IKLAN BERBAYAR

Friday, January 30, 2009

LOMPAT D PERAK : 1986 ANWAR HINA PAS DAN 2009 ANWAR TIKAM PAS !

ilustrasi grafik sumbangan pewarismelayu.blogspot.com

ia mengambil masa selama 23 tahun untuk anwar mengotakan janjinya yang parti pas tiada punyai kredibiliti memimpin negeri mahupun negara. strategi 'merampas kuasa' seperti yang sedang dilakukan sekarang merupakan sikap kesinambungan anwar memperlekehkan pas selama ini tidak pernah padam.

sayang pas masih berada dalam fantasi seksualiti politik sendiri. ini lah masalah yang akan berlaku terhadap pas apabila senantiasa berada di dalam kelompok mereka sahaja.

sumber dalaman pkr memberitahu gap bahawa anwar 'cukup serius' untuk menukar pemerintahan kerajaan negeri di perak. 'selembuzar' itu merugikan, kata sumber.ada banyak cerita yang boleh dikategorikan dalam senarai 'berita sensasi' namun pihak gap sedang menapis/meneliti satu per satu isu dan akan disiarkan mengikut kesesuaian 'game' politik semasa.

9 comments:

Medan Info Kita said...

Anwar memiliki satu jenis penyakit iaitu beliau tak boleh melihat mana mana manusia "melebihi" dia..

Dlm kes siku menyiku, bentes membentes nie, Anwar adalah "specialist" sejak dari dlm UMNO!

Ingat lagi? kes Rahim Thamby Chik,kes Mat Taib, kekalahan BN praya kecil Arau yg bermulanya keraguan Tun M keatas Anwar, kekalahan Rafidah kpd Dr Siti Zaharah, ucapan Zahid Hamidi di PWTC Perhimpunan Agong Pemuda, "terusir"nya Allahyarham Ghaffar Baba... byk lagi la

Nah! skrg nie ceritanya ialah Nizar dah jadi "lebih dari cina", itulah sebabnya Anwar cari jln utk tukar MB yg dah terlalu mengamalkan wirid mahzab DAP...

amieieda said...

lompat si katak lompat
lompat lah tinggi-tinggi
apaer YB dapat?
upah lompat parti....

lompat sikatak lompat
lompat sana sini
pakatan nampak hebat
tapi ada udang disebalik mee....

lompat sikatak lompat
lompat bangga diri
apa lagi rakyat leh buat
YB khianat kepercayaan yang diberi

Sedingin Salju said...

Teruskan pendedahan encik.

QasehNuryz said...

Salam,

Walaupun byk cercaan Anwar pada parti PAS..
kenapa PAS masih berdiam diri dan tetap mahu sebaris dlm PR?

Masing² mahukan sesuatu.ada kepentingan.
Siapa yg dapat,siapa yg terlepas..
kita nantikan jelah

Cucu Tok Selampit said...

Tak habis-habis orang Pas ni diperkudakan baik dari pkr maupun dari dap. Apa yang bengap sangat mereka ni. Termakan semut dalam teh ke?

add said...

Bukan termakan semut dalm teh tetapi terhirup semut dalam sup Bah Kut Teh...

Anonymous said...

Medan Info kita teman betul-betul setuju dengan mike,bila mike sebut MB perak yang lebih daripada cina tu berbulu betul teman tengok,dia tu macam kena remote control gan roket jea.Belajar jea tinggi sampai jadi IR tapi hampas jea tindakan dia ,nea dah 10 bulan apa pun tak nampak yang nampak tanah jea jadi komoditi politik MB kuda tu...teman ne marah pasal apa pasal tanah datok teman kat kawasan-kawasan hulu Perak tu dok kat mata sepet ne,yalah masa datuk teman selagi ada matahari dan bulan...ne yg dok teman meradang sangat ne bila Mb janggut Kambing tu cakap nak beri tanah 999 tahun.Depa sebenarnya nak test kerajaan Bn bolehkah ambil tindakan mengikut Kanaun tanah Negara sepert yang di beri di Kuala rui,kita ne ckap jea berdegar-degar tindakan kita hampas dan ranap.

Tima Kasih

Orang Kg

Cokolat Angin said...

Aku dari Pkr.nevermind nak kutuk Anwar,kami pun kutuk korang jugak.kalau tak kutuk sesama kita tak syoklah kita berbeza pengkalan.Dulu anwar hentam Pas sebab time tu dia Umno,sekarang kami dalam Pakatan buat cara dalam pakatan.Paklah dulu pun nyaris join ku li lepas tu tak jadi.ramai jugak orang 46 join umno semula walaupun berapi kutuk tun.Tun terima jugak geng 46 ni.Pas pun pernah join Bn,lepas tu gaduh,habis lari, ada keluar ada yang tunggu dan join umno.Jangan cakap pas Bengap,ramai dari mereka cukup lima waktu.Kita camane?

basic 2009 said...

bodoh punya Cokolat Angin ...

forget pasal Anwar bangsat tu ... go to hell dengan siAnwar celaka tu - siYahudi Melayu agen Israel Amerika.

cukup lima waktu?? ape ke cerita ni ??? aku tengah cerita pasal ketuanan Melayu Islam ni !!!

aku orang Melayu, bukan UMNO, bukan PAS, bukan PKR - tapi bertolak ansur, nuetral dan faham politik Tanah Melayu ...

masa UMNO perintah - semuanya tak betul
balik2 hudud, balik2 hudud

tapi bila dah perintah - serupa macam UMNO jugak, tapi lagi teruk - sebab berlaku dalam waktu yang singkat. PAS Perak dah jadi lembu suruhan cucu bintang tiga, gadai tanah Melayu ikut apa kata exco yang ramai tu ... DAP lah siapa lagi!!!

kerajaan Selangor dah benarkan kuil & gerega 10,000 kaki persegi dibina ... di mana kau Hassan Ali !!!
perkataan "Allah" dibenarkan di gereja oleh ahli parlimen PAS Shah Alam ...

PAS mesti bersandar pada prinsip - istimewanya kamu pada orang Melayu ialah sebab kamu ada HUDUD !!!

cadangan:
ape kate PAS ugut DAP - kalau tak mahu laksanakan hudud - terus keluar Pakatan Rakyat dan join UMNO (6+27 = 33). bolehlah perintah Perak solid Melayu ... Nizar masih lagi jadi MB, no problem!!

begitu juga pada peringkat 5 negeri PR tu - PAS boleh ugut keluar PR kalau PKR & DAP tak mahu terima hudud!!

... kalau tidak aku campakkan PAS dalam tong sampah politik termasuk dengan theoretical leader dia Nik Aziz.
Full stop.