Friday, June 6, 2014

SULTAN JOHOR DAN KERAJAAN JOHOR DISERANG : AKU NAK TANYA, UTUSAN DAN ADUN KEMPAS BETUL KE FAKTA KORANG NIH ?


kenapa utusan pun nampak seronok serang tuanku sultan johor ?
kenapa utusan pun nampak seronok serang kerajaan johor ?
fakta adun kempas tu  betul ke ?
ni puad zarkashi pun nyibok semua hal apa hal ?
utusan pun nak jadi malaysiakini ke ?

SEMALAM ADUN KEMPAS PI MANA ?

kenapa dengar dari sebelah pihak ?
dah dengan dari mulut tuanku dan kerajaan johor tak ?
betul ke fakta adun kempas pasal keselamatan johor tu ???
betul ke fakta adun kempas mengenai semua ceritanya dalam teks ucapan di dewan ??

biar betul bro ??

AKU NAK TANYA, DAH DENGAR DARI MULUT TUANKU SULTAN JOHOR KE ?????????????

adun kempas... I KNOW WHAT U DID LAST SUMMER selepas ghani letak jawatan ?

DENGAR DULU BRO DARI MULUT KE2 BELAH PIHAK...


KLIK SINI

9 comments:

Anonymous said...

Bro GAP, harap mereka jangan ulangi silap cadburry dah lah.

Sedap serang, akhirnya terkantoi.

Anonymous said...

apax2 pun dah tak penting yang penting sekarang ini tanah di johor dah banyak di jual kepada pihak simgapork kenapa boleh jadi begini?

Anonymous said...

Apa nak heran – si PENGKHIANAT LIBERAL Islam/Melayukan ada di mana-mana; dan mereka mahu MENJAHANAMkan Utusan Melayu!

KURANG AJAQnya DAPBANGKAI ni - sampai begitu sekali menghina DYMM Sultan Johor kita! NGO-NGO Islam/Melayu patut buat lapuran polis kerana bila MENGHINA/MENGGERTAK kesultanan Melayu mcm. ni - bermakna juga MENGHINA Islam/umatnya kerana Kesultanan Melayu adalah PENJAGA Islam kat Tanah Melayu ni, mengikut PERLEMBAGAAN!

Aku syak si puak PENDATANG KAPIRDAJAL PAP-DAPBANGKAI/PKRSODOM ni dan penaja Barat-Zionis mereka dah MENGAMOK, sebab DYMM Sultan Johor nak buka semula kes Batu Putih. Kerana Singapura adalah pusat MOSSAD-Israel/CIA terbesar di Asia dan si KAPIRDAJAL PAP-DAPBANGKAI/PKRSODOM adalah ejen utama si Barat-ZIONIS (lihat di -http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009)!

Tengoklah Pulau Tioman yg. dulunya, sebahagian dijual kat PENDATANG Cina dgn. harga begitu murah utk. buat resort dan pdg. golf lima bintang - sekrg. dah hampir 60% dijual, terutamanya pd. PENJAJAH S'pura!

Dahlah tu, yg. herannya, penduduk kpg. Islam/Melayu miskin, ramai TAK dpt. pinjaman buat perniagaan pelancongan sendiri serta TAK dpt. subsidi enjin bot, dan juga didiskriminasi pekerja asing yg. dapat digaji dgn. murah, di hotel-hotel kat situ!

Lepas tu, anak-anak muda TERCICIR sekolah sebab hanya ada sebuah sekolah rendah dan sebuah sekolah menengah rendah sehingga Tingkatan 3 di Kampung Teke - utk. belajaq di Mersing terlalu mahal naik bot - apa KEJADAHnya ini boleh berlaku?! Mana WAKIL RAKYAT Islam/Melayu oi - lepas menang plihanraya, terus SENYAP?!

Lihat di http://www.ismaweb.net/2014/06/tiada-jalan-keluar-daripada-kemiskinan-bagi-penduduk-pulau-tioman/ :

Tiada jalan keluar daripada kemiskinan bagi penduduk Pulau Tioman

June 5, 2014

MERSING, 5 Jun – Bila memperkatakan mengenai Pulau Tioman, perkara yang terlintas dalam fikiran pastinya sebuah destinasi percutian yang cukup indah dan damai.

Isu kemiskinan, pendidikan dan pendapatan penduduk yang begitu rendah mungkin tidak akan terlintas di fikiran sesiapapun apabila membayangkan pulau ini.
Hakikatnya, inilah yang terpaksa dilalui oleh masyarakat di sini, yang masih dibelenggu kemiskinan hingga sesetengahnya bertungkus lumus untuk meningkatkan lagi pendapatan yang rata-rata RM500 sebulan.

Umum melihat, Pulau Tioman telahpun melalui fasa pembangunan lebih 20 tahun lepas. Hari ini, tersergam resort-resort mewah dan calet yang memenuhi setiap tujuh kampung yang terdapat di pulau ini bagi memenuhi keperluan pelancong.

Kemajuan hasil daripada industri pelancongan yang dilihat pada mata kasar kononnya memberi manfaat kepada penduduk kampung di sini yang berjumlah lebih 3,000 orang. Hingga ia dikatakan membuka peluang pekerjaan dan perniagaan kepada hampir 90 peratus penduduk yang majoritinya Melayu.

Namun, bancian pendapatan isi rumah yang dijalankan oleh Universiti Malaya pada tahun lepas menunjukkan bahawa 45 peratus penduduk di Pulau Tioman terdiri daripada kumpulan miskin tegar dengan pendapatan kurang RM500 sebulan.

Manakala 25 peratus berpendapatan antara RM500 hingga RM1,000 sebulan. Hanya mereka yang terlibat sebagai pengusaha sahaja yang memperoleh pendapatan lebih RM1,000, contohnya, pengusaha bot dan calet.

….Orang luar terutama warganegara Singapura, memiliki banyak resort berkenaan.

TERUSkan MEMBACA.....

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

GAP KEMBALI said...

TANAH JOHOR DIJUAL KE SINGAPORE ?

BETUL KE ??

ATAU SEBENARNYA TANAH MILIK ORANG LUAR SEMUANYA DAH JATUH KE TANGAN MELAYU JOHOR ...SEMULA ???

Anonymous said...

KULAIJAYA - Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin hari ini menegaskan penglibatan Sultan Johor Sultan Ibrahim dalam Lembaga Perumahan dan Hartanah Johor yang akan ditubuhkan kerajaan negeri bukan menjadi satu isu kerana kuasa eksekutif dipegang Menteri Besar.

Mohamed Khaled berkata Menteri Besar adalah pengerusi secara automatik dan apa-apa tindakan Sultan Johor adalah atas nasihat Menteri Besar.

"Apa pun keputusan yang dibuat mengenai pentadbiran negeri ini masih dibuat oleh saya kerana kuasa eksekutif adalah di bawah Menteri Besar.

"Menteri Besar akan menjadi Pengerusi lembaga manakala Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan sebagai timbalan," katanya kepada pemberita selepas pelancaran Pelan Induk Pelancongan Johor dan pameran 'Explore Johor Fest' 2014, di Lapangan Terbang Antarabangsa Senai, di sini hari ini.

Menurut laporan sebuah portal berita, kerajaan Johor akan membentangkan satu rang undang-undang baharu di Dewan Undangan Negeri Johor, Isnin ini untuk membentuk satu lembaga perumahan dan hartanah yang memberi kuasa meluas kepada Sultan tentang isu perumahan.

Tambah portal tersebut, ia merupakan enakmen pertama seumpamanya yang akan dibentangkan dengan Sultan Johor diberi kuasa untuk melantik ahli lembaga, menyelia akaun dan juga untuk membubar lembaga berkenaan.

Menurut beliau, penubuhan Lembaga Perumahan dan Hartanah Johor adalah sama seperti penubuhan Johor Corporation (JCorp) yang secara automatik peranan pengerusi dipegang oleh Menteri Besar.

Katanya, usaha untuk menubuhkan lembaga itu juga bukan sesuatu yang baharu kerana sebelum ini pendekatan yang sama digunakan untuk menubuhkan JCorp atau yang sebelum itu dikenali sebagai Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Johor (PKENJ).

"Kita mengikut enakmen sama seperti penubuhan Johor Corporation (JCorp) dahulu dan akta ini mesti dibaca bersama-sama Undang-Undang Tubuh Kerajaan Johor," katanya. - Bernama

assaad said...

Salam. Kalau bercakap harus mengunakan akal dan yang mempunyai fakta. Macam di Singapura setiap rumah pangsa (HDB) sebenarnya bukan pemilik punya tetapi tetap kerajaan kerana hanya kepunyaan pemilik setakat 90 tahun sahaja.

Begitu juga tanah-tanah yang di beli oleh Orang Singapura sudah pasti ada yang bukan bertaraf FREE HOLD tetapi ada jangka masa yang di tetapkan. Ini bertujuan untuk mengembang kemajuan dan ekonomi sesuatu Negara.

Berfikirlah dengan bijak sana dan wajar. Jangan menampakkan kebodohan yang begitu ketara.

Fikir-fikirkanlah......

Saat Jais
www.treat-cure.com
http://saatjais.wordpress.com

PakKaduk said...

Kalau Utusan & ADUN Kempas salah fakta maknanya chedet pun salah faktalah ya ?

http://chedet.cc/?p=1379#more-1379

Anonymous said...

Pak Kaduk, tak salah kalau tun pun salah.

PakKaduk said...

Anon June 7, 2014 at 12:42 AM

Habis tu kenapa tak hentam Tun Dr M sekali dah alang2 dok hentam Utusan ?

Saya rasa isu ni kena dilihat lebih jauh. Perlembagaan tu sendiri kena jaga.

Kalau semua boleh maknanya sultan nak JV berniaga dengan cina singapore untuk sapu projek rakyat pun oklah ya ?