IKLAN BERBAYAR

Tuesday, September 8, 2009

KISAH IBLIS DAN KETUA PEMUDA PAS.

di bulan yang mulia ni, ada kelapangan lah jugak untuk aku menyelak kitab-kitab hadis. aku tak baca pasal fadhail (kelebihan) amal puasa pasal dah dengar bertahun-tahun dalam ceramahnya.

aku suka baca bab dajal,iblis,setan kepunden dan kisah seluruhan ahli pakatan syaitan. selak punya selak aku terbaca kisah simple iblis.

iblis ni suka ketawa dan iblis akan ketawa terbahak-bahak skala guling-guling badan kalau 2 perkara ini terjadi.

pertama bila manusia tengah solat, dia menguap dan
kedua bila ada manusia bercerai berai.

2 insiden ini akan buat iblis gelak gila babi. bila aku baca cerita iblis gelak gila babi ni, tiba-tiba aku teringat kisah ketua pemuda pas, apa ke namanya. hasaan tantawi atau nasrudin tantawi. senang cerita ku panggil dia tantawi je lah.

tantawi ni badan gempal dan otaknya bebal. aku ada terbaca dalam blog roslan sms (orang pas) yang bengang dengan penulis artikel akhbar star, joceline tan pasal isu michael learns to rock.joceline kata kat roslan, tantawi macam taliban.

joceline kata tantawi ini otak sempit pasal membantah konsert MLTR.dek kerana ada nama 'rock' dalam kumpulan michael learns to rock, si tantawi keluarkan statement bodoh mengharamkan orang islam menghadiri konsert rock tersebut.

tu lah masalah bila duduk bawah celah kangkang nik ajis, jumud dan bengong senantiasa. joceline kata kat roslan sms, michael learn to rock bukan kumpulan rock macam metallica,spin doctor,gun n roses,skid row dll. bukan seperti rock yang digambarkan oleh tantawi,perlu rambut panjang,seluar ketat,kasi pecah gitar, fuck atas pentas atau gittarisnya buat kepala helicopter !

michael learn to rock kumpulan jiwang gile. lagunya banyak tangkap leleh. lagu macam sleeping child,25 minute dll sekadar memenuhi irama r&b.

lepas kena balun dengan joceline tan, si roslan sms pulak menjawap kalau tantawi tu taliban, kamu tu dalai lama. aduh, apa punya samdol la si roslan. lain ditanya lain di jawap.

cerita bab samdol dan badigol soud aku teringat perangai si tantawi masa kempen prk permatang pasir.

8 hari berkempen si tantawi ni sibuk buat propaganda politik murah. kisah rohaizad kawin 2 dijadikan modal. tantawi dok angkut la cerita bapak mentua rohaizad kat pahang, isteri ke 2 tak diberi nafkah.

tantawi ketua pemuda pas. bila aku baca cerita iblis yang tergolek ketawa kalau ada rumahtangga orang hancur, maka aku boleh katakan tantawi memang agen iblis lahanat. inilah wajah sebenar 'islam' pas.politik sampai menghancurkan rumah tangga orang.

lepas raya aidilfitri ada prk dun bagan pinang.lepas raya iblis dan syaitan pun keluar. maka sekali lagi kita akan melihat kerjasama erat antara iblis dan tantawi untuk menyelongkar seluar dalam calon umno.harap calon umno tak kawin 2,3 atau 4. tapi kalau calonnya pompuan macamana tantawi nak buat ? jangan risau, syaitan kan ada.

12 comments:

cekodokmasin said...

Salam tuan,
Ala biasa le tuan... Dia kan penyapu baru. Habis semua benda dia nak sapu. Tengok le setahun dua ni.. kalau tak masyuk, senyap le tu...

Semarak Bukit Naga said...

Kadang-kadang org yg macam ni pemikirannya agak dangkal. Cakap tak serupa bikin

det said...

ITULAH DIA SYAITAN YANG BERNAMA TANTAWII

Arif Omar said...

dulu kumpulan amy searh haram. bila amy sokong pas tak haram pulak. boleh buat konsert lagi di kota bharu. haprak betul puak ni

TakerRules95 said...

apa komen GAP mengenai Hishamuddin dan Khairy yang pernah minum beer?

Anonymous said...

Tantawi seorang bacul.

Di blog nya"Kezaliman Ke atas Seorang Muslimah",komen2 tidak disiarkan.

Mengaibkan orang,memecahkan rumahtangga orang,tapi tak berani tunjuk komen2 kat blog.


Memang Tantawi iblis ,Nik Aziz setan

Anonymous said...

Ini mesti awek dia jumpa masa kempen di Permatang POasiorr..dengar kata dia bawa pi menikah di siam..apa benar Pak?

Jeffry said...

WALAUWEYHHH..TUT TUT TANTAWI TU PATUT DI KAPAK JEK SAMPAI ABIS!..BAB MEROSAK RUMAHTANGGA ORG MMG TERER! SATU LG PRODUK JAHANAM PAS SDN BHD! HUHUHU

MOTO PAS - "AGAMA DIPUTARBELITKAN..ARAK DI UTAMAKAN..GENGSTER DI BIARKAN"

Junah said...

Salam,

itulah pasal nama pki laqab arab, pakaian ikut sunnah, tp perangai puanah.

anakbukitgantang said...

elok lepas ni dicalonkan calon perempuan sajer.

saya nak tengok si tantawi akan stoop that low atau tidak untuk selongkar segala kisah aib calon lawan

dalam marketing politics ada dua perkara yang dinilai iaitu product / calon dan delivery system/keeping the promise

setakat ini PAS memang kalah dalam marketing politics tapi menang besorak dengan mencanang aib lawan

ini menunjukkan product PAS/ semua pemimpin, calon dan penyokong yang berkaitan PAS adalah corrupted dari segi ideologi perjuangan Islam mereka

awas janji yang tak ditunaikan dalam manifesto- PRU 13 menanti

baca lanjut marketing politics di blog ABG

www.anakbukitgantang.blogspot.com

salam

Anonymous said...

Dia pakai serban pasal nak tutup tanduk dia. Berjubah nak sorok ekor dia. Biar orang caya dia ni alim giler tapi dah sah2 setan yang berserban dan berjubah.

Anonymous said...

stelah meneliti ape yg di karang oleh saudara,sy menyedari yang bangsa melayu ni semua lmh.hanye mampu mngutuk masing2.xsedar ke ni sume brdosa?sy yg budak lg ni taw ape dosa nye...malu la sy nk mengaku bngsa melayu klu pemikran spt ini...bngsa porak peranda,diperkotak katik kn..tunjuk kn la contoh yg baek utk ank2 muda kita..inila dia slogan MALAYSIA DI MATA DUNIA...mata dunia yg memandang kita brgduh sesama sndiri..pndai bkak kitab,p xpndai fhm kn pe yg trdpt di dlm nye...klu begini xmustahil melayu akn hlg di muka bumi ini..wallahualam