Sunday, January 24, 2010

BLOGER PAS HINA KEMANGKATAN SULTAN JOHOR ! REPOT POLIS TERUS MEREBAK !


gambar di atas adalah salinan repot polis yang aku lakukan semalam.detailnya terpaksa dipadamkan.paham-paham saja..

mengikut maklumat yang kami terima, hari ini sahaja berpuluh repot polis terhadap penulisan kurang ajar bloger pas bernama adukataruna yang telah menghina/mencaci kemangkatan almarhum sultan iskandar telah banyak dilakukan di johor.

1)KLUANG
-pemuda umno cawangan bandar
-persatuan belia melayu kluang
-penduduk kg melayu
-pekida daerah kluang
-belia dan pemuda umno taman kluang barat
-pemuda umno cawangan ilham dan amar diraja
-pertubuhan melayu kluang

2) SEGAMAT TIGA REPOT POLIS
3)MUAR EMPAT REPOT POLIS
4) SIMPANG RENGGAM TIGA REPOT POLIS
5)BAKRI TIGA REPOT POLIS

jadi aku menunggu dato hishamudin selaku menteri KDN untuk bertindak !

*nota*
dalam masa beberapa jam, dokumen salahguna kuasa pemimpin tertinggi pas akan aku dedahkan !

43 comments:

Anonymous said...

apa la lu. ADUKA taruna tu bukannnyer blogger pas. dengan pas pun dier kutuk pas habis-habisan. tak tengok ke gamba nik aziz yang diedit dan disiarkan di adukataruna tu. bengong la lu.

syedmzazi said...

Dari pemimpin tua mereka nik ajis...
sampai ke ahli pas kurang ajar,biadap...mereka diajar tidak menghormati institusi beraja,mahkamah dan pihak keselamatan terutamanya polis...aku tak faham apa jenis parti kononnya islam,cakap lembut tapi hakikatnya memiliki hati yang busuk.bro kalau kita gariskan pemimpin mereka yang kurang ajar yang tinggal cuma duatiga kerat saja itupun boleh dipertikaikan...bloger anak haram tu hukum sula aje.

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

bravo gap.dedah jgn tak dedah.teman sokong kome.

eXception said...

Adukataruna tengah terkincit-kincit... 2-3 kali keluar-masuk jamban... Pastu menyorok bawah dapur... Dengar bunyi ketukan pintu je dah berjijir peluh... Kah kah kah kah... Kata jantan... Tapi bacul....

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

eXception said...

Adukataruna tengah terkincit-kincit... 2-3 kali keluar-masuk jamban... Pastu menyorok bawah dapur... Dengar bunyi ketukan pintu je dah berjijir peluh... Kah kah kah kah... Kata jantan... Tapi bacul....

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

YEOP PARIT said...

Tahniah GAP. Mohon kebenaran menyalin salinan report. Teruskan perjuangan....

Jeffry said...

BUDAK TU MASIH SEMPAT POSTING BEB KEHKEHKEH. AKU TUNGGU JEK SAAT2 TU TIBA. BARU PUAS ATI AKU!!

Anonymous said...

tv3 pun dah highlight isu ni bro... sah2 ler kerabat almarhum tuanku pun tengok tadi. nasib badan la ko BANGSATAdukaTarakGuna.. aku mintak sangat cucunda2 alharhum tuanku saman BANGSAT sekor nih. saman kaw2 punya!!

menantujohor

mrakunman said...

salam.lacak terus bro. tahniah

Anonymous said...

Semoga semua orang sedar inilah perangai sabenar penyokong-penyokong PAS...

GOMO said...

salam bro..SYABAS....aku pun menunggu menteri KDN..

MAMPOS budak Aduka blogger Anwar Al Juburi ni

pb said...

EXCELENT JOB.TEKADLAH UTK TDK MENYMPANG dari jalan yg benar..

yes said...

KASI TAU SEMUA UMNO dlaut dan ddaratan. yes

Anonymous said...

kol 12 ke bro.. ko memang best ler GAP.. kasi ajar skit pencacai2 pas ni..

Anonymous said...

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Mutakhir/20100124230121/Article/index_html

polis dh tubuh psukan khas
jawab la kau aduka

Anonymous said...

http://uwaisqarny.blogspot.com/2010/01/otai-projek-langgar-haji-hadi-akan-di_23.html

reez said...

"Siapa yang akan menjunjung dan mengangkat Kedaulatan Institusi Raja Melayu kalau bukan kita sendiri.
Satu perkara harus diingat, Melayu itu sendiri seharusnya BERSATU jika mahu Kedaulatan Institusi Raja Melayu terus terpelihara.
Jangan bermimpi dan usah berharap kaum lain sanggup bergolok gadai demi Raja Melayu.."

tembakul said...

Kalau dah macam ni punya banyak report polis yang dibuat hishamudin tak buat apa2,tak taulah lepas ni macamana,bertambah2lah bloggers dan pengguna internet lain naik tocang.Setakat nak hina raja,Melayu dan Islam ikut suka mak bapak dioranglah.Maklumlah kebebasan bersuara katanya.

Perjuangan Bangsa said...

kebebasan kepala lutut dorang la.... mentang2 buat blog free... nak cakap pun sesuka hati free... jadi macam aduka ni baru nak hati2 cakap... kepada blogger yg suka menabur fitnah tu... fikir dulu sebelum bertindak... nak serang jangan sembarangan orang.... fikir masak2 kesannya... jangan layan emosi.. parah siksa diri... mana nak lari.. mana nak sembunyi..

Anonymous said...

Assalamualaikum bro.. nk ckp skit je suh korg bringat c " ADUKA taruna " tu sorg je dia hina sultan ke hina sape2 ke 2 dia pnya tau la dosa dia ngn sultan tu y korg duk ngutuk c ADUKA Taruna tu psal ? korg kutuk dia korg y dpt dosa bnyk mn org kutuk dia bnyk tu la saham pahalanye msuk biarkn la dia jwb ngn tuhan nanti, mungkin c ADUKA Taruna ni sbnarnye nk menjadi wkil pd rkyat y x s7 ngn pmbesar & pmimpin2 d msia & mngkin bribu lg y spndpt ngn dia kn tpi x nk heboh2 kn. ala... dh2 la tu jga dri sndri lg elok y korg wt smua ni krja DUNIA semua x ade faedahnye rugi je... Peace !!!

Anonymous said...

report sama ini page...

http://guttermalaysia.blogspot.com/2010/01/sultan-of-johor-is-dead-bravo.html

Anonymous said...

Assalamualaikum GAP,

Di blog Papa Gomo ada lagi bukti rakyat Malaysia yang kurang ajar. Tolong buat laporan polis. Jangan hanya sebab bukan bangsa Melayu terus diam.

Budak Aswara tulis status facebook terus didakwa. Ini hina Almarhum Sultan apa lagi.

Terima Kasih.

Anonymous said...

Aku kalau boleh, tak yah lah dia kena saman... biar kena 'pukul' sampai lebam mata dgn anak cucu almarhum... tu keluarga bukan sembarangan.... dari salasilah pendekar belaka....garang pulak tu.... kalau aku dah lari ke Somalia takut dengan keluarga Diraja Johor.Ish, tengok muka depa pun aku dah kecut perut


kucai

Anonymous said...

tapi apsal yang buat repot seadik seabang dengan amno je??

lagi satu kelebihan orang Melayu setakat maki hamun d alam maya je ke??

agak agakla sapa bendahara yang nak di tunggu balik dari shopping tu??

makin menjadi jadi lawak jenaka kat negara kita sekarang ni

pp said...

anon844.gamba tu dia baru taruk ke.chk jg ayat2 dia.. tp xkan la GAP buta tang tu. dia sgt teliti dlm rekod dia.. itu reputation dia sblm ini..

Tasek said...

Ketua polis johor kata nk heret aduka teruna to ke court... aku teringin benar la nk tngok muka dia masuk tv smbil tngan bergari.. haha

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Mutakhir/20100124230121/Article/index_html

da masak da said...

TUGAS ANDA AHLI UMNO.PERHEBATKAN DIRI ANDA.BAIK FIZIKAL BAIK EMOTIONAL serta SPIRITual. kalau xjadi lebih baik. depa kata kita sgt xbaik. INI RULE.

shonzu said...

Buat January 24, 2010 8:44 PM....

Apa2 sajalah, walaupun Aduka Tarakguna tu dari blogger UMNO / BN sekalipun, memang patut di penjarakan atas apa yang dah dilakukannya.

Tapi, jangan lupa juga macam mana Aduka Tarakguna tu dikatakan bukan orang hamPAS??? Pernahkah dilihat dalam mana2 blog orang UMNO / BN mempromosi T-shirt hamPAS reform atau pernah terjumpa ke logo hamPAS reform???? Kau buta ke atau buat2 buta??????

Kepada anon tersebut, kalau nak spin sekalipun berpada2 la. Lagipun saya faham perangai orang hamPAS ini, bila dah kena pada batang hidung sendiri takkan mengaku pencacai hamPAS yang lakukannya. Kalau tak percaya, kita tengok sahaja skrip yang sama akan berulang.... "INI SEMUA KERJA ORANG UMNO"...

Daripada kau nak spin begitu, lebih baik diam sahaja. Lihat sahaja gelagat Aduka Tarakguna tu bila di bawah ke muka pengadilan, PASti takkan mengaku bersalah punya.......

penawarbaling said...

Islam sebenar
wahai bangsaku jangan sempitkan keislaman kita sekadar mendengar hujahan hijau dan biru, jadilah kita insan yang setia merujuk kepada ALLAH dan NABI iaitu AL-QURAN dan AL-HADIS yang jelas dan nyata kebenarannya.
Cuba lihat senario hijau dan biru: mengenai pengunaan kalimah suci di gereja.
Hijau menampakkan sokongan.
Biru dilihat menentang.
Renunglah,Istiqorohlah bangsaku siapa sebenarnya memperjuangkan islam atau tunduk pada desakkan. Ingatlah jangan menang parti anak cucu cicik keliru.

Anonymous said...

pergghhhhh..... blog konon gerakan anti pkr, tapi komen pun mesti ikut otak bangang lu ka baru lulus tayang???? main batu seremban dengan anak buah hang je dah la

Anonymous said...

GAP bagaiman pula dgn Cina DAP sekor tu Peire Lim?
Bahasa, Ya ALLAH, elok buang negara aja hantar balik China dasar tak kenang budi.

Anonymous said...

kurang ajar ini orang...memang patut tanamkan skali dgn almarhum....die ingat die kebal sangat ke nk kutuk2 sultan..kite tunggu je ape yang KDN nak buat....aku harap2 biar sultan johor yang hukum mamat ni....


-anak johor-

Anonymous said...

bodoh + babi = GAP

matz said...

apa barang,, penakut...!!

yang ni tanak report sama ker??

http://guttermalaysia.blogspot.com/2010/01/sultan-of-johor-is-dead-bravo.html

takkan sama melayu je berani??

Anonymous said...

Hati busuk mcm ni sumbat dlm jail baru padan muka dia. kurang ajar

Anonymous said...

Jangan main-main dengan Johor.. tunggu je balasannya

ps said...

tadi ada pnykong pas bg info truna tu macam blog reform pas.tp aku xtau la erdgon oR else.walahualam

Anonymous said...

nie blogger SETAN lagi satu..!!

http://guttermalaysia.blogspot.com/2010/01/sultan-of-johor-is-dead-bravo.html

GAP ni pon kener buat laporan polis..!!

joegrimjow said...

lu memang xtau pape
haha

tolong gelak

jgn la jadi xbijak sangat
nanti budak umo 21 tahun ni xabes2 gelakkan
hahaha

masih xtahan nak gelak

MulutCyber said...

Assalamualaikum..

Salah seorang pengguna facebook turut mencerca Almarhum Sultan Johor Sultan Ismail. Sila ke laman blog saya untuk melihat sendiri cercaan terhadap Almarhum..

Mulutcyber.blogspot.com

Anonymous said...

maner dia si hisamudin ni...? kalau bab gereja sedikit tercalar...fuh..bukan main lagi si mamat ni berkokok...mesjid di campak babi kat melaka...senyappppp.aku betol betol tak puas hati dgn style simamat ni....ni plak bab sultan yg dah mangkat di hina sebegitu rupa...apalah simamat ni punya action lepas ni...???

mim said...

msjid mana tu..esh

Anonymous said...

Anon 8.44pm,

Ini bukan soal dia blogger pas atau pun tidak. Yang pasti kebiadapan dia kepada sesiapa pun perlu diberi pengajaran secukup-cukupnya. Perbuatannya mencerca orang lain terutama yang telah meninggal dunia bukan melambangkan orang yang berilmu dan bertamaddun tinggi!

Anti Biadap