IKLAN BERBAYAR

Wednesday, November 30, 2011

DEMO MAJLIS PEGUAM : BILA JAGA SEKOLAH PUN JOIN JADI PEGUAM.


demo majlis peguam.
asal ada semua boleh.

demo majlis peguam semalam turut disertai oleh bekas jaga sebuah sekolah, yang berpakaian seperti peguam. lihat foto dalam bulatan.

dalam pendedahan mengejut bloger medan info, bekas cikgu kena buang pun turut tukar baju jadi peguam.

driver pun tukar baju jadi peguam. 

cadangan aku kepada majlis rojak peguam. bubar sahaja majlis rojak peguam ni dan masuk bertanding pilihanraya. 

kisah kelakar jaga sekolah yang mengaku bar council KLIK SINI.

43 comments:

Anonymous said...

mungkin individu bukan peguam yang menyertai perarakan khas untuk para peguam berbuat demikian kerana dulunya ada cita-cita nak jadi peguam. Kiranya peguam juga, kan? kan?

Anonymous said...

dalam perhimpunan Bersih 2 tempoh hari tidak semua peserta adalah bersih. malah ramai juga yang tidak cebok selepas berak tetapi turut sertai perhimbunan berkenaan! nak kata apa?

kah kah kah

Anonymous said...

HILANG SUDAH KREDIBILITI DAN PRESTIJ MAJLIS PEGUAM NIE...BUAT MALU JER...BUBAR KAN JER MAJLIS NIE...NAK BERPOLITIK MASUKLAH PARTI PR YANG DI SANJUNG2 TUE...

Anonymous said...

Sekali pandang nampak macam perhimpunan aman bar Council.

Dua kali pandang nampak macam perhimpunan "black and white".

Pandangan anda bagaimana?

Anonymous said...

Kat AS dulu ramai peguam bantah apabila kongres cadangkan bil baru (akta patriot) tetapi tidaklah sampai berarak ke bukit kapitol!

Ini kerana peguam Barat faham makna pemisahan kuasa. Depa ada hak bangkang tetapi tidak boleh desak pemerintah terima bangkangan mereka.

Nampak Bezanya?

Anonymous said...

Nok Nok
Elok la dia orang nie buat demonstrasi banyak2 lagi, apabila melihat apa yang keling2 nie buat aritu, kat kg aku anak2 muda menyirap darah yang mana belom mendaftar sebagai pengundi trus daftar online..hehehe...membakar semangat orang2 melayu untuk trus menyokong UMNO..hahahaha...mampos korang dari PR..

Anonymous said...

muahahaha.....

bdak2 zaman skrg ni bro ....

mudah kene tipu dgn cina loktang dan koling....

asah pakai je serban dan jubah...ulamakkk..

asah pakai je baju kot...peguamm..

muahahahahaha......

bdak2 ni tak tau dulu zaman 50an dan 60an koling2 ni jalan kaki tak pakai selipar pun...

aci2 jalan kaki pakai kaki ayam je....

tahun 60an dulu koling ni jual roti angkat bakul besar atas pala, tak pakai kasut, jalan satu hari mau2 20 batu bebb....

bila jalan koling ni akan jerit ROTTTTTTTTTTT......ROTTTTTTTTTTTii...

masuk taun 70an mereka dah pakai basikal....

tapi skrg koling boleh pijak kepala melayu, dan koling boleh bawak BMW 5 series mcm govind...

tapi melayu pas duduk tepi longkang, hari2 berangan nak kaya...

bila ada peluang jual bangsa dan agama, penjilat2 pas berebut2 jual utk undi dan duit...

hehehehhehe...... geli aku tengok penjilat2 pas ni bebb...

dunia hidup hina, di akhirat apatah lagi....

Anonymous said...

loyar buruk

Anonymous said...

Mana tak menyamar atau upah jaga dan bekas cikgu jadi peguam .. peguam lain pun tak hingin nak campur dengan dorang ni penyokong seks bebas , penyokong lesbian dan penyokong homoseks hahahaha

trolijepun said...

bukan merdeka seks sebelum ni anak mahathir ke yg jadi pengerusi...kahkah

Anonymous said...

kalau Umnu gunakan Bar Coucil untuk kepentingan parti pasti ada yang tidak bersetuju.

Kalau pembangkang kudakan Bar council untuk kepentingan parti, para ahli Bar Council buat-buat tak perasan?

Anonymous said...

kiut la kau ni troli jepun. anwaq tgk sure geremm kat ko. cuba la tonggeng dpn nuaq.

Anonymous said...

kah kah kah

peguam sinonim dengan kot?

kah kah kah

kalau tak pakai kot bukan peguam?

kah kah kah

Anonymous said...

Goons on the march....marching to no where. Stupidest lawyers of Malaysia. BAR..Berok and Racist Council...kahkahkah. You all go lick your mentors's ass, the american may pay you better money than marching. Really2 stupid lawyers. Low class beb, veru low class. You got a foolish boss (a chinese, yes I am racist) and you jambos march for his thinking. Bodoh punya cina kui, lu india ikut juga.

Anonymous said...

Peguam barat pakai kot kerana sesuai dengan cuaca.

orang timur pakai kot untuk berarak kerana status?

kah kah kah

Anonymous said...

Jangan paduli sama diaorang. Itu sarkis punya loyar. Dia saja betol orang suma salah. Jangan paduli sama diaorang. Gomen sudah bikin baik punya. Kita sokong BN.

Anonymous said...

loyar beruk

Anonymous said...

puak ni lah yang digelar TUAN PEGU oleh p. ramlee 40 tahun dulu agaknye yerr....

Anonymous said...

Aku memang tak sokong puak ni. Utk pengetahuan semua dah ada pergerakan senyap nak hapuskan pemimpin yang ada dlm majlis peguam pd pemilihan yang akan datang... Tunggu sahaja isyarat sempoyan di bunyikan.- Lawyer Conan

Anonymous said...

LOYER TAK BOLEH BERI PELANGGAN DISKAUN TETAPI KENA IKUT PANDUAN YURAN GUAMAN BAR COUNCIL.

KALAU BERI JUGA, SENDIRI MAU INGAT BRO. ANDA KENA IKUT PANDUAN DAN JANGAN MELENCONG.

UNTUK DAPAT DISKAUN PELANGGAN KENA BERARAK? HMM, SAMPAI KUCING BERTANDUK PUN KELOHAN ANDA MASUK TELINGA KIRI KELUAR TELINGA KANAN.

Anonymous said...

bar council dh tk boleh percaya begitu juga ngo2 yg didalangi oleh kroni2 pr.. apa aje kerajaan buat dia tk setuju... bongok betul.. terdesak sgt sampai sanggup pakai kot tghari buta! pastu siap upah jaga plak... adoii.. ape nak. jadi.. dh la songsang pastu dia igt dia bagus sgt la tu jd loyer? cis!

Anonymous said...

Duit punya pasal, Michael Jackson jadi mangsa. Itu di luar negara.

Dalam negara: tamak dan penipuan punya pasal, jutawan kosmetik jadi mangsa.

DALAM KAIN SENDIRI TIDAK DIJAGA, TEPI KAIN ORANG DISIBUKAN! SIAPA?

TST

Anonymous said...

depa tu sume da xde job tu yg pakat wat himpun tu..mne tau sat g fru melatah..untung2 ada kes leh la wat beli susu anak...,semakin hari dah semakin melampau lah depa ni..kalau xde pekdah xyh la ada bar council ni..hrp kerajaan jeling2 skt kt depa ni..

Anonymous said...

adoyai! sibebal mana pulak yang dok langgan peguam palsu hah? PR ke?

Anonymous said...

YANG BUNUH DATO SOSILAWATI PUN PEGUAM JUGAK..

ADA MELAYU PKR KECOH?

DASAR ANAK HARAM...

Anonymous said...

MAJLIS PEGUAM PUN AKU RASA PATUT DIPEGUAMKAN BALIK. NI LA MUKA2 YG GOV DAH BAGI KESENANGAN LEPAS TU MCM ANJING GIGIT TUAN. ANJING PUN TAK MCM NI. JGNTAK PERCAYA PEGUAM MMG RAMAI YG GAY. INILAH PUAK2NYA.

Anonymous said...

perbuatan songsang adalah perbuatan negatif sama macam penjudi, penipuan pelanggan, perompak, perasuah, penzina dsbnya. apakah kalau ada loyer yang amalkan gejala negatif minta diberikan hak untuk meneruskan kerier keloyerannya akan dibenarkan oleh Majlis Loyer-Loyer? menarik jugak tu?

khik khik khik

Anonymous said...

xpyhlah susah2 buat demontrasi..kerja kuat biar pr mng lps tu ubahlah..tp klu mng lee...

Anonymous said...

Ghandi juga seorang peguam. Ghandi juga sertai perhimpunan aman.

Namun, Ghandi bukan golongan elitis. Ghandi hanya memakai kaki ayam untuk berjalan berbatu-batu.

Nampak tak bezanya Ghandi dan perhimpunan anjuran Bar Council?

Aliffnajmi said...

Memalukan!!!
Bubarkan bar council!!!

Anonymous said...

nak tahu dari mana asal "jaga sekolah tu"? Asalnya pegawal keselamatan sekolah aje, pastu dijumudkan jawatan kepada Pembantu Rendah Awam (PRA)tapi masih ditugas sbg jaga sekolah..namun dia punya nafsu tegak macam totey anuar..

apa kelas kau jaga nak join peguam?? melayu pulak tu..kalau dibahasakan melayu bodoh karang mengamuk pulak.

hahahahahahahaha

wak kang said...

bro..
3 mangkok tu memang loyer..
loyer buruk...
kah..kah..kah...

Anonymous said...

Majlis Peguam adalah alat kepada Pakatan Rakyat, peguam-peguam yang terlibat pun adalah penyokong tegar dan ahli DAPig kebanyakkannya.

Majlis Peguam menuduh kerajaan jahat dan zalim berkenaan akta perhimpunan aman, tapi sebenarnya Majlis Peguam yang bengong kerana ada masalahkah kalau nak beritahu sebulan lebih awal tentang sesuatu perhimpunan? Ada sesiapa yang mati, cedera parah dan sakit dengan penuh penderitaan berkenaan peraturan itu? Inilah kejahilan peguam-peguam bangang yang merosakkan imej peguam seluruhnya. Dengan tempoh masa yang ditetapkan oleh kerajaan akan memudahkan kerajaan menjalankan kajian untuk membenarkan atau tidak perhimpunan itu, malahan pihak berkuasa akan lebih bersedia, apahal lagi nak pusing sana pusing sini macam orang gila? Sudahlah Majlis Peguam adalah pekakas Pakatan Rakyat, dasar bangsat sedemikian tak perlu dilayan, nak buat perangai lebih-lebih, humban saja dalam penjara, sebabnya telah merosakkan hak asasi negara dan kerajaan, jangan ingat mereka saja ada hak asasi, kerajaan dan negara pun ada hak asasi juga, tapi selagi Menteri Amaran bertenggek di Kementerian Dalam Negeri, sekadar amaran sampai ke mampuslah apa saja yang dibuat.

Nok said...

aku tak salahkan peguam2 tu...yg salah gomen, terutama PM,KDN, Menteri undang2...bro gap cuba semak sejarah semasa Tun Mahathir PM...ada ke perkara2 remeh temeh ni ni berlaku?jawabnya tak ada .sbb Tun Mahathir tahu apa yg dia buat...Dr Asmah tak ganggu dia malah senantiasa menyokong beliau...PM Najib tak ada telor tak mahu berkeras....KDN sepupu najib langsung tak boleh harap untuk bantu PM dan rakyat sbb dia pun menyokong kedi....penakut nauzibilah....

tengok jiran kita s'pore. ada ke benda2 ni berlaku???sbb gomen dia tegas...no such thing of demontration..kalau buat juga kena simpan le jawabnya....jadi negara pun aman tak ada kacau bilau...ini dok biarkan depa buat bersih 2.0 lah bersih 3.0 lah...KDN dok buat pekak,asyik memanjang aje bagi warning.....tangkap aje sape yg ring leadernya simpan di penjara simpang rengam dua tiga tahun...seperti Mat Sabu,LEG.dan banyak lagi pemimpin2 PR termasuk Anuar Ibrahim yg dok buat fitnah di luar negara tak habis2...ini KDN buat pekak aje langsung tak sensitif.....bodoh punya Hishamuddin...

Anonymous said...

PENDEDAHAN YANG AWESOME!!

TERUSKAN PERJUANGAN MU GAP!!

Anonymous said...

Banner yang di bawa "WALK FOR FREEDOM TO WALK"

YES!! KERAJAAN SEPATUT NYA BAGI TAU PAT ANAK2 HARAM KELING PARIAH, CINA HARAM JADAH DAN MELAYU MUSIBAT TU BAHAWA DIA ADA "FREEDOM TO WALK OUT OF THIS COUNTRY".

MINORITY PEMBANGKANG SIAL!!

Anonymous said...

Apa kata kalau kita syorkan DS Najib tubuhkan satu jabatan atau pun firma peguam 1Malaysia untuk uruskan urusan perjanjian jual beli tanah/rumah. Dah berapa banyak si peguam2 ni makan duit kita bila nak jual beli hartanah. Takat buat agreement main tukar nama dan alamat je, jaga ofis aku pun boleh buat. Dah tu charge orang ribu2.

Anonymous said...

president LOYAR LONGKANG...hahaha

Melayu Perak said...

Gara-gara Lembu NFC - Wan Azizah Terpalit Sama???


Kata Sahrizat, jika beliau perlu meletakkan jawatan kerana syarikat suami beliau dikaitkan dengan dakwaan salah-guna dana Lembu Fidlot, NFC. Maka untuk berlaku adil Wan Azizah juga sewajarnya melepaskan jawatan yang disandang kerana Anwar bukan sekali pernah dikaikan dengan salah-laku seks, malah telah berkali-kali.

Bukan setakat perbicaraan Liwat I, perbicaraan Liwat II, video seks, malah ada ramai deretan "lelaki jambu" dan wanita cantik yang telah dikaitkan mempunyai hubungan intim dengan beliau.

Berita lanjut Klik sini.

Biasalah... PKR hanya tahu menghukum orang lain kecuali diri mereka sendiri.

Anonymous said...

Apa kata kalau kita syorkan DS Najib tubuhkan satu jabatan atau pun firma peguam 1Malaysia untuk uruskan urusan perjanjian jual beli tanah/rumah. Dah berapa banyak si peguam2 ni makan duit kita bila nak jual beli hartanah. Takat buat agreement main tukar nama dan alamat je, jaga ofis aku pun boleh buat. Dah tu charge orang ribu2.

November 30, 2011 8:29 PM

--------------------------------------

100% sokong pendapat saudara. mmg patut diusulkan pun. dah brapa ramai org yg peguam tipu atas nama undang2... BAR COUNCIL? JIKA BAR COUNCIL PUN BLH TERLEPAS PANDANG KES AHLI MEREKA YG DAH KENA LUCUT TP STILL TIPU ORG AMALKAN GUAMAN LAGI SAMPAI TAHAP BUNUH ORG... APA RELEVANNYA BAR COUNCIL?? TAK PAYAH ADA PUN TAK APA.

Anonymous said...

BOIKOT PEGUAM KAFIR WAHAI UMAT2 ISLAM YG DISAYANGI

GUNA KHIDMAT PEGUAM ISLAM!

Anonymous said...

Aittt...yg sorang tu jiran aku..nama dia Munusami...dia kerja dengan kontraktor tampal jalan...cehhh !..nak menyamar konon...anak dia sorang kat pusat serenti..mat gian.

Anonymous said...

jaga sekolah??? bekas guru??? kah kah kah...

pilihlah peguam muslim...sekian