Friday, April 30, 2010

FACEBOOK BENCI POLIS TELAH DILANCAR ! SILA TAHAN PEMILIK FB INI !



aku dapat tahu ada facebook baru yang membenci polis telah dilancar. motif utama nya adalah menggunakan semaksima mungkin kes aminulrashid untuk di spin kan..

kurang ajar..dah berkali bloger bagi amaran

jangan kacau dan babitkan keluarga amin dalam 'mainan politik' korang dan biarkan polis jalankan siasatan dengan adil..nampaknya masih ada lagi manusia sengkek politik nak pusing cerita ni !

keluarga arwah amin pun dah keluarkan kenyataan tiada siapa dibenar untuk mempolitikkan isu kematian aminulrashid..KLIK SINI

face book ni ada slogan. namanya KAMI KEJAR KAMI TEMBAK ! biadap.. follower facebook ni dah ada 150 orang...

sila tahan pemilik facebook ini. slogannya boleh menimbulkan kebencian kepada polis !

32 comments:

Anonymous said...

bangsa apa yg daftar facebook ni?

Pemerhati said...

Kerajaan tak akan buat apa2. Kononnya nak jaga hati pembangkang. Rakyat menderita tak apa?

Anonymous said...

baguslah dorang2 tu benci polis....pasni kalu dorang kena ragut, rogol, samun...xyah pi rport kt polis....pi report kt tokei facebook yg benci polis tu yea....

Anonymous said...

Alhamdulillah keluarga Arwah telah memberi pendirian tegas, jangan dipolitikan hal kematian anak kesayangan mereka!!

Bukan macam keluarga mendiang... sampai naik muak, kesana sini bawa gambar, sana sini nak saman... tapi mereka sendiri tak tahu menahu keadaan sebenar?

Bila dalam mahkamah, mak ayah TBH, entah berapa kerat yang faham... dalam BI atau BM, sekadar harap diterjemahkan siAney.

Itu pun entah apa dia belit, apa dia peduli, lagi lama, lagi banyak duit masuk poket dia!

Bota

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

awas amaran! amaran! amaran!

Anonymous said...

Ini tak susah nak teka kerja siapa. Siapa lagi yang suruh KPN letak jawatan kalau bukan
"LIM BABI SIAL ANAK HARAM KIT BAPAK DIA DULU SUKA MAKAN KEPALA BABI TU YANG BUAT DPT ANAK SUKA SONDOL SEMUA BENDA SIANG"

Anonymous said...

salam,

di sekolah, kebanyakan cikgu, ustaz, ustazah, warden & pentadbir sering menasihatkan pelajar2 untuk nelajar menjadi manusia,berjaya mencapai kecemerlangan, mematuhi undang2 & ditanamkan dgn nilai2 murni tapi dunia luar menawarkan mereka keseronokan tidak terbatas sehinggakan nasihat & ajaran di sekolah tidak dihargai. ibubapa pula sibuk dgn urusan masing2, ahli politik mempolitikkan segala isu kecil menjadi besar & lupa bahawa anak2 perlukan contoh yg baik, bukan cakap2 politik sahaja.

Anonymous said...

cakap BM ngan BI pun tak tau?!!rakyat malaysia aper tu?bangla ngan myanmar yg baru setahun dok malaysia pun boleh ckp melayu.toksah dok malaysia la kalau tak tau cakap BM.

Anonymous said...

Hm.. bagus GAP.. aku dah komen pun kat post korang masa takziah utk Allayarham sebelum ni. Kalau rajin, sila belek komen aku yg panjang lebar siap ada point dgn newspaper clip tu. Fikir sedirilah...

Diorang ni nama je buat facebook utk keadilan konon, tapi hakikat 90% kutuk PDRM je.

Mmg ada udang disebalik batu.. macam aku cakap sebelum ni.. kalau perkara sebaliknya berlaku.. (in case kalau polis mati) takde sape nak ambik peduli...takdepun nak buat facebook ke inkues ke apa ke...

Tapi bila pikir balik.. org macam diorang ni bukan nak dengar pendapat org..

Diorang anggap polis tu mcm israel, tapi kadang2 diorang lebih kurang je mcm bangsa tu.

Cth, kalau korang bg komen yg membangkang diorang, jgn harap diorang nak post. (cth mcm komen aku)

Tahniah GAP. GAP bagi aku adalah antara blog yg aku anggap tak berat sebelah..

Bagus. Mana yg tak patut kita jgn sokong membabi buta... sondol sana sini.

aku setuju dgn anon 7.51

Lintau Perak said...

Tangkap...kalau tak tangkap bermaksud menteri tak minat nak pertahankan perlembagaan dan undang-undang yang mana rakyat diminta pertahankan.

Kalau tak minat bermakna ...kerajaan pimpinan DS Najib akan runtuh pada PRU13 nanti.

Sikap sesetengah rakyat yang semakin melampau bertentangan dengan perlembagaan dan undang-undang dibiarkan begitu sahaja.

Adakah ini maksud 1Malaysia? Bukankah mempertahankan perlembagaan dan undang-undang sebahagian daripada 1Malaysia?

hg_kasturi said...

Saya rasa mungkin Face book ini kepunyaan Putera katak (ADMIN).Dan beliau mempunyai 2 akaun dalam FB.Kemungkinan beliau adalah seorang anggota tentera.
Apa pun perbuatan beliau ini .. akan mengusut lagi keadaan serta mempengaruhi orang ramai utk membenci PDRM.

Anonymous said...

jgn tak tau kenapa LIM KIT SIAL & DAP benci sangat dgn polis..pertama sebab polis ni sejarahnya byk membanteras komunis di malaya dulu..so byk la datuk2 ngan moyang2 ahli DAP yg mampos ditembak polis2 malaya dan inggeris.kedua sebab polis ni sinonim dgn melayu.DAP mmg kafir harbi yg benci melayu dan ISLAM.mereka ni akan memburukan mana2 institusi melayu seperti polis,askar,bomba mahupun perkasa.ketiga,sebab kenapa DAP benci polis ialah kerana polis ni hak di raja melayu.DAP sentiasa carik jalan untuk menghapuskan institusi beraja kita..oleh itu,seperti permainan chess,knights mesti dilumpuhkan dulu.

Anonymous said...

bodohnye ko ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ape kene mngena politik dengan polis???????facebook tu ejek polis!!!bukan nye umno ke ape bodoh!!!!!!!nmpak sngt kebodohan ko!memangla mak dia kate x nk politikkan...tp depa ejek polis!bukan parti politik???ke ko nk ckap polis tu ade paerti politik komponen umno sendiri???bodoh!!!!!

Anonymous said...

mmg sial punya pemunya fb tu.die tk dedar ke kalu kakak die kene rogol die report kt sape,kalu mak die kene rogol die nk report kt sape,nk report kt anauar berahim ker.cilake kau.

Anonymous said...

""Anonymous said...

jgn tak tau kenapa LIM KIT SIAL & DAP benci sangat dgn polis..pertama sebab polis ni sejarahnya byk membanteras komunis di malaya dulu..so byk la datuk2 ngan moyang2 ahli DAP yg mampos ditembak polis2 malaya dan inggeris.kedua sebab polis ni sinonim dgn melayu.DAP mmg kafir harbi yg benci melayu dan ISLAM.mereka ni akan memburukan mana2 institusi melayu seperti polis,askar,bomba mahupun perkasa.ketiga,sebab kenapa DAP benci polis ialah kerana polis ni hak di raja melayu.DAP sentiasa carik jalan untuk menghapuskan institusi beraja kita..oleh itu,seperti permainan chess,knights mesti dilumpuhkan dulu. ""------------ anda mmg bnar

MAK DIA KAT MANA HA said...

PAS ISLAM, TAPI TAK RASa HORMAT MACAM IBU SENDIRI ! MARI KITA SIASAT IBU 2 PAS NI, Bloger SAMBUT CABARAN! SIAPA IBU KALID NI, entah2 merempat tak. Atau dah jarang pergi KUBUR MAK AYAH, YELAH DAH sibuk politik. ! - SPY RAKYAT SEBENAR !

MAK BAPAK ASKAR said...

MASA PKR TERLANGAR BUDAK ASKAR. MATI ADA PAS PI COVER JUMPA MAK BAPAK DIAORANG .. PAS MEMANG TAKDA FEELING MAK BAPAK. ! APA ya? ada feeling apa ya? AGAKNYA FEELING CEPAT NAK P CERAMAH POLITIK..BN DAH BYK BERDOSA, JAHAT.. AMAN TENTERAM antara kaum 50 thn! bukan sikit! punya pengalaman beb !

Anonymous said...

POINT 3- Kalau perkara sebaliknya berlaku, tiada siapa yg ambil peduli.. ucap takziah lepas tu lupa.


Hmm.. kalau polis lumpuh kena langgar mat rempit (aku ada kenal sorang, anak kecik2 lagi), atau mati ditembak penjenayah, takde sape pun nak buat inkues itu ini, tubuhkan akaun web sosial utk tuntut keadialan.. ( sbb isu ni tak panas kalau dibangkitkan).

Hm.. ataupun kalau penjawat awam mati dilanggar pihak tertentu (contoh yg berlaku tak lama dulu, seorang ahli politik malas-nak-ckp-lmbang mana dgn drivernya telah terlanggar mati penjawat awam)... senyap membisu seribu bahasa.!!!!!

3. Budak tu pun mcm problem je...? tapi dh tk bole nk hukum dah..

KESIMPULAN

1. Salah tetap salah

Kalau salah kita bicara hukum. Macamlah takde polis langsung yg kena hukum. Kalau polis tu kebal sgt, takde la unit tatatertib. Takdela yg kena buang kerja (ko ingat polis takde ke yg tak kena buang kerja.. nak aku sebut?) takpun yg turun pangkat. Ada yg kena turun pangkat sebab anak buah punya pasal.. cth macam kes ini, superior dia mesti tk duduk diam punya.

Konon kata polis jahat, rasuah... ada terkena ke polis mintak duit?

Kalau ada polis rasuah, ambik nombor dia pergi lapor jgn ckp banyak

Kalau polis buat salah, lapor je.



2. Tak payah politikkan isu ni

Bagi aku, ada politik yang dah sampai tahap busuk bangkai. Daging busuk mcm perut boleh makan lagi..(sedap buat kerabu) tapi yg ni dah tahap bangkai... Kenapa?

Sebab agama dah dipermainkan,(isu peruntukkan masjid, kalimah Allah, zakat etc)... raja dah dihina, SPRM dan nah sekarang ni giliran PDRM pulak.

Kalau ada salah betulkan.. jgn kutuk aja(mcm dlm konteks PDRM dgn hospital dalam point sebelumnya)

Aku bengang sebenarnya bila kutuk polis ni.. polis buat kerja tak kira lambang mana (aku pun bukan suka politik pun). Tapi aku bengang bila kata polis itu ini.

Penat apak aku kerja. Kadang2 nak suruh dia balik je.. Kerja pun korang tak hargai. Korang tido lenyak, apak aku ada kat balai. Kadang2 kena ronda.. (korang dah dibuai mimpi). Kalau yg polis trafik, sampai dapat kanser paru2 sbb ada kat j/raya utk tempoh lama. Panas terik toksah cakap. Paling tak best kalau tak dapat balik raya..

Kalau bnyk sgt statement condemn sana sini, kalau pekerja lain sure mogok. Tak naik gaji dan bonus pun dah tensen nak piket(bayangkan kalau polis mogok... satu hari pun dah cukup..)

Aku tak kata semua polis baik. Dan Aku tak kata semua polis jahat.

Mcm aku ckp, kalau baik kita jadi tauladan, kalau salah kita lapor bagi hukuman.Jgn ckp banyak.

Dah boring. Pikir sendirilah.

Kita tunggu keputusan mahkamah. abis cite.

-Case closed-

Anonymous said...

---->

Sebelum itu, saya ingin mengucapkan takziah..

Beberapa menjak ini saya meneroka pelbagai laman web sosial, saya perhatikan:

1. Ada antara web sosial yg menghina insititusi yg sepatutnya dihormati- PDRM dihina pelbagai gelaran- sebut apa sahaja; daripada Polis israel, polis ada lesen tembak orang sesuka hati, polis rasuah dan segala macam penghinaan diberikan.. tak tertulis

2. Ada pula laman web sosial yg ditubuhkan khas kononnya utk menuntut keadilan utk Allayarham, tetapi hakikatnya 90% adalah utk mengutuk PDRM

3. Ada yg menuntut agar KPN diberhentikan

4. Perbincangan kata-kata kesat di forum mengenai PDRM

5. Ada juga bersimpati dgn keluarga remaja tersebut

Pendapat saya:

1. Walau apapun, polis yg menembak tersebut adalah salah (sepatutnya beliau patut fikir dahulu sebelum buat keputusan]dan telah pun digantung tugas dan dlm siasatan - [tak cukup dgn itu, rakan sejawat yg turut bersama dan tiada kena mengena2 dgn tembakan tersebut turut digantung tugas].....apa lagi mahu? Biar mahkamah jatuhkan hukuman.

2. Ada sesetengah pihak cuba mempolitikkan isu ini.

POINT 1- Bagi mereka polis ialah kerajaan, maka kerajaan yg memerintah -persekutuan ialah BN, maka bg mereka yg berpihak pd pembangkang melihat apa yg polis buat mencerminkan kerajaan.

Sempit betul fikir diorang ni. Mcm thp budak sekolah sungguh. Kalau begitu, Polis di Selangor & Kedah patut goyang kaki. Sebab kerajaan disitu ialah pembangkang.(Hm.. polis yg menembak pun di Shah Alam...)

POINT 2- Kejadian yg sebegini memang ditunggu2 oleh mangkuk-ayun yg patut dibuang kewarganegaraan ini. Kalau kita fikirkan, penjenayah mcm Kugan pun dijulang dek kerana kemaruk politik, lagikan pulak kes budak, ini memang panas utk dibuat isu.

Bagi saya, polis tersebut bukan sesuka hati utk menembak. Mungkin niat agar remaja tersebut tidak lari, tetapi dgn cara yg tidak kena. Manusia membuat kesilapan. Dan atas kesilapan ini, sememangnya polis ini telah menggadai jawatannya secara tidak langsung.

Kalau betul polis suka tembak org sesuka hati, pasti yg mengutuk dlm web sosial tersebut dah mati (pasti hampir semua org ramai pernah at least sekali seumur hidup terserempak dgn polis.. jumpa polis pasti mati kena tembak punya. Nak kutuk pun dah tak dapat...)

Tak adil maruah PDRM dipijak. PDRM bukanlah satu2 institusi kerajaan dinegara ini.

Andaikata kalau doktor di hospital cuai hingga meragut nyawa, adakah kita akan hina hospital tersebut? Atau benci semua doktor dlm dunia ini. Kalau macam tu, kalau sakit ubat sendiri... (dalam konteks PDRM, kalau institusi ini seperti yg mereka katakan, kalau ada penjenayah... tangkap sendiri la..ada berani.Macam ni jelah. Buang semua polis yg ada. Biar diorag yg jaga keamanan.Bila ada masalah cari org2 ni. Penyamun datang hulur parang kat tekak sure terkencing dlm seluar punya. Mcm jiran aku..kutuk no 1.. last2 panggil polis jugak suruh dtg. )

Anonymous said...

Diorang tak nak buat facebook utk mereka ke?.. anyway nak buat apa.. isu ni tak panasss...

http://www.agendadaily.com/cms/content.jsp?id=com.tms.cms.article.Article_d860e18d-cabec5bb-d1f0ad00-9a92212c

Dua anggota polis ditembak mati, seorang lagi cedera parah dalam operasi



Dua anggota polis ditembak mati dalam satu operasi membanteras dadah di Jalan TS2 Taman Suria, Kampung Desa Aman, Sungai Buloh Khamis malam.

Sementara itu, dua lagi anggota polis yang terlibat dalam operasi yang dikendalikan oleh Ibu Pejabat Polis Bukit Aman dan Ibu Pejabat Kontinjen Selangor itu cedera parah.

Anggota yang mati dikenali sebagai Lans Koperal Alagesan Malappan dan Lans Koperal Jayabalan Krishman.

Anggota yang mengalami kecederaan parah dikenali sebagai Cif Insp Helmi Zakaria dan Cif Insp Rajkumar Laju.

Kesemua anggota polis terlibat berusia dalam lingkungan 30-an.

Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan ketika ditemui pemberita di lokasi kejadian mengesahkan kejadian tersebut yang berlaku antara pukul 7 dan 7.30 malam.

Bernama melaporkan beliau berkata ketika operasi itu dijalankan, empat anggota polis itu yang berpakaian biasa bersedia menyerbu sebuah rumah di taman terbabit, dipercayai menjadi tempat tinggal anggota-anggota sindiket pengedaran dadah antarabangsa.

"Ketika anggota cuba memasuki rumah itu, suspek-suspek yang datang dengan dua kereta jenis Proton Wira dan Nissan Sentra menghentikan kereta di hadapan rumah itu dan melepaskan beberapa tembakan ke arah anggota terbabit.

"Suspek-suspek berkenaan kemudian berjaya melarikan diri dengan kereta mereka," katanya.

Musa menyifatkan penjenayah-penjenayah terbabit sebagai amat berbahaya kerana memiliki senjata api.

Beliau juga berkata semua kontinjen polis negeri telah diarahkan membuat sekatan jalan raya bagi menahan penjenayah-penjenayah terbabit.

Katanya Jayabalan mati di tempat kejadian manakala Alagesan mati ketika perjalanan ke Hospital Sungai Buloh.

"Kamera litar tertutup (CCTV) (di pondok pengawal kawasan perumahan itu) berjaya merakamkan imej kereta penjenayah yang melibatkan lebih daripada empat orang dan kini pihak kami sedang meneliti rakaman itu. Mereka tidak boleh pergi jauh," katanya.

Bernama difahamkan, Lans Koperal Jayabalan, yang bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak sempat menghubungi pegawainya mengatakan bahawa penjenayah-penjenayah tersebut telah menyerang mereka dalam operasi itu.

Suasana di Jabatan Kecemasan Hospital Sungai Buloh amat memilukan dengan tangisan keluarga terdekat dan rakan-rakan sekerja mangsa-mangsa yang mati.

Sementara itu, seorang saksi Tan Ee Kuey, 45, berkata rumah yang diserbu didiami oleh suspek-suspek berkenaan sejak dua atau tiga bulan yang lalu dan mereka jarang berada di rumah.

"Semasa kejadian saya tengah makan malam di rumah sebelum mendengar bunyi letupan seperti tembakan lebih 10 kali di luar rumah. Bila keluar saya melihat empat orang tersungkur di hadapan rumah jiran saya berlumuran darah.

"Saya bergegas ke arah mereka dan memasukkan mereka ke dalam kenderaan polis jenis MPV yang tiba di situ. Saya tidak dapat percaya yang jiran saya adalah penjenayah," katanya kepada pemberita.

Bernama juga difahamkan pihak polis akan mengadakan satu sidang akhbar rasmi dalam masa terdekat berkaitan kejadian ini.- 25/10/2007

Anonymous said...

Bagi diorang.. Chin Peng lebih baik diagungkan berbanding dengan polis..

Kesian betul polis

Penat pertahankan negara ni. Sia- sia je. Sampai anak bini yg takde kene mengena pun terbabit sekali (mati terbakar mcm kes bukit kepong)

Diorang ni sebenarnya terlalu lemak.

Keamanan yg diorang kecapi ni pun tak sedar sapa punya penat lelah.
Nak2 kalau yg tak rasa susah time zaman jepun dgn komunis dulu.

Bagi aku diorang ni patut dibuang kewarganegaraan

Sebab:

Perlembagaan Malaysia dah tak ikut (lengkap semua sekali)..

1. Kepercayaan kpd tuhan- (dah tak ingat tuhan... isu kalimah Allah dah buat mainan, peruntukkn masjid dah dipertikai, zakat nk bg kat org bukan islam..politik dlm masjid dsb)

2. Kesetiaan pada raja dan negara (Tolongle... titah Sultan Selangor dah dipertikai, negara tercinta dah disamakan dgn Israel..)

3. Keluhuran perlembagaan (hmm.. mana nak hormat perlembagaan dah. Yg tercatit dah dipertikai- agama islam agama rasmi, institusi raja,

4. Kedaulatan undang2-(badan kerajaan yg menegakkan undang2- SPRM, PDRM diorang anggap penjenayah, penjenayah mcm Chin Peng- Kugan pulak yg diangkat... dah terbalik kot)

5. Kesopanan dan kesusilaan (Hmm.. kalau tengok cara diorang cakap tu mana ada sopan.. kebanyakan semua ada perkataan 4 huruf, israel, bodoh,... tak tertulis..)

KESIMPULAN-

Diorang ni memang tak layak duk kat Malaysia ni. Cari negara lain yg dirasakan bagus, macam kes namawee - terlalu agungkan Singapore dan taiwan, apa lagi bila mau migrate?

Bila org ancam nk lucut kewarganegaraan, mak apak rayu jgn. Bila lepas, buat balik- kutuk TNB pulak.


Cakap 1 Malaysia 1 Israel.. aku gelak pun ada setiap kali diorang sebut2 .. bangga konon. Yg duk malaysia tu sapa? Diorang jugak..mengutuk diri sendiri... tak sedar.

Nasib baik tak duk kat negara lain mcm China.. aku rasa diorang ni mesti kena tembak. Takpun kat US, CIA & FBI mesti kejar diorang.. kat Malaysia ni, masih bebas utk menyalak sana sini..

Aku bangga jadi warganegara Malaysia. Aman damai. Tak kira apa bangsa- semua bebas nk buat upacara agama masing2

Diorang ni nk jadikan kita mcm negara jiran. Tak puas hati buat reformasi ke pakai baju merah ke...
Belum sempat pemerintah nak buat apa2, nak majukan negara (ada yg tak sampai penggal) dah buat rusuhan suruh turun. Takde peluang.

Kalau cakap pun,semua nak mengutukk.. Cakaplah benda yg berfaedah, cara nak majukan institusi kerajaan ke, naikkan taraf hidup rakyat ke, pembangunan ke.. ini tidak ..salahkan org sana sini.

Last2 rakyat juga yg susah.. (tapi pikir balik, rakyat diorang yg mmg agresif juga yg buat susah..)Lagi susah bila negara dah pinjam IMF.. nasib baik kita tak pinjam.. fuihh.. lagi teruk ekonomi.

Nasib baik negara kita belum tahap mmacam tu lagi.

-AKU ANAK MALAYSIA-

joe said...

Aku dan Keluarga aku memang takut kat Polis walaupun aku rasa aku tidak membuat apa2 kesalahan. Tak tahu lah kenapa? Kalau ada road blok ke atau nampak aja kenderaan Polis lalu, pasti aku gerun. Mungkin Polis DiRaja Malaysia ada daulat agaknya.
Apa tah lagi kalau aku buat salah. kalau aku memandu tak pakai talipinggang keledar ke atau tengah main sms/koling2 handphone, lagi kelamkabut dibuatnya.
DLebuh Raya ada masa aku sedang memandu 120km sejam, tiba2 ada kereta roandaan Polis memandu 80km sejam, mesti aku pun perlahankan speed kenderaan aku seketika. Aku perhatikan ramai pemandu pun membuat benda yang sama macam aku. Lagi yang paling aku hairan bila ada Polis berhenti depan rumah aku dan bertanyakan sesuatu, pasti bergoncang jantung aku. Nasib baik aku tak ada lemah jantung. Kadang2 bukan apa2 pun, cuma Polis tu nak tanya alamat rumah jiran aku aja.
Kesimpulannya, aku rasa Polis kena terima hakikatnya bahawa ramai orang termasuk aku takut kat Polis walaupun tak bersalah, apatah lagi kalau nak buat aduan yang mengatakan Polis buat salah. Takut.....

Anonymous said...

Anggota PDRM yang mati dek penjenayah, mat rempit, ada orang awam atau ahli politik kisah??? ada FB untuk "JUSTICE FOR THE DEAD POLICE"??? Takde... masing2 berlakon tunjuk simpati untuk kepentingan diri terutama ahli politik. Tian Chua langgar anggota tentera. Ada ahli politik desak Tian Chua??? Ada FB untuk desak Tian Chua???? Budak UITM kena langgar ADUN Sekincan, ada Ahli politik atau FB awam untuk desak beliau...??? Takde... Dunia ini penuh hipokrasi....

Anonymous said...

Pukul 2 pagi keluar nak buat apa??? Nak bertenet dengan makwe ker??? Mak bapak tak perasan ker anak dah tiada ketika orang lain tidur lena??? Ooo... mungkin dek sayang anak, biau le die nak buat ape.... ingat buat mak bapak semua... di era siber, anak2 ligat kepalanya. Ada di rumah bak malaikat baiknya, bila di luar atau di sekolah bak kacang hantu perangainya. Hebatnya mereka bersandiwara ye.... mak bapak idup2 ditipunya... baru padan muka. Nak salah guru, apa kuasa yang mereka ada??? Ditegur, binasa harta benda. Dirotan, "see you in court" la kata mak bapaknya. Diadu, "cikgu nak fitnah anak saya yee...". Akhirnya jadi "ANAKKU SAZALI" la jawabnya.

Anonymous said...

Joe...

Jangan takut polis smpai macam tu.. baik ko takut kan tuhan. Silap2 polis ko lagi takut dari tuhan.

Polis tu manusia. Manusia pun tuhan dah cakap pasti akan lakukan kesilapan.

Bukan maksum macam nabi.

Bukan susah, kalau tak betul laporkan kat pihak berkuasa.. beranikan diri.

Ni tidak, bising kat blog ke, facebook ke.. takkan beri kesan pun kalau ada kepincangan.

Aku percaya, kalau kita lapor pasti kena hukum. Mcm le polis kebal langsung takde yg kene hukum.

Mcm kes polis yg tembak budak ni, rakan sejawat dia pun kene gantung.

Bertindak, jangan asik bercakap.
Buang air liur sahaja.

-AKU ANAk MALAYSIA-

Anonymous said...

GAP..

Sekarang dah ada facebook untuk lawan balik kumpulan mangkuk ayun ni..

Sila support facebook

"Jangan Kutuk Kami... Nanti Semua Undi Pos Pergi Ke BN."

Baru ditubuhkan hari ini....

stratus14 said...

Aku adalah salah seorang follower fb ni. baru polis tau yang rakyat dah muak ngan perangai mereka yang suka shoot first, ask later.

pemimpin malaysia cakap negara ni negara islam tapi pihak berkuasa perangai cam kafir laknatullah. woi korang ingat korang tuhan ke snang2 nak tembak orang. pasal ape anak ko nakal ko tak tembak? korang saje yang syang anak, orang lain tak syang ke?

ako doakan polis2 yang jahat, rasuah, suke tembak orang ni akan ditimpa bala sampai 7 keturunan. biar diaorang tau sakit hati rakyat malaysia ni terhadap mereka..

pdrm patut ditukar nama jadi Polis RajaDiMalaysia dan tagline baru: KAMI KEJAR KAMI TEMBAK..

Anonymous said...

Kepada semua.. pengkomen blogger "Stratus 14" ialah seorang tukang bagi komen yg reti menyalak tapi takde tindakan.. manusia yg cakap besar tapi pengecut sebenarnya. Aku berdebat dengan dia dari blog ParpuKari then kejar dia sampai ke sini.

Last post aku kat dia sampai skrg tak terjawab. Aku post kan kat sini:

Laaa..menyalak lagi rupanya ko.
Kalau dah penakut buat cara penakut. Pengecut.

Kitaorang bukan nak bagi nombor telefon ko kat polis.. B***h!!.. aku tak suka guna perkataan ni, sebab aku hormat org tak macam ko.

Kitaorang nak guna nombor contact ko kalau ada penyamun ke penjenayah ke. Bukan aku sorang je yg nak.

Dah ko sendiri cakap polis tu macam2. Dah ada orang pun senaraikan komen2 ko pasal polis tu. So aku buat kesimpulan org ramai tak perlukan polis sbb komen2 ko tu.Bak kata seorang anon, "Sekarang kita dah ada alternatif".Takpun mcm cencaluk cakap... "baik ko aje yg jadi polis"

Dahla kaki puntal kalah ular. Ada saja alasan. Belit semacam. Memang kaki pe**pu. Sekejap cakap lain.Lusa cakap lain. Hari ni ckp lain. Kata takde penjenayah tembak polis, lps tu bila diberitahu ada.. kata polis tak pandai lawan penjenayah..Memang ko ni sah kaki belit...

Ko takut polis tembak ko?. Dont worry .. TS Musa Hassan dah kuar kenyataan pun, dia boleh arahkan org2 dia rehat kalau rasa PDRM ni kejam, buat kerja tak betul aje.

TS Musa Hassan pun manusia jugak, boring la asik kene condemn... mcm le org bawahan dia dia lepaskan aje kalau buat salah. (mcm kes ni semua dah kene gantung kerja dan tgh siasatan dah pun).Kalu ada polis buat salah, laporje. (Ke laporan polis pun ko tak pandai buat. Rupa macam mana kertas laporan polis pun ko tak tau)

Ko pun rasa tensen cari kerja lain kalau ko rasa org kata ko buat kerja asik tak betul aje.

Takde sapa la nak tembak ko. Bahkan diorang lagi suka.. sebab ko boleh bantu diorang lawan penjenayah.. Ko bole jadi superhero kat Malaysia ni. Jadi jadi super-bercakap-plus-putar-belit.

Aku tak tau la kalau member2 aku yg tergelak guling2 tu dah baca komen ko yg baru ni. Tapi aku sure diorang mesti gelak pecah perut punya.

Kalau ko takut nak bagi nombor... jangan jadi kaki pe**pu. Cakap terang2 kan senang. Ataupun tak payah komen2. Duk senyap2 kat rumah. Bila ko bg komen macam ni, org pun gelakkan ko. Nampak sangat IQ ko tahap mana.

Eh. Penatlah . Memang malas nak layan

Cepat bertindak. Aku nak nombor.

POST AJE NOMBOR KO TU

Mcm aku ckp kat blog ParpuKari, aku nak nombor telefon, bukan nombor kuda. Aku tak main judi lumba kuda.

Dan aku ulang, jangan bagi nombor tipu. Lagi nampak sgt ko pengecut.

Kalau ko rasa ko takut nak bagi nombor, ko jadi gentleman. Ngaku kalah dan jangan bagi komen merapu. Duk diam2.

Kalau ko bg lagi komen merapu, aku akan balas benda yg sama:

"POST AJELAH NOMBOR CONTACT KO TU"

Aku suruh member2 aku buat benda yg sama juga kat ko. And aku seru semua org yg tak puashati dgn ko kat sini ni pun buat benda yg sama...Ayuh!!

Tu pasal Malaysia jadi macam ni, Bila ada benda yg tak betul.. cakap saja pandai. Problem ada..Solution takde. Nah.. sekarang ni aku dah ada option kat semua orang.

KITA ORANG TUNGGU KO

-Anon 2.10-

(Lebih lanjut lagi korang boleh check kat Blog ParpuKari & GAP post sblm ni- Takziah Utk Allayarham)

Betul kata Anon May 05,5.21 AM." aku rasa STRATUS14 ni kalau tak lanun cetak rompak mesti bapak ayam ni... tu pasalla anti sangat dgn PDRM. "

Anti melampau.. tak pikir akal. "AKU ANAK MALAYSIA"... aku rasa nilah salah sorang yg ko sebut yg patut dibuang kenegaraan kut?

Hmm bak kata Anon May 05,5.21 AM:

"kalau tak nak pakai undang2 Malaysia, keluar la dari Malaysia, bukan susah pun. isi borang isytihar ko bukan lagi warganegara Malaysia, pastu koyak ko punye pasport. SELESAI!"

-Anon 2.10-

Anonymous said...

Stratus 14..

Baik ko post nombor ko atau berenti menyalak.. dgn komen ko yg menunjukkan tahap pemikiran ko yg bodoh tu.

Aku peduli apa.. terus terang aku kata bodoh. Member aku boleh hormat kau lagi..

Dasar pengecut lagi penipu.

Aku sahut seruan member aku..

"POST AJE NOMBOR CONTACT KO" atau berenti merapu..duk diam2 kat rumah

"GELAK TERGULING2"

Anonymous said...

Aku harap. lepas ni PDRM ambil maklumat sesiapa yang daftar facebook ni dan senarai hitamkan dalam rekod Polis. kalau mangkuk2 hayung buat aduan atau report jangan layan dan tunjukkan bukti yang diaoarang ahli facebook..benci polis tak payah tolong apa2. biar mampus saja..

Anonymous said...

GAP..

Dah ada game tembak musa hassan ..

kat blog milo suam.

Anonymous said...

Aku cadangkan kepada PDRM agar buat perubahan di 4 negeri dibawah kuasa PKR ni.

1. Ambil tindakkan apabila hanya
menerima aduan sahaja.
2. Jangan ambil tindakkan selagi
penjenayah tidak melakukan apa2.
contohnya:
- sekiranya berlaku rogol,
kecurian,bunuh,ugut,gaduh
dsbnya. Polis x perlu
ambil tindakkan apa2.
3. Pastikan aduan bersekali
dgn fakta yg sahih sahaja.
contohnya:
- Aduan yg dibuat oleh
pengadu haruslah secara
bersungguh-sungguh,
melalak, berguling, tepuk
dahi,meraung dsbnya.
4. PDRM harus ambil keterangan
dgn saksi sekali, sekiranya
x ada, abaikan sahaja.
5. Arahkan pengadu menyatakan
parti mana yg disokong?.
sekirannya PKR abaikan shj,
arahkan mereka membuat
lapuran di pejabat MB.
6. Tiada sekatan jlnraya.
7. Balai2 Polis di 4 buah negeri
ini tadi dijadikan Balai
Pameran sahaja.
8. Anggota2 polis di 4 buah
negeri ini boleh mencari
sumber untuk meningkatkan
pendapatan mereka, utk
meningkatkan taraf ekonomi
keluarga.
9. Semua banduan diserahkan
sepenuhnya dibawah jagaan
MB dan KM.
10.Semua penjenayah diberikan
kebebasan untuk mereka
melakukan apa2 yg mereka
hajati.
11.Remaja bawah umur yg diberikan
kebebasan oleh keluarga mereka
jgn di pantau.
12.Kes buang anak,pihak PDRM hanya
perlu menyediakan tong2 sampah
dan lokasi yg sesuai sahaja.
pemantauan hanya akan dibuat
oleh exco2 kerajaan negeri.

Byk lg aku nak bagi cadangan disini,tapi aku penat nak menaip...hahahaha. Aku rasa cadangan aku ni cukup bagus untuk PDRM. Kita biarkan 4 negeri ini uruskan hal keselamatan dibawah cara mereka.Kita tgk masa tu undang2 apa yg diguna pakai?...hahahaha.

Kalau kat Kelantan harusnya pakai pedang, Kalau di PP - pakai Tombak, kalau di Kedah - pakai jerat dan di Selangor - harus pakai Gangster...kwang..kwang..kwang....