAKA TERHADAP BANGSA DAN UGAMA..

Anonymous said...

isu kangkung(sayor kegemaran bini aq) meingatkan crita hebatnya melayu kantoikan ego mhrja cina..akhirnya dapat tengok kcntikan putri dan muka raja yg mcm antu tu.he he

Anonymous said...

jual kangkung Kat najib la,tepi rumah aku berselerak kangkung

Anonymous said...

Sebenarnya kebencian org2 yg gaji kecik mcm saya semangkin meningkat dgn kenaikan bermacam kesusahan dari kerajaan...rasa BN da tidak popular dalam membantu rakyat...admin ckap la apa pn...rakyat tetap tidak dpt terima segala kenaikan da kesusahan yg kami lalui akhir2 ini...
Harap fahami..bukan bila di kritik kaya kami tak sokong BN atau pembangkag pulak..ini realiti...

Anonymous said...

Orang melayu bijak.
Sejarah menyebut,
Ada panglima dan pembesar melayu nak tengok puteri di negara China,
Jika mengadap sang puteri, tak boleh pandang wajahnya. Jadi pembesar Melayu nak tengok sang puteri. Bila tukang masak Cina nak menjamu panglima dan pembesar bersama sang puteri, pembesar kata orang Melayu makan masakan kangkung, tapi jangan di potong kangkung itu. Faham-faham je lah kalau nak makan kangkung yg tidak dikerat. Mulut kena keatas dan masukkan ke dalam mulut, maka dengan cara ini panglima dan pembesar Melayu dapat tengok wajah sang Puteri China itu.

Saya ingat2 lupa kisah ini. Zaman sekolah lagi, mungkin ada yang boleh perbetulkan.

Anonymous said...

Asshole GAP, you are the most retarded hypocrite in the world. The day you are done here, you will know the extent and magnitude you will be dealt with causing some much discord in our society with your constant filth, putrid lies and sordid posts...you will know it one day...shithead

Anonymous said...

Bdak2 pas dah x dek modal bro...

Dah malu teramat sngat sbb kes jual nama Allah swt....

dah x tau nak letak muka kat mana...

Dah temalu bebb.... tu laaa dulu x hingatt ngutuk umno....

hari ni terbukti pas cuma mampu jd tukang cebuk dap saja...

Sbb tu bersorak gembira bila dpt modal kangkung....

bahalul sungguh puak2 pas dan tahalus siasi jd tukang jilat...

Musuh najib cuma anwar jaa... najib kalu dia ckp dia nyindir anwar jaa... org lain dla x kesah...

maksud najib ... kangkung tu mcm nuar... menjalar keatas cita2 tinggi nak jadi pm... x sedar eko berendam dlm lobang taik...

Cuma prof ungku aziz jaaa yg perasan...almaklum dia prof diraja...

cacai redbin besorak riang padahal diaorg ketawakan nuar al jubb tu...


Anonymous said...

Angkuh sugguh puak PR laknatullah ni.. Isu kangkung mreka main bkn main.. isu kalimah Allah..isu gereja mereka tolak sebelah..
isu kangkang pemimpin2 mreka langsung dipadam..

Celaka PAS laknatullah!

Kangkung tu halal lagi baik.. jgn hina benda yg halal..skrg pencacai PR hidup senang..makan mewah jd kangkung di hina..jgn smpai Tuhan bg susah smpai kangkung yg terpaksa ganti nasi..

Najib hanyak bg contoh sayur kangkung tak naik.. jd ayat dia benar bukan menipu mcm Jam Omega Jijah janji dlu..

Anonymous said...

Aku bukan partisan. But aku anti gila ngan PAS sbb dia nak buat Malaysia jadi macam negara primitive and backward - Arab Saudi yang merendahkan kaum wanita macam property dan bodoh gilaaaa negara tu suka pancung orang even perkara kecik mcm freedom of speech.

Tapi pasal "Allah" ni. Ermmmm kau bodoh ke apa? Kau ingat Allah ni untuk MUSLIM sahaja? Allah tu "nama" Tuhan Islam? NAMA? Oi bukak la mata sikit!
ORANG ARAB tak kisah agama apa pun, guna ALLAH jugak! Sebab apa? Sebab diorang ARAB dan Allah tu perkataan dalam BAHASA ARAB! Cuma perkataan "Allah" tu sesuai digunakan untuk single deity sahaja, tak sesuai digunakan untuk god of love, god of war, Krishna dan tuhan pagan / polytheistic yg lain.

Kalau cakap "Allah untuk Muslim shj" mmg bodoh gila sbb ni perkataan BAHASA ARAB, tak payah sibuk nak monopoli perkataan Bahasa Arab. Cuba bagitau hal ni kat orang Arab spt Lebanon, Egypt, Jordan, Palestine etc. Mesti diorang GELAK KAH KAH KAH bila ada org cakap yg Perkataan Arab "Allah" tu utk Muslim shj.
Quran diturunkan dlm bahasa Arab dan mengajar konsep single deity, mmg la guna perkataan Allah.

Muhd Rabaie said...

1000 pound kat uk mcm2 boleh beli

Anonymous said...

lu caya hidup lepas mati? Klu anggap mcm di dunia @ ikut akal kamu ahh lupakan.
bahasa arab bahasa kitab.brjalan sampai selepas mati.itu iman dan keyakinan.lu x perlu susah2 menidakkan kami yg tetap memahami perkataan 'allah' tu nama tuhan yg satu.suka hati lu nak merapu diluar m'sia he he

Anonymous said...

Aku cabar Melayu protes Keling pecah kelapa di jalanraya2 awam...

Seperti mana Keling Kamalanthan protes ibadah Qurban di sekolah2 awam.....

Melayu....ada berani ka???

Anonymous said...

Aku cabar Melayu protes Keling pecah kelapa di jalan2 awam.....

Sepertimana Keling Kamalathan protes Melayu buat ibadah Qurban di sekolah2 awam....

Ada berani ka???

Anonymous said...

batu api ya?! itu kamalathan bukan keling suka sama agama dia.mau kasi out.tu pasal mau kacau kacau orang punya amalan.islam mana dia tau cukup bagus pd semua.dia mabuk serupa lu.