Monday, February 3, 2014

T-TEAM VS JDT : AISEYMAN T-TEAM KANTOI ??!


semalam berlangsung perlawanan piala FA antara t-team vs JDT.
sebenarnya takde isu pun.

pihak pengurusan bertekak tepi padang ni dah biasa.

namun ianya jadi isu bilamana pengurusan t-team tarik diri waktu separuh masa pertama.

pihak t-team dakwa keselamatan pasukan mereka akan terjejas kalau mereka teruskan perlawanan..


namun dalam menyelidiki berita mengenai insiden ini, terdapat fakta kantoi yang dilaporkan ataupun disampaikan.

PERTAMA MENGENAI INSIDEN.

azrai khor dalam kenyataannya memberitahu kalau nak tahu cerita sebenar, maka SILA BACA SINAR HARIAN.. 

aku pun baca..

tertengok satu perenggan mengenai insiden gaduh yang dimaksudkan. 

dalam perenggan ketiga ada disebut mengenai cerita kononnya jurulatih kecergasan t-team, stefano DIKASARI OLEH PENGAWAL KESELAMATAN.


namun yang menjadi kontradiksi kenyataan bilamana dalam laman sosial T-TEAM FC, menyebut stefano sebenarnya disepak di bahagian kemaluan oleh pengurusan tertinggi JDT.

mana satu yang betul ni ?

azrai kata pengawal keselamatan pukul tapi laman sosial rasmi t-team pulak kata pegawai tertinggi JDT ?

azrai jugak dalam laman twitternya menyebut akan membawa evaldo dan stefano ke panel klinik dan membuat laporan polis..

namun dalam berita sukan buletin utama malam tadi mereka ada pergi ke balai kuala trengganu jam 1.30 petang TAPI TAK DIBERITAKAN ADA MEMBUAT LAPORAN POLIS !

aiseyman t-team,  pun nak main wayang ke ?

72 comments:

usin said...

takde peluang nak menang kot....so baik buat isu. kot2 boleh jual...

Anonymous said...

so kesimpulannya dalam TTEAM ada orang kene sepak denganpasukan samseng JDT. Blah la JDT....mentang2 Tengku Mahkota dok situ pastu pk boleh buat apa sahaja. Mmg samseng JDT ni...bosan!!!!

Anonymous said...

ALAHAI....MANJANYA...

Anonymous said...

Wa ada kat stadiom bebb...

Tteam penakot.... pegawai begaduh biasa laa...

Pemain bertumbuk pon biasa....

Tp pasai apa chicken awayyy.....

Patut teruskan pelawanan....

Pegawai bertumbuk ka... cium molot ka... tu hal lain...

Lepas game mau sambung tumbuk ka tu ceta lain...

Pasai apa azraii yg mau chicken away.... tu yg nak tauu tu...

Pas tu kata pengurusan tertinggi johor...sapa???.....

Lpas tu tak buat report polis plak... buat la repot polis....

Suruh tteam chicken away brani palk... nak wat repot polis penakott....

Kalo pon tmj yg tendang... report laaa.... berani kerna benar...

Kuasa sultan di bawah pelembagaan negara sekarang.... apa masalah kamu..

Lg pon tmj bukan raja.... tp masalahnya kamu yg lebih2 azraii oii...

Tah2... pengawal pintu yg tendang... ko kata tmj...sbb mau tutup berita yg ko chicken away...

Aku npk sini.... azraii yg lebey2....

Anonymous said...

bodoh pnye t-team,... dh nk kalah, wat wayang plak. aptb..

Hassan Md Ali said...

t team sebenarnya dah tahu tak boleh menang dia buat diversion.jdt malam tu memang main bagus.yang jadi kambing hitam jurulatih dan pemain import dia.memang tak ada isu keselamatan pun,t team main kasar adalah,pengadil dah sejak azali tak suka dgn jdt.jangan terperanjat alau fam suruh main semula di tempat lain.

Hassan Md Ali said...

t team sebenarnya dah tahu tak boleh menang dia buat diversion.jdt malam tu memang main bagus.yang jadi kambing hitam jurulatih dan pemain import dia.memang tak ada isu keselamatan pun,t team main kasar adalah,pengadil dah sejak azali tak suka dgn jdt.jangan terperanjat alau fam suruh main semula di tempat lain.

Anonymous said...

sindrom penyakit suka-suka.
suka suka berhenti jadi adun tanpa sebarang sebab yg konkrit. hilang entah ke mana buang masa pengundi memberi undi dahulu.
suka suka tidak meneruskan perlawanan tidak memikirkan org yg masuk dikenakan bayaran. bukan ada kekecuhan atau rusuhan pun.

Anonymous said...

saya melihat klip di RTM .. seakan-akan pengurusan tertinggi yang dimaksudkan adalah TMJ yang kelihatan memandang dengan marah dan meluru ke arah belah kiri sebelum suasana kelam kabut dan kemudian kelihatan TMJ dibawa ke sebelah kanan oleh para pengawalnya beredar.

Kalau benar TMJ yang terlibat.. maka saya amat menyokong T Team tarik diri.

Simple.. cari kebenaran... walaupun yang terlibat amat atasan... undang2 tiada sempadan org bawah atau atasan.. pihak sini atau sana

Juga saya sebagai penyokong bolasepak tempatan mengencam tindakan sebegini...

tarik diri jika terancam.. dan jika keselamatan tidak terjamin... samas eperti JDT di stadium darulmakmur tahun lepas...

Anonymous said...

Aku baca komen rata rata komen bangang kat sini. Komen bangang kata tteam kecut teloq takleh makannjdt maka terus tarik diri.itulah aku kata komen bangang.kalau iterpun lu org sokong jdt, tak payah buat statement longkang. T team pun mmg tau dia bukan team power pun.menang kalah adat.t team tak da clain letak star sana sini macamteam jdt .johor fc mana ernah menang piala mesia bak letak tiga star weiiii. Sebab apa tarik diri? Sebab anak kepala gangster tsudah terajang dan ugut team t team.apa lagi blah laa.kang komando serbu..macam ni la gap. Aku ni hardcore umno.tapi aku menyampah dgn royalti dan sedara mara dia yang merosakkan dan membuat org melayu makin benci dgn royalti. Tak payahlah nak meroyan nak menegakkan apa yg salah woi..

Anonymous said...


pemain atau jurulatih asing kena hormat persekitaran tempatan, terlalu kurang ajar dan keras kepala. kalau kita lihat pemain dan pegawai tempatan JDT atau Tteam tidak terlibat kerana faham dan apa yang berlaku sifat kurang ajar pemain atau pegawai asing. semua pasukan yang ada pemain dan pegawai asing sila nasihatkan supaya hormat orang lain.

ex malaysia footballer 80

Anonymous said...

suruh T-STim main netball la.....kene sikit dah tarik diri...mcm pondah maknyah uuuuu.

Anonymous said...

senang kata...t-team tu mcm sial...pergaduhan luar padang takde kena mengena utk perlawanan dlm padang...penyokong2 dah buang duit dan masa dtg dari jauh utk tengok perlawanan...kalau lah betul ada pengawal yg pukul...itu mungkin cuma 1-2 org je yg terlibat...takkan le sampai pemain tak selamat kat dlm padang?contoh...sekiranya terdapat 1-2 org pemain t-team rasuah...adakah adil seluruh pasukan t-team dihukum?kepada pengurusan t-team jangan le bg jawapan mcm budak tadika...hukuman mcm tu cuma tidak dibenarkan bermain selama satu musim...jgn hal mcm ni merebak kepada pasukan lain pulak sekiranya FAM terlalu baik hati!

azhar

Anonymous said...

nampaknya pemain tempatan lebeh berhemah dan hormat sesama sendiri, kalau kurang ajar, memang patut kena perlempang, tteam kena kaunseling pemain beliau, balek goreng kepok leko atsu main goli...

Anonymous said...

Telur penyu masuk dlm kerandut. Apsal plak jdt nak buat hal dah tentu jdt tengah lead game tu. Telur team mmg poyo

Anonymous said...

TMJ memalukan seluruh rakyat Johor. Beliau tidak sepatutnya terlibat dengan sukan bolasepak. Tindakan beliau sebenarnya menjurus kepada masalah yang lebih besar...

Anonymous said...

Good, no tulisan org yg berakal, bukan nya mcm Paria TMJ, x tahu kebenaran, Duk sokong men but a tuli je. LUASKAN SAMSENG MU

Anonymous said...

Utk Azhar yg bang gang, lu tahu tak JDT ni perosak bola tempatan.mana2 GI, mesti wat hal.GI kota Baru bawak komando,mcm. ni ke jantan!!!! TMJ lagi bacul,berani krn ada bodyguard

Anonymous said...

soalan aku knp jdt tgh leading tetiba tmj nk bedal import tu?. dtg tmpt org tunjuk lucah tp tsilap org.

Generasi Pejuang Bangsa said...

dalam isu ini ...GPB nampak T Team pun dah nak jadi penipu macam PKR.

Berbelit sungguh cakap mereka utk menuduh JDT ..

Mimi Suke Cupcake said...

Bodoh ! Dia kene tendang psl tunjuk fuck kat tmj ! Tmj kan bakal sultan , try kalau player jdt main kat stadium nasirudin tunjuk fuck . Apa x bengang ke weh sbg royal ? Watlek sudah ah duit kami yg rugi , yg x penah masuk laken tu sila cium bau kentut sendiri . Sekian

Lengcai Lengleng said...

Aahhh...t team tak cukop kuasa kopok leko..balik makan kopok leko banyak2 pastu mai pakat ramai2 dtg larkin lg..

Anonymous said...

Kena tendang telur tu tak masuk bawah kategori dikasari ke? Kalau ye pun penyokong JDT, benar kena tetap berkata benar. Ini ethics yang kemungkinan boleh mencemarkan benda-benda lain yang keluar dalam GAP.

Anonymous said...

Biarkan tteam membuat tuduhan, pasti lepas ni berputih matalah tteam.pemain & pegawai tteam mengeluarkan kata lucah, kurang ajar,tidak menghormati tuan rumah. Jdt tak perlu risau, usir saja orang yang cari makan dinegara ini yang melakukan kesalahan melampau. Mungkin dibrazil kira bolih tunjuk isyarat lucah pada presiden.
Kalau kelakuan bergini, bukan saja di johor malah terengganu sendiri boleh jadi lebeh teruk.
Wahai tteam, player dipadang yang tegang, kenapa jurulatih luar yang lebeh. Buang saja perosak tteam ini.banyak player dan jurulatih lain yang faham cara dan adat setempat.
Apa kata, kalau kita dimaki didepan anak atau orang ramai..... Adakah anda bersabar.
Sebab mulut badan binasa beb.........

Anonymous said...

Kalau nak jelas cerita ni, baca lah blog yang tidak berpihak mana-mana.

Kalau blog puak Johor, sah2 lah putar belik nak betulkan JDT, apa da korang

LAPORAN POLIS] Pemain T-Team Elvaldo DITUMBUK oleh TENGKU MAHKOTA JOHOR, Stefano DITENDANG KEMALUAN, Fabio DIUGUT BUNUH

http://celahgelegar.blogspot.com/2014/02/laporan-polis-pemain-t-team-elvaldo.html

Anonymous said...

buat2 tanya lah pulak.. pegawai tertinggi ke pegawai keselamatan ke.. kalau keadaan dah kecoh semua sama jer..

Anonymous said...

Kenapa dlm report polis tak ada citer pasal tendang tumbuk?
Mana laporan hospital?
MANA? MANA?

Anonymous said...

JDT vs. Kelantan = Gaduh.

JDT vs. Pahang = Gaduh.

JDT vs. T-Team = Gaduh.

Seluruh pantai timur dia dah gaduh, baguslah tu, lepas ni 'luaskan kuasamu' ke utara dan pantai barat semenanjung pulak. Lepas tu boleh lah buat liga sendiri, main sendiri, bagi pingat diri sendiri.

Anonymous said...

apa daaaa bodooo.. biar FAM siasat lah, bukan hangpa semua duk dalam teroowong tuu pun

Anonymous said...

ORANG TERENGGANU RASA.. AGAKNYA APA TUANKU MIZAN BUAT KALAU BELIAU KENA FUCK DEPAN ORANG DGN PASUKAN LAWAN..

PATUT LA (TENUK.TEAM) BALIK DGN ALASAN FAKTOR KESELAMATAN.

KALAU PENYOKONG JDT TAU TMJ KENA FUCK DGN T.TEAM.. LAGI LECEH.

MEMENG PATUT MAT SALEH TU KENA SEDAS PENAMPOR DARI RAJA MELAYU..

APA PERASAAN T.TEAM KALAU TUANKU MIZAN KENA MAKI (FUCK YOU) DENGAN PEMAIN JDT.

JohnDoe said...

Demi kelangsungan raja berpelembagaan, aku amat berharap agar sultan dan bakal sultan menjaga kedudukan mereka.

Adalah tidak manis meletakkan darjat mereka terlalu rendah dengan hanya menjadi presiden kepada persatuan sukan sama ada di peringkat negara mahupun negeri. Presiden sukan boleh dikutuk, dimarah, dimaki hamun, di carut dan malah lebih lagi oleh para peminat sukan. Darjat sultan dan bakal sultan lebih tinggi daripada ini semua.

Jadi, adalah lebih baik sultan dan bakal sultan tidak melibatkan diri mereka sehingga menjatuhkan darjat mereka.

Menerajui persatuan2 kebajikan, keagamaan dan berkaitan lebih sesuai dengan darjat sultan dan bakal sultan. Kerana ini mereka akan lebih dihormati dan disanjungi.

Anonymous said...

Kalau aku kene tendang dgn tmj kat johor aku pun x berani ckp dia yg tendang melainkan kalau kluar johor hahaha..aptb

Anonymous said...

salam...ini pendapat aku lah...agak kelakar lah t team menarik diri disebabkan mereka xnak kalah. coach azrai , pemain serta pengurusan t team memang dah tau dorang ke sana bukan sebagai pilihan. so kepada supporters jdt berfikir lah secara waras sikit, cuba berfikir di luar kotak.

bola tu bulat,kalah menang tu biasa. bagi aku unsur xmau main sebab xnak kalah tu merupakan alasan yang agak 'childish' sikit.

kita cakap memang senang dengan mengemukakan beribu persoalan kenapa x report,kenapa report kat terengganu, kenapa tak buat check up kat johor, TAPI aku percaya t team lebih tau apa kisah sebenar di sebalik kejadian ni. mungkin melibatkan seseorang, sebab tu tindakan drastik ni di ambil...

it just my 2 cents je ye...berhujah berdasarkan teori dan common sense lah...kalau setakat baru nak bertatih sokong bola malaysia, jangan nak komen bukan2...

====>nadi bola malaysia<====

Anonymous said...


Eh eh yg geng kelantan ni bising ni pasai apa???

Anonymous said...

porahhh admin...dasar penyokong fanatik JDT.... 2-1 tu tteam still layak lagi laa kalau second half kputusan still sama...sbb gol tempat lawan.. x payah perasan la JDT tu kuat sgt..poyo ja penyokong jdt.. bajet power.. menang apa pon xlagi ... buat malu jaa.. fanatik teruk..penyokong paling teruk pernah aku tgk.

Anonymous said...

Rasanya kesudahan kes ni, kedua-dua belah pihak setuju berdamai tidak mahu mengheret kes ini berpanjangan kerana ia amat merugikan semua pihak yg terlibat, apatah lagi liga M baru bermula. Perlawanan ulangan akan diteruskan untuk separuh masa kedua di Stadium Larkin, Johor.

Anonymous said...

Bola sepak baru nak maju dah jadi macam-macam hal...! macam mana lah nak maju....! wei tgk EPL lagi bagus la weiiiii...!!

Anonymous said...

Ha......ha.......ha.......JDT=Taik BABI

Anonymous said...

Dalam tengah ada misi jahat nak jatuhkan institusi raja di Malaysia, susah lah kita nak defend kalau kerabat pun perangai macam dotdotdot. Sendiri mau ingat la: esok kena buang dengan rakyat terkulat-kulat. Baru tau besar mana telo tu.

Buat merendah diri sket, jangan nak eksyen sangat. Sedar sikit telur di hujung tanduk ni boleh senang jatuh kalau kena jentik sikit je. Buat perangai molek, senang sikit kita nak defend. Kalau tak, ikut suka lu la jangan menangis di kemudian hari sudah.

Anonymous said...

Hi dungu..police report dah dibuat!

Anonymous said...

Bangang...ko pegi la cari sendiri..

Anonymous said...

Ko kisah ape geng mana nak bising??

Anonymous said...

T-Team Police report punya copy dah tersebar, mmg TMJ yg tumbuk. Iyalah, takkan T-Team terus abandoned the game n left immediately kalau pegawai rendah jer yg tumbuk, kan?http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2014/02/03/police-report-against-johor-fa-chief/

Anonymous said...

Mmg dah buat.. tp dlm report tu x ckp pun pasal kena tendang bagai. Mana cerita tendang dgn pak guard? Kena sepak dgn tmj? Yg direpot cuma kekasaran bahasa. Sapa yg dungu ni?

Anonymous said...

woi kepala bapak penyokong jdt
dh biasa tumbok org ke

Anonymous said...

Ko jeleskan

Anonymous said...

Hahaha...penyokong jdt ni mmg bangang abadi...selamanya bangang..team bru nk naik..meroyan lebih..buat hebat..ari tu kalah ngan t-team kat trgganu..jdt x puas ati la tu..team bkn kuat mana pun..luaskan kebangangan penyokong jdt...hahahaha

Anonymous said...

JDT poyo..konon hebat..sama mcm penyokong..jakun...besala..bola bru nk naik kat johor...tp kalah gak..kah kah kah..luaskan kebodohan jdt..

Anonymous said...

Xpa...kami tgu di std.darul aman suma player jdt..masuk stdium klu berani..angpa tggula...xkan slmtnya nk kua stadium tu nnti..player,pegawai tertinggi jdt n penyokong tggu..kami nk tembak dr jauh..berani mai la!!! Agak2la...klu ada ugutan mcm ni..nk ke player jdt nk main..nk main bola mcmana klu dah rasa xslmt..mcm tu la ceta t-team..sbb kena ugut..baik blah drpd main...bangang abadi penyokong jdt ni..phuiitt!!!!

Anonymous said...

FAM BERKUASA BAGI PENGURUSAN TERTINGGI SEMUA PEGANG TELUR... HAHAHA.....BILA BOLASEPAK NEGARA NAK MAJU

BOOOOII said...

SURUH TAUFK NGAN HAMIDIN JER BUAT KPUTUSAN ABIS CTE.... DUA EKOR NI SAMA JER SEMUA ANGGUK...BILA NAK MAJU BSEPAK MALAYSIA....DULU MASA YM TENGKU AHMAD RITHAUDIN JADI PENGERUSI TATATERTIB TAK ADA CAMNI

Anonymous said...

Siapa sini ada jual rokok suria batang??

Anonymous said...

cehh bajet je la penyokong jdt ni.. time zaman johor, johor fc dlu dok sengap je ni sbb bru nk up nk tnjuk beso kepale..mane2 pegi pn xabis2 buat masalah..mohon buat liga sendiri...

Anonymous said...

ape kejadah la baca pn fail..sinar tu ak tulis pon PENGAWAL keselamatan but pegawai keselamatan..so could be org2 tmj. tak mustahil pon its happened.bkn isu kecut teloq takleh menang ke ape

Anonymous said...

Lanun.

Anonymous said...

Kau berani sgt ke? Adoi.. Komen pon x berani tunjuk muke. Lagi la bacul! Jantan ke pondan?

Anonymous said...

Pandai cakap je.. Kau try la jadik teraju? Setakat cakap tu.. Opah kau pon boleh

Anonymous said...

Blog kau x de org bace ke? Tumpang iklan kat sini pulak.. Haha. Bapak la batak.

Anonymous said...

Haha. Tahniah. Bukak la pekung sendirik. Kau ade negeri sendirik kan? Ape perasaan kau kalau org buat mcm ni kat negeri kau. Cakap negeri kau taik babi? Kau rase ape? Laen kali nak cakap gune otak. Bkn pakai jari.

Anonymous said...

Hebat lah org yg komen kat sini. Baca komen org pon da bole tau org tu bangang or bahalol or bodoh abadi. Akal kite dikurnia oleh Allah. Korang cakap mcm tu. Cube byg kan bende yg same jadik kat negeri korang. Korang tadah je ke cacian org? Korang pon mesti akan buat bende yg same yg penyokong jdt buat. So please.. Yg x de kene mengene tu.. Stay out of our business.

Anonymous said...

Jeles buat ape . Jdt bukan kuat pun . Koya samseng . Ijf fuck .

HAIRI said...

Klip video dlm youtube pun ada..nampak..TMJ meluru pd T Team..kemudian cameraman astro arena telah dberi amaran oleh pengawal TMJ,jika xnk kamera dpecahkan sila ke luar

HAIRI said...

Klip video dlm youtube pun ada..nampak..TMJ meluru pd T Team..kemudian cameraman astro arena telah dberi amaran oleh pengawal TMJ,jika xnk kamera dpecahkan sila ke luar

Anonymous said...

Ko pun same bacul x tunjuk muke.. lahanat..

Anonymous said...

Ko jilat la jubor dorg tu

Anonymous said...

Kalau sultan tak buat kerja.. takda nya org johor tu nak tengok bola.. REALITY JOHOR kesian sultan dpt rakyat yg thu makan suap je..

Anonymous said...

Bola punya hal. Mcm budak2. Siap sumpah kuraan bagai.

Anonymous said...

Pengurus dan pegawai memang bebal@ baral tak tahu undang-undang dsn peraturan perlawanan. Azlan johor dah buat silap cuba divert kebodohan beliau. Beliau ingat Fam ni pekak.
Player import tteam yang berkelakuan kurang ajar harus diambil tindakan olih Fam.
Makin lama makin banyak cerita bodoh yang timbul.
Tteam patut singkir azlan johor dan pegawai/pemain import yang buat kecoh.kes lain biar polis siasat.

Anonymous said...

kalo orang luar kurang ajar..mmg patut kena pelempang..
kalo x nanti dia makin belagak sbb xde siapa bole halang..
dia akan kata.."ngan raja korang pon aku bole pijak ni kan korang rakyat biasa"

faham x apa yg aku maksudkan..

aku melayu rasis said...

sampai sekarang kes ni xde kesudahan. Berani ke FAM buat siasatan kalau berkait dgn TMJ???
kitarang tunggu ni, nak tahu sekuat mana cakap"sesiapa pn yang terlibat tak akan terlepas" so skarang mana dia????? Berita sukan pun stop terus dari membicarakan pasal ni.
AKU NAK TANYA...MANA DIA SIASATAN??????

Anonymous said...

Peminat JDT kena kantoi degan blogger haha.. kita tengok sapa yg kena

Anonymous said...

Sebab ape org fak JdT? sebab penuh kontroversi. Star melambak, hasil tak seberapa.