Wednesday, February 26, 2014

PRK KAJANG : KURANGKAN MAJORITI DIKIRA KEMENANGAN JUGA.


malam tadi pusing-pusing bandar kajang.
benda yang mula-mula aku nampak..
bangunan dong zhong.
sebelahnya kolej new era.

2 entiti ni punyai pengaruh dalam komuniti cina di kajang.
dulu macam tempurung, sekarang dah pandai mengugut.
ini resmi mereka.. faham tak maksud resmi ?

bila ada melayu penggadai, mereka zahirkan sokongan.
bila ada melayu sanggup menggadai, mereka membeli.
kemudian lepas membeli, mereka mengugut untuk taknak membeli.
yang menjual tadi pun terus menjual dan menjual.

BN tak perlu berkhayal untuk berhalunisasi menang.
fokuskan kepada MENGURANGKAN MAJORITI.
ini sudah dikira kemenangan juga untuk BN.

anwar semalam cuba menjadikan perjumpaannya dengan alumni ABIM supaya dilihat dia pro melayu.

tambah pulak dengan bantuan kempen mat taib, yang memang dikenali dulunya sebagai pro melayu.

anwar tahu kelompok penyokong dong zhong akan memberikan undi padanya. jadi untuk pertembungan ini dia perlu menang di kawasan PDM melayu. mesejnya supaya dia boleh menjaja yang melayu sudah kembali padanya..

umno mesti kerja keras. 

dalam list dah ada senarai pengundi. 

dalam list umno jugak ada senarai keahlian umno yang boleh mengundi. keluarkan mereka semaksima mungkin. 

 kempen keluar pas masuk umno ...dan keluar umno masuk pas ni dah terlalu low class kempennya. tak perlulah...bagitau mat maslan ya..

kempen kesedaran mengenai bahaya anwar dan dap  perlu ditekankan. fakta terlalu banyak, kena pandai godam sampai jammed kepala hotak melayu.

pengundi india..jangan dilupa.
pengundi cina kelabu, cuba-cuba lah.
makan besar ... tak payahlah.
sumbangan kepada dong zhong.. lain kalilah.
kepada masjid surau ..ini kali lah.
lambakkan kepada melayu dan india..semestinya lah..


18 comments:

hanizam said...

persoalannya GAP, adakan pimpinan BN akan dengar luahan kita ni???

semua nak cari nama je...sedih bila benda yang patut dibuat, tak dibuat...

tabor pada cina juta-juta, undinya belum tentu lagi...sepatutnya bila macam ni, taburkan duit tu pada sekolag agama, sekolah kebangsaan, sekolah jenis kebanggsaan Tamil...

satu lagi, isu PBS....

cuba GAP analisis balik ape yang berlaku...Sistem memang totally out...terang-terang membebankan Guru...kerja dah macam kuli...

kuli pun kerja 8 Jam...ni bila ada system PBS ni, kerjanya...Masyaallah...

kul 2-3 pagi orang nyenyak tido, guru dokj kerja masukkan data sebab server boleh masuk waktu tu...

aku tulis berdasarkan ape yang dialami oleh aku sendiri...Wife cikgu, tengok pun kesian...penat lagi mengajor...balik jadi kuli batak key-in data...

Bila TPM kata ditangguhkan sehingga kajian menyeluruh dibuat. tak sampai 24 jam Idris jusuh kata tetap dilaksanakan...

menyedihkan cara Kementerian buat kerja...ada level nak tunjuk bagus...padahal, nama je berjawatan, tapi tahap pemikiran macam orang gagal dalam hidup...

Warga pendidik dah jadi macam bola...

macam ni ke nak kekal dalam PRU kelak???

Anonymous said...

Setuju Gap

Anonymous said...

Melayu bandar dah abih kene doktrin sama redbin bro....

Balik opih ....bukak fb....

Kat fb....redbin dah tungu dahh nak kene semelihh....

Habihhh seme ongmlayu kene semelih... begelimpangan...

Selagi ada kelompok mlayu yg sangup jd balaci komunih.... sampai bebila pon ongmlayu akan kene aniaya...

Zaman potugih.... ingerih... jeponn.... komunih... seme zaman ada talibarut mlayu....

Yg sanggup tgk mlayu kene semelih dpn mata...

Yg penting ongmlayu kene bangkit melawan...

Dan lawan sampai mngg....

aku melayu rasis said...

aku tak fikir en najib dan konconya faham apa yang kitorang nak. Nanti kalau kalah di PRK Kajang dia akan cakap "kita akan siasat mengapa sokongan orang cina pd kali ini merosot. Kita akan tubuhkan makmal bagi mengkaji perkara ini". Sama nada (sedih) macam PRU13 baru ni. Lepastu dia kembali ceria..."cina sudah insaf..sokongan sudah kembali pada BN" aduhh yakin sgt dia.
Dan perkara ini akan terus berulang ditiap kali pilihanraya. Desakan orang yang memenangkan dia di PRU13 dulu haram diambil kira.
Kalau dah pro cina tu..melayu jahanam pun buat buta je..dia ingat dah bagi BR1M, orang melayu dah kaya sepanjang tahun tu. Warga cina lahanat dah boleh balik sokong BN. KIRIM SALAM LAA!!
Cina celaka ni dibumi Malaysia ni baik didepan saja. Warga Negara Cina sendiri pn mengakui, cina Malaysia memang TAK KENANG BUDI.
tapi ada en.najib ambik perhatian tentang benda ni smua??
Kita tengok masa berkempen nanti, apa en.najib nak bagi pada cina kajang. Kalau tak bagi, apa pulak point calon MCA nak jual untuk tarik sokongan??
Melayu jahanam macam tu aje..
Aku syg MELAYU..tp aku tak syg en.najib melayu tu. Dah banyak benda dia buat warga melayu terkedu!

Mak Bedah said...

Hanya orang yang sakit mental sahaja yang layan penulis sajak Samad Ismail.

Muka tak serupa manusia, hanya berupa pantat berok!!!! Yang lagi dua sebelah kiri memang suka main pantat, yang di hujung suka cium janggut Pak Samad berok.

Anonymous said...

sekarang ni dok heboh pasal kajian bagaimana untuk mengurangkan beban guru. program itulah program inilah kononnya nanti akan dapat mengurangkan beban kerja guru. bila hasil dapatan keluar, akhirnya pelaksana adalah guru juga. wal hasil balik asal ++. bukan beban guru berkurang malah bertambun-tambun. kalau senang selesai takpelah juga. ni sampai kena bangun pukul 2, 3 pagi apa cerita. maka konklusinya ialah pelontar-pelontar idea kepada menteri di kementerian pendidikan kebanyakannya bongok dan kaki ampu sahaja. tak membantu golongan guru secara keseluruhan tapi semata-mata nak pastikan prestasi sendiri tinggi mencanak. senang naik pangkat barangkali. huhhh!!!!

Anonymous said...

suka aku baca komen2 dari moderator2 kecewa...hahaha

Jack said...

Pak Samad dh tak senter!!! Kesian dia diperalatkan.

Anonymous said...


Sudah bertahun aku perhati KPM sangat banyak buat macam-macam teori, namun % peningkatan keputusan dalam setiap peperiksaan cuma angka yg ingin ditunjulkan sahaja, hakikatnya KPM terus gagal mendidik nilai insan yg murni dikalangan lepasan nya.

PARA pencipta dasar semacam syok sendiri kerana semua idea bodoh banyak KPM guna pakai.

Anonymous said...

Aku kalaumsekarang nie kalau pi Kajang hanya sebab nak makan SATAY Hj.Samuri ajer....

Anonymous said...

Ketiga2 ekor dalam gambar srupa muka pantat, yang janggut pjg tu 2 bini, yg tengah tu faham2 lah dan yg tepi tu kahwin cerai- kahwin cerai. Tak tahu dah brapa bini

Anonymous said...

Itulah peranan si Gondoruwo jangut putih yg tak kenang jasa perjuangan nenek moyang kita....
Lagi pula ada si mamat sorang ni yg terpaksa serongkan idealogi dia bila dah malu besar...

Pula dgn ketua yg pandai sakan memesongkan minda melayu2 yg senak otak maka masuk kelonsong belakang depan pun ok saja....tak kisah... hancus org jenis gini....

Anonymous said...

PRU 13 calun yg menang Cina setelah dpt undi solid dari Cina dan Melyu2 PR. Kali ni ko orang fikir org Cina nak undi Anuwar ke...???
Kalau Anuwar menang ...memang Melayu Kajang suka berpemimpin 'gitu2'.
Kalau Anuwar kalah...nak kena siapkan batu nisan terbaik...!!!

Anonymous said...

Mat Taib duit bertingkek tingkek....bawa lari naik kapeytobang !

Anonymous said...

Mat Taib duit bertingkek tingkek....bawa lari naik kapeytobang !

Anonymous said...

satu strategi yang sungguh bijak.
keputusan prk kajang akan menjelaskan kepada rakyat Malaysia, apa halatuju bukan melayu sebenarnya di Malaysia kini. diluah mati katak, ditelan mati bewak.

Anonymous said...

Tiga-tiga ni kata pejuang melayu (perlu diingat. Perlembagaan : melayu adalah islam) nk menghancurkan lagi adalah
.

Anonymous said...

Kesian BN. Belum berlawan lagi dah dapat rasa nak kalah. Seolah2 mereka tahu mereka tidak akan menang di Kajang. Buktinya mereka kata Boleh Kurang Majoriti pun kira sudah cukup dah dan pada mereka itu adalah Kemenangan Dalam Kekalahan.

Apa pun mereka kena faham bahawa cerita liwat dah tak berkesan lagi dah.