Friday, May 30, 2014

TENTERA THAILAND AKUI SEMANGAT RASIS MAMPU SELAMATKAN NEGARA DARI KEHANCORAN IDE DEMOKRASI MELAMPAU.


thailand dah bergolak sejak 10 tahun yang lalu. tempoh pergolakan ini antara yang paling menghancurkan thailand jika dibandingkan  60 tahun yang lalu..

asas cerita pergolakan thailand ini mudah. antara isunya bermula dengan protes rakyat terhadap thaksin yang membenarkan temasek holdings dari singapura menguasai syarikat telekomunikasi terbesar thailand.

kata protestan, syarikat milik negara harus di safe guard dan dimiliki  oleh rakyat sendiri, bukannya pemilik luar.

kata umat islam pula, pergolakan thailand yang huru hara sejak 10 tahun lalu adalah siri pembalasan tuhan terhadap thaksin yang membunuh ratusan umat islam di thakbai.

sebelum itu, thailand adalah negara penuh menjunjung demokrasi dan hak asasi.

seks itu halal diperdagangkan.
LGBT itu halal diperdagangkan.

cita-cita ini sama sepertimana yang pakatan mahu ia berlaku di malaysia.

langit terbuka dan pemikiran akal itu lebih tinggi dari hukum tuhan, maka bala lah yang bakal menimpa.

lepas kuning demo, merah boikot. lepas merah demo, kuning pulak boikot.

sampai mati-mati lah dorang bersilih ganti..

PENING DENGAN HURU HARA DEMOKRASI MELAMPAU, PANGLIMA ANGKATAN TENTERA THAILAND PRAYUTH CHAND OCHA AMBIL KEPUTUSAN MELAKUKAN KUDETA.

tadi jurus panglima keluarkan kenyataan.

kami nak selamatkan thailand dari demokrasi yang terlalu melampau.

kami taknak perang saudara berlaku di antara rakyat thailand..

kami taknak thailand mengulangi silap perang saudara di iraq,mesir dan syria.

hahahahaha... akhirnya pendekatan rasis dan semangat bangsa jugalah dijadikan alasan untuk menghentikan kerosakan yang demokrasi fatwakan...

8 comments:

Anonymous said...

aku di bangkok sebelum dan sedang curfew,,,,biasa thai chinese , red ,thaksin nk hapuskn raja
biasalh cina - sama dim'lysia cina nk kuasa , ..cita3 mereka spore dah cina , skrg cuba m'lysia dan thailand... vietnm , cambodia , laos cina dibenci
hati2 JIWA CINA

Anonymous said...

tak payah demokrasi lah kalau asyik dok berdemo je setiap hari ...

kita kembali kepada KESULTANAN MELAKA dimana SULTAN , BENDAHARA dan hulubalang askar je yang memerintah

selesai masalah..
THAILAND over demokrasi last hancur juga sbb terlebih demokrasi

Anonymous said...

Hanya 2 drp 40 terkaya di Thai ..Rakyat native Thai..lain2 semua Ahbeng..

Ahbeng bolot Gomen & kekayaan..

Rakyat Native class no 2..kuli di bumi Sendiri.

Nasib baik Dr. M bangkit menyedarkan supaya penting keseimbangan KEKAYAAN..

Kalau tidak semuanya TERGADAI & PERANG racist menjahanamkan Malaysia.

Anonymous said...

Rakyat Thai mula2 memberi peluang kep[ada YinLuck dgn Syarat tak bawa Thaksin..

Biasalah..Ahbeng pikir Thai mcm melayu Mudah LUPA..

Taai ini Zaman ICT Google boleh menghapuskan KELEMAHAN LUPA..

Mcm kata USTAT Ridhuan Thee, jangan harap Zaman ini PELUPA senang2 dikhianati..

Maka Ahbeng Tkasin di lunyaikan..setelah Yinluck memperBODOH janjinya kepada Rakyat Siam

KARMA kpd semua yg sudah senag lenang..

Anonymous said...

Umat Islam/Melayu boleh diBUNUH/diHINA sesuka hati di seluruh Dunia Islam, termasuk kat Tanah Melayu ni oleh si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL-CELAKA! Lihat yg. terbaru di - http://headbomb.blogspot.com/2014/05/lagi-penghinaan-rayer-kali-ini-dia-hina.html , LAGI PENGHINAAN RAYER, KALI INI DIA HINA KEMANGKATAN SULTAN PERAK!!, Dicatat oleh headbomb, 30 Mei 2014!

Kalau kat India, selalunya kalau umat/pemimpin Hindu dimaki mcm. ni oleh siapa-siapa - akan dipancung kepala! Tapi kat Tanah Melayu, puak PENGGANAS Hindu/India-KAPIRDAJALCELAKA mcm. ni, makin KURANG AJAQ kerana mereka tahu pemimpin Islam/Melayu LIBERAL-PENAKUT-KEJADAH asyik cium kaki PUNDEK BABI si PENGGANAS KAPIRDAJAL PENDATANG/PENCEROBOH INDIA/CINA-CELAKA; yg. sengaja mahu mencetuskan satu lagi 13 Mei!!

Makcik Sambal Belacan.

Ben Yaacob said...

Punca umat Islam jadi gelap matahati sampai tak boleh bezakan antara musuh Islam dan bukan adalah brpunca dari makanan...

Sampai Bila Maruah Kita Sebagai Umat Islam Mahu Diperkotak Katikkan?

Sekali Ada Babi, Selamanya Tolak Cadburry..

http://www.bangkit.info/2014/05/halal-cadburry-dan-maruah-umat-islam.html

Anonymous said...

Rakyat Thailand benci cina, Thaksin & Yingluck tu cina......cina pergi mana2 pun tetap cina kiasu....

Anonymous said...

Rakyat Thailand benci cina, Thaksin & Yingluck tu cina......cina pergi mana2 pun tetap cina kiasu....