Tuesday, May 13, 2014

VIDEO MAT SAID : SAYA TAK MINTAK EXTEND (JWTN MB) PUN... CUMA MINTA TANGGUH AJE SAMPAI SELESAI MAJLIS . LEPAS TU NAK TUKAR MB TUKARLAH .




TEORI KONONNYA MAT SAID TAK NGAM DENGAN ISTANA..

lihat bukti kat bawah. sultan mizan tepung tawar lagi majlis perkahwinan anak mat said...

jadi, siapa yang tukang cocok gelojoh sangat nak jadi MB ganu yang baru nih ?

apasal buat malam-malam ?

kenapa TAK SEMPAT KE NAK BUAT PAGI ?
hmm

isunya kat sini mat said dah tahu lama dah dia tak lama jadi MB. cuma macam video kat atas tu lah, apa salah tunggu 4 hari.. itu je. maknanya adab dan hormat orang pun penting dalam budaya kita..


70 comments:

RBF Online said...

Persoalannya, kenapa memilih tarikh kenduri perkahwinan anak dekat dengan tarikh tamat jawatan sbg MB yang dia sendiri dah tahu setahun lepas ?

Persoalan kedua, kenapa tidak memberitahu awal-awal kepada PM sebelum tarikh tamat jawatan tiba minta tangguh seminggu dua kerana nak buat kenduri perkahwinan anak ?

GAP KEMBALI said...

persoalannya juga, APA SALAH TUNGGU 4 HARI LAGI. LEPAS TU TUKARLAH MB..

so simple.. ini dipanggil adab melayu.

Anonymous said...

Ataupun rbf manusia manusia disekeliling pm ada agenda tersendiri??? Entahlah....

ex pemuda. ex su pdm said...

Najib yang bodoh dan bangang

Fatimah Zuhri said...

RBF,

1. Apa masalahnya berkenaan tarikh tu? So what if dia nak buat on 17th? Berapa hari je tu? Sedangkan Najib boleh bersabar dgn cacian dan tohmahan pihak pembangkang from 2009 sampai skrg?

2. Mat Said tu buruk benar ke rekodnya? Dia x pernah buat statement BODOH mcm menteri cap ayam dan cap liberal.

3. Cuba tgk kenyataan Wanita MCA hari ni yg mengecam 2 menteri kabinet sbb sokong Hudud. Masa PRU13, hampir majoriti penyokong dan ahli MCA voted for Pakatan.

4. Apa balasan di atas kecurangan MCA? Diajak masuk kabinet!

Yang ni takde pulak u nak marah? Yang ni takde pulak u nak gaduh2?

RBF Online said...

Tunggu 4 hari apa lagi kalau istana dah siap untuk majlis angkat sumpah mb baru ? Apabila MB baru angkat sumpah di malam hari itu isyarat bagaimana Terengganu benar2 memerlukan MB baru dengan segera. So GAP faham2 ja lah apa yang saya maksudkan.

Anonymous said...

Mungkin dia nak buat lar sebelum dia berundur sbg mb...kawinkan anak last sbg mb....
Klu tgk muka bangang 2 ekor dr pwtc kat tv3...tersengih2 gembira seolah2 sdg meraikan kejayaan...malaun yg sama seblm ni menafikan tiada pertukaran mb...

AwangLiku said...

dengan cina dan hindu boleh lak tangguh2 tapi dengan bangsa sendiri berkira sangat..najib2

Anonymous said...

Aku setuju sgt ngan GAP, apa salahnya tunggu, beberapa hari je lg. Terdesak sgt ke nak tukar bang mat ni. Pd aku tindakan Najib ni mmg tak bijak.

Fatimah Zuhri said...

GAP,

1. La ni budaya/adab melayu = low class.

2. Najib cuma dgr nasihat2 berhaluan liberal shj.

3. Klu tak liberal...tak 'progresif'...jgn harap la.

4. Tapi yg kononnya liberal ni bila jadi calon, bertanding kat KAMPUNG (e.g. rembau, pekan, etc).

5. Awat x bertanding kat Bukit Bintang? Bangsar? Big town with liberal minded ppl?

GAP KEMBALI said...

istana dengan mat said takde masalah lah RBF... sultan mizan siap tepung tawar lagi majlis anak mat said..

pelik, kelam kabut buat malam angkat sumpah malam kenapa ?

biasanya buat pagi..

hmmmmm

Fatimah Zuhri said...

1. Just wait and see. Lps ni geng2 punasihat liberal Najib ni akan langgar Mukhriz and Zambry.

2. It is so frustrating watching blunder after blunder. Seolah2 sengaja ada org dalam nak huru harakan UMNO.

3. La ni golongan liberal dlm UMNO ni nak hentam ISMA. padahal musuh ialah DAP. Seriously stupid!

Anonymous said...

Dah bagi masa setahun kenapa tak prepare awal2. Time management pun dah fail. Dia sebok nak kahwin kan anak so... apa nak jadi dengan pentadbiran negeri?
Memang tak professional dan sangat ego ...patut lah di suruh berhenti. Sekarang nak salahkan Najib lah, Rosmah , Sultan lah.....blablabla...

GAP KEMBALI said...

MANTAP FATIMAH ZUHRI..

mohon update blog selalu.. saya dah link blog pn..

Anonymous said...

dont waste time and mix states welfares with your personal life lah....u should just retire early and concentrate on your daughters wedding. ego doesnt get u anywhere....u r nothing without UMNO.

Melayu Perak said...

Majlis Persandingan Anak Perempuan Ahmad Said Pada 10 Mei Dan Sultan Mizan Tepung Tawar - Drama Apakah Ini?




Ada pembaca CTS mengirimkan gambar di atas bersama keterangan bahawa majlis persandingan anak Mantan Menteri Besar, DS Ahmad Said telahpun dilangsungkan pada 10 Mei yang lepas. Lebih mengejutkan lagi Sultan Mizan sendiri mencemar duli untuk turun menepung tawar kedua-dua pengantin berkenaan.

Persoalan timbul, majlis apakah yang akan diadakan pada 17 Mei ini yang akan berlangsung di kediaman peribadi Ahmad Said di Teluk Kalong, Kemaman, seperti artikel yang ditulis oleh CTS pagi tadi? Apakah kad jemputan tersebut diadakan untuk memburuk-burukkan Perdana Menteri DS Najib Tun Razak atau Ahmad Said terlalu kaya untuk membuat beberapa kenduri untuk pasangan yang sama?

Apakah ini sebahagian daripada strategi DS Ahmad Said untuk menarik simpati dan mewujudkan persepsi kejam atau zalim terhadap Perdana Menteri mengenai perlucutan jawatan beliau sebagi Menteri Besar Terengganu? Wallahualam. Hanya tuan punya diri yang mengetahuinya. Rakan blogger, RBF Online mempunyai kupasan yang cukup menarik mengenai kad jemputan majlis perkahwinan anak perempuan Mantan Menteri Besar itu pada 17 Mei ini. Baca di sini.

Anonymous said...

Dont forget..
1.he was given one year to step down
2. he signed the agreement thus acknowledging his incompetencies.
3. he set the date for his daughters wedding.
4.he was the one declare himself to get out fron UMNO

and people so quick to blame Najib for all this....mcm Aljuburi....sendiri liwat sendiri tak mengaku.

Anonymous said...

Hey Bodoh Bendul baca ini:

In this year's Asia survey, Singapore and South Korean universities leapt to the top, overtaking the traditionally dominant learning institutions of Hong Kong and Japan.

The National University of Singapore was ranked the best in Asia while Korea Advanced Institute of Science and Technology was second. They ranked second and sixth position respectively in the 2013 survey.

Last year's number one, Hong Kong University of Science and Technology, dropped to fifth. For Japan, only the University of Tokyo made it into the top 10 list, and at 10, fell one notch to its lowest position ever.

The QS survey is considered one of the most trusted university rankings in the world. For the Asia survey, published since 2009, QS elicited 43,370 responses from academicians and 8,003 responses from employers.

Five Malaysian universities have ranked among the top 100 universities in Asia, with Universiti Malaya (UM) the best at 32nd spot in the 2014 survey by Quacquarelli Symonds (QS).

The other universities in the top 100 are Universiti Kebangsaan Malaysia (56th), Universiti Sains Malaysia (57th), Universiti Teknologi Malaysia (66th) and Universiti Putra Malaysia (76th).

YA HEBAT BELAKA UNIVERSITI TEMPATAN NAUNGAN BN...SEMUA COROT COROT BELAKA!!! PPPPPTTTUUIIIIII

Anonymous said...

sejak bila najib reti hilang sabar? tunggu seminggu lagipun dah tak boleh nak berkira? dua2 memang jenis otak sempit. mat said dengan degil dan kaki putar. dah tahu tarikh perjanjian sampai, adjust la tarikh kenduri tu lebih awal atau macamana yang patut. najib pulak sengaja nak naikkan darah mat said dengan mengatakan kenduri kawin anak mat said tu hal peribadi. kalau selama ini boleh ikut, kenapa terlalu berkira dengan seminggu kehadapan? mana ku nan? mana penasihat kucalana yang menasihat najib selama ini. sembunyi kepala dalam guni sedangkan ponggong bergelumang taik! jika mat said kena tanggung kesan merudumnya bn paska pru13 lalu, kenapa najib tidak mengambil langkah sama? hebat sangatkah jumlah kerusi parlimen bn paska pru13? tak akan kulupa bagaimana kecutnya muka najib menunggu keputusan majoriti mudah bn dalam pru13 tempohari. beginilah wajah2 sebenar pemimpin harapan rakyat yang sebenarnya hanya pentingkan perut sendiri dan menjadikan rakyat modal. najib vs mat said ibarat 'marahkan buaya habis sungai diracun' atau 'hangus selepas membakar sampah'. what everlah!!! muak dan mual dgn politik melayu ni.

Anonymous said...

Nak umum org berhenti kena ada adab la.. bukan dgn tersengih sengih kat tv cakap dia dah berenti dah, buat org cam penyapu aje, aku tengok pun getik. Sapa si gemuk yg dgn ku nan tu?

Ko naknspin camne pun kalau betul org mintak tangguh apa benaknsangat tak nak kasi

GAP KEMBALI said...

kaitkan mat said dengan anwar adalah contoh kias yang low class.

mat said tak meliwat.
mat said tak gadai islam.
tak gadai melayu pun,

cuma dalam hal ini apa salah ADAB MELAYU tu didahulukan.

4 ari je. lepas tu tukarlah mb.

mat said dah jelaskanlah dia tak mintak extend pun jwtn mb.

kalau lah dia tak letak jwtn selepas 17 , aku pun akan balun dia.

kat sini, ide adab dan hormat sikit permintaan tu jadikanlah keutamaan.

umno parti melayu, jadi adab melayu tu eloklah selalu jadi bahan dalam tatacara nak sampaikan maksud.

Anonymous said...

Alahai rbf.
Takkan la nak bagitau besan...oo, kenduri kena buat awal..sebab aku dop jadi mb lagi..

Kau pun bagi ulasan panjang lebar dlm blog kau..pasal tarikh.

Tapi, kau pun tak pasti samada betul atau tak najib bagi mat said masa setahun kan?

Kita rakyat ni abru dengar rumor minggu lepas. Kalau kita tahu mat said di beri masa setahun, kalau dia degil jhk tak nak letak jawatan, lepas tu guna alasan anak kahwin, aku rasa mat said tak patut la..

Mcm aku bgtau gap sebelum ni, the trust is gone..

Anonymous said...

dan bagi setahun nak lagi 4 hari...helloooo...patut he was replaced immediately lepas PRU14 lahhhhh...
Adab melayu ke bila dah janji tapi mungkiri and bagi banyak alasan?

Anonymous said...

Tak erti Adab Melayu?

Mamak jangan bising. Tu alasan Keling pariah.

Anonymous said...

Benda camni pun pun takleh handle ke. Cina kalah nak di bagi jawatan. Apa tak disuruh h bertanding di gelugor. Mca gerakan sekarang apa lu punya target untuk penang sekaramg kasitau

kah kah kah said...

mat said patut berundur.. dia MB yg tak hensem langsung.. jangan beri mcm2 alasan.. dah setahun dibagi masa tapi terhegeh-hegeh nak buat kenduri time dia nak kena berundur.. pandai apa namanya mcm tu?? kesian Melayu dpt pemimpin mcm ni.. ego!

Anonymous said...

Masalahnya kalau dh tahu nk resign jd mb.. awal-awal lh prepare.. tak jadi masalah kemudian.. bila dulu suruh resign.. ok pulak siap sign2 lagi tapi bila time resign.. x puas hati pulak.. Dan ok.. Contoh.. bagaimana pula kalau Najib bagi masa kat mat said.. adakah beliau akan tetap jd ahli umno/bn.. atau mmg dalam perancangan beliau nk melepaskan jawatan dalam umno/bn kalau x jd menteri besar..

Anonymous said...

Melayu Perak, malangnya, ada saudara aku pun yg. terpaksa buat kenduri kahwin anak dia dua kali sebab satu utk. tetamu biasa dan satu utk. Bos Melayu dia, yg. mesti dilayan spt. VIP-no-1, dgn. majlis yg. mahal sikit (takkan nak buat majlis VIP utk semua org - mana nak mampu!)! Itulah karenah si Melayu VIP bongkak zaman sekrg; nasib baik saudara aku tu dibantu saudara lain - kalau tidak dah jatuh bangkrap!

Anonymous said...

Salam bro GAP,

Saya memang setuju dengan pandangan bro.

Ada satu blog pro BN menyamakan tindakan Mat Said dengan ketika Bang Non kena pecat dulu. Saya dah komen tapi sampai sekarang xlepas lagi. Bang Non dipecat sebab kes salahguna kuasa, homoseksual die. Mat Said dipecat sebab xperform masa PRU13. Mana punya standard pemikiran blogger ni pakai saya pun xtau.

Berkenaan permohonan Mat Said supaya "hukuman" ditangguhkan sehngga kenduri anaknya selesai, saya kira xde salahnya. setakat tangguh 4 hari, xde kesan pada PRU14. Kita orang Melayu. Adab, budi bahasa dijunjung tinggi. Jawapan Najib yang langsung tak nak kompromi memang buat hati panas.

Dengan komunis pijak semut pun tak mati, dengan Melayu langsung tak bagi muka!

Pitam Sink said...

anon 9:35 PM
komen kau tak kena dgn tajuk yg dibincangkan daa! kau ni bermimpi ke? atau baru kena liwat?

btw kat dlm universiti2 Malaysia skrg ni bnyk musang berbulu ayam yg datang dari puak2 kau juga yg nak melingkopkan Malaysia, nak memalukan Malaysia!

tobeng said...

Najib gelojoh.Peduli apa perjanjian setahun tamat semalam ke seminggu lagi.Sejak bila najib tegas?Najib bukan mahathir.Najib sinonim dengan lembik,liberal,pro cina dan takut bini.

Najib tak perlulah nak tunjuk tegas dan garang tak bertempat dalam perkara yg tak perlu pun tapi dalam masa yg sama bersikap apologetik dan lemah lutut dengan cina dan pembangkang pada setiap masa.

Majoriti Melayu penyokong kerajaan yg kebanyakannya tak berparti pun, tapi sangat pro Melayu amat2 tak berpuas hati dengan najib.

Kalau mat said mahu dipersalahkan dan dipertanggungjawabkan atas kemerosotan kerusi bn di tganu serta kegagalan menyatukan umno tganu,apa kurangnya najib?

Bukankah prestasi najib antara yg terburuk dalam sejarah pru?Kalau najib nampak kelemahan mat said kenapa dia tak nampak kelemahannya sendiri?Kalau mat said patut letak jawatan,kenapa pula najib tak patut?

Anonymous said...

Apalah bodoh dan banggang sangat pihak atasan UMNO ni?
Itulah budaya Angkat Pelir diamalkan dalam UMNO.
Semuanya bila ditanya YES SEMUA OKEY DATO SRI TAK ADA YANG TAK OKEY
DATOK SRI PUN TAK PAKAI MATA DAN KEPALA OTAK NAK PIKIR
DENGAN CINA DAN BANGSA PENDATANG OKEY PULAK TU.
DATO MAT SAID TERUS DENGAN KEPUTUSAN KELUAR DARI UMNO BIAR PUAK-PUAK ANGKAT PELIR NI TAU LANGIT TINGGI KE RENDAH DOK TAK SABAR NAK JAWATAN DUNIA.
"HIDUP TOK MAT SAID"

Anonymous said...

Sepatutnya pihak atasan bagi notis kpd rakyat bhw MB akan bertukar pada sekian sekian tarikh..., ini tidak, nafi, nafi dan nafi, pastu buat dan meletup. Nmpk sgt tak pandai jaga keamanan negara, dah lah demonstrasi menjadi jadi, lepas satu, satu.

Anonymous said...

kenduri kahwin adalah hal persendirian kenapa dicampur aduk dengan kebertanggungjawaban kepada rakyat dan negara

Anonymous said...

Aku tabik cara Mat Said...berani menyatakan kebenaran dan pendirian beliau ttg hudud...ttg kes jd team aritu. Setakat nie x de sorang pon yg berani sentuh hal yg berkaitan keluarga di raja melainkan mat said. Mungkin sbb itulah beliau semakin ditekan supaya segera dinyahkan.

Anonymous said...

Aku tabik cara Mat Said...berani menyatakan kebenaran dan pendirian beliau ttg hudud...ttg kes jd team aritu. Setakat nie x de sorang pon yg berani sentuh hal yg berkaitan keluarga di raja melainkan mat said. Mungkin sbb itulah beliau semakin ditekan supaya segera dinyahkan.

Anonymous said...

Tuan GAP

Awak percaya ke alasan Mat Said keluar UMNO sebab hal nak kawinkan anak?

Kalau betul kenapa pulak 2 lagi ADUN pun keluar UMNO ?
Tak kan keluar parti sebab boss tak dapat kahwinkan anak di kediaman MB ?

Ini semua bantahan sebab Mat Said kena bersara ... tak der kena mengena dgn hal nak kawinkan anak
Itu semua cuma alasan aje

Ianya sesuatu yg dirancang utk menjatuhkan kerajaan BN/UMNO Terengganu
Ianya soal maruah tapi ...maruah tak dapat terus jadi MB
Bukan maruah tak dapat kawinkan anak di kediaman MB

Anonymous said...

Unicel nsk tutop terus..!!!!.di bawah naungan siapa...khrir tuihhhh...

Anonymous said...


Mail Tukang Kebun 11.57pm

Kesimpulannya Md Said
berhak buat pendirian.
Najib pulak berhak buat penegasan. RAKYAT JUGA
BERHAK MENYOKONG YANG
MANA SUKA.Pandangan saya pula dua-dua pemimpin ni memang lemah, PRU 13 najib jaga parlimen.. BN hanya menang
Tipis , Md Said Jaga Negeri
... BN hampir kalah.... UMNO perlukan perubahan.. kepada Mahyudin.... bertindaklah sekarang demi kelangsungan BN pru 14

Anonymous said...

Dlm isu ni..aku sokong rbf. Biasalah tukar mb ni. Tp kenapa keluar umno??? Mcm ni ke pejuang????aku dahulukan parti. Bukan individu

Anonymous said...

Berapa kali kenduri kahwin anak mung mat said? aritu dah buat kat TTI. Sultan pun datang. Ni nak buat kat Kijal pulak. Lepas ni berapa kali kenduri lagi. Lagi tunggu lagi teruklah kau ganyang YB Razif. Sebelum ni pun puak2 mu bukan main lagi ganyang dia. Siap ada puisi, blog fitnah dan mcm2 lagi. Pegi setel masalah peribadi nu dulu.

Anonymous said...

Berapa kali kenduri kahwin anak mung mat said? aritu dah buat kat TTI. Sultan pun datang. Ni nak buat kat Kijal pulak. Lepas ni berapa kali kenduri lagi. Lagi tunggu lagi teruklah kau ganyang YB Razif. Sebelum ni pun puak2 mu bukan main lagi ganyang dia. Siap ada puisi, blog fitnah dan mcm2 lagi. Pegi setel masalah peribadi nu dulu.

Anonymous said...

Salah besar ke kalau kita tangguh selepas 17 mei untuk mat said lepaskan jawatan. Buat pengumuman le bahawasanya mat said akan undur diri sebagai mb trg pada berapa? 19 mei, 20 mei, 21 mei what ever le dan pengganti beliau ialah sekian2 orang.

Boleh istiharkan terus bahawasanya kerajaan negeri trg telah membuat preparation majlis angkat sumpah akan di adakan pada ...mei 2014.

Pada hari yang ditetapkan itu kalau mat said dolak daleh lagi baru le kita balun dia cukup2.
Orang tak akan kutuk najib lagi..ini barule dikatakan win-win situation.

Anonymous said...

30 TAHUN ko BERKHIDMT utk parti ttiba PERMINTAAN KO yg terakhir x dpt d tunaikn oleh BOS KO...sape2 akan HANGIN satu bdn n DTG PUTING BLIUNG...hahaha mcm budk2 kecik MB n PM...PM tu abang MB tu adik.,MANJAKN ler adik tu skit...itu pon mau ajo ke...MALU lah kalu ELECTION mule...nk election pon cr lah kes POMPUAN ke,RASUAH ke.n ape2..ni nak election kes ANAK MB nk kawin, MB mntk extend ckit tp x dpt DTUNAIKAN ole PM..lompat pati jd BEBAS n MRAJUK...HAHAHAHAHAHAHAHAHA mmg mcm SIOT je KRONOLOGI cite...hahaha MCM BUDAK2...pas election PAS MENANG..baru dua dua pdan MUKA..yg sorg TONGKAT DAGU atas meja yg sorg lagi TENGAH KAIT BUAH KELAPA...hahaha GELAK n NANGIS cite ni

Unknown said...

Rbf , kalau buat kerajaan perpaduan umno & pas lagi molek untuk orang melayu juga yg untung rakyat,pemimpin sesama sendiri bergaduh apa org melayu dapat?

Yang UNTUNG cina......

Unknown said...

Rbf , kalau buat kerajaan perpaduan umno & pas lagi molek untuk orang melayu juga yg untung rakyat,pemimpin sesama sendiri bergaduh apa org melayu dapat?

Yang UNTUNG cina......

Unknown said...

Yang UNTUNG CINA jugalah sebab apa? Melayu sama melayu bergaduh...kendian Bila dah sejuk, CINA2 nie tabur lagi duit kat golongan melayu liberal penasihat cap jerung dan buaya suruh gaduh lagi.....

Yang melayu gaduh lagi.....jadi bagaimana nak selesaikan nie?

Buat kerajaan perpaduan umno & pas....HAAAA yang ni melayu nak !

Anonymous said...

GAP nak salahkan PM ke?

Bacalah sejarah Mat Said nanti kau tahu la.Zaman sekarang kena tegas kita perlukan pemimpin yg faham perjuangan.Tak faham boleh angkat kaki la.

Najib ambil tindakan bodoh ke berani? Bagi la masa tengok 3 tahun........ tahu la keputusanya...

Perak Najib takeover sempoi je.Tahu la Najib buat kerja masalahnya blogger2 pro UMNO spekulasi berlebih-lebih pulak.
Sabar je la blogger ada ke maklumat? Kalau takda diam lebih baik dari menjadi batu api.

apa-apa hal isu ini dah selesai pun bgitulah UMNO hebat tak sampai 12 jam pun
Pelik dan memang pelik tapi itulah pertolongan Allah.

Anonymous said...

apapun anda punya ulasan & alasan, tragedi hari ini berlaku kerana kebodohan dan kesombongan najib.

kalau najib sanggup kurangkan sikit sikap sombongnya dan tambah sikit sikap hormat pada org bawahan dia (samada org bawahannya bermasalah atau tidak), tentu dpt meyelamatkan dia, terengganu dan malaysia drp masalah besar seperti ini.

inilah nilai yg perlu ada pada pemimpin besar, lebih2 lagi pada masa ini dimana sentimen menunjukkan yang najib cukup lemah dan apologetik pada bangsa lain tetapi sgt keras pd org yg mendokong dan menyokongnya.

kita tolak ketepi isu kenapa MB perlu ditukarkan. kalau prestasi sbg indikatornya, tentu dia (sbg pengerusi pilihanraya selangor, dan seluruh ADUN selangor perlu turun.

apapun, saya tak marahkan najib kerana BODOH. manusia itu penuh dengan sifat kekurangan. BODOH sebahagian drpnya. kita harus redha.

Anonymous said...

pak najib lemah sebagai pemimpin merangkap presiden umno demi memperkasakan melayu tetapi amat kuat mempertahankan jawatannya dalam umno. sampai sekarang pun masih tak pasti kemana halatuju pak najib ni. politik playsafe memang matang tetapi tindakan kurang matang. yang susah orang melayu penyokong bn sebab terpaksa mempertahankan bn dalam pru14 nanti. bangsa cina dan india seduit tak boleh harap. tak undi bn pun brim dapat juga. yang tak dapat brim jangan harap pak najib nak dapat undi. pak najib memang banyak umpan tetapi tak mahu nak bagi pancing. yang suka sangat bagi umpan hanya cinabeng. mungkin punahsihat pak najib ramai cinabeng.

Anonymous said...

Mana universiti nak cemerlang. Orang suruh belajar dia pergi demo.

Anonymous said...

Ramai buang masa pegi demonstrasi..tu yg corot..

RBF Online said...

Low class lay gap kalau kehadiran sultan di majlis perkahwinan anak mat said dijadikan ukuran sultan takde masalah dengan mat said. Gap tak pandai baca nampaknya.

Anonymous said...

DENGAR NASIHAT TU MEMANG TIDAK SALAH, TETAPI DALAM MEMBUAT KEPUTUSAN DAN PERTIMBANGAN NAJIB SEHARUSNYA DIPERTANGGUNGJAWABKAN, KERANA ALLAH MEMBERI DIA PELUANG SEBAGAI PERDANA MENTERI DAN ISTERINYA ROSMAH SEBAGAI ISTERI PERDANA MENTERI, BUKAN ITU SAHAJA ALLAH MEMBERI NAJIB AKAL YANG BIJAK, TETAPI TIDAK MEMBUAT PENGANALISA YANG CEKAP DAN TERPERINCI. PENASIHAT SEKELILING HANYA TERGELAK BESAR BILA MELIHAT KEBODOHAN NAJIB.

Md Roslsi Rosli said...

Aku sokong pendapat mu.PM najib hanya berani dgn melayu, dgn cina baculll. Tgk sendiri la, bila mca tak nak terima jawatan dlm kabinet, najib standby jawatan mennteri utk mca drp diisi olh melayu. Tgk la mcm mana PRU akan datang, nak megundi ke tak?

Anonymous said...

yg dah pegang 'mungkin' syg nak lepas..yg nak di tukar baru 'mungkin' dah tak sabor2..yang buat keputusan 'mungkin' agak gopoh..apa2pun jauhkanlah kepentingan diri..sedarlah terengganu pun berdiri di hujung jurang, jangan dipentingkan diri hingga rakyat menjadi mangsa..jangan di minta rakyat jelata jauhi tamak dunia, tp pemimpin2 berbeza pula..jgn diminta rakyat jelata bersatu padu, tp pemimpin tidak begitu..apa2pun didoakan terengganu stabil hendaknya dan jiwa2 pemimpin kembali disatukan demi alif ba ta..

Koru said...

Lucu la. Soal adab konon. Najib dh bradab mnta mat said undur. Dia pun tau. Kla dia bg lnjut walau 4 hari, pas ni ntah2 dia mntk lnjut lg kata anak sedara dia plak nk kawin ke, nenek dia nk kawin ke.. pndpt sy urusan prkahwinan mmg urusan pribadi. Lgpun kita x dgr btul2 cite dr Najib, x adil dgr cite dr sblh pihak je.

Koru said...

Jgn trlalu cpt membodohkan org. Tringat pujangga arab.. mndgr berita dr sblh pihak mrupakn prbuatan yg zalim..mmg kita rsa simpati kt mat said tp kita x dgr cite dr sblh sna. Tp tgk cara mat said ni melampau... skit2 ugut.. pigi dah

Anonymous said...

Cuba nyatakan secara jujur tarikh akhir pelepasan jawatan..kalau dalam bulan May..ianya belum berakhir kan..1 Jun MB baru okay lah..lainlah kalau pelepasan April dah masuk May pun tak g ..g ..juga itu mesti kena balun punya..dia salah ke betul ke? kurang kurang pertimbangkan 4 hari tu yang MB baru tak sabar sabar nak masuk kediaman MB kenapa? tak de rumah ke? orang melayu ni berbudi bahasa walaupun dengan musuh sebab musuh tu satu hari akan menjadi kawan pulak...PAS senyum sumbing..

Anonymous said...

Mat Said memajukan sukan, pendidikan, pasarana, dan berbagai..kurang kurang ingatlah jasa sikit, pemimpin datang dan pergi.

Anonymous said...

DSN kelihatannya hebat merancang dan mentadbir di mata dunia. Hakikatnya lemah,lembab dan kurang cerdik dalam politik dalam negara.
Masalah di Terengganu sepertinya kerja budak-budak.Kes kenduri kahwin anak dan tempuh 3 atau 4 hari untuk lepas jawatan MB pun tak boleh setel,macam mana ni ?

Ini nak lepas jawatan MB bukan Ketua Kampung.Nak lepas jawatan Ketua Kampung pun kena pilih hari yang sesuai mengikut perkiraan orang tua2 melayu dulu2. inikan jawatan MB,bukan semudah gitu2 aje.DSN kena ambil tindakan pada mereka yang bertanhggungjawab mnyebabkan huru-hara ini. Kena buat tu DSN.

By:Cikgu"S"

Anonymous said...

Mat Said memajukan sukan, pendidikan, pasarana, dan berbagai..kurang kurang ingatlah jasa sikit, pemimpin datang dan pergi.

Anonymous said...

Najib tu bodoh sgt... ganti tukat pm lg elok... benda mcm ni pun tak bole nak fikir.. cina dimanjakan.. melayu dianak tirikan.. bangsat punya melayu mcm ni...

Anonymous said...

pm najib bukan bodoh dia lebih tahu selok belok politik anak buahnya.. biarkan dia uruskan dan kita tunggu .. dan mad said plak orangnya cepat merajuk dan panas mungkin malu sebab ditolak jadi mb tapi itu ada dlm perjajian antara dia dan najib dia juga tahu. dan pasal kenduri dia nak buat disitu gak itu adalah alasan minta sempati dari orang2 terenganu dan member yang baik dan kancing dngnya akhirnya umno yang disalahkan Dan inilah bukti ketidaksetiaan orang umno yang tammmmak..................makcik

Anonymous said...

BERSATU KITA BERSATU DENGAN SETIA BERGANDING BAHU JIWA TEGUH BERPADU KITA RUMPUN MELAYU BERSAMA KITA BERSAMA MENDUKUNG HASRAT SEMUA BERJASA PADA BANGSA AGAMA DAN NEGARA LAMBANG KITA YANG GAGAH DIPANDANG MULIA DAN INDAH BERSATU BERSETIA BERKHIDMAT COGAN KATANYA UMNO TERUS MARA UNTUK RAKYAT MALAYSIA

Aku Melayu Rasis said...

dua dua salah. NAJIB SALAH, MAT SAID PUN SALAH.
Kalau aku jd Mat Said, aku kembalikan ingatan zaman lampau dulu bagaimana aku ambil kuasa dari Mat Derih Jusoh. Dalam ertikatanya, apa yang aku buat dulu dah tiba balasannya.
Sepatutnya Mat Said senyum saja sambil kelip-kelipkan mata sebelah. Simpan dulu apa yang orang buat sekarang walaupun ati sakit. Nanti adalah giliran kita pulak tembak balik. Cuba tengok apa dah jadi dgn Pok Yeh (Idris Jusoh) dah pun sertai barisan menteri. Rilek r Mat said...harap ke YB sorang aje anok Tganu yang Gdeber. Orang lain takdok telor blake..dok caye, kita pakat tengok r nanti. Benda Kedepan bukan kebelakang.
Najib pulak, dah acap kali aku kata, Kau turunlah..berentilah jadi PM. Ko tak layak punyer. Ko Pro cina celaka..aku tengok kau punya carakerja dah macam nak mampuskan bangsa sendiri. Dah sgt sgt membosankan. Penasihat kau dah rupa macam penasihat setan pun kau masih buta. Macam ni ke seorang PM?? elok kau belajar dulu tektik teknik tadbir Negara. Aku tak tahu dan xde kuasa. Kalau tak dah lama aku RESIGNKAN KAU MACAM KAU BUAT PD MAT SAID hari ini.

GAP KEMBALI said...

LOW CLASS LA RBF...FATIMAH ZUHRI PUNYA ARGUEMENT PUN X LEH JAWAP.

HEHE

Anonymous said...

Sudah tiba masanya kerusi tertinggi kepimpinan umno negeri di pilih oleh akar umbi negeri tersebut...siapa yg menang dialah yg jd mb...kalau nak ikut performance memang x boleh la...thn 2004 idris menang bukan sbb pengaruh dia tp sebab pengaruh paklah...mat said pun banyak jasa ...yg mca performance down pun masih lagi nak tawarkan jawatan...org melayu sokong umno pru yg lepas bukan sbb sukakan najib tp bencikan pakatan..

praha2 said...

Salam oran Islam semua. Saya ketawa bilo lihat dan membaco gelagat Mat Said. Ok dio tak tau yg mano satu peribadi dan yg mano satu "Official" Anak bersanding itu hak peribadi tak de keno mengeno dgn jawatan MB. Letak jawatan pun anok bolih kawin. Ini lah kebodohan oran UMNO. Dio ingat jawatan MB tu dio punyo. Yg PM pulo kalo dah sampai maso nak ganti , ganti jo lah apo nak tunggu. Lopeh ni siapo? Adnan ha apo tunggu lagi buet jo lah. Siapo lagi Hasan tukar jo lah.

Anonymous said...

Wow!!! Kagumnya saya dgn kesetiaan yg x berbelah bagi.