Monday, January 30, 2012

KRISIS SABAH MERUNCING : BN SILA OPTIMAKAN PELUANG..

krisis pakatan pembangkang di sabah makin meruncing.
kepada pimpinan BN sabah, sila optimakan peluang.
KLIK SINI UNTUK KRISIS 1
KLIK SINI UNTUK KRISIS 2

15 comments:

Otak geliga said...

Tamak & Menipu.......sifat yg x lekang dr pakatan Hantu Haram.....mmg sah2 dah hanyut dgn mimpi2 indah ciptaan sendiri

dah le tu....pi baring kat kuborrr tu.....rakyat x sabar nak KAMBUS kau semua.....hehehe

zopinion said...

Semuanya makin meruncing... Anwar bebas liwat ada sebabnya... salah satu untuk buat kesilapan statement pasal Israel...

Brader Tian Chua pun dah mula paling tadah...
http://wubra.blogspot.com/2012/01/thank-you-tian-chua.html

Anonymous said...

fackatan haram ni nak bertapak kat mana pun dah x diterima !!!

☺ ☺ ♂ ♂ ♂ ☺ ♂ ☺ ♂ ☺ ♂ ☺ ♂ ☺ ♂ ☺ ☺

Anonymous said...

tak mungkin muka peliwat ni boleh jadi PM msia...

video main dgn amoi dah tersebar luas masakan anwar boleh jadi PM... tak logik sungguh...

anwar cuma nak huru harakan negara ni saja...

Nok said...

anuar bin ibrahim nko pun telah di haramkan oleh puak2 nko....perancangan tuhan melebihi perancangan yg di rancang oleh manusia....kejahatan akan tetap terbongkar....pembalasan akan tetap di laksanakan tuhan di dunia ni....

kepada parti caca merba bersiaplah untuk menyembah bumi...tuhan tak pernah lupa kepada mereka2 yg mungkar terhadap agamanya......sbb tuhan tahu apa yg tersurat dan tersirat di hati2 mereka2 yg haprak, munafiq, lagi menipu.....siapa mereka...?????yg mengaku imam mahadi,yg mengaku nabi.....oleh pengikutnya yg murtat... lagi sesat...

Servant of God said...

Penganut2 Parti Sukan dan PKR suka mengatakan bahawa ketua2 UMNO dan BN bongkak dan sombong.

Ini bukan contoh anwar & geng bongkak dan sombong kat Sabah ke?

Korang jangan main2 kat Sabah. Orang Sabah ni sekali dia dah bengkek ngan kau, sampai ke lubang cacing kau dia cari.

Anak Seberang said...

http://panggungopera.blogspot.com/2012/01/poodah-poodah-poodah-anwar-video-panas.html

anwar makin dibenci rakyat

Melayu Perak said...

Akhirnya, empunya badan yang dihina dihalau dan dibinatangkan oleh regim Israel telah bersuara! Duta Paestin sendiri kecewa, terkejut dengan kenyataan Anwar Ibrahim di dalam The Wall Street Journal!


KUALA LUMPUR 30 Jan. - Duta Palestin ke Malaysia, Abdelaziz Abughoush menyifatkan sebagai “pelik dan ganjil” kenyataan Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam temubual dengan Wall Street Journal bahawa beliau menyokong penuh usaha melindungi keselamatan Israel.


"Kami terkejut dan terperanjat dengan kenyataan pelik itu bahawa beliau menyokong keselamatan Israel,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.


Tun Mahathir penyokong kuat aspirasi Yaseer Arafat, pemimpin Palestin


Abughoush berkata, oleh kerana Palestin menjadi isu utama bagi semua umat Islam, dan Malaysia pula menjadi pendokong utama sokongan terhadap perjuangan rakyat Palestin, maka adalah pelik dan ganjil apabila seorang pemimpin beragama Islam dari negara ini membuat kenyataan demikian.


"Kami tak tahu siapa sebenarnya yang memerlukan perlindungan keselamatan kerana hakikatnya Israel memiliki lebih 200 jenis senjata nuklear serta angkatan tentera yang dilengkapi senjata canggih.


"Kami tidak pasti adakah jaminan keselamatan perlu diberi kepada penakluk atau rakyat Palestin yang ditakluki, yang ditindas saban hari serta berdepan dengan tindakan yang bercanggah dengan undang-undang dan perbuatan tidak berperikemanusiaan oleh kumpulan penakluk, yang mencabuli undang-undang kemanusiaan dan antarabangsa serta tidak menghiraukan usaha masyarakat antarabangsa untuk mewujudkan keamanan dan kestabilan di Timur Tengah,” katanya. — BERNAMA
Video di bawah mungkin boleh menunjukkan pihak mana yang sebenarnya memerlukan perlindungan keselamatan, the mighty Israel atau rakyat Palestin yang ditindas dengan terang-terangan.


Video : who really needs the protection? The mighty Israel?




Video : Tangisan anak Palestin berumur 5 apabila celaka Israel menangkap bapanya!






Kepada Anwar Ibrahim, perhatikanlah wajah-wajah rakyat Palestin terutamanya anak kecil yang tidak bersalah, ditindas oleh the mighty Israel!

Apakah anda sudah buta hati tidak mahu lagi mengutamakan yang ditindas?

Kita tentu amat kecewa dan sangat sedih!

Anonymous said...

harap2 budak pkr copy paste xtido lg..

ha... ke gredian pkatan... ada bahan baru tak nak paste kat sini...

YE KE DUTA PALESTIN DAH MENGAMUK..

ABIHLAH..UMNOCO PUNYA KEJA LA ALASANNYA...MODAI LAIN TARAK..

kur said...

harap2 budak pkr copy paste xtido lg..

ha... ke gredian pkatan... ada bahan baru tak nak paste kat sini...

YE KE DUTA PALESTIN DAH MENGAMUK..

ABIHLAH..UMNOCO PUNYA KEJA LA ALASANNYA...MODAI LAIN TARAK..

Crazyman said...

link Gap tu bbunyi....= when 16 sept will be truth...
is it going tobe 16sep 2012..0r next year..2013...

we already pass 2008, 2009, 2010, 2011 but nothing happen datok...

in pr,,they are going tobe atleast 3 deputy Prime Minister..
TPM PAS
TPM DAP
TPM SABAH

I THINK SARAWAK ALSO HAVE TOBE RECONSIDERD

TPM SARAWAK...

WOW...SO WHO IS THE NX PM..LETS SAY ANWARS LIFE WILL SHORT.. ONLY PKR?? HOW ABOUT DAP??

sabahan said...

dulu memang aku bagi peluang sama pakatan dan aku undi PKR. tapi lepas ini mintak maaf lah ya. aku tidak mau undi pakatan lagi. ndak habis2 bikin huru hara saja di negara ini. betul2 bikin panas!

belatuk galak said...

Yang atas pagar mari lah kita jatuhkan pakatan haram!!depa ni la yg memecahbelahkan kemakmuran tanahair kita

Anonymous said...

ALAHAI KOMEN2 SYOK SENDIRI JER..BORING LAA..MASUK BAKUL SENDIRI..BORING LAA

Anonymous said...

sabah , pembangkang yg ada ialah SUPP, PR [ Dap ,pas, pkr] dan satu parti baru tubuh STAR, juga UBA .

UBA , ialah nama lain UBF [United Borneo federation], pengasasnya Dr Jeffry kitingan , isu2 yg dimainkan ialah isu 20 perkara , iaitu perkara2 yg telah disepakati apabila sabah join bersama sarawak dalam pembentukan malaysia .

ini semuanya isu sensitif dan bisa mengundang emosi ramai , ini isu yg paling mujarab buat menambat hati generasi muda untuk membenci kerajaan , apatah lagi jika disulam dengan kata2 fitnah dan fakta yang auta , ditambah kurangnya penerangan dan pemahaman dari pihak kerajaan ,

UBF , keahlianya [penyokongnya] kebanyakan generasi pengundi sasluran 3 , iaitu lepasan U , para Guru , kakitangan kerajaan /swasta , juga orang kampung yg termakan dengan sulaman kata2 UBF , isu utama ialah 20 perkara , UBF bermain dnegan emosi , menimbulkan kebencian rakyat sabah pada KL , pada orang semenanjung dan khasnya kerajaan !

STAR, ialah parti dari sarawak tapi nak bergabung dengan parti pembangkang dari sabah , baru2 ini mereka mengadakan sidang perhimpunan kepada media tempatan dan luar di KDCA sabah, ramai yg datang , emosi mereka meluap-luap dan sering diselangi dengan teriakan emosi benci orang malaya [semenanjung] benci kakitangan dari semenanjung [mereka panggil perampas hak sabah] , benci KL dan sebagainya ,

hasrat UBF dan STAR ialah sabah utk sabahan , sarawak utk sarawakian , ingin membentuk negara sabah ! negara dalam negara !

jika UMNO atau kerajaan tidak melakukan sesuatu , saya risau pada PRU 13 akan berlaku kejutan paling menakutkan !

jangan salahkan pembangkang , mereka sebenarnya tak kuat , tapi kerajaan dan parti UMNO yg lemah !!