Thursday, May 15, 2014

MCA TUNJUKKAN TOPENG DAPNYA : LEPAS WEE KA SIONG, GILIRAN KETUA WANITA MCA SOUND UMNO !


MCA DAH BERANI SOUND UMNO.

KLIK SINI


mca makin tunjuk topeng DAP nya.

lepas wee ka siong ugut umno untuk bawak mca tinggalkan bn, kini giliran ketua wanitanya pulak yang ARAH NAJIB AMBIL TINDAKAN TERHADAP mustapha mohamad dan jamil khir.

alasannya, kerana dua menteri ini sokong jawatankuasa teknikal hudud yang bakal berlaku di kelantan.

hudud tu antara hak asasi dan demokrasi orang islam.

mca macamana dap dah berani nak campurtangan urusan hak orang islam.

wee ka siong pernah ugut untuk bawak mca tinggalkan bn. 
sama stail politik ugutnya dap buat kat pas.

so pemimpin umno.. dah 2 kali kena dalam masa seminggu..

PS; insyallah kabarnya pas kelantan akan bawak usul mengenai teknikal hudud ni pada september ke parlimen.. kita mesti sokong. umno mesti sokong, melayu wajib sokong..

tidak mustahil, ada benda besar boleh berlaku. 


33 comments:

Anonymous said...

Tak berani bertanding di Gelugor sebab tahu gerenti kalah teruk.

Tapi berani sound UMNO. Apa lancau lu MCA.

Anonymous said...

MCA jgn risau.. Najib pasti akan ambik tindakan. Najib kan sangat baik, lembut, tidak sombong dan boleh bertolak ansur.

yg perlu risau kalau orang melayu atau UMNO sendiri yg desak atau lawan Najib. siaplah dihantaq 2 gangster buncit.

Anonymous said...

Jgn takut pd mca....takut dan takwa kepada Allah swt.
"Barangsiapa yg bertakwa kepada Allah nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar "64-3.
"Dan barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah menjadikan baginya kemudahan dalam urusannya" 64-4

Anonymous said...


nang bo tinang kui bo lu kui.MCA cina memang hantu.

PUTRA MERDEKA said...

gua cilok bro, tq

Ms Pearl said...

I don't mind MCA tinggalkan UMNO. Seriously. I don't mind at all.

amir said...

sangat mudah membaca strategi MCA sebenarnya...mereka tidak rugi apa-apa dengan membuat desakan sebegini cause they already have nothing..so, apa yang MCA nak lihat sebenarnya adalah UMNO/BN berbalah sesama sendiri and lastly terlungkup to DAP/pakatan...For them, if UMNO/BN loss to DAP/Pakatan they actually have win indirectly cause they and DAP are both the same...just my 10cents analysis...

Anonymous said...

Pada akhir zaman, puak puak yang tak suka Islam akan bersatu. PAS DAP MCA MIC semuanya bersatu menentang UMNO

GAP KEMBALI said...

indirectly, mca attack muhyidin.

GAP KEMBALI said...

ya ms pearl. setuju.
bloger ganas putramerdeka, lu cilok aje lah..heheh

Anonymous said...

Bila MCA bersuara , KJ senyap aje.
Tak cakap "SHUT UP" pun.

Ini semua berani dengan MELAYU. Dengan CINA kecut .

mat13 said...

hahahaha MCA nak tinggalkan BN.....setahu aku semua cina dah tak menyokong kerajaan BN. Cina yang tinggal terhegeh-hegeh hanyalah pemimpin MCA yang takut kehilangan kuasa. Tinggalkan atau tidak dah tidak memberi perbezaan sebab cina memang dah tak undi BN. Kalau Najib tak tahu lagi aku pun tak reti nak cakap.

Anonymous said...

kami org melayu x perlu mca.
Kalau mca nak bersatu dgn dap pun dipersilakan.
Sebab kami umat islam melayu akan bersatu.umno dan pas akan bersatu.
Insyaallah...dimasa itu kan kita melihat pilihan raya nnt org islam akan memegang semua 222 kerusi parliment.

Anonymous said...

MCA sudah jadi bangkai....diatak takut sebab dia sudah mati.....tak akan dapat hidup lagi.....so UMNo....jgn dok ikut telunjuk babi....nanti UMNO pun akan mati.....Jgn lupa "tsunamii" cina ....jgn lupa...bak sebagai mana Ayahnda Tun selalu ingatkan orang melayu "melayu sudah mudah lupa".
Orang tua 1957.

Anonymous said...

Kità org melayu,org islam wajib sokong hudud,pasal politik kita sokong umno dan bn..baru betul emmmmmmuah.

Hitam said...

I agree with ms pearl. To put nicely, beat it.

Anonymous said...

Dasar SI KAPIRDAJAL BETINA ANJINGKURAP RASIS!PI mampos lu punya MCAcingJAMBAN!

Inilah akibat kita terlalu bagi muka kat KAPIRDAJAL kat Tanah Melayu ni, PUSAKA nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si KAPIR LAKNAT British-ZIONIS dan mana-mana puak PENDATANG/PENCEROBOH KAPIR yg. asalnya dibawa si PENJAJAH buas tu!!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Najib tolong tolong tolong lah bertindak sikit dengan sesiapa yang berani ugut isu hudud ni , Takutlah dengan ALLAH di atas balasan nya nanti , jangan takut dengan mulut cina ni , Cubalah bersuara sekali baru orang melayu sokong nanti

Anonymous said...

MCA dan Gerakan dah jadi zombi......dan beban yang berat pada BN.UMNO tak perlu risau.....kalau MCA main game...kita pun main game yang sama ....cuma aku risu dengan Najib....sebab Najib ni berhati cina...dan sangat sayangkan serta percaya sangat pada cina ......Apakata kita tendang aja Najib dari presdin UMNO.....

Anonymous said...

Tu parti kat Sarawak pun dah berani sound UMNO jugak pasal Hudud.

Bila nak gertak dia orang?

Takut hilang undi ke?

Anonymous said...

Dunia akhir zaman puak anti Islam bersatu menentang Islam. MCA MIC DAP PKR DAN PAS bersatu menentang UMNO.

Anonymous said...

Ekekekek.... bapa byk undi mca ke bn....

X sampai 5 pesenn bebb....

Tu pon org mlayu yg byk undi ke cina mca...ekekeke

Lebih baik keluarr sajaaa dari bn....

Duk dlm pon buat semakk....

Ah Huat (Kepong) said...

MCA talak relevan lagi dlm BN.. pegi le join DAPigs & PgayR..! wa tatak helan!!

Anonymous said...

KJ dan Najib bagaikan lagu dan irama....Kalau nak UMNO selamat dan Melayu terus ada semangat singkirkan merika berdua .....sebelum semakin banyak kemusnahan yang merika akan buat.

Anonymous said...

Cine Yg sokong BN pru13 hnya 30k...MCA nk suh PM amik prhtian skek kedorg tp PM wt layan x lyan je...MCA kalu mngjuk mmg PM xlyan trusny..tp kalu mat said ngajuk mmg PM pujukny sbb 300k mlayu trg sokog umno hehehe ckp kt MCA "lu langsi lu MATI"

Anonymous said...

dlm kes mcm ni.. harap2 PM jgn bagi sorang pun menteri dari mca sbb xkenang budi dan dah tunjuk belang.. pru13 baru ni pun bukan depa sokong umno pun.. 4% sja yg sokong kejaan. pi mana lg 96%? nak bagi jadi ,menteri pun tunggu lepas pru14 dlu nak tgk depa betui2 sokong umno ker x? xdak depa pun umno xsusahlah.. sabah sarawak boleh tolong dan setia dgn umno. biaq depa east msia ramai jadi menteri lagi baguih.. bagi dok glc kejaan dulu sudah..

Anonymous said...

Wei..wei...Ketua Pemuda .Apa komen kamu on this matter?????

Anonymous said...

Jangan risau atau gelabah.MCA tidak akan tinggalkan BN sampai kiamat. Brani ke dia?

Kalau MCA tinggalkan BN, seluruh pemimpin MCA balik kampun tanam sayur.

Kita pujuk DAP masuk BN, MCA tejelepuh terus.Mati tak berkubur.

Hari ini pun MCA dah nyawa2 ikan dalam politik.Nak cakap besar lagi ke?

Lu boleh jalan daaaa!

By;Cikgu"S"

Anonymous said...

tunggu komen kj...ada berani ke??

Anonymous said...

Cina dah lama tak sokong BN dan tak akan sokong selagi melayu berpecah dan pas masih menjilat bontot dap. Juga kerana mereka sdg bersatu...

Anonymous said...

Sbenarny mca n dap dh lama bsatu hati n pjuangan demi misi 1cina mrampas msia. Mca masih kekal dlm bn buat muka tebal n raih undi melayu sbb nk bg info palsu kt dsn najib n serang bn dr dlm. Manakla dap serang bn dr luar. Skrg ni dap arahkn mca mnentng keras hudud n mngmbil alih peranan dap dulu dgn tujuan dap lbh lunak thdp hudud n boleh butakn hati pas dgn mbina imej baru dap xde la nk ttg hudud sgt tp sbnrnya mca yg tentng n dtmbh fgn itnah sbg proksi umno. Skrg ni dap mngarahkn mca spy mngambil imej lama dap. Imej politik bn mahu d ambil alih oleh pr tp dgn cara yg x mrugikn ahbeng bahkn dpt lbh habuan dr yg sedia ada. Mca konsisten bsatu mnyerang umno dr dlm bn. Mca adalh parti yg x tau malu, dh xde sokongn tp masih ada hati nk mnyalak. Tah kaum mne yg dia wakil sbb ahbeng x de beri satu undi pun kt mca. Pcaturan mca n dap amat mudah dbaca sbb rmai melayu umno d prgkt bwh yg bijak. Cuma mgkin melayu pas yg mudah dgula2kn sbb akal dh dtutupi emosi benci mluap thdp umno. Shga musuh yg nyata dpn mata n nyata pula dsebut Allah s.w.t dlm kitab pun sggup dputar belit sbg tahaluf siyasi..yg pngikut cuma mampu laung pkataan takbir dlm bm xnya Allahuakbar dlm bhs Al-Quran.

Anonymous said...

Sokongn melayu akan lbh kuat kpn umno, InsyaAllah jk mca kluar dr bn. Sbb umno mnawarkn opsyen yg beza lbh baik dpd pas n pkr yg sanggup jd pak kadok kpd dap. Sedngkn umno gagah bdikari tanpa khianat kpd agama bngsa n ngara, yskinla kpd bantuan drNya...

Anonymous said...

Lancau lah MCA. Cakap banyak tak guna..keluar dan berambus saja dari BN.
KJ mana telor kau????