IKLAN BERBAYAR

Saturday, January 30, 2010

INI DIA WAJAH ADUKA TARUNA !




tak payah nak cover-cover muka la dol. lu berani dalam blog jadi lu mesti berani tanggunglah. apa takda telur ka ? sudah berlaga ? sudah goyang !

siapa aduka taruna ni ? dia bloger pas. telah menghina almarhum sultan johor sewaktu kemangkatan.

sebarkan gambar mangkok ni ! mana lah tahu, ada orang nak otograf dia ! hahaha..

44 comments:

MctHeory said...

Bro Gap!

Aduka sudah kecut teloq! hahaha. . baru mau takut!

Arif Omar said...

sedih mak dia melahirkannya

Anonymous said...

klu nak otograf dia pun jgn lebih2, nnt tgn dia tak larat pulak nak sain dokumen2 kat court, pej pendaftaran dan lain2..kui3..sng crita bg la dia masuk court dulu..

Frodo Baggins said...

>>____<<

hahahahaha, wa teruja nak otograp beliau!!!

Anonymous said...

Gua ingat lu pigi mampos lagi baik aDUKA TARUNa...

kulatlapok said...

Bro kopun apa kurangnya, sudah ada pihak2 tertentu untuk buat report polis terhadap ko. Ko pun menghina orang semcam juga. Masanya akan tiba ko tunggu jelah.

Anonymous said...

ha..ha...
aku nak otograp dia...
minat btol aku kat dia nih..
aku nak otograp kat muka dia pakai kahak aku boley !!!

Anonymous said...

Kesian bini kau. Lps 20 tahun besok baru dapat kau buat upacara "PECAH TANAH"

Anonymous said...

Aku rasa akan ramai pemimpin PAS yg datang membantu keluarga kau. Tapi kau tapis sikit siapa yg datang, sbb yg datang tu nak usha bini kau jer. Takkan bini kau sanggup tunggu kau 10 tahun

Lupikir lah sendiri

Anonymous said...

Ehh..ni budak indonesia ke??serupa aje..

PENDEKAR BUKIT TINGGI said...

ITS a WRONG choice of words,apa yang ADUKA TARUNA telah buat...Mungkin kerana tidak peka, mungkin kerana tidak ada perasaan,mungkin tak faham sejarah...ya,mungkin tak faham sejarah...

DiMalaysia ni,yang faham tentang sejarah KESULTANAN MELAYU,yg faham tentang cerita2 sejarah diraja dan kesultanan Melayu,adalah didalam lingkungan 40 tahun ke 90 tahun.
Itu pun kerana mereka ni banyak belajar sejarah Raja2 Melayu,banyak menonton cerita2 Melayu yang memaparkan suasana DiRaja(cerita2
filem P Ramlee dsb),berada dlm situasi dimana budaya hormat kpd SULTAN & RAJA,masih tebal..
Jadi,bagi Aduka Taruna yg 29 tahun ni,memang dia tak ada FEEL pada apa itu INSTITUSI DIRAJA.
MUNGKIN Aduka Taruna tak langsung ambil peduli
tentang sejarah....sejarah pemerintahan orang
Melayu selama 111 tahun(1400-1511) diMelaka dan
selama lebih 400 tahun(1511-1941)bagi Sultan2 di-Perak,Kedah,Trenganu,Kelantan,Pasai,Sulu,
Brunei,Majapahit,Sumatra dsb..(lihat blog Raja Menangis,MistisFiles..)
Menghukum seseorang ada "KEALPAAN" mereka,sama lah macam menghukum seseorang yang bermasalah
mental...sepatutnya kita perlu RAWATPULIH dan kaji punca2 timbulnya perasaan anti-Sultan atau
anti apa apa pun....!!Ingat tak satu ketika di Kuala Terengganu???dimana satu sepanduk anti Sultan Trengganu???"Sultan....B***###".....
INGAT TAK????soo...JANGAN kita DOUBLE Standard!

Anonymous said...

serabai cam bloger upahan uno je.lebih baik lu cover muka la truna

Anonymous said...

Salam Bro gaGAP...

kalau mangkuk nie Blogger PAS, dia takkan hina Isteri Nabi,Aisyah, & para sahabat & umat Islam..... blogger PAS tahu batas-batas nak bercerita...aku dah baca blog mangkuk nie...

sah, memang sah, blogger hasil didikkan UmNGOK yg suka mencerca org lain..Islam pon dia berani cerca...mcm kerja pemuda UmNGOK gombak & Ampang buat kerja baling bom api kat gereja, pas tu tuduh pembangkang buat kerja...dah kecut teloq pemuda UmNGOK Gombak & Ampang, bila kerja jahat, mereka rakyat dah tahu...dah terkantoi....selalunua kerja2 jahat nie UmNGOK memang pakar...btul tak BRO gaGAP..

Dal said...

@ PENDEKAR BUKIT TINGGI ..

Berbagai-bagai kemunkinan ....

Munkin juga memang itu ajaran yang dia terima. Guru kencing berdiri, murid kencing berlari.

Siapa gerangan ajar anjing kencing angkat kaki sebelah?

ejarll said...

Salam Bro gaGAP...

kalau mangkuk nie Blogger PAS, dia takkan hina Isteri Nabi,Aisyah, & para sahabat & umat Islam..... blogger PAS tahu batas-batas nak bercerita...aku dah baca blog mangkuk nie...

sah, memang sah, blogger hasil didikkan UmNGOK yg suka mencerca org lain..Islam pon dia berani cerca...mcm kerja pemuda UmNGOK gombak & Ampang buat kerja baling bom api kat gereja, pas tu tuduh pembangkang buat kerja...dah kecut teloq pemuda UmNGOK Gombak & Ampang, bila kerja jahat, mereka rakyat dah tahu...dah terkantoi....selalunua kerja2 jahat nie UmNGOK memang pakar...btul tak BRO gaGAP..

January 30, 2010 5:48 PM

KESEIAN AKU DGN KO NIE BANGANG.

LU DA ADE BUKTI KE 2 PERBUATAN UMNO...KALU 2 PERBUATAN INDIVIDU KITA XBOLE SEBUT ITU PERBUATAN UMNO WAHAI MANUSIA YANG BERNAMA BANGANG...

ABIS CERAMAH PEMIMPIN2 KO YANG SELALU SELITKAN SEKALI "JENAKA2" LUCAH, MAKI HAMUN 2 MACAMNANA PULAK...TENTU KO ANGGAP CACIAN MAKIAN SERTA CERCAAN DARI YANG KELUAR DARI MULUT PEMIMPIN KO 2 UMPAMA "ZIKIR", MANA TAKNYA DAH SELALU SANGAT PERKARA 2 BERLAKU SETIAP KALI CERAMAH...

BRO BANGANG!!!! JANGAN SELALU MEMBANGANGKAN DIRI KO YEA...

Anonymous said...

huh..
ingatkan mangkuk ni dah mampos..

ni, tahan dlm lokap, bagi makan.. duit sapa?

duit rakyattt!! bayar cukai, tapi tanggung mangkuk ni makan

lagi tak sedar diri

Pemerhati said...

Raja2 Melayu dihina, tak apa, maafkan.
Orang Melayu dihina, tak apa, maafkan.
Agama Islam dihina, tak apa, maafkan.
BN kalah di PRU13 nanti, tak apa, MAAF YE?

Anonymous said...

Aduka,kau betuah sbb dapat masuk dalam penjara waktu skrg ni. Sebab tak lama lagi ada kerja kosong kat dalam penjara, "TUKANG URUT aka TUKANG BUAT TEH", tapi yang pasti teruna kau akan hilang.

Anonymous said...

aku nak otograf si mangkuk ni..dah la nak kawin esok..kalau aku bakal pak mentua, aku kensel je majlis..malu aku ada menantu otak udang macam ni.

Anonymous said...

Aku ingat lagi tgk final Piala Malaysia tahun lepas, mamat ni sorang jer sokong Kelate. Siap cakap ni mmg permainan UMNO utk bagi NS menang, sbb nak malukan NAjis. Sekarang kau rasakan , setan

Anonymous said...

ini semua kerja PAS, PKR dan DAP la ni..ingat orang PAS semua kuat iman ke?? PAS ni bukan parti ISLAM, tapi parti SELAM..india pun undi PAS juga, penyokong PAS juga..nak register jadi ahli je tak cukup syarat..kalau tidak tak dapat nak menang..PR memang benci sultan melayu, kalau maharaja atau presiden cina diorang suka la..nak jadikan Malaysia republik Darul Liwat.

AMENO Chacha Marba said...

Dialog cerita 3-ABDUL:
P.Ramlee;Oh...cakap pasal hospital
aje..,HARTA terus kena potong,huh??

Cerita ADUKA TARUNA: Ooh..!!Cakap pasal Mampuih aje,terus kena jel, huh???

Gitu lah,kalau salah CAKAP..!!!jadi yg korang dok maki hamun, fitnah,superimpose gambar,apa HUKUM
nya nanti???agaknya dibawah Seksyen
mana boleh kena charge..????
JAWAP GAP,JAWAP.....!!!!
Dengarkata,Blogger2 PR sedang catit
kaw kaw apa yg korang buet,untuk KEADILAN masa depan....!!!!!

Zorro Team Malaysia said...

Ini contoh artikel dalam satu blog:

Iskandar was one of the worst of Malaysia’s sultans, a violent, often brutal and impulsive man who seemingly knew no bounds to his behaviour. He was lucky to be a sultan at all. He was ignominiously dismissed as the Tunku Makhota, or prince regent of Johor, by his father, Sultan Ismail Ibrahim, in 1961 after he reportedly chained two policemen into a dog kennel for a day after they displeased him. He was later reported to have attacked a young couple with Mace after they allegedly offended him. In 1972, he was charged for Macing two men because their car had had overtaken his on the highway.

He regularly patrolled Johor roads with a red light and siren on the top of his Rolls Royce and a shotgun strapped to the dashboard, pulling over speeders and ordering them to perform enjut ketampi, the Malay term for squat jumps, until they fell over. Any driver who inadvertently passed the sultan’s car on Johor’s roads or obstructed him was subject to exorbitant fines. His staff was petrified by him. Once, at a diplomatic reception for example, he was seen to simply hold out his glass when it was empty and drop it as a terrified servant raced across the room to catch it before it shattered on the marble floor.

In 1971, he got into real trouble by shooting and killing a trespasser whom he took to be a smuggler walking near his private helicopter. He was charged with manslaughter but his father intervened, as the sultan did repeatedly at other times, and granted him a pardon despite his disapproval of his actions. Iskandar’s family wasn’t much better. His eldest son, Tunku Ibrahim Ismail, shot a man dead in a nightclub but was also pardoned.

There was considerable speculation in Kuala Lumpur that despite the fact that the kingship rotated on a set basis, his fellow sultans would block him because of his behaviour. But they elected him Agong in 1983. Prime Minister Mahathir Mohammad promptly fomented a constitutional crisis by ramrodding through a series of actions in the Dewan Rakyat, or Parliament, that removed the power of the royalty to veto legislation, along with closing other loopholes within the Malaysian constitution.

That didn’t slow down the sultan much. In 1987, after he became the Agong, he allegedly clubbed a caddy to death at the Cameron Highlands golf club for laughing when the sultan missed a putt. He also was said to have maimed the caddy’s brother, who suffered a mental breakdown from seeing the incident and had to be restrained in a mental hospital.

Semua ini terdapat di laman Malaysia Today. Laporan istimewa kononnya. Agenda siapa? Kehendak siapa? Kebenaran siapa?"

KENAPA TAK DITUTUP blog ini..???
KENAPA Ketua Pemuda DAP,Loke Siow
Fool tak direman untuk disiasat dibawah ISA kerana MENGHINA ISLAM??
KENAPA budak Cina Muar kutuk Malaysia tak dicas MENGHINA Negara?

Pasal takut Hilang UNDI??POHDAH..!!

GAP KEMBALI said...

ameno caca marba

nampaknya kuisan sikit aku ni buat kepala otak kau caca marba..

apa kau merepek ni labu. gambar super impose ? kitaorang belajar dari tian chua la..lupa ke ..hehe

wah wah.tak sangka aku fofular dikalangan bloger hapak engkorang ye..

takpe2 catit segala artikel aku yang ada..dokumen rasuah azmin,rodziah,kalid gagap,dokumen arak selangor dan yang terbaru dokume nik ajis..

sebarkan dikalangan bloger korang ye, tolong mudahkan kerja aku.

lagi satu, 2 dari 5 dokumen nik ajis aku dah dedah..tak sampai seminggu almenantunya cabut lari..ini kali aku pastikan nik ajis pun lakukan perkara yang sama.

JAI said...

macam muka indon jek budak khairul ni gap

pandaqwer said...

GAP...
rais yatim yang bercakap sepatah sepatah pun engkau "balun"
hishamudin pun engkau "lanyak"
yang bercakap "gagap" pun engkau "flying kick",MB kelantan engkau buat jadi "jiwa kacau"
SEPATUTNYA YANG MEMBACA DAPAT
MENILAI....najib altantuya hanya
mencari kesalahan engkau sahaja..
yang positif never never dia
terima
TIADA MANUSIA BIASA YANG PERFECT

Anonymous said...

Teruskan usaha murni kamu GAP.
Dedah jangan tak dedah....

Blogger PR?? Itu blogger haprak! Jangan dilayan. Ada lagi ke blogger yang sokong PR ni?? Musykil plak aku...

Setahu aku, blogger yang sokong PR ni, hanyalah amalina & ni abduh jerr.... Ke ada lagi????

pp said...

JGN TAKUT GERTAKAN MEKA..GAP..udah kukata agen2 LKY dkatakan sedang melilau2 nak pastin penang sngpore ke2 Berjaya. sparuh jd proagen anua. sparuh pas. dap xpayah cita..la.. zoro tu agen sapa agaknye..?

Anonymous said...

betuila ejerli..gagap tiruan tu..pakai hujah sndri pun k.o. ABIHTU DIA HINA NABI, DIA BLOGER pas UPAHAN UNO..LA...APA JADAHnye..? p/s: GAP BOleh enable tak jump to coment box mcm blog http://novandri.blogspot.com/ senang sket kalu ada, blog gap komen byk o..

Jeffry said...

SLM BRO...WA INGAT DAK NI BERANI MCM SINGA LAPAR. RUPENYA KECUT MCM TIKUS MONDOK. BERANI BUAT SLH TP TAKUT BILA DH KENE CEKUP KEHKEHKEH ADOIYAIIII TARAOTAKAA

anak johor said...

mungkin aduka ni orang kelantan yg kerja kat negri sembilan..tak pelik la dia anti johor..

Media Cyber said...

ade serupa mat indon yang curi kasut kat masjid

Anonymous said...

memang ini semua kerja PAS. Parti Angkatan Setan.....bersekongkol dgn DAP .

buat hal kat N9, lari menyorok ke kelantan. anak haram....muka pun dah bukan macam melayu....

jahanam kau dlm penjara....

puas hati aku.

jinggobee

Anonymous said...

Serabai je muka dia

AnakMerdeka said...

Telah terbukti, ada orang yang hanya berani dalam blog, tetapi tak berani betanggung-jawab atas apa yang mereka tulis.

Ada yang menggunakan nama 'anonymous' dengan harapan orang tidak boleh mengesan siapa mereka.

Kalau sempat lari, mereka akan lari (seperti Raja Petra). Arjuna ni pun mungkin asalnya nak lari, tetapi bila sampai Kelantan, bila fikir hari perkahwinannya dah dekat, maka dia pun menyerah diri.

Sebab itu, kalau kita suka, jangan sampai terlalu suka, bila benci jangan sampai terlalu benci.

Bila nafsu amarah tidak boleh dikawal, bila perasaan benci telah terlalu menebal, bila akal fikiran tidak boleh berfungsi, maka kita tak sedar apa yang akan kita lakukan.

AM tak faham, kenapa masih ada juga yang ingin mempertahankan si durjana Taruna.

www.anak2merdeka.blogspot.com

Shamsul Yunos said...

ejarli.
tak yah lah nak spin lak,

semua orang tau si aduka taruna ni sponsored dek Husam dan kumpulan Erdogan PAS tak baca ke doa dia untuk Haji Hadi???

orang PAS memang kuat mencarut, tengok lha N.Ajis

mana ada blogger PAS refer to pemimpin negara dengan nama betul semua nya mencaci

dia doa lu Allah lagi ...

gwkolonel said...

Mana Ketegasan Menteri

Kerana kesuntukan masa, penulis tidak sempat meminta izin untuk menggunakan gambar dari pemilik http://parpukari.blogspot.com/ . Namun apa yang penulis ingin katakan disini adalah berkaitan dengan trend sesetengah blogger sekarang yang mudah menggunakan internet sebagai medium untuk menyebarkan rasa benci, fitnah, mengadu domba antara rakyat terhadap institusi beraja tanpa memikirkan soal keselamatan, kestabilan dalam negara serta hormat kepada institusi beraja yang selama ini menjadi payung kepada kaum Melayu. Dan hal ini ada dibangkitkan oleh Menteri Keselamatan Dalam Negeri dan dipetik oleh akhbar pada hari ini.


http://airmata-darah-keringat.blogspot.com

*Penulis meminta maaf dari pemilik blog kerana menggunakan gambar dari laman web parpukari tanpa izin berikutan kesuntukan masa.

merah menyala said...

Bloger2 pas atau pkr yg biadap mcm ni patut diajar..kesian mak bapak dia..dia takper lar, mmg muka tampal dgn kulit tu, tp mak dia? Kesian mak dia..

Anonymous said...

ko bersedia je lah text2 yang patut untuk mengadap sultan johor...berani buat, berani tanggung AT!!!!

Anonymous said...

Salam semua Pro GAP...aku ada lihat blog pro pembangkang Manjungmari...depa dah start unk collect derma unk bela aduka teruna. nampak sah geng nie dah terdesak...samax kita tekankan lagi. geng ni semua perosak bangsan dan pengumpat besar kepada umno.

manan76

Tasek said...

manan76 baru je aku nk ckp.. blog manjungmari ade buat kutip derma utk aduka truna gampang..

derma utk ape entah..

semakin hari semakin pelik dgn perangai org2 PAS.. mcm org ESTET!!!!

Punk5 said...

Salam Bro gaGAP...

kalau mangkuk nie Blogger PAS, dia takkan hina Isteri Nabi,Aisyah, & para sahabat & umat Islam..... blogger PAS tahu batas-batas nak bercerita...aku dah baca blog mangkuk nie...

sah, memang sah, blogger hasil didikkan UmNGOK yg suka mencerca org lain..Islam pon dia berani cerca...mcm kerja pemuda UmNGOK gombak & Ampang buat kerja baling bom api kat gereja, pas tu tuduh pembangkang buat kerja...dah kecut teloq pemuda UmNGOK Gombak & Ampang, bila kerja jahat, mereka rakyat dah tahu...dah terkantoi....selalunua kerja2 jahat nie UmNGOK memang pakar...btul tak BRO gaGAP..

ME = hahaha, ko tgk la. org2 PR ekstremis nih! dieorg dok maki hamun, hine, sumpah n etc xpe lak. biase la tu. ape yg diajar oleh kepale dieorg la.. kcian aku tgk. basi dah prmainan ko nih mat! wei, mat sabuTUH ko tu mcm la baik sngt! tgk la ape sejarah die! org pas xkn hine sahabat2, istri2 nabi, blah la! korg ni la dramaking! so ko nk kate org ni umno upah la? cm biase lah kn, ade jer cacat cela dlm clan korg, msti ko petik org tu org umno, kene upah la ape la! pa lancincau lu mat? org korg la bnyk jd blogger pas tu buat post maki2 org umno. bile ade yg xbasuh taik among korg, ko petik la dieorg tu org upahan umno! pathetic la lu ni mat!

Anonymous said...

korang try masuk www.akupuntau.blogspot.com..
lawak la..kih kih

Anonymous said...

Padan muke die
...bbbooooooo....
.
Kasi kaw kaw ejarli ...