Monday, November 14, 2011

KALID GAGAP AUDIT OPERASI SYABAS.

pada 2 november 2011 kalid gagap kata mereka akan melantik 2 firma perakaunan dan menjalankan kajian terperinci ke atas syarikat SYABAS.

semuanya pasal isu jangkaan selangor bakal mengalami kekurangan air pada 2014.

samada SYABAS dan kerajaan negeri, kami desak kamu jangan menyusahkan rakyat ekoran perseteruan kamu berdua.

kami nantikan repot audit ini dengan kadar segera.

6 comments:

Anonymous said...

kalau Pkr rasa boleh kekalkan kuasa di selangor buatlah apa saja tetapi kalau tumbang, jangan pula salahkan pengundi, Ok , Yoep

Anonymous said...

mana-mana parti boleh janjikan air percuma kalau mahu tetapi adilkah kalau expatriate, Padi dan Pati turut mendapat nikmat serupa?

Anonymous said...

Industri yang boleh diceburi oleh mukmin secara besar-besaran bukanlah berapa kerat sangat.

Namun, disebabkan perbezaan politik, mereka ini tidak disenangi oleh Melayu pembangkang.

Bagi Melayu pembangkang, peniaga mukmin tak layak mendapat lebih dari gula-gula!

Ini kerana peniaga mukmin tak tahu nak huloq kalau dah dapat itu dan ini sedangkan peniaga kapiaq bijak menghuloq!

Kalau dulu Dapig tuduh Umnu 'rent seeker', kini Dapig pejam dua belah mata apabila rakan sendiri (aka: Pas/PKR) adalah rent seeker!

Fuck you Dapig!

Anti Hipokrasi

Anonymous said...

batalkan pemberian air percuma 20 meter padu yang diberikan pada golongan yang mendiami kondo mewah, apartment dan unit-unit banglo, sebaliknya berikan air percuma sepenuhnya kepada golongan berpendapatan rendah terutama di kawasan luar bandar. ada berani, MB?

Anonymous said...

sebuah syarikat pengurusan air milik orang MELAYU yang berjaya menyelesaikan masalah air yang meruncing sekian lama semenjak zaman JBA Selangor dan PUAS! Hanya SYABAS yang berani ambil industri ini sekali dengan segala hutang kerana jika tidak diselamatkan ianya akan menjadi industri yang akan BANGKRAP! kalo korang rasa air mahal korang pergi minum air kat sungai selangor tu direct..., percuma k! tuduh syabas tak cekap tetapi korang hasut SPAN bekukan peruntukkan penukaran paip lama yang asyik bocor tu. lepas tu kuar press SYABAS tak cekap...,

aku sanggup bayar air mahal skit asalkan ianya berkualiti. nak percuma pergi ambil kat sg selangor direct, ingat tu...

Anonymous said...

Emm ape pulak agenda Khalid G ni.. Apakah P.R ada bercadang ambik alih bekalan air setelah berjaya membankrapkan Syabas gara2 air free?

Kerajaan Selangor mmg pelik.. Bagaimana syarikat bekalan air mampu beroperasi jika tak boleh menjalankan operasi perniagaan? Apakah kerajaan negeri mampu bg subsidi yg boleh menampung kos syarikat yg makin tinggi? Bagaimana nasib pekerja adakah peluang kenaikan gaji dan bonus spt GLC lain?

Pemberian air percuma mmg idea yg baik.. Tetapi alangkah baik jika subsidi diberi hanya kepada keluarga yg berpendapatan sederhana kebawah bukan utk golongan elitis ini mampu membantu Syabas generate semula income utk berkembang dan boleh berikhtiar mencari sumber terbaik.. Gile rumah harga sejuta ada 4-5 bilik air bg free!