Sunday, October 30, 2011

MAT SABU STIM DENGAN AMBIGA ?

10 comments:

Melayu Perak said...

CAT: Wang Kerajaan Negeri Susut 54.4% ,Guan Eng Tipu Lagi!
Filed Under ( Pulau Pinang ) by pisau on 30.10.11


Lim Guan Eng father of great liar berpuluh kali kantoi menipu,slogan "Hari hari cakap bohong" di amalkan secara agresif oleh ketua menteri yang turut dikenali berlidah biawak.

Menipu mengenai pengurangan hutang sebanyak 95% atas hasil kejayaan sendiri benar benar membuatkan penyokong haprak pakatan berguling diatas jalan keserononkan.Walhal maklumat mudah yang difahami dipaparkan:klik sini pun gagal difahami.

Beruntung benar pemimpin haprak pakatan kerana mempunyai penyokong yang langsung tidak sampai ke paras pemikiran "cow sense" ,malah jauh sekali mereka boleh mengunakan "common sense"akibat kebobrokan akal fikiran mereka.

CAT kebanggaan Guan Eng tidak pula mendedahkan laporan audit negara Pulau Pinang 2010 mengenai pengurangan baki tunai bank untuk akaun kerajaan negeri yang menyusut sebanyak RM1.5juta.

Berdasarkan audit baki wang tunai makin menyusut dari tahun 2009 ke tahun 2010 sebanyak 54.4%


Adakah ini yang dikatakan cekap ,akauntabiliti dan telus?

Anda boleh rujuk dalam Laporan Audit Penang 2010 .

Pisau kata " tiap tiap hari dia bohong,jangan ingat kes nenen dia tak bohong,hati hati apa yang anda tuduh terhadap blogger"


Read more: http://www.pisau.net/2011/10/cat-wang-kerajaan-negeri-susut-544-guan.html#ixzz1cHCDmgP7

Melayu Perak said...

4. PERBENDAHARAAN NEGERI SELANGOR
- Pengurusan Peruntukan Perbelanjaan Am/Luar Jangka
4.1. Peruntukan Perbelanjaan Am/Luar Jangka di bawah Maksud Perbelanjaan B29
(mengurus) dan P29 (pembangunan) masing-masing diwujudkan pada tahun 2003 dan 2005
bertujuan membiayai perbelanjaan yang tidak diperuntukkan, tidak dirancang dan
peruntukan tidak mencukupi serta mana-mana penggubalan dasar baru Kerajaan Negeri
yang melibatkan implikasi kewangan. Sumber kewangan untuk menampung peruntukan ini
adalah daripada Kumpulan Wang Disatukan Negeri mengikut Seksyen 13, Akta Acara
Kewangan 1957. Pegawai Pengawal peruntukan ini adalah Pegawai Kewangan Negeri
Selangor. Pada awal tahun 2010, Pegawai Kewangan Negeri telah mengeluarkan satu garis
panduan yang menetapkan prosedur pelaksanaan peruntukan ini secara ringkas.
Jabatan/Agensi yang memerlukan peruntukan untuk membiayai perbelanjaan yang tidak
dirancang atau keperluan mendesak pada sesuatu masa hendaklah membuat permohonan
kepada Pegawai Kewangan Negeri. Permohonan berkenaan akan disemak oleh Bahagian
Belanjawan untuk mengkaji justifikasi yang dikemukakan sebelum membuat cadangan
kepada Pegawai Kewangan Negeri untuk kelulusan.
4.2. Pengauditan yang dijalankan antara bulan September hingga Disember 2010
mendapati secara keseluruhannya pengurusan peruntukan Perbelanjaan Am/Luar Jangka
B29 dan P29 adalah kurang memuaskan. Sungguhpun peruntukan yang dibelanjakan telah
diluluskan oleh Pegawai Kewangan Negeri dan dibelanjakan berdasarkan kelulusan yang
diberikan serta prestasi perbelanjaan yang baik tetapi terdapat beberapa kelemahan yang
perlu diberi perhatian bagi meningkatkan kecekapan pengurusan peruntukan dan

Anonymous said...

Anonymous said...
Gigit Jari atau Telan Ego?

Parti agama boleh tambah kerusi dan jadi dominan dalam pakatan kalau tidak menyampingkan golongan majoriti (melayu).

Golongan minoriti tak perlukan parti agama (mereka sudah ada Dap) untuk menyalurkan pandangan.

Lagipun, sebagai golongan yang rata-rata mendiami kawasan bandar, semua keperluan dan kemudahan asas otomatik disediakan oleh pemerintah.

Makanya parti agama perlu buangkan persepsi bahawa status kerusi kawasan bandar sebagai lebih tinggi berbanding luar bandar.

Cumanya, apakah parti agama sanggup merapati semula golongan luar bandar yang dianggap tidak elitis yakni sesuatu yang bakal mendapat tentangan dari ego sendiri?

NB

Anonymous said...

dulu-dulu parti agama asyik miring ke kiri maka berbondong-bondonglah golongan kiri menyatakan sokongan.

namun, disebabkan kekirian itu membuatkan golongan miring ke kanan menjauhkan diri.

kini, parti agama mahu mendekatkan diri dengan golongan miring ke kanan. perubahan 180 darjah ini perlu dilakukan ibarat 'menarik rambut dalam tepung'.

Soalnya, mampukah parti agama mengelak dari tepung tidak berserak dan rambut tidak putus?

jawapannya adalah jelas iaitu TST.

NB

Anonymous said...

NUJUM PAK BELALANG:
politik fitnah & wang UBN VS politik aspirasi rakyat...

kelantan
kedah
p.pinang
perak
selangor...... kekalkan pr...

trengganu
perlis ....... harapan pr....


kerajaan BN NS hanya majoriti 3 kerusi ADUN..... lipatkan usaha...... pru13... insyaallah......

DUN NS
DUN Pahang
DUN Melaka ...mengikut jejak....

Yang kebal skit tuuu DUN johor.. Darul Taksub UBN.......

Melayu Berwawasan said...

Hahahhaa lawak gila gap...memang layak untuk mereka.

Otak Geliga said...

ni pulak NUJUM PAK MENTADAK....karnivor tu....hehehehe

berlambak negeri nak diambil Pakatan Hantu Haram???....hahahahaha....lawok x berkesudahan....mimpi di tengahari le tu....

Politik Aspirasi Rakyat???....ni lg lawak???...bukan rakyat, tp perjuangan Anugerah Tuhan utk ke Putrajaya.....rakyat pakatan hantu ke mana???.....melopong je berguling2 bangga, penat bertakbir & berguling2, gesel badan kat pemimpin nak upah....hehehehehe

BN/UMNO semakin kukuh di Malaysia....ini FAKTA bukan AUTA.....x perlu tarikh berhantu, x perlu bukti berkotak2, x perlu fitnah.....hanya perlu tau yg ini FAKTA.....UMNO/BN akan menang besar membenamkan Pakatan Hantu haram jauh ke liang lahad di dalam kerak bumi......tunggu masa je....hehehehehe

Habisla kau semua pencacai pembangkang......bersedialah mentalkinkan partai masing2.....ambil gambar byk2 buat kenangan, kerna partai kamu hanya akan tinggai dlm kenangan........hehehehe

Johor mmg betui la kubu kuat UMNO....hari tu dah tembus, la ni baru pasang shield baru, lg power guna teknologi Nano.....bukan setakat nak tembus, sentuhpuh cedera parah.....habislah kau Pakatan Hantu Haram.....selamat tinggal

Anonymous said...

.


Marilah kita semua menjadi manusia yang bertanggungjawab , jujur dan amanah .



.

Anonymous said...

Kaki jubog jer yg bolih kencing Melayu2 mata buta .
Dah hilang akal ker nak beri pembangkang perintah Malaysia?
Woi Melayu, politik2 juga jangan sampai kuasa yg ada nak diberi pada pairlucks laknat.

Anonymous said...

VIDEO YANG MEMBUKTIKAN ROSMAH SEBAGAI PEMILIK CINCIN - KLIK